Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Marcel Tak - Financiële eredivisie

19 Posts
[verwijderd]
1
Financiële eredivisie

Marcel Tak - 15 okt; 11:30 uur

"De financiële wereld begint wel erg op de voetbalwereld te lijken: slechte prestaties, topman weg..."

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
lso
0
Helemaal mee eens. Natuurlijk valt DSB zelf ook e.e.a. te verwijten, maar de manier waarop dit nu allemaal gebeurd, onvoorstelbaar. Waar ING, ABN, Fortis, Aegon allemaal konden rekenenen op steun. ING zijn waardeloze handel aan de staat kwijt kon voor een mooie prijs, waar de burger ook eventueel het gelag zal betalen, had dus 100 miljoen steun DSB kunnen helpen begreep ik gisteren in NOVA? Het lijkt een doelbewuste actie om DSB om zeep te helpen. En is DSB nu wel de enige bank die deze koopsompolissen verkocht? Of werd dit door andere banken ook in de praktijk gebracht. Het stinkt aan alle kanten en de onderste steen moet hier boven komen lijkt mij!
BimBam
0
boze tongen beweren dat zalm als min fin tussenpersoon nieuwe consumptief krediet wetgeving heeft tegengehouden die nadelig was voor dsb. toen hij in het bestuur kwam van dsb begreep de markt die tegenwerking pas.
sebpb
0
Zoals zo vaak kijkt de politiek niet verder dan de korte neus lang is.
Wat begon om een stel willens en wetens figuren die een te hoge hypotheek afsloten, eindigd in een fiasco voor een hoop VUTters met een bak spaargeld.
Wie gaat dadelijk die rekening van niet kunnen consumeren betalen??
Had alleen DSB koopsompolissen??
Als wat gisteren in NOVA werd verteld de waarheid is, mogen Nout en Wout naast Mr Frisia samen op de Dam met pek en veren overgoten worden.
raulgol
1
Schrijnend dat die mensen zo weinig zelfkennis hebben. Voor het vertrouwen in de banken is het ook beter om maar meteen helemaal schoon schip te maken.
Wellink, Zalm, Bos, Nijpels, Hoogervorst (en zijn voorganger Docters), allemaal weg.
Sjoerd van Keulen, die na zijn falen bij SNS een erebaantje kreeg toegeschoven ook bij het grofvuil.
Al deze mensen moeten persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor de de schade die zij hebben toegebracht aan het volk.
[verwijderd]
0
Wouter Bos heeft met zijn uitspraak olie op het vuur gegooid en de DSB verder richting de afgrond geschoven. Bankieren is vertrouwen, als de min van fin dan zegt dat de bank idiote dingen doet verdwijnt het vertrouwen. Fortis heeft hij ook onderuit gehaald door te stellen dat nederland alle goeie onderdelen van de fortis holding heeft gekocht.
Bos is nu eigenaar van de abn bank, die hij voor een hoger bedrag moet zien te verkopen. Het zal mij niets verbazen als de ABN bank straks de spaarders en hypotheek portefeuilles over gaat nemen van de DSB voor een "leuke prijs".
Ik vind erg eng allemaal zo een staatsbank met een gehaaid en gefrustreerd mannetje aan de top die koste wat kost zijn gelijk wil krijgen!!
drapsteen
0
Het beste is natuurlijk dat de dsb wordt overgenomen door de abn/amro.Dan kunnen we alle problemen onder het bekende tapijt schuiven en de belastingbetaler kan betalen en ach die merkt het toch niet.
Karel 200
0
Bij de banken die met belastinggeld gered zijn, worden nog steeds miljoenenbonussen uitgekeerd aan falende bestuurders. Kortom, bankiers hebben niets geleerd. Ze weten nu zelfs dat de regering de kwalijke gevolgen van hun graaizucht toch wel opvangt en schaamtegevoel hadden ze toch al niet. Ze gaan dus gewoon door met hun abjecte zakkenvullerspraktijken.

De regeringen hadden dus de banken net als ieder ander bedrijf gewoon failliet moeten laten gaan, alle medewerkers ontslaan, een nieuwe bank moeten oprichten en met de gezonde delen een nieuwe start maken.

Voordelen:
De schade kan in een keer worden afgeboekt;
- Falende bankiers weten dan dat ze zelf op de blaren moeten zitten, geen afwentelpraktijken ten koste van belastingbetalers;
- Medewerkers kunnen opnieuw solliciteren, maar omdat er genoeg zijn kunnen de beste geselecteerd worden;
- De bonuscultuur wordt aangepakt, want voor een medewerker zijn er tien andere;

En daarom zo het prima zijn wanneer DSB omvalt en zelf voor de rommel opdraait, hadden ze met ABN en ING ook moeten laten gebeuren.
Zielig voor de `onschuldige` medewerkers, maar bij Philips vliegen er ook weer duizenden uit. Hard maar fair.
Bjornyoung
0
Los van het feit dat Scheringa c.s. beter veel eerder met een charme offensief hadden moeten beginnen, wordt hier natuurlijk een vuil spelletje gespeeld door Bos c.s. als grootaandeelhouder bij de noodlijdende Nederlandse bankwereld en Wellink. DSB trok veel spaargeld aan dat spaarders probeerden te redden van deze andere gammele banken. De spaarders die straks hun geld terugkrijgen onder de garantieregeling moeten straks toch ook weer een bank vinden om het te stallen. Daar kijken ABN en ING verlekkerd naar en hebben dus alleen maar belang bij de teloorgang van de DSB. En DNB moet voor 31 december a.s. uitbetalen anders grijpt de fiscus naast een hoop belastingcenten uit box 3, want daar zit dan toevallig voor velen niets meer in....
W de Lange
0
Uitstekend verhaal, maar zoals na elke crisis komt na verloop van tijd de echte aard van het Beestje weer naar boven, soms heet het pluche, soms heet het bijbaantjes, soms heet het old boys network. Maar in alle gevallen gaat het uiteindelijk om geld, macht, en status. Dus laten we niet denken dat er veel verandert, de volgende (overheids)-crisis ligt op de loer.
[verwijderd]
0
Wij onbeduidende zandvlooien moeten gewoon onze bek houden en betalen.

Liefst zo veel mogelijk.
[verwijderd]
0
Max Tak schreef.

De positie van Wellink is helemaal moeilijk. Heeft de bankpresident zijn best gedaan de fusie tussen ABN Amro en Fortis te voorkomen? Viel hem dan niets te verwijten bij het faillissement van Van Der Hoop? Bevond hij zich inderdaad in een onmogelijke positie als het gaat om de Icesave-affaire.

Zéér zeker bij de Icesafe zaakk was het heel goed mogelijk voor Wellink om binnenskamers buiten het zicht van de media in te grijpen, Icesafe had immers een vergunning om gelden op te halen met een vooraf overeengekomen maximum, toen dat dermate overschreden werd had Wellink terstond in kunnen grijpen niet gebeurd dus.

Vorig jaar 2008 beschreef Quote de situatie bij DSB al, weer niet ingegrepen.

www.quotenet.nl/biz/dirk-scheringa-kr...

[verwijderd]
0
dit vind ik een schitterend artikel waarin je alles kort maar knap analyseert, Marcel!
carolus1
0
Wellink en Nijpels zouden wat mij betreft met onmiddellijke ingang ontslagen moeten worden. Het falen van Wellink is overal al ruimschoots uit de doeken gedaan. Wat Nijpels betreft: arm ABP dat na Brinkman, die onlangs 72 miljard in rook liet opgaan, nu een tweede brokkenpiloot op de hoogste plaats krijgt.
Wat Zalm betreft: jammer, jammer, jammer! Als minister van Financien deed hij immers prima werk!

Carolus
[verwijderd]
0
waaaaaaaaaaaaaat?

Wat Zalm betreft: jammer, jammer, jammer! Als minister van Financien deed hij immers prima werk!

gulden 10% onder waarde in euro gezet

geen prijsmaatregel bij invoering euro, horeca is nog stinkduur

geen kwartaalrapportages voor beursg. bedrijven

woekerpolissen 14 jaar niet aangepakt als minister

heffing vermogensrendement hoog neergezet, fictief rendement 4% , dat is de rente al 10 jaar niet geweest---> volksplukkerij

kritiekloos naar grote bedrijven, loopjongen van het grootkapitaal. VVD voor liberalisatie huurhuizen, huurders moeten naar tentenkampen. Zoals in california.

allee, afzetten deze trekpop

[verwijderd]
0
De grootste diefstal is dat het deposito garantiestelsel van 20.000 naar 100.000 is verhoogd! De arme burgers draaien hiervoor op, terwijl het gewoon tientallen jaren lang een keiharde afspraak was waar iedereen die geld bij een bank stalt van op de hoogte geweest is.
Tirreg
0
Of Dirk Scheringa helemaal ongelijk heeft! Ik denk het niet ! Hoelang duren al de problemen rond de lease contracten waar AEGON zich op schandalige wijze heeft misdragen ook via Dexia. Hiervan zijn duizenden mensen het slachtoffer. Zelfs onze rechterlijkmacht durft z'n vingers er niet aan te branden
candide
0
Wat een gedoe om een bank waar de voorzitter van het bestuur alle aandelen bezit.
En dan middelen aan het bedrijf onttrekkend voor zijn privé-speeltjes.En als dan het zgn verdienmodel niet meer marcheert, bléren om hulp.
Toegevoegde waarde van VVD toppers nihil.
Wellink heeft het zeker wel gezien maar is te angstig/prudent om fors in te grijpen.Heeft ons bij Icesave ook laten zwemmen.Wij werden wel gered door badmeester Wouter. Dan blijft over het kapitaal in de dode hand van de Rabobank?
Zijn er inderdaad geen zekerheden/betrouwbare dienaren van het volk méér?
De snelle renteverlagingen door alle banken volgende op het omvallen van de DSB worden zeker ook weer onder de tafel geveegd.
Mijn vraag aan Marcel is hoe we die "Stan Huygensfiguur" van een Nijpels bij het ABP écht wegkrijgen?
19 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 878,71 0,00 0,00% 02 mei
AMX 919,34 0,00 0,00% 02 mei
ASCX 1.172,42 0,00 0,00% 02 mei
BEL 20 3.893,20 0,00 0,00% 02 mei
Germany40^ 17.940,90 +44,40 +0,25% 02 mei
US30^ 38.141,33 0,00 0,00% 02 mei
US500^ 5.063,59 0,00 0,00% 02 mei
Nasd100^ 17.512,21 0,00 0,00% 02 mei
Japan225^ 37.812,60 0,00 0,00% 02 mei
WTI 78,95 0,00 0,00% 02 mei
Brent 83,57 0,00 0,00% 02 mei
EUR/USD 1,0734 +0,0009 +0,09% 06:49
BTC/USD 59.618,17 +478,47 +0,81% 06:49
Gold spot 2.306,99 +3,28 +0,14% 06:49
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 15,435 0,000 0,00% 02 mei
ADYEN NV 1.128,800 0,000 0,00% 02 mei
Aegon 5,858 0,000 0,00% 02 mei
Dalers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 15,435 0,000 0,00% 02 mei
ADYEN NV 1.128,800 0,000 0,00% 02 mei
Aegon 5,858 0,000 0,00% 02 mei

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront