Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Niet panieken om de dalende Euro.

2.464 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
voda
0
Valuta: rustige handelsdag in het vooruitzicht

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkten gaan dinsdag een relatief rustige handelsdag tegemoet, zeker gezien de lege macro-economische agenda van vandaag.

"Wij verwachten weinig opwinding vandaag ofschoon er wel het één en ander aan zit te komen met Jackson Hole en de G7 van aanstaand weekend en de mondiale politieke omgeving onrustig oogt" aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News.

Van der Meer signaleert nog altijd een sterke dollar. De munt staat dan ook met de notulen van de meeste recente vergadering van de Federal Reserve voor aanstaande woensdag het meest in de belangstelling.

"Voor wat betreft de koersverhouding tussen de euro en het Britse pond hebben wij de indruk dat daar het no-deal scenario een beetje uit is weggevloeid. Wij schatten in dat de kans daarop minder groot is geworden, ook omdat Brussel het Verenigd Koninkrijk voor langere tijd niet in de armen van de Amerikanen wil drijven, iets dat met een harde Brexit niet valt uit te sluiten. Aanstaand weekend wordt de G7-top gehouden, zonder meer een bijeenkomst waarop de Brexit ter sprake zal komen," aldus Van der Meer.

De Duitse producentenprijzen over juli kwamen op jaarbasis 1,1 procent hoger uit. Hiervoor was geen prognose beschikbaar. Het betekende een vertraging in de stijging van de producentenprijzen, net als in juni.

In de agenda staat voor dinsdag nog één cijfer en dat is de bouwproductie van de eurozone over juni. Ook hier is geen prognose voor beschikbaar.

In de Verenigde Staten staan geen toonaangevende cijfers geagendeerd. Wel is er een spreker, in dit geval Randal Quarles, vice-voorzitter van de Federal Reserve. Hij spreekt in Utah.

De euro noteerde dinsdag vlak op 1,1078 dollar. De euro steeg dinsdag 0,3 procent naar 0,9160 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
TA: Dollar te sterk voor Trump

Categorie: Technische Analyse, Beurs vandaag
Door Royce Tostrams op 21 aug 2019 om 07:45
Views: 351

Donald Trump vindt de dollar te sterk. Technisch heeft de Amerikaanse munt inderdaad wind in de rug.

De Europese beurzen zijn bezig met bodemvorming, maar in technisch opzicht zijn ze nog niet definitief uit het dal. De laatste tijd is het de kritiek van Donald Trump op Europa die beleggers zorgen baart.

Ten eerste vindt Trump de dollar veel te sterk.

Verder heeft hij veel kritiek op Europa. Volgens hem is de Europese Unie wel veel kleiner, maar toch veel erger dan China. Tijdens een bijeenkomst in New Hampshire bekritiseerde bij vorige week de vreselijke handelsbarrières, importheffingen en belastingen van Europa.

Importheffingen voor EU in de maak?
Er wordt nu gevreesd dat de handelsoorlog tussen China en de VS een voorbode is voor Amerikaanse importheffingen voor de EU.

De kritiek van Trump kwam nadat eind vorige week bleek dat de EU veel meer exporteert naar de VS dan andersom. De EU had in de eerste helft van 2019 een handelsoverschot van 75 miljard euro met de Verenigde Staten. Dat is 11% meer dan een jaar eerder.

Alleen een zwakke dollar zou het Amerikaanse handelstekort een zetje in Trump's richting kunnen geven. Maar de US dollar index, die een mandje met de belangrijkste valuta (zoals euro en yen) vertegenwoordigt, neigt nog helemaal niet naar zwakte. Integendeel zelfs.

Vandaag beoordeel ik de Amerikaanse munt technisch ten opzichte van de munten van een aantal belangrijke handelspartners.

Korte termijn AEX
De AEX is afgeketst op de eerste horde aan onderkant van de gap. Hier is de AEX al een aantal keren op gestuit.

Een opwaartse doorbraak is nu het meest waarschijnlijke scenario. Daarna kan de tweede gap (bovenste rode cirkel) worden opgezocht, iets boven de 561 punten.

Lange termijn US Dollar Index
De US Dollar Index verbetert, maar de uitbraak boven de weerstand van 97,87 (gevormd op 23 juni 2017) is nog te nipt.

De recente serie hogere koersbodems geeft al aan dat beleggers op hogere niveaus (bij-)kopen. Het technische beeld klaart verder op indien de weerstand van 97,87 (gevormd op 23 juni 2017) op basis van de slotkoers definitief opwaarts wordt gebroken.

Na een uitbraak boven deze weerstand wordt 103,82 het volgende opwaartse koersdoel. Technisch neigt de US Dollar index dus opwaarts.

De US dollar index vertegenwoordigt de waarde van de Amerikaanse munt tegenover een mandje belangrijke valuta, waarvan de euro en de Japanse yen de voornaamste zijn. Feitelijk wordt de dollar index aangeduid als een mandje met valuta van Amerikaanse handelspartners.

De index stijgt wanneer de Amerikaanse dollar "sterker" wordt in vergelijking met andere valuta's.

Lange termijn EUR/USD
De EUR/USD koers ontwikkelt zich binnen een dalende trend. Er ligt steun rond 105,02 (de bodem van 3 maart 2017).

Op de grafiek is een patroon zichtbaar van lagere toppen wat wijst op verkopers die op steeds lagere niveaus uitstappen. De EUR/USD koers heeft weerstand rond 114,12 (gevormd op 25 juni).

Lange termijn USD/CNY
Kopers hebben de valuta USD/CNY door de bovenkant van het zijwaartse koerspatroon gedrukt. Valuta USD/CNY genereerde hierdoor een technische verbetering.

Weerstand aan de bovenkant zien we rond 7,50 (het berekend koersdoel). Steun hanteren we op 6,84 (de bodem van 5 juli).

Lange termijn USD/JPY
De USD/JPY koers is de enige uit dit rijtje die neerwaarts bewoog. De USD/JPY is thans wel de steun van 104,65 (de bodem van 23 maart 2018) genaderd. Dit kan een stabilisatie uitlokken.

De neerwaartse fase krijgt enkel een nieuwe impuls indien de laatste bodem naar onderen wordt gebroken. Verdere koersdalingen mogen dan niet meer uitgesloten worden.

De weerstand van de USD/JPY ligt rond 114,33 (gevormd op 12 mei 2017).

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Voor grafieken zie link:

www.iex.nl/Column/484188/TA-Dollar-te...
voda
0
Valuta: euro nog niet in opwaartse trend

(ABM FN-Dow Jones) De euro heeft het nog altijd lastig, nu de Italiaanse regering is gevallen en er in Rome gezocht wordt naar een nieuwe coalitie. In het Verenigd Koninkrijk zoekt premier Boris Johnson naar mogelijkheden om met Brussel over de Brexit in gesprek te blijven en dat zorgde voor druk op het Britse pond.

"Ondertussen oogt de valutamarkt afwachtend in aanloop naar de bijeenkomst van centraal bankiers in Jackson Hole", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABM Financial News. "Het punt is alleen dat er relatief al veel duidelijk is omtrent het beleid van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank. Dat brengt de vraag met zich mee wat deze beleidsorganen dit keer kunnen toevoegen", aldus Boele.

Rondom de dollar ervaart Boele vooral de indruk bij marktpartijen dat de dollar zo sterk is. "Op zich denk ik dat dat nog wel meevalt en dat de beweging van de Amerikaanse munt vooral is ingegeven door een behoefte aan zekerheid bij valutahandelaren en mogelijk ook een gevolg is van een dunne illiquide markt tegen de achtergrond van de nog altijd lopende vakantieperiode", aldus de valutaspecialist.

Minder duidelijkheid bestaat er wat Boele betreft rondom de positie van het Britse pond en dan met name de Brexit. "Het proces dat de Brexit omgeeft kan nog alle kanten uit. Momenteel zit er in de koers van het Britse pond al een no-deal scenario verwerkt, maar als het inderdaad uitdraait op een vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie zonder een akkoord, dan is het de vraag of de Britse valuta niet nog verder onder druk komt te staan. Wij verwachten tot 31 oktober van dit jaar, de deadline voor Brexit, in elk geval nog de nodige volatiliteit in het pond", aldus Boele.

De macro-economische agenda van woensdag is bijna net zo karig gevuld als die van dinsdag. Om 16.00 uur verschijnen in de Verenigde Staten de verkopen van bestaande woningen over juli, die 2,3 procent hoger worden geschat dan een maand eerder op 5,39 miljoen op een geannualiseerde basis. In juni tekende zich nog een daling af van 1,7 procent.

Daarna volgen de wekelijkse olievoorraden over de week die eindigde op 17 augustus en daarvoor wordt een daling voorzien van 1,5 miljoen vaten tegen een toename met 1,58 miljoen vaten een week ervoor.

De premier van het Verenigd Koninkrijk Boris Johnson heeft vandaag een ontmoeting met de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Aan het begin van de avond volgen dan de notulen van de meest recente vergadering van de Federal Reserve.

De euro noteerde woensdag 0,1 procent lager op 1,1090 dollar. Ten opzichte van het Britse pond boekte de Europese munt een stijging van 0,2 procent naar 0,9136 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro en dollar in evenwicht

(ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft nauwelijks enige beweging laten zien na de publicatie van de notulen van de meest recente vergadering van de Federal Reserve, die door de markt voor het grootste deel gezien werden als oud nieuws.

"We kijken vanaf nu dan ook naar de notulen van de Europese Centrale Bank, die vanmiddag uitkomen, de toespraak van de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell vrijdag in Jackson Hole en de G7 van aanstaand weekend", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Tot die tijd verwachten wij voor de belangrijkste valutaparen een zijwaarts patroon in een afwachtende markt", aldus Van der Meer.

Het Britse pond blijft onder druk staan. De Europese Unie wil niet ingaan op het Britse verzoek om de Ierse backstop te laten vallen. "De Duitse bondskanselier Angela Merkel leek bij haar onderonsje met de Britse premier Boris Johnson wel open te staan voor een alternatief voor de backstop. Vandaag gaat Johnson in gesprek met het Franse staatshoofd en de verwachting is dat de Brexit op de G7-top het hoofdonderwerp van gesprek is", aldus de valutahandelaar.

Japan kwam donderdagochtend vroeg al met een voorlopige inkoopmanagersindex voor de industrie over augustus naar buiten en die bleek met een licht gestegen index van 49,5 nog altijd te duiden op krimp.

De Europese Centrale Bank publiceert donderdag de notulen van zijn meest recente vergadering.
In de Verenigde Staten gaat de donderdag de aandacht uit naar vier cijfers, te weten de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 17 augustus, de samengestelde inkoopmanagersindex over augustus eveneens in een voorlopige versie, de leidende indicatoren over juli en het voorlopige consumentenvertrouwen over augustus.

De steunaanvragen dalen naar verwachting naar 217.000 van 220.000 in de week die eindigde op 12 augustus. De inkoopindex voor de Amerikaanse industrie komt naar verwachting uit op 50,3 tegen 50,0 in juli, voor de diensten op 52,6 tegen 52,2 in juli. De leidende indicatoren stijgen naar verwachting 0,3 procent tegen een afname met 0,3 procent in juni. De vertrouwensindex daalt in de voorspellingen van 6,6 negatief naar 6,8 negatief.

Vanochtend bleek al dat de industrie in de eurozone afgelopen maand minder krimp liet zien ten opzichte van een maand eerder. Daardoor kwam de samengestelde index uit op 51,8, tegenover 51,5 in juli.

De euro noteerde donderdag 0,2 procent hoger op 1,1107 dollar en vlak op 0,9144 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: mogelijk enige volatiliteit op komst

(ABM FN-Dow Jones) De dollar kan vandaag in beweging komen als de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell vandaag bij de bijeenkomst van centraal bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole afwijkende opmerkingen over het huidige rentebeleid maakt.

"In combinatie met de G7-top van dit weekend moet in elk geval rekening worden houden met de nodige volatiliteit", aldus marktanalist Elwin de Groot van Rabobank van vrijdag tegen ABM Financial News. "Een hint op een renteverlaging in september zit naar ons idee nog niet helemaal in de dollarkoers verwerkt. Tegelijkertijd zitten de risico's voor de G7-top, waar de relatie tussen Europa en de Verenigde Staten nog wel eens op de proef kan worden gesteld, aan de onderkant. De vraag is dan hoe dat maandag wordt doorvertaald in het euro/dollar-paar. Ik schat in dat de behoefte aan zekerheid voor diverse partijen aanleiding kan zijn vandaag posities te sluiten in afwachting van de reactie maandag", aldus De Groot.

De Groot wees vrijdag op de inkoopmanagersindices van de Verenigde Staten over augustus, die wat hem betreft aanleiding kunnen zijn voor een zekere zorg over de kracht van de Amerikaanse economie. "Als Powell vrijdag bij wijze van spreken zegt dat er met de Amerikaanse economie echt helemaal niets aan de hand is, dan zal dat niet geloofwaardig gevonden worden", aldus de marktanalist van Rabobank.

De Britse premier Boris Johnson heeft ondertussen na zijn onderhoud met Duitsland en Frankrijk de indruk kunnen krijgen dat er te praten valt over een goed voorstel voor de Ierse backstop. "Die hoop verklaart mogelijk het iets verder aangetrokken Britse pond. Hoe het alternatief voor de Ierse backstop er dan uit kan zien, blijft totaal ongewis", aldus De Groot.

Voor wat betreft de euro schat De Groot vooral het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank van belang. "Wij houden rekening met een verlaging van het rentetarief en een nieuw stimuleringspakket en dat zal de euro niet laten stijgen", aldus De Groot.

Japan maakte vrijdagmorgen een inflatie bekend die in juli op jaarbasis uitkwam op 0,5 procent en op maandbasis op 0,1 procent. De kerninflatie bedroeg op jaarbasis 0,6 procent en dat was in overeenstemming met de verwachtingen van analisten.

In de Verenigde Staten staat vrijdag één punt op de macro-economische agenda en dat zijn de verkopen van nieuwbouwwoningen over juli. Deze worden ingeschat te zijn gestegen met 0,6 procent op maandbasis tegen een stijging met 7,0 procent in juni.

De euro noteerde vrijdag 0,1 procent lager op 1,1072 dollar en 0,2 procent hoger op 0,9066 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro en dollar stabiel in een voorlopig fragiele markt

(ABM FN-Dow Jones) De euro schommelt dinsdag rond de 1,1100 dollar nadat er iets meer ontspanning lijkt te zijn ontstaan tussen China en de Verenigde Staten in het handelsconflict dat vrijdag scherpe kanten kreeg waardoor de doller onder druk kwam te staan.

"Die 1,1100 dollar is een niveau waar de euro heel makkelijk weer onder kan noteren", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Daarmee is de markt niet alleen wat richtingloos en zijwaarts negatief gesteld, maar ook nogal fragiel", aldus Van der Meer.

De handelaar wees dinsdag op de tegenvallende vertrouwensindex uit Duitsland, die maandag werd gepubliceerd en de Duitse groeidata die in een definitieve versie ongewijzigd bleven.

"Je ziet in Europa toch her en der de nodige zwakke plekken ontstaan. De valutamarkten lijken voorlopig nog altijd vooral oog te hebben voor twee zaken, te weten de tweets van Trump en het rentebeleid van de centrale banken. Niettemin kan het groeicijfer over het tweede kwartaal van de Verenigde Staten dat donderdag verschijnt inzicht geven in de effecten van de handelsoorlog en de kans dat de Federal Reserve in september de rente verlaagt", aldus Van der Meer.

Van der Meer wees dinsdag met betrekking tot de handelsoorlog nog op 1 september, wanneer een aantal tariefmaatregelen van de Amerikanen ingaan. Later die maand volgt China met zijn vrijdag uitgesproken voornemen tot verhoging van handelstarieven. "De kans is reëel dat die verhogingen doorgaan, maar een hervatting van de handelsbesprekingen en een gunstige invulling daarvan kan natuurlijk voor een milder klimaat zorgen", aldus de handelaar van Ebury dinsdag.

De Brexit-voorbereidingen gaan op een paar dagen na de laatste twee maanden in, waarna op 31 oktober deze een feit moet zijn. "Wij denken dat de Brexit tot stand komt nadat er verkiezingen zijn geweest. De euro is ten opzichte van het Britse pond aardig gedaald en met de huidige koers is een deel van een no-deal scenario van tafel", aldus Van der Meer.

Duitsland publiceerde dinsdag zijn tweede, definitieve raming van de economische groei over het tweede kwartaal. In eerste raming bleek de economie op kwartaalbasis met 0,1 procent te zijn gedaald, dinsdag bleef dat cijfer, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden gehandhaafd.

Het Franse ondernemersvertrouwen over augustus liet een onverwachte stijging zien. De Franse consument bleef met zijn vertrouwensgevoel deze maand stabiel en dat was ook verwacht.

Uit de Verenigde Staten volgen vandaag twee cijfers, namelijk de huizenprijsindex over juni en het consumentenvertrouwen over augustus. Voor de eerste index is geen prognose beschikbaar. Voor het vertrouwenscijfer wordt een daling voorzien van 135,7 naar 128,5.

De euro noteerde dinsdag 0,1 procent hoger op 1,1109 en 0,1 procent lager op 0,9072 Britse pond. De dollar daalde 0,4 procent naar 105,68 yen. De Japanse munt lijkt zijn koerswinst vooral te kunnen toeschrijven aan de behoefte aan veiligheid onder valutabeleggers.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro gevangen in nauwe bandbreedtes

(ABM FN-Dow Jones) De euro bevindt zich momenteel ten opzichte van de dollar en het Britse pond in vrij nauwe bandbreedtes, waarbij de verwachting is dat deze niet snel zullen worden getest, ook al staan er nogal wat prominente inflatiedata op de agenda.

"Het inflatiecijfer van de eurozone over augustus lijkt het belangrijkste daarvan te zijn" , aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank vrijdag tegen ABM Financial News. "Interessant daarbij is dat de voorzitter van De Nederlandsche Bank Klaas Knot gisteren een uitspraak deed met daarin de stelling geen reden te zien voor een hervatting van quantitative easing door de Europese Centrale Bank. Dat is naar mijn idee illustratief voor een zekere verdeeldheid binnen het monetair beleidsorgaan als het gaat om verrruimingsmaatregelen", aldus Jongbloed.

Jongbloed schetst voor het euro/dollar-paar een bandbreedte van 1,1010 tot 1,1110 dollar voor de euro. Voor de euro/Britse pond ziet hij een range van 0,9020 tot 0,9120 Britse pond voor een euro. "Het lijkt er op dat er veel moet gebeuren wil de euro uit deze bandbreedtes vallen", aldus de valutahandelaar.

Daar is vrijdag niet al te veel kans op, maar volgende week loopt die aanzienlijk op met relatief veel toonaangevende macro-economische data op de agenda en een korte terugkeer van het Britse parlement voordat de schorsing ingaat.

Vrijdagochtend kwamen er al de nodige macro-economische data uit met de Japanse detailhandelsverkopen over juli die op jaarbasis daalden. De industriële productie van het land steeg vorige maand wel.

In Duitsland liepen de detailhandelsverkopen over juli met procent 4,4 procent op, hoewel er op maandbasis een krimp van 2,2 procent was.

De consumentenprijzen van Frankrijk stegen over augustus op maandbasis 0,5 procent en op jaarbasis met 1,1 procent. De verwachtingen lagen respectievelijk op een stijging met 0,4 procent en 1,0 procent.

Later in de ochtend volgt de eurozone met een inflatiecijfer over augustus. Hiervoor wordt een stijging op jaarbasis voorzien van 1,0 procent tegen 1,1 procent in juli. Zonder de effecten van voedsel- en energieprijzen komt de inflatie naar verwachting uit op 1,0 procent tegen 0,9 procent in juli.

De werkloosheid van de eurozone staat vrijdag eveneens later op de ochtend op de agenda. Deze betreft juli en is naar verwachting stabiel gebleven op 7,5 procent.

In de Verenigde Staten staan drie macro-economische data op de het programma. Dat zijn het persoonlijk inkomen en de persoonlijke bestedingen over juli, de inkoopmanagersindex van Chicago over augustus en het consumentenvertrouwen over dezelfde maand, zoals deze wordt gemeten door de universiteit van Michigan.

Het inkomen is naar verwachting 0,3 procent opgelopen tegen een plus van 0,4 procent in juni, de uitgaven lopen naar verwachting met 0,5 procent op tegen een stijging met 0,3 procent een maand eerder. In deze cijfers is ook een kerninflatiecijfer opgenomen die naar verwachting op maandbasis uitkomt op 0,2 procent, gelijk aan maand eerder, terwijl de kerninflatie op jaarbasis naar verwachting uitkomt op 1,6 procent, gelijk aan een maand eerder. Het consumentenvertrouwen daalt in de prognoses naar 92,1 van 98,4 in juli.

De euro noteerde vrijdag 0,2 procent lager op 1,1036 dollar en 0,1 procent lager op 0,9070 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Trump boos over zwakke euro

(ABM FN-Dow Jones) De daling van de euro tegenover de dollar maakt de Amerikaanse president Donald Trump boos.

"De euro daalt als een dolle tegenover de dollar, en dat geeft hen een groot export en productievoordeel…en de Fed doet niets!", twitterde Trump.

Dat de dollar zo sterk is, klinkt wellicht goed, zei Trump, maar niet voor de fabrikanten die producten maken om buiten de VS te verkopen.

"We hebben geen heffingen-probleem, maar een Fed-probleem", schreef hij boos.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Bedrijvigheid industrie Chicago minder zwak

Gepubliceerd op 30 aug 2019 om 16:03 | Views: 241

CHICAGO (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie rond de Amerikaanse stad Chicago is in augustus onverwacht toegenomen na een daling in juli. Dat maakte marktonderzoeker Institute for Supply Management (ISM) bekend.

De inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid rond Chicago meet, ging naar 50,4 van 44,4 een maand eerder. Economen rekenden in doorsnee op een niveau van 47,5 voor de index, die bij een stand hoger dan 50 wijst op groei en daaronder op krimp.
voda
0
Valuta: matige reactie op schok olieprijs

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkt reageert maandag gematigd op de opwaartse schok in de olieprijs, blijkbaar concluderend dat dit vooralsnog een eenmalig incident is waarvan de gevolgen relatief snel kunnen worden verholpen. Dat stelde Rabobank in een commentaar.

"Je zou verwachten dat een dergelijke grote schok ook tot grote bewegingen op de valutamarkt zou leiden, met een sterkere yen en Zwitserse frank", zei valuta-analist Stefan Koopman van Rabobank tegen ABM Financial News. "Die bewegingen zijn er wel, maar vallen erg mee."

De euro stond 0,1 procent lager ten opzichte van de dollar op 1,1061. De Japanse yen steeg 0,2 procent ten opzichte van de dollar op 107,885 yen en en de Zwitserse frank steeg van 0,905 tot 0,9125 euro in reactie op het nieuws.

De aanval met drones of raketten die afgelopen weekend met één klap de helft van de Saoedi-Arabische olieproductie heeft stilgelegd, lijkt door de markt te worden beschouwd als een geïsoleerd geval, dat relatief snel weer opgelost zal worden. De productieverstoring lijkt enkele dagen tot zo'n vier weken te kunnen duren, maar niet veel langer.

Verder zal de aandacht maandag uitgaan naar gesprekken tussen de Britse premier Boris Johnson en de EU-president Jean-Claude Juncker. Koopman deelt het optimisme van Johnson dat voor eind oktober een nieuwe Brexit-deal kan worden bereikt niet.

De dalende economische groei in China, waar maandagochtend nieuw bewijs van kwam, zal mogelijk eerder positief worden opgevat door beleggers, omdat dit reden zou kunnen zijn voor meer economische stimulering door China, zei Koopman.

De markt kijkt deze week vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve. Hoewel de beleidsmakers verdeeld zijn, met haviken die de rente niet willen verlagen en sterke duiven die er 50 basispunten af willen halen, zal het gemiddelde uitkomen op een renteverlaging met 25 basispunten, voorspelt Koopman. In zijn commentaar zal voorzitter Jerome Powell van de Fed voorzichtig zijn om niet te veel verdere renteverhogingen te beloven in de rest van het jaar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: Fed in focus

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkten bevinden zich momenteel in een afwachtende situatie met het rentebesluit van de Federal Reserve in het vooruitzicht.

"Dat besluit is het belangrijkste richtpunt voor deze week", aldus valutahandelaar Camille Faber van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Er is een renteverlaging van 25 basispunten ingeprijsd en daarmee zal de beweging van de dollar afhankelijk zijn van de inhoud van de persconferentie van de voorzitter van de Fed Jerome Powell of de bereidheid een renteverlaging op te schroeven naar zelfs 50 basispunten of juist achterwege te laten", aldus Faber.

Faber schetste dinsdag een profiel van de macro-economie van de Verenigde Staten die niet per se vraagt op een verlaging van het belangrijkste rentetarief. "Het punt is dat het rentebeleid veel invloed lijkt uit te oefenen op het handelsconflict met China. De Amerikaanse president Donald Trump heeft bij herhaling zijn ongenoegen geuit over de hoogte van het rentetarief en kan bij een in zijn ogen tegenvallend besluit er voor kiezen om de druk op China verder op te voeren, om via die route de Fed rte dwingen de negatieve gevolgen daarvan op te vangen met een verlaging van de rente", aldus Faber.

Faber schat in dat de markten woensdag dan ook vooral uitkijken naar de reactie van Trump.

De valutahandelaar verwacht een verdere daling van de dollar als de Fed zich milder opstelt dan de markt verwacht, maar sluit een daling van de euro/dollar naar 1,08 niet uit als het beleidsorgaan bijvoorbeeld woensdag de rente met 25 basispunten omlaag schroeft, maar ook aangeeft dat het daar dit jaar bij blijft.

Donderdag kunnen valutabeleggers dan nog reageren op de rentebesluiten van de Bank of Japan en de Bank of England. Met name met betrekking tot de eerste wordt geen enkele verandering voorzien. De Bank of England wacht volgens Faber de afloop van de Brexit af, alvorens in actie te komen als dat nodig mocht zijn.

Voor dinsdag ziet de handelaar vooral in de Duitse ZEW-index nog een belangrijk moment waarop de euro in beweging kan komen. "Dat is niet uit te sluiten. Ook al is de sfeer dan afwachtend, we zien de afgelopen handelsdagen zich wel de nodige opmerkelijke bewegingen in een relatief kort tijdsbestek aftekenen. Dat duidt er op dat de volatiliteit toeneemt", aldus de handelaar van Ebury dinsdag. De index die het vertrouwen in de huidige omstandigheden weergeeft daalt naar verwachting van 13,5 negatief naar 15,0 negatief.

Deze week overigens nemen officials van China en de Verenigde Staten weer achter de onderhandelingstafel plaats ter voorbereiding op de top in oktober in Washington over het lopende handelsconflict tussen beide landen.

In de Verenigde Staten gaat het dinsdag om twee punten: de industriële productie over augustus en het vertrouwen onder de huizenbouwers over september.

De productie stijgt naar verwachting met 0,2 procent op maandbasis tegen een afname met hetzelfde percentage in juli. De capaciteitsbenutting komt naar verwachting uit op 77,6 procent tegen 77,5 procent een maand eerder. De vertrouwensindex blijft in de prognoses staan op 66.

Verder houdt het bestuurslid van de Europese Centrale Bank Benoit Coeuré een toespraak op een conferentie met als centraal thema de toekomst van het monetaire systeem.

De euro kostte dinsdagochtend 0,1 procent meer en noteerde 1,1010 dollar. De dollar steeg 0,1 procent naar 108,19 yen. De Europese munt steeg 0,3 procent naar 0,8876 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: Fed aan zet

(ABM FN-Dow Jones) De euro liep woensdag richting de 1,1070 dollar op een dag waarop de Federal Reserve een interessant rentebesluit neemt. Een verlaging met 25 basispunten is grotendeels door de markt ingeprijsd, waarbij het wachten is op het commentaar van voorzitter Jerome Powell.

"Wij verwachten dat de Federal Reserve de rente vandaag met 25 basispunten verlaagt", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABM Financial News. "Na vandaag voorzien we nog twee verlagingen op basis van het inzicht dat de economische groeiverwachtingen verzwakken. De markt zelf ziet de rente van de Amerikanen aan het eind van 2020 op 1,25 procent staan", aldus Boele.

Boele verwacht dat de markt niet zozeer let op de reactie van de Amerikaanse president Donald Trump op het besluit en het commentaar van Powell in de persconferentie, maar wel op de dot plot.

Daarover stelde Bank of America eerder al dat deze "waarschijnlijk laat zien dat er binnen het beleidscomité een grotere bereidheid is om verder te verlagen, maar vooral als herijking van de rente en niet om een langdurige verruimingscyclus te starten", aldus de Amerikaanse bank.

Samen met de Fed, staan deze week ook rentebesluiten in Japan, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en Zwitserland op het programma. Voor het Zwitserse tarief verwacht ABN AMRO ook een verlaging met 25 basispunten om de koers van de Zwitserse frank te beteugelen. De overige beleidsorganen houden het kruit naar verwachting droog.

De Fed heeft dinsdag overigens voor het eerst in jaren ingegrepen op de markt voor repurchase-contracten, om een plotselinge krapte op de geldmarkt op te vangen. Boele stelde vast dat deze maatregel de dollar, die aanvankelijk wat was opgelopen, weer lager zette.

Met het oog op het optreden van de Fed omschreef Boele de valutamarkt als afwachtend, maar wel met onderliggend meer volatiliteit.

China is weer gestart met het kopen van Amerikaanse landbouwproducten, zo zei de Amerikaanse president Donald Trump vannacht tijdens een vlucht met de Air Force One tegen journalisten.

De handelsbalans van Japan liet over augustus een export zien die flink bleek te zijn afgenomen. Het was de negende maand op rij dat de export onder druk stond. De uitvoer naar China daalde met 12,1 procent. De Japanse import zakte 12,0 procent.

Vanochtend volgen uit het Verenigd Koninkrijk de consumenten- en producentenprijzen over augustus. Uit de eurozone worden de definitieve inflatiecijfers over augustus en de bouwproductie over juli publiek gemaakt.

De Britse consumentenprijzen zijn in augustus naar verwachting op maandbasis met 0,5 procent gestegen tegen een onveranderd niveau in juli. Op jaarbasis wordt een stijging met 1,8 procent voorzien tegen 2,1 procent over de maand ervoor. De kerninflatie komt in de prognoses eveneens uit op 1,8 procent tegen 1,9 procent in juli.

De Bank of Engeland neemt donderdag een rentebesluit. Het belangrijkste rentetarief van het Verenigd Koninkrijk noteert momenteel 0,5 procent.

De voorlopige inflatiedata van de muntunie duidden op een stijging van de consumentenprijzen met 1,0 procent op jaarbasis. Voor de kerninflatie bleef de tikker op 0,9 procent op jaarbasis staan.

In de Verenigde Staten staan alleen de in aanbouw genomen woningen en de afgegeven bouwvergunningen over augustus en de wekelijkse olievoorraden over de week die eindigde op 14 september.

De nieuwbouw van de Verenigde Staten is naar verwachting in augustus met 4,1 procent opgelopen tegen een afname met 4,0 procent in juli. De afgegeven bouwvergunningen dalen in de voorspellingen met 2,7 procent tegen een stijging met 8,4 procent in juli.

De olievoorraden daalden in de week die eindigde op 7 september met ruim 6,9 miljoen vaten olie, voor de week die afgelopen zaterdag eindigde ligt de verwachting op een afname met 2,7 miljoen vaten.

De euro kostte woensdag 1,1064 dollar en 0,8874 Britse pond, een stijging met 0,2 procent. Een dollar noteerde 0,1 procent hoger op 108,23 yen. De Europese munt noteerde vlak op 1,0994 Zwitserse frank. Ten opzichte van de Noorse kroon won de euro 0,2 procent en kwam met deze stijging woensdagochtend uit op 9,8959 Noorse kroon. De dollar noteerde 0,1 procent lager op 7,0859 Chinese yuan. Boele verwacht dat de dollar mettertijd weer richting de 7,20 Chinese yuan oploopt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: Powell geeft geen hints

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkt toonde donderdagochtend weinig beweging, na het rentebesluit van de Federal Reserve woensdagavond. De renteverlaging van 25 basispunten was ingeprijsd en Fed-voorzitter Jerome Powell gaf geen hints welke kant het hierna op gaat met de rente.

Opvallend was wel dat Powell de term 'mid-cyclische aanpassing' niet herhaalde, die hij bij de vorige renteverlaging wel hanteerde. Toch lijkt het erop dat de Fed de rente niet verder wil verlagen, tenzij ze daardoor wordt gedwongen door verdere escalatie van de handelsoorlog tussen de VS en China.

"Trump heeft zijn onvrede geuit, maar als hij de handelsoorlog laat escaleren, dan krijgt hij toch zijn zin", zei valutahandelaar Raju Musicco van Ebury. "Dan moet Powell wel de rente verder verlagen."

De handelaar denkt dat het moeilijk wordt voor de Amerikaanse president om de handelsoorlog te laten escaleren, nu hij de campagne voor zijn herverkiezing in 2020 ingaat. Gezien de economische situatie met een lage werkloosheid en hoge inflatie ligt een verdere verruiming van het monetaire beleid niet erg voor de hand, hoewel de investeringen en export wel onder druk staan. Powell zei dat hij voor de nabije toekomst alleen "kleine aanpassingen" verwacht.

Al met al is het "heel onduidelijk welke kant de Fed op wil", zei Musicco. De euro/dollar laat daarom ook weinig beweging zien, op 1,1053.

Het Britse pond zit intussen wel in een opwaartse trend ten opzichte van de Amerikaanse dollar, nu de kans op een volgend uitstel van de Brexit-datum van 31 oktober lijkt te zijn toegenomen. Eerder leek premier Boris Johnson nog aan te sturen op een harde Brexit, maar het parlement lijkt dat niet toe te zullen staan.

De Bank of England houdt de rente donderdag naar verwachting ongewijzigd op 0,75 procent, zei Musicco.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro lager na zwak Duitse cijfer

(ABM FN-Dow Jones) De euro stond maandag lager tegenover de dollar, na zwakke cijfers over de Duitse industrie. Eerder op de ochtend was er nog weinig beweging, nadat de tweede valutamarkt van de wereld, in Japan, gesloten bleef.

De inkoopmanagersindices voor de eurozone zijn één van de eerste indicatoren van hoe de economie het deed in september.

De Duitse inkoopmanagersindex voor september liet maandag een daling zien van 43,5 naar 41,4, waar gehoopt werd op een licht herstel tot 44 punten. De dienstensector zag de stemming verslechteren van 54,8 naar 52,5, waar een veel geringere daling tot 54,3 voorspeld was.

De opleving van augustus kreeg dus geen vervolg, zoals valuta-analist Stefan Koopman van Rabobank al voorafgaande aan het cijfer vermoedde. Het beeld blijft vooralsnog van een economie van twee snelheden: de dienstensector blijft goed draaien, maar de industriesector zit in het slop. Gevreesd wordt dat de problemen in de industrie zich zullen uitbreiden naar de dienstensector, en de inkoopmanagersindices kunnen daar wellicht iets meer van laten zien.

De euro daalde 0,4 procent ten opzichte van de dollar na het zwakke Duitse industriecijfer, tot 1,0973.

ECB-president Mario Draghi zal maandagmiddag spreken in het Europese parlement. Kort na een monetaire beleidsvergadering geeft de monetaire beleidsmaker doorgaans alleen uitleg van de genomen besluiten. Maar deze keer was er veel verdeeldheid in de ECB, met name over het besluit om weer obligaties te gaan kopen, waardoor de Nederlandse centrale bankier Klaas Knot zich genoodzaakt voelde om een afstand te nemen van het ECB-besluit.

"Dit was misschien vooral voor binnenlandse consumptie bedoeld", vermoedde Koopman. "Maar er kunnen toch vragen in het Europees parlement komen of het monetaire beleid niet te polariserend is, bijvoorbeeld", aldus de Rabobank-analist. "Daar zou nog wel wat informatie uit kunnen komen.

Ook Draghi's tegenstrever Klaas Knot zal maandag van zich laten horen, tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer over de oorzaken en gevolgen van de lage rente. Knot deed maandag een oproep in dagblad De Telegraaf om snel flink te korten op de pensioenen, om de jarenlange onzekerheid over mogelijke kortingen als gevolg van de lage rentestand weg te nemen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro nog altijd relatief zwak

(ABM FN-Dow Jones) De euro blijft dinsdag onder de 1,1000 dollar noteren, waarmee de Amerikaanse munt zijn kracht lijkt te behouden en de euro na de relatief sombere inkoopmanagersindices uit de muntunie van maandag relatief zwak blijft.

"Die data combineren nogal akelig met de krimp van de Duitse economie in het tweede kwartaal", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Daarmee is de kans op een zekere recessie in Duitsland nog niet de wereld uit", aldus de handelaar.

Erdmann wees dinsdag op een historisch moment in het Verenigd Koninkrijk waar het Britse Hooggerechtshof zich vandaag buigt over de vraag of het besluit van premier Boris Johnson om het parlement vijf weken naar huis te sturen rechtmatig was. "Het is erg lastig te voorspellen wat er met het Britse pond gebeurt als de hoogste rechters dit onrechtmatig vinden. Het parlement zal dan weer aan de slag moeten en keert de oppositie ook terug met zijn weerstand tegen een no-deal Brexit. Dat zou een steun in de rug voor het Britse pond moeten zijn", aldus Erdmann.

Ebury gaat er vooralsnog nog altijd vanuit dat de Britten afsteven op een uitstel van de Brexit-datum van 31 oktober naar 31 januari 2020.

De sfeer op de valutamarkten omschreef Erdmann dinsdag nog altijd als afwachtend, waar de zenuwen nog niet geheel worden beheerst met het oog op de handelsvete tussen China en de Verenigde Staten, Brexit en macrocijfers.

De Japanners brachten dinsdag vroeg al de samengestelde inkoopmanagersindex voor september in een voorlopige versie naar buiten. Deze duidde in augustus al op een krimp, waar deze maand nog een schepje bovenop werd gedaan met een verdere daling van 49,3 naar 48,9. De inkoopmanagersindex voor de dienstensector daalde van 53,3 in augustus naar 52,8 deze maand.
De samengestelde index kwam daarmee uit op 51,5 tegen 51,9 in augustus.

Het Franse ondernemersvertrouwen over september kwam uit op 106 tegen 105 in augustus. In de Franse maakindustrie liep het vertrouwen terug van 103 naar 102. Deze index was vooraf ook voorzien.

In Duitsland is deze morgen het wachten op de Ifo-ondernemersvertrouwensindex over september. Die komt naar verwachting uit op 94,4 tegen 94,3 in augustus.

In de Verenigde Staten gaat de aandacht vandaag uit naar twee macrocijfers, namelijk de huizenprijzen van de 10 en 20 grootste steden van het land en het consumentenvertrouwen van de Verenigde Staten over september, zoals gemeten door onderzoeksbureau The Conference Board.

Voor de huizenprijzen is een prognose gemaakt op basis van de ontwikkelingen in de twintig grootste steden van de Verenigde Staten. Die duidt op een stijging van de huizenprijzen met 2,1 procent.

Het Amerikaanse consumentenvertrouwen komt naar verwachting uit op 133,0. Dit is een daling van de 135,1 uit augustus.

Dan is er dinsdag een aardige lijst met optredens, zoals door de voorzitter van de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC Jay Clayton, die verantwoording aflegt aan een comité van het Huis van Afgevaardigden.

De hoogste baas van de Spaanse centrale bank, Pablo Hernandez de Cos, houdt een toespraak op het Global Economy Forum.

Op het slot van het forum van de Europese Centrale Bank over inflatie, geeft de vice-president van de ECB Luis de Guindos een slotverklaring af.

De Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin is vandaag in New York voor Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag een ontmoeting met de Britse premier Boris Johnson.

De voorzitter van de centrale bank van het Verenigd Koninkrijk, Mark Carney, houdt op de slotdag van de zogeheten World Economic Forum's Sustainable Development Impact Summit een rede.

De euro noteerde dinsdag vlak op 1,990 dollar met een psychologische grens op 1,1000 dollar. De euro zakte fractioneel ten opzichte van de Britse munteenheid naar 0,8839 Britse pond. De dollar kostte 107,55 yen, een onveranderde notering.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: markten geleid door politieke ontwikkelingen

(ABM FN-Dow Jones) Het Britse pond heeft woensdag na de plus van dinsdag zijn nieuwe niveau weten te behouden. Een no-deal Brexit lijkt nu verder weg dan en dat is goed nieuws voor partijen die hun geld in ponden moeten of willen omzetten.

"Maar daarmee is de politieke onzekerheid in het Verenigd Koninkrijk nog niet weg", waarschuwde valutaspecialist Georgette Boele woensdag tegen ABM Financial News. "Het is nu de vraag of de Britse premier Boris Johnson gevolg geeft aan het verzoek Brussel om uitstel van de Brexit-datum te vragen", aldus Boele.

Het Britse pond steeg dinsdag na het unanieme oordeel van de Britse Supreme Court dat de verdaging door de Britse premier Boris Johnson van de parlementszittingen voor een periode van vijf weken tot half oktober niet rechtsgeldig was. Inmiddels wordt de roep om zijn vertrek steeds luider.

Boele wees er woensdag op dat er nog altijd een flinke hoeveelheid shortposities in het Britse pond zitten.

Een tweede politieke ontwikkeling betreft de afzettingsprocedure die de Democraten in de Verenigde Staten tegen president Donald Trump zijn begonnen. "We moeten maar zien waar dat toe leiden kan, maar als de beschuldigingen aan het adres van de president over de druk die hij zou hebben gezet op de president van Oekraïne om informatie te geven over de zijn Amerikaanse politieke tegenstander Joe Biden op waarheid berusten, dan ontstaat er voor de president wel een probleem", aldus de valutaspecialist.

Ondertussen waarschuwde de Chinese minister van Buitenlandse Zaken voor "eindeloze problemen" bij een ontkoppeling van China met de Verenigde Staten. Minister Wang Yi meende dat een ontkoppeling rampzalige resultaten tot gevolg zal hebben en dat de VS en China daarom moeten samenwerken om hun meningsverschillen op het gebied van handel op te lossen.

In Nieuw-Zeeland liet de centrale bank de rente op 1,0 procent staan, een besluit dat niet als een verrassing kwam, maar gaf wel aan dat een verlaging van het tarief mogelijk blijft. Boele gaf aan dat de dollar van het land is overladen met shortposities.

Het Franse consumentenvertrouwen is gestegen van 103 in augustus naar 104 in september.

In de Verenigde Staten volgen vanmiddag alleen de verkopen van nieuwbouwwoningen over augustus en de wekelijkse olievoorraden over de week die eindigde op 21 september.

Voor de nieuwbouwverkopen wordt een stijging op maandbasis voorzien van 3,9 procent tegen een daling met 12,8 procent een maand eerder.

Voor de olievoorraden geldt een verwachte daling met 200.000 vaten olie tegen een stijging met 1,058 miljoen vaten olie in de week die eindigde op 14 september.

Ook woensdag treedt een aantal prominente sprekers voor het voetlicht.

Bestuurslid van de Europese Centrale Bank Benoit Coeuré maakt twee keer zijn opwachting. De eerste keer bij een rondtafelgesprek over de risicobeheersing voor de euro en later op de dag in de Duitse Bundestag voor een publieke bijeenkomst.

Zijn collega Sabine Lautenschläger neemt deel aan de zogeheten Sibos-conferentie.

Op het Global Business Forum van Bloomberg is de voorzitter van de Bank of England Mark Carney als spreker aanwezig.

Van de Federal Reserve van Chicago is voorzitter Charles Evans voor een toespraak bij de Rotery Club. Fed-bestuurslid Lael Brainard legt verantwoording af voor het beleid ten aanzien van risico's van het financiële systeem. De voorzitter van de Fed van Kansas City verschijnt woensdag voor een verantwoording voor een bankencomité van de Senaat.

De euro noteerde 0,2 procent lager op 1,0995 dollar. Ten opzichte van de Britse munt liep de Europese valuta met 0,1 procent op naar 0,8832 Britse pond. De dollar van Nieuw Zeeland noteerde woensdag onveranderd op 0,6322 Amerikaanse dollar, maar 0,3 procent hoger op 67,87 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar houdt kracht vast

(ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft zijn kracht ten opzichte van de euro weten te behouden na de verder stijging van woensdag. Ondertussen breken er voor de Poolse munt mogelijk spannende weken aan.

"De dollar behoudt van woensdag op donderdag zijn kracht mede op basis van de beduidend beter dan verwachte verkopen van nieuwe huizen", aldus valutahandelaar Camille Faber van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "De terloopse opmerking van de Amerikaanse president Donald Trump over de goede kans op een snelle deal met China over het handelsconflict heeft in onze optiek geen invloed op de Amerikaanse munt. Mocht een deal gestalte krijgen dan verwachten we eerder dat beleggers weer wat meer risico durven te nemen en ook weer mee andere valuta opzoeken dan vooral de dollar", aldus Faber.

De handelaar schoof donderdag de relatieve verzwakking van de Poolse zloty naar voren die op termijn een stevig vervolg zou kunnen krijgen. "Sinds deze zomer is de munt ten opzichte van de euro 4 procent gedaald. Poolse banken hebben nogal wat kredieten verstrekt in andere valuta, met name de Zwitserse frank. De consumentenuitgaven beginnen nu een verval te vertonen, terwijl die kredieten de aandacht hebben getrokken van het Europees Hof, dat binnenkort daarover met een uitspraak komt. "Die uitspraak kan gevolgen hebben voor de kredietverstrekking door Poolse banken", aldus Faber.

De Poolse munt is op weekbasis ten opzichte van de euro circa 1 procent kwijtgeraakt.

Faber omschreef de valutamarkt van donderdag als afwachtend, met name rondom het Britse pond. "In Londen wordt er weer druk gesproken in het Lagerhuis, maar per saldo is er rondom de Brexit niets gebeurd. Er kan weer wat meer beweging komen als er in dat dossier of dat van het handelsconflict voortgang wordt geboekt, maar ook als de bedrijfsresultaten over het derde kwartaal op tafel komen. Die zouden inzicht moeten kunnen geven in hoeverre de macro-economische data van de afgelopen periode zich hebben vertaald in de cijfers", verwachtte Faber.

Voor donderdag richt Faber zich op de macrocijfers uit de Verenigde Staten, waar onder het definitieve groeicijfer over het tweede kwartaal, en de speech van Mario Draghi, voorzitter van de Europese Centrale Bank.

Het Duitse consumentenvertrouwen over oktober kwam uit op 9,9 tegen 9,7 in september. Er was vooraf een index van 9,7 ingeschat.

In de Verenigde Staten gaat de aandacht donderdag dus uit naar de derde definitieve raming van de groei Amerikaanse economie over het derde kwartaal en verder de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 21 september, de groothandelsvoorraden over augustus in een voorlopige meting en de aanstaande woningverkopen over augustus.

De groei van de Amerikaanse economie stond in de tweede raming op 2,0 procent en de verwachting is dat de derde raming daarbij blijft.

De steunaanvragen lopen in de prognoses op naar 212.000 aanvragen tegen 208.000 in de week die eindigde op 14 september. Voor de aanstaande woningverkopen wordt een stijging voorzien met 1,0 procent tegen een daling met 2,5 procent in juli.

Ook donderdag is het aantal prominente sprekers onder de monetair beleidsmakers aanzienlijk. De voorzitter van de Federal Reserve Robert Kaplan h

Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden.
voda
0
Valuta: dollar dikt verder aan

(ABM FN-Dow Jones) Ook vrijdag heeft de dollar kans gezien zich verder te versterken ten opzichte van de euro, waarmee de Europese munt richting de 1,09 dollar koerst.

"Wij denken dat de dollar vooral gewild is als veilige haven," , aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank vrijdag tegen ABM Financial News. "De huidige dynamiek in de Amerikaanse politiek vraagt daar vreemd genoeg wel een beetje om, ofschoon een afzettingsprocedure vrij zeker niet leidt tot een succes. Maar het maakt de Amerikaanse politiek er niet stabieler op", aldus de marktanalist.

Mevissen verwacht vrijdag van twee cijfers mogelijk invloed. "Om te beginnen de vertrouwensdata uit de eurozone. Als die tegenvallen, dan zien wij de euro vandaag nog een gevecht aangaan met de 1,09 dollar. Het tweede cijfer betreft de kerninflatie in de Verenigde Staten, de PCE-prijsindex. Mocht die beduidend hoger uitvallen dan voorzien, dan wakkert dat de vraag naar dollars aan, omdat de Federal Reserve dan in overweging zou moeten nemen de rente dit jaar in elk geval niet verder te verlagen", aldus Mevissen.

Mevissen sprak vrijdag van een afwachtende valutamarkt waarbij de volatiliteit rondom de euro/dollar "eigenlijk verwaarloosbaar" is.

De Fransen maakten vrijdagmorgen over september een voorlopige daling van de consumentenprijzen bekend van 0,3 procent op maandbasis. De verwachting lag op een afname van de consumentenprijzen met 0,2 procent.

Later op de ochtend komen uit de eurozone over september de definitieve meting van het consumentenvertrouwen en het economisch sentiment. Het consumentenvertrouwen van de eurozone kwam vorige week in een voorlopige meting uit op 6,5 negatief. In augustus noteerde de index 7,5 negatief. De index voor het economische sentiment noteerde op 103,0.

In de Verenigde Staten staan voor vrijdag drie data op de agenda. Achtereenvolgens zijn dat de orders voor duurzame goederen over augustus, de persoonlijke inkomens en persoonlijk bestedingen met inbegrip van de maatgevende PCE prijsindex, en het consumentenvertrouwen van de universiteit van Michigan over september in een definitieve versie.

De duurzame goederen worden verwacht op maandbasis met 1,0 procent te zijn gedaald tegen een plus van 2,1 procent in juli. Bij dit cijfer wordt ook gekeken naar de orders exclusief defensie, waarbij deze in juli met 1,4 procent op maandbasis opliepen, en exclusief transportorders, die in juli met 0,4 procent op maandbasis daalden. Voor deze twee data zijn geen prognose voorhanden.

Het persoonlijk inkomen van de Amerikanen is in augustus naar verwachting met 0,4 procent op maandbasis opgelopen tegen een stijging met 0,1 procent in juli. De prognose voor de bestedingen ligt op een stijging met 0,3 procent op maandbasis tegen een plus van 0,6 procent. Voor de PCE prijsindex is alleen de index zonder rekening te houden met de effecten van voedsel en energie beschikbaar. Daarvoor geldt een verwachting van een stijging van de index met 0,2 procent op maandbasis, gelijk aan de stijging in juli, en een stijging met 1,7 procent op jaarbasis tegen een toename van 1,6 procent in juli.

Het consumentenvertrouwen, zoals dat wordt gemeten door de Michigan-universiteit stijgt naar verwachting van 89,8 in augustus naar 92,0 in september.

Net als op de voorbije dagen is de agenda ook vrijdag goed gevuld met toespraken van monetaire prominenten. Om te beginnen treedt extern bestuurslid van de Bank of Engeland Michael Saunders aan voor een praatje in Barnsley.

Bestuurslid van de Europese Centrale Bank Philip Lane is in New York aanwezig bij een gelegenheid georganiseerd door persbureau Reuters.

De hoogste man bij de centrale bank van Duitsland Jens Weidmann houdt vrijdag een redevoering in de vestiging in Baden-Württemberg.

De vice-voorzitter van de Europese Centrale Bank Luis de Guindos, de voorzitter van De Nederlandsche Bank Klaas Knot en diens collega bij de centrale bank van Spanje Hernandez de Cos treden aan voor een toespraak op de 'European Systemic Risk Board'-conferentie

In de Verenigde Staten krijgt vrijdag onder andere de voorzitter van de Federal Reserve van Atlanta Raphael Bostic het woord op een bankenforum.

De vice-voorzitter van de Federal Reserve Randal Quarles, voormalig voorzitter Janet Yellen en voormalig Fed-bestuurde Daniel Tarullo spreken op een conferentie over wetgeving en macro-economie.

Patrick Harker, voorzitter van de Fed van Philadelphia, houdt een speech op de bijeenkomst van de Shadow Open Market Committee Fall, een onafhankelijk comité dat sinds 1973 bestaat en zich bezighoudt met economische analyses.

Verder komen de minister van buitenlandse zaken van de G7-landen bij elkaar voor hun jaarvergadering en heeft de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker een ontmoeting met de Japanse premier Shinzo Abe.

De euro noteerde vrijdag 1,0915 dollar, een vrijwel onveranderde koers.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro verder gedaald

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdag onder de 1,09 dollar, nadat beleggers zich tot de Amerikaanse munt wendden na gematigde inflatiecijfers uit de eurozone.

"Voorlopig schatten wij in dat de euro op zijn best zich tot 1,1000 dollar kan herstellen", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Een doorbraak van de euro onder de 1,0800 dollar zou daarbij wat mij betreft geen verrassing mogen zijn", aldus de valutahandelaar.

Voor Van der Meer ligt het accent deze week op de Amerikaanse banencijfers over september. "Een banengroei van rond 150.000 bevestigt het solide beeld van de Amerikaanse arbeidsmarkt en zou voor de Federal Reserve geen reden moeten zijn om met een rentewijziging naar voren te treden", aldus de valutahandelaar dinsdag.

ADP publiceert woensdag de groei van het aantal banen in de private sector, vrijdag is de gehele arbeidsmarkt aan de beurt in de vorm van het officiële rapport.

Van der Meer sprak dinsdag nog altijd van een afwachtende markt met toegenomen risico's voor de euro aan de onderkant.

De Reserve Bank of Australia verlaagde dinsdag de rente met 25 basispunten naar 0,75 procent en verklaarde daarbij dat de economie nog altijd redelijke vooruitzichten kent, maar dat de neerwaartse risico's ook zijn toegenomen.

Verder was er aandacht voor de groei van de industrie in de eurozone, of beter gezegd krimp. De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 47,0 in augustus naar 45,7 afgelopen maand. Dat was grofweg gelijk aan de voorlopige raming van 45,6. De Franse industrie kende ondanks een daling van de inkoopmanagersindex nog een kleine groei, maar in Duitsland liep de krimp nog harder op. Ook in Spanje en Italië versnelde de krimp.

De Nederlandse industrie bleef onverstoord doorgroeien met een inkoopmanagersindex van 51,6.

Van de eurozone wordt in de tweede helft van de ochtend de voorlopige inflatie over september gepubliceerd. Deze wordt ingeschat op 1,0 procent op jaarbasis, gelijk aan augustus. Exclusief de volatiele effecten van voedsel- en energieprijzen komt de inflatie naar verwachting eveneens uit op 1,0 procent. In augustus lag de kerninflatie op 0,9 procent.

In de Verenigde Staten staan drie cijfers op de agenda: twee industriële inkoopdata over september en de bouwuitgaven over augustus.

De bouwuitgaven over augustus laten naar verwachting een stijging zien van 0,4 procent. In juli liepen de uitgaven met 0,1 procent op.

De voorzitter van de Federal Reserve Charles Evans is deze morgen in Duitsland voor speech op uitnodiging van de Deutsche Bundesbank.

De voorzitter van de Europese Centrale Bank Mario Draghi is vandaag voor één van zijn laatste redevoeringen in zijn huidige functie aanwezig in Athene.

Van de Federal Reserve treedt vice-voorzitter Richard Clarida naar voren voor een redevoering en houden de voorzitter van de Fed van St. Louis James Bullard en Fed-bestuurder Michelle Bowman ieder een speech op een conferentie over het bankieren in de 21ste eeuw.

De euro noteerde dinsdag 1,0890 dollar. De Australische dollar raakte 0,7 procent kwijt en noteerde op 0,6700 Amerikaanse dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
2.464 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 882,63 +12,36 +1,42% 26 apr
AMX 914,42 -2,12 -0,23% 26 apr
ASCX 1.198,74 +7,95 +0,67% 26 apr
BEL 20 3.874,87 +16,93 +0,44% 26 apr
Germany40^ 18.177,90 +16,89 +0,09% 26 apr
US30^ 38.211,61 0,00 0,00% 26 apr
US500^ 5.095,29 0,00 0,00% 26 apr
Nasd100^ 17.698,09 0,00 0,00% 26 apr
Japan225^ 38.345,55 0,00 0,00% 26 apr
WTI 83,64 0,00 0,00% 26 apr
Brent 87,99 0,00 0,00% 26 apr
EUR/USD 1,0694 -0,0036 -0,33% 26 apr
BTC/USD 64.046,93 +67,06 +0,10% 26 apr
Gold spot 2.337,95 0,00 0,00% 26 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ASMI 623,800 +42,200 +7,26% 26 apr
ASML 858,800 +25,100 +3,01% 26 apr
PROSUS 31,625 +0,815 +2,65% 26 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
IMCD 141,700 -7,300 -4,90% 26 apr
ABN AMRO BANK N.V. 15,210 -0,665 -4,19% 26 apr
BESI 130,400 -5,600 -4,12% 26 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront