Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

AS Roma

1.352 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 64 65 66 67 68 » | Laatste
atitlan
0
Erik, de mogelijke overname praktijken is een ander verhaal. Dat veroordeel ik dan ook bij Roma zeer.

Maar net als bij Versatel worden zulke overnames bepaald niet opgezet om junk in te lijven.

Je macht als grootaandeelhouder gebruiken om met uitsluiting van de kleine aandeelhouders just in time ondernemingen uit de markt te nemen, want op het moment dat fantastische groeiperspectieven en dito enorm waardevermeerderingspotentieel wel zo goed als zeker zijn.
[verwijderd]
0
Ja inderdaad. En daar gaat het nu om lijkt me. Rest is bijzaak, al ben ik het wel met je eens op vlak van goede omzet winst ontwikkelingen.

Dat JR het debt junk noemt is zoals ze dat bij Versatel ook deden. Ben het met je eens dat er een ommekeer is ontstaan. Bij Versatel door schuldreduceren op bekende manier en bij Roma door storten van geld en het goede beleid en nu goed spel en bij behorende successen en inkomsten (CL en transfers als goede inkomstenbronnen) Maar ja, niet boeiend als kleine aandeelhouder er niet van zou kunnen profiteren. Of het nu junk of potentie club is, maakt bij niet kunnen mee profiteren dan geen yota uit. En daar ben ik erg benieuwd naar. Blijf zoals gezegd het aan zijlijn bekijken.
jrxs4all
8
quote:

atitlan schreef op 7 februari 2014 21:12:

stuitend vind ik wanneer iemand met blikken en blozen deze club bij niet meer dan 80 miljoen net debt junk noemt, terwijl bij andere clubs die 5 x grotere netto schuld hebben dat een marktwaarde van 2 miljard niet in de weg staat, en tevens wat betreft boekwaarde continu weigert met specifieke aspecten van een voetbalclub mee te nemen.

Tja, dat wordt zo wel een beetje een moeilijke discussie, als je de basisbegrippen van het lezen van een balans niet begrijpt.

Behalve dat je eerst bij AS Roma netto schuld verwarde met bezit, is netto schuld iets totaal anders dan eigen vermogen. En over dat laatste had ik het bij AS Roma. Netto schuld zegt heel weinig, waar het om gaat is het eigen vermogen.

Bij AS Roma is de waarde van alle bezittingen minder dan de waarde van alle schulden. Dat noem je een negatief eigen vermogen en dan is het bedrijf technisch failliet. Daarbij is de waarde van de spelers wel degelijk meegenomen, alleen niet voor die fantasie bedragen die jij er van maakt.

Om dan even de vergelijking met die club van 2 miljard te maken (ManU neem ik aan), daar is de waarde van alle bezittingen behoorlijk hoger dan de waarde van alle schulden en dat zelfs als je alle flauwekul als goodwill wegstreept. Daarbij is Roma inderdaad junk en dat is nog zwak uitgedrukt. Eigenlijk waren ze al failliet, alleen de injectie van NEEP heeft ze gered.

Ik begrijp ook dat geklaag over de vermeende manipulaties van NEEP totaal niet. Je weet van tevoren dat ze nu al 80% van het stemrecht hebben en in de toekomst nog meer. Bovendien weet je ook dat de meerderheid van de aandeelhouders en de directie vertegenwoordigd worden door dezelfde persoon. Wie denkt er nu echt dat NEEP met het geld waarmee ze de club overeind hebben gehouden de waarde van jouw aandelen gaat spekken, dat is toch vreselijk naief gedacht.

En toch stap je erin en dan achteraf gaan klagen. Dat is net zoiets als jezelf met opzet met een hamer op de vingers slaan en dan achteraf klagen dat het pijn doet. Dat is niet slim, iedereen weet wat er dan gebeurt.
atitlan
0
Hoe krijgt hij het allemaal verzonnen :)

"Bij AS Roma is de waarde van alle bezittingen minder dan de waarde van alle schulden. Dat noem je een negatief eigen vermogen en dan is het bedrijf technisch failliet. Daarbij is de waarde van de spelers wel degelijk meegenomen, alleen niet voor die fantasie bedragen die jij er van maakt."

Nee de boekwaarde van de spelers is meegenomen.. die is extreem veel lager dan de marktwaarde.

Bij Dortmund bedroeg de officiele boekwaarde van de volledige selectie tot voor kort een luttelle 25 miljoen euro. Dat was nauwelijks de helft van de marktwaarde van alleen een Mario Goetze!
De marktwaarde van de hele selectie bedroeg ongeveer 250 miljoen euro.. daarmee het tienvoudige van de officiele boekwaarde!

Bij Roma is er ook een behoorlijk extreme verhouding tussen de voor een groot deel afgeschreven historische aanschafwaarde en de veelal sinds aanschaf alleen maar toegenomen marktwaarde.

Dat is heel voetbal specifiek, en haaks op elke andere bedrijfstak, waar de productieassets ook echt veel minder waard worden met de levensduur!


Vooral opleidingsclubs die zelden duur gekocht hebben hebben al snel op papier een negatief eigen vermogen.
Maar dat heeft nul en geen betekenis!

Van voetbal zelf heb je sowieso al nul kaas gegeten, en dan is het sowieso aanmatigend om je een oordeel over een voebalaandeel te vellen.

En ik betwijfel of je uberhaupt een idee hebt hoeveel omzetgroei hier mogelijk is. Projecteren, vooruit kijken... beleggen is wel iets meer dan een paar cijfertjes optellen in de balans.

Maar ronduit triest vind ik dat je dan daar bij je eigen stokpaardje, boekhoudertje spelen, volledig de plank misslaat en je na een paar jaar meelezen nog steeds niet in staat bent de zeer specifieke kenmerken van deze bedrijfstak te doorgronden. Hoe hoe vaak wil je het nog voorgekouwd krijgen?

(Of.. het lijkt er vanwege je hardnekkigheid toch steeds meer op.. je wil het niet, en bedriegt dus willens en wetens de lezers).
atitlan
0
Manchester, ik schreef dat al een jaar eerder in de Dortmund thread, is imo een club in sterke neergang.
En hoe dat dit seizoen tot uiting komt!

Na de noodaankoop van Mata hebben ze al ca 450 miljoen netto schuld.

Een peperdure selectie.

Operationeel is de club pas break even bij ca 450 miljoen omzet.

Daarmee zijn ze tot maximaal succes veroordeeld.

En wat hebben ze in feitelijk.. een oude selectie, bijna alle spelers hebben hun beste tijd gehad.
En kwam de kwaliteit van de selectie wel overeen met de (nog) hoge papieren marktwaarde dan stonden ze niet 7 in de premier league.

En dat spul wordt op 2,5 miljard Euro gewaardeerd. Door belanghebben moet je begrijpen.

As Roma heet op papier een selectie met een waarde van 180 miljoen.. maar het speelt concurrenten als AC en Inter Milan met marktwaarde van 280 miljoen van de mat.
Logisch dat de spelers zo gewild zijn, en er ook prijzen ruim boven de lagging marktwaarde worden betaald.
Drie spelers verkopen en de club is, als ze het wil, al geheel schuldenvrij.
ManU lukt dat niet eens wanneer het de hele selectie verkoopt.

Wanneer beurs een stuk toekomst inprijst, dan is dit AS Roma al zeker 500 miljoen waard, en ManU hoogstens 1 miljard.

NEEP weet wel op welke potentiele goudmijn ze inzetten.
atitlan
0
Humor

De Engelse koploper vanmiddag totaal van de mat gespeeld door Liverpool. Het had naar ik las ook 10-1 kunnen zijn.

Een fan deed zojuist zijn beklag over deze club die nooit prijzen pakt, wel voor de stakeholders (al weer Amerikanen) jaar op jaar een fraaie winst genereert.

"Every year, every fucking year we have to fuck up and be humiliated somewhere in the season. What a pathetic display, you wouldn’t think that was a team who were top of the league trying to go 5 points clear of their nearest rivals. 4 goals conceded in the first half, yes 4 fucking goals. No shots on target and the facade that Arsenal could challenge for the league has been lifted. That will be 9 years without a trophy,9 years of humiliation, agony and despair and this game summed it all up. The players looked like they didn’t give a shit, the manager stood on the touchline reduced to flapping his arms and remonstrating at the referee for god knows what.
But you know what who cares about trophies, who cares about having a team that can actually keep it together when the shit gets tough. You know we are “sustainable club” we boast a profit every year and we always finish in the Champions league places. It’s a media witch hunt; they hate Arsenal they said well is it a witch hunt now? Owen,Hansen and all the other so called Arsenal haters have been proven right we cannot last the distance because that is the kind of a joke club we have become that bottle it as soon as a bit of pressure arrives. United will beat us next week, even though they are on a shit run of form because that is the kind of joke club we have become. Liverpool will knock us out of the FA cup because that is the kind of joke club we have become. Groundhog day yet again. We have a paper thin squad on the verge of burnout our backup striker is Nicklas fucking Bendtner. But all that doesn’t matter Arsenal will finish in the top 4 and will post a healthy profit and that is all the club care about. I feel sick."


atitlan
0
Een prachtig artikel over hoe Udinese Calcio kerngezond werd over een immense maar perfect lopende scouting en transfermachine.

"Je nach Stärke spielen die Talente entweder in Udine, Granada oder Watford. Auf diese Art profitiert man nicht nur in Italien von den wertschöpfenden Transfers, sondern auch in Spanien und England. Dank der zahlreichen Leihspieler aus Udineses zweiter Reihe kann der FC Granada innerhalb zweier Jahre aus der dritten in die erste Liga durchmarschieren und spielt nach 35 Jahren Abwesenheit wieder in der Primera División. In Watford passiert beinahe das gleiche: Mit einem Kontingent von zehn Udinese-Spielern auf dem Platz verliert die englische Mannschaft 2013 nur knapp das Aufstiegsspiel in die Premier League."

www.handelsblatt.com/sport/fussball/n...

"wertschöpfenden Transfers"

a la ook Roma, sportief succes door verstandige transferpolitiek afdwingen is eigenlijk zo simpel
[verwijderd]
0
Nou vooruit, sprokkel er maar weer eens een paar duizend bij op 1.165.

mvg, Dat borussia doet het goed zeg boven de 3.80 bij een omzet van enkel 50.000 plus stukkies.

Datzelfde geldt ook voor onze Italiaanse " kanjers" , lage omzetten, alleen maar goed voor het koopmoment.
josti5
0
quote:

pardon schreef op 18 februari 2014 13:48:

Is er nieuws koers 3% hoger.
Juventus ging even door de 23.
atitlan
0
al weken probeerde men met onmoedigende daggrafieken (i.e. elke koopactie meteen counteren) in combinatie met iets verder weg abnormale laatblokken (want gelet op de dagvolumens buiten alle proportie), de interesse te ontmoedigen hier.

zie b.v. dit boekje is van gisteren 4 uur... zo'n 200k bij op dat moment een dagvolume van maar 70k
Bijlage:
atitlan
0
vanmiddag dan de happer, die zulke fake blokken tot een risico maken

heel benieuwd of dit een vervolg gaat krijgen
Bijlage:
handyman6
0
Wat een willekeur toch:Man City met man minder,Arcenal ook,penanties voor flutakties,die dan ook nog achteloos gemist worden,en stadiums vol die dat allemaal nog serieus nemen ook ,zijnde : Topsport.Bij Bayern mogen ze dus allemaal blijven staan-tuurlijk.
Volksverlakkerij is het ,maarja,dat wil dat volk dan kennelijk ook:brood&spelen,en vooral de andere kant op kijken ,als publiek,daarro,waar de medailles hangen-getver!
H6
[verwijderd]
0
quote:

handyman6 schreef op 19 februari 2014 21:38:

Wat een willekeur toch:Man City met man minder,Arcenal ook,penanties voor flutakties,die dan ook nog achteloos gemist worden,en stadiums vol die dat allemaal nog serieus nemen ook ,zijnde : Topsport.
Volksverlakkerij is het ,maarja,dat wil dat volk dan kennelijk ook:brood&spelen,en vooral de andere kant op kijken ,als publiek,daarro,waar de medailles hangen-getver!
H6
Heeft jouw tv maar 1 kanaal ?
handyman6
0
quote:

Henk.L. schreef op 19 februari 2014 21:43:

[...]

Heeft jouw tv maar 1 kanaal ?
nee-855,maar ik blijf wel es hangen,als er weer zo'n voorgekookte pot voorbij komt,die door hogere bobo's van te voren is stuk geregisseerd,in het belang van het gokcircuit-Champions Leage,my ass!
H6
Ps-alweer een wedsrtijd na een half uur naar de kloten,net als gister en eergister en,en,en.....
handyman6
0
Wat zijn die Olympiese Spelen dan een verademing,zeg-de Russen jureren foutloos,steggelen niet,wr winnen de ene gouwe plak na de andere en wie scoort die wint,zo als het dus hoort-zelfs de hokkiers van Rusland verliezen als dat zo gaat:prachtige topsport!
H6
pardon
0
Roma wint dankzij eerste treffer Nainggolan

AS Roma mag nog altijd hopen van de Italiaanse titel door een nipte zege bij Bologna. De Romeinen staan stevig op de tweede plaats.


Door Stefan Vlieger
MEER : Bologna vs AS Roma

0
Leuk
0
Niet leuk
MATTIA DESTRO IBSON BOLOGNA ROMA SERIE A 22022014
Getty Images
Roma begon sterk aan het duel en Bologna kwam er amper aan te pas. Halverwege de eerste helft had Mattia Destro de bezoekers al op voorsprong kunnen zetten. Zijn inzet verdween via de buitenkant van de paal naast het doel. Acht minuten voor de pauze was het echter wel raak.

Na goed voorbereidend werk van Miralem Pjanic kon Radja Nainggolan van dichtbij de score openen. De 25-jarige Belg maakte daarmee zijn eerste doelpunt in het shirt van AS Roma. De Giallorossi namen hem in januari op huurbasis over van Cagliari.

Thuisclub mist kansen
Bologna kwam vervolgens iets beter in de wedstrijd, al bleven grote kansen in de eerste helft uit. Na de pauze nam AS Roma wat gar terug, waardoor de thuisploeg toch mocht hopen op een goed resultaat. Invaller Andrea Mantovani was dichtbij de gelijkmaker met een kopbal die net naast het doel belandde.

In de slotfase moest doelman Morgan De Sanctis ook nog ingrijpen op een inzet van Ibson, waarna ook Lazaros Christodoulopoulos een grote kans om zeep hielp. Roma hield daardoor net stand en de ploeg staat daardoor nog steeds zes punten achter koploper Juventus.
atitlan
0
Barca en Atletico Madrid hadden dit weekende hun derde siezoennederlaag.
In Duitsland een ons zeer wel welbekende CL-finalist al een beschamende 6e.

Roma op ongeveer 2/3 van de competitie nog steeds maar 1 seizoennederlaag (Juve uit) en daarmee gelijk op met Bayern, Juve, PSG.

En Roma heeft zeldzame 11 tegendoelpunten.

Het bewijst dat de Romaselectie absoluut Europees topniveau bezit en als gevolg daarvan (en omdat he nu nog niet in de lucratieve Champions League deelneemt) de komende jaren een abnormale inkomstenboost beleven.
Ik orienteer me aan de omzetverdrievoudigeng die in een soortgelijke situatie Dortmund in drie jaar maakte.

Daarmee bezit deze club (idem Dormtund) vanwge de relatief zeer lage kostenstructuur ongekend winstperspectief ook.

Maar qua waardering wordt dat alles al maanden letterlijk vastgezet bij 150 miljoen euro.

Wanneer Barca, Real, ManU elk in de orde 2,4 miljard miljard waard zijn .. dan is dit Roma minsten 600 miljoen waard!
Keihard, en dus ook omdat het qua winstmogelijkhden die drie kan overvleugelen.

En als het dan overduidelijk steeds niet mag, laten we dan hopen dat het (idem oktober) in korte tijd een enorme inhaalslag maakt.
ONN
0
quote:

atitlan schreef op 24 februari 2014 15:27:

Wanneer Barca, Real, ManU elk in de orde 2,4 miljard miljard waard zijn .. dan is dit Roma minsten 600 miljoen waard!
Dus, om jouw maatstaven te gebruiken, kan de koers naar de 4.60. We gaan het weer (niet) meemaken :)
atitlan
0
Volgens mij is Dortmund vanaf haar low in 2010 al vervijfvoudigd en nu begint men in te zien dat fair value nog minstens dubbel zo hoog ligt.

Dat is dan 10x....

En ja Roma, dat in het Europese topvoetbal de volgende club is die een soortgelijke sprookjesachtige ontwikkeling lijkt te kunnen maken, kan vanaf haar low dito vertienvoudigen.

Ik zie elders geen bedrijf dat ook maar bij benadering zulke slagen kan maken.
1.352 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 64 65 66 67 68 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 882,63 +12,36 +1,42% 26 apr
AMX 914,42 -2,12 -0,23% 26 apr
ASCX 1.198,74 +7,95 +0,67% 26 apr
BEL 20 3.874,87 +16,93 +0,44% 26 apr
Germany40^ 18.177,90 +16,89 +0,09% 26 apr
US30^ 38.211,61 0,00 0,00% 26 apr
US500^ 5.095,29 0,00 0,00% 26 apr
Nasd100^ 17.698,09 0,00 0,00% 26 apr
Japan225^ 38.345,55 0,00 0,00% 26 apr
WTI 83,64 -0,11 -0,13% 26 apr
Brent 87,99 +0,08 +0,09% 26 apr
EUR/USD 1,0694 -0,0036 -0,33% 26 apr
BTC/USD 64.046,93 +67,06 +0,10% 26 apr
Gold spot 2.337,95 0,00 0,00% 26 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ASMI 623,800 +42,200 +7,26% 26 apr
ASML 858,800 +25,100 +3,01% 26 apr
PROSUS 31,625 +0,815 +2,65% 26 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
IMCD 141,700 -7,300 -4,90% 26 apr
ABN AMRO BANK N.V. 15,210 -0,665 -4,19% 26 apr
BESI 130,400 -5,600 -4,12% 26 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront