Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

josti5
1
quote:

theo1 schreef op 24 augustus 2023 15:01:

[...]

Peter is vooral positief over autoritaire systemen. Hij heeft een nogal 19e eeuws idee over democratie: namelijk dat stemrecht beperkt zou moeten zijn tot de rijkste paar procent van de bevolking (hoort hij natuurlijk bij). Hij heeft dat vaak genoeg expliciet gezegd.

(...)
------------
Als je het zo graag over personen hebt, en dit allemaal zo goed zegt te weten, geef er dan ook even de motivatie voor zijn mening bij.
Ook dat heeft hij al vaak expliciet geschreven.

Dan geef je een compleet beeld, in plaats van dit vertekenende, bovendien overdreven beeld.
theo1
1
quote:

josti5 schreef op 24 augustus 2023 15:12:

[...]
------------
Als je het zo graag over personen hebt, en dit allemaal zo goed zegt te weten, geef er dan ook even de motivatie voor zijn mening bij.
Ook dat heeft hij al vaak expliciet geschreven.

Dan geef je een compleet beeld, in plaats van dit vertekenende, bovendien overdreven beeld.
Doe jij dat dan maar, jij lijkt nogal op de hoogte te zijn. Of anders hij zelf.
josti5
1
quote:

theo1 schreef op 24 augustus 2023 15:26:

[...]
Doe jij dat dan maar, jij lijkt nogal op de hoogte te zijn. Of anders hij zelf.
---------------
Slappe, ontwijkende reactie.
Succes
4
quote:

ffff schreef op 24 augustus 2023 12:15:

... en ze staan in de rij om zich erbij aan te sluiten: Indonesië. Egypte, Iran en nog wat....

Dus Theo, jouw opsomming is overzichtelijk, maar mist toch een heel belangrijk facet: Ze willen onafhankelijk van het dominerende en manipulerende Westen...Zie de verklaringen op de BRICS-bijeenkomst.

Peter
Idd!

Allemaal onafhankelijke, vrije en democratische landen ... zonder enige vorm van corruptie, manipulatie, geweld, oorlog, armoede, onderdrukking, kinderarbeid ... met uitgebreide rechten/kansen voor alle mensen: vrouwen, gelovigen, LGBTQ+'ers ...

Houzee!!

Eindelijk zal de wereld in vrede en welvaart leven!

---

Op de BRICS-top in Johannesburg zijn
Iran,Saudi-Arabië,Argentinië,Egypte,de
Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en
Ethiopië uitgenodigd om lid te worden
van het samenwerkingsverband.Dat heeft
de Zuid-Afrikaanse president Ramaphosa
bekendgemaakt.


teletekst-data.nos.nl/webplus?p=129
theo1
16
quote:

josti5 schreef op 24 augustus 2023 15:12:

[...]
------------
Als je het zo graag over personen hebt, en dit allemaal zo goed zegt te weten, geef er dan ook even de motivatie voor zijn mening bij.
Ook dat heeft hij al vaak expliciet geschreven.

Dan geef je een compleet beeld, in plaats van dit vertekenende, bovendien overdreven beeld.
En jijzelf bent trouwens ook nogal een rare als ik zo vrij mag zijn.

Je bent nogal trots op je familielid die in het verzet heeft gezeten, maar tegelijk positief over een dictatoriaal regime dat zijn buurland met grof geweld probeert te veroveren. Zo ongeveer waar je familielid tegen heeft gevochten dus.

En steeds maar weer met insinuerende berichten komen. En als je daarop wordt aangesproken, dan ga je lopen zeuren over mensen die kritiek op je hebben. Of je verschuilen achter "alleen maar vragen stellen" en "alleen maar beide kanten laten zien". Nogal zwak.

Wees eens een keer duidelijk man. Wees eens een keer een vent. Zeg gewoon wat je ervan vindt, zonder al dat gezeik en gedraai. Of ben je gewoon een etterbak? Daar lijkt het wel heel sterk op namelijk. Peter die heeft tenminste een mening en daar staat hij ook voor. Ik ben het niet met hem eens, maar daar heb ik dan tenminste respect voor. Daar is bij jou niks van te merken.
Succes
0
quote:

theo1 schreef op 24 augustus 2023 14:18:

[...]

Dat deze landen hun eigen koers willen varen is hun goed recht. Daar heb ik geen enkele moeite mee. Dat is ook precies waar Oekraïne voor vecht: het recht een eigen koers te varen. En Rusland vecht om hen dat recht te ontzeggen. Wat dat betreft zijn de BRICS ideologisch dus eigenlijk bondgenoten van Oekraïne. Of dat zouden ze moeten zijn als ze hun eigen motivatie ook op anderen willen betrekken (wat sommigen van hen duidelijk niet willen).

Het is trouwens niks nieuws onder de zon. Vroeger had je al de niet-gebonden landen, daar is dit eigenlijk gewoon een voortzetting van.

...
AB!

Mss moet/kan Oekraïne ook een aanvraag indienen ...

Ben benieuwd of men daar ook voor open staat.
Het is immers een 'geweldig' clubje ... zonder enige vooringenomenheid of manipulatie (is mij verteld) ... dus dat moet goed komen!
het zwaard
1
Oekraïense inlichtingendienst: landing Krim onderdeel van uitgebreide operatie

De landing van speciale eenheden op de Krim is onderdeel van een "langetermijnoperatie", zegt de Oekraïense militaire inlichtingendienst GOeR. De dienst beweert dat de eenheden vanochtend vroeg landden bij het dorp Majak, in het uiterste westen van de Krim. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zegt dat de operatie succesvol was en noemt dat "goed nieuws".

Volgens GOeR-woordvoerder Andri Joesov wisten de soldaten bij de aanval "zeker dertig" Russen te doden. Ook zou er materiële schade zijn. De Russische luchtmacht heeft enkele radar- en luchtverdedigingsinstallaties in de buurt van Majak, schrijft de Oekraïense publieke omroep Soespilne. Mogelijk waren deze installaties het doelwit van de aanval.
het zwaard
1
vervolg:
Majak ligt op minder dan vijf kilometer van Olenivka, waar Oekraïne gisteren een S-400 luchtverdedigingssysteem vernietigde. Volgens de GOeR laten de operaties zien "dat we de Krim niet alleen met wapens, maar ook met personeel kunnen bereiken". De dienst geeft geen details over de doelen van de acties op de Krim, omdat die "nog niet zijn afgerond".
het zwaard
1
Duitser gearresteerd vanwege levering machines voor wapenproductie aan Rusland

Een Duitse ondernemer is gearresteerd op verdenking van de levering van machines aan Rusland. Die zouden worden gebruikt om scherpschuttersgeweren te produceren, waardoor de verkoop in strijd is met de Europese sancties tegen Moskou. Dat heeft het parket van Karlsruhe donderdag bekendgemaakt.

Ulli S., 55 jaar oud, werd dinsdag aangehouden bij zijn aankomst in de luchthaven van Frankfurt. Hij was overgebracht vanuit Frankrijk, waar hij sinds 10 augustus gevangen zat vanwege een Europees arrestatiebevel. De man hield er al jaren goede zakenrelaties op na met Russische wapenfabrikanten. Zelfs staat hij aan het hoofd van een bedrijf in Baden-Württemberg, in het zuidoosten van Duitsland.

In de lente van 2015 beloofde Ulli S. om zes machines te leveren aan een Rus, inclusief de hulpstukken die nodig zijn om daarmee scherpschuttersgeweren te maken. In totaal was de deal zo'n twee miljoen euro waard. Later dat jaar werden de machines geleverd, met hulp van derden uit Zwitserland en Litouwen. Bovendien zouden werknemers van Ulli S. Russen hebben opgeleid om de machines te gebruiken.
het zwaard
0
Hoe meer,hou liever!

Ook Noorwegen gaat F-16's leveren

Na Nederland en Denemarken geeft ook Noorwegen F-16's aan Oekraïne. Dat meldt de Noorse televisiezender TV 2 op basis van ingewijden. Het nieuws komt naar buiten terwijl de Noorse premier Jonas Gahr Støre in Kiev is voor een bezoek.

Zondag werd bekend dat Oekraïne de F-16's krijgt waar het land al lange tijd om vraagt. Wanneer het land de vliegtuigen ontvangt en hoeveel F-16's die kant op gaan, is nog onduidelijk. Ook van de Noorse leveringen zijn de details nog onbekend.
het zwaard
0
Zelenski grapt over crash Prigozjin: 'Dit was niet wat we bedoelden'

'Toen Oekraïne aan de wereld een oproep deed voor vliegtuigen, was dit niet wat we in gedachten hadden', grapte de Oekraïense president Volodimir Zelenski deze namiddag tijdens een persconferentie. Hij ontkende formeel dat Oekraïne iets met de vliegtuigcrash van Prigozjins privéjet te maken heeft. Op dezelfde persconferentie kondigde hij samen met de Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa aan dat Portugal zou helpen met de opleiding van Oekraïense piloten en ingenieurs, zodat die met F-16's kunnen werken. De Sousa zegde ook Portugese steun toe voor de wederopbouw van Oekraïne.
Succes
0
3 Russian S-300s damaged in Kherson Region – Humeniuk

Op woensdag 23 augustus vernietigde de strijdkrachten van Oekraïne (AFU) het vijandelijke S-400 Triumph luchtafweerraketsysteem op de Krim. Ook werden drie Russische S-300-draagraketten vernietigd of beschadigd in de regio Cherson.

De woordvoerder van de strijdkrachten van het Zuiden, Nataliya Humeniuk, zei dit in de telethon-uitzending, schrijft RBC-Oekraïne.

Ze merkte op dat het S-400-complex een krachtig luchtverdedigingsmiddel is, waarvan de vijand nu verstoken is. Tegelijkertijd is dit niet het enige middel om de bezetters te beschermen.

‘Zij (de Russen – red.) hebben nog steeds veel wapens die we zullen moeten vernietigen. Daarom gaat het katoenseizoen door. We hebben het aangekondigd, zelfs toen ze een vakantieperiode verwachtten. En als het weer het toelaat, zullen we dat ook doen. doorgaan met het planten van katoen”, aldus de woordvoerster.

Humeniuk voegde eraan toe dat het te vroeg is om conclusies te trekken, omdat er nog veel werk aan de winkel is.

Tegelijkertijd merkte ze op dat de S-400 niet het enige verlies was in het verdedigingssysteem van de vijand de afgelopen dag.

“In ons verantwoordelijkheidsgebied hebben we ook gewerkt aan luchtverdedigingsapparatuur, en drie S-300-draagraketten zijn vernietigd en beschadigd. Dat wil zeggen dat ze niet langer kunnen worden gebruikt als beschermingsmiddel in de Kherson-regio, noch als middel om aanval", zei ze.

Men zal zich herinneren dat gisteren de Defensie-inlichtingendienst rapporteerde dat het Russische S-400 Triumph luchtafweerraketsysteem voor de lange en middellange afstand was vernietigd bij Kaap Tarkhankut in de bezette Krim. De installatie zelf, de raketten erop en het personeel werden volledig vernietigd.

ukranews.com/en/news/951864-3-russian...
Succes
0
President van Portugal verrast Kiev met toespraak in het Oekraïens

"Portugal zal altijd achter uw onafhankelijkheid staan". Marcelo spreekt Oekraïens in Kiev

www.youtube.com/watch?v=CCEnqce3tWg
josti5
2
quote:

theo1 schreef op 24 augustus 2023 15:37:

[...]

En jijzelf bent trouwens ook nogal een rare als ik zo vrij mag zijn.

Je bent nogal trots op je familielid die in het verzet heeft gezeten, maar tegelijk positief over een dictatoriaal regime dat zijn buurland met grof geweld probeert te veroveren. Zo ongeveer waar je familielid tegen heeft gevochten dus.

En steeds maar weer met insinuerende berichten komen. En als je daarop wordt aangesproken, dan ga je lopen zeuren over mensen die kritiek op je hebben. Of je verschuilen achter "alleen maar vragen stellen" en "alleen maar beide kanten laten zien". Nogal zwak.

Wees eens een keer duidelijk man. Wees eens een keer een vent. Zeg gewoon wat je ervan vindt, zonder al dat gezeik en gedraai. Of ben je gewoon een etterbak? Daar lijkt het wel heel sterk op namelijk. Peter die heeft tenminste een mening en daar staat hij ook voor. Ik ben het niet met hem eens, maar daar heb ik dan tenminste respect voor. Daar is bij jou niks van te merken.
----------------
Ook in 'mijn geval' zit je er volledig naast met je indruk.

Voor de zoveelste keer: 'wat ik ervan vind' doet er niets toe, en hier verschijnen al meninkjes en emotietjes te over; daaraan nog méér toevoegen vind ik zinloos.

Het gaat mij om de feiten.

En dan wel graag de feiten omtrent het geheel.

Met eenzijdig gejuich over slachtoffers en de plaatsing van '18+ filmpjes' heb ik al helemáál niets.

'Insinuerend', 'zeuren', 'verschuilen', 'zwak', ', man', 'vent', 'gezeik, 'gedraai', 'etterbak': stuk voor stuk bejegeningen die mij beletten, verder serieus te reageren.
het zwaard
1
Franse minister spot met hoog sterftecijfer onder naaste medewerkers van Poetin

De Franse minister van Buitenlandse Zaken, Catherine Colonna, heeft donderdag met een vleugje ironie gereageerd op de dood van Wagner-chef Jevgeni Prigozjin. "Het sterftecijfer onder diegenen die dicht bij Poetin staan is enorm hoog", merkte ze op.
Op zijn beurt liet het ministerie weten dat het nog te vroeg is om de gevolgen van de vermoedelijke verdwijning in te schatten. "Maar als deze verdwijning wordt bevestigd, zou dat een belangrijke factor zijn", klinkt het.

Woensdagavond crashte een Wagner-privévliegtuig, met de topman aan boord, dat onderweg was van Moskou naar Sint-Petersburg in Tver. Prigozjin was jarenlang een vertrouweling van de Russische president Vladimir Poetin, maar hij viel in ongenade door zijn aanhoudelijke openlijke kritiek op de Russische militaire strategie in Oekraïne.
luchtschip
0
Bill Browder, Hoofd van de Global Magnitsky Justice-campagne :

Wagner-strijders waarschuwen Putin : ‘verwacht ons’

nadat Prigozjin ‘omkwam bij een vliegtuigongeluk’. Aangezien alle Wagner-huurlingen nu gemarkeerde mannen zijn, kan ik me voorstellen dat de reeks moorden binnen het Russische establishment beide kanten op zal gaan.

twitter.com/Billbrowder/status/169470...
Succes
3
quote:

josti5 schreef op 24 augustus 2023 16:26:

[...]
----------------

Het gaat mij om de feiten.
..

Tuurlijk, het gaat jou -alleen- om FEITEN.
Dat is bij al jouw bijdragen (zoals bovenstaande) heel duidelijk!

Nou kom er maar in ... -met de feiten- ... ben -al weer- benieuwd.
Succes
2
Russische troepen verlaten frontlinies vanwege ‘instortend’ moreel: ex-commandant

www.thedefensepost.com/2023/08/24/rus...

Een voormalige hoge Russische commandant heeft beweerd dat sommige strijdkrachten van Moskou op het punt staan ??hun frontlinieposities in Oekraïne op te geven vanwege het ‘instortende moreel’.

Sergey Gulyaev, die als luitenant-kolonel in het Sovjetleger diende, vertelde Express.co.uk dat hij de situatie in Oekraïne in de gaten heeft gehouden en dat hij regelmatig contact heeft met Russische functionarissen die in het door oorlog verscheurde land zijn ingezet.

Hij onthulde de wrede omstandigheden waarmee de binnenvallende strijdkrachten op het slagveld worden geconfronteerd, omdat ze “slecht uitgerust” zijn en maandenlang zonder hulp in de loopgraven worden achtergelaten.

Hij beweerde ook met soldaten te hebben gesproken die het gevoel hadden dat ze door hun superieuren in de steek waren gelaten en gedwongen waren hun eigen militaire voorraden te kopen om te overleven.

“Het leger veracht [Russische president Vladimir] Poetin, [minister van Defensie Sergei] Shoigu en [chef van de generale staf Valery] Gerasimov”, zei Gulyaev.

“Soldaten moeten van hun loon hun eigen uitrusting kopen, zoals kogelvrije vesten, aangezien er geen militaire voorraden zijn.”

Echt demoraliserend effect’

Gulyaev zei dat soldaten geen verlof mochten nemen vanwege het gebrek aan Russische reserves om de Oekraïense strijdkrachten te bestrijden.

Sommigen van hen moesten zelfs “maandenlang” in enorme loopgraven zitten zonder tankondersteuning of andere voertuigen om ze eruit te halen, vervolgde hij.

Er waren ook incidenten waarbij de voormalige commandant werd “gevraagd militaire jeeps aan te schaffen” omdat soldaten “geen toegang hadden tot militaire ambulances” om de gewonden te evacueren.

“Het heeft allemaal een echt demoraliserend effect”, zei Gulyaev, eraan toevoegend dat de woede en het lage moreel al tot sabotagedaden leiden.

Recente analyse

Onlangs zei het Institute for the Study of War (ISW) in zijn laatste analyse van de oorlog in Oekraïne dat Russische frontlinie-eenheden vaak te kampen hadden met een ‘gedegradeerd moreel’.

Als gevolg van Oekraïense artillerieaanvallen vanuit achtergebieden raken de indringers vaak in paniek, wat resulteert in een verminderde gevechtseffectiviteit.

“Een kapotte Russische frontlinie-eenheid zou de integriteit van andere frontlinieverdedigingen bedreigen, en een dergelijke breuk in de Russische frontlinie zou een kwetsbaarheid opleveren die Oekraïense strijdkrachten zouden kunnen uitbuiten”, aldus de Amerikaanse denktank.
Fender bass
2
quote:

josti5 schreef op 24 augustus 2023 16:26:

[...]
----------------
Ook in 'mijn geval' zit je er volledig naast met je indruk.

Voor de zoveelste keer: 'wat ik ervan vind' doet er niets toe, en hier verschijnen al meninkjes en emotietjes te over; daaraan nog méér toevoegen vind ik zinloos.

Het gaat mij om de feiten.

En dan wel graag de feiten omtrent het geheel.

Met eenzijdig gejuich over slachtoffers en de plaatsing van '18+ filmpjes' heb ik al helemáál niets.

'Insinuerend', 'zeuren', 'verschuilen', 'zwak', ', man', 'vent', 'gezeik, 'gedraai', 'etterbak': stuk voor stuk bejegeningen die mij beletten, verder serieus te reageren.
Een indruk maak je op anderen. Daar kan die ander dus niet naast zitten. Het is hoe die het beleeft.
Op mij maak je exact die indruk.

Probeer eens een andere indruk te maken, als je dit niet wil horen.
63.509 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2602 2603 2604 2605 2606 2607 2608 2609 2610 2611 2612 ... 3172 3173 3174 3175 3176 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 882,63 +12,36 +1,42% 26 apr
AMX 914,42 -2,12 -0,23% 26 apr
ASCX 1.198,74 +7,95 +0,67% 26 apr
BEL 20 3.874,87 +16,93 +0,44% 26 apr
Germany40^ 18.177,90 +260,62 +1,45% 26 apr
US30^ 38.211,61 0,00 0,00% 26 apr
US500^ 5.095,29 0,00 0,00% 26 apr
Nasd100^ 17.698,09 0,00 0,00% 26 apr
Japan225^ 38.345,55 0,00 0,00% 26 apr
WTI 83,64 0,00 0,00% 26 apr
Brent 87,99 0,00 0,00% 26 apr
EUR/USD 1,0693 -0,0036 -0,34% 14:08
BTC/USD 63.101,97 -877,90 -1,37% 02:59
Gold spot 2.337,95 0,00 0,00% 26 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ASMI 623,800 +42,200 +7,26% 26 apr
ASML 858,800 +25,100 +3,01% 26 apr
PROSUS 31,625 +0,815 +2,65% 26 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
IMCD 141,700 -7,300 -4,90% 26 apr
ABN AMRO BANK N.V. 15,210 -0,665 -4,19% 26 apr
BESI 130,400 -5,600 -4,12% 26 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront