Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

luchtschip
0
quote:

GakGak schreef op 5 juni 2023 17:25:

Vivianne Heijnen gaat een pittig gesprek voeren met prorail (hoor je nooit meer wat van)... :o(
Loop niet zo te bluffen met grootspraak en vernederende taal

je had zelf op 18 mei 2023 om 13:25 uur op dit forum een soort manifest gepost waarbij Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Ernst Kuipers, ernstig beschuldigd werd van het onnodig laten sterven van patiënten

Vervolgens hebben we je er nooit meer over gehoord, terwijl je de indruk gaf niet te zullen rusten totdat deze Minister zijn biezen zou pakken

Ook voor vragen erover dook je weg, door ze niet te beantwoorden

Maar je krijgt van mij nog een kans :

heb jij dit manifest op persoonlijke titel op dit forum gezet of spreek je namens een andere persoon of organisatie, al dan niet officieel georganiseerd en wil je dan zo vriendelijk zijn deze bron te vermelden en er een link naar plaatsen ?

Waarom kroop je in je schulp weg

Geef gewoon antwoord en ga niet vol trots weer anderen beschuldigen over mogelijke slechte beslissingen die jij in jouw anti-regering glazen bol ziet
A Mao
5
T’s weer eens lastig voor je LS om fatsoenlijke te reageren.
Probeer gewoon eens naar de bal te kijken en niet op de man…..
matad
2
quote:

A Mao schreef op 5 juni 2023 18:14:

T’s weer eens lastig voor je LS om fatsoenlijke te reageren.
Probeer gewoon eens naar de bal te kijken en niet op de man…..
Oh, kom op A Mao,

De meeste op dit draadje duiken weg of hoor je niet meer indien je ze een vraag stelt die ze niet kunnen beantwoorden of die hen in de problemen brengt.
Wat een lafaards. Ik noem met name René.
Post voornamelijk negatief doch bij een gerichte vraag waarbij hij zich ongemakkelijk voelt zwijgt hij als het graf.
Durft zelfs aan mij te vragen om e.e.a. beschaafd te houden. Beschaafd zijn betekent minimaal vragen beantwoorden N.a.v. een geplaatste post en geen groepen aaien met de ene hand en met de andere hand een dolk in hun rug steken zoals hij onlangs nog een groep streng gelovigen op allerlei manieren ophemelde om ze vervolgens te beschuldigen met een kulargument zoals “ is algemeen bekend” dat ze allemaal stiekem TV zaten te kijken op hun zolder.
Je wordt altijd door een strontkar overreden en nooit door een rijtuig.

Wat denk je van de volgende gevleugelde uitspraak van René:
“Ik vertrouw Zelensky voor geen ene meter”.
Je moet het lef maar hebben om zoiets te beweren.
Zelensky uitgeroepen door Time magazine tot man van het jaar 2022.
Een ware held.

Stemmingmakerij is echt zijn ding. Iets positiefs komt niet uit zijn koker.
matad
0
Zag zojuist op het journaal een IT ‘er uit Jemen (vluchteling) die al een jaar in de wacht stond om te kunnen werken.
Wilde dolgraag aan de slag doch mocht dat niet vanwege allerlei regeltjes van onze overheid. D66 bleek het meest soepel om deze regeltjes aan te passen.
Dit moet toch een nachtmerrie zijn voor René en vooral voor Peter. Asielzoekers die willen werken. Hoe bestaat dat nu? Zelf herken ik dit gelukkig uit de tijd dat mijn vrouw bij vluchtelingenwerk werkte.
Peter omhelsde zelfs het plan om diverse “binnenkomers” zo’n € 10.000 te laten betalen als een soort statiegeld.
En dat idee opperde hij vanuit Luxemburg waar hij verblijft om in Nederland de belastingen te ontwijken.
Hoeveel vluchtelingen zouden er niet onderhouden kunnen worden van kostbare artsenopleidingen waar men vervolgens geen gebruik van maakt? Gelukkig uiteraard voor alle patiënten die het geluk hebben zo’n persoon nooit als huisarts te krijgen doch als trouwe belastingbetaler voel ik me toch wel gepakt door zo’n “ kerel”. U niet?
DeZwarteRidder
0
Terugkeer naar benzineauto
Einde belastingvoordeel batterijauto: ’Elektrisch rijden te duur, terug naar benzine’
Door THEO BESTEMAN

4 min geleden
in FINANCIEEL

AMSTERDAM - De afbouw van het belastingvoordeel voor elektrisch rijden steekt een spaak in het wiel van de opmars van de stekkerauto’s. Een batterijauto rijden wordt na 2025 duurder door verhoging van de motorrijtuigenbelasting. „Een deel van de rijders van elektrische auto’s denkt eraan om terug te keren naar de brandstofauto”, zegt Marina van Helvoort, directeur van de Vereniging Elektrische Rijders (VER).

Stekkerauto’s zijn in aanschaf fors duurder dan een brandstofauto. Maar hun gebruikskosten zijn veel lager: elektriciteit is goedkoper dan benzine en diesel. En tot eind 2024 betalen bezitters van elektrische auto’s geen wegen- of motorrijtuigenbelasting (mrb). Die termijn is al verlengd, oorspronkelijk zou deze korting in 2020 stoppen.

Het Rijk baseert deze belasting op het gewicht van een auto. Batterijauto’s waren van die heffing vrijgesteld, maar na 2025 is ook het gewicht van een elektrische auto bepalend voor de motorrijtuigenbelasting. Omdat deze een zware accu aan boord hebben, wordt het bedrag heel hoog, stelt Van Helvoort.

„Voor elektrische rijders maakt fiscale steun veel verschil”, zo verwijst Van Helvoort naar een brede peiling onder gebruikers. „De vrijstelling van de motorrijtuigenbelasting is een belangrijke prikkel gebleken. Gaat die belasting omhoog, dan geeft de helft van de elektrische rijders aan te overwegen weer in een brandstofauto te gaan rijden als ze voor een andere auto kiezen.”

Brandstofauto goedkoper
Daarnaast is er de grote markt van zakelijke leaserijders, met een auto van het bedrijf. Zonder de verlaagde bijtelling denkt rond 45% bij een volgende auto niet meer elektrisch te rijden.

In 2025 stoppen veel voordelen voor elektrisch rijden. „Het comfort van een elektrische auto wijzigt natuurlijk niet, maar de totale gebruikskosten en bijtelling zijn dan hoger dan voor een vergelijkbare brandstofauto”, zegt Van Helvoort over de laatste berekeningen. Al gaan die nog niet uit van dalende stroom- en verkoopprijzen van elektrische auto’s.

Tegelijkertijd gaat de prijs voor benzine omhoog. Sinds april 2022 geeft het kabinet compensatie voor de prijsstijgingen tijdens de energiecrisis geboden. „Maar vanaf juli wordt een liter benzine flink duurder”, stelt zij.

„Elektrisch rijden is dan nog steeds goedkoper maar je maandkosten gaan door afschaffing van de belasting volgend jaar omhoog. Voor velen is het echt een overweging om te stoppen met elektrisch rijden als je naar een volgende auto gaat”, zegt Van Helvoort.

Elektrisch rijden is dan echt veel goedkoper, maar dat verandert zodra de motorrijtuigenbelasting flink stijgt. „Als er geen gewichtscorrectie komt, waarbij de zware batterij niet meetelt voor het voortuiggewicht, zullen huidige eigenaren van batterijauto’s overwegen om te stoppen met elektrisch rijden. Een elektrische auto is nog steeds honderden kilo’s zwaarder dan een brandstofauto in een vergelijkbare klasse”, stelt zij. „Zonder de fiscale steun, ga je dat als rijder voelen.”
ffff
1
Gakgak bedankt voor de uitweiding over Alderweireld.

Zojuist het Nederlandse journaal gezien. Toch best leuk al die Nederlandse aandacht voor dat grandioze feest dat nu in Antwerpen gevierd wordt, met in hun midden de " verbannen" Ajaxieden die weer een glanscarriëre bij FC Antwerp maken. En mede ertoe bijdroegen dat FC Antwerp landskampioen gisteren werd. Beetje storend dat Royal voor de naam, want ik ben al decennia principieel tegen monarchieën, niet zozeer tegen de mensen die dat vak uitoefenen, want die doen ook maar hun best. En uiteraard principieel tegen schandalig hoge belastingtarieven erin uitmondend dat ik in Nederland jaarlijks meer dan twee miljoen per jaar zou moeten betalen, maar als bijvoorbeeld de PvdA het voor het zeggen heeft dat tarief verhoogd wordt tot meer dan 5 miljoen per jaar. Wie zijn hier de maffiaanse criminelen....?

Neen dan liever wat snuisteren tussen kwaliteitsjuwelen met smaragden, saffieren, robijnen , diamanten in -plaats van glimmend Hongkong-mica in een zinken ring voor die geweldige schat, die lieverd van een vrouw daar aan de Costa Blanca. Wat een loser zo'n echtgenoot.....

Peter
matad
2
Hoge belastingen in Nederland, Peter?
Dat betaal jij toch gewoon uit de kontzak van je spijkerbroek zoals je onlangs schreef.

Tja, als huisarts had je zo’n hoog bedrag natuurlijk nooit hoeven te betalen doch dan had je je aan de eed van Socrates dienen te houden die o.a. inhoudt dat ieder huis waar een arts binnentreedt hij slechts zal komen in het belang van zijn patiënten. En als hij zich getrouwelijk aan deze eed houdt hij vreugde mag vinden in zijn leven en in de uitoefening van zijn kunst maar moge het tegenovergestelde het geval zijn indien hij deze eed schend.

Jouw fascinatie voor geld zoals uit alles blijkt heeft jouw moreel kompas echter een behoorlijk optater gegeven. Vooropgesteld dat je ooit ook maar iets van moreel kompas hebt gehad indien ik lees dat je je medemens ondergeschikt maakt aan je goed gevulde goudordners en je handelt in Russische aandelen over de graven van meer dan honderdduizend Oekraïners.
Indien je je daar gelukkig bij voelt dan blijft je toch lekker rijden in je bolide met de nerts van uw vrouw achterin behangen met eerste klas diamanten. Zoals ik je al heb medegedeeld heeft mijn vrouw die protserige opsmuk niet nodig dat is al een diamantje door al haar werk voor mensen die het nodig hebben.

Nu wil ik toch afsluiten met de opmerking: wat moet jouw geweten toch opspelen doch ik realiseer me ineens dat je dat wel moet hebben.
Ik sta volledig achter wat een poster hier neerpende: u bent een schande voor uw. vakgenoten.

Ik post deze week nog wel iets over mijn ervaringen met mensen die zich met trots arts mogen noemen.
Jij verdient dat predikaat in ieder geval niet. Jammer.
A Mao
1
quote:

matad schreef op 5 juni 2023 19:12:

[...]

Oh, kom op A Mao,

De meeste op dit draadje duiken weg of hoor je niet meer indien je ze een vraag stelt die ze niet kunnen beantwoorden of die hen in de problemen brengt.
Wat een lafaards. Ik noem met name René.
Post voornamelijk negatief doch bij een gerichte vraag waarbij hij zich ongemakkelijk voelt zwijgt hij als het graf.
Durft zelfs aan mij te vragen om e.e.a. beschaafd te houden. Beschaafd zijn betekent minimaal vragen beantwoorden N.a.v. een geplaatste post en geen groepen aaien met de ene hand en met de andere hand een dolk in hun rug steken zoals hij onlangs nog een groep streng gelovigen op allerlei manieren ophemelde om ze vervolgens te beschuldigen met een kulargument zoals “ is algemeen bekend” dat ze allemaal stiekem TV zaten te kijken op hun zolder.
Je wordt altijd door een strontkar overreden en nooit door een rijtuig.

Wat denk je van de volgende gevleugelde uitspraak van René:
“Ik vertrouw Zelensky voor geen ene meter”.
Je moet het lef maar hebben om zoiets te beweren.
Zelensky uitgeroepen door Time magazine tot man van het jaar 2022.
Een ware held.

Stemmingmakerij is echt zijn ding. Iets positiefs komt niet uit zijn koker.
Afijn jij hebt je hart ook weer gelucht over René, voel je nu beter…..
matad
0
quote:

A Mao schreef op 5 juni 2023 21:56:

[...]

Afijn jij hebt je hart ook weer gelucht over René, voel je nu beter…..
Uitstekend zelfs. Bedankt voor je belangstelling.
Overkomt je niet vaak: medemenselijkheid.
A Mao
3
quote:

matad schreef op 5 juni 2023 20:45:

Zag zojuist op het journaal een IT ‘er uit Jemen (vluchteling) die al een jaar in de wacht stond om te kunnen werken.
Wilde dolgraag aan de slag doch mocht dat niet vanwege allerlei regeltjes van onze overheid. D66 bleek het meest soepel om deze regeltjes aan te passen.
Dit moet toch een nachtmerrie zijn voor René en vooral voor Peter. Asielzoekers die willen werken. Hoe bestaat dat nu? Zelf herken ik dit gelukkig uit de tijd dat mijn vrouw bij vluchtelingenwerk werkte.
Peter omhelsde zelfs het plan om diverse “binnenkomers” zo’n € 10.000 te laten betalen als een soort statiegeld.
En dat idee opperde hij vanuit Luxemburg waar hij verblijft om in Nederland de belastingen te ontwijken.
Hoeveel vluchtelingen zouden er niet onderhouden kunnen worden van kostbare artsenopleidingen waar men vervolgens geen gebruik van maakt? Gelukkig uiteraard voor alle patiënten die het geluk hebben zo’n persoon nooit als huisarts te krijgen doch als trouwe belastingbetaler voel ik me toch wel gepakt door zo’n “ kerel”. U niet?
Speciaal voor jou,
Lees het boek van Ruud Koopmans maar eens,

Samenvatting

Het Europese asielrecht heeft het dodelijkste migratiesysteem ter wereld in het leven geroepen. Meer dan twintigduizend mensen zijn onderweg naar Europa om het leven gekomen. Velen wagen desondanks de tocht, want wie binnen is, kan meestal blijven. De beste kansen in deze loterij hebben jonge mannen die zich de diensten van mensensmokkelaars kunnen veroorloven; velen die onze hulp harder nodig hebben blijven achter. Kansloze asielzoekers zijn sterk oververtegenwoordigd in de criminaliteit, en de asieltoestroom veroorzaakt telkens overbelasting van de opvang- en integratiecapaciteiten. Dat maakt het asielvraagstuk tot een maatschappelijke splijtzwam die wezenlijk aan de opkomst van het rechtspopulisme heeft bijgedragen. Bovendien maakt het ons chantabel door autoritaire heersers als Erdogan, Loekasjenko en Poetin. Ruud Koopmans laat zien waarom het Europese asielbeleid contraproductief is, maar ook hoe het beter zou kunnen, als we daarvoor de politieke moed hebben.
Ruud Koopmans (1961) is hoogleraar sociologie en migratie aan de Humboldt Universiteit en onderzoeksdirecteur aan het Wissenschaftszentrum in Berlijn (WZB). Hij is auteur van boeken en opiniestukken in binnen- en buitenland over migratie, sociale bewegingen en Europese integratie. Hij schreef eerder Het vervallen huis van de islam (2019, 7de druk).
‘Ruud Koopmans is wellicht de belangrijkste socioloog van Nederland.’ NRC
matad
0
A Mao,

Ik heb niet zoveel boekenadvies nodig.
In mijn leven genoeg gelezen en als je wilt kun je van elke richting die een boek uitgaat exact het tegenovergesteld boek lezen.
Volg over het algemeen het liefst mijn moreel kompas. Daar heb ik echt geen boekenwijsheid voor nodig.

Zonder sarcasme: probeer het eens. Gewoon meer het volgende denken: hoe zou ik het vinden indien………..
luchtschip
1
quote:

ffff schreef op 5 juni 2023 21:05:

Gakgak bedankt voor de uitweiding over Alderweireld.

Zojuist het Nederlandse journaal gezien. Toch best leuk al die Nederlandse aandacht voor dat grandioze feest dat nu in Antwerpen gevierd wordt, met in hun midden de " verbannen" Ajaxieden die weer een glanscarriëre bij FC Antwerp maken. En mede ertoe bijdroegen dat FC Antwerp landskampioen gisteren werd. Beetje storend dat Royal voor de naam, want ik ben al decennia principieel tegen monarchieën, niet zozeer tegen de mensen die dat vak uitoefenen, want die doen ook maar hun best. En uiteraard principieel tegen schandalig hoge belastingtarieven erin uitmondend dat ik in Nederland jaarlijks meer dan twee miljoen per jaar zou moeten betalen, maar als bijvoorbeeld de PvdA het voor het zeggen heeft dat tarief verhoogd wordt tot meer dan 5 miljoen per jaar. Wie zijn hier de maffiaanse criminelen....?

Neen dan liever wat snuisteren tussen kwaliteitsjuwelen met smaragden, saffieren, robijnen , diamanten in -plaats van glimmend Hongkong-mica in een zinken ring voor die geweldige schat, die lieverd van een vrouw daar aan de Costa Blanca. Wat een loser zo'n echtgenoot.....

Peter
Wanneer anderen koning zijn in je land kun je zelf geen koning worden

Nou ja, tenzij je hen verkettert en jezelf op een enorm niveau plaatst en aanzien afdwingt, door te schermen met je rijkdom en pronken met je juwelen
Een beetje de stijl van een maffia baas
De bekende truc door de Modus Operandi toe te passen : Beschuldig je tegenstander/concurrent van datgene waar je jezelf schuldig aan maakt

Je vraagt naar de bekende weg en val je van het voetstuk waarop je jezelf probeert te plaatsen

Zo te zien heb je je nepkroontje laten vallen -- pak het maar aan, dan kun je het de hele dag weer dragen, terwijl je door je paleisje loopt en jezelf bewondert in de spiegel

GIF :

twitter.com/storymer/status/166578023...
objectief
1
quote:

A Mao schreef op 6 juni 2023 07:03:

Alweer een post om alleen de andere te beschadigen,
Volkomen terecht, als je zulke pulp plaats.
JP Samosa
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 5 juni 2023 20:47:

Terugkeer naar benzineauto
Einde belastingvoordeel batterijauto: ’Elektrisch rijden te duur, terug naar benzine’
Door THEO BESTEMAN

4 min geleden
in FINANCIEEL

AMSTERDAM - De afbouw van het belastingvoordeel voor elektrisch rijden steekt een spaak in het wiel van de opmars van de stekkerauto’s. Een batterijauto rijden wordt na 2025 duurder door verhoging van de motorrijtuigenbelasting. „Een deel van de rijders van elektrische auto’s denkt eraan om terug te keren naar de brandstofauto”, zegt Marina van Helvoort, directeur van de Vereniging Elektrische Rijders (VER).

Stekkerauto’s zijn in aanschaf fors duurder dan een brandstofauto. Maar hun gebruikskosten zijn veel lager: elektriciteit is goedkoper dan benzine en diesel. En tot eind 2024 betalen bezitters van elektrische auto’s geen wegen- of motorrijtuigenbelasting (mrb). Die termijn is al verlengd, oorspronkelijk zou deze korting in 2020 stoppen.

Het Rijk baseert deze belasting op het gewicht van een auto. Batterijauto’s waren van die heffing vrijgesteld, maar na 2025 is ook het gewicht van een elektrische auto bepalend voor de motorrijtuigenbelasting. Omdat deze een zware accu aan boord hebben, wordt het bedrag heel hoog, stelt Van Helvoort.

„Voor elektrische rijders maakt fiscale steun veel verschil”, zo verwijst Van Helvoort naar een brede peiling onder gebruikers. „De vrijstelling van de motorrijtuigenbelasting is een belangrijke prikkel gebleken. Gaat die belasting omhoog, dan geeft de helft van de elektrische rijders aan te overwegen weer in een brandstofauto te gaan rijden als ze voor een andere auto kiezen.”

Brandstofauto goedkoper
Daarnaast is er de grote markt van zakelijke leaserijders, met een auto van het bedrijf. Zonder de verlaagde bijtelling denkt rond 45% bij een volgende auto niet meer elektrisch te rijden.

In 2025 stoppen veel voordelen voor elektrisch rijden. „Het comfort van een elektrische auto wijzigt natuurlijk niet, maar de totale gebruikskosten en bijtelling zijn dan hoger dan voor een vergelijkbare brandstofauto”, zegt Van Helvoort over de laatste berekeningen. Al gaan die nog niet uit van dalende stroom- en verkoopprijzen van elektrische auto’s.

Tegelijkertijd gaat de prijs voor benzine omhoog. Sinds april 2022 geeft het kabinet compensatie voor de prijsstijgingen tijdens de energiecrisis geboden. „Maar vanaf juli wordt een liter benzine flink duurder”, stelt zij.

„Elektrisch rijden is dan nog steeds goedkoper maar je maandkosten gaan door afschaffing van de belasting volgend jaar omhoog. Voor velen is het echt een overweging om te stoppen met elektrisch rijden als je naar een volgende auto gaat”, zegt Van Helvoort.

Elektrisch rijden is dan echt veel goedkoper, maar dat verandert zodra de motorrijtuigenbelasting flink stijgt. „Als er geen gewichtscorrectie komt, waarbij de zware batterij niet meetelt voor het voortuiggewicht, zullen huidige eigenaren van batterijauto’s overwegen om te stoppen met elektrisch rijden. Een elektrische auto is nog steeds honderden kilo’s zwaarder dan een brandstofauto in een vergelijkbare klasse”, stelt zij. „Zonder de fiscale steun, ga je dat als rijder voelen.”
Dit maakt maar eens Duidelijk.
Het gaat de electro autorijder slechts om 1 ding: geld. Financieel voordeel. Fiscale steun, subsidie.
Frilo
2
quote:

matad schreef op 5 juni 2023 20:45:

Zag zojuist op het journaal een IT ‘er uit Jemen (vluchteling) die al een jaar in de wacht stond om te kunnen werken.
Wilde dolgraag aan de slag doch mocht dat niet vanwege allerlei regeltjes van onze overheid. D66 bleek het meest soepel om deze regeltjes aan te passen.
Dit moet toch een nachtmerrie zijn voor René en vooral voor Peter. Asielzoekers die willen werken. Hoe bestaat dat nu? Zelf herken ik dit gelukkig uit de tijd dat mijn vrouw bij vluchtelingenwerk werkte.
Peter omhelsde zelfs het plan om diverse “binnenkomers” zo’n € 10.000 te laten betalen als een soort statiegeld.
En dat idee opperde hij vanuit Luxemburg waar hij verblijft om in Nederland de belastingen te ontwijken.
Hoeveel vluchtelingen zouden er niet onderhouden kunnen worden van kostbare artsenopleidingen waar men vervolgens geen gebruik van maakt? Gelukkig uiteraard voor alle patiënten die het geluk hebben zo’n persoon nooit als huisarts te krijgen doch als trouwe belastingbetaler voel ik me toch wel gepakt door zo’n “ kerel”. U niet?
Ach gut ja ,
Heeft de linkse meute weer eens een promotie-filmpje samengesteld om de asielzoekers in een goed daglicht te zetten ,want zeer velen leven op de kosten van de staat .( van ons geld dus ),zonder de criminaliteit die de linkse meute steeds weer onder de pet wil houden .
Ps , waarom zouden vluchtelingen onderhouden kunnen worden van evt artsenopleidingen ?
Hup ,verplicht werken en een bijdrage leveren aan de samenleving ,want zonder verplichting
komt er niks van .
objectief
2
quote:

Frilo schreef op 6 juni 2023 09:02:

[...]

Heeft de linkse meute weer eens een promotie-filmpje samengesteld om de asielzoekers in een goed daglicht te zetten ,want zeer velen leven op de kosten van de staat .( van ons geld dus ),zonder de criminaliteit die de linkse meute steeds weer onder de pet wil houden .
De rechtse maffia beheerst Nederland met hun drugsdeals die miljarden opleveren en waartegen de politie niet is opgewassen.
Explosies en moorden worden geleidelijk een dagelijks fenomeen. Je bent niet meer veilig in je eigen huis.(dat een asielzoeker een appel steelt of een afgedankte fiets is niet leuk, maar staat niet in verhouding tot moord en doodslag)
rene l
11
quote:

matad schreef op 5 juni 2023 19:12:

[...]

De meeste op dit draadje duiken weg of hoor je niet meer indien je ze een vraag stelt die ze niet kunnen beantwoorden of die hen in de problemen brengt.

Wat een lafaards. Ik noem met name René.

Post voornamelijk negatief doch bij een gerichte vraag waarbij hij zich ongemakkelijk voelt zwijgt hij als het graf.
Durft zelfs aan mij te vragen om e.e.a. beschaafd te houden. Beschaafd zijn betekent minimaal vragen beantwoorden N.a.v. een geplaatste post en geen groepen aaien met de ene hand en met de andere hand een dolk in hun rug steken zoals hij onlangs nog een groep streng gelovigen op allerlei manieren ophemelde om ze vervolgens te beschuldigen met een kulargument zoals “ is algemeen bekend” dat ze allemaal stiekem TV zaten te kijken op hun zolder.

Je wordt altijd door een strontkar overreden en nooit door een rijtuig.

Wat denk je van de volgende gevleugelde uitspraak van René:

“Ik vertrouw Zelensky voor geen ene meter”.
Je moet het lef maar hebben om zoiets te beweren.

Stemmingmakerij is echt zijn ding. Iets positiefs komt niet uit zijn koker.

Zo ken ik je weer Matad, wel afgeven op anderen, maar zelf steek je je kop in het zand bij lastige vragen, en je hebt zelf geschreven dat je min of meer ook een profiteur bent die het er op kosten van de maatschappij flink van neemt.
Je doet het ook in het buitenland, ik zeg het niet, maar de mensen zouden over je kunnen zeggen dat je zelf ook een gelukszoeker bent.

Lees je verhaal over Spanje maar eens terug.
Je hebt daar een tijdje in een soort van zonovergoten resort gezeten op kosten van een zorgverzekeraar om daar te revalideren.
En je hebt het zelf geschreven, in de middag trok je de flessen met gratis wijn al open en dat ging door tot de late uurtjes.

Mij beticht je er van dat ik geen antwoord geef op je vragen, dit is je eigen schuld, ik heb namelijk een paar keer aan jou gevraagd of ze daar ook gratis bier hebben, en zo ja, welk merk, je hulde je in stilzwijgen en je hield je muisstil.

Gisteren viel ik om van verbazing toen ik hoorde dat je op Aliexpress een zakje met glimmende kralen besteld had en deze aan je vrouw gegeven hebt, en verteld had dat het echte diamanten waren.
Nou, ik kan je wel zeggen, ik heb mijn vrouw nog nooit sieraden gegeven, want daar heb ik het geld niet voor.
Zelf draag ik ook geen sieraden, ik heb alleen een Nep-Rolex op batterijen die niet van echt te onderscheiden is.
Ik zeg ook altijd, al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding.

En dan kom je ook op de proppen met een succes-story van een IT-er die gevlucht is uit Jemen en die blijkbaar al een jaar in de opvang zit omdat hij niet aan de bak kan komen.
Ik denk dan, hoe lang hebben ze moeten zoeken, en hoe is het gesteld met het onderwijs in Jemen en wat van functie heeft deze beste man daar gehad.

Ik herinneren mij namelijk de uitspraak van een collega in de jaren 90 vorige eeuw.
Hij had ook een zoon en vertelde altijd dat hij ook wat deed in de IT.
Als je zulke uitspraken deed kreeg je van de mensen namelijk altijd heel veel aanzien, ja, ik werk in de IT.
Later bleek dat z'n zoon inderdaad bij een groot IT bedrijf werkte, hij was daar magazijnmedewerker.

Ik heb de uitzending niet gezien en vraag mij af waarom deze man zo moeilijk gedaan heeft.

Echt goede IT mensen uit bijvoorbeeld India solliciteren zelfstandig bij bijvoorbeeld ASML.
Ze kunnen ze daar goed gebruiken, ASML regelt de verblijfsvergunning en de huisvestiging.
Het nutteloze COA komt daar helemaal niet aan te pas, het enige wat hun doen is namelijk het rondpompen van belastinggeld en zichzelf een riant salaris toekennen.

En nog wat, iemand die in de IT werkt en al een jaar zonder werk zit, denk maar eens na, het is een sector die technologisch zeer snel veranderd, na een jaar zit je al op een zodanige achterstand die bijna niet meer in te halen is.

Ook heb je het nog over vertrouwen, ja, ik vertrouw de mensen steeds minder, ik heb dit vorige week ook aangegeven, toen ik gebeld werd door de Belastingdienst vertrouwde ik dit ook niet, de overheid waarschuwt ons tenslotte zelf, let op als je gebeld wordt, het kan ook iemand zijn uit bijvoorbeeld Swahili die uit is op je geld.
Maar het zal met de Kunstmatige Intelligentie alleen maar erger worden, een gewaarschuwd iemand telt voor 2.
Een stukje gezonde argwaan is namelijk beter dan naief gedrag.

Ons land wordt volledig overlopen matad, wanneer durf jij dat nu eens onder ogen te zien.
Vele mensen uit vele Afrikaanse landen, in hun eigen regio vechten ze elkaar de tent uit, ze kunnen elkaar niet luchten of zien, vooral geloofsstrijden en ze slaan elkaar de kop in of erger.
Maar het lijkt er wel op dat ze ons het gevoel aan willen praten dat het allemaal onze schuld is, wij moeten ze maar opvangen, want ze zijn o zo zielig.

Ik zou zeggen, laten ze eerst eens naar zichzelf kijken, ophouden met vechten tegen elkaar, vreedzaam met elkaar omgaan, samen leven, integreren, samen een mooie toekomst opbouwen, en een eigen verdienmodel opzetten.
Alleen al Jemen is namelijk een land dat rijk is aan grondstoffen.
Ze willen dit wel bij ons, want bij hunzelf lukt dit blijkbaar niet, maar uiteraard dien je hier in Nederland hierop geen commentaar te geven en praktisch te onderbouwen waarom dit nooit gaat lukken.

Alle geloven en rassen samen op een kluitje, iederéén hun eigen normen en waarden, taalbarrieres, het is de ideale mix om van Nederland een kruitvat vat te maken die op een bepaald moment zal exploderen.

Ja, dat is namelijk de toekomst voor Nederland, de toekomst voor onze kinderen, te zot voor woorden dat we dit over ons heen laten komen.

Ja matad, zo denk ik er over, en of je me een racist vind of niet, het zal me een worst wezen, het is mijn mening, en ik heb tenminste het lef om te vertellen van hoe de normale burgers er net zo over denken.
Ik voel mij een realist en niks anders.
Velen zijn tegenwoordig echter bang om hun eigen mening nog te geven, bang voor hun baan, bang voor hun omgeving, en sommigen zijn zelf bang dat ze dan verstoten worden door hun familie.

En dit is allemaal veroorzaakt door het Linkse-Media-Circus, vrijheid van meningsuiting heb je wel in Nederland.
Mits je uitspraken niet afwijken van de opgestelde regels.

Tja, en de Eurofielen gaan kort voor het zomerreces nog even in overleg over de Digitale-Euro die ons heel subtiel door de strot geduwd gaat worden.
En wat ik er zo ook van begrijp, ze gaan ook in overleg over het losse briefgeld en de muntjes, het begint heel erg eng te worden, deze willen ze namelijk de status van vals geld geven.

Laten we heel erg op onze hoede zijn, en pas op voor Rutte, Kaag en hun handlangers.

www.youtube.com/watch?v=TnAgc1kgvLc
Frilo
6
hirshi
2
quote:

Frilo schreef op 6 juni 2023 12:38:

Dus als ik het goed begrijp René,
dan neem jij Matad nog serieus ????
Matad klaagde over overlast door Afrikaanse immigranten tijdens zijn verblijf in Spanje.

Maar als de ziektekostenzekeraar alles vergoed inclusief je wijntjes heb je toch weinig te klagen, lijkt me zo..
26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1207 1208 1209 1210 1211 1212 1213 1214 1215 1216 1217 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 882,27 -0,36 -0,04% 18:05
AMX 926,00 +11,58 +1,27% 18:05
ASCX 1.207,81 +9,07 +0,76% 18:05
BEL 20 3.886,76 +11,89 +0,31% 18:05
Germany40^ 18.135,10 -25,91 -0,14% 20:18
US30^ 38.378,03 +166,42 +0,44% 20:18
US500^ 5.114,53 +19,24 +0,38% 20:18
Nasd100^ 17.770,96 +72,87 +0,41% 20:18
Japan225^ 38.300,67 -44,88 -0,12% 18:28
WTI 82,50 -1,14 -1,36% 20:18
Brent 86,96 -1,03 -1,17% 20:18
EUR/USD 1,0721 +0,0025 +0,24% 20:18
BTC/USD 62.960,76 -1.086,17 -1,70% 20:18
Gold spot 2.342,65 +4,70 +0,20% 20:18
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Philips Koninklijke 25,540 +5,795 +29,35% 17:38
EXOR NV 105,100 +4,000 +3,96% 17:35
IMCD 144,100 +2,400 +1,69% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 596,400 -27,400 -4,39% 17:37
ADYEN NV 1.151,000 -28,600 -2,42% 17:36
BESI 127,250 -3,150 -2,42% 17:35

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront