Smit Internationale « Terug naar discussie overzicht

Smit en Boskalis eens over bod van maar 60 E

86 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Frensje
2
Bij een geschatte winst over 2009 van 5,35 per aandeel (volgens laatste nummer Effect), ligt de k/w verhouding bij een koers van 60 euro slechts op 11,2.

Bij een geschatte winst over 2010 van 4,83 per aandeel (volgens Effect), ligt de k/w verhouding bij een koers van 60 euro slechts op 12,4.

Absoluut geen hoge getallen; de k/w van de AMX als geheel bedraagt op dit moment op basis van de verwachte totale winst over 2009: 14,7 en op basis van de verwachte winsten over 2010: 11,2 (Effect).

Kortom, met een koers van 60 euro wordt Smit als zelfstandig bedrijf reëel gewaardeerd. Met het voorgenomen bod van 60 euro is van een overnamepremie dus geen enkele sprake. En bij dit bod wordt dan waarschijnlijk ook nog eens het dividend van circa 2,50 de aandeelhouders door de neus geboord.

Smit gaat met het voorgenomen bod dus voor een habbekrats van de hand ten koste van de huidige aandeelhouders. Ik vind het daarom onbegrijpelijk dat de heer Vree en grootaandeelhouders hiermee instemmen.

Ik mag hopen dat de Raad van Commissarissen en de door dit orgaan ingeschakelde deskundige hun taken wel serieus nemen en zullen aangeven dat dit bod idioot laag is en geen recht doet aan de huidige aandeelhouders.
voda
0
Smit alsnog in zee met Boskalis
12 november 2009, 18:08 | ANP
PAPENDRECHT (AFN) - Baggeraar Boskalis lijkt er dan toch in geslaagd maritiem dienstverlener Smit over te nemen. Bijna een jaar geleden liep een overnamepoging nog stuk. Met de belofte van Boskalis om Smit intact te laten ontstaat een speler in baggeren en aanverwante maritieme diensten van wereldformaat.

,,Een jaar geleden was de situatie heel anders. De crisis was net in alle hevigheid losgebarsten en de wereldeconomie viel stil. Nu zit er een flink aantal grote offshoreprojecten aan te komen waarop we samen met Smit in kunnen spelen'', legde Boskalis-topman Peter Berdowski donderdag uit.

Vorig jaar bood Boskalis vergeefs op de terminaldivisie van Smit (diensten aan de oliesector). Vervolgens bracht Boskalis een bod uit op het gehele bedrijf met de bedoeling om de havensleepdiensten gelijk door te verkopen. Ook dit voorstel werd door Vree resoluut naar de prullenbak verwezen.

In hun nopjes

Met het donderdag bereikte akkoord waren Vree en Berdowski duidelijk in hun nopjes. Vree blij omdat Smit intact blijft, Berdowski tevreden omdat de verwachting is dat toekomstige opdrachtgevers meer aanvullende diensten naast baggeren zullen vragen.

Om zijn betoog kracht bij te zetten, wees Berdowski op een groot gasproject (Gorgon) voor de Australische westkust. ,,Minder dan de helft van de werkzaamheden daar bestaat uit baggeren'', aldus de Boskalis-topman. De baggeraar is er naast de aanleg van een haven verantwoordelijk voor een deel van de logistiek en infrastructuur. De klus levert Boskalis 500 miljoen euro op.

Weinig kostenvoordelen

Analisten kunnen het verhaal wel volgen. Wel wijzen ze erop dat er weinig kostenvoordelen te behalen zijn omdat de bedrijven elkaar vooral aanvullen in plaats van overlappen. ,,We zien wat voordelen in de terminaldiensten. Bij de andere delen van Smit zullen de voordelen beperkt zijn'', aldus analist Bart van den Wijngaard van zakenbank Petercam.

Boskalis biedt 60 euro per aandeel Smit, waarin de baggeraar na de eerder mislukte overname intussen een belang had opgebouwd van ruim een kwart. In totaal betaalt Boskalis 1,35 miljard euro om het Rotterdamse bedrijf van de beurs te halen. Dit is inclusief de waarde van het aandelenpakket dat Boskalis al bezit en schulden van Smit van circa 250 miljoen euro.

Addertje

Niets lijkt de overname in de weg te staan. Het bod wordt gesteund door Smits grootaandeelhouders Delta Lloyd en Janivo. Samen met het belang van Boskalis is daarmee al circa 44 procent van de aandelen Smit aangemeld. Boskalis zal het bod doorzetten als 95 procent van de aandelen worden aangemeld.

Toch is er nog een addertje onder het gras. De raad van bestuur en de commissarissen van Smit zullen zich pas in een later stadium uitlaten over de hoogte van het bod. Royal Bank of Scotland is ingehuurd om de redelijkheid van het bod te beoordelen. Komt alles goed, dan zal het fusiebedrijf er volgend jaar zomer staan.

[verwijderd]
1
Nog even iets leuks :

Javino - Delta - Boskalis hebben volgens de laatste berichten samen rond de 37 - 38 % in handen van Smit

Nu hebben ze 44 % samen zegt Boskalis

Wanneer is erbij gekocht Heren ??

voda
0
quote:

zalm007 schreef:

[quote=naarfwinn]
Pimf : Zie je alles is te koop ( alleen voor deze prijs is het een uitverkoopprijs )
[/quote]

Pim f is door toedoen van Voda van het forum gestuurd en kan dus niet reageren, maar het mag duidelijk zijn: ook hier zat hij er naast. Dwarsliggers zijn we hier liever kwijt dan rijk...
Mag ik er even op wijzen dat door de walgelijke postings van de heer pim f. hemzelf, zelfs na een waarschuwing van de IEX, hij bleef doorgaan, met mij te stalken/beschadigen/belachelijk te maken.
Daar heb ik op gereageerd. En ja, de IEX heeft uiteindelijk besloten de heer pim f op het strafbankje te zetten.

Hij is begonnen, en kon zich niet meer "inhouden".

Even voor alle duidelijkheid.
wiegveld
0
Eens, voor dit bod verkoop ik mijn aandelen niet.
Vanaf € 65 euro wil ik erover denken, vanaf € 68 euro word ik enthousiast.
Eddy Raymann
2
Het doet me wel pijn om mijn geliefde Smit-aandelen van de hand te moeten doen. Ik zit al jaren in Smit en heb er op dit forum ook wel eens over geschreven. Het was en is (naast Accell en Aalberts) één van de favoriete oude stockpaardjes in mijn stal. Ik heb er ook goed aan verdiend, maar op dit moment overheerst de spijt, want ik verwachtte er nog lang plezier aan te hebben (lees: aan te verdienen). Vorig jaar wilde ik ze al niet voor 62,50 wegdoen. En nu, nota bene net na de goede cijfers, voor 60 euro ?

Waar is de strijdlust van Vree gebleven ? Vorig jaar wilde hij er niks van weten, dit keer laat hij ons weten dat hij in de loop van de gesprekken met Boskalis steeds enthousiaster raakte...
Laat me even raden wat hem nu dan zo beviel:
- de naam Smit zou behouden blijven,
- Smit zou niet opgedeeld worden, noch zouden er onderdelen (sleepdienst) worden afgesplitst of verkocht,
- Vree zou deel gaan uitmaken van de RvB of RvC van Boskalis.
Waarschijnlijk was Vree inmiddels al zo in de wolken dat hij de prijs van 60 euro niet meer goed hoorde. Hij had wat hij wilde.

Begrijp me goed, je hoort mij niet zeggen dat het belang van de aandeelhouder voorop moet staan. het gaat in de eerste plaats om het bedrijf zelf en de werknemers. Maar ik voel me nu toch wat verkwanseld. Ik hoopte dit jaar op toch één overname van een bedrijf waar ik in zit. God heeft me verhoord, maar heeft zich er wel goedkoop vanaf gemaakt.
Ik geloof niet in een nieuw bod. Ik moet, net als destijds met Nedschroef, het mooiste aandeel ooit, afscheid nemen van mijn vertrouwde Smit.

Ik eindig met de opening van het kinderboek Sloffie Sleepboot (Gouden Boekje nr. 75):
"Sloffie was verdrietig. Sloffie was kwaad. Sloffie snoof door zijn blauwe schoorsteen. Een speelgoedwinkel is geen plaats voor een roodgeverfde sleepboot, zei Sloffie. En hij snoof nog eens. "Ik was voor iets beters bestemd".
En dat gevoel heb ik nu ook.
voda
0
@Raymann, ik was Boskalis aandeelhouder, en eigenlijk nog steeds een Boskalis fan (vooral van het forum).

Wat er nu vandaag naar buiten kwam, had ik nooit kunnen denken. Ik was er wel heilig van overtuigd dat Boka, Smit wilde hebben, maar tegen een lagere koers!!!?

Ongehoord.

De strijd is nog niet gestreden, er zijn nog meer aandeelhouders die een stem in het cappitel hebben.

Remember Corporate Express (het oude Buhrmann).

Snuffels nog eens in de archieven, en trek er een les uit.......

Serpa
0
Naarfwinn, oude schrik van het Getronics-forum.
Wat wordt na Getronics, Stork en Smit jouw volgende
slachtoffer? :)

mvg.
Frensje
0
Eddy, prachtig! Een aanbeveling waard.

Ik zou ze nog even vasthouden want het bod is natuurlijk idioot laag (zie hierboven) en ik begrijp dat naast de RvC ook het bestuur zich nog over de hoogte van het bod gaat uitlaten.
[verwijderd]
0
Het bod van Boskalis lijkt qua financiering geen probleem te vormen, sterker nog er lijkt wel ruimte voor zelfs een iets hoger bod.

www.deaandeelhouder.nl/news/2009/11/1...
[verwijderd]
0
quote:

Serpa schreef:

Naarfwinn, oude schrik van het Getronics-forum.
Wat wordt na Getronics, Stork en Smit jouw volgende
slachtoffer? :)

mvg.
Ja dit is die enige echte Naarfwinn

Je vergeet alleen de ; Grote schrik van het Versatel- Tele2 Forum

Maar zeg maar eens dat we het verkeert zien :-)

Greetings Naarfwinn
Frensje
0
quote:

deaandeelhouder schreef:

Het bod van Boskalis lijkt qua financiering geen probleem te vormen, sterker nog er lijkt wel ruimte voor zelfs een iets hoger bod.

www.deaandeelhouder.nl/news/2009/11/1...
Maar uit dit bericht blijkt ook dat er nog de nodige hobbels genomen moeten worden. Het kan dus nog spannend worden.
[verwijderd]
0
quote:

naarfwinn schreef:

Nog even iets leuks :

Javino - Delta - Boskalis hebben volgens de laatste berichten samen rond de 37 - 38 % in handen van Smit

Nu hebben ze 44 % samen zegt Boskalis

Wanneer is erbij gekocht Heren ??

Een hele goede opmerking en dit mag best bekeken worden.
Als inderdaad Javino en Delta ieder enkele procenten hebben bij mogen kopen op lagere niveaus de afgelopen tijd met als tegen prestatie hun steun bij dit bod is dat natuurlijk weer lekker ziek, maar helaas maar al te gewoon in deze financieele wereld.
[verwijderd]
0
Met die laatste berichten ( Bedoel ik natuurlijk bij de AFM )

Nou hebben er twee iets meer als 5 % volgens de AFM

Hebben ze waarschijnlijk bijgekocht tot net onder de 10 % ( houwen ze geen melding te doen dan )

En dan komen we rond de 44 % dan inderdaad

Maar vantevoren heeft Boskalis al contant met hun gehad ivm bod

Tja Tja
marique
0
quote:

naarfwinn schreef:

Nog even iets leuks :
Javino - Delta - Boskalis hebben volgens de laatste berichten samen rond de 37 - 38 % in handen van Smit
Nu hebben ze 44 % samen zegt Boskalis
Wanneer is erbij gekocht Heren ??
Javino plm 5%
Delta (incl Aviva!!!) plm 15%
Boskalis plm 25%

Volgens mij klopt die 44% schatting van Boskalis dus wel.

Wat NIET klopt is het volgende:

Bij zowel Boskalis als bij Smit is de verhoging van het aantal aandelen door stockdividend NIET doorgegeven aan AFM. Dit verzuim is hoogst ongebruikelijk.
Er zijn enkele aandeelhouders die volgens AFM net boven de 5% grens zitten. Die zouden, als de aandeelverhoging van Boskalis en Smit WEL was doorgegeven, ineens ónder de 5% grens zijn gedoken en dat had dan gemeld moeten worden.

Ik vraag me af waarom e.e.a. niet heeft plaats gevonden.
voda
2
Harken voor Smit
13 november 2009 | Het Financieele Dagblad

Wie kent ze niet van vroeger? Die twee vrijwel indentieke tekeningen in kinderblaadjes met daarbij als opdracht: zoek de verschillen. Dat spelletje kan ook gedaan worden door het nieuwste plan van baggeraar Boskalis om maritiem dienstverlener Smit Internationale over te nemen te vergelijken met het plan van ruim een jaar terug.

Destijds had Boskalis een bod van euro 62,50 per aandeel Smit in gedachten, nu heeft men er euro 60 per aandeel voor over. Toen was het de bedoeling om de havensleepdivisie van Smit meteen door te verkopen aan, naar verluidt, het Deense Svitzer. Nu belooft Boskalis deze divisie in ieder geval nog drie jaar binnen de groep te houden.

Destijds was het overnamebericht van Boskalis nog niet de deur uit of Smit wees het af. Nu zaten de beide topmannen - Peter Berdowski van Boskalis en Ben Vree van Smit - gebroederlijk naast elkaar de deal te verdedigen. Vree treedt in het nieuwe overnameplan zelfs toe tot de raad van bestuur van Boskalis.

Destijds bezat Boskalis nog geen aandeel Smit. Inmiddels heeft de baggeraar via de beurs een belang van 26,4% in Smit gekocht. Bovendien hebben enkele grootaandeelhouders van Smit (Delta Lloyd en Janivo) hun steun aan het bod toegezegd, waardoor Boskalis in totaal 44% van het aandelenkapitaal achter zich heeft.

Het belangrijkste verschil werd door Boskalis-ceo Berdowski zelf verklapt. 'De wereld is veranderd', zei hij gisteren. Het vijandelijke overnameplan van vorig jaar werd verkondigd op 15 september: de dag waarop Lehman Brothers omviel, de banken hun loketten sloten en een recessie in aantocht was. Om dan een grote overname te doen, staat gelijk aan zelfmoord. Boskalis zag daar dan ook vanaf. Nu is er zicht op herstel en worden overnameplannen weer uit de kast gehaald.

Blijft de vraag hoe Boskalis voor Smit wil betalen, want banken zijn nu voorzichtig met het uitlenen van geld. De wereld is wat dat betreft blijvend veranderd.

Maar volgens Berdowski hoeft niemand zich zorgen te maken over de financiering van de overname. Er staan 17,8 miljoen aandelen Smit uit, waarvan Boskalis al 26,4% (circa 4,7 miljoen aandelen) bezit. Voor die resterende 13,1 miljoen aandelen heeft Boskalis euro 786 mln nodig. Smit heeft voor circa euro 250 mln aan schuld op de balans, zodat de totale overnamesom neerkomt op euro 1,04 mrd.

Dat bedrag wil Berdowski bij elkaar harken door een aandelenemissie van euro 200 mln en de uitgifte van een achtergestelde lening van euro 100 mln. Boskalis heeft daarnaast een kredietlijn ter beschikking van euro 350 mln, Smit een van euro 450 mln. Voorts wordt na de overname de terminal-divisie van Smit, vorig jaar nog begroot op euro 300 mln, ondergebracht in een joint venture met het Saudische Rezayat, dat daarvan dus de helft (euro 150 mln) moet betalen.

Bij elkaar opgeteld heeft Boskalis zo euro 1,25 mrd bijeen, wat inderdaad ruim voldoende is. Daarbij kan Boskalis zijn eigen aandeelhouders mogelijk nog een boekwinstje voorschotelen. Want het bedrijf heeft zijn Smit-aandelen nu voor euro 50 per stuk in de boeken staan, terwijl het ze straks op euro 60 mag waarderen.

Bartjens@fd.nl

Copyright (c) 2009 Het Financieele Dagblad
voda
1
Boskalis verleidt Smit alsnog
13 november 2009 | Het Financieele Dagblad
Door: Schiffers, M.

Baggeraar neemt ook havensleeptak Smit over; hoogte van bod nog enige variabele

Mathijs Schiffers

Amsterdam

Baggeraar Boskalis heeft maritiem dienstverlener Smit Internationale, meer dan een jaar na een eerste bod, alsnog weten te verleiden tot een gezamenlijke toekomst. Dat hebben beide partijen donderdag bekendgemaakt.

Boskalis moet wel beloven de havensleepactiviteiten van Smit, die in eerdere overnameplannen voor directe doorverkoop genomineerd waren, in ieder geval de komende drie jaren binnen de groep te houden. Boskalis wil euro 60 per aandeel Smit betalen, wat neerkomt op een bedrijfswaardering van euro 1,1 mrd exclusief schuld. Over de hoogte van het bod laat de leiding van Smit zich de komende weken nog adviseren door RBS.

Gisteren sloot het aandeel Smit op euro 59,30, 6,7% hoger dan woensdag. Boskalis, dat al 26,4% van de aandelen Smit bezit, won 0,5%.

De baggeraar wil de overname onder meer bekostigen via een aandelenemissie van euro 200 mln groot. Aandeelhouder HAL Investments, dat een belang van 31% in Boskalis houdt, wil naar rato meedoen. Een andere grootaandeelhouder Delta Lloyd, laat bij monde van fondsbeheerder Alex Otto weten dit ook te overwegen. Na de overname zal Smit-topman Ben Vree zitting nemen in het bestuur van Boskalis en Smit zal ook een commissaris leveren.

Met de nieuwe plannen lijkt een einde te zijn gekomen aan een overnamestrijd die in september vorig jaar, op de dag dat de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers omviel, in alle hevigheid losbarstte. Smit wees het geplande Boskalis-bod van euro 62,50 per aandeel toen resoluut van de hand. Vooral omdat de onderdelen van Smit na de overname uit elkaar zouden worden getrokken.

Een constructie waarbij handelshuis SHV samen met Boskalis zou bieden op Smit, en zich na de overname over grote delen zou ontfermen, liep in december 2008 op niets uit. Daarna laste Boskalis een pauze in het dossier in, zei topman peter Berdowski van de baggeraar gisteren. Tot afgelopen zomer. 'Toen zijn we er weer actief naar gaan kijken en heb ik een nieuwe afspraak gemaakt met Vree. De afgelopen vier weken is er veel voortgang geboekt.'

Volgens Smit-topman Vree gaf de doorslag dat Boskalis zich deze keer bereid verklaarde de havensleepactiviteiten binnen de groep te houden. 'Dat is een groot verschil met de vorige keer, toen er een opsplitsscenario lag.'

Nu de overname van Smit naderbij is gekomen, reeds 44% van het aandelenkapitaal heeft zich achter de plannen geschaard, komt de realisatie van Berdowski's ambitie in zicht. Hij signaleert dat opdrachtgevers in toenemende mate meer willen dan 'rechttoe rechtaan baggeren' en haalt met Smit een palet diensten in huis (berging, heavy lift en transport) waarmee in die behoefte wordt voorzien.

Niet alle analisten zijn daarvan overtuigd. Bart van den Wijngaard van Petercam schreef in een rapport 'beperkte synergieën' te zien. Analisten van SNS Securities zien ruimte voor een hoger bod. 'De premie die nu geboden wordt is wat mager', schreven ze in een reactie.

Bartjens: Harken voor Smit

Video: interview topmannen

Boskalis-ceo:

Smit-ceo:

Smit-topman Vree (links) en Boskalis-topman Berdowski schudden elkaar gisteren alsnog de hand

Copyright (c) 2009 Het Financieele Dagblad
voda
1
Nee, nee Boskalis
Corné van Zeijl - 13 november 2009, 17:00

Vanochtend hoorde ik een radio-interview met Ben Vree (Smit International) en Peter Berdowski (Boskalis). Ik hoorde zo vaak Ben en ik, ik en Ben, dat het liedje Ben van Michael Jackson bij mij binnenschoot.

Ik denk dat meneer Berdowski (Peter voor intimi) deze serenade onder het raam van meneer Vree’s (Ben) kantoor aan de Waalhaven heeft gezongen. Met aandacht heb ik geluisterd naar de synergie-effecten van deze fusie.


Deze effecten waren zo wollig en vaag, dat ze er waarschijnlijk gewoon niet zijn. Voorbeelden konden ze niet geven. Waarschijnlijk komen ze niet verder dan de gezamenlijke computerinkoop van ABN Amro en Antonveneta, destijds.

Een analist noemde dit niet voor niets een Bols-Wessanen combinatie op zee.

Drie jaar
Oké, geen extra winst uit synergie-effecten dus. We hebben het hier wel over financial engineering. Je koopt iets tegen een lage waardering en geeft eigen aandelen uit tegen een hoge waardering. De rest financier je met schuld. En dat levert wel meer winst op, maar wel ten koste van de kwaliteit van de balans.

Wat het wel oplevert, is diversificatie. Maar we hebben in de jaren zeventig geleerd dat diversificatie wel minder risico oplevert, maar ten koste gaat van de focus. En meneer Vree is tevreden dat Smit voor de komende drie jaar bij elkaar gehouden wordt.

Waarom is die termijn van drie jaar er dan? Als het zo mooi en synergetisch is, heb je toch helemaal geen termijn nodig? Als je bij de liefdesverklaring al geen eeuwige belofte kunt doen, is de relatie gedoemd te mislukken.

Dikke onvoldoende
Zoals gebruikelijk heb ik weer even het aantal keer het woord strategie in het persbericht geteld. Het komt maar liefst zeven keer voor. En dan nog dit: een jaar geleden was een overnameprijs van 62,50 euro voor Smit te weinig.

De beurs staat een flink stuk hoger dan een jaar geleden, maar nu is 60,00 euro genoeg. En een half jaar geleden zei meneer Vree dat er te grote cultuurverschillen waren. En daar is nu opeens geen sprake meer van.

Als ik naar de overnamekit kijk, dan kan eigenlijk precies hetzelfde verhaal worden geschreven als een jaar geleden. Alleen is er nu een aandelenemissie van 200 miljoen euro. En dat betekent minder punten op de factor 2 (cash of aandelen).

Sinds de overnamepoging van vorig jaar is Smit natuurlijk wel hot. Dus ook daar minder punten. Qua waardering is Boskalis nog steeds een stuk duurder dan Smit. Al met al nog steeds een dikke onvoldoende.

--------------------------------------------------------------------------------
Corné van Zeijl is senior portfolio manager bij SNS Asset Management, waar hij verantwoordelijk is voor de Nederlandse aandelenportefeuilles. Van Zeijl schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Professioneel houdt hij posities aan in de meeste grote Nederlandse beursfondsen. Een overzicht van de over- en onderwegingen vindt u hier. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vanzeijl@iex.nl.

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
voda
0
Smit advies verlaagd naar add van buy - Keijser Capital


(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires

voda
0
Smit advies verlaagd naar add van buy - Keijser


AMSTERDAM (Dow Jones)--Analist Nico van Geest van Keijser Capital verlaagt het advies voor het aandeel Smit naar add van buy, omdat het opwaarts potentieel voor het aandeel lager dan 10% is. De analist verhoogt tegelijkertijd het koersdoel naar EUR63 van EUR56, omdat hij verwacht dat het bod van Boskalis op Smit van EUR60 per aandeel nog verhoogd zal worden. De kans dat de overname niet doorgaat is volgens Van Geest nihil. Vrijdag vlak voor het sluiten van de markt noteert het aandeel 0,5% hoger op EUR59,60, terwijl de Midkap met 0,3% stijgt. (EHI)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

86 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 882,63 +12,36 +1,42% 26 apr
AMX 914,42 -2,12 -0,23% 26 apr
ASCX 1.198,74 +7,95 +0,67% 26 apr
BEL 20 3.874,87 +16,93 +0,44% 26 apr
Germany40^ 18.177,90 +16,89 +0,09% 26 apr
US30^ 38.211,61 0,00 0,00% 26 apr
US500^ 5.095,29 0,00 0,00% 26 apr
Nasd100^ 17.698,09 0,00 0,00% 26 apr
Japan225^ 38.345,55 0,00 0,00% 26 apr
WTI 83,64 0,00 0,00% 26 apr
Brent 87,99 0,00 0,00% 26 apr
EUR/USD 1,0719 +0,0023 +0,22% 04:43
BTC/USD 63.244,68 -802,24 -1,25% 03:00
Gold spot 2.327,03 -10,92 -0,47% 04:43
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ASMI 623,800 +42,200 +7,26% 26 apr
ASML 858,800 +25,100 +3,01% 26 apr
PROSUS 31,625 +0,815 +2,65% 26 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
IMCD 141,700 -7,300 -4,90% 26 apr
ABN AMRO BANK N.V. 15,210 -0,665 -4,19% 26 apr
BESI 130,400 -5,600 -4,12% 26 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront