Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

watergeus
3
quote:

Zilverduit schreef op 3 augustus 2023 23:11:

[...]

Deze post verdient wel een reactie.

M.i is het grootste probleem van de Oekraïense kant het niet toepassen van combined arms technieken op hoger niveau daarnaast is het beeld wat altijd geschets wordt van het Russische leger van allemaal dronken en onbekwaam en ongemotiveerd niet terecht het 58e leger wat in het zuiden vecht is taai mi en verdedigd sterk in de surovikin linie. De komende maand zal blijken of Oekraïne een wig daar kan drijven ik hoop het voor ze. Grootste risico voor Oekraïne zijn de Amerikaanse presidentsverkiezingen als Trump gekozen wordt zijn ze fu@@@ed ben ik bang
Fijne inhoudelijke reactie. Een nadeel voor Oekraïne is nog dat haar bondgenoten m.n EU buitengewoon traag is met besluitvorming terwijl het Kremlin ene decreet na andere uitvaardigt zo het uitkomt. Met name de inzet van F16 is weer zo’n stroperig proces dat niet past bij efficiënte oorlogsvoering en Oekraïne veel mensen kost.
Zilverduit
1
quote:

watergeus schreef op 4 augustus 2023 00:35:

[...]

Fijne inhoudelijke reactie. Een nadeel voor Oekraïne is nog dat haar bondgenoten m.n EU buitengewoon traag is met besluitvorming terwijl het Kremlin ene decreet na andere uitvaardigt zo het uitkomt. Met name de inzet van F16 is weer zo’n stroperig proces dat niet past bij efficiënte oorlogsvoering en Oekraïne veel mensen kost.
Eens het Westen is traag in de besluitvorming. Te laat en te weinig. Laat overigens onverlet dat een handvol f16's ook niet meteen het verschil gaan maken tussen winst en verlies. Waar de Russen last van hebben krijgen de oekrainers ook last van en dat is de grote hoeveelheid luchtdefensie die de Russen hebben. Voor totaal luchtoverwicht is veel nodig. De VS gebruiken daarvoor de wild weasel techniek met speciale vliegtuigen die luchtafweer uitschakelen. Levensgevaarlijk, maar wel effectief. Dat hebben de Russen bagekaten in de eerste dagen van de oorlog en nu hoeven ze het ook niet meer te proberen.
benbelegger
2
De Oekraïense tegenaanvallen lopen vast in dichte mijnenvelden en goed voorbereide Russische verdedigingslinies. Daarnaast wordt er hoog spel gespeeld, met Russische aanvallen tot pal bij de Roemeense grens en de Russificatie van bezet Oost-Oekraïne.

Het Oekraïense tegenoffensief om de bezette regio’s Donetsk, Loehansk, Kherson en Zaporizja te bevrijden, gaat hooguit struikelend vooruit, melden The New York Times, Reuters en de BBC afzonderlijk van elkaar op basis van eigen reportages en interviews.

Tegenover de BBC erkende de Oekraïense generaal Oleksandr Tarnavskyi dat ook de moderne westerse tanks en andere wapens niet snel door de meerdere lagen aan Russische mijnenvelden en versterkte verdedigingslinies heen weten te breken.

De Russische legereenheden laten ‘professionele kwaliteiten’ zien, aldus deze commandant van het Oekraïense offensief in het zuiden. Zelfs speciaal uitgeruste tanks, die mijnen kunnen ruimen, worden uitgeschakeld omdat de Russen mijnen op elkaar gestapeld hebben ingegraven die tegelijk afgaan.

‘Velen van ons zullen nooit meer thuis komen.’
Bovendien gebruiken de Russen mijnen die ze afstand tot explosie kunnen brengen, zodra infanterie-eenheden de ogenschijnlijk verlaten Russische loopgraaf binnengaan. Deze tactiek leidt tot hoge verliezen aan Oekraïense kant.

‘De Russen wachtten ons op’, citeert Reuters een van de overlevenden van een misgelopen Oekraïense aanval. ‘Ze hadden de wegen methodisch vernield, en overal diepe kuilen gegraven waardoor je niet meer kon rijden, ook niet bij droog weer. Zelfs erover lopen was al behoorlijk lastig.’ ‘Velen van ons zullen nooit meer thuis komen’, vulde een ander aan.

Westerse tactieken aan de kant
Op video’s van het slagveld is ook te zien, hoe weinig beschutting de vlakke velden bieden tegen het geconcentreerde artillerievuur van de Russen. De gevechtstechnieken die de Oekraïense eenheden hebben geleerd van de Amerikanen en andere westerse bondgenoten, zijn onder ‘barrage na barrage aan Russische artillerievuur’ al snel weer aan de kant geschoven, meldt de New York Times. De Oekraïeners beschikken ook niet over de luchtsteun die bij de westerse tactieken hoort.

In de gedetailleerde dagelijkse overzichten van het ISW (Institute for the Study of War) gaat het niet alleen over Oekraïense vorderingen. In rapporten over Loehansk en Donetsk spreekt het ISW ook over Russische terreinwinst rond onder meer de steden Koepjansk, Kerminna en Avdijivka bij de stad Donetsk.

Daarnaast voert Rusland al dagenlang massale luchtaanvallen uit op een reeks Oekraïense steden. De aanval woensdag op de zuidelijke havenstad Izmail lokte felle kritiek uit van de Roemeense president Klaus Iohannis. Izmail ligt aan de Donau - die de grens vormt tussen Oekraïne en Roemenië. ‘De voortdurende Russische aanvallen op Oekraïense burgerdoelen langs de Donau, pal bij Roemenië, zijn onaanvaardbaar’, aldus Iohannis.

Graanschepen
Maar Izmail is ook de haven waar eerder deze week drie graanschepen aankwamen die ondanks de Russische dreigementen wel vanuit Israël, Turkije en Georgië over de Zwarte Zee naar Oekraïne waren gevaren. NAVO verkennings- en spionagevliegtuigen hielden onderweg de Russische activiteiten in de gaten, zowel in de lucht als op zee. Maar na aankomst van de schepen in Izmail is de haven nu zwaar beschadigd door de Russische aanvallen. Er zou bij de laatste aanvallen veertig miljoen kilo graan vernietigd zijn, zei de Oekraïense minister van Infrastructuur Oleksandr Koebrakov.

Ook langs de Poolse grens neemt de spanning toe, door steeds meer activiteiten van Russische Wagnereenheden in Belarus en door Belarussische helikopters die korte tijd in het Poolse luchtruim vlogen.

Russisificatie
Ondertussen is Rusland een systematische campagne gestart om inwoners van de bezette delen van Oekraïne te dwingen een Russisch paspoort te nemen. Op deze manier wil Moskou ‘het gezag in deze gebieden consolideren’. Dat schrijft het Humanitaire onderzoekslab van de Yale universiteit (Yale HRL) in het rapport ‘Gedwongen paspoorten’.

Inwoners van de regio’s Donetsk, Loehansk, Kherson en Zaporizja ‘worden met dreigementen, het ontzeggen van medische hulp en sociale steun en het vooruitzicht van deportatie of gevangenneming het leven onmogelijk gemaakt, tenzij ze het Russisch staatsburgerschap accepteren’.

De Russificatie van de bezette gebieden gaat in tegen het internationale recht, maar Rusland heeft deze delen van Oost-Oekraïne in september vorig jaar al geannexeerd. Het Yale HRL zal de onderzoeksgegevens delen met het Internationaal Strafhof, zei directeur Nathaniel Raymond tegen CNN.

Nucleaire keuze
Er zit nog een sinistere kant aan de Russificatie van Oost-Oekraïne. Mocht Oekraïne deze ‘Russische’ regio’s toch heroveren, dan blijft er volgens de vicevoorzitter van de Russische Veiligheidsraad Dmitry Medvedev maar één keuze over: de inzet van tactische kernwapens.

Het overgrote deel van de Russen, 86 procent, is daartegen, bleek in een recent onderzoek van het Russische onderzoeksbureau Levada. Maar de dreiging speelt wel een rol bij de oproep van ruim honderd medische bladen over de hele wereld om ‘urgente stappen te zetten’ richting het afschaffen van kernwapens. Het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde wijst daarbij nadrukkelijk op ‘het huidige onbeheerste oorlogsfront in Oekraïne’

www.nd.nl/nieuws/buitenland/1186137/d...
.
JanGerrits
1
quote:

Zilverduit schreef op 3 augustus 2023 23:11:

[...]

Grootste risico voor Oekraïne zijn de Amerikaanse presidentsverkiezingen als Trump gekozen wordt zijn ze fu@@@ed ben ik bang
Ook Biden kan een gevaar vormen voor Oekraïne. Ik verwacht dat hij gaat proberen om voor de verkiezingen een soort van vredesakkoord in Oekraïne te bewerkstelligen. Vredesakkoord klinkt goed, maar Oekraïne dwingen om grondgebied af te staan is geen vredesakkoord.
Karel
0
Waarom vallen de resultaten van het lente offensief zo tegen?

Dit zei het Britse ministerie van Defensie in zijn laatste dagelijkse inlichtingenupdate:

"Het overwegend bebouwbare land in de gevechtszone ligt nu 18 maanden braak
en de terugkeer van onkruid en struiken versnelt onder de warme, vochtige zomeromstandigheden".

Het voegde eraan toe: "De extra dekking helpt Russische defensieve posities te camoufleren en maakt mijnenvelden moeilijker te wissen."

Bovendien zei de Britse inlichtingendienst dat het struikgewas en het kreupelhout dat opnieuw groeit over het slagveld in Zuid-Oekraïne "waarschijnlijk een factor is die bijdraagt aan de over het algemeen trage voortgang van de strijd in het gebied."

Vertaald uit: www.businessinsider.nl/russias-tough-...
theo1
2
quote:

josti5 schreef op 3 augustus 2023 18:06:

[...]

Erg veel wishfull thinking.

1. Bij al het militair materieel gaat het om de opleiding, en dat doe je niet in een mum van tijd, waarover al een commandant van de 110e brigade klaagde (zie boven).
2. Daarnaast is er een grote diversiteit aan geschonken materieel, hetgeen de opleiding ernstig bemoeilijkt.
3. De opleidingen in de diverse landen verschillen.
4. Groot probleem bij die opleidingen is het feit, dat de opleiders niet of nauwelijks oorlogservaring hebben, en al helemáál niet in het betreffende oorlogsgebied.
5. Veel landen zijn niet blij, als de beste en nieuwste wapens in handen komen van de Russen, laat staan dat ze niet blij zijn, als ze doorverkocht worden.
6. De voorraden van de NAVO-landen zijn al goeddeels uitgeput.
7. De Westerse wapenindustrie is een winstmaak-industrie, dus erg duur vergeleken met de Russische staats-maak-industrie.
8. Rusland heeft de productie van allerlei wapentuig al fors weten op te voeren, hetgeen in het westen niet of nauwelijks het geval is.

En zo is er nog wel het een en ander, allemaal eenvoudig en uitgebreid terug te horen en te zien op de diverse communicatiekanalen.
1, 2, 3,en 4: ja, training en opleiding kosten tijd. Dat is precies de reden waarom je vroeg moet beginnen en niet eindeloos treuzelen voordat je ermee begint. Want als je eerst treuzelt, ben je eerst de treuzeltijd kwijt en dan nog eens de trainingstijd. Als je meteen was begonnen met piloten opleiden en logistiek opzetten, dan was het alleen maar een kwestie van vliegtuigen sturen.
5: heb ik al vaak gezegd: wat heb je aan wapens als je ze niet wil gebruiken omdat je bang bent dat ze worden buitgemaakt? Wapens in de garage zijn nutteloos. Ze hebben alleen nut als je bereid bent ze te gebruiken.
6: niet waar. Ieder land wil wel wat geven, maar niet als dat ten koste gaat van het eigen leger. Er staan nog duizenden tanks stof te vangen in garages. Er zijn duizenden vliegtuigen die alleen voor oefeningen worden gebruikt. Het besef dan Berlijn, Parijs, Amsterdam en Londen worden verdedigd bij Bakhmut is nog steeds niet ingedaald bij veel schedeldaken. Alleen bij munitie zijn er hier en daar wat knelpunten.
7: onzin. Staatsindustrieën zijn altijd minder efficiënt dan commerciële industrieën. Dat is nog nooit anders geweest. Zeker niet in Rusland. Met Russisch managementtalent is efficiency hoe dan ook ver te zoeken. In Rusland lijkt dat misschien anders omdat de industrie wordt gedwongen voor een prik aan het leger te leveren. Maar vervolgens maakt de industrie verlies, loopt hoge schulden op en die worden uiteindelijk door de staat opgehoest. Het is nog steeds duur, alleen zie je dat op een andere begroting.
8: onzin. Alle westerse defensiebedrijven zijn druk bezig hun productie te verhogen. Over Rusland is niks bekend behalve hun propaganda en die produceren niks anders dan leugens.

Als je niks beters weet te verzinnen dan dit...
ffff
0
Het artikel van Reuters is véél langer. Zojuist gepubliceerd.

Volgens hun bronnen geven de Russen nog lang niet op......

LONDRES (Reuters) - La Russie a doublé son objectif de dépenses de défense pour 2023 à plus de 90 milliards d'euros, soit un tiers de toutes les dépenses publiques, selon un document du gouvernement examiné par Reuters, alors que les coûts de la guerre en Ukraine grimpent en flèche et pèsent de plus en plus sur les finances de Moscou.

Les chiffres indiqués par le document éclairent sur le coût du conflit, alors que les données sectorisées sur les dépenses budgétaires ne sont plus publiées.

Les chiffres montrent que sur le premier semestre 2023, la Russie a dépensé 12% de plus pour la défense que ce qu'elle avait initialement prévu de dépenser sur l'ensemble de l'année, le surcoût atteignant 600 milliards de roubles (5,80 milliards d'euros) sur 4.980 milliards de roubles prévus.

Les dépenses de défense au cours des six premiers mois de 2023 se sont élevées à 5.590 milliards de roubles, soit 37,3% des dépenses budgétaires totales qui atteignent 14.970 milliards de roubles sur la période, selon le document.

En nu stop ik maar met het pikken van informatie.... Ik weet al voldoende dankzij Reuters.

Peter
pakman
1
quote:

Karel schreef op 4 augustus 2023 10:43:

Waarom vallen de resultaten van het lente offensief zo tegen?

Dit zei het Britse ministerie van Defensie in zijn laatste dagelijkse inlichtingenupdate:

"Het overwegend bebouwbare land in de gevechtszone ligt nu 18 maanden braak
en de terugkeer van onkruid en struiken versnelt onder de warme, vochtige zomeromstandigheden".

Het voegde eraan toe: "De extra dekking helpt Russische defensieve posities te camoufleren en maakt mijnenvelden moeilijker te wissen."

Bovendien zei de Britse inlichtingendienst dat het struikgewas en het kreupelhout dat opnieuw groeit over het slagveld in Zuid-Oekraïne "waarschijnlijk een factor is die bijdraagt aan de over het algemeen trage voortgang van de strijd in het gebied."

Vertaald uit: www.businessinsider.nl/russias-tough-...
hoezo..als je alle toevoerlijnen/wegen afsluit middels bombing, is het m.i een betere optie dan blind een mijnenveld ingaan, ik wil de Orc's weleens zien als je 4/5 weken geen eten/drinken/munitie/benzine/diesel krijgt of je dan nog veel zin hebt in een verblijf in Ukraine
theo1
12
quote:

josti5 schreef op 3 augustus 2023 18:15:

[...]

1. Hoezo: 'onze oorlog'?
2. Welk 'directe belang'?
Ik ga het nog 'één laatste keer heel langzaam voor je uitspellen zodat jij het hopelijk ook gaat begrijpen.

Russische agressie is niet begonnen bij Oekraïne. Die was er al in Transdjistrië, in Georgië en eerder bij de Krim. Hun activiteit in Syrië heeft ook niet bepaald een VN mandaat of zo. Als het de Amerikanen zijn loopt iedereen te jammeren over VN mandaten, bij de Russen bekreunt niemand zich daarom. Maar dat terzijde.

Russische agressie is dus al veel eerder begonnen en zou zeker niet ophouden bij Oekraïne. Op Russische tv wordt openlijk gezwamd over aanvallen op Polen, Litouwen en weet ik veel wat nog meer. Rusland heeft geen vrije pers. Als zoiets wordt geroepen op Russische tv, dan is dat goedgekeurd door het Kremlin. Dus daarom is het onze oorlog: als Rusland wordt gestopt in Oekraïne, hoeven we het niet te stoppen in Polen.

Het is in ieders belang om beschermd te worden tegen Russische agressie en om onder het Russische juk uit te komen. Hoe dichter je bij Rusland in de buurt komt, en hoe directer een land onder Russische invloed heeft gestaan, hoe sterker Rusland wordt gehaat. Dat is omdat die mensen uit eigen ervaring weten hoe Russische invloed voelt. Die weten hoe hun land decennia lang is leeggestolen. Die hebben de onderdrukking gevoeld. Die weten uit eigen ervaring dat de Russen barbaren zijn en dat Rusland niks anders te bieden heeft dan onderdrukking, corruptie en misdaad. En daarom is het in hun belang dat Russische ambitie voorgoed wordt beëindigd. En dat is ook in ons belang. Want de Russische ambities houden niet op bij de Oekraïense grens.

De Russische staat wordt niet geleid door een regering die enige vorm van respect verdient. De Russische staat wordt geleid door een bende van leugenaars, dieven, moordenaars, mensensmokkelaars, kinderontvoerders, terroristen, piraten en genocidale maniakken die niks beters verdienen dan de rest van hun misselijke leven in een cel door te brengen. Dat geldt ook voor het Russische leger. De wereld moet daar tegen beschermd worden. Er is maar één manier: het Poetin regime moet vernietigd worden. Om dat te bereiken moet eerst het Russische leger worden vernietigd.

Is dat een beetje duidelijk? Ik zeg het maar gewoon zoals het is zodat jij het hopelijk ook snapt.
ffff
3
Theo,

JOUW mening is duidelijk en je hebt het vaak genoeg uitvoerig gepost. Allemaal prima onder de paraplu van vrijheid van meningsuiting.
Probleem voor jou is echter, dat je geen ANDERE meningen wilt lezen. Dat is de kern van mijn bezwaar tegen de meeste bezoekers van deze draad.
Jij post zonder blikken of blozen:

De Russische staat wordt geleid door een bende van leugenaars, dieven, moordenaars, mensensmokkelaars, kinderontvoerders, terroristen, piraten en genocidale maniakken die niks beters verdienen dan de rest van hun misselijke leven in een cel door te brengen.

Tja, wat moet je met zo'n opinie? Xi Jinping, Erdogan, Orban , TIENTALLEN Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse regeringsleiders, regeringsdeelnemers denken daar toch echt heel anders over. Zij representeren....MILJARDEN mensen, kiezers, maar volgens jou waarschijnlijk gekenchten en uitgebuiten mensen.

Weet je, Theo, BLIJF vooral posten, maar besef dat andere bezoekers van deze draad, de grootste moeite hebben met jouw omschrijving van de Russen. En dat zij daar niet alleen in staan......

Peter
josti5
3
quote:

theo1 schreef op 4 augustus 2023 11:16:

[...]

(...)
7: onzin. Staatsindustrieën zijn altijd minder efficiënt dan commerciële industrieën. Dat is nog nooit anders geweest. Zeker niet in Rusland. Met Russisch managementtalent is efficiency hoe dan ook ver te zoeken. In Rusland lijkt dat misschien anders omdat de industrie wordt gedwongen voor een prik aan het leger te leveren. Maar vervolgens maakt de industrie verlies, loopt hoge schulden op en die worden uiteindelijk door de staat opgehoest. Het is nog steeds duur, alleen zie je dat op een andere begroting.
8: onzin. Alle westerse defensiebedrijven zijn druk bezig hun productie te verhogen. Over Rusland is niks bekend behalve hun propaganda en die produceren niks anders dan leugens.

Als je niks beters weet te verzinnen dan dit...
Ik verzin het niet, hoor.
Zoals reeds aangegeven: Youtube staat er vol mee.

Tja: men kan al die berichten afdoen als propaganda en leugens, en dat levert dan slechts wishfull thinking en een zeer beperkte visie op.

En zo heb jij dan het bekende negatieve beeld van Russische inefficiency en wat dies meer zij gekregen.

'Gelukkig' is er dan altijd nog het strijdbeloop, dat de realiteit toont...
pakman
1
Fred 62
5
quote:

ffff schreef op 4 augustus 2023 12:03:

De Russische staat wordt geleid door een bende van leugenaars, dieven, moordenaars, mensensmokkelaars, kinderontvoerders, terroristen, piraten en genocidale maniakken die niks beters verdienen dan de rest van hun misselijke leven in een cel door te brengen.

Prima omschrijving maar wat aan de milde kant.
Heupie van Salland
7
Meneer ffff.
Zou U duidelijk kunnen maken wat er is "het westen" of de wereld beter wordt als de Russen niet tegengehouden worden ??
Zou U graag in een land van door U genoemde leiders willen wonen ??
U bent volgens U intelligent. Dan heeft U ongetwijfeld veel kennis van de Russische geschieden is van pakweg laatste 7 eeuwen.
Waaruit blijkt dat velen het met U eens zijn ?
Ik ben na de wende (zakelijk) veel in Oost Duitland (ook Berlijn), Hongarije, Tsjechië, Polen geweest, kom er nog en die mensen zijn héél blij dat ze van Rusland verlost zijn. En in die landen zijn de mensen een flink stuk vrijer gelukkiger.
Waarop baseert U de tekst die U op deze draad bezigt, op andere draadje lijkt U verstandiger.
josti5
2
quote:

Fred 61 schreef op 4 augustus 2023 12:17:

[...]

Prima omschrijving maar wat aan de milde kant.
Beter lezen: Peter citeerde Theo.
DeZwarteRidder
6
quote:

josti5 schreef op 4 augustus 2023 12:10:

[...]
Ik verzin het niet, hoor.
Zoals reeds aangegeven: Youtube staat er vol mee.
Tja: men kan al die berichten afdoen als propaganda en leugens, en dat levert dan slechts wishfull thinking en een zeer beperkte visie op.
En zo heb jij dan het bekende negatieve beeld van Russische inefficiency en wat dies meer zij gekregen.
'Gelukkig' is er dan altijd nog het strijdbeloop, dat de realiteit toont...
Het wordt steeds duidelijker dat jij en ffff (en nog een paar rare gladiolen) gek zijn op Poetin en Rusland en dat jullie hopen dat Oekraïne de oorlog gaat verliezen.
josti5
3
quote:

theo1 schreef op 4 augustus 2023 11:44:

[...]

(...)

Is dat een beetje duidelijk? Ik zeg het maar gewoon zoals het is zodat jij het hopelijk ook snapt.
Hoho: je zegt wat jij vindt, en ik vind het wel erg pretentieus om te schrijven 'zoals het is'.

Ik ben het in ieder geval maar zéér gedeeltelijk met je eens.

Helaas is een open discussie hierover tot dusverre onmogelijk gebleken, zowel van IEX-zijde (zie verwijderde teksten en vele schorsingen) als van de Oekraïnebrigade, en dan wordt 'de waarheid' ten opzichte van de grotere realiteit wel erg beperkt.

Neemt niet weg, dat je helaas in plaats van 'Rusland' en 'Russisch' de naam van menig ander land kunt schrijven, 'zelfs' die van onze 'grootste vriend'.

En ja: ik ben blij geen Rus, Chinees of Amerikaan te zijn, laat staan om daar te moeten wonen, maar heb zo langzaamaan, bedreigd als ik mij door mijn eigen regering voel, die 'crisis' na 'crisis' over ons heenstort, ook zo mijn twijfels over het Nederlander zijn.
Ron Kerstens
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 4 augustus 2023 12:47:

[...]
Het wordt steeds duidelijker dat jij en ffff (en nog een paar rare gladiolen) gek zijn op Poetin en Rusland en dat jullie hopen dat Oekraïne de oorlog gaat verliezen.
Allebei waarschijnlijk nog nooit in Rusland/Oekraine geweest en hebben verder geen enkele connectie met Rusland behalve het journaal en de krant. Doet me denken aan Nederlanders met een sterke mening over de situatie in Israël, zijn er nog nooit wat langer geweest en kennen verder niemand die er gewoond/gewerkt heeft maar dan wel het hoogste woord.
josti5
3
quote:

DeZwarteRidder schreef op 4 augustus 2023 12:47:

[...]

Het wordt steeds duidelijker dat jij en ffff (en nog een paar rare gladiolen) gek zijn op Poetin en Rusland en dat jullie hopen dat Oekraïne de oorlog gaat verliezen.
Gaaaap.
63.504 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2529 2530 2531 2532 2533 2534 2535 2536 2537 2538 2539 ... 3172 3173 3174 3175 3176 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 882,63 +12,36 +1,42% 26 apr
AMX 914,42 -2,12 -0,23% 26 apr
ASCX 1.198,74 +7,95 +0,67% 26 apr
BEL 20 3.874,87 +16,93 +0,44% 26 apr
Germany40^ 18.177,90 +260,62 +1,45% 26 apr
US30^ 38.211,61 0,00 0,00% 26 apr
US500^ 5.095,29 0,00 0,00% 26 apr
Nasd100^ 17.698,09 0,00 0,00% 26 apr
Japan225^ 38.345,55 0,00 0,00% 26 apr
WTI 83,64 0,00 0,00% 26 apr
Brent 87,99 0,00 0,00% 26 apr
EUR/USD 1,0693 -0,0036 -0,34% 12:35
BTC/USD 63.101,97 -877,90 -1,37% 02:59
Gold spot 2.337,95 0,00 0,00% 26 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ASMI 623,800 +42,200 +7,26% 26 apr
ASML 858,800 +25,100 +3,01% 26 apr
PROSUS 31,625 +0,815 +2,65% 26 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
IMCD 141,700 -7,300 -4,90% 26 apr
ABN AMRO BANK N.V. 15,210 -0,665 -4,19% 26 apr
BESI 130,400 -5,600 -4,12% 26 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront