Cate, ten « Terug naar discussie overzicht

Overnamebod van €24,60 is TE LAAG

1.363 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 65 66 67 68 69 » | Laatste
Biobert
0
quote:

pim f schreef op 4 december 2015 13:47:

NIET AANMELDEN
Rabobank meldt automatisch voor mij aan om hun onderdeel Gilde behulp te zijn.
pim f
0
maci
0
quote:

jan4210 schreef op 4 december 2015 21:40:

In het blad beleggersbelangen werd door een lezer de vraag gesteld: Hoe denkt U nu over het bod op Ten Cate? Er komt dan een vrij lang antwoord met het verwijzen naar heel veel details die ons al lang bekend zijn. Aan het eind schrijven ze dat ze geen concurrerend bod meer verwachten en dat de kans dat Gilde c.s. het bod duidelijk zal verhogen heel klein lijkt. Het bod wordt mogelijk al gestand gedaan wanneer 66,7% van het kapitaal zich heeft aangemeld. Wij blijven daarom bij ons advies om de stukken- schoorvoetend- aan te melden.
Bovenstaand klinkt niet erg optimistisch en hoopgevend. Hoe lang kunnen wij ons als kleine belegger nog blijven verzetten als er op een bepaald moment reeds 66,7% van de aandelen zijn aangemeld? Heeft het dan uberhaupt nog zin om ons te blijven verzetten? De deadline om de stukken aan te melden is nu 16 december. Hoe lang kunnen we na die datum nog weigeren de stukken aan te bieden voor dat we worden uitgerookt? Wat voor consequenties heeft uitroken en hoe lang kan het dan nog duren voor dat we onze centen krijgen bijgeschreven op onze bankrekening?
Je merkt vanzelf wat er gaat gebeuren en je kan altijd nog tijdig je stukken aanbieden zonder te worden uitgerookt.
Als Gilde niet voldoende aanmeldingen krijgt om de TC in een keer over te nemen, tegen welk bod dan ook, zal er waarschijnlijk een verlengde aanmeldtermijn komen. Dit komt vaker voor en kost hen niets extra's.

Als ze het bod gestand doen maken ze data bekend waaronder die van de uit te betalen bedragen.

Kortom, blijf voorlopig zitten er komt tijdig genoeg duidelijkheid. Op basis daarvan heb je voldoende tijd je stukken al dan niet aan te melden.
Je tussenpartij zal je daarvan op de hoogte stellen.
Bij twijfel bel/mail je hen.
maci
0
quote:

Biobert schreef op 4 december 2015 22:15:

[...]
Rabobank meldt automatisch voor mij aan om hun onderdeel Gilde behulp te zijn.
Pardon.... begrijp ik je niet goed, of zeg je dat Rabo jou stukken aanmeld??
Dat mogen ze absoluut niet doen.
forester
0
quote:

Biobert schreef op 4 december 2015 22:15:

[...]
Rabobank meldt automatisch voor mij aan om hun onderdeel Gilde behulp te zijn.
Vind ik vreemd, Binck heeft mij op de hoogte gesteld van de
mogelijkheden maar doet niks als ik niet wil aanmelden.
keffertje
0
quote:

maci schreef op 5 december 2015 12:17:

[...]

Pardon.... begrijp ik je niet goed, of zeg je dat Rabo jou stukken aanmeld??
Dat mogen ze absoluut niet doen.

Een boef (LEES: RABOBANK) denkt alles te mogen.

Dien maar vast een klacht tegen hen in bij jouw kantoor en meld het de AFM
slei
0
Nou, dit roept vragen op - hier wordt zelfs geen gesprek gevoerd. Zie het FD vandaag.

Investeerder HAL kreeg van TenCate de deur in het gezicht

fd.nl/beurs/1130250/investeerder-hal-...

TenCate weigerde dit voorjaar in gesprek te gaan over een alternatief voor de omstreden overname door private-equityhuis Gilde en zijn partners Parcom en ABN Amro Participaties. In mei, ruim een maand voor de bekendmaking van de voorgenomen overname door Gilde, klopte HAL bij het beursgenoteerde textieltechnologiebedrijf uit Twente op de deur. Maar de investeringsmaatschappij uit Rotterdam kreeg nooit de kans haar voorstel te bespreken, vertellen ingewijden het FD.

TenCate bevestigt desgevraagd dat langetermijnbelegger HAL is langs geweest in Almelo, maar stelt dat nooit sprake is geweest van een overnamebod 'cash voor aandelen', zoals bij Gilde. In plaats daarvan wilden de Rotterdammers een aanmerkelijk belang nemen en in ruil daarvoor een onderdeel uit de HAL-portefeuille onderbrengen bij TenCate. Om welk onderdeel het ging, is onduidelijk.

Interesse HAL

De interesse van HAL, bekend als grootaandeelhouder van onder meer Boskalis, Grandvision, Vopak en FD Mediagroep, is pikant in het licht van de felle kritiek op de overname door Gilde. Aandeelhouders, onder wie vastgoedondernemer Aat van Herk en Kempen Participaties, vinden het bod van €24,60 per aandeel veel te laag en vragen zich af waarom de rvc en het bestuur zo snel akkoord zijn gegaan. Bovendien heerst er onvrede onder beleggers over de rol van topman Loek de Vries en commissaris Egbert ten Cate in de totstandkoming van de transactie.

Beiden participeren straks in het nieuwe, niet-beursgenoteerde Ten Cate en hebben daarmee een financieel belang in de deal, terwijl De Vries bij het slagen van de verkoop bovendien zijn baan als ceo behoudt. Aanvankelijk was de rvc van plan de 64-jarige topman volgend jaar met pensioen te sturen, terwijl De Vries ook niet zou zijn voorgekomen in de plannen van HAL. Daarbij werpt de financiering van de overname door Gilde, grotendeels met schulden, de vraag op of de overname wel past bij de groeiambities van TenCate.

Strategie bedrijf

In Nederland is de strategie van een bedrijf voorbehouden aan het bestuur. Aangezien bemoeienis van HAL de strategie van TenCate zou raken, stond het bestuur van het Twentse bedrijf juridisch in zijn recht toen het dit voorjaar besloot de belangstelling te negeren. Bovendien zijn de voorstellen onvergelijkbaar. Gilde doet een bod in contanten, HAL wil een aanmerkelijk belang in ruil voor het inbrengen van een flrma uit eigen stal.

Opmerkelijk blijft dat interesse van een kapitaalkrachtige langetermijnbelegger als HAL niet eens heeft geleid tot een gesprek om de mogelijkheden te verkennen.

De verkoop aan Gilde staat vanmiddag op de agenda bij een bijzondere aandeelhoudersvergadering in Almelo. Voor een soepele overname is het nodig dat 95% van de stukken wordt aangeboden.

HAL onthield zich van commentaar.

slei
1
En nog meer leesvoer (FD vandaag):

Hoe TenCate ten prooi viel aan een felle machtsstrijd

Het rommelt in Twente. Terwijl de regionale FC slachtoffer is geworden van jarenlang wanbestuur en belangenverstrengeling in de top, is het stadion van succesvolle buurman Heracles vandaag podium van een machtstrijd bij een andere lokale trots: TenCate.

Op een bijzondere aandeelhoudersvergadering in het Polmanstadion staat vanmiddag de omstreden overname door Gilde en partners op de agenda. Bestuurders en rvc zullen het bod van het consortium eensgezind aanprijzen. Maar achter de schermen regeren wantrouwen en onvrede.

TenCate, maker van kunstgras en specialistisch textiel, ontkent dat er sprake is van ruzie. Maar meerdere bronnen rond het bedrijf vertellen aan het FD dat het al zeker een jaar niet botert tussen topman Loek de Vries en de rvc, waarin onder anderen Jan Hovers, Peter Hartman en Egbert ten Cate zitten. De resultaten blijven achter en zij besluiten in 2014 de dominante bestuursvoorzitter aan zijn pensioengerechtigde leeftijd te houden. Dat betekent dat hij in 2016 moet afzwaaien. Maar De Vries, sinds 2000 ceo en uitgegroeid tot 'Mr. TenCate', heeft daar geen zin in.

Headhuntersbureau

De rvc gaat desondanks op zoek naar een opvolger en schakelt een headhuntersbureau in. Dat zet kwaad bloed bij de ceo. Voor De Vries staat niet alleen zijn positie als topman op het spel, er spelen ook financiële belangen. Als hij vertrekt moet hij opties verzilveren die deel uitmaken van zijn beloningspakket.

Een overname van TenCate kan uitkomst bieden. Daarom gaat De Vries actief op zoek naar een koper die aan zijn voorwaarden voldoet: De Vries moet zijn baan behouden en de mogelijkheid krijgen om mede-eigenaar te worden van het 'nieuwe' TenCate.

Eerste belangstellenden schrikken terug voor de vraagprijs, maar eind 2014 heeft De Vries beet: Gilde Buy Out Partners meldt zich bij TenCate. Het private-equityhuis wil het bedrijf overnemen, met ABN Amro Participaties en Parcom. De Vries mag van hen topman blijven en zich bovendien inkopen in het nieuwe TenCate.

Bod consortium

In december doet het consortium een voorlopig bod. Volgens een bron die nauw betrokken is bij de onderhandelingen biedt Gilde in eerste instantie € 23,00 per aandeel. In juli volgt het definitieve bod van € 24,60 per aandeel.

Ondertussen loopt de zoektocht naar een opvolger van De Vries gewoon door. Sterker nog, het headhuntersbureau heeft een voorkeurskandidaat geselecteerd. Maar met de overname van TenCate in het verschiet, kan er een streep door de vacature.

Er is De Vries veel aan gelegen de overname door Gilde te doen slagen. In mei, terwijl de onderhandelingen met Gilde nog lopen, klopt investeringsmaatschappij HAL aan. De Rotterdammers willen een aanmerkelijk belang nemen in TenCate en in ruil daarvoor een nieuw bedrijfsonderdeel in TenCate onderbrengen. HAL komt niet verder dan de voordeur.

Geboden prijs

Grote vraag is waarom de rvc direct akkoord gaat met de overname door Gilde, terwijl de geboden prijs zeker geen knockoutbod is en er ook interesse bestaat uit andere hoek. Waarom geen biedingenstrijd ontketenen?

Terwijl grootaandeelhouder Delta Lloyd (15%) meteen instemt met het bod maken andere aandeelhouders bezwaar: het is in hun ogen te laag. Zij weigeren hun aandelen te koop aan te bieden. 'Bestuur en rvc zijn veel te enthousiast de armen van Gilde in gerend', zegt een van de grotere aandeelhouders.

'Het lijkt wel een Mediqje', zegt een andere aandeelhouder. Hij refereert aan de omstreden overname van de beursgenoteerde apothekersketen in 2013. De grootaandeelhouders voelden zich destijds overvallen door een bod van Advent, dat zij te laag vonden, en door het feit dat het bestuur en de rvc daar al mee akkoord waren voordat aandeelhouders kans hadden gehad om te reageren.

Vergelijken

Sommige betrokkenen vergelijken de overname van TenCate ook met die van Nutreco eerder dit jaar, door investeringsmaatschappij SHV. De laatste moest tot twee maal toe met een hoger bod komen voor de overname kon doorgaan. De bedrijfstop van Nutreco omarmde SHV echter direct als een redder in nood, die het bedrijf voor een splitsing zou behouden.

Bij TenCate benadrukt De Vries, populair bij de ondernemingsraad, eveneens dat Gilde het bedrijf intact zal laten. Althans, de eerste drie jaar: voor die periode is afgesproken dat er geen onderdelen mogen worden verkocht, als die voor meer dan 20% bijdragen tot de omzet. Volgens De Vries is dit het beste voor het bedrijf. Maar gezien de historie van onder meer Gamma Holding, dit jaar door Gilde in onderdelen verkocht, wordt een splitsing van TenCate op termijn waarschijnlijk geacht.

Voor commissaris en grootaandeelhouder Egbert ten Cate is de deal met Gilde desondanks aantrekkelijk. Hij mag namens de familie Ten Cate, die het bedrijf eeuwen geleden oprichtte, ook investeren in het nieuwe, niet-beursgenoteerde TenCate. Egbert ten Cate draagt daarmee een dubbele pet. Hij is — naast Hovers — de enige commissaris die aanblijft na de overname.

Belangenverstrengeling

Ten Cate en De Vries zitten aanvankelijk in de stuurgroep die het overnameplan moet beoordelen. Ten Cate stapt daar in juni uit, om de schijn van belangenverstrengeling tegen te gaan. Ook de bestuurders trekken zich terug uit deze stuurgroep, volgens het Twentse bedrijf nog vóórdat de onderhandelingen over een eventuele participatie in het nieuwe TenCate starten. Maar aandeelhouders, onder wie beleggersvereniging VEB, blijven sceptisch over de rollen van Ten Cate en De Vries.

Het is niet de eerste keer dat Egbert ten Cate in verband wordt gebracht met belangenverstrengeling. In 2011 is hij betrokken bij een omstreden overname door het kleine beursfonds Hydratec, waar hij president-commissaris is.

Hydratec neemt meerderheidsbelang in Lias Industries, fabrikant van eierbroedmachines. Die activiteit sluit niet of nauwelijks aan bij die van Hydratec. Enige overeenkomst tussen Hydratec en Lias: Ten Cate is bij beide bedrijven grootaandeelhouder. Twee commissarissen van Hydratec leggen uit onvrede met de dubbele pet van Ten Cate hun functie neer.
harryhol
0
Al deze intriges maken de kans van slagen van Gilde wel heel klein. Iedereen krijgt een vieze smaak in de mond nu, ook als ze het bod zouden verhogen.
maci
0
"Investeerder HAL kreeg van TenCate de deur in het gezicht"

Eindelijk eens goed nieuws, mits het klopt. :-)
[verwijderd]
0
Er is duidelijk maar 1 belang waar De Vries en Egbert Ten Cate aan denken en dat is dat van henzelf. Niet van het bedrijf want dat wordt toch door Gilde opgesplitst over een luttele 3 jaar en niet dat van de aandeelhouders. Met wat meer inzet waren en ZIJN er bijna zeker meer geïnteresseerden voor overname te vinden. Schande.
NielsjeB
0
Bava TenCate stemt niet over décharge

ALMELO (AFN) - Aandeelhouders van TenCate stemmen maandag op hun buitengewone aandeelhoudersvergadering (bava) niet over de voorwaardelijke décharge van het bestuur en de raad van commissarissen van de onderneming. Het onderwerp is van de agenda gehaald omdat Gilde het niet langer als voorwaarde voor zijn bod op het bedrijf handhaaft, meldde TenCate maandagochtend.
De aandeelhouders krijgen maandag een toelichting op het bod van Gilde. De investeerder biedt 24,60 euro per aandeel TenCate. Diverse partijen hebben de afgelopen tijd laten weten dat bod te laag te vinden. Volgens bronnen rond Gilde is de investeerder echter geenszins van plan de aanbieding te verhogen.

www.iex.nl/Nieuws/ANP-071215-050/Bava...
gerrie2000
0
quote:

NielsjeB schreef op 7 december 2015 09:10:

Bava TenCate stemt niet over décharge
Even waarom dit van de agenda is gehaald: het was in eerste instantie namelijk een voorwaarde voor het laten doorgaan van de overname. Oftewel als de aandeelhouders tegen de decharge zouden stemmen, zou aan deze voorwaarde niet worden voldaan en zou de overname van de baan zijn.

Men wil dus koste wat het kost deze overname er doorheen drukken!
wordt nog een interessante bijeenkomst vanmiddag...

[verwijderd]
0
quote:

gerrie2000 schreef op 7 december 2015 11:23:

[...]

Even waarom dit van de agenda is gehaald: het was in eerste instantie namelijk een voorwaarde voor het laten doorgaan van de overname. Oftewel als de aandeelhouders tegen de decharge zouden stemmen, zou aan deze voorwaarde niet worden voldaan en zou de overname van de baan zijn.

Men wil dus koste wat het kost deze overname er doorheen drukken!
wordt nog een interessante bijeenkomst vanmiddag...

Men voorziet dat de aandeelhouders tegen dechargering van Mgt en RvC zouden stemmen en neemt op de valreep de vlucht vooruit. Wat een doorzichtige helden! :)
maci
0
Ik vraag me af of dit juridisch mogelijk is, al zal dat wel onderzocht zijn.

Tevens vraag ik me af of er ter vergadering een motie van wantrouwen kan worden ingediend.

Wel is het zo dat als je electronisch hebt gestemd je dan niet in de gelegenheid bent om te stemmen over zo'n motie, terwijl ik denk dat er velen het bestuur geen decharge hebben verleend.
Die stemmen zijn al een week geleden uitgebracht en dus al een week bekend bij TC!

Zal een roerige middag worden, te volgen vanaf 14.00 uur via audiowebcast!
maci
0
[verwijderd]
0
quote:

maci schreef op 7 december 2015 12:16:

Ik vraag me af of dit juridisch mogelijk is, al zal dat wel onderzocht zijn.

Op zijn minst roept dit vragen op en zal zeker een rol gaan spelen mocht dit overnamemuisje een nog roeriger staartje gaan krijgen.
Het lijkt me geen fatsoenlijk bestuur om zo kort voor een belangrijke vergadering een van de voorwaarden voor overname te schrappen!
pim f
0
Ik wens de deelnemers aan de vergadering heden veel sterkte, maar die gluiperige en valse personen die ZOMAAR de belangrijkste vergaderpunten van de agenda van de allesbeslissende bijeenkomst halen (enkele uren voordat die plaatvindt), zijn echt tot alles in staat.

1. RABO <-> Gilde, deze dolkstoot in de rug van de beleggers straalt enorm af op deze zogenaamde leuke bank. Oorlog tegen deze minkukels
2. Straks bij de enquetecommissie moet ook de rol van Delta Lloyd tegen het licht worden gehouden, wat zijn dat voor praktijken??
3. Ik wil het hele verhaal van HAL weten.
4. De Vries hoort in de gevangenis, zeker weten.

Enquete commissie! ik ga vast nadenken over wie daar in hoort te zitten, wat dit bedrog mag en zal niet doorgaan
[verwijderd]
1
Het eind van het verhaal is dat uiteindelijk de overname mislukt, er geen nieuw bod komt, Loek de Vries en Egbert Ten Cate niet worden herverkozen en een nieuwe CEO de waarde van Ten Cate wel gaat ontsluiten.
1.363 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 65 66 67 68 69 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 882,27 0,00 0,00% 29 apr
AMX 926,00 0,00 0,00% 29 apr
ASCX 1.207,81 0,00 0,00% 29 apr
BEL 20 3.886,76 0,00 0,00% 29 apr
Germany40^ 18.142,30 +23,98 +0,13% 08:15
US30^ 38.368,53 0,00 0,00% 29 apr
US500^ 5.114,78 0,00 0,00% 29 apr
Nasd100^ 17.790,45 0,00 0,00% 29 apr
Japan225^ 38.225,67 0,00 0,00% 29 apr
WTI 82,38 -0,32 -0,39% 08:15
Brent 86,91 -0,26 -0,30% 08:14
EUR/USD 1,0695 -0,0026 -0,24% 08:15
BTC/USD 63.270,97 +182,44 +0,29% 08:15
Gold spot 2.322,00 -13,88 -0,59% 08:15
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 15,040 0,000 0,00% 29 apr
ADYEN NV 1.151,000 0,000 0,00% 29 apr
Aegon 5,876 0,000 0,00% 29 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 15,040 0,000 0,00% 29 apr
ADYEN NV 1.151,000 0,000 0,00% 29 apr
Aegon 5,876 0,000 0,00% 29 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront