Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Koffiekamer Dagdraad 6/5: OLIE(ben ik nou zo)dom

198 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 6 mei 2011 15:53:

Wall Street omhoog dankzij banencijfer
Gepubliceerd op 6 mei 2011 om 15:45 | Views: 0

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn vrijdag met stevige plussen geopend. De handel kreeg steun van meevallende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 1,1 procent hoger op 12.721 punten. De S&P 500 opende 1,1 procent in de plus op 1350 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg eveneens 1,1 procent tot 2846 punten.

In april kwamen er in de Verenigde Staten (exclusief de landbouw) 244.000 banen bij, terwijl was gerekend op 186.000 banen. De werkloosheid steeg tot 9 procent van 8,8 procent een maand eerder.

Als je nu Aperam verkocht had in plaats van plakken/knippen kon je nu ook 4% winst bijschrijven, nu zit je straks tegen nog meer verlies te kijken.

voda
0
quote:

wisselend alias schreef op 6 mei 2011 16:21:

[...]

Als je nu Aperam verkocht had in plaats van plakken/knippen kon je nu ook 4% winst bijschrijven, nu zit je straks tegen nog meer verlies te kijken.

Ik ga toch niet met verlies verkopen! Zeker nu niet.
[verwijderd]
0
quote:

turbo-1 schreef op 6 mei 2011 15:57:

[...]

Nee joh, valt best mee. Je moet eens bij de (limited) speeder(t)s kijken van de Commerzbank. De CB lim speeder Long 28 heb ik net met 500 stukjes een uurtje meegelift (2,20 in, 2,60 uit). Ik ben (ook) maar een kleine jongen in deze wereld van het grote geld ....
Ah ok..
relic
0
quote:

blaaskaak schreef op 6 mei 2011 15:44:

[...]

Ja een jaar of 4 nu :P
;¬), dank daar kan ik wat mee.
[verwijderd]
0
quote:

relic schreef op 6 mei 2011 16:54:

[...]

;¬), dank daar kan ik wat mee.

Lijkt me wel.. we hebben property finance, een verhoudingsgewsijs flinke staatsschuld, pensioenverzekeraars die het niet zo goed doen en vast nog wel het 1 en ander. SNS blijft een ietsiepietsie achter op de andere financials vandaag.. Voor zo`n verschil hoeft er niets nieuws te gebeuren met zo`n aandeel.
[verwijderd]
0
quote:

Kethelbinkie schreef op 6 mei 2011 17:00:

Precies een jaar geleden was er de flesjkresj.
Tja.. de Amerikaanse.. Ben benieuwd wanneer Europa aan de beurt is.
Murdock
0
Zo allemaal weer goed nieuws, heel mooi
2 x een putje op de AEX gekocht, maandag slaat de twijfel weer toe (denk ik)
relic
0
quote:

Murdock schreef op 6 mei 2011 17:07:

Zo allemaal weer goed nieuws, heel mooi
2 x een putje op de AEX gekocht, maandag slaat de twijfel weer toe (denk ik)
Jij en Kethelbinkie hebben wel lef om tegen zoveel geweld in te roeien.
TraderRon
0
McDonald’s [MCD 79.35 0.75 (+0.95%) ] said it would hire 50,000 workers, but that was outside the April reporting period, so it didn't help these numbers.

Om nog even een fabeltje uit de boeken te halen..
Oftewel volgende jobreport wordt ook weer aardig....
Murdock
0
quote:

relic schreef:

[quote alias=Murdock id=5560714 date=201105061707]
Zo allemaal weer goed nieuws, heel mooi
2 x een putje op de AEX gekocht, maandag slaat de twijfel weer toe (denk ik)
[/quote]

Jij en Kethelbinkie hebben wel lef om tegen zoveel geweld in te roeien.
Tja lef of gewoon dom we zullen het maandag zien
[verwijderd]
0
quote:

Brievenbus schreef op 6 mei 2011 11:52:

[...]

Men is al dagen naar hartelust aan het kloten bij de uitzenders, vooral op momenten dat de omzet weg valt.
Is toch heel wat af inmiddels.
ik maakte vanmorgen een foutje, wilde een sprinter op randstad kopen, koop ik per ongeluk een turbo van abn op randstad, wel op dezelfde strike maar met een heel ander financieringsnivo, ik bood dus veel teveel voor die krengen en had er gelijk 1000 te pakken, voor 4,37 per stuk Kon er later met 4 cent winst per stuk weer uit, oftewel op 4,41, was ik blij dat ik weer van die dingen af was en mijn "fout" had kunnen herstellen.

Moet je nu zien, randstad dik in de plus, turbo doet nu 5,68

verder eigenlijk best een leuke week gehad met de daghandel.

Heb bijna al mijn geschreven puts met lekkere winst kunnen sluiten, heb van de deze week geschreven puts op de aex er nog 3 overgehouden, dus meegenomen naar volgende week, dus geen gekloot dit weekend aub. Tevens nog enkele geschreven maandputs aex mei en juni in bezit en nog 2 geschreven calls juni

roy
Brievenbus
0
Zo, toch nog met een glimlach het weekend in.
Mooie dag voor de porto.

Wel weer opvallend, zo'n USG dat gisteren en eerder finaal onderuit ging, en nu daar wat van goed dreigde te gaan maken.

Even wat actie in de laatste minuut, zoals telkens in deze situatie, en een stevig deel van de dagwinst goedkoop weggewerkt.
Als je dat ziet gebeuren weet je waarom je blijft zitten, maar, ook dat je vemoedelijk nog wel even te zitten hebt...:-)
Brievenbus
0
quote:

roy schreef op 6 mei 2011 17:35:

[...]

Heb bijna al mijn geschreven puts met lekkere winst kunnen sluiten

roy
Nee, die laat ik allemaal lekker lopen, gaat goed.

Wel had ik misschien vandaag de geschreven calls Uni 22,50 Mei door moeten rollen, maar, wat is wijsheid..
[verwijderd]
0
[Modbreak IEX]: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd.]
voda
2
quote:

wisselend alias schreef op 6 mei 2011 17:43:

[...]

Dat is jouw fout je kunt niet handelen, verkopen en goedkoper terugkopen=winst, zelf als je eerste aankoop op verlies staat.
Vandaag 2x Mittal gedaan ruim 2,5% in de knip.

Ga het weekend maar eens nadenken handelen=verdienen.
Van harte gefeliciteerd hoor!

Trouwens, ik ben idd een beroerde belegger. Ik heb ook nooit immer beweerd dat ik het allemaal zo goed weet. Dat is dus ook één van de hoofdredenen dat ik hier binnenkort weg ben.

Bedankt voor nog een portie zout in de wonde...

Fijn weekend verder.
voda
1
WEEKSLOT: AEX consolideert door banencijfers VS


Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Week 18 begon wel zeer verrassend met een door velen diep gewenste liquidatie, waarmee een volgens de statistieken niet onwaarschijnlijke meiverkoop op de aandelenbeurzen in elk geval heel even werd uitgesteld, ofschoon in de loop van de week de aandacht vrij rap verschoof naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank en de banenrapporten van de Amerikanen over april.

Maandag openden de beurzen hoger op het nieuws dat Osama bin Laden in een villa in Pakistan was omgebracht door speciale eenheden van de VS.

Toch bleef er onderliggend een matte stemming overheersen. De beurzen reageerden positief, maar de stemming werd niet gekenmerkt door opluchting. Londen was vrij en in Nederland hadden grote delen voorjaarsvakantie. "En dat was te merken, moet ik zeggen. Als je naar de volumes keek, wist je genoeg", aldus een handelaar.

In de loop van de dag ebde de winst zelfs weg, maar die beweging zette geen zoden aan de dijk. Met een winst van 0,5% sloot de AEX de handelsdag af op 361,56 punten.

Dinsdag was er slechts 1 fonds blikvanger en dat was Philips met een winst van 1,8% na een adviesverhoging door Bernstein.

Wall Street toonde zich maandag niet van zijn sterke zijde en dat werd doorvertaald naar de AEX, die lager opende en binnen een smalle bandbreedte ook niet boven het slot van maandag uitkwam.

Handelaren omschreven de handelsdag als saai. Bedrijfsresultaten van Pfizer en Mastercard waren beter dan verwacht en ook de fabrieksorders over maart pakten goed uit, maar hadden geen effect. "De markt wil kennelijk eerst weten waar het qua banendata in de VS aan toe is, alvorens weer een richting gekozen wordt", aldus een handelaar.

Dinsdag sloot de AEX met een klein verlies van 0,3% op 360,42 punten.

De openingsindicatie voor woensdag duidde op een aardig verlies, maar het viel alleszins mee: iets meer dan 1 punt, maar het motief om niet door te trekken naar boven bleef wat handelaren en andere marktvorsers betreft het gebrek aan risicobereidheid bij ontstentenis van een goede, doorslaggevende impuls.

ArcelorMittal kreeg een hoger advies, maar leverde eerst meer dan 1% in en was daarmee verantwoordelijk voor een substantieel deel van het verlies van de AEX. Later op de dag trad een herstel in, maar dat werd vervolgens net zo makkelijk weer prijsgegeven.

Even terug van even weggeweest was de monetaire instabiliteitskwestie in de eurozone met het bericht van dinsdagavond van de zijde van de Portugese regering dat Portugal akkoord is gegaan met een steunpakket ter waarde van EUR78 miljard van de Europese Unie (EU) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Om 14.15 uur verscheen de werkgelegenheidsindicatie voor Amerikaanse private sector over april aan de hand van cijfers van loonstrookjesverwerker Automatic Data Processing Inc. Er kwamen 179.000 banen bij tegen een verwachte plus van 200.000 en een opwaarts bijgestelde stijging met 207.000 over maart. Eerder werd over die maand een plus van 201.000 gemeld.

De reactie was niet uitbundig en nog steeds overheerste een afwachtende stemming.

En toen werd het 16.00 uur en kwam de domper: de inkoopmanagersindex over april daalde veel scherper dan gedacht naar 52,8 van 57,3 en een verwachte 57,0. Daar werd wel sterk op gereageerd. In sneltreinvaart zocht de index een niveau onder de 357 punten op, in welk geweld slechts drie fondsen overeind bleven, waarbij ASML met een winst van 1% opviel naar aanleiding van een consolidatie in de sector.

De AEX zag aan het eind van de handelsdag nog wel kans iets van het verlies goed te maken, maar veel had dat niet om het lijf. De AEX sloot woensdag met een verlies van 1,3% op 355,91 punten.

Donderdag keek de markt uit naar het rentebesluit van de ECB en de Bank of England, de cijfers van ING en de eerste steunaanvragen in de VS.

De cijfers van ING zorgden voor een koerswinst voor het aandeel van ruim 2%, hetgeen een belangrijke steun betekende voor de AEX.

De ECB en de Bank of England lieten de rente ongemoeid, waarmee de aandacht kwam te liggen op de persconferentie van 14.30 uur van de ECB, waarbij extra gelet werd op aanwijzingen voor een volgende renteverhoging.

De wekelijkse steunaanvragen hadden een negatieve verrassing in petto en niet zo'n kleintje ook: ze stegen met 43.000 terwijl was gerekend op een daling met 19.000 aanvragen. De beurs nam het allemaal lichtvoetig op, alsmede de scherp gedaalde olieprijs, die voor het eerst sinds half maart weer onder de $100 per vat uitkwam. Daarmee leek vooral enige lucht uit die markt te lopen die er door speculatiegeld was ingepompt.

De euro verloor veel terrein ten opzichte van de dollar als gevolg van zeer bescheiden commentaar van ECB-voorzitter Jean Claude Trichet, waaruit vrijwel niets kon worden opgemaakt omtrent een aanstaande renteverhoging.

Maar dan vrijdag de banencijfers uit de VS over april. De markt hield zijn hart vast, omdat verschillende macrodata die eerder deze week naar buiten waren gekomen weinig goeds hadden gebracht. Er werd een groei van het aantal banen voorzien van 185.000, maar het bleken er 244.000 te zijn en dat zorgde ogenblikkelijk voor een draai in de AEX van een verlies van 0,1% naar een solide plus van bijna 0,8% in nog geen kwartier tijd. De private sector groeide zeer goed. De werkloosheid steeg evenwel naar 9% van 8,8% in maart, een percentage dat marktvorsers ook voor april voorzagen.

De AEX sloot vrijdag af met een winst van 1,2% op 359,12 punten. Op weekbasis bedroeg het bescheiden verlies 0,2%.


De sterkste stijgers in de AEX en de Midkap van de afgelopen week (slotstand vandaag vergeleken met vrijdag een week geleden):


Logica +5,9%
Air France-KLM +3,0%
Philips +2,5%
Unilever +2,1%
Heineken +2,0%

De sterkste dalers in de AEX en de Midkap van de afgelopen week (slotstand vandaag vergeleken met vrijdag een week geleden):


AMG -6,8%
Vastned Retail -4,7%
Ordina -4,3%
SBM Offshore -3,8%
Brunel -3,6%

Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjones.com


voda
0
AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit hoger


AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beurs is vrijdag met winst gesloten door een beter dan verwacht banenrapport uit de Verenigde Staten.

De AEX-index sloot vrijdag 1,2% hoger op 359,12 punten, de Midkap won 0,5% op 644,77 punten en de Smallcap eindigde 0,1% lager op 536,39 punten.

"We begonnen vandaag eigenlijk slecht en het was wachten op de banencijfers. Toen die erg meevielen zag je een sprong omhoog en een draai naar risicovollere aandelen", zegt vermogensbeheerder Tim Linger van International Assets, dat dit weekend zijn naam wijzigt in Antaurus de Vermogensstrateeg.

De stijging is volgens Linger niet meer dan logisch. "Je ziet gewoon dat het overal goed gaat, er zijn veel goede indicatoren. Het banencijfer van vandaag was daarvan een bevestiging die de markt nodig had."

Het aantal banen bleek in april te zijn gestegen met 244.000, terwijl economen hadden gerekend op een stijging met 185.000.

Behalve het arbeidsrapport speelde ook de correctie op de grondstoffenmarkten een belangrijke rol. "Nu de prijzen dalen, lijken er alternatieven te komen voor beleggingen in grondstoffen en gaat het geld weer de andere kant op naar aandelen en obligaties."

De grootste stijger in de hoofdgraadmeter was vrijdag Air France, dat profiteerde van de dalende olieprijs en met een winst van 3,9% afsloot. Shell eindigde onderaan met een winst van 0,1%.

Vooruitkijkend wijst Linger op het belang van de bedrijfscijfers die nog moeten komen. "De markt lijkt rijp om verder te stijgen, maar dat moet nog wel blijken uit de bedrijfcijfers, die overigens tot nu toe goed waren."

Maandag komt TNT met een strategie-update over de postdivisie. "Wij denken dat er wel wat staat te gebeuren bij TNT, want de express-divisie lijkt te worden klaargestoomd voor een overname", zegt Linger.

De macro-economische agenda bevat maandag alleen de leidende indicatoren over maart gepresenteerd door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Het cijfer verschijnt om 12.00 uur.

Staatsobligaties sloten overwegend hoger.

De euro noteert rond 17.45 uur op $1,4501, tegen $1,4578 om vrijdagmorgen 8.30 uur.


Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst +31 20 57 15 201; levien.defeijter@dowjones.com

198 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 882,63 +12,36 +1,42% 26 apr
AMX 914,42 -2,12 -0,23% 26 apr
ASCX 1.198,74 +7,95 +0,67% 26 apr
BEL 20 3.874,87 +16,93 +0,44% 26 apr
Germany40^ 18.177,90 +260,62 +1,45% 26 apr
US30^ 38.211,61 0,00 0,00% 26 apr
US500^ 5.095,29 0,00 0,00% 26 apr
Nasd100^ 17.698,09 0,00 0,00% 26 apr
Japan225^ 38.345,55 0,00 0,00% 26 apr
WTI 83,64 0,00 0,00% 26 apr
Brent 87,99 0,00 0,00% 26 apr
EUR/USD 1,0693 -0,0001 0,00% 27 apr
BTC/USD 63.490,70 -489,17 -0,76% 02:21
Gold spot 2.337,95 0,00 0,00% 26 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ASMI 623,800 +42,200 +7,26% 26 apr
ASML 858,800 +25,100 +3,01% 26 apr
PROSUS 31,625 +0,815 +2,65% 26 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
IMCD 141,700 -7,300 -4,90% 26 apr
ABN AMRO BANK N.V. 15,210 -0,665 -4,19% 26 apr
BESI 130,400 -5,600 -4,12% 26 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront