Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

closer
1
quote:

leek2018 schreef op 31 juli 2022 10:33:

En de energietransitie gaat niet zo snel als echt noodzakelijk is om economisch te groeien.
Gelukkig zijn er nu ook economische redenen om de energietransitie te versnellen.
voda
0
Poetin draagt geen Zwitsers horloge en James Bond-maatpak meer: verandert de oorlog zijn kledingkast?
Door SYLVIE VAN GINNEKEN

Updated 1 uur geleden
2 uur geleden
in BUITENLAND

MOSKOU - Vladimir Poetin draagt al jarenlang luxueuze Europese maatpakken en laat zich naar kantoor rijden in een Mercedes. Maar door de oorlog in Oekraïne moet ook de Russische president back to the Russian roots.

Poetin draagt plots een Russisch Raketa-horloge. AP

Het was de Russische afdeling van BBC die onlangs opmerkte dat er iets aan de hand was met Poetins horloge. Al bijna zijn volledige presidentschap draagt Poetin voor elke officiële gelegenheid uurwerken van verschillende luxemerken, waaronder het Zwitserse Blancpain.

Zijn duurste exemplaar heeft een met de hand gestikt horlogebandje uit krokodillenleder. De waarde van zijn volledige collectie horloges wordt geschat op zo’n 540.000 euro. Toen de president daar rond 2008-2009 kritiek op kreeg, gaf hij bij een bezoek in Siberië een horloge van meer dan 8000 euro weg aan een jongetje. Voor het oog van de camera zei Poetin: ’Hier, draag hem als een echte man.’

Poetin in de gewatteerde jas van bijna 14.000 euro. AP

BEKIJK OOK:
LIVE | Rusland voert ’ergste bombardement tot nu toe’ uit in Oekraïne

Russisch horloge
Tijdens een persconferentie enkele weken geleden droeg Poetin echter plots geen Blancpain meer, maar een Raketa (zie foto bovenaan). Dat Russische horlogemodel werd in 1961 gelanceerd ter ere van de ruimtevlucht van de Russische astronaut Joeri Gagarin en wordt geproduceerd door de ’Imperial Peterhof Factory’. Die laatstgenoemde werd door niemand minder dan Peter De Grote, de tsaar met wie Poetin zichzelf recent vergeleek, opgericht. De fabriek produceerde in de jaren dertig de bekende rode sterren van het Kremlin in Moskou. Het Raketa-model dat Poetin nu draagt, kan volledig gepersonaliseerd worden wat kleuren en materialen betreft.

Zijn horloge is niet de enige switch die Poetin gemaakt heeft sinds de start van de oorlog met Oekraïne: ook zijn transport werd drastisch aangepast. In plaats van de lange stoet gitzwarte Mercedessen die normaal dagelijks van zijn verblijfplaats in Moskou naar zijn ambtswoning in het Kremlin rijdt, wordt Poetin nu ook in het binnenland vervoerd in een Aurus (dat was tot vorig jaar meestal enkel het geval in het buitenland om de westerse sancties te hekelen of tijdens militaire parades).

De Russische limousine, een variant op de Rolls Royce, is zeven meter lang, weegt zes ton en is net zoals ’the beast’ van de Amerikaanse presidenten een bunker op wielen, die zijn inzittenden zelfs veilig houdt wanneer het voertuig volledig onder water belandt.

De Aurus, ook verkrijgbaar met open dak voor militaire parades.? BELGAIMAGE

James Bond
Hoewel voorlopig enkel zijn horloges en transport aangepast lijken te zijn, verwachten Kremlinwatchers dat ook de rest van Poetins garderobe binnenkort een metamorfose zal ondergaan. Door de jaren heen liet de president de overwegend zwarte maatpakken - die hem de spottende bijnaam ’man in black’ opleverden - achterwege en tegenwoordig houdt hij het bij een ogenschijnlijk bescheiden samenspel van grijs en verschillende tinten blauw.

Een van de favoriete merken van de ex-KGB-agent is het Italiaanse Brioni, dat James Bond-acteurs Pierce Brosnan en Daniel Craig voorzag van maatpakken op de filmset. De basiscollectie van Brioni is verkrijgbaar vanaf 6000 euro. Overhemd en stropdas zijn niet inbegrepen in deze prijs.

Tekst gaat verder onder de foto.

James Bond-acteur Daniel Craig in ‘Skyfall’ met een Brioni-maatpak van 42.000 euro. AP

Een mogelijk Russisch alternatief zijn kostuums van Bolchevitsjka, een van de grootste kledingfabrieken, opgericht ten tijde van de Sovjet-Unie en nu sterk gemoderniseerd. Heel zelden wordt de president gespot in een pak van het Russische merk. Maar hoe Russisch is Russisch? Bolchevitsjka belooft klanten alleszins dat het ’succesvolle mannen helpt bij het uitkiezen van een garderobe die hun carrière ten goede komt’. De stoffenleveranciers zijn exquisiet, klinkt het. ’Want samen met die Italiaanse stoffen- en modespecialisten ontwikkelt onze ontwerpafdeling in Moskou pakken die zowel de hedendaagse trends volgen als pakken die tijdloos zijn.’

BEKIJK OOK:
Gepantserde wagen, kogelwerende koffers en eten voorgeproefd: Poetin ’panisch’ over veiligheid

Labels uit kledij geknipt
Italiaans maatwerk bleek in elk geval ook in maart nog altijd Poetins hart te kunnen bekoren, toen hij in een jas van Loro Piana voor het publiek verscheen. Het gewatteerde kledingstuk van 13.700 euro, waarin hij de invasie in Oekraïne goedpraatte, viel niet bij iedereen in goede aarde.

Ook zijn laatste fotoshoots en publieke optredens kwamen op Russische blogs onder vuur te liggen omdat hij ’blijft pochen met die John Lobb-muiltjes’. De Britse schoenmaker ontwerpt regelmatig schoenen van meer dan 15.000 euro voor de Russische president.

John Lobb-muiltjes (beeld ter illustratie). ANP/HH

Wie hoopt om Poetins nieuwe kledingstukken te herkennen aan het etiket of een label, hoeft geen moeite te nemen. Elk kledingstuk van de Russische president wordt voor hij het draagt onder handen genomen door zijn - al jarenlang door hem gerespecteerde - stylist, die het kledingstuk naar verluidt eerst zelf een tijdje draagt om te checken of er geen giftige stoffen aanwezig zijn in de kleding of dat ’er geen ongemakkelijke naden zijn’ en vervolgens alle verwijzingen naar het merk uit de kleding knipt.

www.telegraaf.nl/nieuws/771651053/poe...
matad
2
quote:

leek2018 schreef op 31 juli 2022 09:37:

[...]
Met een inflatie van zo'n 11% ben je toch hard op weg.
Ach, zolang ik files zie van 850 kilometer totaal en wachtrijen van uren op vliegvelden en beurzen die omhoogschieten zie ik niet veel mensen daaronder lijden. Zullen we het dan even niet hebben over de boeren die 70% exporteren en beweren dat wij zonder hen niet in ons voedsel kunnen voorzien terwijl ik in Egypte heerlijke groente schotels eet waarvan 50 kg nodig is om een kilo vlees te fabriceren? Een goede kennis van me wacht al een half jaar op een bouwvergunning van 120 appartementen. Krijgt een schrijven van de gemeente dat ze volledig achter de plannen staan. Edoch het duurt nog twee jaar voordat ze behandeld worden omdat er niet genoeg ambtenaren zijn met kennis van zaken. En ik zie dan dat half Nederland protesteert omdat er hier en daar wat woningen weggekaapt worden door asielzoekers en Oekraïners. Wat een wereld.
matad
7
quote:

jonas schreef op 31 juli 2022 00:38:

Vriendelijk

"De fout die jij maakt is dat je denkt dat het bij dit stukje land blijft, als je je een klein beetje verdiept in de geschiedenis van Rusland ,dan kun je er donder op zeggen dat ze de rest ook willen.
En dan krijg je dezelfde situatie als in de 2e wereldoorlog meer meer en nog meer.
Dus een duidelijke reactie van Europa met levering van wapens aan Oekraïne, om duidelijk te laten zien dat wat ze nu doen niet kan."

Ik heb nergens gemeld: we moeten geen moderne wapens leveren maar wel dat zonder politiserende poeha te doen zoals kippie Ollegron deed. Voorts praten en er trachten uit te komen is altijd te proberen (behalve met Remkes nu maar dat is ander draadje) en ja die Chamberlain moet je in context zien.

De Russen hadden eerst wel een soort pact met Duitsland gesloten en draaide pas na de inval in Polen. Rusland was dus selectief anti Nazi. Daar valt overigens meer over te vertellen.

Vraag aan jou: waarom wil die EU zo graag Oekraïne erbij? Nu kunnen ze al zaken intern niet goed regelen! Heb sterk de indrukt dat de EU vijanden zoekt om zelf overeind te blijven.

Groet, Jonas
Jonas ik stop er even mee om met je te discussiëren.
Het wordt dezelfde discussie die we al maanden voeren.
Zoals jij hier weer het pact van Hitler en Stalin uitlegt doet mijn haar ten berge rijzen. Stalin die bijna een week in zijn datsja op de grond lag toen Hitler Rusland binnenviel. Kon dat onmogelijk van zijn vriend begrijpen. Overigens was er niemand die Stalin toen durfde te benaderen. Zelfs zijn huisarts niet. Zo bevreesd was men voor hem. De doodstraf zonder marteling was al een zegen.
U heeft het altijd over: we moeten praten doch ben eens eerlijk: met u valt niet te praten omdat u enkel naar u eigen luistert en elke tegenwerping afdoet met een niet ter zake doend detail. U ontwijkt consequent de kern.
Groet.
DeZwarteRidder
0
Rusland voert "ergste bombardement tot nu toe" uit in Oekraïne

De Zuid-Oekraïense stad Mikolaiv is zondagochtend getroffen door "massale" Russische bombardementen. Volgens de burgemeester raakten een hotel, een sportcomplex, twee scholen, een tankstation en meerdere huizen beschadigd. Er viel minstens één dode en twee mensen raakten gewond, meldde de gouverneur van de regio waar Oekraïense troepen een groot tegenoffensief willen lanceren. Volgens Oekraïne was het sinds het begin van de oorlog "het zwaarste bombardement dat al uitgevoerd werd".

De gouverneur meldde ook dat de steenrijke eigenaar van Nibulon, een van de grootste agrarische bedrijven van Oekraïne, dit weekend is omgekomen. Ukranews meldt dat hij de titel 'Hero of Ukraine' heeft gekregen. Dat is de hoogste nationale titel die een persoon kan krijgen. Oleksij Vadatoerskji en zijn vrouw werden gedood in hun huis in Mikolajiv bij beschietingen die ook scholen, een sportcomplex en vele woningen troffen. Nibulon is gespecialiseerd in de productie en export van tarwe, gerst en maïs. Het bedrijf heeft een eigen vloot en scheepswerf.

Ook in de noordoostelijke regio's Charkov en Soemi sloegen bommen in, niet ver van de frontlinie. Een paar gebouwen raakten beschadigd, zei de burgemeester van Charkov, de tweede stad van Oekraïne. In Soemi zijn een dode en twee gewonden gevallen volgens de regionale autoriteiten.
taurus86
4
Het stadje waar ik woon, heeft in de 2e wereldoorlog een bezoek gehad van Engelse bommenwerpers. 'Een paar gebouwen raakten beschadigd' is beslist een eufemisme te noemen. Vrijwel het hele stadje lag in puin.
Mij valt op, dat er wel heel weinig verschillende foto's van bombardementen in Oekraïne worden getoond.
Die Zelenski is toch niet heel stiekem een 'jokkebrok''?
Freemoneyforever
0
quote:

taurus86 schreef op 31 juli 2022 14:09:

Het stadje waar ik woon, heeft in de 2e wereldoorlog een bezoek gehad van Engelse bommenwerpers. 'Een paar gebouwen raakten beschadigd' is beslist een eufemisme te noemen. Vrijwel het hele stadje lag in puin.
Mij valt op, dat er wel heel weinig verschillende foto's van bombardementen in Oekraïne worden getoond.
Die Zelenski is toch niet heel stiekem een 'jokkebrok''?
We weten toch dat hij een acteur is....
Engelse bommenwerpers hebben ons geholpen met de bevrijding van terreur.
seance
2
quote:

voda schreef op 31 juli 2022 11:47:

Poetin draagt geen Zwitsers horloge en James Bond-maatpak meer: verandert de oorlog zijn kledingkast?
Door SYLVIE VAN GINNEKEN

Updated 1 uur geleden
2 uur geleden
in BUITENLAND

MOSKOU - Vladimir Poetin draagt al jarenlang luxueuze Europese maatpakken en laat zich naar kantoor rijden in een Mercedes. Maar door de oorlog in Oekraïne moet ook de Russische president back to the Russian roots.

Poetin draagt plots een Russisch Raketa-horloge. AP

Het was de Russische afdeling van BBC die onlangs opmerkte dat er iets aan de hand was met Poetins horloge. Al bijna zijn volledige presidentschap draagt Poetin voor elke officiële gelegenheid uurwerken van verschillende luxemerken, waaronder het Zwitserse Blancpain.

Zijn duurste exemplaar heeft een met de hand gestikt horlogebandje uit krokodillenleder. De waarde van zijn volledige collectie horloges wordt geschat op zo’n 540.000 euro. Toen de president daar rond 2008-2009 kritiek op kreeg, gaf hij bij een bezoek in Siberië een horloge van meer dan 8000 euro weg aan een jongetje. Voor het oog van de camera zei Poetin: ’Hier, draag hem als een echte man.’

Poetin in de gewatteerde jas van bijna 14.000 euro. AP

BEKIJK OOK:
LIVE | Rusland voert ’ergste bombardement tot nu toe’ uit in Oekraïne

Russisch horloge
Tijdens een persconferentie enkele weken geleden droeg Poetin echter plots geen Blancpain meer, maar een Raketa (zie foto bovenaan). Dat Russische horlogemodel werd in 1961 gelanceerd ter ere van de ruimtevlucht van de Russische astronaut Joeri Gagarin en wordt geproduceerd door de ’Imperial Peterhof Factory’. Die laatstgenoemde werd door niemand minder dan Peter De Grote, de tsaar met wie Poetin zichzelf recent vergeleek, opgericht. De fabriek produceerde in de jaren dertig de bekende rode sterren van het Kremlin in Moskou. Het Raketa-model dat Poetin nu draagt, kan volledig gepersonaliseerd worden wat kleuren en materialen betreft.

Zijn horloge is niet de enige switch die Poetin gemaakt heeft sinds de start van de oorlog met Oekraïne: ook zijn transport werd drastisch aangepast. In plaats van de lange stoet gitzwarte Mercedessen die normaal dagelijks van zijn verblijfplaats in Moskou naar zijn ambtswoning in het Kremlin rijdt, wordt Poetin nu ook in het binnenland vervoerd in een Aurus (dat was tot vorig jaar meestal enkel het geval in het buitenland om de westerse sancties te hekelen of tijdens militaire parades).

De Russische limousine, een variant op de Rolls Royce, is zeven meter lang, weegt zes ton en is net zoals ’the beast’ van de Amerikaanse presidenten een bunker op wielen, die zijn inzittenden zelfs veilig houdt wanneer het voertuig volledig onder water belandt.

De Aurus, ook verkrijgbaar met open dak voor militaire parades.? BELGAIMAGE

James Bond
Hoewel voorlopig enkel zijn horloges en transport aangepast lijken te zijn, verwachten Kremlinwatchers dat ook de rest van Poetins garderobe binnenkort een metamorfose zal ondergaan. Door de jaren heen liet de president de overwegend zwarte maatpakken - die hem de spottende bijnaam ’man in black’ opleverden - achterwege en tegenwoordig houdt hij het bij een ogenschijnlijk bescheiden samenspel van grijs en verschillende tinten blauw.

Een van de favoriete merken van de ex-KGB-agent is het Italiaanse Brioni, dat James Bond-acteurs Pierce Brosnan en Daniel Craig voorzag van maatpakken op de filmset. De basiscollectie van Brioni is verkrijgbaar vanaf 6000 euro. Overhemd en stropdas zijn niet inbegrepen in deze prijs.

Tekst gaat verder onder de foto.

James Bond-acteur Daniel Craig in ‘Skyfall’ met een Brioni-maatpak van 42.000 euro. AP

Een mogelijk Russisch alternatief zijn kostuums van Bolchevitsjka, een van de grootste kledingfabrieken, opgericht ten tijde van de Sovjet-Unie en nu sterk gemoderniseerd. Heel zelden wordt de president gespot in een pak van het Russische merk. Maar hoe Russisch is Russisch? Bolchevitsjka belooft klanten alleszins dat het ’succesvolle mannen helpt bij het uitkiezen van een garderobe die hun carrière ten goede komt’. De stoffenleveranciers zijn exquisiet, klinkt het. ’Want samen met die Italiaanse stoffen- en modespecialisten ontwikkelt onze ontwerpafdeling in Moskou pakken die zowel de hedendaagse trends volgen als pakken die tijdloos zijn.’

BEKIJK OOK:
Gepantserde wagen, kogelwerende koffers en eten voorgeproefd: Poetin ’panisch’ over veiligheid

Labels uit kledij geknipt
Italiaans maatwerk bleek in elk geval ook in maart nog altijd Poetins hart te kunnen bekoren, toen hij in een jas van Loro Piana voor het publiek verscheen. Het gewatteerde kledingstuk van 13.700 euro, waarin hij de invasie in Oekraïne goedpraatte, viel niet bij iedereen in goede aarde.

Ook zijn laatste fotoshoots en publieke optredens kwamen op Russische blogs onder vuur te liggen omdat hij ’blijft pochen met die John Lobb-muiltjes’. De Britse schoenmaker ontwerpt regelmatig schoenen van meer dan 15.000 euro voor de Russische president.

John Lobb-muiltjes (beeld ter illustratie). ANP/HH

Wie hoopt om Poetins nieuwe kledingstukken te herkennen aan het etiket of een label, hoeft geen moeite te nemen. Elk kledingstuk van de Russische president wordt voor hij het draagt onder handen genomen door zijn - al jarenlang door hem gerespecteerde - stylist, die het kledingstuk naar verluidt eerst zelf een tijdje draagt om te checken of er geen giftige stoffen aanwezig zijn in de kleding of dat ’er geen ongemakkelijke naden zijn’ en vervolgens alle verwijzingen naar het merk uit de kleding knipt.

www.telegraaf.nl/nieuws/771651053/poe...
hou toch op met deze lulkoek!
seance
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 31 juli 2022 07:53:

Rode Kruis wil gevangenis in Oekraïne bezoeken, krijgt tot nu toe geen toegang
31 juli 2022 06:17

Oekraïense en Russische functionarissen beschuldigden elkaar zaterdag van de dood van tientallen Oekraïense krijgsgevangenen bij een aanval op een gevangenis in een door separatisten gecontroleerd gebied.

Het Internationale Rode Kruis (ICRC) wil zich ervan overtuigen dat tientallen gewonde krijgsgevangenen een goede behandeling krijgen, maar krijgt tot nu toe geen toegang tot de gevangenis. Ondertussen blijft Rusland aanvallen uitvoeren op verschillende Oekraïense steden, waarbij een school en een busstation werden getroffen.

Het ICRC en de Verenigde Naties hebben de plicht om te reageren op de beschieting van het gevangeniscomplex in de oostelijke Donetsk provincie van Oekraïne, vindt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij riep opnieuw op om Rusland tot terroristische staat te verklaren. "Veroordeling op het niveau van politieke retoriek is niet genoeg voor deze massamoord", zei hij.

Bij de aanval vrijdag kwamen 53 Oekraïense krijgsgevangenen om het leven en raakten 75 mensen gewond, stellen separatistische autoriteiten en Russische functionarissen. Op een lijst die het Russische ministerie van Defensie zaterdag publiceerde, stonden 48 namen van gevangen die bij de aanval waren omgekomen. Het bleef onduidelijk of het ministerie zijn dodental had herzien.

Op satellietfoto's van voor en na de aanval is te zien dat een klein, vierkant gebouw in het midden van het Olenivka-gevangeniscomplex met de grond gelijk is gemaakt en dat het dak in splinters ligt.

Door: onze nieuwsredactie Beeld: AP
deze misdadigheden zijn vlgs mij een bewijs dat de poet aan de verliezende hand is . toen ze rond kiev het veld moesten ruimen werden daar ook beestachtigheden gepleegd. pure frustratie. ze zullen hiermee doorgaan.
DeZwarteRidder
1
quote:

taurus86 schreef op 31 juli 2022 14:09:

Het stadje waar ik woon, heeft in de 2e wereldoorlog een bezoek gehad van Engelse bommenwerpers. 'Een paar gebouwen raakten beschadigd' is beslist een eufemisme te noemen. Vrijwel het hele stadje lag in puin.
Mij valt op, dat er wel heel weinig verschillende foto's van bombardementen in Oekraïne worden getoond.
Die Zelenski is toch niet heel stiekem een 'jokkebrok''?
In Oekraïne gebruiken ze geen bommenwerpers zoals in de 2e wereld oorlog.

De Russen houden het op kogels, granaten en raketten.
matad
2
quote:

taurus86 schreef op 31 juli 2022 14:09:

Het stadje waar ik woon, heeft in de 2e wereldoorlog een bezoek gehad van Engelse bommenwerpers. 'Een paar gebouwen raakten beschadigd' is beslist een eufemisme te noemen. Vrijwel het hele stadje lag in puin.
Mij valt op, dat er wel heel weinig verschillende foto's van bombardementen in Oekraïne worden getoond.
Die Zelenski is toch niet heel stiekem een 'jokkebrok''?
Advies. Ga eens naar een redelijke opticien of bekijk de foto’s van Marioepol eens opnieuw.
Nog beter: onthoud ons van zo’n onzin posts.
luchtschip
3
quote:

taurus86 schreef op 31 juli 2022 14:09:

Het stadje waar ik woon, heeft in de 2e wereldoorlog een bezoek gehad van Engelse bommenwerpers. 'Een paar gebouwen raakten beschadigd' is beslist een eufemisme te noemen. Vrijwel het hele stadje lag in puin.
Mij valt op, dat er wel heel weinig verschillende foto's van bombardementen in Oekraïne worden getoond.
Die Zelenski is toch niet heel stiekem een 'jokkebrok''?
" Mij valt op, dat er wel heel weinig verschillende foto's van bombardementen in Oekraïne worden getoond.
Die Zelenski is toch niet heel stiekem een 'jokkebrok''?"

Namens wie zit jij dit leugenachtig verhaal te vertellen ?
eerst dramatisch de Engelsen verwijten dat ze voor de bevrijding jouw stadje tot de grond aan toe hebben gelijk gemaakt
Over welk stadje heb je het dan ?

Vervolgens niet willen zien dat Rusland dagelijks meerdere bombardementen uitvoert op minimaal 3 tot 5 plaatsen per dag, ook plaatsen ver buiten de front linie

En dan Zelenski wegzetten als een jokkebrok ?

Zit je nu jezelf te kwalificeren als een onbetrouwbaar forumlid,
die de genocide en moordpartijen door bombardementen op weerloze burgerdoelen afdoet als een verhaal van een jokkebrok van een President Zelensky ?

Hier wat berichten van de laatste dagen :

1)

bericht 30 juli 2022 :

Ukrainian Prosecutor General's Office :

russian invasion of Ukraine destroyed over 2,200 educational facilities

foto
pbs.twimg.com/media/FY5JBRKWQAAvNxh?f...

twitter.com/StratcomCentre/status/155...

Besef je wel hoe enorm het is, 2.200 opleidingsfaciliteiten door bommen verwoest

2)

30 juli 2022 :

Russia showered Kharkiv with S-300 missiles tonight. No one in the city could sleep because of the constant explosions. Three missiles hit the technical school at 3 am. Two others landed in the central part of Kharkiv. While here the air sirens in the city continue.

video 1:00 minuut

twitter.com/maria_avdv/status/1553282...

Besef je wel dat S 300 raketten zijn bedoeld om vliegtuigen uit de lucht te schieten en wat voor ravage ( en doden ) zij aanrichten wanneer die op huizen vallen ?

3)
29 juli 2022 :

In eastern Ukraine, this is the village of Berestove - Donetsk region.
Like countless other Ukrainian villages, towns & cities, Russia's reduced it to rubble. It was once home to a few hundred houses and few hundred people. This is what Russia's liberation looks like.

video 2:05 minuut

twitter.com/GlasnostGone/status/15530...

4)

Russische raket die explodeerde bij een bushalte
5 mensen gedood en 7 gewond

In southern Ukraine, Russian strike in city of Mykolaiv reported as killing 5 people & injuring 7
They were walking their dogs & doing everyday things we all do.

Waarschuwing : de foto bevat schokkende beelden

pbs.twimg.com/media/FY1FWR9XkAEmQ3U?f...

twitter.com/GlasnostGone/status/15529...

5)

Heb jij enig besef hoeveel ziekenhuizen er gebombardeerd zijn door de Russen en waar haal jij het recht vandaan dit af te doen als er gebeurt niet veel en Zelensky is een jokkebrok ?
jonas
0
Closer over mijn opmerking dat Rusland in WO selectief anti Nazi was

"Vertel maar. Ja, Stalin had op het verkeerde paard gewed. Met internationale solidariteit had het in elk geval weinig te maken"

Ach heeft het echt zin om over die moordpartij op Poolse officieren in Katyn te beginnen? Of het bewust afwachten bij inname Warschau. waardoor er nog meer vooral Joodse mensen in de Getto zijn vermoord? Heb ik het niet ens over de miljoenen mensen die door Stalin zijn afgeslacht.

En meneer Poetin anti Nazi? Meneer Poetin is alleen pro Poetin en zijn vrienden en bedenkt alles om zijn eigen zakken te vullen. Zit zichzelf enorm als groot leider op te blazen en heeft Rusland veel onheil gebracht.

Groet, Jonas
josti5
1
quote:

matad schreef op 31 juli 2022 14:32:

[...]

Advies. Ga eens naar een redelijke opticien of bekijk de foto’s van Marioepol eens opnieuw.
Nog beter: onthoud ons van zo’n onzin posts.
Advies aan matad c.s.: lees de grondwet eens goed, met name artikel 7:
-----------------------------
Artikel 7
1Niemand heeft voorafgaand verlof nodig om door de drukpers gedachten of gevoelens te openbaren, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.

2De wet stelt regels omtrent radio en televisie. Er is geen voorafgaand toezicht op de inhoud van een radio- of televisieuitzending.

3Voor het openbaren van gedachten of gevoelens door andere dan in de voorgaande leden genoemde middelen heeft niemand voorafgaand verlof nodig wegens de inhoud daarvan, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet. De wet kan het geven van vertoningen toegankelijk voor personen jonger dan zestien jaar regelen ter bescherming van de goede zeden.

4De voorgaande leden zijn niet van toepassing op het maken van handelsreclame.

wetten.overheid.nl/BWBR0001840/2018-1...,dan%20ook%2C%20is%20niet%20toegestaan.
------------------------

Deze vrijheid van meningsuiting wordt hier vrijwel continue geschonden, waarbij het heel duidelijk óók gaat over gevoelens.

Ergo: waar de één zichzelf toestaat gedachten en gevoelens te uiten, is het anderzijds de plicht van de één, ook anderen toe te staan, hun gedachten en gevoelens te uiten.

Hoor maar eens terug, wat de VVD Sybe Schaap hierover zegt:

www.youtube.com/watch?v=28b11EIpyMk&a...

Reeksen van postings in deze draad gaan rechtstreeks tegen de grondwet in.
luchtschip
0
Zelensky : bestempel Rusland als terroristen staat

President Zelensky urges US State Department ( US Ministerie van Buitenlandse Zaken ) to designate Russia a terror state. “Formal legal recognition of Russia as a terrorist state, in particular, recognition by the US Department of State, is need not as a political gesture but as an effective defense of the free world.”

video 3;04 Engels ondertiteld

twitter.com/ChristopherJM/status/1553...
DeZwarteRidder
2
quote:

josti5 schreef op 31 juli 2022 14:57:

[...]
Advies aan matad c.s.: lees de grondwet eens goed, met name artikel 7:
-----------------------------
Artikel 7
1Niemand heeft voorafgaand verlof nodig om door de drukpers gedachten of gevoelens te openbaren, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.

2De wet stelt regels omtrent radio en televisie. Er is geen voorafgaand toezicht op de inhoud van een radio- of televisieuitzending.

3Voor het openbaren van gedachten of gevoelens door andere dan in de voorgaande leden genoemde middelen heeft niemand voorafgaand verlof nodig wegens de inhoud daarvan, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet. De wet kan het geven van vertoningen toegankelijk voor personen jonger dan zestien jaar regelen ter bescherming van de goede zeden.

4De voorgaande leden zijn niet van toepassing op het maken van handelsreclame.

wetten.overheid.nl/BWBR0001840/2018-1...,dan%20ook%2C%20is%20niet%20toegestaan.
------------------------
Deze vrijheid van meningsuiting wordt hier vrijwel continue geschonden, waarbij het heel duidelijk óók gaat over gevoelens.
Ergo: waar de één zichzelf toestaat gedachten en gevoelens te uiten, is het anderzijds de plicht van de één, ook anderen toe te staan, hun gedachten en gevoelens te uiten.

Hoor maar eens terug, wat de VVD Sybe Schaap hierover zegt:

www.youtube.com/watch?v=28b11EIpyMk&a...

Reeksen van postings in deze draad gaan rechtstreeks tegen de grondwet in.
LOL
luchtschip
1
Verschrikkelijke beelden zijn de wereld overgegaan van een Oekrainse soldaat, die overmeesterd was en geboeid was
Vervolgens, bij leven en niet verdoofd gecastreerd werd, door het hoofd geschoten en in een put gegooid

Normaal gelden de regels van de Conventie van Genève met onder meer deze bepalingen :

Krijgsgevangenen moeten:

Humaan en met eerbied behandeld worden,
Hun naaste verwanten en het Krijgsgevangenenagentschap van het Internationale Rode Kruis van hun gevangenschap kunnen inlichten,
Regelmatig met hun naaste verwanten en bijstaanders kunnen corresponderen,
Kleding, eetgerei en persoonlijke spullen kunnen bijhouden,
Afdoende gevoed en gekleed worden,
Gehuisvest worden op minstens gelijke voet als de vijandelijke soldaten,
De medische en geestelijke zorg krijgen die ze nodig hebben,
Betaald worden voor enig werk dat ze doen,
Gerepatrieerd worden indien ze ernstig ziek of gewond zijn, waarna ze niet terug in militaire dienst mogen keren,
Vrijgelaten en gerepatrieerd worden als de vijandelijkheden beëindigd zijn.
Ze mogen niet:

Andere informatie dan naam, leeftijd, rang en dienstnummer gevraagd worden,
Geld en waardevolle zaken afgenomen worden zonder registratie en latere teruggave,
Individuele privileges gegeven worden tenzij die verband houden met gezondheid, geslacht, leeftijd, rang of beroepskennis,
In kleine cellen vastgehouden worden buiten de wet om. Beperkte bewegingsvrijheid om veiligheidsredenen kan wel,
Gedwongen worden militair, gevaarlijk, ongezond of vernederend werk te doen.

nl.wikipedia.org/wiki/Derde_Geneefse_...

Dit weerhoudt de Oekrainse soldaten ervan zich over te geven
Door dit barbaars gedrag is er geen andere uitweg, voor een Oekrainse soldaat, dan zich tot de dood toe verzetten

Russia horrific castration of Ukrainian prisoner of war about terror and preventing own soldiers from surrendering

foto
pbs.twimg.com/media/FY_dCMAXoAETE8h?f...

twitter.com/halyapuff/status/15537034...
het zwaard
1
Jonas : De oplossing zit in ieder geval niet in dit nodeloos doorvechten. Dachten de Amerikanen niet dat wel tijdens de Vietnamoorlog en wat bereikten ze?

Was het ook nodeloos tijdens WO 2 de Nazi's te stoppen , Dit kon enkel met doorvechten tot ze verslagen waren. Is er een verschil tussen de regimes Poetin en Hitler , ik dacht van niet. Als je een kankergezwel wil vernietigen , begin je met het gezwel weg te snijden. Daar is men nu mee bezig. Lukt men hierin niet zaait de kanker uit over een groot deel van de vrije wereld . Wie wil dit ?Amerika en de Vietnamoorlog heeft hier trouwens niets mee te maken. Zo zou je ook nog de strijd tegen Napoleon en de Romeinen kunnen aanhalen.
63.492 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1025 1026 1027 1028 1029 1030 1031 1032 1033 1034 1035 ... 3171 3172 3173 3174 3175 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 882,63 +12,36 +1,42% 26 apr
AMX 914,42 -2,12 -0,23% 26 apr
ASCX 1.198,74 +7,95 +0,67% 26 apr
BEL 20 3.874,87 +16,93 +0,44% 26 apr
Germany40^ 18.177,90 +16,89 +0,09% 26 apr
US30^ 38.211,61 0,00 0,00% 26 apr
US500^ 5.095,29 0,00 0,00% 26 apr
Nasd100^ 17.698,09 0,00 0,00% 26 apr
Japan225^ 38.345,55 0,00 0,00% 26 apr
WTI 83,64 -0,11 -0,13% 26 apr
Brent 87,99 +0,08 +0,09% 26 apr
EUR/USD 1,0694 -0,0036 -0,33% 26 apr
BTC/USD 64.046,93 +67,06 +0,10% 26 apr
Gold spot 2.337,95 0,00 0,00% 26 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ASMI 623,800 +42,200 +7,26% 26 apr
ASML 858,800 +25,100 +3,01% 26 apr
PROSUS 31,625 +0,815 +2,65% 26 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
IMCD 141,700 -7,300 -4,90% 26 apr
ABN AMRO BANK N.V. 15,210 -0,665 -4,19% 26 apr
BESI 130,400 -5,600 -4,12% 26 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront