Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Donderdag en vrijdag als een blok naar benee.

48 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
[verwijderd]
2
Het is wel weer welletjes, met al dat positivisme van die aex.

Ik zat short toen we stegen omdat ik deze stijgingen niet langer geloof, maar er zijn te veel mensen die het blijkbaar nog steeds zien zitten.

Heb dus vanmorgen mijn short positie verkocht op het laagste punt,.... verlies valt mee.

Met een koopopdracht van een short met een wat hogere stop (het lijkt me sterk dat we die halen voordat het als een baksteen zal vallen)

En jawel hoor, mijn nieuwe short positie is aangekocht net voor sluiting,...... het ziet er zelfs naar uit (als ik zo naar de DJ kijk) dat deze morgen al zou kunnen beginnen met winst maken.

We weten bijna zeker dat Iran niet zal stoppen met zijn (energie) opwekings avontuurtjes,... dus sancties zullen volgen,.... ik geloof dat de spaningen daar niet zomaar zullen verdwijnen.

Wanneer zou de klapper naar beneden van start gaan en zullen we weer met zijn allen naar de uitgang vluchten ??

We zullen zien,...... ik geloof meer in down dat dat we zomaar hoogte records op de borden gaan zetten.

En jullie ?
[verwijderd]
1
ik denk dat je toch iets zult moeten wachten
rentevrees is opgeklaard , men spreekt al van een zachte landing van us ec na de groeicijfers ,krimp in huizenmarkt is al gekend en de halfjaarcijfers waren vrij goed ,veel M&A s, ik leg geen bommen ,olie prijs daalt =minder inflatie ttz ik kan niet direkt zo een trigger verzinnen voor een grote klap nr beneden in nabije toekomst
[verwijderd]
0
Aanbevolen mee eens ik geloof ook eerder in down dan up ik wacht wel af ik koop voorlopig geen aandelen meer. Het negatieve komt ook van Logica waar ik weer verloren heb.
[verwijderd]
0
Ook aanbevolen! Je hebt helemaal gelijk. Geloof van mij dat het in september winstwaarschuwingen zal regenen. De economie koelt duidelijk af in de VS, je kunt het overal aan merken. De huizenmarkt zit al helemaal in het slop, De mensen zijn veel meer geld kwijt aan hun dikwijls zeer hoge hypotheek ( rente is 3% hoger dan 2 jaar geleden)Gisteren consumentenvertrouwenscijfer lelijk omlaag. Stookkosten voor het huis zijn behoorlijk hoger dan vroeger. Brandstofkosten voor de MPV lopen op, en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Ergo..... Er kan minder worden gekocht van het maandsalaris en daar gaan de bedrijven last van krijgen.
Ik zit dik in de puts AEX oktober en het lijkt mij sterk dat dit geen leuk centje gaat opleveren.

groeten Kool
[verwijderd]
1
Ik denk dat je iets te vroeg bent met het kopen van de put's. Ik denk dat de AEX nog ruimte heeft tot 475. De rsi staat nu op bijna 70 en zal tot aan de 73 door stijgen. Volgens mijn berekening zal Dinsdag of woensdag a.s. de klap naar beneden komen. Niks verandelijker dan de beurs maar dit is mijn visie.

groeten Tommie

[verwijderd]
1
oh wat een twijfelaars nog in deze markt.
dat is mooi. dan kan het nog wat verder omhoog!

van een overkchte situatie op de AEX is momenteel geen sprake. de markt gaat rustig maar gestaag omhoog.
weinig reden om nu puts te kopen tenzij je wilt gokken op de top.

ik persoonlijk koop liever de achtergebleven aandelen die nu een solide patroon laten zien. daar zit potentieel in denk ik.
[verwijderd]
0
Dit soort berichtjes zorgt er voor dat het in mijn ogen vreemd is dat de beurzen maar doorstijgen,..... er hangen donkere wolken boven de wereldvrede (of kun je dat zo niet zeggen :-).
Het aflopen van het ultimatum, 1 verkeerde uitspraak etc,..... en de olieprijzen stijgen, de stemming keert.

Iraanse president houdt voet bij stuk
TEHERAN - De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft dinsdag op een persconferentie beklemtoond dat Iran niet buigt voor ultimata en dreigementen. De VN-Veiligheidsraad heeft Iran gevraagd de verrijking van uranium deze maand nog te staken. Ahmadinejad werd een jaar geleden president van Iran.


De grote mogendheden in de Veiligheidsraad, vooral de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, stellen dat Iran met zijn kernenergieprogramma in wezen uit is op kernwapens. De Verenigde Staten willen dat de Veiligheidsraad tot sancties overgaat, als Iran weigert aan de eisen van de raad gehoor te geven. Ahmadinejad suggereerde een televisiedebat met zijn Amerikaanse ambtgenoot George Bush om de problemen door te nemen.

De Iraanse president bekritiseerde Washington en Londen die hun bevoorrechte positie in de Verenigde Naties misbruiken. De wijze waarop zij dat al sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog doen, is de diepere oorzaak van de problemen in de wereld. Wordt het geen tijd dat de internationale betrekkingen worden gebaseerd op democratie en gelijke rechten van naties, vroeg Ahmadinejad zich af.

Juridisch heeft Iran als lid van het non-proliferatieverdrag en als lid van het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) het volste recht kernenergie te benutten of er onderzoek naar te doen. Het moet alleen vreedzame doeleinden dienen. Washington en Londen stellen dat Iran geen vreedzame bedoelingen heeft en daarom afstand moet doen van rechten.

Het Witte Huis heeft Ahmadinejad's aanbod van een televisiedebat met Bush dinsdag direct afgewezen. Een woordvoerder sprak van een „afleidingsactie”, omdat „niet alleen de VS maar de hele internationale gemeenschap zorgen heeft over Iran's gedrag, van steun aan het terrorisme tot het ontwikkelen van nucleaire wapens”.
[verwijderd]
0
Van mij mag de AEX gerust nog naar de 475 +, heb nog 100 mandjes ABB C 22,00 in m'n bezit. die gaan er deze week met dikke winst nog uit.
[verwijderd]
0
zat ook in de puts voor deze week.
Gaan waardeloos aflopen.
Wacht tot we rond de 475- 478 zijn
om weer nieuwe puts te kopen.
Moet toch wel eens een correctie komen.
[verwijderd]
0
Negatief nieuws wordt genegeerd of positief uitgelegd. Ik denk dat als de beurs op een gegeven moment wat zwakker toont, de glazen snel weer half leeg zijn en het heel hard naar beneden kan storten. Het zou toch wel raar zijn als de dow de all time high nog een keer zet dit jaar als tegelijkertijd het consumentenvertrouwen op een laag pitje staat, de huizenmarkt slechter wordt, de inflatie niet onder controle is, de groei vertraagd....is het nu allemaal beter geworden sinds mei? De markt plaatst elk nieuws in het renteplaatje; zolang de rente niet wordt verhoogd is het haleluja...moet dat de beurs omhoog stuwen??? Dat kan toch nooit lang duren...
[verwijderd]
1
hallo harry 1312,

mijn ervaring is dat de beursen (al) op nieuws reageren als dat nog niet bij iedereen bekend is. de beurs heeft allang rekening gehouden met de mogelijke gevaren van de huidige problemen.

wanneer die echt ernstig waren geweest dan stond de AEX nu een stuk lager dan de 470.

wanneer nieuws in de krant/tv verschijnt ga er dan maar vanuit dat dit geen nieuws meer is voor de beurs. deze is daar allang op vooruit gelopen.

daarom ben ik het meer bullish op een beurs die ondanks de vele donkere wolken toch omhoog gaat.

je moet daarentegen gaan uitkijken wanneer het onbewolkt is en er geen kracht meer in de koersen zit. DAN kan een klein wolkje de boel al naar beneden trekken.
[verwijderd]
0
je heb een punt maar ik denk dat ze ervanuit gaan dat gn renteverhoging juist terug aanleiding kan geven tot terug meer gezonde groei
[verwijderd]
0
Begin dit jaar zat iedereen op een correctie te wachten. Heb toen regelmatig puts gekocht en weer met verlies verkocht. Pas toen iedereen niet meer geloogde in een correctie kwam deze in mei. Nu moet iedereen eerst in een correctie geloven en dan weer langzamerhand het geloof in een correctie verliezen en dan, pats komt de correctie. Voorlopig dus stijging tot in najaar, misschien wel december -altijd een zeer gunstige maand- de correctie komt, als iedereen overtuigd is van een geweldig jaar en krijgt Tostrams met zijn voorspelling toch nog gelijk.
Ton
[verwijderd]
0
quote:

dentroef schreef:

je heb een punt maar ik denk dat ze ervanuit gaan dat gn renteverhoging juist terug aanleiding kan geven tot terug meer gezonde groei
Niemand die het weet natuurlijk, daarom denk ik dat als het TA plaatje er wat slechter voor staat, men opeens weer bang is voor economische vertraging; dan komt al dat slechte nieuws dat onder het vloerkleed is geveegd boven en herinnert men zich de recente dalingen weer...de AEX boven de top van april? Ik geloof dat er nog eerst een flinke daling moet komen...
[verwijderd]
0
Nee man 500 here we go here we go!!!!

Wat maakt het uit dat Iran een kernbom heeft, het ergste wat ze kunnen doen is Israel vernietigen.
Bull Super
3
Redactie!! Wilt u ingrijpen!!

Kunt u de bovenstaande, extreem anti-semitische posting van 'moneypower' a.u.b. direct verwijderen. Dit soort smerige opmerkingen hoort niet thuis bij IEX.

Quote:
'Wat maakt het uit dat Iran een kernbom heeft, het ergste wat ze kunnen doen is Israel vernietigen.'
[verwijderd]
0
quote:

ester schreef:

Negatief nieuws wordt genegeerd of positief uitgelegd. Ik denk dat als de beurs op een gegeven moment wat zwakker toont, de glazen snel weer half leeg zijn en het heel hard naar beneden kan storten. Het zou toch wel raar zijn als de dow de all time high nog een keer zet dit jaar als tegelijkertijd het consumentenvertrouwen op een laag pitje staat, de huizenmarkt slechter wordt, de inflatie niet onder controle is, de groei vertraagd....is het nu allemaal beter geworden sinds mei? De markt plaatst elk nieuws in het renteplaatje; zolang de rente niet wordt verhoogd is het haleluja...moet dat de beurs omhoog stuwen??? Dat kan toch nooit lang duren...
Het kan best nog even duren, maar de daling komt er beslist een keer aan.
Op Beursplaza las ik een interessante bewering van iemand die stelde dat de DJI het "Three peaks and domed house" volgt.
Dat patroon kent 28 bewegingen; ik heb het nagekeken en op uur klopt het inderdaad met nu een stand in de 17e fase.

De 3p&dh formatie is ontdekt door George Lindsay en is gebaseerd op 150 jaar grafiekenoderzoek.
Het patroon kan zich manifesteren op grote of kleine schaal en komt veel voor - in kort of lang tijdsbestek.

Fase 15 tot 20 is zijwaarts. Deze fase wordt genoemd "The roof of the First Story" Daarop volgt een uitbraak tot fase 23. Dat niveau zou aldus bereikt kunnen worden op 11.440-11.460. Daarna wordt een substantiele daling ingezet.

Wie dit patroon duidelijk wil zien moet de chart bekijken van de DJI van april 1968-1969 en
april 1999-2000.

Fundamentele redenen voor een daling zijn er zat.
Maar de trends hebben een logica die niet altijd strookt met de logica van ons redeneren.

Je visie wordt ondersteund door het volgende verhaal. Daarin wordt uitgelegd hoe overspannen de in feite markt is. Een stand van 8.500 voor de DJI wordt voorzien.

www.cross-currents.net/charts.htm

Groet.

[verwijderd]
0
quote:

Hirsch schreef:

[quote=ester]
Negatief nieuws wordt genegeerd of positief uitgelegd. Ik denk dat als de beurs op een gegeven moment wat zwakker toont, de glazen snel weer half leeg zijn en het heel hard naar beneden kan storten. Het zou toch wel raar zijn als de dow de all time high nog een keer zet dit jaar als tegelijkertijd het consumentenvertrouwen op een laag pitje staat, de huizenmarkt slechter wordt, de inflatie niet onder controle is, de groei vertraagd....is het nu allemaal beter geworden sinds mei? De markt plaatst elk nieuws in het renteplaatje; zolang de rente niet wordt verhoogd is het haleluja...moet dat de beurs omhoog stuwen??? Dat kan toch nooit lang duren...
[/quote]

Het kan best nog even duren, maar de daling komt er beslist een keer aan.
Op Beursplaza las ik een interessante bewering van iemand die stelde dat de DJI het "Three peaks and domed house" volgt.
vreemd, want de schrijver van dat "stukje" heeft de crash al enkele malen moeten uitstellen.

O(->

48 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 878,83 -3,44 -0,39% 30 apr
AMX 915,44 -10,56 -1,14% 30 apr
ASCX 1.190,39 -17,42 -1,44% 30 apr
BEL 20 3.883,26 -3,50 -0,09% 30 apr
Germany40^ 17.905,20 -26,97 -0,15% 30 apr
US30^ 38.043,99 0,00 0,00% 30 apr
US500^ 5.063,57 0,00 0,00% 30 apr
Nasd100^ 17.570,06 0,00 0,00% 30 apr
Japan225^ 38.318,54 0,00 0,00% 30 apr
WTI 81,58 0,00 0,00% 30 apr
Brent 85,94 0,00 0,00% 30 apr
EUR/USD 1,0715 +0,0004 +0,04% 06:00
BTC/USD 57.390,89 -455,68 -0,79% 05:59
Gold spot 2.319,68 +33,97 +1,49% 06:00
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Uitbundige korting op het aandeel Exor
  5. Premium
    Logische herfinanciering Pharming

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Ahold Delhaize 28,440 +0,330 +1,17% 30 apr
UNILEVER PLC 48,500 +0,440 +0,92% 30 apr
ASR Nederland 46,970 +0,180 +0,38% 30 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
EXOR NV 102,700 -2,400 -2,28% 30 apr
ArcelorMittal 23,590 -0,460 -1,91% 30 apr
ADYEN NV 1.130,200 -20,800 -1,81% 30 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront