Forum: Koffiekamer » Maandag 6 Augustus - AEX » Pagina: 3 | Belegger.nl

Maandag 6 Augustus - AEX

391 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 16 17 18 19 20 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Thorgall
7
itt wat pacito schrijft gaat de groei volgens de OECD niet van 2,5% dit jaar naar 2,0 volgend jaar, maar van een gezonde 2,6 dit jaar naar een nog gezondere 2,7 volgend jaar. Verdraaien van waarheden is iets wat heel veel gebeurt op dit moment.

Ik draai zelf ook al een 2tal decennia actief mee in de beleggerswereld en heb al heel wat dips meegemaakt. Zo kocht ik mijn eerste aandelen in arpil 1987....ik was er daarna even van genezen als 17 jarig jochie toen. Heb ze daarna met schrik verkocht. Van al die dips heb ik veel geleerd, veel wijsheden lees ik hier terug. In Ta geloof ik absoluut niet. Ik moet ook best wel lachen om de stelligheid waarmee veel TA-analyses hier worden neergeschreven. Ja er gaat enige selffulfulling Prophecy van uit, maar thats it. Verder is het gewoon 50-50 of een voorspelling obv TA uitkomt. Als ik hier de postings over lees de afgelopen weken denk ik zelfs dat het meerendeel er naast zit. Daarnaaast wordt er maar 1 partij blij van al die korte termijn handel en dat zijn de banken. Diezelfde partijen worden nu heel blij van alle onrust, want onrust is handel. Er zijn dus veel partijen die baat hebben bij deze heisa. De genoende banken, de media die graag een verhaal hebben wat goed verkoopt en zich makkelijk laat opkloppen, diverse fonden die graag lager in willen kopen dan de prijzen nu, diverse machtige partijen met short-posities. TA is zoeken naar schijnveiligheden, althans naar mijn bescheiden mening. Ik ben ook heel benieuwd of hier echte TA-ers zitten die het al langer dan 6-7 jaar uithouden obv enkel deze methode. Ik heb het idee, maar ook nu kan ik er weer naast zitten dat heel veel beginners aan TA doen. Misschien zit ik er wel helemaal naast met deze oppervlakkige analyse

Ik heb zelf economie gestudeerd en wat ik zelf heel duidelijk zie is dat er absoluut in reele termen helemaal niets aan de hand is met de economie. Er wordt een aanleiding gezocht en gevonden en zoals ik eerder hier las: als partijen geld uitlenen aan mensen zonder baan, verdienen ze het om nu over de kop te gaan, absurd dat dit uberhaupt kon. Slecht management. Punt. Goed dat deze uitwassen nu gecoorigeerd worden. Allen maar goed voor de economie. Het wordt gecorrigeerd voordat het een grote luchtbel zou zijn geworden. Het belang voor de economie van deze paar omvallende partijen is echter miniem. De uitspraken en resultaten van europese banken wijzen ook in die richting. Zij hebben vrijwel nergens last van.
Belangrijk voor de koersen nu (altijd eigenlijk) zijn de winsten in de toekomst. De koers is niet meer en minder dan alle toekomstige winsten contant gemaakt naar nu. Die winsten zijn afhankelijk van de wereldeconomie. Die heeft er zelden zo goed voor gestaan als nu. China, Oost-europe moet ook nog wat inhalen, bedrijven zijn kerngezond, er is nog veel productiewinst te halen door automatisering.
Risisco's zijn er ook, zoals deze er altij zullen zijn: stijgende grondstofprijzen, maar ook een mega-terroristiche aanslag kunnen flink roet in het eten strooien.
Wat de beurs gaat doen deze week weet ik niet dat weet niemand, ook weer heel grappig om de stelligeheid te lezen waarmee voorspellingen hier worden neergezet. De wens is hierbij de vader van de gedachte, niets meer, niets minder.
Ik weet wel dat indien er geen gekke dingen meer gaan gebeuren er niks geen zijwaartse beweging komt maar dat de uptrend gewoon wordt hervat, want de lange termijntrend is altijd up.

groeten en succes komende tijd.
Het lastigste zal blijven het uitschakelen van de emotie, want dat is een noodzaak om een succesvol belegger te zijn.
[verwijderd]
0
Beste Thorgall,
TA is bepaald geen onzin. Je praat notabene zelf over trends, dwz je gebruikt TA.
Wel kun je met TA, zoals met elke methode, ook een hoop onzin concluderen. Het voorspelt niet met 100% zekerheid wat de beurs gaat doen maar in veel gevallen zit het wel een stuk boven de 50%. Daar moet je vervolgens verstandig mee omgaan.

Zelf beleg ik al zo'n 30 jaar en de laatste 5 jaar met behulp van TA. Dat zijn wel veruit mijn beste beleggingsjaren.

Oh ja, en let op de AEX 510 en 470, dat zijn de meest waarschijnlijke (!) omkeernivo's.

Dik
[verwijderd]
2
quote:

Thorgall schreef:


In Ta geloof ik absoluut niet. Ik moet ook best wel lachen om de stelligheid waarmee veel TA-analyses hier worden neergeschreven. Ja er gaat enige selffulfulling Prophecy van uit, maar thats it. Verder is het gewoon 50-50 of een voorspelling obv TA uitkomt. Als ik hier de postings over lees de afgelopen weken denk ik zelfs dat het meerendeel er naast zit.


Lachen ja:-)

En na 5 komt ................ Paco
www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=23&t...

vissekop - 21 jul 07, 02:22 | Reageer | Quote | Zoek | Aanbevolen: 3

Laatste nadenkertje in navolging van mijn gepermanente beren verhaal waarvoor nul aanbevelingen. Niet dat ik dat erg vind maar dat betekent dus dat men er geen waarde aan heeft gehecht.
Dat is dus sprekend voor het sentiment van de haringboer want die gelooft er dus geen snars van.

Is allemaal heel basic en wat dat betreft moet ik (helaas) cripto Pipo in het gelijk stellen.

Er staan welgeteld 7 waarschuwingen. nr8 is volume en ADX.

- 1 grote beer met kleine candle
- 2 grote beer met jawel kleine candle
- 3 EX Gap
- 4 Dubbele top
- 5 Forse Beer vandaag
- 6 rising wedge
- 7 onder hamertje 2 gesloten !!

Er is komende week veel powerrr nodig om deze waarschuwingen ongedaan te maken.

Nu nog effe een biotex camping volume check
_________________________________________________


Simpel aangepaste Psar indicator (clipje)
_________________________________________________

Het ontkennen van computer gestuurde handel is zinloos.
_______________________________________________
Olie hoger koersen lager. Oh nee Olie lager koersen hoger.
De dollar gaat omhoog en de beurzen dalen.
De dollar gaat omlaag en de beurzen dalen. huh?

Puur sentiment niks geen FA.
_________________________________________________

Uit het dag boek van ene pensionada :

"Is een mooi bedrijf man moet je kopen, spotgoedkoop "
"Shit de koers daalt "
"Ja maar is een mooi bedrijf man, kijk maar naar de cijfers"
"Shit de koers daalt alweer"
" Volgens mij heb ik toch een koopje, komt goed, is een mooi bedrijf, prachtige cijfers."
"Hoera de koers stijgt weer wat, komt goed, zie je wel ik had gelijk haha."
"Mooi we stijgen weer en de banken hebben ook een mooi advies gegeven, komt goed, is en mooi bedrijf, dat zei ik toch?"
"Fuck de koers daalt alweer, hoe kan dat nou de beurs is gek, is een prachtbedijf hoe kan dat nou ?" dubbele bodem.
"Ik heb het gehad, is een mooi bedrijf ver achtergebleven bij de rest van de sector en overname candidaat maar ze verrekken maar, ik stap uit want dit is too much. Ze zijn gek"

En vlak daarna ging de koers als een speer omhoog en bereikte een all time high.

Moraal van het verhaal:
TA niet altijd feilloos maar FA evenmin.

Smallcappertjes bv. nav mijn voorbeeld:
Eagles Hotel California:
You can check in every time you want but you can never leave.

Altijd kopen maar zie ze maar eens kwijt te raken op het moment dat ij dat wil.

Ik ben niet anti FA maar er is meer tussen hemel en aarde.

Met respect en vriendelijke groet.

Rob


Bijlage:
[verwijderd]
0
Thorgall,
Ik laat me niet zeggen dat ik feiten verdraai. Ik mag ongelijk hebben, ok, maar als ik gelogen heb, dan in commissie. Hier is de bron.

Robeco: ’Economische groei zit dichtbij piek’
28 Jul 07, 08:00
door Ronald van Gessel
ROTTERDAM (DFT) - „Europa beleeft dit jaar met een groei van 2,75% haar absolute topjaar sinds de opwaartse economische cyclus in 2003 begon. De economie zit echter vlak bij zijn top en de beurskoersen hebben voorlopig hun piek wel bereikt. Volgend jaar is vermoedelijk een groei van rond 2% te verwachten. Maar zowel binnen als buiten Europa moet er stoom van de ketel worden geblazen. Aan het rentefront is weinig spectaculairs te beleven, maar de wereld zal moeten wennen aan blijvend hoge olie- en grondstoffenprijzen.” Lex Hoogduin, chief economist van beleggingsconsortium Robeco, voorspelt wat er op het internationale economische front de komende maanden staat te gebeuren.

Pacito
[verwijderd]
0
quote:

succes46 schreef:


Wat me altijd opvalt, we hebben een kleine daling, economisch is er niets in de wereld aan de hand.
Rente is nog steeds laag en begint over een paar maanden in de US al te dalen, wij zullen snel volgen.

Ik ben al wat ouder en heb veel van dit soort zaken meegemaakt. Wat ik ervan geleerd heb is, als het allemaal echt naar buiten komt, is het ergste al voorbij. En is men allang weer aan de oplossing aan het werken.
Daarom mensen laat je niet gek maken. Brokers en banken lachen zich rot. Over 2 maanden zeg men hypothekencrisis, wat hebben we ons weer voor niets druk gemaakt. Door het in en uit rennen wordt het meeste verloren.
En alles in een rechte lijn naar boven gaat nu eenmaal niet. Dus dit is gewoon een gezonde correctie, alleen we moesten even een aanleiding vinden. En was het dit niet geweest, dan was het dat China te hard groeit en dat kan nooit goed gaan. Maar dit bewaren voor de volgende stijging als aanleiding.


Prettig om te lezen....een grote denial hier voor de meesten....
Niets aan de hand....gewoon blijven zitten....na verloop van tijd gaat het weer omhoog...

Om je rot te lachen....maar ben er al lang blij mee...
Minimaal 480 en zelfs een test van de lows van vorig jaar op 410 voor eind september is bepaald geen sinecure....Ja, idd daarna gaat het gewoon weer omhoog.....goh peanuts die daling van 563 naar 410....Fijn als je zoveel ervaring hebt opgebouwd in de afgelopen decennia....
[verwijderd]
0
Economie gestudeerd hebben, zelfs hoogleraar zijn in dat vak,is niet bepaald een aanbeveling voor wat betreft beleggen. De beurskoersen zijn op lange termijn mogelijk afhankelijk van de economie, op korte termijn echter totaal niet. Is de economie zoveel veranderd vanaf 16 juli? Dat weten we niet eens, laat staan dat we de beurskoersen erop kunnen baseren. Als je emotie en kuddegedrag niet meeneemt in je beleggingen kan dat erg veel geld schelen. Dat TA onfeilbaar is hoor je mij niet zeggen, maar het geeft wel de emotie en het kuddegedrag weer.
Dan is er ook nog enige ervaring nodig om er niet in te verdrinken, maar met gezond verstand moet dat wel lukken.
Pacito
alrob
0
tja altijd een probleem; zie kranteartikel in FD van zaterdag over besluiteloos beleggen. Niets doen en dus wel iets doen, of jezelf niet voor de gek houden en besluiten niet te verkopen. Doordat ik de afgelopen 4 jaren steeds meer enkel in opties ben gaan beleggen, is een besluit om niets te doen, en dus de tijdswaarde eruit loopt, altijd een zeer bewuste keuze geweest met alle gevolgen van dien.
Een harde, maar goede leerschool. Je wordt direct afgestraft op je foute beslissingen. Maar ja al doende leert men, geldt ook bij beleggen.
[verwijderd]
0
quote:

Pacito schreef:


Als alles zo geweldig gaat, waarom voorspelt de OESO dan 2,5% groei voor dit jaar en 2% voor volgend jaar? Dat is 20% minder groei.
Pacito
[/quote][quote=Pacito]
Thorgall,
Ik laat me niet zeggen dat ik feiten verdraai. Ik mag ongelijk hebben, ok, maar als ik gelogen heb, dan in commissie. Hier is de bron.

Robeco: ’Economische groei zit dichtbij piek’
28 Jul 07, 08:00
door Ronald van Gessel
ROTTERDAM (DFT) - „Europa beleeft dit jaar met een groei van 2,75% haar absolute topjaar sinds de opwaartse economische cyclus in 2003 begon. De economie zit echter vlak bij zijn top en de beurskoersen hebben voorlopig hun piek wel bereikt. Volgend jaar is vermoedelijk een groei van rond 2% te verwachten. Maar zowel binnen als buiten Europa moet er stoom van de ketel worden geblazen. Aan het rentefront is weinig spectaculairs te beleven, maar de wereld zal moeten wennen aan blijvend hoge olie- en grondstoffenprijzen.” Lex Hoogduin, chief economist van beleggingsconsortium Robeco, voorspelt wat er op het internationale economische front de komende maanden staat te gebeuren.

Pacito


"Feiten niet verdraaid?" Is Robeco dezelfde organisatie als de OESO dan?

Groet,
Tom
[verwijderd]
0
quote:

alrob schreef:


tja altijd een probleem; zie kranteartikel in FD van zaterdag over besluiteloos beleggen. Niets doen en dus wel iets doen, of jezelf niet voor de gek houden en besluiten niet te verkopen. Doordat ik de afgelopen 4 jaren steeds meer enkel in opties ben gaan beleggen, is een besluit om niets te doen, en dus de tijdswaarde eruit loopt, altijd een zeer bewuste keuze geweest met alle gevolgen van dien.
Een harde, maar goede leerschool. Je wordt direct afgestraft op je foute beslissingen. Maar ja al doende leert men, geldt ook bij beleggen.


kun je de link plaatsen? is jouw keuze goed geweest?
[verwijderd]
0
Het gaat om de cijfers. Het werd op mijn Trademonitor gepubliceerd door DJ nieuws. Het is me teveel werk om dat terug te gaan zoeken. Ten tweede is dit een artikel van 28 juli itt de OECD wat van half mei is. Wat mij betreft: zoek het verder maar uit. Ik ben niet van plan te posten voor mensen die me voor leugenaar uitmaken.
Pacito
tompoes31
1
Nou dan ook nog maar even een wijsheid van mij haha.
Ik zit ergens in het midden wat betreft mijn geloof in TA. Ik denk en vind dat TA wel degelijk zin heeft en werkt als alles rustig voortkabbelt.
Maar vinden er schoksgewijze dalingen plaats dan heb je weinig meer aan TA. Beleggen is wel zelf na blijven denken maar vooral ook emotie.
Ik heb vaak zelf met allerlei nieuwsfeiten gezeten die bekend waren maar waar de markt niets mee deed. Bv met de Azie crisis. Toen zat ik al weken short omdat ik vond dat dat vreselijk nieuws was. Gelukkig ben ik blijven zitten en toen gebeurde het ineens. De beurs ging reageren op oud nieuws.
Toen vond iedereen het vreselijk.
Andersom kan ook. Als jij iets erg goed nieuws vind maar er wordt niet gereageerd tja... Dan zit je weer met je positie.
Dus gewoon meehobbelen en niet teveel denken dat je de wijsheid in pacht hebt. Anders zit je te vaak te wachten of er gereagerd gaat worden op wat jij vindt. Dat werkt niet. Tenminste niet als je in opties handeld.
En nu maar vissen naar de bodem. Wordt het 512? Zo niet dan kunnen we toch gemakkelijk terug naar die 470a 480. En dan moet het gemakkelijk worden zou je nu denken. Dat is een stelligheid die je overal leest. We zullen het zien. Dus mijn mening is: TA wordt vaak verslagen door echt nieuws wat een koers van een aandeel of de hele beurs in beweging zet. Dan zit je altijd verkeerd met je TA. Want toppen en bodems die er volgens TA zijn, zijn er om gebroken te worden en wanneer doen ze dat???
Als je daar een beetje feeling voor ontwikkeld wordt je misschien echt rijk.
Thorgall
0
het is niet mijn bedoeling geweest iemand hier voor leugenaar uit te maken, wat ik wil zeggen is dat er net een andere draai wordt gegeven aan de werkelijkheid zodat die een andere impact heeft. Dat zie je nu heel duidelijk in de wereld en dat doe jij ook Pacito. De OECD heeft een iets andere impact dan Robeco. Daarnaast geeft ook Van Duin van Robeco in diverse intervieuws aan dat er niet veel aan de hand is en de markt gewoon omhoog zal gaa dit jaar. Tot zover dus ook Robeco.

Natuurlijk is het zo dat economen vaak met een lange tijdshorizon werken en daardoor de tussenrijdse correcties missen en daar niet op in spelen. Dat hoeven ze ook niet, want blijven zitten levert een rendement op van 10% per jaar. Hier bij IEX zitten vaak mensen die snel kopen en verkopen, ik denk maar zelden langer in een fonds zitten dan 1 of 1,5 jaar. En dat heet nog altijd gokken en geen beleggen.
[verwijderd]
0
quote:

Thorgall schreef:


het is niet mijn bedoeling geweest iemand hier voor leugenaar uit te maken, wat ik wil zeggen is dat er net een andere draai wordt gegeven aan de werkelijkheid zodat die een andere impact heeft. Dat zie je nu heel duidelijk in de wereld en dat doe jij ook Pacito. De OECD heeft een iets andere impact dan Robeco. Daarnaast geeft ook Van Duin van Robeco in diverse intervieuws aan dat er niet veel aan de hand is en de markt gewoon omhoog zal gaa dit jaar. Tot zover dus ook Robeco.

...


Over een andere draai aan de werkelijkheid gesproken: Van Duin van Robeco? Die is in 2005 al opgestapt (gepensioneerd).

Groet,
Tom
Beate
0
quote:

succes46 schreef:


Wat me altijd opvalt, we hebben een kleine daling, economisch is er niets in de wereld aan de hand.
Rente is nog steeds laag en begint over een paar maanden in de US al te dalen, wij zullen snel volgen.
Maar wat doen sommige (die zitten natuurlijk met 2 puts) crash 1987, 1929 en wat allemaal niet voor doemsenario's die de meeste alleen maar van horen zeggen hebben. Nog niet zolang geleden Azie crisis volgens sommige was het einde der tijden aangebroken.
Ik ben al wat ouder en heb veel van dit soort zaken meegemaakt. Wat ik ervan geleerd heb is, als het allemaal echt naar buiten komt, is het ergste al voorbij. En is men allang weer aan de oplossing aan het werken.
Daarom mensen laat je niet gek maken. Brokers en banken lachen zich rot. Over 2 maanden zeg men hypothekencrisis, wat hebben we ons weer voor niets druk gemaakt. Door het in en uit rennen wordt het meeste verloren.
En alles in een rechte lijn naar boven gaat nu eenmaal niet. Dus dit is gewoon een gezonde correctie, alleen we moesten even een aanleiding vinden. En was het dit niet geweest, dan was het dat China te hard groeit en dat kan nooit goed gaan. Maar dit bewaren voor de volgende stijging als aanleiding.


Zo zie ik dat ook.

Groetjes,
Beate
[verwijderd]
0
Nu we het slot weten in Israel, hoe zal dat de AEX gaan beinvloeden? Heeft het weinig verschil?
[verwijderd]
0
Slot TASE was gemiddeld 4% lager met een wat hogere omzet, maar van paniek verkopen dacht ik niets gezien te hebben

Lucky
stier
1
-4% is veel, heel veel.
En dat er van paniek (nog) geen sprake was is jammer.
Want dat moet dan nog komen.

groeten stier
niettezuinig
1
quote:

rubbererobby schreef:


Nu we het slot weten in Israel, hoe zal dat de AEX gaan beinvloeden? Heeft het weinig verschil?

deze inieminiebeurs beinvloedt helemaal geen een enkele andere beurs. De beurs van Tel Aviv is ook geen voorspeller van wat er morgen op de aex gebeurt. Sorry.
391 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 16 17 18 19 20 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 577,44 -1,64 -0,28% 18:05
AMS25-24h 576,19 -2,89 -0,50% 20:56
AMX 837,44 -3,06 -0,36% 18:05
ASCX 974,14 -4,20 -0,43% 18:05
BEL 20 3.738,72 +33,10 +0,89% 18:05
BRX20-24h 3.727,55 +21,93 +0,59% 20:56
Germany30^ 12.434,20 -23,50 -0,19% 20:56
Dutch15-index 16.162,10 -17,06 -0,11% 17:29
Euro30-index 18.233,09 +65,92 +0,36% 17:29
US30# 27.027,11 -56,99 -0,21% 20:56
US500# 2.999,19 -8,25 -0,27% 20:56
Nasd100# 7.840,14 -61,65 -0,78% 20:56
Japan225# 22.059,09 +14,64 +0,07% 20:56
New York WTI spot 56,22 +0,59 +1,06% 22 jul
Gold World Spo... 1.512,06 +12,26 +0,82% 20:56
EUR/USD 1,1014 -0,0030 -0,27% 20:56

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Vopak 46,320 +2,050 +4,63% 17:35
UNIBAIL-RODAMCO-... 132,250 +2,450 +1,89% 17:38
Galapagos 146,850 +1,600 +1,10% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
IMCD 67,500 -1,550 -2,24% 17:35
ArcelorMittal 13,832 -0,234 -1,66% 17:39
Takeaway.com 73,300 -1,200 -1,61% 17:35

Nieuws Forum

Walmart stopt verkoop e-sigaret
hosternokke op 20-sep-19 20:04
1
Fed grijp weer in op repo-markt
TA=verlies op 20-sep-19 19:45
27
Vopak duidelijk koploper in rode AEX
Bowski op 20-sep-19 19:33
2
Grote installatie Saudi Aramco snel o...
suske wiet op 20-sep-19 18:33
1
Opnieuw renteverhoging Noorse central...
Littletycoon op 20-sep-19 18:27
27