Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.279 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 ... 1260 1261 1262 1263 1264 » | Laatste
voda
0
Boeing en JNJ onderuit op lager Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is vrijdag in het rood geëindigd. De Dow Jones index verloor 1,0 procent op een slot van 26.770,20 punten, de S&P 500 daalde 0,4 procent tot 2.986,20 punten en de Nasdaq sloot 0,8 procent lager op 8.089,54 punten.

Marktanalist David Madden van CMC Markets verklaarde de negatieve stemming vrijdag vooral door een gebrek aan Amerikaans macro-economisch nieuws en het feit dat het rond het handelsconflict ook even stil is. De matige stemming in Europa hielp ook niet mee.

Chinese groeicijfers konden ook op aandacht rekenen. In het derde kwartaal groeide de tweede economie van de wereld met 6,0 procent, wat licht onder de verwachting was en bovendien de laagste groei ooit gemeten.

"De cijfers zorgden voor rode koersenborden. Als de groei onder de 6 procent zakt, dan is dit slecht voor het beleggerssentiment in China en daarbuiten", volgens analist Ipek Ozkardeskaya van London Capital Group.

Vrijdag traden hogere Amerikaanse importtarieven op 7,5 miljard dollar aan Europese goederen. Europese vliegtuigen worden belast met een tarief van 10 procent en andere producten krijgen een heffing van 25 procent.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond 0,3 procent hoger op 1,1162. De olieprijs is vrijdag gedaald. Op een settlement van 53,78 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 0,15 dollar of 0,3 procent minder waard. Op weekbasis verloor de olieprijs bijna twee procent.

Bedrijfsnieuws

Johnson & Johnson daalde 6,2 procent. Het levensmiddelenbedrijf haalt babypoeder terug vanwege asbestdeeltjes in het poeder. De kwestie speelt al langer en er lopen inmiddels duizenden rechtszaken over de veiligheid van het product.

Aandelen Boeing stonden vrijdag onder druk door een bericht van persbureau Reuters dat de vliegtuigbouwer toezichthouder FAA heeft misleid wat betreft de veiligheid van de 737 MAX. Het aandeel verloor 6,7 procent aan waarde.

Schlumberger heeft in het derde kwartaal van dit jaar de omzet op jaarbasis zien stabiliseren, maar de aangepaste winst per aandeel, ondanks een daling, wel iets hoger zien uitkomen dan verwacht. In het kwartaal werd bijna 13 miljard dollar afgeschreven op activa. Het aandeel steeg 1,4 procent.

ManpowerGroup heeft in het derde kwartaal van 2019 iets minder omzet gedraaid, maar heeft met de aangepaste winst per aandeel wel de prognose van analisten overtroffen. De outlook stelde echter teleur maar het aandeel won toch 1,0 procent.

Coca-Cola zag de omzet afgelopen kwartaal hoger uitkomen dan verwacht, terwijl de winst conform de verwachtingen uitkwam. De outlook voor 2019 werd licht verhoogd. Het aandeel werd vrijdag 1,8 procent meer waard.

American Express heeft in het derde kwartaal hogere resultaten dan een jaar eerder geboekt. De omzet en winst kwamen ook boven verwachting uit. Het aandeel daalde 2,0 procent.

Aandelen Oracle daalden 0,9 procent. Voormalig co-CEO Mark Hurd overleed vrijdag nadat hij in september zijn taken neerlegde vanwege gezondheidsredenen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Wall Street opent fractie hoger'

Gepubliceerd op 21 okt 2019 om 14:54 | Views: 0

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen de nieuwe handelsweek maandag naar verwachting met kleine plussen aanvangen. Beleggers zijn gespitst op ontwikkelingen rond de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. Verder houden brexitperikelen de financiële markten bezig. Een aantal Amerikaanse bedrijven opende de boeken, waaronder oliedienstverlener Halliburton.

De Chinese vice-premier Liu He sprak dit weekend van "aanzienlijke vooruitgang" bij het leggen van het fundament voor een voorlopige handelsovereenkomst. Ook vanuit het Witte Huis klonken bemoedigende woorden. Evengoed wil China voor 2,4 miljard dollar aan sancties opleggen aan de VS. Dit omdat de VS aanbevelingen in de wind slaan en voortdurend geldende afspraken met Wereldhandelsorganisatie WTO niet naleven. De regelingen dateren nog uit het tijdperk dat Barack Obama president van de VS was.

Halliburton zag in het derde kwartaal zijn winst fors lager uitvallen. De oliedienstverlener had last van minder vraag naar zijn diensten en materialen vanuit olie- en gasproducenten op zijn belangrijke thuismarkt. Maker van beauty- en verzorgingsmiddelen Coty zou zoeken naar mogelijkheden voor zijn professionele cosmeticatak.

Nieuwe eigenaar

Speciaalchemiebedrijf Innophos lijkt een nieuwe eigenaar te krijgen. Investeerder One Rock Capital is bereid 932 miljoen dollar op tafel te leggen voor een overname van het bedrijf dat onder meer ingrediënten voor in sportdranken en kaas maakt. Innophos schortte betalingen van alle dividenden op.

Het beursavontuur van warenhuisketen Hudson's Bay lijkt ten einde. Aandeelhouders van het Canadese bedrijf, dat ook een notering heeft in New York, bereikten een akkoord over een beursexit. Het bedrag van 10,30 Canadese dollar per aandeel betekent een premie van 62 procent op de slotkoers van de onderneming op vrijdag.

Schikkingsakkoord

Medicijndistributeurs AmerisourceBergen, Cardinal, McKesson en farmaceut Teva zouden een schikkingsakkoord in de staat Ohio hebben bereikt voor een bedrag van 250 miljoen dollar. De bedrijven lijken daarmee strafvervolging vanwege hun aandeel in de opiatencrisis te hebben afgekocht. Ondernemingen in alle lagen van de farmaceutische keten zijn daarvoor aangeklaagd. Sinds 1999 zijn in het land zeker 400.000 mensen overleden aan een overdosis.

De beurzen gingen vrijdag over de gehele linie omlaag. De Dow-Jonesindex sloot 1 procent lager op 26.770,20 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,4 procent naar 2986,20 punten en techbeurs Nasdaq verloor 0,8 procent tot 8089,54 punten
voda
0
Omzet Halliburton onder druk

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Halliburton
$ 19,63 1,19 6,45 % NYSE

(ABM FN-Dow Jones) Halliburton heeft in het derde kwartaal een lagere omzet behaald, die bovendien onder verwachting was. Dit meldde het bedrijf uit Houston maandag voor de openingsbel in New York.

In met name thuismarkt Noord-Amerika had de oliedienstverlener het lastig. Daar daalde de omzet met 11 procent in de verslagperiode, onder meer omdat het aantal klanten terugliep.

Internationaal was sprake van een vlakke omzetontwikkeling in het derde kwartaal, maar kijkend naar de eerste negen maanden van 2019, steeg de omzet met 10 procent. Halliburton rekent voor heel het jaar op een hoge enkelcijferige internationale omzetgroei.

De totale omzet van Halliburton daalde in het derde kwartaal met 6 procent tot 5,6 miljard dollar, waar analisten rekenden op 5,8 miljard dollar.

De aangepaste operationele winst daalde van 716 miljoen tot 536 miljoen dollar, en onder de streep resteerde een nettowinst van 295 miljoen dollar, of 0,34 dollar per aandeel. Dat was ongeveer in lijn met de verwachtingen van de markt.

In de voorbeurshandel steeg Halliburton aanvankelijk op de resultaten maar inmiddels staat het aandeel zo'n 0,7 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Coty zet haarverzorgingsmerken in etalage

Gepubliceerd op 21 okt 2019 om 15:00 | Views: 401

NEW YORK (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Cosmeticagigant Coty houdt de opties tegen het licht voor haarverzorgingsmerken als Wella, Good Hair Day en Clairol en de nagellakken van OPI. Door de merken af te stoten zou Coty zijn omvangrijke schuld wat kunnen verkleinen. Ook zou de opbrengst gebruikt kunnen worden om aandeelhouders te belonen.

Het gaat over een mogelijke verkoop van de gehele professional beauty-divisie van Coty. Het bedrijf met hoofdkantoor in New York denkt er ook over om zich terug te trekken uit Brazilië. De betreffende activiteiten zijn samen goed voor een jaaromzet van 2,7 miljard dollar. Als het daadwerkelijk tot een deal komt, kan Coty zich meer richten op zijn geurtjes, cosmetica en huidverzorgingsmerken.

Het concern wil de strategische verkenning aankomende zomer afgerond hebben. Dan moet duidelijk zijn wat er precies met de betreffende merken en activiteiten gaat gebeuren. Beleggers reageerden maandag alvast enthousiast. In de Amerikaanse voorbeurshandel op Wall Street zat het aandeel Coty stevig in de lift.
voda
0
Boeing houdt winst Dow in toom

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen lijken de eerste handelsdag van de nieuwe week met winst te gaan afsluiten, hoewel Boeing de stijging van de Dow Jones index wel in toom houdt.

De Dow Jones stijgt 0,1 procent, terwijl de breder samengestelde S&P 500 index 0,6 procent hoger noteert en de Nasdaq index zelfs 0,8 procent.

Het is een relatief rustige dag, met weinig richtinggevend nieuws op de agenda. Later in de week belooft het drukker te worden, zowel macro-economisch als op bedrijfsfront.

De kans op een harde Brexit lijkt kleiner, nu de Britse premier Boris Johnson dit weekend gedwongen werd in Brussel om uitstel te vragen, hetgeen hij overigens met veel tegenzin deed.

Verder zei de Amerikaanse president Donald Trump dat de handelsdeal met China goed vordert.

De euro/dollar noteert op 1,1150. Een vat West Texas Intermediate olie daalt 0,9 procent in waarde tot 53,30 dollar.

Bedrijfsnieuws

Voorbeurs verschenen reeds de kwartaalcijfers van oliedienstverlener Halliburton. De omzet bleek onder verwachting, terwijl de winst redelijk in lijn met de verwachtingen was. In het derde kwartaal had het bedrijf het vooral moeilijk in thuismarkt Noord-Amerika. Internationaal ging het beter en voorspelt Halliburton ook in de rest van het jaar omzetgroei. Beleggers leken opgelucht en het aandeel stijgt 6,6 procent.

Het aandeel Boeing stond vrijdag al behoorlijk onder druk en daalde maandag ook. Berichten dat de vliegtuigbouwer luchtvaartautoriteit FAA mogelijk heeft misleid met betrekking tot de veiligheid van het 737 MAX toestel, waren de oorzaak. Het aandeel daalt maandag 3,9 procent.

Farmabedrijven als McKesson en Teva Pharmaceutical staan maandag ook onder druk nadat ze volgens The Wall Street Journal een schikking hebben getroffen in de Amerikaanse staat Ohio gerelateerd aan de opioïdencrisis in de VS. Aandelen McKesson dalen 3,8 procent en die van Teva stijgen 3,2 procent.

Pfizer en Opko Health kondigden vanmiddag positieve resultaten aan van een onderzoeksstudie waarin een behandeling met groeihormonen is getest. Opko daalt 0,5 procent en Pfizer handelde vlak.

Coty ziet de beurswaarde bijna 14 procent toenemen, na de bekendmaking dat de fabrikant van schoonheidsproducten overweegt om bepaalde activiteiten af te stoten, waaronder de merken Wella en Clairol.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Teva schikt in opiatencrisis

(ABM FN-Dow Jones) Teva Pharmaceuticals heeft een schikking getroffen over de rol van het bedrijf in de Amerikaanse opiatencrisis. Dit maakte Teva maandag bekend, nadat eerder al The Wall Street Journal schreef dat dit zou gebeuren.

Teva schikt in twee jurisdicties in de staat Ohio voor in totaal 20 miljoen dollar en voor de levering van 25 miljoen dollar aan medicijnen die patiënten die verslaafd zijn geraakt aan pijnstillers nodig zullen hebben.

Daarnaast meldde Teva dat er een principe-overeenkomst is gesloten met de staten Noord-Carolina, Pennsylvania, Tennessee en Texas. Teva zal voor 23 miljard dollar aan medicijnen leveren die de aan pijnstillers verslaafde patiënten nodig hebben in de komende tien jaar. Ook betaalt Teva 250 miljoen dollar.

De schikking werd door beleggers goed ontvangen. Het aandeel steeg maandag ruim 8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Trump optimistisch over deal met China

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump heeft vertrouwen in een deal met China.

Maandag zei de president tijdens een kabinetsbijeenkomst in het Witte Huis dat "de deal met China heel goed verloopt. Ze moeten een deal sluiten omdat hun aanvoerketen opdroogt".

Dit weekend liet ook China zich al een positief uit over de gesprekken met Washington. "China en de VS hebben substantiële vooruitgang geboekt op veel terreinen, en hebben een belangrijke basis gelegd voor een eerste-fase-overeenkomst", zei vicepremier Liu He volgens persbureau Bloomberg.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
S&P weer boven 3.000 punten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn maandag met winst aan de nieuwe handelsweek begonnen, hoewel Boeing de stijging van de Dow Jones index wel in toom hield.

De Dow Jones won uiteindelijk 0,2 procent op 26.827,47 punten, terwijl de breder samengestelde S&P 500 index 0,7 procent hoger sloot op 3.006,72 punten en de Nasdaq index zelfs 0,9 procent steeg naar 8.162,99 punten.

De Amerikaanse president Donald Trump liet weten vertrouwen te hebben in een handelsdeal met China.

Maandag zei de president tijdens een kabinetsbijeenkomst in het Witte Huis dat "de deal met China heel goed verloopt. Ze moeten een deal sluiten omdat hun aanvoerketen opdroogt".

Dit weekend liet ook China zich al positief uit over de gesprekken met Washington. "China en de VS hebben substantiële vooruitgang geboekt op veel terreinen, en hebben een belangrijke basis gelegd voor een eerste-fase-overeenkomst", zei vicepremier Liu He volgens persbureau Bloomberg.

Verder was het een relatief rustige dag, met weinig richtinggevend nieuws op de agenda. Later in de week belooft het drukker te worden, zowel macro-economisch als op bedrijfsfront.

De kans op een harde Brexit lijkt kleiner, nu de Britse premier Boris Johnson dit weekend gedwongen werd in Brussel om uitstel te vragen, hetgeen hij overigens met veel tegenzin deed.

De euro/dollar noteerde op 1,1149. Een vat West Texas Intermediate olie daalde 0,9 procent in waarde tot 53,31 dollar.

"Kijkend naar de verlaagde groeiverwachtingen voor de wereldeconomie in 2020 door het Internationaal Energie Agentschap, denken we dat de herziene raming voor de vraag naar olie in 2020 niet langer voldoende is om de verwachte groei van het olie-aanbod in 2020 te overstijgen", aldus analisten van CFRA. Zij houden voor volgend jaar rekening met een olieprijs van ongeveer 55 dollar per vat.

Bedrijfsnieuws

Voorbeurs verschenen reeds de kwartaalcijfers van oliedienstverlener Halliburton. De omzet bleek onder verwachting, terwijl de winst redelijk in lijn met de verwachtingen was. In het derde kwartaal had het bedrijf het vooral moeilijk in thuismarkt Noord-Amerika. Internationaal ging het beter en voorspelt Halliburton ook in de rest van het jaar omzetgroei. Beleggers leken opgelucht en het aandeel won 6,4 procent.

Het aandeel Boeing stond vrijdag al behoorlijk onder druk en daalde maandag ook. Berichten dat de vliegtuigbouwer luchtvaartautoriteit FAA mogelijk heeft misleid met betrekking tot de veiligheid van het 737 MAX toestel, waren de oorzaak. Het aandeel daalde maandag 3,8 procent.

Farmabedrijven als McKesson en Teva Pharmaceutical stonden maandag in de belangstelling in verband met de opioïdencrisis in de VS. Aandelen McKesson daalden 3,2 procent en die van Teva stegen maar liefst 8,7 procent. Teva kwam dan ook tot een schikking die honderden miljoenen dollars zal kosten en de farmaceut verplicht om voor miljarden dollars aan medicijnen te leveren aan de aan pijnstillers verslaafd geraakte patiënten.

Pfizer en Opko Health kondigden vanmiddag positieve resultaten aan van een onderzoeksstudie waarin een behandeling met groeihormonen is getest. Opko won 1,7 procent en Pfizer handelde vlak.

Coty zag de beurswaarde 13,4 procent stijgen, na de bekendmaking dat de fabrikant van schoonheidsproducten overweegt om bepaalde activiteiten af te stoten, waaronder de merken Wella en Clairol.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Futures wijzen op vlakke opening VS

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd nipt in het rood.

Volgens Amerikaanse President Donald Trump en Chinese Premier Liu He verlopen de handelsgesprekken positief. "China en de VS hebben substantiële vooruitgang geboekt op veel terreinen, en hebben een belangrijke basis gelegd voor een eerste-fase-overeenkomst", zei vicepremier Liu He dit weekend volgens persbureau Bloomberg. Trump was maandagavond positief over de vooruitgang die wordt geboekt.

"Nu de risico's rondom de handelsoorlog zijn afgenomen, hebben beleggers hun focus weer verlegd naar cijfers en vooral naar de bedrijfsresultaten”, aldus Pierre Veyret, een technische analist van ActivTrades. “Wat hen meer inzicht zal geven over hoe bedrijven in het derde kwartaal zijn omgegaan met de negatieve gevolgen van de handelsgeschillen tussen de VS en China”.

“Het huidige resultatenseizoen toont goede resultaten tot dusver, wat erop wijst dat er wellicht voldoende ruimte is voor een uitgebreide aandelenrally voor de Kerstmis”, voegde Veyret eraan toe.

Vandaag komen nog een reeks Amerikaanse bedrijven met cijfers, onder andere Harley-Davidson, Hasbro en Procter&Gamble.

Daarnaast krijgen beleggers ook inzicht in de bestaande huizenverkopen in september in de VS.

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een december-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent procent tot 53,70 dollar, terwijl een december-future Brent 0,5 procent duurder werd op 59,23 dollar.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1143. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1155 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1149 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Teva Pharmaceuticals had maandagavond de wind in de rug. Teva kwam dan ook tot een schikking die honderden miljoenen dollars zal kosten en de farmaceut verplicht om voor miljarden dollars aan medicijnen te leveren aan de aan pijnstillers verslaafd geraakte patiënten.

Boeing hield maandag de stijging van de Dow in toom. Berichten dat de vliegtuigbouwer luchtvaartautoriteit FAA mogelijk heeft misleid met betrekking tot de veiligheid van het 737 MAX toestel, waren de oorzaak. Het aandeel daalde maandag 3,8 procent.

Slotstanden

De Dow Jones won maandag 0,2 procent op 26.827,47 punten, terwijl de breder samengestelde S&P 500 index 0,7 procent hoger sloot op 3.006,72 punten en de Nasdaq index zelfs 0,9 procent steeg naar 8.162,99 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Sherwin-Williams zet groei in de boeken

Gepubliceerd op 22 okt 2019 om 13:57 | Views: 0

CLEVELAND (AFN) - Verffabrikant Sherwin-Williams heeft in het derde kwartaal zijn omzet opgevoerd, vooral in thuismarkt de Verenigde Staten. Bij de divisies Consumer Brands en Performance Coatings werd juist minder afgezet.

De omzet van de branchegenoot van AkzoNobel bedroeg 4,9 miljard dollar, een stijging van 2,9 procent ten opzichte van vorig jaar. Bij de Noord-Amerikaanse divisie, die goed is voor de helft van de totale omzet, gingen de verkopen met 8,7 procent omhoog. Consumer Brands had juist te maken met een omzetdaling van haast 12 procent. Bij Performance Coatings daalde de omzet licht.

Ook de winst ging flink omhoog, maar die werd wel gestuwd door eenmalige posten. Onder de streep resteerde ruim 576 miljoen dollar, tegen 354 miljoen dollar een jaar eerder. Het bedrijf profiteerde daarbij onder meer van een einde aan een rechtszaak die zich al twintig jaar voortsleepte. Sherwin-Williams verhoogde opnieuw zijn winstverwachting voor heel het jaar.
voda
0
Kimberly-Clark verwacht meer van dit jaar

Gepubliceerd op 22 okt 2019 om 14:16 | Views: 39

DALLAS (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse fabrikant van verzorgingsproducten Kimberly-Clark heeft naar eigen zeggen een "uitstekend" derde kwartaal gedraaid. Het bedrijf verhoogde zijn omzet- en winstverwachtingen voor heel dit jaar.

De omzet van Kimberly-Clark, bekend van onder meer Huggies-luiers, Kotex-maandverband en Page-toiletpapier, steeg met 1 procent naar 4,6 miljard dollar. Op autonome basis, dus zonder de invloed van overnames, was de toename 4 procent. Die autonome omzetgroei komt naar verwachting nu op 3 tot 4 procent uit over heel 2019.

Kimberly-Clark bespaarde verder voor 95 miljoen dollar aan kosten. Mede daardoor kwam de nettowinst uit op 680 miljoen dollar. Dat was in dezelfde periode vorig jaar nog 439 miljoen dollar. De prognose voor de aangepaste winst per aandeel bedraagt nu een bandbreedte tussen de 6,75 dollar en 6,90 dollar.
voda
0
United Tech krikt winstprognose weer op

Gepubliceerd op 22 okt 2019 om 14:18 | Views: 26

FARMINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse industrieconcern United Technologies heeft voor de derde keer dit jaar zijn winstverwachting opgekrikt. Ook scherpte de maker van onder andere vliegtuigonderdelen, liften en airconditioners zijn omzetverwachting aan. De positievere prognose volgde op een kwartaal waarin de inkomsten aandikten.

Het industriebedrijf voerde in het voorbije kwartaal zijn omzet met 18 procent op tot 19,5 miljard dollar. Dat kwam mede door de overname van de producent van vliegtuigonderdelen Rockwell Collins. Op autonome basis, dus zonder invloed van overnames, was sprake van 5 procent groei. Voor heel het jaar wordt nu uitgegaan van opbrengsten in de bandbreedte tussen 76 miljard dollar tot 76,5 miljard dollar.

Onder de streep bleef 1,1 miljard dollar over, een daling van 7 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. In dat cijfer is een eenmalige last van 760 miljoen dollar opgenomen. Zonder die last zou er sprake zijn van een flinke winsttoename.
voda
0
Defensieconcern Lockheed Martin voert omzet op

Gepubliceerd op 22 okt 2019 om 14:26 | Views: 13

BETHESDA (AFN) - Het Amerikaanse defensieconcern Lockheed Martin heeft in het derde kwartaal een hogere omzet en winst in de boeken gezet. Ook kondigde de maker van militaire vliegtuigen een aandeleninkoopprogramma aan ter waarde van 1 miljard dollar en verhoogde het kwartaaldividend met een fractie. Lockheed Martin deed in het voorbije kwartaal goede zaken met de verkoop van zijn raketten en F-35-straaljagers.

De omzet bedroeg 15,2 miljard dollar, tegen 14,3 miljard dollar een jaar eerder. Bij de rakettendivisie steeg de omzet met 14 procent. Bij de luchtvaarttak was een omzetgroei van 10 procent te zien. Dat had de grootste toeleverancier aan het Pentagon voornamelijk te danken aan de hogere verkopen van F-35-vliegtuigen.

De winst kwam uit op ruim 1,6 miljard dollar. Een jaar eerder was dit nog een kleine 1,5 miljard dollar. De verbetering onder de streep komt voornamelijk door een meevaller in de belastingen betaald in 2018.
voda
0
Wall Street verwerkt cijferstroom

Gepubliceerd op 22 okt 2019 om 14:48 | Views: 322

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York blijven dinsdag bij de opening naar verwachting dicht bij huis. Beleggers verwerken een grote stroom aan kwartaalcijfers van grote bedrijven, waaronder verschillende uit de toonaangevende Dow-Jonesindex. Op de achtergrond neemt het optimisme over een oplossing voor de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China weer iets toe.

De Chinese viceminister van Buitenlandse Zaken, Le Yucheng, liet weten dat er schot zit in het handelsoverleg met de Verenigde Staten. De Amerikaanse president Donald Trump was eerder al optimistisch over het handelsoorlog.

Dat de handelsoorlog zijn wissel begint te trekken op bedrijven, werd duidelijk uit het kwartaalbericht van speelgoedmaker Hasbro. Dat bedrijf rapporteerde een gestagneerde omzet, mede door importheffingen en toenemende onzekerheid. Branchegenoot Mattel beweegt mogelijk ook op de cijfers.

UPS

Pakketbezorger UPS voelt de handelsoorlog ook, maar krikte zijn winst op dankzij de sterke vraag bij e-commercebedrijven. Het bedrijf kondigde daarnaast aan dat zijn operationeel directeur Jim Barber vertrekt. Hij werd lang gezien als opvolger voor de huidige topman.

Verzorgings- en schoonmaakmiddelengigant Procter & Gamble rapporteerde over het voorbije kwartaal juist een hoger dan verwachte omzetgroei. Het bedrijf stelde zijn vooruitzichten voor de rest van zijn gebroken boekjaar naar boven bij. Branchegenoot Kimberly-Clark kijkt ook positiever naar de rest van het jaar.

Zwaargewichten

Andere zwaargewichten voor de beurs die met cijfers kwamen, waren McDonald's, United Technologies en verzekeringsbedrijf Travelers. Ook defensieconcern Lockheed Martin, motorfabrikant Harley-Davidson en verfconcern Sherwin-Williams gaven een kijkje in de boeken.

Farmaceut Biogen staat een fiks hogere opening te wachten. Het bedrijf wil bij de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA om goedkeuring vragen voor een middel tegen de ziekte van Alzheimer. Voorbeurs stond het aandeel op ruim 40 procent winst.

Wall Street sloot maandag met kleine winsten. De toonaangevende Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent hoger op 26.827,64 punten. De breder samengestelde S&P 500-index steeg 0,7 procent tot 3006,72 punten, waarmee deze graadmeter dicht bij zijn hoogste eindstand ooit komt. Schermenbeurs Nasdaq ging 0,9 procent vooruit tot 8162,99 punten.
voda
0
McDonald's groeit sneller buiten VS

Gepubliceerd op 22 okt 2019 om 14:50 | Views: 180

CHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - McDonald's is in het afgelopen kwartaal sneller gegroeid buiten de Verenigde Staten dan op de thuismarkt. Met name in de ochtenduren lukt het de fastfoodketen niet goed om meer Amerikanen zijn restaurants in te lokken. Bovendien komt er juist op ontbijtgebied steeds meer concurrentie van ketens als Burger King, Dunkin' en Wendy's.

De omzet van McDonald's kwam uit op 5,4 miljard dollar. In de Verenigde Staten haalde de keten met de gouden bogen 4,8 procent meer vergelijkbare omzet en daarmee deed McDonald's het slechter dan de verwachtingen van analisten. De thuismarkt is goed voor ruwweg een derde van de totale omzet van het bedrijf. Buiten de VS steeg de omzet van restaurants die al meer dan een jaar open zijn met 5,9 procent. Dat was beter dan verwacht.

Onder de streep bleef er voor McDonald's 1,6 miljard dollar over. Die daling van 2 procent heeft deels te maken met extra investeringen in bijvoorbeeld bezorgen van maaltijden en technologie. In steeds meer Amerikaanse drive-ins heeft McDonald's bijvoorbeeld kentekenscanners geïnstalleerd om bestellingen vanuit de app te vergemakkelijken.
voda
0
Stijgende resultaten voor AMS

(ABM FN-Dow Jones) AMS heeft in het derde kwartaal de resultaten flink zien oplopen en rekent op verdere groei voor het vierde kwartaal. Dit bleek dinsdag uit cijfers van

Afgelopen kwartaal steeg de omzet op jaarbasis van 456 miljoen naar 645 miljoen dollar. In het tweede kwartaal van dit jaar bleef de omzet van AMS steken op 411 miljoen dollar. De omzet steeg harder dan de onderneming had voorzien.

De aangepaste operationele marge liep op kwartaalbasis op van 12 naar 28 procent.

Onder de streep restte een nettowinst van 158 miljoen dollar. Dat was een kwartaal eerder 25 miljoen en een jaar terug minder dan 18 miljoen dollar.

Inmiddels heeft AMS voor 253 miljoen dollar in portefeuille.

Voor het vierde kwartaal mikt AMS op een omzet van 610 tot 650 miljoen dollar met een aangepaste EBIT-marge die tenminste de marge in het derde kwartaal evenaart.

AMS sprak vertrouwen uit in het met succes afronden van de overname van Osram.

Het aandeel AMS daalde dinsdag circa 4,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Positief nieuws voor Alzheimer-middel Biogen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Biogen Inc
$ 300,40 76,83 34,37 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) Biogen is van plan om het goedkeuringsproces van aducanumab, een behandeling voor vroege Alzheimer, voort te zetten na overleg met de Amerikaanse Food and Drug Administration. Dit maakte het bedrijf dinsdag bekend.

Een Fase 3 studie bereikte zijn primaire eindpunten, wat betekende dat patiënten significante voordelen ondervonden.

Indien goedgekeurd, zou aducanumab het eerste middel worden om de klinische achteruitgang van de ziekte van Alzheimer tegen te gaan, benadrukt Biogen.

Het nieuws werd positief ontvangen door beleggers. Het aandeel steeg dinsdag ruim 37,4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Fed injecteert 100 miljard dollar

(ABM FN-Dow Jones) De New York Fed heeft dinsdag voor ongeveer 100 miljard dollar in het financiële systeem gepompt. Dit maakte de Federal Reserve van New York bekend.

Daarmee voldeed de Fed niet volledig aan de vraag van de markt.

Er werd 64,9 miljard dollar geleend, wat woensdag weer moet worden terugbetaald. Dit kwam overeen met de vraag.

De overige 35,0 miljard dollar hoeft pas op 5 november te worden terugbetaald. Hier was de vraag evenwel 52,2 miljard dollar.

Tot zeker 4 november injecteert de Fed dagelijks tientallen miljarden dollars in het financiële systeem. Dit vanwege krapte op de markt voor een bepaald type kortetermijnfinanciering, de zogeheten repurchase agreements of 'repo's'. Banken en hedgefunds gebruiken dit soort korte leningen om hun dagelijkse handelsactiviteiten te financieren.

De Fed koopt sinds 17 september dagelijks effecten op.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Verkoop bestaande woningen VS omlaag

Gepubliceerd op 22 okt 2019 om 16:18 | Views: 161

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in september afgenomen genomen. De daling bedroeg 2,2 procent ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde de Amerikaanse branchevereniging van makelaars.

De verkoop kwam uit op 5,38 miljoen huizen op jaarbasis, tegen 5,50 miljoen een maand eerder. Economen voorspelden in doorsnee een daling met 0,7 procent tot 5,45 miljoen woningen. In augustus was sprake van een verkoopstijging met 1,5 procent.
voda
0
ACM onderzoekt rol techreuzen op betaalmarkt

(ABM FN-Dow Jones) Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt gaat onderzoeken wat grote technologiebedrijven zoals Apple, Google, Amazon en Facebook willen gaan doen op de Nederlandse betaalmarkt. Dat maakte de ACM dinsdag bekend.

Ook wordt gekeken naar Chinese 'Big Techs' zoals Tencent en Alibaba, en of zij plannen hebben om actief te worden op de Nederlandse of Europese betaalmarkt.

"De centrale vraag is wat Big Techs van plan zijn en welke effecten dat heeft op consumenten en bedrijven", stelde de ACM. Ook zal de waakhond kijken of kleine bedrijven voldoende kans hebben om ook een deel van deze markt te veroveren.

Tot nu toe was de concurrentie op de Nederlandse betaalmarkt grotendeels beperkt tot de grote Nederlandse banken en de ACM ziet daarom kansen voor innovatie en meer concurrentie. Behalve voordelen kunnen grote techbedrijven ook risico's meebrengen, bijvoorbeeld doordat zij hun grotere marktmacht gebruiken om een markt te veroveren.

In het kader van de studie worden experts geïnterviewd en krijgen betrokken bedrijven een enquête voorgelegd. Halverwege volgend jaar hoopt de ACM zijn rapport klaar te hebben.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
25.279 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 ... 1260 1261 1262 1263 1264 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 882,63 +12,36 +1,42% 26 apr
AMX 914,42 -2,12 -0,23% 26 apr
ASCX 1.198,74 +7,95 +0,67% 26 apr
BEL 20 3.874,87 +16,93 +0,44% 26 apr
Germany40^ 18.177,90 +16,89 +0,09% 26 apr
US30^ 38.211,61 0,00 0,00% 26 apr
US500^ 5.095,29 0,00 0,00% 26 apr
Nasd100^ 17.698,09 0,00 0,00% 26 apr
Japan225^ 38.345,55 0,00 0,00% 26 apr
WTI 83,64 -0,11 -0,13% 26 apr
Brent 87,99 +0,08 +0,09% 26 apr
EUR/USD 1,0694 -0,0036 -0,33% 26 apr
BTC/USD 64.046,93 +67,06 +0,10% 26 apr
Gold spot 2.337,95 0,00 0,00% 26 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ASMI 623,800 +42,200 +7,26% 26 apr
ASML 858,800 +25,100 +3,01% 26 apr
PROSUS 31,625 +0,815 +2,65% 26 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
IMCD 141,700 -7,300 -4,90% 26 apr
ABN AMRO BANK N.V. 15,210 -0,665 -4,19% 26 apr
BESI 130,400 -5,600 -4,12% 26 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront