Franse aandelen « Terug naar discussie overzicht

Atos

131 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
kassa!
1
Leefloon
0
Voor een kleine gokker (!) met koopbereidheid zou een/één zeer kortlopende short putoptie januari 5 een optie kunnen zijn, met op jaarbasis een prettig nettorendement. Dan mag er nog eens 6% van de koers af, en hoeft dit aandeel niet te stijgen om er toch iets aan te verdienen. Geen tip, maar "een" manier om eens te proberen om te profiteren van zo'n volatiliteit.

Rijk wordt een Atos-gokker er niet van, en tot de "verborgen kosten" behoort wellicht een weekje nachtrust. Mijn glazen bol is defect, dus bij een onverhoopte grote daling heb ik geen mening over "doorrollen", verlies nemen, of na uitoefening € 5 betalen voor de geleverde aandelen.
NSBB
2
bron : Les Echos 12 januari 2024•18:38

De verkoop van een deel van de activiteiten van Atos aan de Tsjechische miljardair Daniel Kretinsky is ernstig in gevaar. De IT-groep, gewurgd door schulden, is in een race tegen de klok verwikkeld om aan het worstcasescenario te ontsnappen. De koers van het aandeel kelderde op de beurs.

Aan het begin van het jaar worden de telefoons warm op het hoofdkantoor van Atos. Aan de andere kant van de lijn zijn klanten die trouw zijn gebleven aan het voormalige IT-vlaggenschip wanhopig op zoek naar antwoorden. De langverwachte ondertekening van de verkoop van de managed services-activiteiten van Atos aan de Tsjechische miljardair Daniel Kretinsky heeft nog steeds niet plaatsgevonden. Volgens verschillende mensen die bij de zaak betrokken zijn, is de transactie, die een reddingslijn zou moeten bieden aan het bedrijf van 100.000 werknemers, zelfs gecompromitteerd. Nog een wending in de verbijsterende soap van de afdaling van de samenleving in de hel, die nu speelt voor haar voortbestaan.

Volgens onze informatie zal er over enkele dagen een nieuwe ontmoeting tussen de twee partijen plaatsvinden. Er is een "laatste kans"-ontmoeting gepland tussen de voormalige bankier Jean-Pierre Mustier, president van Atos, en de miljardair die aankopen int in Frankrijk. Een face-to-face tussen twee mannen die gewend zijn aan marathononderhandelingen en bekend staan als hard in zaken.

wordt vervolgt :)
Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 12 januari 2024 14:23:

tot de "verborgen kosten" behoort wellicht een weekje nachtrust. Mijn glazen bol is defect, dus bij een onverhoopte grote daling ...
Atos levert razendsnel. Iets voor gokkers. Rijk wordt je er waarschijnlijk niet van; arm mogelijk wel. De koers is al maandenlang extreem onrustig, en die onrust zit nu niet eens rond een hoogtepunt.

YTD -31,01%, en in de top 10 van het slechtst presterende Parijse noteringen (na Magillem Design Services, Acheter-louer.fr, Rapid Nutricion, L'Agence Automobilière, Fashion Bel Air, DBT, Spineway, Europlasma en Plant Advanced Technologies).
kassa!
1
- Beurswaarde €570 miljoen
- Airbus betaalt misschien €1,5 miljard voor BDS

Zegt genoeg over de schuldenlast bij Atos.
Leefloon
0
quote:

kassa! schreef op 13 januari 2024 13:46:

Zegt genoeg over de schuldenlast bij Atos.
Net zoals de vermeende afhankelijkheid van één miljardair, die in zo'n geval dan weer eigen belangen heeft.

Eens met "afblijven". Een val kan jarenlang duren, met tussentijds allerlei kansen om in te stappen. Grote koersuitslagen kunnen telkens aantrekkelijk lijken. Maar die zijn ook elders te vinden, mogelijk met minder neerwaarts risico. Atos is/was een grote naam. Het afgelopen halfjaar waren er echter alleen al in Parijs 70 noteringen met gemiddeld grotere dagelijkse koersuitslagen dan die van Atos (intraday gemiddeld 6,65%), dus dan is het alleen de (voormalige) grootte die Atos in Frankrijk een beetje bijzonder maakt.

Op vergelijkbare basis komt in Amsterdam alleen BenevolentAI aan die 6,65%, met 7,03%. Maar ook daar moet je de volgorde van koop en verkoop goed gokken, met jl. vrijdag eerst een hoogste koers van € 1,07 en daarna een laagste koers van € 0,96.
kassa!
0
Cees Smit vandaag in zijn column :

Over de aanhouder wint gesproken

Atos blijft ondanks positieve berichten rond de split up ‘vrolijk’ zakken. persoonlijk blijf ik zitten en geef niet toe in dit eindspel. De spreekwoordelijke dood of de gladiolen?
kassa!
0
kassa!
0
Negotiations between Airbus and Atos for the sale of Atos BDS are progressing and should not be slowed down by the British activist fund TCI, which is very opposed to the signing of a deal between the two groups. However, even the outcome of these negotiations is conditional on those concerning Tech foundations with Czech billionaire Daniel Kretinsky.
By Régis Soubrouillard on 01/19/2024 at 8:00 a.m. Reading 5 min
kassa!
1
S&P let loose and downgraded ATOS's debt by 3 notches, skipping the "B+" and "B" ratings to go directly to B- (see table at the end of the article).
Note that S&P is talking about the possibility of additional downgrade, but the additional notch is Junk bond... ?? If the BDS deal is respected, S&P is talking about raising the rating, but does not specify by how many notches, since above B- there is B and above B there is B+ and previously Atos was at BB-. So if there is an upgrade we can imagine that it would only be at B or B+. I think that the BB- will not be relevant for many months.
Of course, the violence of the 3-notch downgrade easily explains today's decline.
johnny baboa
0
Heb vorige week ook een gokje gewaagd € 4.25
Is stevig gedaald maar vandaag toch weer 8% erbij .nog 35ct te gaan.
Hoop dat er positief nieuws komt ,
iemand nog een idee of agendapunt ?
johnny baboa
1
Al wat gevonden,
Deze week is cruciaal voor het voortbestaan van Atos. Als de onderhandelingen over de verkoop van de outsourcing-poot aan de Tsjechische miljardair Daniel Kretinsky geen resultaat oplevert, dan wacht de uiterst lastige opgave om de schuldeisers van de it-groep gerust te stellen. Bovendien loopt de kas leeg.

De dreiging van een mislukking van deze onderhandelingen bracht het gezaghebbende ratingbureau S&P afgelopen vrijdag ertoe zijn financiële rating te verlagen naar het niveau ‘speculatief’. Het uitblijven van een deal met Kretinsky zou de gesprekken met de banken over een herfinanciering van de torenhoge schuldenlast en extra krediet verder kunnen compliceren, waarschuwde S&P. Als de overeenkomst nog langer uitblijft, daalt de credit-rating nog verder.

Atos heeft de opbrengst van Tech Foundations, waarin de outsourcing-activiteiten zitten, hard nodig om de leeglopende kas aan te vullen en weer wat adem te krijgen. Franse media zien de gesprekken met Kretinsky als een laatste kans om financiële paniek te voorkomen.

De Tsjechische zakenman, die afgelopen zomer als de verlosser in beeld kwam, bedong het recht van exclusieve onderhandelingen. Gaandeweg kwam hij met extra eisen en verzwakte hij zijn bod. Bovendien werd de bestuurlijke chaos bij Atos groter. Ook investeerders, aandeelhouders, vakbonden, politici en groepen andere betrokkenen roerden zich, waardoor de situatie nog gecompliceerder werd en het verzwakte management geen vuist kan maken.

Versleten
Na drie maanden gaf de ceo van Atos er de brui aan. Onlangs werd hij vervangen door de Amerikaan Paul Saleh. In twee jaar werden vier topmannen versleten. En in oktober had de voorzitter van de groep, Bertrand Meunier, zijn plaats moeten opgeven vanwege kritiek op zijn plan om Atos in twee afzonderlijke takken te splitsen.

Atos heeft geen officiële bevestiging gegeven van een deadline voor de overnamegesprekken. Een vakbondsman deelde persbureau AFP mee dat het personeel is verteld dat voor het eind van deze maand een definitieve beslissing moet vallen. Tegelijk spelen nog onderhandelingen met Airbus over de verkoop van big data & security-activiteiten voor anderhalf à 1,8 miljard euro. Maar ook die gesprekken verlopen traag.

Gevaarlijk
Gwenael Lessard (Swissbank Life) zei op een Frans business radiokanaal dat de financiële situatie bij Atos zeer ingewikkeld en ook heel gevaarlijk is. Volgens dagblad Le Figaro bevatten veel Atos-contracten vrijgave-clausules die klanten de mogelijkheid bieden om van leverancier te wisselen bij een bepaald solvabiliteitsrisico. De verlaagde rating zou klanten ervan kunnen overtuigen de sprong te wagen, aldus Le Figaro.

Geconfronteerd met het schrikbeeld van een faillissement heeft Atos tegengesproken dat het bedrijf aanstuurt op een bescherming tegen zijn crediteuren. Maar medio deze maand vond een bijeenkomst plaats met het Interministerieel Comité voor Industriële Herstructurering, het Bercy-orgaan dat verantwoordelijk is voor de ondersteuning van bedrijven in moeilijkheden, aldus AFP.

Atos in Nederland
Atos behoort met 105.000 medewerkers en elf miljard omzet tot de grootste Europese it-dienstverleners. In Nederland zijn diverse overheden van de wankelende Franse reus afhankelijk. Zo heeft het Kadaster zijn algemene it-dienstverlening aan Atos uitbesteed. UWV huurt Atos in voor strategische adviesdiensten. CIZ (indicatiestelling zorg) doet dat voor het beheer en de vernieuwing van applicaties.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft aan Atos de SAP Core-migratie toevertrouwd. Defensie heeft de al jaren voortslepende vernieuwing van de it-infrastructuur aanbesteed aan Atos, Kyndryl en Unica, een project dat bijna permanent onder het vergrootglas van het Adviescollege ICT (AcICT) ligt. De twaalf provincies (BIJ12) hebben hun applicatiebeheer aan Atos uitbesteed.

Ook T-Mobile Nederland (inmiddels Odido), AkzoNobel, Siemens, Rijkswaterstaat, Univé en VGZ behoren tot de Nederlandse klanten.
kassa!
1
This silence from Airbus was starting to become embarrassing, with many observers pointing out the total lack of confirmation of the progress of discussions on the Airbus side.

It therefore seems that this last point will see progress and Airbus, and according to an internal source, without confirming the signing of the deal, would shortly formalize via a press release, the entry into exclusive negotiations.

As for Due Diligence, Paul Saleh announced, during his call last Friday, that it was to start this week.

The signing of the deal was not planned in the best case scenario before 6 weeks and more likely still according to Paul Saleh, at the end of March. It would seem that the lending banks made the renewal of the credit line conditional on the Airbus agreement, since the banking pool agreement was also announced by Paul Saleh at the end of March in the same call. We can therefore imagine that the same Paul Saleh put the overdrive with Guillaume Faury.
131 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 882,63 +12,36 +1,42% 26 apr
AMX 914,42 -2,12 -0,23% 26 apr
ASCX 1.198,74 +7,95 +0,67% 26 apr
BEL 20 3.874,87 +16,93 +0,44% 26 apr
Germany40^ 18.177,90 +260,62 +1,45% 26 apr
US30^ 38.211,61 0,00 0,00% 26 apr
US500^ 5.095,29 0,00 0,00% 26 apr
Nasd100^ 17.698,09 0,00 0,00% 26 apr
Japan225^ 38.345,55 0,00 0,00% 26 apr
WTI 83,64 0,00 0,00% 26 apr
Brent 87,99 0,00 0,00% 26 apr
EUR/USD 1,0693 -0,0001 0,00% 27 apr
BTC/USD 63.490,70 -489,17 -0,76% 02:21
Gold spot 2.337,95 0,00 0,00% 26 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ASMI 623,800 +42,200 +7,26% 26 apr
ASML 858,800 +25,100 +3,01% 26 apr
PROSUS 31,625 +0,815 +2,65% 26 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
IMCD 141,700 -7,300 -4,90% 26 apr
ABN AMRO BANK N.V. 15,210 -0,665 -4,19% 26 apr
BESI 130,400 -5,600 -4,12% 26 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront