Hi gang,

Meerdere financiële media koppen dat "'Douwe Egberts' 'weer' naar de beurs gaat" en ik vind dat heel erg sterk neigen naar "fake" nieuws. Op zijn minst het inspelen op Hollandse emoties terwijl een beursgang puur zakelijk hoort te zijn.

Wat is dat nou met "Douwe Egberts"? Zij gaan helemaal niet naar de beurs: het moederbedrijf "JDE Peet's" wil naar de beurs. Natuurlijk is D.E. hier onderdeel van maar laten we aub even niet vergeten dat een investeerder eigenaar is van de bedrijven "Peet's Coffee" en "Douwe Egberts" en het is dat bedrijf ("JAB Holding") en niet specifiek DE, die de beursgang onderneemt. Weliswaar maakt men handig gebruik van D.E., sure, maar dan nog.

Desondanks reppen meerdere Nederlandse media euforisch klinkende verhalen hoe "Douwe Egberts" een beursgang maakt. Alsof ze zelf al plannen hebben om te investeren en op deze manier proberen om hun eigen belangen alvast veilig te stellen.

Beperk je gewoon tot de feiten... "JDE Peet's" gaat naar de beurs; het moederbedrijf wat kennelijk sterk aan het inspelen is op de "Hollandse trots" (?). Sja, nou maar hopen dat ze het dit keer op zijn minst 2 jaar lang volhouden.....