Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

Fender bass
8
quote:

ffff schreef op 15 augustus 2023 12:40:

Fender...Wat stem jij. ? Lafhartig ontloop jij de vraag, precies zoals Ron . Ennuh, dat leugenachtige sloeg op de posting van van Salland, maar dat weert je best, Evenals de leugenachtige beweringen dat ik geen aandeelhouder van DGP kon zijn van jullie Goeroe. Allemaal zo leugenachtig als het maar zijn kan, maar excuses....?
Peter
Ik neig naar Volt omdat ik geloof in Europese samenwerking.
Verder kom ik niet toe aan je vraag wegens al het geraaskal ervoor.
Daarbij ben ik niet 'jullie', dat jij het gevoel hebt dat iedereen tegen je samenspant zit in je hoofd. Door je provocatieve en Putin verdedigende posts roep je ergernis en weerstand op. Van heel veel anderen, maar niet van een 'cluppie'. Dat is een soort van Calimero redenatie, iedereen is tegen mij, boehoe.
luchtschip
1
Bij een brand in de Zuid-Russische
regio Dagestan zijn zeker 30 mensen om
het leven gekomen,onder wie enkele
kinderen.Ruim honderd mensen raakten
gewond,melden de autoriteiten.De brand
ontstond bij een garage en sloeg over
naar een tankstation,waar twee van de
acht brandstoftanks explodeerden.

nos.nl/teletekst#136

Een krachtige explosie in een servicegebouw van een benzinestation dicht bij een oliedepot in de stad Makhachkala, Dagestan.

video 0:07 minuut

video in 2de tweet 0:16 minuut

twitter.com/NOELreports/status/169116...
pakman
3
4x f, we hebben het hier niet over politieke stemmen (niet vh padje dwalen he ) maar over een Tiran die dorpen en steden laat bombarderen om zijn zin te krijgen , nu in de Ukraine maar als die zijn zin krijgt straks ook Hongarije/polen/Letland etc. dan word de rekening ( die jij zo graag benoemd) nog HOGER capice ?
DeZwarteRidder
0
Volgens Rusland zijn militaire middelen Oekraïne 'bijna uitgeput'

Ondanks de hulp van het Westen slagen de Oekraïense strijdkrachten er niet in successen te boeken. Dat heeft de Russische defensieminister Sergej Sjojgoe gezegd op een conferentie voor internationale veiligheid in Moskou. Hij stelt dat er "niets unieks" is aan westers wapentuig en dat "voorlopige resultaten aantonen dat de militaire middelen van Oekraïne bijna zijn uitgeput."

Eerder deze maand meldde Moskou dat er minstens 43.000 Oekraïense militairen zijn gesneuveld of gewond zijn geraakt sinds de start van het Oekraïense tegenoffensief van afgelopen voorjaar. Ook zouden tientallen westerse tanks zijn vernield. De Russische claims kunnen onmogelijk onafhankelijk worden geverifieerd.

Het Oekraïense tegenoffensief, dat in juni van start ging, heeft volgens westerse waarnemers nog niet de verwachte resultaten opgeleverd. Een zwaar bewapende Russische verdedigingslinie met veel mijnen maakt dat Kyiv traag vordering maakt. Oekraïense troepen slaagden er wel in een aantal dorpen in te nemen en naar eigen zeggen meer dan 200 vierkante kilometer te heroveren op de Russen. Moskou kon dan weer wat terrein winnen in de buurt van de stad Charkiv.
DeZwarteRidder
2
Rennen ’als een idioot’ en doden laten liggen: ex-gevangene die vecht voor Rusland schetst ontluisterend beeld
Aangepast: Vandaag, 08:17Vandaag, 07:51in Buitenland

Dat het Russische leger gebruikmaakt van gedetineerden om hun leger te versterken in ruil voor gratie, is al langer bekend. Maar hoe ze in de praktijk worden ingezet, is erg onduidelijk. De New York Times kon contact leggen met een aantal ex-gevangenen die nu het Russische leger dienen. Hun verhaal lijkt de geruchten te bevestigen: de gedetineerden worden uitgebuit en dienen als kanonnenvlees.

Vorig jaar had de Wagner-groep van Jevgeni Prigozjin al heel wat gedetineerden gemobiliseerd uit de Russische gevangenissen, maar na een conflict met het Russische ministerie van Defensie, raakte Prigozjin zijn toegangsticket tot de gevangenissen kwijt. Dat voorrecht is sindsdien enkel voor het officiële Russische leger weggelegd.

Aleksandr, een veroordeelde moordenaar, kon er in maart van dit jaar een contract tekenen voor zes maanden. Hij zou een maandsalaris van zo’n 1800 euro krijgen van de Russische staat en kreeg de belofte dat hij na het einde van zijn contract gratie zou krijgen. Na een trainingskamp van een maand in de buurt van de door Rusland bezette stad Loehansk, werd Aleksandr samen met 119 andere soldaten, voornamelijk mede-veroordeelden, naar de Antonovski-brug gestuurd in Cherson, een gebied dat regelmatig het doelwit is van hit-and-run-aanvallen door het Oekraïense leger.

De volgende drie en een halve week lag de eenheid van Aleksandr dan ook constant onder vuur van bombardementen afkomstig van een onzichtbare vijand. Wat zijn exacte taak was, wist Aleksandr zelf niet. Hij kreeg gewoon te horen dat ze posities moesten houden, maar zijn eenheid had amper wapens om zichzelf te verdedigen, aldus de Russische ex-gevangene.
Beter bij Wagner

„Ik ren als een idioot rond met een automatisch geweer”, beschreef Dmitri, een medesoldaat uit Aleksandrs eenheid de situatie in een spraakbericht. „We zijn slechts lokaas om de artillerieposities van de vijand bloot te leggen.” De getuigenis van Dmitri komt overeen met de ervaring van Aleksandr.

„We worden naar het slachthuis gestuurd”, zegt hij. „Omdat we criminelen zijn, is ons leven voor onze commandanten niets waard.” Van de 120 soldaten die oorspronkelijk in zijn eenheid waren, zijn er volgens Aleksandr nog maar 40 in leven. De rest stierf op het slagveld. Ze werden zelfs verplicht om hun lichamen te laten liggen, vertelt de ex-gevangene aan de New York Times. Door ze als ’vermist’ in plaats van ’gesneuveld’ op te geven wil de legertop vermijden dat er compensatieclaims worden ingediend door de families van de overleden soldaten.

Aleksandr zegt tot slot ook dat hij nooit zoveel betaald wordt als hem beloofd werd. Ook zegt hij dat ex-gedetineerden onder druk worden gezet om nog een jaar langer in het leger te blijven. Zijn getuigenis lijkt erop te wijzen dat het officiële Russische leger de gevangenen nog slechter behandelt dan de Wagner-groep. Ook daar vielen heel wat dodelijke slachtoffers - volgens cijfers van de privémilitie kwam 20% van de 49.000 gemobiliseerde gevangenen om - maar het leger van Prigozjin zou wel steeds correct betaald hebben en de overlevenden zouden na afloop van hun contract wel als vrije mannen huiswaarts zijn gekeerd.

De New York Times kon het contract van Aleksandr inzien, maar kon verder niet onafhankelijk bevestigen of de getuigenissen waarheidsgetrouw zijn.
luchtschip
2
Anton Gerashchenko, Adviseur van de minister van Binnenlandse Zaken van Oekraïne :

Russische Telegram-kanalen publiceerden een video van wat naar verluidt een inspectie is van het Sukra-Okran-schip dat afgelopen weekend op weg was naar Oekraïne door de bemanning van het Russische Vasily Bykov-patrouilleschip. De authenticiteit van de video is niet bevestigd.

Het is een demonstratie van macht. Rusland probeert de inzet te verhogen vóór het zogenaamd aanstaande bezoek van Poetin aan Turkije.

video 1:49 minuut Engels gesproken

twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
DeZwarteRidder
1
’Russische spionnen opgepakt in Groot-Brittannië’

onze redactie buitenland
Aangepast: 49 min geleden1 uur geleden in Buitenland

LONDEN - Groot-Brittannië heeft drie Bulgaren opgepakt op verdenking van spionage voor Rusland. De arrestatie van het drietal, twee mannen en een vrouw, was al in februari en is nu bekendgemaakt door de BBC. De rechtszaak tegen de vermeende spionnen begint januari volgend jaar.

De Bulgaren woonden al langere tijd in Groot-Brittannië. De vrouw en een van de mannen zouden een stel zijn. Het huis van deze twee zou recent uitgebreid zijn doorzocht door de politie, zo melden buren aan de BBC. Agenten zouden meer dan een week bezig zijn geweest met deze huiszoeking.

De Bulgaren zouden voor de Russische veiligheidsdiensten werken. Ze worden onder meer verdacht van het bezit van identiteitsdocumenten waarvan ze wisten dat die vals waren. Het zou gaan om onder meer Spaanse, Griekse, Italiaanse, Franse en Britse ID-kaarten en paspoorten.
luchtschip
2
Anton Gerashchenko, Adviseur van de minister van Binnenlandse Zaken van Oekraïne :

Twee van de drie Boeing 777's van een Russische luchtvaartmaatschappij gingen tegelijkertijd kapot.

WZ-3061 en WZ-3062 vliegtuigen, die toeristen van Ekaterinburg naar Antalya en terug moesten brengen, gingen kapot. Twee Boeing 777's gingen tegelijkertijd kapot, terwijl de luchtvaartmaatschappij slechts drie van dergelijke toestellen heeft.

Red Wings moest een vliegtuig huren van een ander bedrijf om de toeristen naar huis te brengen.

Import van reserveonderdelen voor Boeing-vliegtuigen naar Rusland is vanwege sancties verboden. "En het is nog maar anderhalf jaar geleden, en wat dan? Gaan we op bezemstelen vliegen?", klagen Russen.

video 0:23 minuut
twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
GakGak
0
De letterlijke woorden van Derk Sauer waren dat de economische situatie in Rusland o.a. zo rooskleurig was door de
hoge betalingen aan de vele geronselde militairen en alle uitkeringen voor gesneuvelden.

Met geen woord over de Russische gewoonte om al die betalingen te ontduiken of saboteren waar mogelijk.
Ook geen enkele kritische tegenvraag bij dat interview.

Is dat nu allemaal definitief onder het bommentapijt geschoffeld ?
luchtschip
1
quote:

het zwaard schreef op 15 augustus 2023 12:13:

“Over zes maanden zal Prigozjin ofwel dood zijn, ofwel zal er een tweede coup plaatsvinden”
Anderhalve maand na de muiterij van de Wagnergroep tegen het Kremlin is er veel onduidelijkheid over de toekomst van het huurlingenleger en zijn leider Jevgeni Prigozjin. Volgens Christo Grozev, hoofdonderzoeker rond alles wat met Rusland te maken heeft bij het gerenommeerde netwerk Bellingcat, zijn er twee opties: “Over zes maanden zal Prigozjin ofwel dood zijn, ofwel zal er een tweede coup plaatsvinden”, zegt hij in een interview met de ‘Financial Times’.
Grozev deed al eerder voorspellingen die netjes uitkwamen. Over de eerste opstand van Prigozjin, bijvoorbeeld. “Afgelopen januari zei ik dat Prigozjin zich binnen de zes maanden tegen Poetin zou keren. Het gebeurde mooi binnen het tijdskader dat ik vooropstelde”, zegt hij.
Prigozjin rukte op 24 juni met zijn huurlingen op naar Moskou omdat hij het naar eigen zeggen beu was dat hij constant tegengewerkt werd door het Russische ministerie van Defensie. Grozev vermoedde eigenlijk dat het een dag eerder zou zijn, afgaand op een enorme toename van het telefoonverkeer bij de Russische legerleiding.

Verrader
De huurlingen zetten hun mars uiteindelijk stop net voor Moskou en er werd een deal gesloten waarbij de Wagnergroep naar Wit-Rusland zou uitwijken. “Poetin noemde Prigozjin openlijk een verrader op de Russische staatstelevisie. Iedereen weet wat ze doen met ‘verraders’ in Rusland, maar Poetin heeft dat niet gedaan. Hij wil hem dood, maar kan dat nog niet doen. Over zes maanden zal Prigozhin ofwel dood zijn, ofwel zal er een tweede coup plaatsvinden. Ik weet niet welke optie het zal zijn, maar het wordt één van de twee.”

bron: HLN
Anton Gerashchenko, Adviseur van de minister van Binnenlandse Zaken van Oekraïne :

Shoigu krijgt bijna 400 miljard roebel (ongeveer 4 miljard dollar) toegewezen voor zijn Afrikaanse project ter vervanging van Wagner PMC, schrijven Russische media.
Naar verluidt bereidt de entourage van de minister van Shoigu al verschillende mazen in de wet voor om zaken te doen in Afrika.

Het is overweldigend om zelfs maar te bedenken hoeveel rijkdom het Kremlin-regime en zijn entourage moeten hebben gestolen, vervolgens verborgen en verzameld in Afrika, dat $ 4 miljard is toegewezen alleen voor een simpele vervanging van beveiliging (na de muiterij van Prigozhin).

twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
Fred 62
2
quote:

ffff schreef op 15 augustus 2023 12:46:

Let op de AB-tjes. Het is hier toch echt een sekte.
Waarom hier dan verblijven.
Zelfkastijding?
josti5
0
quote:

Fred 61 schreef op 15 augustus 2023 15:10:

[...]

Waarom hier dan verblijven.
Zelfkastijding?
Pfff, moeten wij onze motivatie om hier te blijven verschijnen steeds maar weer blijven herhalen?
Lezen!
watergeus
2
[quote alias=luchtschip id=14952476 date=202308151254]
Bij een brand in de Zuid-Russische
regio Dagestan zijn zeker 30 mensen om
het leven gekomen,onder wie enkele
kinderen.Ruim honderd mensen raakten
gewond,melden de autoriteiten.De brand
ontstond bij een garage en sloeg over
naar een tankstation,waar twee van de
acht brandstoftanks explodeerden.

Dit is al de tweede keer dat ik in de oorlogsdraad dit bericht lees en met hetzelfde vraagteken. Word hier gesuggereerd dat het met de oorlog te maken heeft? En houzo dan? Ik heb geen melding voorbij zien komen van het rijtje huizen dat laatst in Arnhem affikte. en dat ligt mogelijk dichter bij Moskou dan Dagestan. Misschien is die brand in Hawaii ook wel aangestoken door de Russen. Niet gaan doorslaan hè.
Heupie van Salland
4
quote:

Fred 61 schreef op 15 augustus 2023 15:10:

[...]

Waarom hier dan verblijven.
Zelfkastijding?
Fred 61 : In het psychisch spectrum van de mens zit helaas zelfdestructie. Ook een onoverwinnelijk EGO, en is dat groot en gefrustreerd dan ontstaat er een oorlog tegen zichzelf. En daar is een soort tegenpartij voor nodig. Ene Josti spreekt nu al van een "wij" en "jullie". Ik heb zijn posts eens nagezien en die doe ik dus ook in de ban. Als niemand op het handjevol provocateurs (hun fulltime job) ingaat wordt dit draadje overzichtelijk en fijner voor de moderator. Ik ga ervan uit dat de inhoudelijke posters onverdroten doorgaan, waarvoor mijn dank.
josti5
1
quote:

Heupie van Salland schreef op 15 augustus 2023 15:39:

[...]
(...)
Ene Josti spreekt nu al van een "wij" en "jullie". Ik heb zijn posts eens nagezien en die doe ik dus ook in de ban.
(...)
--------------
'Wij': opgestoken van LS!

Fijn, dat je mijn raad opvolgt, en mijn bijdragen in de ban doet.

Goed voorbeeld doet hopelijk goed navolgen.
Fred 62
6
quote:

josti5 schreef op 15 augustus 2023 15:22:

[...]

Pfff, moeten wij onze motivatie om hier te blijven verschijnen steeds maar weer blijven herhalen?
Lezen!
Klaag dan niet constant over het forum of begin
er zelf eentje.
Kan je alles posten wat je wil zonder commentaar.
En heb je zo maar 2 posters die je voeten kussen.
putbruy10
2
Trollen zijn verslaafd aan hun ' hobby' die verdwijnen niet vanzelf
Niet iedere tegenslag in de Putinrepubliek is een 'verzetsdaad', fabrieken branden ook vanzelf een keer af, het blijft hoofdzakelijk een derde wereldland dat zich wanhopig anders wil profileren
theo1
13
quote:

ffff schreef op 15 augustus 2023 12:25:

Toch zo leerzaam om eventjes door te lezen......

Niet dat ik het verwachtte, maar je denkt zal Heupie van Salland de moed kunnen opbrengen om zijn excuses aan te bieden? Als een echte vent met "guts". Maar daarvoor zijn ze hier toch echt te zwaar geïndoctrineerd. Je kunt de smerigste beledigingen posten en een clubje geestverwanten negeert al die smerige leugenachtige beweringen en gaat door met zijn missie: De vernietiging van alles wat Russisch is. Hoe meer dood en verderf hoe beter.

[...]
Peter
Peter toch,

Je moet niet alles geloven wat Poetin beweert. Niemand is er op uit Rusland te vernietigen, dat gebeurt alleen in het hoofd van Poetin. Bovendien, niemand is zo goed in Rusland kapot maken als de Russen zelf.

Het gaat hier helemaal niet om alles te vernietigen wat Russisch is. Rusland interesseert me geen biet, zolang de Russen zich maar op Rusland concentreren. Daar zijn ze alleen helaas niet zo goed in.

Het gaat hier om te voorkomen dat de Russen alles vernietigen wat Oekraïens is. Want dat is waar ze op uit zijn. Het gaat hier om het stoppen van Russische agressie, want als dat niet eens en voor altijd gedaan wordt, zal dit regime in Rusland steeds weer overal crises en oorlogen uitlokken. Als dat bereikt is, dan mogen ze van mij houden wat van hen is. Geen enkel probleem mee. En binnenlands kunnen ze wat mij betreft ook doen wat ze niet laten kunnen. Willen ze een fascistische dictatuur? Hun probleem. Niet het mijne. Zolang ze het maar binnenboord houden.

Er is Poetin meerdere kansen geboden om zonder al te veel schade te stoppen met deze idiote oorlog. Die heeft hij allemaal genegeerd en hij is gewoon doorgegaan. Dan rest er maar één ding: terugvechten totdat de strijd gewonnen is en ze gedwongen zijn het op te geven.
theo1
2
Intussen aan het front.

De Oekraïners zijn de Dnjepr overgestoken bij Kozachi Laheri. Het was eerst niet echt duidelijk wat ze daarmee wilden. Het leek op een soort van commando-raid. Ze hebben de plaatselijke mobiks verjaagd, en een tegenaanval verrast. Ze hebben een stel gevangenen gemaakt waaronder de bataljonscommandant "major Tom" (hij is majoor en heet Tomov, je verzint het niet). Het schijnt dat major Tom nuttige info had. En de telefoons van de soldaten ook.

Maar het lijkt toch wel meer te zijn dan dat want een week later zijn ze er nog steeds. Dit is wat groter en permanenter dan gewoon een raid. Er is de nodige speculatie. Een doel zou kunnen zijn de snelweg T2286 af te sluiten. Dit is een hoofdroute geworden na de beschietingen van de bruggen naar de Krim. Een ander doel van de bruggenhoofden over de Dnjepr zou kunnen zijn ze te gebruiken als bases voor commando-acties achter de linies. Zo was er een Russisch konvooi in een hinderlaag gelopen diep in bezet gebied. En het zou ook ondersteuning voor het andere bruggenhoofd kunnen zijn om Oleshky aan te vallen. Niemand weet het echt op dit moment, het is afwachten wat er hier gaat gebeuren.

Verder wordt er nu gevochten in Robotyne. De val van Robotyne lijkt een kwestie van tijd. Dan begint deze richting van het offensief ook wat meer vaart te krijgen.

Uruzhaine is volledig onder Oekraïense controle, ze gaan door richting Zavitne Bazhannia. De naam van dat dorp is indrukwekkender dan het dorp zelf, dat is maar een paar huizen bij een kruispunt. Dat zal niet lang kunnen standhouden. En dan wacht Staromnlynivka. De laatste plaats van betekenis voor de Surovikin-lijn. Daar zullen de Russen proberen zo lang mogelijk stand te houden.

Bij Klishiivka hebben de Russen een tegenaanval gedaan. Het enige wat ze daarmee bereikt hebben is dat er een stuk of 4 T90's zijn gesloopt (de stand is alweer 34 T90M's op oryx)ven weer een paar BMP's. De BMP's sterven als vliegen in Oekraïne. Nu al 924 BMP2's op oryx.
putbruy10
2
Peter zoals in Peter de Grote ?
DE ontvoering van tienduizenden kinderen en de nuancering als 'reddingsmissie' was de druppel teveel, al wat er verder uitgebraakt wordt negeren...

www.hln.be/buitenland/trainingscentru...

Voor diegenen die nog twijfelen waarom al dat geld naar Oekraïne vloeit,
63.500 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2564 2565 2566 2567 2568 2569 2570 2571 2572 2573 2574 ... 3171 3172 3173 3174 3175 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 882,63 +12,36 +1,42% 26 apr
AMX 914,42 -2,12 -0,23% 26 apr
ASCX 1.198,74 +7,95 +0,67% 26 apr
BEL 20 3.874,87 +16,93 +0,44% 26 apr
Germany40^ 18.177,90 +260,62 +1,45% 26 apr
US30^ 38.211,61 0,00 0,00% 26 apr
US500^ 5.095,29 0,00 0,00% 26 apr
Nasd100^ 17.698,09 0,00 0,00% 26 apr
Japan225^ 38.345,55 0,00 0,00% 26 apr
WTI 83,64 0,00 0,00% 26 apr
Brent 87,99 0,00 0,00% 26 apr
EUR/USD 1,0694 -0,0036 -0,33% 26 apr
BTC/USD 63.101,97 -877,90 -1,37% 02:59
Gold spot 2.337,95 0,00 0,00% 26 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ASMI 623,800 +42,200 +7,26% 26 apr
ASML 858,800 +25,100 +3,01% 26 apr
PROSUS 31,625 +0,815 +2,65% 26 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
IMCD 141,700 -7,300 -4,90% 26 apr
ABN AMRO BANK N.V. 15,210 -0,665 -4,19% 26 apr
BESI 130,400 -5,600 -4,12% 26 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront