Perpetuals, Steepeners « Terug naar discussie overzicht

Mijn perpetual en steepener porfefolio

2.775 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... 135 136 137 138 139 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

The Third Way... schreef op 23 juni 2011 15:20:

Een dsb scenario bij Lanschot, forget it. Dat is heel wat anders.

Verder, vergeet niet dat Lanschot de eerste (hoor mij eens) crisis zelfstandig overleefd heeft mede dankzij liquiditeitvoorziening via deposito's ipv wholesale. Markten mogen maw opdrogen, Lanschot blijft bestaan.

Friesland Bank was al een probleem, SNS is nog niet bestand tegen een ernstige crisis door niet alleen de bank maar ook de (weliswaar relatief iets veiliger) verzekeringspoot. Ondanks de hedge zal de dalende (veilige bund) rente daar verder ook behoorlijk pijn doen. Aandelenkoers de laatste tijd gevolgd? Nee, nog geen Zwitser leven gevoel.

Ik bedoel niet het DSB scenario dat men klanten frauduleus behandelt met allerlei hypotheken en koopsommen, maar dat van Lanschot net als DSB geen systeembank is, zodat de overheid hier vrijwel zeker geen steun zal geven als er paniek uitbreekt en de klanten het geld opnemen.
The Third Way...
0
quote:

Kingcash schreef op 23 juni 2011 15:35:

[...]
Ik bedoel niet het DSB scenario dat men klanten frauduleus behandelt met allerlei hypotheken en koopsommen, maar dat van Lanschot net als DSB geen systeembank is, zodat de overheid hier vrijwel zeker geen steun zal geven als er paniek uitbreekt en de klanten het geld opnemen.
Dat is een ander verhaal en al becommentarieerd.

Darts
0
quote:

The Third Way... schreef op 23 juni 2011 13:49:

In navolging van spaasje stel ik voor om een zgn "veilig" lijstje te maken, waarbij gekeken wordt naar directe exposure alleen:

- AEGON
- Eureko (weliswaar Griekse dochter maar klein en weinig oblies terwijl solvabiliteit AA is)
- Fortis
- Van Lanschot
- ASR

Twijfelgeval:
- SNS (fragiele balans en daar hoeft heel weinig te gebeuren terwijl de staat nog niet is terugbetaald).

NIBC (4 * 10 - 2yrs CMS, met een minimum van 2,85%)staat niet in het lijstje. Deze is ondertussen ook goed aan het dalen. Waar moeten we deze plaatsen en wat zijn daar de verwachtingen?
[verwijderd]
0
quote:

The Third Way... schreef op 23 juni 2011 13:49:

In navolging van spaasje stel ik voor om een zgn "veilig" lijstje te maken, waarbij gekeken wordt naar directe exposure alleen:

- AEGON
- Eureko (weliswaar Griekse dochter maar klein en weinig oblies terwijl solvabiliteit AA is)
- Fortis
- Van Lanschot
- ASR

Twijfelgeval:
- SNS (fragiele balans en daar hoeft heel weinig te gebeuren terwijl de staat nog niet is terugbetaald).

Ik zit nog zonder slechte nachtrust in de non-financial perps: WKL, Friesland Campina en Tennet.

Verder heb ik de boven vermelde verzekeraars AEGON, Eureko, en ASR.

En één bank: de ING.
Die zie ik met hun zeer beperkte exposure in de PIGS voorlopig niet omvallen.
Mee eens ?
The Third Way...
0
quote:

de belg schreef op 23 juni 2011 16:35:

[...]

En één bank: de ING.
Die zie ik met hun zeer beperkte exposure in de PIGS voorlopig niet omvallen.
Mee eens ?
ING lijkt veilig gezien de (weliswaar nog niet afgeronde) verkoop van ING Direct de balans flink versterkt heeft, maar vergeet niet dat ING een hele hoop heeft uitstaan op de laatste letter, Spanje. Derhalve, veilig zolang deze blijft staan.

NIBC 2040 heb ik net zoals de belg al een tijd geleden verkocht. Toen vanwege de platter wordende yieldcurve en nu zou ik er niet instappen vanwege de toch wel spannende balans met daarop nog steeds veel leningen afgedekt door de overheid. Laatst is deze ook nog gedowngraded.

De SNS 11.25% is nu al bijna dubbel digit, de SRLEV 9% staat op 94...

Voor de goede orde: ik heb de SNS 6.258% en 11.25% in portefeuille, en daarnaast ook aandelen ING voor de zeer lange termijn.

[verwijderd]
0
MILAAN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's overweegt de waardering voor 16 Italiaanse banken naar beneden bij te stellen. Ook 13 andere banken volgt hij kritisch.

Vorige week liet de kredietbeoordelaar weten de kredietwaardigheid van Italië neerwaarts bij te stellen. De 16 banken die nu ook een slechtere beoordeling zouden kunnen krijgen, zijn zeer gevoelig voor zelfs maar een bescheiden afwaardering van de Italiaanse kredietwaardigheid'', aldus Moody's.

Moody's twijfelt aan de groeikracht van de Italiaanse economie en vreest dat het land grote moeite zal hebben om de schuldenlast op een acceptabel niveau te houden.

Het slechte nieuws voor banken houdt maar aan.
fwb
3
Wat een kuddegedrag als het gaat om financials!

Ik ga de zaak toch eens van een andere kant belichten:

De griekse crisis is nu al meer dan een jaar oud en banken en verzekeraars hebben al veel aandacht besteed aan het beperken van de risico's. In vrijwel elk jaar/kwartaar verslag kun je gedetailleerd informatie over het PIIGS risico vinden.
Zo heeft Van Lanschot helemaal geen exposure in Griekenland (ook niet in Spanje, Portugal, Italie en Ierland)

De banken en verzekeraars hebben in de afgelopen jaren niets anders gedaan dan hun balans versterkt, posities afgebouwd en leverage verkleind. Winst wordt nauwelijks uitgekeerd. Niet leuk voor aandeelhouders, wel heel goed voor de obligatie houders.

Mijn mening is dat je als obligatiehouder (van banken & verzekeringen) er nu veel beter voorstaat dan 1-2 jaar geleden. Het grote risico voor specifiek de perpetual zit 'm in het aanpassen van de spelregels door de politiek.

Ik blijf stukken van banken oprapen.

Voorbeeld
BNP 6.342% perpetual.
Noteerd als sinds jaar en dag rond de 100. Logisch, want aflossen op de eerste call datum van 24-1-2012 is zeer waarschijnlijk.
Vandaag opeens 98.50 laten voor 30k opgeraapt, dat betekend 8.85% rendement (ipv 6.342% @100). Dit soort dingen probeer ik in te slaan.
En ja, ik ben bekend met de exposure van BNP, maar dat wil nog helemaal niet zeggen dat alles daar volledig in de 100 loopt.

Mijn punt is: risico heeft een prijs en die prijs meten we in rendement, dat is het mooie van een obligatie. Bij een aandeel moet je goed zitten, wij hoeven alleen "niet fout" te zitten. Bij een algemene verkoopgolf van obligaties zijn er legio van mogelijkheden om een mooi, toekomstig, langetermijn rendement te maken.
Portisch
0
Een belangrijke vraag is bovendien wie heeft de Credit Default Swaps (CDS's ) op de balans staan. Met andere woorden, wie staat garant voor de bankobligaties van de PIGS. Dit moeten toch ook banken/verzekeraars/pensioenfondsen zijn. Het is als met opties je mag alleen short gaan als je genoeg dekking hebt. Dus ook bij een behoorlijke exposure hoeft geen risico te zijn i.v.m. verzekering. Angst blijft een slechte raadgever.
De Nederlandse banken hebben inmiddels al flink wat vet op de botten. Moody's noemt het als volgt: de Nederlandse1 Financials
zij robuust. Ben het verder met FWB eens.
De koersen dalen bij zeer lage omzetten. De prijsvorming is altijd een probleem bij lage omzetten.
[verwijderd]
0
De opzet van de Fortis lening is eerder complex. De lening werd destijds uitgegeven door Fortis Hybrid Financing (nu Ageas Hybrid Financing). Welke het bedrag van deze obligatie doorleent aan Fortis Bank (België). Het is dus Fortis Bank Belgie die de rente betaald over de obligatie. Deze wordt via AHF doorgestort naar de obligatiehouders. Exposure bij Fortis Bank België is er, maar van omvang eerder beperkt, als ik goed ben geïnformeerd.
[verwijderd]
0
Ik kan mij herinneren dat deze Fortis 8% Hybride Perp 50% wordt doorgeleend aan BNP en 50% aan Ageas.
tierra
0
8% KBC Perp Debt Securities 2008-99:
Ik zag dat de koers van dit fonds nogal fluctueert de laatste dagen, ben er even uitgestapt, omdat ik niet goed kan inschatten hoe groot het risico ivm met Griekenland is, heeft iemand meer info ?
Is het interessant opnieuw in te stappen of ff laten liggen ?
[verwijderd]
0
tierra:
"De blootstelling van de Belgische banken is relatief beperkt en niet levensbedreigend."

Morningstar onderzocht wat de strengere kapitaaleisen van Basel 111 betekenen voor Europese banken

www.morningstar.nl/nl/23/articles/987...
België, Frankrijk, Duitsland en Griekenland)

Dit zegt Morningstar over KBC:

KBC Groep staat er nog slechter voor dan Dexia. Deze bank moet de regering 10,5 miljard euro terugbetalen voor het reddingspakket van 7 miljard euro (iets minder dan de helft van haar eigen vermogen). Volgens Morningstar is het steeds minder waarschijnlijk dat de bank hierin zal slagen zonder een verwaterende kapitaalverhoging door te voeren. Ook al is KBC van plan om haar risicogewogen activa met 25 procent te verlagen en niet-kernactiviteiten af te stoten om een terugkoop te verwezenlijken en in 2013 volledig aan de eisen van Bazel III te voldoen, ziet Morningstar dit eenvoudigweg niet gebeuren zonder een kapitaalverhoging.

De bank meent tot nu toe al 4 miljard euro aan beschikbaar kapitaal te hebben gespaard voor de terugbetaling, maar de plannen van KBC kregen onlangs met tegenslag te kampen toen de Luxemburgse financiële toezichthouder CSSF aankondigde dat het onwaarschijnlijk is dat de verkoop van de activiteit KBL European Private Bankers aan de Hinuja Group, een transactie geraamd wordt 1,35 miljard euro, zal worden goedgekeurd.

www.morningstar.nl/nl/news/articles/9...
Ierland, Italië, Nederland en Spanje

www.morningstar.nl/nl/news/articles/9...
Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

news.morningstareurope.com/news/im/Ba...

"Dexia en KBC versnelden herstructurering na druk Nationale Bank"
16-6-2011
Dexia en KBC hebben op verzoek van de Nationale Bank hun herstructurering versneld en versterkt. Dat bericht De Tijd vandaag op zijn website op basis van uitspraken van gouverneur Luc Coene bij de voorstelling van een rapport over financiële stabiliteit. Op de voorstelling waren slechts enkele media uitgenodigd.
"De timing en het volume van de herstructureringsplannen die Dexia en KBC hadden afgesproken met de Europese Commissie waren onvoldoende", signaleert Coene volgens De Tijd. "We hebben die boodschap gegeven aan de banken. We zijn tevreden over de reactie, want beide banken hebben aangegeven dat ze de herstructurering versnellen en versterken."

Kapitaalverhoging
De top van de Nationale Bank sluit niet uit dat een kapitaalverhoging bij Dexia en/of KBC nodig zal zijn. "Er bestaat grote onzekerheid over de evolutie van de economie en rendabiliteit. Officieus horen wij dat KBC denkt aan een kapitaalverhoging", zegt directeur Mathias Dewatripont. Dexia zei eind mei al dat het in het tweede kwartaal een verlies van 3,6 miljard zal doorslikken om af te rekenen met de slechte erfenis uit het verleden.

Toestand Griekenland
Coene stipt aan dat veel zal afhangen van de toestand in Griekenland. "Als de stress wegvalt, belanden we in een heel ander, beter scenario. Wij als toezichthouders moeten echter kijken naar een 'worst case'-scenario. In zo'n scenario is misschien een kapitaalverhoging nodig". Coene maakt zich geen al te grote zorgen over de impact van de Griekse schuldencrisis voor de Belgische banken. "De blootstelling van de Belgische banken is relatief beperkt en niet levensbedreigend." (belga/adha)
***

Is het interessant opnieuw in te stappen of ff laten liggen ?
[/quote]

You may ask yourself,where does this highway lead to?
You may ask yourself,am I right, am I wrong ?
You may ask yourself, why holding on to misery?

[verwijderd]
0
quote:

Anova schreef op 25 juni 2011 17:17:

KBC Groep staat er nog slechter voor dan Dexia.
Da's wel heel erg op het randje dan...
[verwijderd]
0
Basel 3 — We update our Basel 3 capital illustrations for our revised estimates
and projected movements in the AFS reserve. We calculate KBC’s end-2013E
core tier 1 ratio would decline from 9.1% to 7.3%, pro-forma for implementation
of Basel 3 upfront (7.7% phased), still above the Basel 7% threshold. For Dexia
we estimate that the equivalent decline is from 15.0% to 6.2% (10.8% phased).
ING
Bank’s Basel 3 capital ratios appear to be the strongest of the three, but are
directly intertwined with the insurance IPO valuation(s). Significant execution
risks therefore remain before our forecast capital ratios for ING can materialise.
[verwijderd]
0
quote:

BJL schreef op 25 juni 2011 18:36:

[...]

Da's wel heel erg op het randje dan...
Gezien de koersontwikkeling van het aandeel Dexia denken beleggers er inderdaad anders over.

Gelukkig maar, anders moesten we misschien het Belgisch forumlid dat zegt voor miljoenen in de KBC lening te zitten waarschuwen voor het gevaar. ;-))
[verwijderd]
0
neem aan dat hij tientallen of honderden miljoenen heeft te beleggen dan, anders vraagt hij om problemen...
Lk-33
0
Een vraag: wat zijn de beschikbare instrumenten bij kapitaalsverhoging ?
- een aandelenemissie (verwatering van de wpa) lijkt mij het meest voor de hand liggen.
- afschrijven op perp leningen lijkt mij niet, tenzij er een instrument voorhanden is in de voorwaarden van een perp lening. Kan er afgedwongen worden dat er ook al wordt er winst gedraaid, door perp houders meegewerkt aan een kapitaalsversterking?

Wat is er nog meer mogelijk in dit soort situaties? Ik weet dat de laatst geïntroduceerde perp van de Rabobank voorwaarden in zich houdt dat als de core tier 1 daalt onder een bepaald niveau, dat er dan automatisch een haircut volgt. In de wat oudere perps was dat kennelijk niet opgenomen. Hoe zit dat met KBC? En met andere perps voor zover info beschikbaar is?
[verwijderd]
0
Ha Lk-33,
Ik lees je berichtje hier in een soort "Dracula" hotel, Wolfsberg geheten, gebouwd in 1890, op de grens van Polen, Tjechie en Duitsland, hoog op een berg geïsoleerd gelegen met prachtig weids uitzicht, bijzonder.
Maar internet komt overal.
(nu maar hopen dat Portisch dit niet leest).

Maar wat jouw vraag betreft, ik heb toen ik voor het eerst de KBC 8% Perpetual kocht uitgezocht hoe dat zat, en (weer) uit mijn herinnering mogen ze in extreme omstandigheden de coupon uitkeren in aandelen.
Maar in zo'n situatie zal de aandelenkoers wel zo laag zijn, dat je als Perpetualhouder daar goed mee af bent.
Mits dat niet een voorbode van het einde is, maar die kans lijkt mij nihil.
Als je naar de winstontwikkeling per kwartaal kijkt bij KBC, dan ziet de trend er het afgelopen jaar vooralsnog goed uit.

[verwijderd]
0
In verband met de Fortis PERP Artikel van 17 november 2008, idt klopt nog steeds behalve dat FHF van naam is veranderd naar AHF...

Fortis Hybrid Financing

Deze emittent is niet zo bekend maar gaf in mei 2008 wel een obligatie uit (ISIN-code XS0362491291) voor het grote publiek. De obligatie biedt een coupon van 8 %, is achtergesteld (bij problemen worden de intekenaars dus pas terugbetaald na alle andere schuldeisers) en 'eeuwigdurend' omdat de datum waarop het kapitaal wordt terugbetaald onbekend is (in theorie zou het kapitaal nooit kunnen worden terugbetaald). Fortis Hybrid Financing behoudt zich evenwel het recht voor om de obligatie vervroegd terug te betalen vanaf het zesde jaar. Door de zware intrestlast (8 %) op deze uitgifte, zou de emittent die mogelijkheid wel eens kunnen benutten zodra de marktvoorwaarden het toelaten zich voordeliger (lees: goedkoper) te financieren. Door het achtergestelde en eeuwigdurende karakter heeft deze obligatie ook een hoger risicoprofiel. Bij de recentste transacties van deze obligatie op Euronext schommelde de prijs rond de 60 %. Bijzonder laag dus, wat aantoont dat er nog veel onzekerheid heerst. Gezien die erg lage prijzen, zouden wij momenteel niet verkopen. U moet ook weten dat de coupons en de kapitaalterugbetaling ook zijn gewaarborgd door Fortis Bank België en Fortis Insurance Belgium (groep BNP Paribas). De emittent heeft de fondsen immers doorgeleend aan deze entiteiten, die kunnen terugvallen op een betere financiële soliditeit. Het zou wel kunnen dat de uitbetaling van de coupons wordt uitgesteld of verlaagd als de emittent (nog altijd Fortis Holding) door de financiële autoriteiten wordt gedwongen zijn solvabiliteit op te krikken. Deze reguleringsmaatregel is bedoeld om de tegoeden van bankklanten te beschermen, maar Fortis Holding is vandaag niet echt meer een bank en zal dus wellicht ook niet meer door deze regel worden getroffen. De terugbetaling van de coupons is dus niet onmiddellijk in gevaar. Tot slot is de koers van deze obligatie in de eerste plaats zo laag door het veralgemeende wantrouwen t.o.v. complexere producten en ten tweede doordat er nog heel wat vraagtekens zijn rond de toekomst van Fortis Holding. Van dat laatste moet u zich wel bewust zijn als u de obligaties in portefeuille houdt.
[verwijderd]
0
Kingcash,
Wat betreft tt2; ik voorzie zeker (business) kansen, maar de potentie van smartphones moet je zeker niet onderschatten, en gezien de gigantische groei aldaar zie ik dat eerder als bedreiging voor tt2. Misschien inzetten op zowel tt2 als google?
Paul
2.775 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... 135 136 137 138 139 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 882,27 -0,36 -0,04% 18:00
AMX 926,00 +11,58 +1,27% 18:00
ASCX 1.207,81 +9,07 +0,76% 17:45
BEL 20 3.886,76 +11,89 +0,31% 18:00
Germany40^ 18.126,20 -34,81 -0,19% 18:00
US30^ 38.302,05 +90,44 +0,24% 18:00
US500^ 5.110,78 +15,49 +0,30% 18:00
Nasd100^ 17.757,59 +59,50 +0,34% 18:00
Japan225^ 38.333,17 -12,38 -0,03% 18:00
WTI 82,94 -0,70 -0,84% 18:00
Brent 87,40 -0,59 -0,67% 18:00
EUR/USD 1,0717 +0,0022 +0,20% 18:00
BTC/USD 63.089,19 -957,74 -1,50% 18:00
Gold spot 2.338,03 +0,08 +0,00% 18:00
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Philips Koninklijke 25,540 +5,795 +29,35% 17:38
EXOR NV 105,100 +4,000 +3,96% 17:35
IMCD 144,100 +2,400 +1,69% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 596,400 -27,400 -4,39% 17:37
ADYEN NV 1.151,000 -28,600 -2,42% 17:36
BESI 127,250 -3,150 -2,42% 17:35

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront