Isotis « Terug naar discussie overzicht

Stamcellen uit huidcel

17 Posts
had ik maar
0
Iemand een idee of dit voor IsoTis van belang of invloed kan zijn?

(Bron: De Telegraaf 23 augustus 2005)

Stamcellen uit huidcel
WASHINGTON, dinsdag
Wetenschappers van de Amerikaanse universiteit Harvard zijn er voor het eerst in geslaagd embryonale stamcellen te creëren, zonder daarvoor menselijke eicellen of embryo's te hoeven opofferen. De onderzoekers gebruikten stamcellen die in een
laboratorium waren gekweekt. Zij lieten die samensmelten met een volwassen
huidcel. De stamcel bleek in staat de genen in de huidcel te 'herprogrammeren',
zodat een nieuwe stamcel ontstond die kan uitgroeien tot elke willekeurige
cel in het lichaam.

Op deze manier ontstaan stamcellen waarvan het dna exact overeenkomt met dat van de persoon van wie de huidcellen afkomstig zijn. Dat betekent in theorie dat het risico dat weefsel dat uit de cellen wordt gekweekt wordt afgestoten, fors afneemt. (ANP)

Groeten,
hadikmaar
[verwijderd]
0
Stem Cell & Tissue Engineering market worth $10 billion by 2013
'Stem Cell and Tissue Engineering market to be worth $10 billion by 2013' says visiongain report

London, UK - May 18, 2004

Tissue engineering is the manufacturing of complete tissues outside of the body ready for future transplant use. This technology is available with several types of replacement skin, cartilage, regeneration of bone and other connective structural substitutes. The estimated market for the future of tissue engineered products are worth approximately $5 billion worldwide by 2013.

Tissue Engineering and Stem Cell Technology have had the capability to reform the medical market and have been recognised for some time. Theoretically, to put stem cells into a damaged heart may be simple but to persuade it to transform into functioning heart muscle is more difficult because it can transform itself into several things and can end up becoming stomach cells as opposed to heart muscle.

Dr Ray Scraggs, PhD, a leading certified Senior Industry Analyst, believes this market has huge revenues yet to be invested in by pharmaceutical companies and has the potential to grow in excess of $10 billion. He states that, "Stem cell technology has applications over such a wide range of diseases that the potential for this market will be huge. Undoubtedly, the medical use of stem cells will revolutionise medicine and any company that can successfully develop this technology will be guaranteed substantial financial rewards."

This engineering of technology will have researchers investing in two highly lucrative markets and includes executives, investors, venture capitalists, business development managers and analysts looking into the following key areas:

1. The physiology behind stem cell technology
2. Over 100 companies involved and a survey of the principle companies in stem cell development
3. An examination of the products in development & the likely clinical areas for future treatments
4. Assessment of the future markets delivered to you today
5. An examination of the ethical and regulatory aspects behind stem cell research
6. The financial position of the market as it stands and future projections of growth

The current market has grown rapidly since the isolation of embryonic stem cells in 1998. "Recent scientific developments have made this field much more interesting to investors, especially as possible new medical treatments become more likely. However, realistically it may take another 10 years or more before stem cell technology becomes common place" says Dr Scraggs.

This is a multifaceted role for stem cells where a range of diseases could help account to this growth in potential and may offer treatments for:

1. Parkinson's Disease
2. Diabetes
3. Chronic Heart Disease
4. Kidney Disease
5. Liver Failure
6. Cancer
7. Spinal Cord Injury
8. Multiple Sclerosis
9. Alzheimer's Disease
10. Gene Therapy

All companies within this field are well aware of the difficulties and are adapting their working practice towards the long haul. This has resulted in many stem cell companies now investing in other areas to ensure some form of income before stem cell therapy becomes readily available.

Visiongain have recently released their report entitled Tissue Engineering and Stem Cell Technology Report 2003 - 2013. Please see full table of content below.

Companies involved in stem cell technology

Companies mentioned in this report includes:
COMPANY
....
IsoTis
.....
had ik maar
18
quote:

HBGijs schreef:

lijkt me wel dus
gr. gijs
Hierbij de reactie die ik -zeer snel- heb ontvangen n.a.v. onderstaande vraag aan IsoTis.

Beste Meneer Herklots,

hierbij ben ik als aandeelhouder van IsoTis s.a. zo vrij om u een reactie te vragen aangaande een artikel(tje) uit de Telegraaf van afgelopen dinsdag 23/08/05.

Gezien ik zeer benieuwd ben of de in het artikel beschreven vinding een rol van betekenis kan gaan spelen voor IsoTis, of erger, kan het bepaalde marktdoelen van Isotis schaden, zou ik graag een reactie van u kennen.
------------>
(Bron: De Telegraaf 23 augustus 2005) Telegraaf artikel..........
------------>
Hierbij dank ik u hartelijk voor een evt. antwoord, en stel gelijk de vraag of uw antwoord (deels) gepubliceerd mag worden op het IEX IsoTis forum.

Verder wens ik u en uw collega's veel succes in het doen slagen van de nu lopende zaken zodat IsoTis eindelijk eens met meer PR berichten de markt kan inlichten en dat zodoende het aandeel naar een beter koersniveau kan stijgen als dat dit nu het geval is. Als LT belegger zie ik met lede ogen de opgeklopte koers van bijv. Crucell en Pharming die totaal niet in verhouding staan tot de koers van IsoTis.

Natuurlijk speelt het wat Nederland betreft een rol dat IsoTis minder onder de aandacht komt vanwege de vestiging in Zwitserland. Mede hierdoor maakt een krant als de Telegraaf blijkbaar dan ook alleen maar op hun finc. website kenbaar van de laatste goedkeuring. Voorzover ik weet is hier in de papieren krant totaal geen aandacht aan geschonken en het ontbreken van derg. positieve berichten zal er voor zorgen dat het grote publiek niet eerder massaal in IsoTis zal stappen.

Vriendelijke groet.

Antwoord IsoTis van Dhr. Hans Herklots:

Geachte heer,
Over het door u aangehaalde artikel kunnen we kort zijn. IsoTis heeft geen enkele onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteit op het gebied van stamcellen.
Het door de Telegraaf genoemde onderzoek staat geheel los van onze technologie en producten. Stamcelonderzoek vindt plaats op vele plekken in de wereld en met enige regelmaat worden doorbraken bekend gemaakt. De consensus in onderzoekskringen is dat stamceltechnologie belangrijk en zeer veel belovend is, maar dat concrete therapeutische toepassingen nog lange tijd op zich zullen laten wachten. En dan dient men eerder te denken aan 20 jaar dan aan 10 jaar. De reden waarom de doorbraak van het Harvard-team m.i. potentieel belangrijk is, is dat het Amerikaanse onderzoeksestablishment tot op heden gehinderd wordt door de huidige regering die (op morele gronden) uitsluitend toestaat dat (door de regering
gesponsord) onderzoek verricht wordt met een beperkt aantal embryonale
stamcellijnen (64 naar ik mij herinner). Men mag geen nieuwe cellijnen kweken en/of in gebruik nemen. Dit heeft er voor gezorgd dat sommige vooraanstaande onderzoekers (en hun medewerkers) naar andere landen zijn uitgeweken, en ook dat andere landen een voorsprong nemen in dit soort onderzoek (Zuid Korea bijvoorbeeld). Het Harvard team, dat overigens benadrukt dat er nog heel wat wetenschappelijke hordes te nemen zijn voor het zover is, hetgeen in de persverslagen voor het gemak onder het tapijt geveegd wordt, heeft met deze ontdekking mogelijk een techniek in handen waarmee alle ethische en morele tegenwerpingen omzeild kunnen worden en waarmee de VS mogelijk weer een grotere rol kunnen gaan spelen in dit veld.

Verder dank ik u zeer u voor de ondersteuning. Maar zoals ik wel vaker in antwoord op uw medeforumgenoten en medeinvesteerders heb geschreven, IsoTis is geen PR-bureau. Ik vrees dat een dergelijke mededeling als te cru wordt ervaren, want anders dan anders worden dergelijke antwoorden niet geplaatst op het forum. Zoals mij ook al eerder is opgevallen dat in weerwil van uitgebreide, concrete informatie onzerzijds ten behoeve van uw forum, sommige mensen toch liever op hun eigen hersenspinsels blijven voortborduren. Als beursgenoteerde onderneming dienen wij ruchtbaarheid te geven aan ontwikkelingen en gebeurtenissen die materieel(!) zijn voor onze bedrijfsvoering en het inzicht van investeerders in die bedrijfsvoering. Al het andere is, om het op z'n Hollands te zeggen, gebakken lucht. Wat betreft Pharming en Crucell, dat zijn, voor zover ik kan inschatten, prachtige bedrijven, maar absoluut niet te vergelijken met IsoTis (en noch met elkaar). Om bij het begin te beginnen, IsoTis is een zg. medtech-bedrijf, Crucell en Pharming zijn pure biotech-bedrijven. De drie bedrijven maken gebruik van totaal verschillende technologie-platforms, richten zich op andere markten en hebben fundamenteel andere "business models". Al die aspecten en nog veel meer spelen een rol in welke zaken materieel zijn voor iedere onderneming (en wat wel en niet "bekend" wordt
gemaakt) en in hoe de bedrijven gewaardeerd worden. De prijs van het aandeel is de resultante van een enorm groot aantal factoren en allesbehalve een op zichzelf staand feit. Het argument "een aandeel is 1 euro/dollar/yen DUS het moet 2 euro/dollar/yen kunnen worden want ik vind het zo'n goed bedrijf" zou, hoe aanmoedigend het ook bedoeld is, op geen enkel beleggersforum mogen voorkomen. De prijs van het aandeel, en ook dat hebben we al meerdere malen gezegd, is niet iets dat de strategie bepaalt van IsoTis. Wij brengen stelselmatig onze groeistrategie ten uitvoer en het is aan de belegger om het al dan niet slagen daarvan tot uitdrukking te laten komen in de waardering van de onderneming - de "fair value". Om IsoTis te vergelijken met andere bedrijven, kan ik aanbevelen om bedrijven in dezelfde sector te volgen: o.a. Osteotech (OSTE), Regeneration
Technologies (RTIX), Orthovita (VITA), Exactech (EXAC), Wright Medical (WMGI). Dat lijkt op het eerste gezicht wat verder van huis, want het zijn Amerikaanse ondernemingen, maar het is een stuk instructiever dan een vergelijking met Crucell en Pharming.

Wat nu de aandacht in de Nederlandse pers aangaat, wellicht heeft u gelijk, uit het oog uit het hart. Kennis van de sector en een gebrek aan vergelijkbare bedrijven "dichter bij huis" spelen waarschijnlijk een belangrijkere een rol bij verminderde aandacht. Zwitserland heeft nu eenmaal een langere traditie en meer deskundigheid in de medtech en orthopedische sectoren, zoals er bijvoorbeeld in Nederland meer traditie en deskundigheid is in de baggerindustrie. Dat zijn dingen die je niet zo 1,23, kunt veranderen. Bovendien heeft IsoTis in een aantal stappen een enorme transformatie ondergaan die begrijpelijkerwijs ook zijn weerslag heeft op hoe men tegen het bedrijf aankijkt. Ook op uw forum worden soms "vondsten" geplaatst die niets meer met het huidige IsoTis van doen hebben. IsoTis vandaag de dag heeft een hoofdkantoor in Zwitserland van waaruit daarnaast de internationale (alles buiten de VS) verkopen gedreven worden, maar de belangrijkste operationele activiteiten vinden plaats in de VS vanuit onze vestiging in Irvine, Californie. CEO, CFO, VPs etc en 90% van het personeel, zijn allen actief vanuit Irvine. Met 9 uur tijdverschil
brengt dat zo zijn eigen dynamiek, maar het geeft ook aan dat de beschikbaarheid van management voor Europese media niet zo vanzelfsprekend is als voor bedrijven in dezelfde tijdzone. Enfin, wij denken dat indien wij onze groei gestalte kunnen geven zoals wij dat nu voor ogen hebben de aandacht die u nu zo node mist vanzelf zal volgen. Aangezien u een LT investeerder bent zult u dat zeker meemaken.

Het bovenstaande
had ik maar
0
quote:

had ik maar schreef:

Het bovenstaande
Vervolg:

Het bovenstaande kunt u integraal(!) plaatsen op het iex forum.

Met vriendelijke groet
Hans Herklots

IsoTis
Director Investor Relations

Groeten,
hadikmaar
[verwijderd]
0
Beste-Had-ik-maar,
bedankt voor je initiatief zeer verhelderend, ook van de Heer Herklots. aanbevolen, wellicht kunnen de andere forum lezers
het ook aanbevelen dan zijn we weer even in beeld!!
Prettig weekend.......;-))
Huppeldepepup
0
Mooi om dit hier geplaatst te zien. Ik vind Herklots wel een beetje balinerend. Hij stelt dat Isotis geen PR-bureau is en dus niet bereid is zijn communicatie uit te breiden om de koers op te drijven. Ik vind echter dat we als aandeelhouders recht hebben, om met enige regelmaat op de hoogte te worden gebracht, van de voortgang van de verschillende activiteiten van ONS bedrijf. Ik hoef geen persberichtenkanonnade, maar wil wel weten wat er zoal gebeurt in mijn bedrijf. Aan de cijferpraatjes eens per half jaar heb ik onvoldoende.
(Overigens wel aanbevolen)
Groet,
Huppel.
Ortega
0
Ik denk dat ik maar eens uitstap als het eerstvolgende nieuwsfeit toch pas de 3e kw cijfers zijn.
[verwijderd]
0
Wacht nog effies of heb je het echt nodig?
De schijn bedriegt ik ben in het verleden ook wel eens eruit geweest en dan een paar dagen later een PB en iets meer profit door de neus geboort maar er is er maar een die dat bepaalt en dat ben jezelf.
Hopenlijk maak je de juiste keus.
[verwijderd]
0
Goed gedaan him. Aanbevolen. Overigens is de tip mbt Osteotech wat mij betreft een prima tip. Dit heeft mij, zoals eerder gemeld, doen besluiten een deel van de stukjes te verkopen. Mn de verwachtingen tav het 3e Q en verwachte groei waren van belang. Overigens hou ik dus ook de PB's van osteotech in de gaten want wellicht steek je er iets van op wat van belang kan zijn voor Isotis. Voor de LT (en dus voor nog wat stukjes) zeer belangrijk.

Hans, goed gedaan. Een snelle reactie kunnen wij hier altijd waarderen maar wees nu eerlijk, af en toe een pb-tje kan helemaal geen kwaad. Al was het maar dat je zelf weer eens een paar stukjes opgepakt hebt.

vr gr K.

Henk Snaph
0
Beste had ik maar, een goed initiatief van je en een perfekt antwoord van Isotis. Wat me het meeste beviel in zijn antwoord is: Laat die rose brillen af. Een aanbeveling voor jou.

Henks
[verwijderd]
1
Allereerst een pluim voor Herklots dat hij ingaat op de vraagstelling en de gelegenheid te baat neemt om een lesje Isotis te geven. Wel zou hij er verstandig aan doen om kreten als "wij zijn geen PR bureau".. hij dient te beseffen dat hij met alle stakeholders te maken heeft waaronder de aandeelhouders. Daar hoort een goede PR bij. Als hij daar geen zin in heeft moet hij zich van de beurs terugtrekken en zich op andere wijze kapitaal verschaffen. Bestuurders die onvoldoende rekening houden met de aandeelhouders komen vroeger of later in de problemen. Maar Herklots geeft keurig antwoord en dat siert hem. Verder moet ik wederom stellen dat de club een helder plan heeft, zich focust op succesvolle zaken en mijns inziens gaat dat zeker zijn vruchten afwerpen in toenemende toegevoegde waarde, en daar gaat het de aandeelhouder toch om.
Verder niet te veel lastig vallen en rustig de eieren uit laten broeden.
[verwijderd]
1
Prachtig stuk van de hr Herklots,maar een ding snap ik niet.
er zijn twee producten goedgekeurd maar er wordt geen enkele verwachting afgegeven.
Ik zou wel willen weten of die 20% groei incluis de goedkeuringen is of is dat extra gezien de verwachtingen vooraf.
Amerika is een groeimarkt,hoeveel markt potentieel verwachten ze laten we zeggen in vijf jaar op te bouwen.
Als ze dat gelijk in een PB gezegt hadden tegelijk met de desbetreffende goedkeuringen was het voor ons beleggers toch hoopvoller geweest als nu maar steeds te moeten gissen naar hoe en wat.
Dat soort gebrek aan communicatie neem ik Isotis wel kwalijk,ze hoeven van mij geen pr bureau te zijn maar als de kans zich voordoet maak er dan uit respect voor de beleggers gebruik van.
Gr.W.
[verwijderd]
0
een concrete periodieke update is wel wenselijk, maar aan de andere kant; 13 berichten in een dozijn zet ook geen zoden aan de dijk. Je kunt ook voor iedere scheet een persbericht uitdoen, maar daar is het effect ook gauw van verdwenen als het geen constuctief bericht is.
Vind het best zo; laat maar lekker sudderen; ze bouwen aan een mooie toekomst zonder blabla en dat laat zich vanzelf zien.

Nuttige reactie van HH dus en bedankt enne "had ik maar" bedankt voor de gestelde vraag. Ik dacht toch echt dat stamcellen wel degelijk met de business van IsoTis te maken had; volgens mij hebben we die discussie als eens eerder gehad en toen was de conclusie anders.

anyway, ik laat mijn stukjes gewoon onder stoffen; ben nog lang geen 50 jaar.

Gijs
had ik maar
3
quote:

HBGijs schreef:

een concrete periodieke update is wel wenselijk, maar aan de andere kant; 13 berichten in een dozijn zet ook geen zoden aan de dijk. Je kunt ook voor iedere scheet een persbericht uitdoen, maar daar is het effect ook gauw van verdwenen als het geen constuctief bericht is. Vind het best zo; laat maar lekker sudderen; ze bouwen aan een mooie toekomst zonder blabla en dat laat zich vanzelf zien.

Nuttige reactie van HH dus en bedankt enne "had ik maar" bedankt voor de
gestelde vraag. Ik dacht toch echt dat stamcellen wel degelijk met de
business van IsoTis te maken had; volgens mij hebben we die discussie als
eens eerder gehad en toen was de conclusie anders.

anyway, ik laat mijn stukjes gewoon onder stoffen; ben nog lang geen 50
jaar.

Gijs
Wat is vandaag de dag nu een leeftijd van 50 jaar, en dan wetende dat IsoTis zulke goede producten heeft ;-) Het leven begint pas bij je 40e maar dat kan je vandaag de dag wel veranderen in "bij je 50e". Dus ook de 50+ers onder ons zullen toch nog wel even geduld hebben zeker?

Reeds voor HBGijs zijn bijdrage had gepost had ik mijn vragen aan H.H al gesteld. Na kort overleg met H.H. blijkt dat IsoTis niet betrokken zou zijn bij stamcellen onderzoek. Ik mocht posten zoals in H.H zijn 1e reactie was geschreven. Zelf was ik van gedachte dat IsoTis tot op heden nog betrokken was bij herstel of de regeneratie van huid maar het blijkt dat IsoTis 'niks' meer met huid te maken heeft.

In elk geval, we hebben dan wel geen PB gehad, het schrijven van Dhr.Herklots heeft toch h.e.e.a. verduidelijkt. Ook het rotsvaste vertrouwen dat ze zelf hebben op de LT geeft blijk van weten waar ze mee bezig zijn.

Wat mij o.a. nog wel bezighoud is het gegeven blijkens het antwoord van H.H dat "de belangrijkste operationele activiteiten vinden plaats in de VS vanuit onze vestiging in Irvine, Californie. CEO, CFO, VPs etc en 90% van het personeel, zijn allen actief vanuit Irvine". Dit, terwijl er tot op heden op de dichts-bijgelegen beurs van Toronto niet echt zichtbaar is dat IsoTis een fonds van betekenis is, gemeten naar de omzetten aldaar op het totaal aantal verhandelbare aantal aandelen. Ook speelt de Canadese beurs natuurlijk een rol vanwege de fusie met GenSci waarbij er ruim 27 mio IsoTis aandelen naar aandeelhouders van GenSci blijken te zijn gegaan ( www.euronext.com/news/companypressrel...,4505,1700631_11894_97982483,00.html )De Canadese IsoTis aandeelhouder zit dus vol vertrouwen en er zullen meer LT'ers zitten of institutionele.

Ook lees ik dat IsoTis op de Amerikaanse beurs verhandelbaar zou worden maar tot het zover is zal de Canadese beurs toch wel moeten zorgen voor meer Amerikaanse belangstelling lijkt mij. Het zou mooi zijn mocht IsoTis ooit op de Nasdaq noteren, al is zoiets weer een grote kostenpost erbij. Het zou het aandeel alsmede de firma zelf toch de nodige publiciteit en schenken en tegelijk zorgen voor vertrouwen bij Amerikaanse afnemers!( www.debeleggersadviseur.nl/advies.php... )

Zoals echter is gesteld, het is IsoTis zelf die met goede cijfers moet komen wil de koers een opleving krijgen. Maar, in vergelijk met vele andere beursgenoteerde bedrijven zijn het de bedrijven die ofwel op sentiment ofwel op louter grote speculatieve doelen tot ongekende hoogtes gaan, maar, wat er bij hoort, even zo snel kunnen kelderen. Mogelijk dat IsoTis de les uit het verleden nog niet is vergeten en zich dit geen 2e keer meer wil laten gebeuren, vandaar de terughoudendheid. Al is Pharming geen vergelijk met IsoTis, daar rollen de PB's van de lopende band maar dit heeft wel tot gevolg gehad dat er wederom vele mensen veel geld zijn verloren bij de jongste koersval.

Een ieder nog bedankt voor het geschrevene en evt. aanbeveling. Op deze manier staan we in elk geval weer even in de top 10 bij het IEX forum, al staan we ondertussen wel weer beneden aan het lijstje.

Groeten,
hadikmaar
17 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 882,63 +12,36 +1,42% 26 apr
AMX 914,42 -2,12 -0,23% 26 apr
ASCX 1.198,74 +7,95 +0,67% 26 apr
BEL 20 3.874,87 +16,93 +0,44% 26 apr
Germany40^ 18.177,90 +260,62 +1,45% 26 apr
US30^ 38.211,61 0,00 0,00% 26 apr
US500^ 5.095,29 0,00 0,00% 26 apr
Nasd100^ 17.698,09 0,00 0,00% 26 apr
Japan225^ 38.345,55 0,00 0,00% 26 apr
WTI 83,64 0,00 0,00% 26 apr
Brent 87,99 0,00 0,00% 26 apr
EUR/USD 1,0693 -0,0001 0,00% 27 apr
BTC/USD 63.490,70 -489,17 -0,76% 02:21
Gold spot 2.337,95 0,00 0,00% 26 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ASMI 623,800 +42,200 +7,26% 26 apr
ASML 858,800 +25,100 +3,01% 26 apr
PROSUS 31,625 +0,815 +2,65% 26 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
IMCD 141,700 -7,300 -4,90% 26 apr
ABN AMRO BANK N.V. 15,210 -0,665 -4,19% 26 apr
BESI 130,400 -5,600 -4,12% 26 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront