Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

A3aan
2
Nieuwsuur 21:30 uur. Oekraïne wint niet, Rusland wint niet. Resultaat Putin heeft de tijd om door te gaan. Dus wie gaat uiteindelijk zijn zin krijgen. Helaas, de Russen zullen niet weggejaagd worden. En maar doorgaan met het laten sneuvelen van mannen . Waar zit het normale verstand.
JanGerrits
4
quote:

A3aan schreef op 20 november 2023 23:15:

Nieuwsuur 21:30 uur. Oekraïne wint niet, Rusland wint niet. Resultaat Putin heeft de tijd om door te gaan. Dus wie gaat uiteindelijk zijn zin krijgen. Helaas, de Russen zullen niet weggejaagd worden. En maar doorgaan met het laten sneuvelen van mannen . Waar zit het normale verstand.
Er is toch maar 1 land wat doorgaat met het laten sneuvelen van mannen? Hetzelfde land dat verantwoordelijk is voor het laten sneuvelen van die mannen. Rusland, niemand anders.
Wat verlang je dan? Dat Oekraïne maar ? van zijn land gaat afstaan omdat Rusland anders nog meer Oekraïners gaat vermoorden? ? Afstaan aan terroristen en dan hopen dat ze na een jaar niet weer voor de rest gaan? Want hoe betrouwbaar is Rusland? Totaal onbetrouwbaar. Waarom leg je de verantwoordelijkheid om de oorlog te beëindigen niet bij Rusland, maar wel bij Oekraïne?
Fred 62
2
quote:

JanGerrits schreef op 20 november 2023 23:29:

[...]
Waarom leg je de verantwoordelijkheid om de oorlog te beëindigen niet bij Rusland, maar wel bij Oekraïne?

Misschien is a3aan wel een Rus?
DurianCS
2
quote:

A3aan schreef op 20 november 2023 23:15:

Nieuwsuur 21:30 uur. Oekraïne wint niet, Rusland wint niet. Resultaat Putin heeft de tijd om door te gaan. Dus wie gaat uiteindelijk zijn zin krijgen. Helaas, de Russen zullen niet weggejaagd worden. En maar doorgaan met het laten sneuvelen van mannen . Waar zit het normale verstand.
Poetin heeft maar een doel en dat is het vernietigen van Oekraine, ten koste van alles en dat heeft niets met verstand te maken.
Karel
1
quote:

A3aan schreef op 20 november 2023 23:15:

Nieuwsuur 21:30 uur. Oekraïne wint niet, Rusland wint niet. Resultaat Putin heeft de tijd om door te gaan. Dus wie gaat uiteindelijk zijn zin krijgen. Helaas, de Russen zullen niet weggejaagd worden.
de Russen zullen niet weggejaagd worden.
Als de Russen niet verjaagd zullen worden , hebben de Russen gewonnen..

Alleen Bagdad Bobs kunnen dat niet begrijpen :-)
Wanneer beginnen de politici dat eindelijk in te zien?
Misschien zullen die dan eindelijk besluiten om met NAVO-troepen Oekraïne te gaan helpen.
het zwaard
1
Oekraïne schiet één raket en negen drones neer

De Oekraïense luchtverdediging heeft afgelopen nacht één Russische raket en negen van tien gelanceerde drones neergeschoten, zegt de Oekraïense luchtmacht op dinsdag.

De luchtmacht zegt in een verklaring dat het Russische leger in verschillende richtingen drones van Iraanse makelij lanceerde vanaf Russisch grondgebied.
het zwaard
1
Duitse defensieminister brengt verrassingsbezoek aan Kiev

De Duitse minister van Defensie Boris Pistorius is dinsdagochtend in Kiev gearriveerd voor een verrassingsbezoek aan de Oekraïense hoofdstad. Een verslaggever van de Duitse krant Bild plaatste op X beelden van Pistorius die er uit een trein stapt. Volgens persbureau AFP spreekt hij er onder meer met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky.

Het is het tweede bezoek van Pistorius aan Oekraïne sinds hij begin dit jaar defensieminister werd. Maandag bracht zijn Amerikaanse collega Lloyd Austin een bezoek aan Kiev. De bezoeken volgen op een intensivering van Russische luchtaanvallen op Oekraïne.

Duitsland is na de Verenigde Staten de grootste militaire steunverlener aan Oekraïne. Het bezoek moet volgens AFP laten zien dat Berlijn de aandacht voor Oekraïne niet laat verslappen nu in het Midden-Oosten het conflict tussen Hamas en Israël is opgelaaid.
het zwaard
0
Oekraïense leger telt meer dan 40.000 vrouwen
Meer dan 40.000 vrouwen dienen momenteel in het Oekraïense leger. Daarmee zijn ze goed voor zowat 5 procent van alle strijdkrachten, zo maakte het Oekraïense ministerie van Defensie maandag bekend. 5.000 van hen zijn direct betrokken bij gevechtsoperaties.

Meer dan vier op de tien vrouwen in het leger (41 procent) hebben minderjarige kinderen, terwijl meer dan 2.500 van hen alleenstaand zijn. In 2014 schommelde het aantal vrouwen in het Oekraïense leger nog rond 16.500. Sindsdien heeft Kiev echter alle beperkingen voor vrouwen in het leger geschrapt.
benbelegger
0
Poetin en Kirill creëren een eigen godsdienst, hebben al een eigen regenboog aangeboden gekregen ( 7 tinten grijs) en krijgen binnenkort ook een eigen volkslied, in navolging van Kim Jong-un.

Met stevige waarschuwingen proberen Zuid-Korea en de Verenigde Staten Noord-Korea ervan te weerhouden een spionagesatelliet in de ruimte te brengen. Maar Kim Jong Un ziet zichzelf dankzij Rusland als een echte wereldleider, inclusief een verplicht loflied op hem.

PYONGYANG

Rechtop staan, stevig praten, sterke taal gebruiken. Dat is hoe de Zuid-Koreaanse generaal Kang Hopil Noord-Korea maandag probeerde te overtuigen geen spionagesatelliet te lanceren. Het zou ‘een provocatie zijn die onze nationale veiligheid ondermijnt’, aldus Kang.

Want die satelliet hoort bij het ballistische raketprogramma van Noord-Korea, waarvoor het ook kernkoppen ontwikkelt. Beide programma’s zijn door de VN Veiligheidsraad verboden en ook verbonden aan zware sancties.

Noord-Korea trekt er zich niks van aan. Dit jaar heeft het al 21 testen gedaan met ballistische raketten. En de handelssancties? Dankzij Rusland kent Noord-Korea een florerende export van artilleriegranaten, raketten en ander oorlogstuig. Begin deze maand meldde de Zuid-Koreaanse inlichtingendienst NIS dat Noord-Korea ruim een miljoen granaten aan Rusland had geleverd. Westerse inlichtingendiensten, zoals die van Estland, houden het op 350.000 artilleriegranaten – nog steeds meer dan de hele Europese Unie dit jaar voor Oekraïne wist te produceren.

Rusland probeert onder meer door het leveren van graan de rekening te betalen, maar volgens het Russische staatspersbureau TASS weigerde Noord-Korea een aanbod van 50.000 ton graan, ondanks de precaire voedselsituatie in het land. Het regime in Pyongyang wil geld, om dat te gebruiken voor het wapenprogramma.

Dat laatste komt ook naar voren in het rapport van de VN-experts voor de sancties tegen Noord-Korea in hun rapport aan de Veiligheidsraad. Noord Korea ‘blijft doorgaan de sancties van de Veiligheidsraad te negeren’, aldus de experts die het verder hebben over ‘een rijke variëteit van het omzeilen van de sancties’.

Een van de manieren is het roven van geld via cyberdiefstal. Afgelopen jaar was een recordjaar in Noord-Koreaanse cyberdiefstallen, aldus de VN-onderzoekers, met naar schatting 1,6 miljard euro aan geroofd geld. En Noord-Korea heeft volgens de experts ‘steeds verfijnder cybertechnieken om fondsen en informatie te stelen. Het geld dat Noord-Korea daarmee verdient ‘wordt gebruikt voor het ballistische raketprogramma’.

De spionagesatelliet die Noord-Korea in de ruimte wil brengen, is met dat programma verbonden, stellen de VS, Zuid-Korea en ook Japan. Noord-Korea ontkent dat, maar daar geloven de westerse landen niets van. Noord-Korea ontkent ook dat het wapens aan andere landen levert, terwijl het Israëlische leger bij de gevechten met Hamas-terroristen na de moordaanslagen van 7 oktober ook voorraden Noord-Koreaanse F-7 raketgranaten heeft gevonden. Dit aanpakken is erg lastig, want zowel Rusland als China en zeker Iran drijven steeds openlijker handel met de Noord-Koreaanse dictator.

Loflied op Kim
Die voelt zich nu zo sterk, dat hij het officieuze volkslied, dat zijn vader Kim Jong Il bezong, vervangt door een loflied op zichzelf. Deze maand zijn de orders daarvoor de deur uitgegaan, meldt onder meer Radio Free Asia. ‘Onze generaal is de meest wijze van tien miljoen. Onze generaal plant het mooiste paradijs met de kracht van de liefde voor onze altijddurende geluk. Zijn naam is Generaal Kim Jong Un’, is een deel van de tekst. Deze meest wijze van de wijzen hoeft naar niemand te luisteren, is de bedoeling ervan.

Maar zelf vertelt hij niets – zeker niet over de echte humanitaire situatie in zijn land. Veel internationale organisaties die in het land werkten, klagen dat ze geen contact meer kunnen krijgen met het regime over het verlenen van hulp, meldt NK News. Ook de VN-experts schrijven dat. Kim, de grote leider, wil geen hulp omdat de officiële leer is dat het land volledig zelfstandig is op alle terreinen. De werkelijkheid, dat volgens VN-cijfers ruim 45 procent van de bevolking de afgelopen twee jaar te maken had met ondervoeding, is daaraan ondergeschikt.

De Noord-Koreaanse leider voelt zich hierin gesterkt door ‘het groeiende strategische partnerschap met Rusland’, aldus 38North, een in analyses over Noord-Korea gespecialiseerde website. Kim Jong Un, gewaardeerd wapenproducent voor Poetin, doet daar zijn voordeel mee.
www.nd.nl/nieuws/buitenland/1201122/h...

Foto met tekst in de bijlage.
.
Bijlage:
Karel
0
quote:

DurianCS schreef op 21 november 2023 00:02:

[...]
Poetin heeft maar een doel en dat is het vernietigen van Oekraine,
Daar is hij al sinds eind vorig jaar mee bezig.

Als de NAVO dat wil stoppen , moeten we nu onze troepen inzetten, ipv laf wat geld ertegenaan gooien.
Het lenteoffensief heeft nauwelijks een deuk in een pakje boter geslagen. Waarom zou dat volgend jaar beter gaan?

Of. je denkt dat die paar F16’s het verschil gaan maken?
Laat me niet lachen, Bob
pakman
1
voor josti5 /Karel en anderen.

Biden Administration Announces New Security Assistance for Ukraine

The capabilities in this package, valued at up to $100 million, include:

Stinger anti-aircraft missiles;
One High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS) and additional ammunition;
155mm and 105mm artillery rounds;
Tube-Launched, Optically-Tracked, Wire-Guided (TOW) missiles;
Javelin and AT-4 anti-armor systems;
More than 3 million rounds of small arms ammunition;
Demolitions munitions for obstacle clearing;
Cold weather gear; and
Spare parts, maintenance, and other ancillary equipment.

www.defense.gov/News/Releases/Release...
XTrail
2
$100 million is peanuts, er staan meestal geen aantallen bij dus heel veel zal/kan het allemaal niet zijn
closer
1
Vrouwen van gemobiliseerde Russen willen de straat op om hun mannen terug te krijgen uit Oekraïne

In Rusland willen vrouwen van soldaten de straat op om te demonstreren voor de terugkeer van hun mannen uit de oorlog tegen Oekraïne. De Russische autoriteiten proberen de vrouwen op andere gedachten te brengen met huisbezoeken, dreigementen en een demonstratieverbod.

Tom Vennink, 21 november 2023, 05:00

Actiegroepen van vrouwen zijn boos dat gemobiliseerde mannen nu al langer dan een jaar aan het front staan, zonder afgelost te worden. Ze eisen dat mannen maximaal een jaar hoeven te vechten en dat gewonden terugkeren naar huis. Ook willen ze dat er meer vrijstellingen komen voor mannen met medische aandoeningen.

Daarmee gaan ze recht in tegen het oorlogsbeleid van het Kremlin. President Vladimir Poetin voerde vorig jaar september een mobilisatie ‘zonder einde’ in: mannen die worden opgeroepen voor het leger, mogen pas naar huis aan het einde van de ‘speciale militaire operatie’.

De actiegroepen hebben in verscheidene grote steden bij de autoriteiten aanvragen ingediend voor demonstraties. De grootste actiegroep, Poet Domoj (‘De weg naar huis’) met dertienduizend leden op Telegram, wil komende zondag de straat op in Moskou en St.-Petersburg. Andere groepen willen demonstreren in Siberische steden waar veel mannen zijn opgeroepen voor de oorlog. In Vologda namen familieleden van gemobiliseerde mannen vorige maand een video op, waarin ze vertelden dat hun naasten zonder uitrusting en training naar het front zijn gestuurd en daar omkwamen en gewond raakten.

Demonstraties verboden
De autoriteiten wijzen alle demonstratieaanvragen af, meestal met anticoronamaatregelen als formele uitleg. In de praktijk worden die maatregelen alleen ingezet om demonstraties te verbieden. In sommige steden zetten de autoriteiten vrouwen onder druk om te zwijgen. In de Siberische stad Kemerovo zocht de politie vrouwen van gemobiliseerden thuis op om ze te waarschuwen voor de gevolgen van deelname aan ‘niet-geautoriseerde demonstraties’, zo bericht de Russische nieuwssite iStories. De vrouwen moesten ook hun telefoons ontgrendelen en inzage geven in hun berichtenverkeer.

Het Kremlin lijkt bang dat demonstraties van soldatenvrouwen snel kunnen groeien. Het Russische leger heeft immers honderdduizenden mannen de oorlog ingestuurd zonder einddatum. Tienduizenden van hen zijn omgekomen. Uit recente analyses van Russische overlijdensberichten blijkt dat onder gemobiliseerde burgers de meeste doden vallen, nu veel beroepsmilitairen zijn gesneuveld en het huurlingenleger Wagner is verdwenen van het front.

In tegenstelling tot veel andere critici van het Kremlin zeggen de vrouwen niet tegen de invasie te zijn. ‘We zijn niet tegen de oorlog, wij zijn vreedzame vrouwen’, zei een deelnemer van een recente demonstratie in Moskou tegen een politieagent. De vrouwen hadden geen toestemming gekregen voor een eigen protest, maar sloten zich met hun posters aan bij een herdenking van de Oktoberrevolutie van de Communistische Partij, die samenwerkt met het Kremlin. De demonstratie van enkele tientallen vrouwen werd na een paar minuten beëindigd door een ingreep van communistenleider Gennadi Zjoeganov, die beloofde naar de vrouwen te zullen luisteren als ze hun protest zouden staken.

Groeiende onvrede
De groeiende onvrede onder de vrouwen van soldaten zet de Russische autoriteiten voor moeilijke keuzen. De traditionele aanpak van demonstranten – oppakken en opsluiten – kan woede tegen het Kremlin veroorzaken bij een groot deel van de bevolking dat voorstander is van de invasie. Instemmen met de eisen van de demonstranten is ook riskant, want dan moet het leger nóg meer mannen oproepen om de gemobiliseerden aan het front te vervangen.

Voorlopig probeert het Kremlin actiebereide vrouwen te sussen. Afgelopen zondag kaapte het stadsbestuur van Novosibirsk een demonstratie van moeders en vrouwen van soldaten, door de deelnemers te dirigeren naar een afgesloten theater met boven de ingang een grote letter ‘Z’, het symbool van de invasie. Journalisten mochten niet naar binnen.

Actiegroep Poet Domoj zei maandag zulk ingrijpen van de autoriteiten niet te accepteren. ‘Niemand geeft om onze rouw. Wij, samen met onze mannen, zijn en worden domweg gebruikt’, aldus de groep in een bericht op Telegram. ‘We trekken ons pas terug als onze mannen thuis zijn.’

www.volkskrant.nl/cs-bd0caff4
luchtschip
1
Voor de tweede keer in slechts een paar dagen tijd moest een passagiersvliegtuig van Ural Airlines een noodlanding maken in een voor hulpverleners nauwelijks bereikbaar gebied vanwege een hydraulische storing.

foto
pbs.twimg.com/media/F6Ku49IawAA0vKX?f...

>>Rusland is een derdewereldland :

twee maanden na de landing in een veld in Siberië staat het passagiersvliegtuig dat een storing heeft opgelopen er nog steeds. Er is wel een hek omheen gebouwd.

foto's

pbs.twimg.com/media/F_Z9O5tacAAWFmZ?f...

pbs.twimg.com/media/F_Z9PAgaUAAKzGG?f...

pbs.twimg.com/media/F_Z9OxcaMAATMOn?f...

twitter.com/igorsushko/status/1726705...
Karel
1
quote:

Fred 61 schreef op 21 november 2023:

[...]

Misschien is a3aan wel een Rus?
Een inhoudelijke reactie zit er zo te zien wederom niet in bij Fred61. Kun je ook inhoudelijk reageren, zonder op de persoon te spelen?
closer
0
quote:

pakman schreef op 21 november 2023 10:25:

www.youtube.com/watch?v=Cz6zU5Kh4L8

hier de video die bij bovenstaand bericht hoort.
Dank. Deskundige Konstantin Eggert zegt dus dat Poetin nog steeds profiteert van de Russische neiging om zich af te sluiten voor het oorlogsnieuws. Hij ziet deze demonstraties niet verschuiven naar een "full-fledged anti-war pro-peace protest" tenzij er massaal doden gaan vallen (?)...

Wel weten we nu dat de nieuwbakken soldaten leren hoe ze prikkeldraad moeten doorknippen.
pakman
1
quote:

closer schreef op 21 november 2023 11:18:

[...]
Dank. Deskundige Konstantin Eggert zegt dus dat Poetin nog steeds profiteert van de Russische neiging om zich af te sluiten voor het oorlogsnieuws. Hij ziet deze demonstraties niet verschuiven naar een "full-fledged anti-war pro-peace protest" tenzij er massaal doden gaan vallen (?)...

Wel weten we nu dat de nieuwbakken soldaten leren hoe ze prikkeldraad moeten doorknippen.
en dat ze een mooie uitrusting krijgen (voor in de kist als ze hun vinden en ophalen)
luchtschip
1
Russische militaire blogger Wargonzo is niet optimistisch over de Oekrainse bruggenhoofden bij de Dnjepr rivier in de Kherson regio

WarGonzo's vroege ochtendupdate over Krynky.

"In de richting Kherson-Krim vielen Oekraïense mariniers, ondersteund door artillerie, aan vanuit Krynky op de linkeroever van de Dnipro en drongen de bosgordel nabij dit dorp binnen. Het doel is om de snelweg M-14 te bereiken. Als succes wordt behaald, zullen de Russische strijdkrachten ernstige problemen ontvingen."

Dit is een vestiging van andere bronnen die beweren dat Oekraïense troepen door het bos naar voren trekken en al oprukken.

toelichting :

De M14 is een belangrijke aanvoerweg voor de Russen naar de steden/dorpjes langs de Dnjepr rivier

kaart
pbs.twimg.com/media/F_chDI5XsAAaxnT?f...

twitter.com/NOELreports/status/172688...
63.510 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2787 2788 2789 2790 2791 2792 2793 2794 2795 2796 2797 ... 3172 3173 3174 3175 3176 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 882,63 +12,36 +1,42% 26 apr
AMX 914,42 -2,12 -0,23% 26 apr
ASCX 1.198,74 +7,95 +0,67% 26 apr
BEL 20 3.874,87 +16,93 +0,44% 26 apr
Germany40^ 18.177,90 +260,62 +1,45% 26 apr
US30^ 38.211,61 0,00 0,00% 26 apr
US500^ 5.095,29 0,00 0,00% 26 apr
Nasd100^ 17.698,09 0,00 0,00% 26 apr
Japan225^ 38.345,55 0,00 0,00% 26 apr
WTI 83,64 0,00 0,00% 26 apr
Brent 87,99 0,00 0,00% 26 apr
EUR/USD 1,0693 -0,0036 -0,34% 14:08
BTC/USD 63.101,97 -877,90 -1,37% 02:59
Gold spot 2.337,95 0,00 0,00% 26 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ASMI 623,800 +42,200 +7,26% 26 apr
ASML 858,800 +25,100 +3,01% 26 apr
PROSUS 31,625 +0,815 +2,65% 26 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
IMCD 141,700 -7,300 -4,90% 26 apr
ABN AMRO BANK N.V. 15,210 -0,665 -4,19% 26 apr
BESI 130,400 -5,600 -4,12% 26 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront