Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

voda
0
Update: EU akkoord met prijsplafond Russische olieproducten

Door ABM Financial News op vrijdag 3 februari 2023
Views: 4.547

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Unie heeft een akkoord bereikt over een prijsplafond voor hoogwaardige Russische aardolieproducten. Dit meldde The Wall Street Journal vrijdag op basis van ingewijden.

Het gaat om een plafond van 100 dollar voor Russische diesel en 45 dollar voor laagwaardige producten zoals stookolie. Sinds eind vorig jaar geldt al een prijsplafond van 60 dollar voor Russische ruwe olie.

Na de unanieme overeenstemming tussen de 27 EU-lidstaten is vrijdag ook de Groep van Zeven akkoord gegaan met deze prijsplafonds, meldde de zakenkrant vrijdagavond.

Het akkoord verbiedt westerse bedrijven om Russische olieproducten te verhandelen, tenzij deze onder de vastgestelde prijzen worden verkocht.

De prijsbeperkingen voor Russische olieproducten gaan in op 5 februari, dezelfde dag waarop de EU de import van Russische producten in het blok verbiedt.

Update: om groen licht G7 te vermelden.

Bron: ABM Financial News
voda
4
Vijf vragen
Nieuwe boycot tegen Rusland, maar hoe hard wordt Kremlin geraakt?
Door ALEXANDER BAKKER EN THEO BESTEMAN

1 uur geleden
in FINANCIEEL

Voor Russische olieproducten zoals diesel, stookolie en nafta voert de Europese Unie vanaf zondag een boycot in. Daarnaast willen de G7 en EU een prijsplafond: Russische geraffineerde olie mag wereldwijd niet boven de prijsgrens worden gekocht. Raakt het Moskou? En worden benzine en diesel duurder aan de pomp?

Gaat de prijs voor diesel aan de pomp omhoog vanaf zondag? FOTO’S ANP/HH

1. Wat gebeurt er zondag?
Het Europees importverbod op Russische olieproducten gaat in. Alleen pijpleidingolie uit Rusland is via een oude Sovjet-buis nog welkom in Hongarije, Slowakije en Tsjechië. Naast het embargo doet de EU mee aan het prijsplafond van de G7, de club van grootste industrielanden.

De EU stelt een maximumprijs in van 100 dollar per vat voor ’premium’ producten als diesel en 45 dollar voor minder gebruikte producten zoals stookolie. Doel is om de oorlogsmachine van Moskou financieel te raken. Daarnaast heeft het een symbolische functie: het front van de vijand in Oekraïne draait, van alle pantservoertuigen tot tanks, vooral op diesel. Europa treft via deze boycot en het prijsplafond de oorlogsmachine van Poetin.

2. Gaat het werken?
Dat valt te bezien. Het was een hele klus voor de EU-landen om het unaniem eens te worden over de hoogte van het prijsplafond. Vrijdagavond werd een principeakkoord bereikt. Polen en de Baltische staten vonden het eigenlijk niet ver genoeg gaan. Ze wilden Poetin harder straffen. Het prijsplafond gaat zondag in, maar er is nog een overgangstermijn van 55 dagen.

Gewone Russische ruwe olie mag sinds 5 december 2022 al niet meer worden verhandeld in Europa. In Nederlandse havens durven transporteurs die ladingen niet aan te raken. Die zijn door het eerder ingestelde prijsplafond op Russische ruwe olie ook niet te verzekeren bij de grootste scheepsassuradeurs in Londen. Het plafond hiervan is 60 dollar per vat: schepen die duurdere olie verschepen, worden niet verzekerd. Tegelijkertijd bezit Moskou een ’schaduwvloot’ met tankers die buiten de radar olie afleveren via het Midden-Oosten.

3. Stijgt de pompprijs?
„We krijgen minder diesel. Maar op korte termijn zal er weinig effect zijn op de pompprijs”, zegt energiespecialist Hans van Cleef van consultant Publieke Zaken. „Nederland heeft fors gebunkerd. Bovendien heeft Nederland veel raffinagecapaciteit, om olie te verwerken tot diesel.” Voor de kust liggen tientallen containerschepen te wachten, aldus een bron uit de petrochemie. „En andere ladingen zijn besteld en onderweg. Die voorraad zal de prijs voorlopig laag houden.”

Tekst gaat verder onder de foto.

’Nederland heeft fors gebunkerd. Bovendien heeft Nederland veel raffinagecapaciteit, om olie te verwerken tot diesel’.

4. En daarna?
Van Cleef: „De grootste aanvoerproblemen ontstaan in Oost-Europa. Dat is veel meer afhankelijk van diesel. Als daar een tekort ontstaat, gaan handelsbedrijven op zoek naar diesel. En dan kom je in de Rotterdamse haven uit.” Oost-Europese landen zullen een beroep doen op de volle tanks. „Dat zal de prijs opdrijven.” Bovendien heeft oliekartel OPEC net besloten zijn productie niet te verhogen. Richting de zomer kunnen prijzen wel stijgen, denken marktvorsers. „Dan loopt de accijnsverlaging die de regering doorvoerde, af. Het wordt interessant of het kabinet die steun aan consumenten verlengt”, zegt Van Cleef.

5. Hebben sancties effect?
Onduidelijk nog. Ook Rusland heeft zich voorbereid. De financiële tik voor de staatskas van Moskou is nog niet zichtbaar. Oost-Europese landen eisen een fors lager prijsplafond, wat voor minder Russische inkomsten zorgt. Daarvoor was deze week geen steun. Dat de EU een prijsplafond optuigt terwijl het zelf geen druppel Russische diesel wil importeren, komt voort uit bescherming van onze maritieme sector. Veel olietankers zijn verzekerd in het Westen of varen onder een vlag van een EU-lidstaat. Om te mogen varen met Russische olie, moeten bedrijven achter deze schepen zich houden aan de sanctieprijs. Zo gaat de mondiale handel door, maar met een lagere opbrengst voor Poetin.

www.telegraaf.nl/financieel/102009851...
luchtschip
0
quote:

luchtschip schreef op 4 februari 2023 00:36:

Autobom in Enerhodar ( plaats waar de kerncentrale van Zaporizhzhia staat )

A local TV channels reported the car belonged to Yevhen Kuzmin, a collaborator and police officer.

A car was blown up in Enerhodar. This was announced by a member of the "regional administration” appointed by the occupier Vladimir Rogov.

It is known about one dead, his identity is not specified. The occupying authorities have already called the incident a terrorist attack.

video 0:08 minuut

twitter.com/NOELreports/status/162142...
Yevhen Kuzmin, deputy of the “people’s militia of Russia in Enerhodar” has been killed.

He commuted crimes, tortured the Ukrainian population and managed helped and assisted the Russian forces.

foto
pbs.twimg.com/media/FoHB6MIWAAYjU-r?f...

video in 2de tweet van het blussen van de auto );08 minuut

twitter.com/NOELreports/status/162179...
josti5
1
quote:

putbruy10 schreef op 3 februari 2023 18:49:

een verademing dit forum, op andere fora laat men de collaborateurs eindeloos dezelfde fake news propa ventileren als het kremlin

Facts: 1 miljoen russen zijn hun land ontvlucht, oo al zijn er geen 1 bom op een burgerdoel gedropt
Facts: ondanks de pro russische 'beweging' in luhansk & donbass worden daar dagelijks mensen gefolterd, gedeporteerd en mishandeld

Facts: indien het westen zich volledig zou distantiëren van de oorlog zouden de gevolgen gigantisch zijn, bij een totale verovering van Oekraïne zullen er circa 20-30 miljoen mensen vluchten naar het westen
Euhh: er vallen nog dagelijks burgerslachtoffers in de Donbass, met name door de bombardementen op de stad Donetsk.

Op deze link is hierover vrijwel iedere dag info:

www.youtube.com/watch?v=TKze6365zWI&a...

In 2021 had Oekraïne 44 miljoen inwoners, van wie 8 miljoen Russen.

De cijfers verschillen van dag tot dag, want er zijn ook weer enkele miljoenen Oekraïners teruggekeerd, maar grosso modo valt uit alle berichten af te leiden:

Er zijn al 9 miljoen Oekraïners naar het westen gevlucht, en ruim 1 miljoen naar Rusland.
Dat is al bijna 25% van de oorspronkelijke 44 miljoen.

Die 10 miljoen zijn niet de armsten, de oudsten en de zwaksten.

In het bezette Donbass/Krim verblijven naar schatting nog zo'n 4 miljoen mensen, en die zullen niet vertrekken.

Demografie (cijfers 2018, maar zo heel veel zal dat nu niet verschillen):

0-14 jaar: 15,95% (mannen 3.609.386 /vrouwen 3.400.349)
15-24 jaar: 9,57% (mannen 2.156.338 /vrouwen 2.047.821)
25-54 jaar: 44,03% (mannen 9.522.108 /vrouwen 9.831.924)
55-64 jaar: 13,96% (mannen 2.638.173 /vrouwen 3.499.718)
65 jaar and over: 16,49% (mannen 2.433.718 /vrouwen 4.812.764) (2018 est.)

www.indexmundi.com/nl/oekraine/demogr...

Van 65+ zal niet zo veel vertrekken, 0-14 is van de ouders afhankelijk en gedeeltelijk al weg, en het echelon 15-65 is al behoorlijk uitgedund.

Dus het totale 'vluchtpotentieel' ligt nog ergens tussen 10-15 miljoen, en dan is er voor de toekomst van het land helemaal niks meer over, zo dat nu nog het geval is, gezien alle vluchtelingen en slachtoffers, voornamelijk in de sterke leeftijd: jonge gesneuvelde en ernstig gewonde mannen.

Alleen al deze cijfers tonen de waanzin van de voortzetting van deze oorlog voor (de toekomst van) Oekraïne aan...

En de Amerikaanse denktank RAND (zie bijdrage van gisteren) zegt in haar rapport hetzelfde mbt de USA.
luchtschip
0
quote:

Jan met de pet schreef op 4 februari 2023 09:47:

Weer Ukrainse aanvallen op doelen in Rusland.

www.reddit.com/r/UkraineWarVideoRepor...
Ja,
een olie opslag in brand, en naar nu bekend maakt deze fabriek ook brugdelen voor de reparatie van de Kerch brug tussen Rusland en de Krim

Additional footage of a fire at an oil storage facility in the Borisovka, Belgorod region this night.

It is also interesting that, according to the information from the website of the factory, where this incident occurred, this plant also manufactured parts for Crimean bridge.

video 0:07 minuut

twitter.com/bayraktar_1love/status/16...

foto
pbs.twimg.com/media/FoHDjisWYAABlb_?f...

kaart/bovenaanzicht van de olie opslagtanks toen nog in goede staat
pbs.twimg.com/media/FoHDjitWAAAJIRV?f...

twitter.com/bayraktar_1love/status/16...

kaart Borisovka rode lijn in het midden kaart slechts 20 km van de grens met Noord Oekraine en 45 kamvan Kharkov

goo.gl/maps/rtxQNSim4e6D9uaq8
luchtschip
0
3 Russian UAV's ( drones ) were shot down by servicemen of the Ukrainian 81st separate airmobile brigade.

video 0:24 minuut

twitter.com/NOELreports/status/162178...
luchtschip
0
“63 Russian servicemen were returned from the territory of Ukraine," the Russian Defense Ministry reports.

It is reported that it includes 'sensitive category' persons which became possible by the mediation of the UAE.

It is not known if AFU soldiers were exchanged in return.

vertaling van het Russische media bericht op de RIA News site :

zie 2de tweet
pbs.twimg.com/media/FoG6KtiX0AIZ_jN?f...

twitter.com/NOELreports/status/162178...
Mdv
0
quote:

josti5 schreef op 4 februari 2023 10:08:

[...]

Euhh: er vallen nog dagelijks burgerslachtoffers in de Donbass, met name door de bombardementen op de stad Donetsk.

Op deze link is hierover vrijwel iedere dag info:

www.youtube.com/watch?v=TKze6365zWI&a...

In 2021 had Oekraïne 44 miljoen inwoners, van wie 8 miljoen Russen.

De cijfers verschillen van dag tot dag, want er zijn ook weer enkele miljoenen Oekraïners teruggekeerd, maar grosso modo valt uit alle berichten af te leiden:

Er zijn al 9 miljoen Oekraïners naar het westen gevlucht, en ruim 1 miljoen naar Rusland.
Dat is al bijna 25% van de oorspronkelijke 44 miljoen.

Die 10 miljoen zijn niet de armsten, de oudsten en de zwaksten.

In het bezette Donbass/Krim verblijven naar schatting nog zo'n 4 miljoen mensen, en die zullen niet vertrekken.

Demografie (cijfers 2018, maar zo heel veel zal dat nu niet verschillen):

0-14 jaar: 15,95% (mannen 3.609.386 /vrouwen 3.400.349)
15-24 jaar: 9,57% (mannen 2.156.338 /vrouwen 2.047.821)
25-54 jaar: 44,03% (mannen 9.522.108 /vrouwen 9.831.924)
55-64 jaar: 13,96% (mannen 2.638.173 /vrouwen 3.499.718)
65 jaar and over: 16,49% (mannen 2.433.718 /vrouwen 4.812.764) (2018 est.)

www.indexmundi.com/nl/oekraine/demogr...

Van 65+ zal niet zo veel vertrekken, 0-14 is van de ouders afhankelijk en gedeeltelijk al weg, en het echelon 15-65 is al behoorlijk uitgedund.

Dus het totale 'vluchtpotentieel' ligt nog ergens tussen 10-15 miljoen, en dan is er voor de toekomst van het land helemaal niks meer over, zo dat nu nog het geval is, gezien alle vluchtelingen en slachtoffers, voornamelijk in de sterke leeftijd: jonge gesneuvelde en ernstig gewonde mannen.

Alleen al deze cijfers tonen de waanzin van de voortzetting van deze oorlog voor (de toekomst van) Oekraïne aan...

En de Amerikaanse denktank RAND (zie bijdrage van gisteren) zegt in haar rapport hetzelfde mbt de USA.
TINA Josti
luchtschip
0
quote:

luchtschip schreef op 4 februari 2023 10:47:

“63 Russian servicemen were returned from the territory of Ukraine," the Russian Defense Ministry reports.

It is reported that it includes 'sensitive category' persons which became possible by the mediation of the UAE.

It is not known if AFU soldiers were exchanged in return.

vertaling van het Russische media bericht op de RIA News site :

zie 2de tweet
pbs.twimg.com/media/FoG6KtiX0AIZ_jN?f...

twitter.com/NOELreports/status/162178...
116 AFU ( Armed Force of Ukraine ) Servicemen returned from captivity. Among them fighters from Mariupol defending Azovstal.

video 0:05 minuut geluid aan

twitter.com/NOELreports/status/162180...
luchtschip
1
Het Russisch offensief bij Vuhledar

Hi Russia how is Vuhledar doing?

video 0:55 minuut

video in 2de tweet 1:07 minuut

twitter.com/NOELreports/status/162179...

Kaart Vuhledar onderin het witte ( Oekrainse ) gebied

pbs.twimg.com/media/FoFdlzaXoAEeYFQ?f...
josti5
0
quote:

josti5 schreef op 4 februari 2023 10:08:

[...]

Euhh: er vallen nog dagelijks burgerslachtoffers in de Donbass, met name door de bombardementen op de stad Donetsk.

Op deze link is hierover vrijwel iedere dag info:

www.youtube.com/watch?v=TKze6365zWI&a...

Ook hier, op deze pro-Westerse site, over de stad Donetsk:

liveuamap.com/
luchtschip
0
Voortekenen van een groot Russisch offensief

Troepenopbouw in Marioepol

Russia is sending troops to Mariupol and the surrounding area - currently their number has exceeded 30,000, which may mean preparations for an offensive. This was reported by Petro Andryushchenko, adviser to the mayor of Mariupol.

According to him, over the past week, the Russian military corps in the region has increased by 10,000-15,000 - they are mostly housed in villages near Mariupol. At the same time, a unit of "Kadyrovtsi", numbering 2-3 thousand soldiers, entered one of the seaside villages.

twitter.com/NOELreports/status/162179...

kaart Marioepol --in het Zuiden bij de Zee van Azov, vlak naast de Donetsk regio --het Russische front ligt ca 80/100 km ten noorden ervan
Vanuit Marioepol kunnen de Russische troepen naar diverse plaatsen aan het Russische front gebracht worden

pbs.twimg.com/media/FoFdlyeWYAAIfQU?f...

Er was eerder al aangekondigd dat per 11 februari het internetverkeer in de Donbas regio ( Luhansk en Donetsk provincies ) --mogelijk omdat de Russen geen beelden/berichten over hun troepenverplaatsingen willen hebben

De Russen hadden afgelopen najaar 300.000 man gemobiliseerd 150.000 zijn al direct naar Oekraine gegaan ( en velen ervan zijn al gesneuveld ) en 150.000 man hebben trainingen gehad in Rusland en Wit Rusland. Die trainingen zijn klaar en ze kunnen naar Oekraine gestuurd worden
Het probleem zal worden dat er voor deze aantallen geen tanks/artillerie/wapens in voldoende mate beschikbaar is
luchtschip
13
quote:

josti5 schreef op 4 februari 2023 11:40:

[...]

Ook hier, op deze pro-Westerse site, over de stad Donetsk:

liveuamap.com/
Blijf je sensatie maken met algemene sites om specifieke handelingen te onderbouwen ?

Er zijn nauwelijks aanvallen door het Oekrainse leger op Donetsk stad
Zo nu en dan een precisie schot op een Russische munitie depot of een Russische troepenconcentratie in een gebouw

Je verzuimt de Russische bombardementen op wooncomplexen van Oekrainse steden en dorpen te benoemen en kijkt hier schijnheilig van weg
Je bestookt dit forum met aanvallen door het Oekrainse leger op de stad Donetsk, terwijl die er nauwelijks zijn en als ze er zijn niet op weerloze burgers

En maar beweren dat je niet voor Putin bent of voor Rusland, maar wel tendentieuze berichtgeving plaatsen om het Oekrainse leger ten onrechte in een kwaad daglicht te stellen, terwijl zij hun eigen land en bevolking verdedigen

Schijnheilige en huichelachtige mededelingen van jouw kant
josti5
0
quote:

luchtschip schreef op 4 februari 2023 11:46:

(...)
Het probleem zal worden dat er voor deze aantallen geen tanks/artillerie/wapens in voldoende mate beschikbaar is
Bron:
josti5
1
quote:

luchtschip schreef op 4 februari 2023 11:55:

[...]

Blijf je sensatie maken met algemene sites om specifieke handelingen te onderbouwen ?

Er zijn nauwelijks aanvallen door het Oekrainse leger op Donetsk stad
Zo nu en dan een precisie schot op een Russische munitie depot of een Russische troepenconcentratie in een gebouw

Je verzuimt de Russische bombardementen op wooncomplexen van Oekrainse steden en dorpen te benoemen en kijkt hier schijnheilig van weg
Je bestookt dit forum met aanvallen door het Oekrainse leger op de stad Donetsk, terwijl die er nauwelijks zijn en als ze er zijn niet op weerloze burgers

En maar beweren dat je niet voor Putin bent of voor Rusland, maar wel tendentieuze berichtgeving plaatsen om het Oekrainse leger ten onrechte in een kwaad daglicht te stellen, terwijl zij hun eigen land en bevolking verdedigen

Schijnheilige en huichelachtige mededelingen van jouw kant
Ik reageerde op deze zin in een post: 'Facts: 1 miljoen russen zijn hun land ontvlucht, oo al zijn er geen 1 bom op een burgerdoel gedropt'.

Dat klopt niet, en de door mij aangeleverde bron levert vrijwel dagelijks de bewijzen, al een jaar lang.

De rest van je persoonlijke aantijgingen laat ik weer, voor wat ze zijn.
Freemoneyforever
0
quote:

luchtschip schreef op 4 februari 2023 11:55:

[...]

Blijf je sensatie maken met algemene sites om specifieke handelingen te onderbouwen ?

Er zijn nauwelijks aanvallen door het Oekrainse leger op Donetsk stad
Zo nu en dan een precisie schot op een Russische munitie depot of een Russische troepenconcentratie in een gebouw

Je verzuimt de Russische bombardementen op wooncomplexen van Oekrainse steden en dorpen te benoemen en kijkt hier schijnheilig van weg
Je bestookt dit forum met aanvallen door het Oekrainse leger op de stad Donetsk, terwijl die er nauwelijks zijn en als ze er zijn niet op weerloze burgers

En maar beweren dat je niet voor Putin bent of voor Rusland, maar wel tendentieuze berichtgeving plaatsen om het Oekrainse leger ten onrechte in een kwaad daglicht te stellen, terwijl zij hun eigen land en bevolking verdedigen

Schijnheilige en huichelachtige mededelingen van jouw kant
Die Liveuamap laat de recentste aanslagen op Oekraïense doelen zien, in het gebied, dat door Zelensky is "bezet". Na ca. 10 wrede aanslagen door Rusland komt een foto van een vernietigd huis uit het centrum van Donetsk. Waar is dat explosief vandaan gekomen, vraag ik me af.......
josti5
0
quote:

Freemoneyforever schreef op 4 februari 2023 12:13:

[...]
Die Liveuamap laat de recentste aanslagen op Oekraïense doelen zien, in het gebied, dat door Zelensky is "bezet". Na ca. 10 wrede aanslagen door Rusland komt een foto van een vernietigd huis uit het centrum van Donetsk. Waar is dat explosief vandaan gekomen, vraag ik me af.......
liveuamap.com/en/2023/4-february-mlrs...
luchtschip
0
quote:

josti5 schreef op 4 februari 2023 12:10:

[...]

Ik reageerde op deze zin in een post: 'Facts: 1 miljoen russen zijn hun land ontvlucht, oo al zijn er geen 1 bom op een burgerdoel gedropt'.

Dat klopt niet, en de door mij aangeleverde bron levert vrijwel dagelijks de bewijzen, al een jaar lang.

De rest van je persoonlijke aantijgingen laat ik weer, voor wat ze zijn.
Tuurlijk klopt dat cijfer van 1 miljoen vluchtelingen wel

On Oct. 4 ( 2022 ), Forbes Russia reported that the number of people who have left the country since Putin ordered the draft could be as high as 700,000, citing a Kremlin source.

www.reuters.com/world/europe/where-ha...

Dat was een cijfer van 4 maanden geleden en inmiddels zijn er daar wel een paar honderd duizend bijgekomen
Het zal nu ruim boven de 1 miljoen liggen, wat mensen betreft die Rusland zijn ontvlucht
Krikke81
0
quote:

josti5 schreef op 4 februari 2023 12:10:

[...]

Ik reageerde op deze zin in een post: 'Facts: 1 miljoen russen zijn hun land ontvlucht, oo al zijn er geen 1 bom op een burgerdoel gedropt'.

Dat klopt niet, en de door mij aangeleverde bron levert vrijwel dagelijks de bewijzen, al een jaar lang.

De rest van je persoonlijke aantijgingen laat ik weer, voor wat ze zijn.
Je verwijst naar bombardementen in de Donbass streek toch?

"er vallen nog dagelijks burgerslachtoffers in de Donbass, met name door de bombardementen op de stad Donetsk."

Die streek is toch niet Russisch? Enkel bezet door Rusland, maar door de UN nog steeds aanzien als Oekraine?

en.wikipedia.org/wiki/International_r...

Zijn er al burgerdoelen op Russisch grondgebied bestookt?
63.492 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1827 1828 1829 1830 1831 1832 1833 1834 1835 1836 1837 ... 3171 3172 3173 3174 3175 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 882,63 +12,36 +1,42% 26 apr
AMX 914,42 -2,12 -0,23% 26 apr
ASCX 1.198,74 +7,95 +0,67% 26 apr
BEL 20 3.874,87 +16,93 +0,44% 26 apr
Germany40^ 18.177,90 +16,89 +0,09% 26 apr
US30^ 38.211,61 0,00 0,00% 26 apr
US500^ 5.095,29 0,00 0,00% 26 apr
Nasd100^ 17.698,09 0,00 0,00% 26 apr
Japan225^ 38.345,55 0,00 0,00% 26 apr
WTI 83,64 -0,11 -0,13% 26 apr
Brent 87,99 +0,08 +0,09% 26 apr
EUR/USD 1,0694 -0,0036 -0,33% 26 apr
BTC/USD 64.046,93 +67,06 +0,10% 26 apr
Gold spot 2.337,95 0,00 0,00% 26 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ASMI 623,800 +42,200 +7,26% 26 apr
ASML 858,800 +25,100 +3,01% 26 apr
PROSUS 31,625 +0,815 +2,65% 26 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
IMCD 141,700 -7,300 -4,90% 26 apr
ABN AMRO BANK N.V. 15,210 -0,665 -4,19% 26 apr
BESI 130,400 -5,600 -4,12% 26 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront