Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

luchtschip
0
PBS News had an interview with head of the GUR, Budanov.

"The top priority is still to liberate all temporarily occupied territories".

video 6:12 minuut Engels gesproken

twitter.com/NOELreports/status/165264...
luchtschip
0
luchtschip
0
Ukrainian soldier from the 3rd Assault Brigade engaging Russian forces in Bakhmut with a RGW-90 MATADOR

video 0:09 minuut

twitter.com/GloOouD/status/1652681659...
luchtschip
0
T-55 on the road in occupied Berdyansk. They will be used to stop the AFU

Ja, met deze museumstukken uit de jaren '50 wil Putin het Oekrainse leger tegenhouden

foto
pbs.twimg.com/media/Fu9vDVGXgAEcrBY?f...

twitter.com/NOELreports/status/165266...

Berdyansk ligt in Zuid Oost Oekraine aan de zee van Azov
Succes
0
Oekraïne en Rusland bereiden "kamikaze-drones" op de grond voor op oorlog

mil.in.ua/en/news/ukraine-and-russia-...
[vertaald]

In Oekraïne en Rusland worden onbemande grondvoertuigen (UGV) ontwikkeld om gepantserde voertuigen te vernietigen.

Onlangs werd de AV 04.2 UGV gedemonstreerd in Rusland.

Een ??-62 antitankmijn is geïnstalleerd op een AV 04.2 kleine onbemande grondvoertuigen op wielen.

De Russische versie is uitgerust met slechts één mijn, maar de Oekraïense versie kan maximaal twee ??-62 antitankmijnen vervoeren.

Analisten van Ukraine Weapons Warfare zeiden dat Oekraïense troepen de RATEL-gronddrone al actief aan het testen zijn.

Tests van de RATEL strike ground drone zijn naar verluidt succesvol geweest.

"Het belangrijkste idee is dat deze RATEL wordt gebruikt als een mobiele kernkop die twee ??-62 antitankmijnen vervoert en waarvan het doel is om onder een voertuig of tank te activeren", zeggen analisten.

In de ??-62 mijnromp bevindt zich een lading explosieven en er is een ontsteker bovenop geïnstalleerd.

De massa van het explosief is 7,5-8 kilogram.

De explosie vindt plaats wanneer een tankspoor of een autowiel de bovenklep van de mijn raakt, maar experts hebben de mijn waarschijnlijk omgebouwd voor ontploffing op afstand.
Succes
0
How online searches for ‘Ukraine’ and ‘Taiwan’ are censored in China: study

> Thousands of combinations of keywords attract either no matches on internet platforms or redirect to approved content, Canadian research group says
> Three-month project shows infringement of ‘rights to freely access political and religious content’

“Ukraine” and “Taiwan” are among a wide range of newly discovered keyword combinations censored by Chinese search engines and social media platforms, according to a study by a group of Canadian researchers.

In a report released on Wednesday, researchers from the University of Toronto’s Citizen Lab said they looked at eight platforms accessible in China and found “60,000 unique censorship rules used to partially or totally censor search results”.

“We show how search platforms operating in China infringe on their users’ rights to freely access political and religious content, by implementing rules to either block all results for a search query or by only selectively showing results from certain sources, depending on the presence of triggering content in the query,” the report said.

...

www.scmp.com/news/china/politics/arti...
Succes
0
Ukraine is developing a Trembita missile

Ukrainian volunteers have started to develop a “people’s” missile called Trembita.

The work is conducted by the engineers from the PARS volunteer design bureau and with the participation of volunteers from the ?ivic movement Vidsich.

Designers plan to create a small cruise missile with a pulsejet engine.

The missile is planned to be used to destroy objects and exhaust the enemy’s anti-aircraft defenses.
It is stated that the missile is capable of hitting targets at a depth of 140 kilometers.

“There is no way the Russians would be able to destroy such an all-encompassing people’s defense industry with their rusty S-300s or high-precision Kalibr missiles,” the designers shared.

The declared specifications of the Trembita missile are the following:

Weight: 100 kg;
Weight of the warhead: 20 kg;
Range of damage: over 140 km;
Speed: over 400 km/h;
Maximum flight altitude: 2000 m;
Minimum flight altitude: 30 m;
Engine: 30 l.

mil.in.ua/en/news/ukraine-is-developi...
Succes
0
Germany sends more military aid to Ukraine

The German government has provided the Armed Forces of Ukraine (AFU) with additional military aid, which includes the second IRIS-T air defense missile system, as reported by European Pravda, referencing the German government’s website.

Among others, the updated list of military aid for Ukraine includes:

84 Mercedes-Benz Zetros trucks (previously: 76)
one air defense system Iris-T SLM (previously: 1)
two load-handling trucks 8×6 with eight roll-off containers

...

euromaidanpress.com/2023/04/30/german...

Military support for Ukraine
www.bundesregierung.de/breg-en/news/m...
How low can you go
4
quote:

BRESL01 schreef op 30 april 2023 15:38:

[...]

Pieter W. is geen stroman.
Begrijp de akties van de moderator geenszins.
Ongehoord !

Laat me niet meer zien hier ...succes allen.
Wellicht dat mede-eigenaren van een privé leger, dat de Russen helpt in Oekraïne misdaden tegen de menselijkheid te plegen, net wat minder krediet hebben bij de moderator. Ik doe maar een gooi…
benbelegger
1
De conculega van patriarch Kirill (niet zijn echte naam) is op bezoek in Hongarije.

Uit het ND:

Paus begint driedaags bezoek Hongarije met oproep tot vrede

Paus Franciscus is vrijdag (28 april) in Boedapest gearriveerd voor een driedaags bezoek. Hij zal in Hongarije spreken met onder anderen Oekraïense vluchtelingen en heeft een ontmoeting met premier Viktor Orbán.

In zijn eerste toespraak van zijn bezoek heeft de paus opgeroepen tot creatieve manieren om vrede te brengen voor Oekraïne. Hij riep op de geest van Europa terug te winnen en niet toe te geven aan ‘kinderlijke oorlogszucht’, terwijl nationalisme steeds populairder wordt en er oorlog in Oekraïne is. Hij ziet de geest van Europa komen uit de jaren van vlak na de Tweede Wereldoorlog toen leiders volgens hem over de grenzen heen gingen kijken. Hij is er ook voorstander van dat er veilige routes of manieren voor migranten worden gecreëerd om Europa te bereiken.

Het is zijn eerste reis sinds hij een maand geleden werd opgenomen in het ziekenhuis. Franciscus lag eind maart drie dagen in het hospitaal vanwege ademhalingsproblemen als gevolg van een bronchitis. Hij leidde daarna wel gewoon de mis tijdens de traditionele paasviering. Hij doet vrijwel alles in een rolstoel, omdat hij last heeft van zijn knie. Ook in Hongarije is het programma aangepast op het gebruik van de rolstoel.

Gratie voor gevangenen

De president van het land, Katalin Novak, heeft ter gelegenheid van het bezoek van de paus tot verbijstering van critici donderdag gratie verleend aan een aantal extreemrechtse gevangenen. Onder hen is Gyorgy Budahazy, de leider van de ultranationalistische paramilitaire beweging Pijlkruisers van de Hongaren. Hij kreeg in 2016 een gevangenisstraf van dertien jaar opgelegd wegens terrorisme. De beweging belaagde eerder woningen en partijbureaus van liberale en sociaaldemocratische leiders met onder meer molotovcocktails. Hij pleitte niet schuldig en noemde het zelfs een politiek showproces. In tweede instantie werd de celstraf teruggebracht en volgens zijn advocaat had hij nog 2,5 jaar voor de boeg, aldus Hongaarse media.
.
benbelegger
2
Uit het dagblad Trouw:

Paus roept Hongarije op vluchtelingen op te vangen, maar blijft vaag over de oorlog

Met een mis in Boedapest heeft de paus zondag zijn bezoek aan Hongarije afgerond. Franciscus riep het gastland op vluchtelingen toe te laten. Waarom was hij over de oorlog in Oekraïne zo vaag?

Lodewijk Dros30 april 2023, 13:41

Het pausbezoek aan Hongarije was de 41ste buitenlandse reis van Franciscus, 86 jaar inmiddels. Liet hij zich niet vervoeren in een rolstoel, dan liep hij voorzichtig met een stok. En hij klonk ongebroken. “Onkruid vergaat niet”, had hij op de heenweg tegen journalisten gezegd.

Hij bezocht de gelovigen in Hongarije, zoals hij bij een vorig bezoekje in 2021 al had beloofd. De Hongaarse anglicaanse priester Alexander Faludy noemde het pauselijke reisdoel op voorhand ‘ongelukkig’. Want werd dat niet opgevat als steun voor premier Viktor Orbán die militaire steun aan Oekraïne weigert en Poetin niet laat vallen?

Hongaarse media bestempelden het bezoek zondag inderdaad als een diplomatiek succes voor Orbán. ‘De paus is met ons', kopte Magyar Nemzet. Volgens de regeringsgezinde krant stond de paus achter Orbáns Oekraïne-politiek.

‘Bewust vaag’
De kerkleider liet zich daar op Hongaarse bodem ‘bewust vaag’ over uit, zegt Paul van Geest, hoogleraar kerkgeschiedenis in Tilburg en Rotterdam en lid van de Pauselijke Theologische Academie. “Eerder benoemde hij Rusland als de agressor, nu niet. Ik hoorde aan het taalgebruik dat het niet zijn eigen tekst was, hij las een diplomatenspeech voor. Zo voorkwam het Vaticaan dat hij zijn eigen diplomatieke dienst voor de voeten zou lopen.”

Orbán benadrukt graag de christelijke identiteit van zijn land. Toch vond hij de belangrijkste leider van het christendom niet helemaal aan zijn zijde. Want, aldus Faludy, de kerkelijke sociale leer wijkt af van die van Orbán. Ook het Hongaarse nationalisme past niet in het katholieke denken over politiek. “Daar komt het begrip ‘natie’ helemaal niet in voor.”

Hongarije biedt veel Oekraïners onderdak, maar islamitische en Afrikaanse vluchtelingen worden met grenshekken geweerd. Van Geest: “En dan hoor je de paus zelf, hij veroordeelt het nationalisme. Zegt: Orbán, je bent een christen, maar je handelt er niet naar. Je dient asielzoekers met open armen te ontvangen.”

Volgens de paus is “Christus vandaag aanwezig in broeders en zusters op de vlucht voor conflicten, armoede en klimaatverandering.” Zo open als de paus is jegens migranten, zo afkeurend sprak hij over ‘het verderfelijke pad van ideologische kolonisatie die verschillen wil uitwissen'. Hij legde uit wat hij bedoelde: het ging om ‘de gendertheorie’, waarin het verschil tussen man en vrouw zou worden weggevaagd. In één adem noemde hij ook ‘het recht op abortus’.

Zo'n 50.000 gelovigen verzamelden zich zondagmorgen op het Kossuth Lajosplein, achter het parlementsgebouw in Boedapest, voor de afsluitende openluchtmis. Daarin herhaalde de paus zijn pleidooi om de deur open te houden voor migranten en ‘vreemdelingen die niet zijn als wij’.
www.trouw.nl/religie-filosofie/paus-r...
.
jonas
5
Ik ben laat ik zeggen licht katholiek, maar als de paus meent tevens mijn politiek leider te moeten zijn dan ben ik geen katholiek meer!

"Hongarije biedt veel Oekraïners onderdak, maar islamitische en Afrikaanse vluchtelingen worden met grenshekken geweerd. Van Geest: “En dan hoor je de paus zelf, hij veroordeelt het nationalisme. Zegt: Orbán, je bent een christen, maar je handelt er niet naar. Je dient asielzoekers met open armen te ontvangen.”

Waar staat in de bijbel dat je iedereen maar moet opvangen? Kan ik dan ook morgen burger worden van de staat Vaticaanstad?
Mooi idee: we hebben hier een probleem. Er is een extra oplossing. Ter Appel start volgende week een filliaal in beschikbaar gestelde huisvesting in Vaticaanstaat!

Gewoon aankondigen en eens kijken hoe de Paus dan reageert!

Groet, Jonas.

PS Schrok van de week toen ik in Elsevier een fondsenoverzicht zag met rendementen. Wat een drama! Het zou wel zo aardig zijn als hier op het forum wat minder bekrompen wordt omgegaan met collega beleggers ongeacht hun mening. Neem Gokker. Een meestal waardig tegenstander. Helemaal geen domme kerel, maar in sommige opzichten zeker slimmer dan ik.

Tenminste iemand die wat heeft te vertellen. Okay mogelijk een keertje uit de bocht gevlogen maar dan meteen helemaal weg?
Moeten we een stelletje forumgangers zijn waar je beter maar niets kan zeggen?
Freemoneyforever
0
quote:

closer schreef op 29 april 2023 20:09:

[...]
Ik hoop het, en wellicht kun je het zelf ook even nalezen, want zoals het er nu staat (ook in bovenstaand citaat) heb je alleen vanwege financiële risico's geen belang genomen, niet omdat je het moreel verwerpelijk vond.
Moreel verwerpelijk is in mijn ogen anders: iemand die aandelen Gazprom heeft kan (ruwweg) twee dingen doen: het wellicht verkopen (is waarschijnlijk niet het ideale moment) of de oude-advocaten-wijsheid van stil blijven zitten, als je geschoren wordt, toepassen. Voor mij is het in portefeuille houden van Gazprom niet verwerpelijk, immers, wat is de impact op de oorlog, als je een paar tienduizenden aandelen daarvan hebt? Als je die nu verkoopt komen de winsten of verliezen in handen van iemand anders. Daaronder valt ook eventuele te maken winst, die in de koers zit vanwege de oorlog, en na de oorlog weer zal terug kunnen keren.

Ik begrijp, dat anderen dat wel verwerpelijk vinden.

Wat werkelijk helpt is de portemonnee laten spreken. Ik koop geen (=zo weinig mogelijk) spul uit China. Volgens mij hoort daar ook bij: Volvo (wordt geproduceerd in China), grote Duitse automerken (die hebben ook productie in China), Apple en vele anderen. En: isoleren (minder energiegebruik), de auto laten staan, als is het maar soms, om de fossiele brandstofprijzen te kalmeren, wat een druk op de prijzen zet voor Rusland. Maar: mijn persoonlijke inzet is klein bier, wie doet mee?

(uiteraard verlang ik niet naar een nieuwe Lada, voorzover die nog te koop zou zijn, ik denk, dat weinigen alhier daar naar verlangen;)
leek2018
1
quote:

luchtschip schreef op 30 april 2023 10:48:

[...]

De Nederlandse samenleving en de gehele Westerse samenleving heeft Rusland een kans gegeven nadat Gorbatsjov begin jaren '90 afscheid nam van het communisme met zijn Glasnost en Perestrojka
Het betekende het einde van de koude oorlog

31 december 1999.werd Putin President en is dat tot nu toe ( met een tussenpauze met een vazal van hem )

Nederland en de Westerse samenleving trad Putin en Rusland met openlijk vertrouwen tegemoet
Dat het er niet helemaal democratisch aan toe ging in Rusland werd geaccepteerd, want er zijn veel landen in de wereld met autoritaire leiding en die hebben grondstoffen en producten

De politiek, en dus alle Nederlandse burgers die voor deze politiek in meerderheid hebben gestemd, hebben ondernemers in Nederland de mogelijkheid gegeven zaken te doen met Rusland

Niet alleen de multinationals, ook veel boeren, tuinders en bloementelers deden goede zaken met Rusland in grote hoeveelheden
Daar profiteerde de gehele Nederlandse samenleving van door extra werkgelegenheid en belastingafdrachten op winst en salarissen

Totaal onnodig om hier de schuld bij 1 partij neer te leggen en met vingers gaan wijzen
Geen enkele reden om te denken dat het "wrang" is dat wij voor de kosten gezamenlijk opdraaien

Het is "wrang" dat er een terroristenleider een heel leger naar een land stuurt en gaat moorden om het land met een rijkdom gaat inpikken
Het is "wrang" dat jij de schuld niet legt bij deze dictator van Rusland en wel onterecht alleen bij multinationals

Putin is de verantwoordelijke en hij of zijn land moeten opdraaien voor de aangerichte schade ( waarbij het leed van de vele doden en gewonden niet vergeten mag worden )
Zolang Putin geen schadevergoeding betaalt aan Oekraine laat het Westen Oekraine niet in zijn eentje voor de kosten van herstel opdraaien

Ook laat het Westen Oekraïne niet alleen opdraaien voor de kosten van het wegjagen van deze indringer
De "Koude" oorlog is nooit echt beëindigd. Je zou pas van beëindiging kunnen spreken als, toen het Warschaupact uiteen viel ook de NAVO opgeheven zou zijn.
Overigens heb ik het helemaal niet over schuld en vingerwijzerij.
Ronduit lachwekkend vind ik dat je de boeren, tuinders en bloementelers erbij haalt.
benbelegger
1
quote:

leek2018 schreef op 1 mei 2023 08:41:

[...]
De "Koude" oorlog is nooit echt beëindigd. Je zou pas van beëindiging kunnen spreken als, toen het Warschaupact uiteen viel ook de NAVO opgeheven zou zijn.
Overigens heb ik het helemaal niet over schuld en vingerwijzerij.
Ronduit lachwekkend vind ik dat je de boeren, tuinders en bloementelers erbij haalt.
Wat Luchtschip zegt is geheel niet lachwekkend.

Het is heel normaal dat je als land handel probeert te drijven met landen die een andere cultuur hebben. Dat is beter dan een andere land een kopje kleiner te maken omdat ze een andere taal, een andere godsdienst en een andere moraal hebben.

Drie voorbeelden uit 2019 over onze boeren in het buitenland en de kansen die ze misschien hadden:

www.nieuweoogst.nl/nieuws/2022/05/21/...,Zij%20verdienen%20een%20standbeeld.

www.raamoprusland.nl/dossiers/economi...

www.raamoprusland.nl/dossiers/economi...

De meeste mensen hebben ( of hadden) niet verwacht dat Poetin werkelijk Oekraïne binnen zou vallen en dat hebben de meesten ook ruiterlijk toe gegeven.

Vanaf 2019 heeft Poetin zijn defensie flink uitgebreid.
En in maart 2021 kwamen er grote troepenmachten bij de grens met Oekraïne.
Vervolgens staat er te lezen: nl.wikipedia.org/wiki/Aanloop_tot_de_...

Ondanks de grote Russische troepenopbouw aan de grens van Oekraïne, bleven Russische regeringsfunctionarissen tot 20 februari 2022 herhaaldelijk ontkennen dat Rusland plannen had om het land binnen te vallen.[8][9] Op 21 februari 2022 erkende Rusland de twee zelfverklaarde volksrepublieken Donetsk en de Loegansk, inclusief hun claims op het gehele grondgebied van respectievelijk oblast Donetsk en oblast Loehansk en zette troepen in naar de Donbas.[10] Op 22 februari verklaarde Poetin dat de Minsk-akkoorden niet langer geldig waren

Voor Poetin zou het fijn geweest zijn als de Navo tegelijk met het Warschaupact was opgeheven....

En de dreiging die hij gevoelt zou hebben van de Navo? Lulkoek.
.
AlGore Gerritme
0
quote:

leek2018 schreef op 1 mei 2023 08:41:

[...]

.

Ronduit lachwekkend vind ik dat je de boeren, tuinders en bloementelers erbij haalt.
Nou, dan ben je toch niet goed op de hoogte:
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

Ik kende een chrysantenteler en die is meteen na de inval van Rusland met zijn bedrijf gestopt. Gelukkig had hij zijn schaapjes op het droge na jaren lang exporteren naar vooral Rusland.
leek2018
0
quote:

benbelegger schreef op 1 mei 2023 09:23:

[...]

Wat Luchtschip zegt is geheel niet lachwekkend.

Het is heel normaal dat je als land handel probeert te drijven met landen die een andere cultuur hebben. Dat is beter dan een andere land een kopje kleiner te maken omdat ze een andere taal, een andere godsdienst en een andere moraal hebben.

Drie voorbeelden uit 2019 over onze boeren in het buitenland en de kansen die ze misschien hadden:

www.nieuweoogst.nl/nieuws/2022/05/21/...,Zij%20verdienen%20een%20standbeeld.

www.raamoprusland.nl/dossiers/economi...

www.raamoprusland.nl/dossiers/economi...

De meeste mensen hebben ( of hadden) niet verwacht dat Poetin werkelijk Oekraïne binnen zou vallen en dat hebben de meesten ook ruiterlijk toe gegeven.

Vanaf 2019 heeft Poetin zijn defensie flink uitgebreid.
En in maart 2021 kwamen er grote troepenmachten bij de grens met Oekraïne.
Vervolgens staat er te lezen: nl.wikipedia.org/wiki/Aanloop_tot_de_...

Ondanks de grote Russische troepenopbouw aan de grens van Oekraïne, bleven Russische regeringsfunctionarissen tot 20 februari 2022 herhaaldelijk ontkennen dat Rusland plannen had om het land binnen te vallen.[8][9] Op 21 februari 2022 erkende Rusland de twee zelfverklaarde volksrepublieken Donetsk en de Loegansk, inclusief hun claims op het gehele grondgebied van respectievelijk oblast Donetsk en oblast Loehansk en zette troepen in naar de Donbas.[10] Op 22 februari verklaarde Poetin dat de Minsk-akkoorden niet langer geldig waren

Voor Poetin zou het fijn geweest zijn als de Navo tegelijk met het Warschaupact was opgeheven....

En de dreiging die hij gevoelt zou hebben van de Navo? Lulkoek.
.
Jij maakt het volgens mij nog lachwekkender.
Ik heb de door jou aangehaalde artikelen vluchtig doorgelezen. Volgens mij gaan die artikelen over kansen, die boeren hebben om zich in Rusland te vestigen dan wel ervaringen te delen. Dus juist niet dat Nederlandse boeren aan de export naar Rusland verdienen.
63.532 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2119 2120 2121 2122 2123 2124 2125 2126 2127 2128 2129 ... 3173 3174 3175 3176 3177 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 882,63 +12,36 +1,42% 26 apr
AMX 914,42 -2,12 -0,23% 26 apr
ASCX 1.198,74 +7,95 +0,67% 26 apr
BEL 20 3.874,87 +16,93 +0,44% 26 apr
Germany40^ 18.177,90 +260,62 +1,45% 26 apr
US30^ 38.211,61 0,00 0,00% 26 apr
US500^ 5.095,29 0,00 0,00% 26 apr
Nasd100^ 17.698,09 0,00 0,00% 26 apr
Japan225^ 38.345,55 0,00 0,00% 26 apr
WTI 83,64 0,00 0,00% 26 apr
Brent 87,99 0,00 0,00% 26 apr
EUR/USD 1,0693 -0,0001 0,00% 27 apr
BTC/USD 63.490,70 -489,17 -0,76% 02:21
Gold spot 2.337,95 0,00 0,00% 26 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ASMI 623,800 +42,200 +7,26% 26 apr
ASML 858,800 +25,100 +3,01% 26 apr
PROSUS 31,625 +0,815 +2,65% 26 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
IMCD 141,700 -7,300 -4,90% 26 apr
ABN AMRO BANK N.V. 15,210 -0,665 -4,19% 26 apr
BESI 130,400 -5,600 -4,12% 26 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront