Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.594 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 ... 3176 3177 3178 3179 3180 » | Laatste
JdeFL
1
Haantjesgedrag, welk forumdraadje dan ook, maakt helemaal niet uit.... Let the beast go.... Yihaa...
[verwijderd]
2
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 25 maart 2022 15:04:

[...]
Nog een keer dan, voor de laatste maal. Ik ken Veltman en zijn mede-nobelprijswinnaar Gerard 't Hooft beter dan jij. Gerard was zelfs mijn eerstejaars-practicum-maatje.

Ik mocht Martin Veltman zeer, en hij mocht mij ook. Daar ben ik zeker van, getuige zijn knipoog naar mij in de rij voor een bioscoop aan de Oude Gracht, waar 'Dr. Strangelove' van Stanley Kubrick draaide.

Ik ben er nog zekerder van door het volgende. Hij was niet mijn afstudeerhoogleraar, dat was een Amerikaan (een oud-Duitse Jood, ooit promovendus bij Heisenberg!). Die Amerikaan (AJF Siegert) wist niet goed wat de normen hier waren. Ik hoorde hem in de wandelgangen op dat instituut aan de Maliesingel zeggen: "Well above average". En hij ging met Veltman praten.

Bij mijn buluitreiking in die prachtige Utrechtse aula hoorde ik het resultaat: cum laude. Mijn moeder, die altijd voor mijn studie had gevochten tegen mijn zuinige vader in, was in tranen.

Wat Veltman, Siegert en ik deelden was onze eenvoudige afkomst. Veltman begon als Brabantse loodgietersleerling, Siegert was een Joodse verschoppeling in Nazi-Duitsland, en ik was een Zuilens schoffie.

De overgrootvader van Arjen Lubach (ene Norbruis, toen burgemeester van Zuilen) probeerde iets me-too-achtigs bij mijn moeder. Had hij beter niet kunnen doen, want mijn moeder bleef trouw aan haar man in Indië (mijn vader dus, die mij pas na 3 jaar zag). En nu maak ik hem en zijn nageslacht op een openbaar medium ten schande.
Sorry Arjen, en Jan en Onno(?) Norbruis, destijds mijn klasgenoten.

Je schreef dit alles al minstens vijf maal. Ben benieuwd hoeveel keer er nog bij komt. Waarom toch???
matad
1
quote:

closer schreef op 25 maart 2022 14:10:

Poetin is een prutser.

Terwijl voormalige Oostblok-landen een grote ontwikkeling doormaakten heeft Poetin in twintig jaar tijd zijn land niets verder geholpen. In plaats van ontwikkeling was hij gefocust op zelfverrijking en het herstel als "grootmacht", de nostalgie naar de Sovjet-Unie bepaalt zijn denken. De hang naar "grootsheid" resulteerde in een dopingschandaal dat Rusland tot de risée van de Olympische Spelen maakte. De Russische economie leunt op het leegroven van bodemschatten. Alleen zgn. "oligarchen" (hoeveel zijn er eigenlijk?) hebben geprofiteerd dankzij grootschalige corruptie, de bevolking is dom gehouden en leeft nog steeds in armoede. Investeringen in de economie kwamen uit het Westen.

De domste jongen van de klas heeft zich met ellebogenwerk en intimidatie naar de top gewerkt en wil nu voor vol worden aangezien. Hij heeft nog minder visie dan Erdogan, en kan alleen blijven zitten dankzij enorme onderdrukking.
Chapeau closer.
Wat zijn er in het Westen toch veel Chamberlain typetjes.
Zie Poetin nog aan tafel zitten met zijn twee hoge militairen terwijl hij hen de vraag stelt of hun kernwapens klaarstaan. Wat moet hij inwendig gelachen hebben bij de gedachte dat bij alle Westerse leiders het dun in de broek liep. Begin 2018 had Poetin behoorlijk wat ongenoegen met Engeland. Hij zei toen tegen Engeland: bedenk wel dat u het tegen een kernmacht hebt. Poetin had bij het toneel moeten gaan. Zolang een land mensen niet 100% helpt die door een oorlogsmisdadiger wordt overvallen is dat land geen knip voor de neus waard. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.Slappe politici. Gruw ervan. Helden zijn het in de Oekraïne.
Succes
0
Ukrainian forces may have more main battle tanks and they had at the start of Russian invasion, because they’ve been remarkably successful at acquiring Russian vehicles (with the help of a few farmers).

That’s according to western officials, who confirmed a seventh Russian general was killed and that a brigade commander was killed by his own troops “as a consequence of the scale of losses that had been taken by his brigade”.

Around 20 Russian BTGs are “no longer combat effective” officials estimate – out of 115-120 who were in the original invasion force. So Russia has lost “a sixth, maybe a fifth” of its effective troops

More on the Russian commander officials believe was killed by his own troops. The belief is he was “run over”. Was the commander of 37th motor rifle brigade.

www.theguardian.com/world/live/2022/m...
closer
0
Het begint bij een brigadecommandant. Als de frustratie oploopt komen wellicht hogere rangen in aanmerking, en zo graag verder tot de top van de pyramide.

----

'Russische brigadecommandant gedood door eigen troepen'

Een Russische brigadecommandant in Oekraïne is gedood door zijn eigen troepen. Dat zeggen westerse bronnen tegen de Britse nieuwszender Sky News. Volgens de berichten zou de brigadecommandant bewust zijn overreden, vanwege de vele doden binnen zijn eigen brigade.

Volgens de bron van Sky News zou het incident tekenend zijn "voor de morele uitdagingen waarmee de Russische troepen te maken hebben".

Verder meldt de zender dat volgens dezelfde bron opnieuw een Russische luitenant-generaal om het leven is gekomen. Hij zou de zevende dode Russische generaal zijn.

Bron: NOS

---

Deborah Haynes @haynesdeborah
twitter.com/haynesdeborah/status/1507...

BREAKING: A Russian brigade commander has been killed deliberately by his own troops after his unit suffered many losses in Ukraine, a western official said. Colonel Medvechek, commander of 37 Motor Rifle Brigade, was run over by his soldiers, the official said
closer
2
Poetin kan zich geen betere medestander dan de orthodoxe kerk wensen

Derk Sauer, 25 maart 2022

Er zijn bij de oorlog in Oekraïne naar schatting 15.000 Russische soldaten omgekomen en 25.000 gewond geraakt of vermist. Om dat in perspectief te plaatsen: in Afghanistan vonden ook 15.000 Russische militairen de dood, maar dan over een periode van tien jaar.

Dat zijn ongelofelijke getallen. Van de naar schatting 150.000 militairen die aan deze ‘militaire operatie’ begonnen is bijna een kwart buiten gevecht gesteld.

Maar getallen zijn abstract. Poetin doet er alles aan om de slachtoffers buiten zicht te houden. Mobiele crematoria verbranden lichamen op het slagveld, kisten worden in het holst van de nacht afgevoerd.

Hier geen erewacht die gesneuvelden opwacht.

Daarom is het bijzonder dat The Moscow Times-verslaggever Kirill Ponomarev deze week gezicht kon geven aan de ongekende verliezen van het Russische leger.

Kirill woonde in zijn provinciestad Voronezj de begrafenis bij van naamgenoot Kirill Oljasjev. Een 21-jarige jongeman die als dienstplichtige het leger in moest en daar – bij gebrek aan perspectief in Voronezj – een contract tekende bij de 76de Luchtbrigade, beter bekend als de Pskov-paratroepers.

Zoals alle militairen moest Kirill zijn mobiele telefoon inleveren, maar op 26 februari – twee dagen na het begin van de oorlog – stuurde hij nog een kort briefje naar huis met ‘alles oké’.

Een dag later was hij dood. Zijn lichaam aan stukken gescheurd door een landmijn in een dorpje vlak bij de Oekraïense hoofdstad Kiev. Met Kirills dood werd ook meteen de mythe verscheurd dat het hier een operatie betrof om de Donbas te behoeden voor een Oekraïense inval. Poetin had het vanaf dag één op Kiev gemunt.

In het ‘Huis van Cultuur’ in Voronezj verzamelden zich in een typisch Sovjetzaaltje vijftig familieleden en vrienden. Over een zinken kist was de Russische vlag gedrapeerd.

De lokale priester Gennadi Zaridze, een imposante man in vol ornaat met een groot montuur en een lange, grijze baard, sprak de rouwenden toe.

De priester is nogal een plaatselijke bekendheid. Op zondagen staat de parkeerplaats voor zijn kerk vol met Maybachs en Rolls Roycen en spreekt hij de lokale elite toe. Bij een bezoek aan Voronezj ging Poetin op privé-audiëntie bij de priester.

Nu verheft de priester zijn stem tegen de doodgewone familieleden van Kirill.

“Kirill is gestorven als een strijder van Christus. Hij vocht tegen het kwaad. Tegen satanische krachten, Oekraïense nazi’s, gecreëerd door Amerikaanse corporaties.”

Het komt er met volle overtuiging uit. De lokale militaire commandant – ook ter plekke – doet er nog een schepje bovenop.

“We zeggen vaarwel tegen een bijzondere jongeman in een oorlog waarin we ons vaderland verdedigen tegen het kwaad dat onze voorouders niet konden afmaken in de Grote Patriottische Oorlog.” (Zoals Russen de Tweede Wereldoorlog noemen).

Priester Zaridze vroeg de familie zijn kruis te kussen – een gebaar dat ze vast troost gaf.

In Rusland is het gebruik de kist open te houden bij het afscheid, en daarom probeerden familieleden de deksel van de kist te halen. “Doe dat maar niet,” zei de priester. “Er is niets meer van Kirill over.”

Terwijl de paus en de Raad van Kerken oproepen om het Russische geweld ogenblikkelijk te stoppen, heeft de Russisch-orthodoxe Kerk – de belangrijkste maatschappelijke organisatie in Rusland – zich opgeworpen als een actieve cheerleader van de oorlog.

De huidige leider van de Russisch-orthodoxe Kerk is ook al een Kirill – Kirill van Moskou. Zijn grootouders zaten nog in Stalins strafkampen. Bij zijn verkiezing in 2009 stond patriarch Kirill bekend als gematigd. Als hoofd internationale betrekkingen sprak hij zich voor oecumenische betrekkingen uit en even overzag hij het bisdom in Den Haag en Nederland.

Net als bij Poetin is van die gematigdheid niets meer over.

“De eenheid van Rusland, Oekraïne en Belarus is geestelijk en door God gewild. De duivel is bezig aan deze eenheid te tornen,” aldus Kirill van Moskou, die werd gefotografeerd met een peperduur horloge om de pols. De persafdeling van de kerk stuurde even later een foto de wereld in waarin zijn Breguet van 30.000 euro was weggeretoucheerd.

Twee weken geleden ontving Kirill tijdens de mis Viktor Zolotov, naaste vriend en bodyguard van Poetin en het hoofd van diens Nationale Garde – zeg maar het privéleger van de president.

Zolotov klaagde dat de oorlog niet snel genoeg ging, waarop de patriarch hem een gewijd kruis gaf met de woorden ‘hiermee moet het lukken’.

De patriarch ziet de Oekraïense oorlog als een kruistocht tegen westerse decadentie, die zich opdringt aan gelovigen. “Weet je wat de toets is?” predikte hij een week in de oorlog. “Heel eenvoudig. Maar ook gruwelijk. Het is een homoparade… We weten dat mensen of landen die zich hiertegen verzetten van de wereld worden uitgesloten en als buitenaardse wezens worden behandeld.”

Door heel Rusland vinden nu begrafenissen plaats waar priesters keer op keer het narratief van de heilige oorlog tegen de Oekraïense nazi’s en het decadente Westen inpeperen bij de rouwende families. Zevenhonderd jaar orthodoxie is diep verankerd in de Russische ziel. Poetin kan zich geen betere medestander wensen.

Derk Sauer is uitgever van The Moscow Times en columnist bij Het Parool. Hij is ook ­oprichter van de Russische krant Vedomosti en oud-uitgever van RBK Gazeta.
www.parool.nl/cs-b66b5ed9
closer
1
Russian president Vladimir Putin on Friday slammed the west for discriminating against Russian culture, comparing the treatment of Russian cultural figures with that of “cancelled” Harry Potter author JK Rowling.

At a televised meeting with leading cultural figures, Putin said the west was “trying to cancel a whole thousand-year culture, our people,” citing the cancellation of events involving Russian artists in some western countries.

“They’re now engaging in the cancel culture, even removing Tchaikovsky, Shostakovich and Rachmaninov from posters, Russian writer and books are now cancelled,” Putin said.

A number of events involving Russian cultural figures who have expressed their backing for the war have been cancelled, most notably concerts by the award-winning Russian conductor Valery Gergiev, a friend and supporter of Putin, who was part of the meeting on Friday.

Some events involving dead Russian cultural figures have also been cancelled, with the Cardiff Philharmonic Orchestra removing the Russian composer Tchaikovsky from its programme, a move that was widely criticized by western cultural figures.

(...)

JK Rowling on Friday distanced herself from Putin’s comments by sharing an article about jailed Kremlin-critic Alexei Navalny on Twitter.

“Critiques of western cancel culture are possibly not best made by those currently slaughtering civilians for the crime of resistance, or who jail and poison their critics,” the British author write, sharing the hashtag IStandWithUkraine.

Verder lezen: www.theguardian.com/world/live/2022/m...
het zwaard
0
ormeel was het NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg die de uitzonderlijke topbijeenkomst van de alliantie had samengeroepen. Maar tijdens zijn persconferentie na afloop van de top bevestigde de Amerikaanse president Biden tot twee maal toe wat we al konden vermoeden: dat hij degene was die om de top had gevraagd. Daarmee claimde hij ondubbelzinnig het initiatief en het leiderschap. Als het Westen krachtdadig gereageerd had op Poetins oorlog in Oekraïne, dan was dat aan Biden te danken.

Die claim is niet eens onterecht. Maar de reis zelf, de topbijeenkomsten, de groepsfoto's en de persconferenties waarin Biden onvermijdelijk in het middelpunt van de belangstelling stond, hebben die claim kracht bij gezet. Had de president dezelfde batterij aan maatregelen georganiseerd, louter van achter zijn resolute desk in het Witte Huis, dan was dat leiderschap veel minder zichtbaar geweest.
het zwaard
0
DeZwarteRidder
25 maart 2022 17:27
auteur info
Misschien staan we aan het begin van de 2e Russische revolutie...........

Ik denk eerder dat de militairen stilaan begonnen zijn met het Russische roulette spel, gezien hun talrijke verliezen ....
DeZwarteRidder
0
Kiev beweert opnieuw Russische generaal te hebben uitgeschakeld

In Zuid-Oekraïne hebben Oekraïense troepen opnieuw een Russische generaal uitgeschakeld. Dat meldt de presidentiële adviseur Oleksiy Arestovitsj. "Onze troepen hebben de commandant van het 49e leger van het zuidelijke district van Rusland, generaal Jakov Rezantsev, gedood bij een beschieting van het vliegveld van Tsjornobajevka, in de zuidelijke regio Cherson", zei Arestovitsj in een videoboodschap.
Rusland had eerder al bevestigd dat generaal Andrej Soechovetski gedood was. Kiev meldde eerder ook al de dood van een andere Russische generaal, Vitali Gerassimov, die in de strijd is gesneuveld. De Russische luitenant-generaal Andrei Mordvichev zou volgens Oekraïne ook gedood zijn. Net als de adjunct-commandant van de Russische Zwarte Zeevloot, Andrej Paliï.
asti
3
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 25 maart 2022 15:32:

[...]
Ik snap je vraag niet.

Welke redeneermethode precies, welke burgers en wanneer?
Serieuze vraag, oprecht en niet listig bedoeld.

Een utilitaristische redeneermethode.

De vergelijking is tussen twee kwesties:

1. Pushen voor NAVO-lidmaatschap van Oekraïne.
2. Het instellen van een no-flyzone.

Welk argument is er om geen no-flyzone in te stellen? Het is niet zo dat het recht niet bestaat om een no-flyzone boven Oekraïne in te stellen. Het wordt ten slotte verzocht door de Oekraïense regering. Oekraïne hoort te gaan over het eigen luchtruim.

Het argument is utilitaristisch van aard. De NAVO-lidstaten kijken niet naar de handeling zelf, maar naar de mogelijke gevolgen van de handeling. Ze zijn bezorgd om escalatie. Ze zien van de handeling af om (hun) burgers te beschermen voor de mogelijke gevolgen.

De vraag is dus: waarom is niet gekeken naar de mogelijke gevolgen van de push voor NAVO-lidmaatschap van Oekraïne? Hoeveel waarschuwingen zijn er wel niet geweest? Jarenlang, van verschillende kanten. Zelfs oud-NAVO-baas Jaap de Hoop Scheffer sprak zich uit.

Het denken in termen van plichten, zoals u en matad doen, wordt losgelaten, nu het niet de Oekraïense burgers zijn die het risico lopen van escalatie. Nu de levens van burgers buiten Oekraïne gevaar lopen van escalatie, denkt men in termen van uitkomst. Waarom dat onderscheid?
JP Samosa
0
Poetin doet huiliehuilie huilie…..
…………………

Bron AD
OEKRAÏNEDe Russische president Vladimir Poetin heeft vrijdag gezegd dat het Westen probeert de hele Russische cultuur in de ban te doen. Aanleiding voor Poetins opmerkingen was de afgelasting van een aantal Russische culturele evenementen in de afgelopen weken, die hij vergeleek met de acties van nazi-Duitsland in de jaren dertig.Volg in dit liveblog het laatste nieuws over de Russische inval in Oekraïne.

Sebastiaan Quekel, Sanne Meijer 24 mrt. 2022 Laatste update: 18:1
DurianCS
0
quote:

JP Samosa schreef op 25 maart 2022 18:34:

Poetin doet huiliehuilie huilie…..
…………………

Bron AD
OEKRAÏNEDe Russische president Vladimir Poetin heeft vrijdag gezegd dat het Westen probeert de hele Russische cultuur in de ban te doen. Aanleiding voor Poetins opmerkingen was de afgelasting van een aantal Russische culturele evenementen in de afgelopen weken, die hij vergeleek met de acties van nazi-Duitsland in de jaren dertig.Volg in dit liveblog het laatste nieuws over de Russische inval in Oekraïne.

Sebastiaan Quekel, Sanne Meijer 24 mrt. 2022 Laatste update: 18:1
Nazi-Duitsland? Oh ja, de inval in Oekraine.
DeZwarteRidder
4
quote:

asti schreef op 25 maart 2022 18:26:

[...]
Een utilitaristische redeneermethode.
De vergelijking is tussen twee kwesties:
1. Pushen voor NAVO-lidmaatschap van Oekraïne.
2. Het instellen van een no-flyzone.

Welk argument is er om geen no-flyzone in te stellen? Het is niet zo dat het recht niet bestaat om een no-flyzone boven Oekraïne in te stellen. Het wordt ten slotte verzocht door de Oekraïense regering. Oekraïne hoort te gaan over het eigen luchtruim.

Het argument is utilitaristisch van aard. De NAVO-lidstaten kijken niet naar de handeling zelf, maar naar de mogelijke gevolgen van de handeling. Ze zijn bezorgd om escalatie. Ze zien van de handeling af om (hun) burgers te beschermen voor de mogelijke gevolgen.

De vraag is dus: waarom is niet gekeken naar de mogelijke gevolgen van de push voor NAVO-lidmaatschap van Oekraïne? Hoeveel waarschuwingen zijn er wel niet geweest? Jarenlang, van verschillende kanten. Zelfs oud-NAVO-baas Jaap de Hoop Scheffer sprak zich uit.

Het denken in termen van plichten, zoals u en matad doen, wordt losgelaten, nu het niet de Oekraïense burgers zijn die het risico lopen van escalatie. Nu de levens van burgers buiten Oekraïne gevaar lopen van escalatie, denkt men in termen van uitkomst. Waarom dat onderscheid?
Semi-intellectueel geouwehoer van de onderste plank.
DeZwarteRidder
0
h ago 15:21

Ukrainian forces may have more main battle tanks and they had at the start of Russian invasion, my colleague Dan Sabbagh reports, because they’ve been remarkably successful at acquiring Russian vehicles (with the help of a few farmers).

That’s according to western officials, who confirmed a seventh Russian general was killed and that a brigade commander was killed by his own troops “as a consequence of the scale of losses that had been taken by his brigade”.
Chiddix
0
Rusland zegt, dat men de eerste fase van operatie in Oekraine grotendeels heeft bereikt. Provincie Lugansk is voor 93% in Russische handen en Donetsk voor 54%. Doel de komende tijd is volledige verovering van de twee provincies tot stand te brengen. Als Marioepol valt, kan het snel gaan.
Citroentaart
2
quote:

Chiddix schreef op 25 maart 2022 19:12:

Rusland zegt, dat men de eerste fase van operatie in Oekraine grotendeels heeft bereikt. Provincie Lugansk is voor 93% in Russische handen en Donetsk voor 54%. Doel de komende tijd is volledige verovering van de twee provincies tot stand te brengen. Als Marioepol valt, kan het snel gaan.
Wanneer gaan wij België innemen? Het Nederlands spreekende gedeelte? Die willen liever bij NL horen denk ik.
JdeFL
0
quote:

Citroentaart schreef op 25 maart 2022 19:22:

[...]

Wanneer gaan wij België innemen? Het Nederlands spreekende gedeelte? Die willen liever bij NL horen denk ik.
Vergeet het maar.....
JdeFL
1
17:08
Moscow knows its pre-war strategy has failed
Paul Adams
BBC Diplomatic correspondent

Russia says the "first stage" of what it calls its "special military operation" has been mostly accomplished and that it will now concentrate on "the liberation of the Donbas".
This is likely to mean a more concerted effort to push beyond the "line of contact" that separates Ukrainian government-held territory in the east of the country from the Russian backed separatist "people’s republics" of Donetsk and Luhansk.
Western officials believe the announcement implies that Moscow knows that its pre-war strategy has failed.
"Russia is recognising that it can't pursue its operations on multiple axes simultaneously," one official said.
As many as 10 new battalion tactical groups are being generated and put into Russia’s operations, especially in the Donbas.
Western officials have been concerned for some time that Russia will attempt to encircle and envelop Ukraine’s best fighting units, which are stationed along the line of contact.
If more Russian firepower, particularly air power, is concentrated in the east, those concerns will rise.
"I hope that's where the Western supply of arms will make a significant contribution to Ukrainian forces," one official said. (BBC)
63.594 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 ... 3176 3177 3178 3179 3180 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 878,83 -3,44 -0,39% 18:05
AMX 915,44 -10,56 -1,14% 18:05
ASCX 1.190,39 -17,42 -1,44% 18:05
BEL 20 3.883,26 -3,50 -0,09% 18:05
Germany40^ 17.909,00 -209,32 -1,16% 21:58
US30^ 38.043,99 -324,54 -0,85% 18:29
US500^ 5.063,57 -51,21 -1,00% 21:15
Nasd100^ 17.570,06 -220,39 -1,24% 21:15
Japan225^ 38.318,54 +92,87 +0,24% 18:11
WTI 81,60 -1,10 -1,33% 21:57
Brent 85,95 -1,22 -1,40% 21:55
EUR/USD 1,0672 -0,0049 -0,46% 21:58
BTC/USD 59.187,42 -3.901,11 -6,18% 21:58
Gold spot 2.290,47 -45,40 -1,94% 21:58
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Ahold Delhaize 28,440 +0,330 +1,17% 17:35
UNILEVER PLC 48,500 +0,440 +0,92% 17:39
ASR Nederland 46,970 +0,180 +0,38% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
EXOR NV 102,700 -2,400 -2,28% 17:35
ArcelorMittal 23,590 -0,460 -1,91% 17:39
ADYEN NV 1.130,200 -20,800 -1,81% 17:35

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront