Forum: Koffiekamer » Europa, Euro, Brexit, etc. » Pagina: 49 | Belegger.nl

Europa, Euro, Brexit, etc.

1.078 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Chiddix
0
Opties volgende week( bron: Luke McGee-CNN).

1) nieuwe onderhandelingen met de EU.
2) uitbreiding van het artikel 50-proces( het mechanisme waarmee een lidstaat de EU verlaat).
3) een ineenstorting van de regering en algemene verkiezingen.
4) een verandering van premier.
5) een tweede referendum.
6) een sloop van Brexit helemaal.
7) crashen met no-deal.
DeZwarteRidder
0
Britse Europarlementariërs weg met volle zakken
Binnen door Brexit: €8611 per maand

Door Ruud Mikkers
4 min geleden in BUITENLAND

BRUSSEL - Europarlementariërs die na de Europese verkiezingen niet meer terugkeren, kunnen rekenen op een goudgerande vertrekregeling. Dat was altijd al zo, maar aangezien alle 73 Britse Europarlementariërs zullen vertrekken, loopt de rekening flink op.

Het Verenigd Koninkrijk verlaat op 29 maart de EU, maar dat betekent ook dat de Britse Europarlementariërs – die uiteraard niet terugkeren - met hoge vergoedingen de deur uitlopen. Zij kunnen rekenen op tienduizenden tot zelfs honderdduizenden euro’s aan ’transitiebetalingen’ per persoon.

Per maand €8611,31

Europarlementariërs kunnen een bedrag claimen van €8611,31 per maand voor een periode van maximaal twee jaar, afhankelijk van hoe lang ze parlementslid zijn geweest. Al met al betekent het een miljoenenrekening voor de Europese belastingbetaler.

Nigel Farage, de man die het Brexit-debat deed ontvlammen, is de bekendste Britse EP’er. Hij zal niet met lege handen vertrekken uit het door hem zo verfoeide Brussel. Aangezien hij sinds 1999 in het parlement zit, heeft hij er ruim negentien dienstjaren opzitten, wat betekent dat zijn totale ’overbrugging’ oploopt tot ruim 172.000 euro, mocht hij in de 20 maanden na de Brexit geen andere baan accepteren.

EU-badge als aandenken

De dag voor de Brexit-datum moeten de Britse parlementariërs hun kantoren in Brussel en Straatsburg hebben leeggeruimd. Ze hebben recht op maximaal 15 dozen die ze naar huis mogen laten verschepen. Stemkaarten, Ipads, computers en Belgische ID-kaarten moeten allemaal worden ingeleverd, maar ze mogen hun EU-badge als aandenken houden.

De goudgerande ’transitieregeling’ is nog niet alles. Gedurende drie maanden kunnen de Europarlementariërs ook nog aanspraak maken op de helft van de omstreden onkostenvergoeding. Deze bedraagt 4416 euro en is bedoeld voor onkosten die parlementariërs maken in verband met hun werk, bijvoorbeeld voor hun kantoor. Maar de regeling is zeer controversieel, omdat bonnetjes inleveren niet nodig is en menig parlementariër (een deel van het) bedrag als aanvulling op z’n salaris beschouwt.

Dinsdag stemming

Dinsdag stemt het Britse Lagerhuis over de Brexit-deal die premier May in december overeenkwam met de EU-onderhandelaars. Hoogstwaarschijnlijk wordt de overeenkomst daar weggestemd. President van de Europese Commissie Juncker weigerde gisteren te zeggen wat de EU dan zal doen.

De EU wil de Britten nog wel opheldering geven over de door de Brexiteers gehate ’backstop’, de noodoplossing die ervoor moet zorgen dat de grens tussen Ierland en Noord-Ierland open blijft, als een nieuwe handelsovereenkomst uitblijft. Maar harde juridische garanties over de tijdelijkheid van zo’n backstop kan Juncker niet geven. De EU is niet bereid de onderhandelingen open te breken.

Ondertussen wordt er overigens ook in Brussel steeds meer gespeculeerd over uitstel van de Brexit, hoe gecompliceerd dat ook zal zijn.
s.lin
0
Beste beleggers,
zaterdag 12 januarie

Wall Street lijkt even op adem te komen, vrijdag een klein (minimaal) verliesje op de borden maar intraday stond alles wel even wat lager. Op zich een goeie week achter de rug, alles staat dus hoger dan de week ervoor maar we zien ook wel dat de meeste indices nu rond hun weerstand uitkomen en dat is toch iets om rekening mee te houden de komende sessies. Gaan we erdoor? Of moet de markt eerst een stapje terug doen? Of is het einde in zicht van een zeer stevige "Bear Market Rally"? Het zijn 3 mogelijke scenario's waar we rekening mee moeten houden, ik begrijp ook wel dat u nu mogelijk denkt dat er altijd wel 1 van de 3 zal uitkomen maar zo makkelijk is het niet. We zitten nog met teveel twijfels rondom enkele belangrijke en voor velen marktbepalende items, denk aan het overleg tussen China en de VS waar men nog niet uit is, de Brexit deal waar we de komende dagen mee te maken krijgen en de kwartaalcijfers die beleggers willen zien en onderzoeken. Hoe dan ook liep de markt al stevig vooruit op deze feiten, men gaat er vanuit dat alles wel positief zal verlopen, dus er mag dan ook helemaal niks mis gaan. We gaan het zien, blijf dus voorzichtig met het handelen, zorg ervoor dat uw posities wat kleiner zijn (in aantallen), neem op tijd uw stops en vergeet rond herkenbare punten uw winst niet te nemen.


bron : www.usmarkets.nl/beursdagboek.html
DeZwarteRidder
0
fd.nl

Bestaansrecht van muntunie schuilt in een andere kijk op oorzaken eurocrisis

Expert | De euro bestaat 20 jaar. De euro werkt onverminderd als een magneet op EU-lidstaten die zich nog buiten de eurozone bevinden, stelt hoogleraar Mathieu Segers.
rationeel
0
Als je het niet eens bent met de belasting verhogingen, de klimaatgekte, en de immigratie overvloed. dan vallen de Kartel partijen dus af.

Degeen die gezorgd heeft dat bovegenoemde punten op de agnda zijn gekomen is helemaal het werk van Baudet:)

Neem de moeite om direct uit zijn mond te horen, wat hij daar vandaag over zegt.

www.youtube.com/watch?v=VI0LlddguRk
hirshi
0
En als je het niet eens bent met de standpunten van het FvD ten aanzien van Europa valt die partij dus af.

Je kunt dan wel zorgen dat punten op de agenda komen, maar dat wil nog niet zeggen dat je het met alles eens moet zijn, tenzij je een slaafse meeloper bent natuurlijk.

Dan slik je alles voor zoete koek.

izdp
0
quote:

rationeel schreef op 13 jan 2019 om 22:47:


Als je het niet eens bent met de belasting verhogingen, de klimaatgekte, en de immigratie overvloed. dan vallen de Kartel partijen dus af.

Degeen die gezorgd heeft dat bovegenoemde punten op de agnda zijn gekomen is helemaal het werk van Baudet:)

Neem de moeite om direct uit zijn mond te horen, wat hij daar vandaag over zegt.

www.youtube.com/watch?v=VI0LlddguRkAllemachtig ook hier herhaal je de rotzooi van de oenenpartij.
Wordt tijd dat de vervuiler eens betaalt.
rationeel
0
quote:

hirshi schreef op 13 jan 2019 om 22:56:


En als je het niet eens bent met de standpunten van het FvD ten aanzien van Europa valt die partij dus af.

Je kunt dan wel zorgen dat punten op de agenda komen, maar dat wil nog niet zeggen dat je het met alles eens moet zijn, tenzij je een slaafse meeloper bent natuurlijk.

Dan slik je alles voor zoete koek.
Nee, je kunt inderdaad niet verwachten dat je het overal mee eens bent. Je sorteert op de hoofdzaken.
En wat er in ieder geval op korte termijn moet gebeuren, om ons niet nog verder in het verderf te storten.
rationeel
0
Er is een interessante discussie in Cafe Weltschmerz over corruptie. Een vorm van corruptie de lobbycratie ihb.

www.sypwynia.nl/wyniasweek/wynias-wee...

Filmpje! Met Willeke Slingerland, bij Café Weltschmerz
Al enkele jaren voer ik bij het YouTube-programma Café Weltschmerz gesprekken over actuele en brandende onderwerpen, en dan met name over lobbycratie. Deze keer werden de rollen (gedeeltelijk) omgedraaid, want nu stelde ik vooral de vragen – aan corruptie-expert dr Willeke Slingerland.

Chiddix
0
Er wordt geroepen, dat eerder de Brexit niet doorgaat dan no deal. Als dat waar is, zouden de beurzen nu in het groen moeten staan?
Mocht het uitlopen op no Brexit dan moet May het veld ruimen. Haar koffers inpakken.
De leider van Labour komt met een motie van wantrouwen als het Lagerhuis a.s dinsdag de deal afkeurt. Is daar een meerderheid voor, valt het kabinet May.
Krijg je nieuwe verkiezingen en staat no deal in de ijskast.
Klokkenfeest
0
Dolle Trump hielp vannacht een handje op twitter om de futures verder omlaag te helpen.

Eu schiet May ook al te hulp.

En die hulp heeft ze niet eens nodig

www.hln.be/nieuws/buitenland/-eu-bere...
DeZwarteRidder
0
Rapporteur Pieter Omtzigt: ‘Brexit gaat chaotisch verlopen’

Met groeiend ongemak kijkt brexit-rapporteur Pieter Omtzigt naar de discussie in het Britse parlement. Nog altijd is er geen zicht op een brexitakkoord. ‘We moeten voorbereid zijn op alle scenario’s.’ En dat zijn we niet.
Hans van Soest 14-01-19, 09:00 Laatste update: 09:55

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt gelooft niet dat een brexit per se een rampscenario zou hoeven betekenen. ,,Het Verenigd Koninkrijk is een eiland en deed al niet mee aan de euro en aan Schengen. Landen als Noorwegen en Zwitserland bewijzen dat je ook welvarend kunt zijn buiten de EU. Maar dan moet je je wél voorbereiden. En dat is na twee jaar nog steeds niet gebeurd. Het is er nu chaos en dat dreigt het na 29 maart voor ons allemaal te worden.’’

Dinsdag stemt het Britse parlement over de brexit-deal die premier May met haar EU-collega’s heeft gesloten. Daarin staat hoe het Verenigd Koninkrijk de EU zal verlaten en hoe de toekomstige relatie eruit zal zien. Het lijkt wel zeker dat May die stemming gaat verliezen.

Maar wat dan? Omtzigt heeft geen idee. Als Kamerlid is hij een van de speciale brexit-rapporteurs die het hele proces in de gaten houdt.

Geen alternatief

,,Anderhalf jaar geleden waarschuwden we al dat de brexit chaotisch zou gaan verlopen. Er is voor geen enkel scenario een meerderheid in het Engelse parlement. Het eist nu van May dat als haar deal wordt weggestemd, ze binnen drie dagen met een alternatief komt. Alleen heeft niemand dat. Er is geen meerderheid om de EU zonder deal te verlaten. Er is geen meerderheid om toch maar te blijven. En ondertussen komt de vertrekdatum van 29 maart snel dichterbij. We moeten ons op alle scenario’s voorbereiden.’’

Een veel gehoord scenario is uitstel van de brexit. Maar of dat soelaas biedt? Omtzigt: ,,Alle EU landen moeten daar dan mee instemmen. Dat zullen ze alleen willen doen als er zicht is dat er over een paar maanden dan wél een akkoord kan worden gesloten. En dat is er niet.’’

Nederland moet er dan ook op voorbereid zijn dat ons buurland straks van de ene op de andere dag niet meer in de Europese douane-unie zit. Goederen die uit of naar het Verenigd Koninkrijk moeten dan net zo worden behandeld als bijvoorbeeld die uit Brazilië. ,,Zo’n 35 duizend Nederlandse bedrijven moeten dan ineens ingewikkelde formulieren gaan invullen. Containers moeten worden gecontroleerd. De aanlevering van medicijnen of onderdelen voor machines zal stokken.’’

Bende dreigt

Daarvoor zijn extra douaniers nodig. Die zijn er nog lang niet voldoende. Extra voedselinspecteurs. Omtzigt zucht. ,,Die zijn er ook nog niet. Op 30 maart gaat echt de wereld niet ineens ten onder. Je kunt nog gewoon naar Engeland op vakantie. Maar doordat er veel te weinig is geregeld, dreigt het wel een bende te worden. BMW heeft al gezegd dat ze een fabriek een maand lang sluiten om de aanvoer van onderdelen uit het buitenland op orde te krijgen. Een bedrijf als BMW kan zo’n kostenpost wel lijden. Maar veel kleinere bedrijven niet. Dit gaat banen kosten. In het VK en in Nederland.’’

En het was allemaal niet nodig geweest. ,,Het is tamelijk verbijsterend dat een land dat honderd jaar geleden nog een wereldmacht was, een referendum uitschreef zonder vooraf na te denken over wat het dan wilde als een meerderheid eventueel voor vertrek uit de EU zou stemmen. Er lag geen enkel scenario klaar. Ook niet bij de politici die waren vóór een brexit. Vijftig procent van alle handel die het land drijft, is met de EU. Dan zal er toch iets van een plan moeten klaarliggen over hoe je dat dan wilt regelen?’’

Economische schade

De Engelsen zullen daar in het begin economische schade door lijden. Hoe het op lange termijn verloopt, is koffiedik kijken, zegt Omtzigt. ,,Economische modellen werken niet goed bij dit soort onverwachte gebeurtenissen. Misschien dat de Engelsen het prima gaan doen. Het hoeft geen ramp te zijn. Al denk ik wel dat de Engelsen het moeilijk gaan krijgen als ze buiten het EU-blok om handelsakkoorden sluiten met economische grootmachten als China. Ook Engelse werknemers dreigen dan de dupe te worden als Engelse bedrijven gaan concurreren op loonkosten. En het Verenigd Koninkrijk is ook niet zelfvoorzienend voor haar voedselvoorziening.’’

Maar grotere zorgen maakt Omtzigt zich om Nederland. ,,Wij drijven veel handel met de Engelsen. En erger nog: wij verliezen een belangrijke medestander in onze onderhandelingen binnen de EU. We konden altijd met Londen optrekken tegen al te hoge afdrachten aan Brussel. Of tegen plannen die te veel verantwoordelijkheid bij de individuele lidstaten weghaalde. Dat wordt nu moeilijker.’’

,,Nederland lag bij de oprichting van de EU nog in het centrum. Sinds de uitbreiding naar het oosten en zeker na het vertrek van de Engelsen, liggen we straks aan de periferie van de unie. We merken het nu al in Europa als wij onze zorgen uiten over de negatieve gevolgen van de brexit. Ierland voelt dat ook, en bijvoorbeeld België en Denemarken. Maar in de rest van Europa zijn ze er echt totaal niet mee bezig. Nederland floreerde altijd bij evenwicht in de Unie. Dat is met het vertrek van Londen verstoord’’
izdp
0
En de oplossing is zo simpel: Schuif de uittredingsdatum van art 50 op en laat het voltallige volk stemmen over de drie opties.
No deal.
Deal die er nu ligt.
In de EU blijven.

Nu weten ze tenminste waarover ze stemmen.
Dat was met het raadgevend referendum totaal niet het geval.

Maar ja , de makke is dat het VK nauwelijks een democratie genoemd mag worden.
Een echte grondwet kennen ze niet.
Chiddix
0
Lees, dat May zegt, de kans dat Brexit niet doorgaat is groter dan dat het uitloopt op een no deal als het Lagerhuis het akkoord wegstemt. Ze blijft tot het moment van de stemming parlementsleden beinvloeden om voor te stemmen. Maar mevrouw is de weg kwijt. Staat buiten de realiteit. De uitslag staat al bijvoorbaat vast morgen. De kans is inderdaad groter, dat het geen Brexit wordt. Misschien heeft May daar op aangestuurd met haar zwak akkoord met de EU? Doorgestoken kaart is niet uit te sluiten.
Chiddix
0
Wat is doorgestoken kaart? Laten geloven dat iets gebeurt(slecht akkoord met EU) terwijl in feite het slechte akkoord van tevoren gearrangeerd is. Was Cameron voor Brexit? May was tegenstander maar is twee jaar noodgedwongen bezig om een Brexit te regelen. En dan zo, dat er gewerkt wordt naar no Brexit door mevrouw. May wist dat de Noord-Ierse DUP(coalitiepartner) en de nationalisten in haar partij het akkoord zouden gaan afwijzen.
Mevrouw heeft het nu ineens over mogelijk geen Brexit terwijl ze onafgebroken geroepen heeft, het VK verlaat de EU op 29 Maart.
josti5
0
Ik zie de foto alweer: May en Juncker hand in hand, gelukkig herenigd.

En Engeland jarenlang verscheurd.
izdp
0
Het wrange voor de Britten is dat partijpolitiek blijkbaar belangrijker is dan het landsbelang.
Het grote gevaar met slechts 2 grote partijen.
Chiddix
0
May ging onverwachts in 2017 verkiezingen uitschrijvingen na de uitslag van het referendum, om een groter mandaat te krijgen. Ze verloor de meerderheid in het Lagerhuis met haar partij. Daarvoor had ze nog gezegd geen tussentijdse verkiezingen te willen houden. Kan niet zeggen, dat May het ene na het andere succes boekt? Alles loopt in het honderd en wie weet is dat ook de bedoeling , om het nationalisme de kiem in te smoren en het VK in de EU te houden. Heb geen bewijzen maar advokaat van de duivel bestaat(spreekwoord).
1.078 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 506,57 -3,31 -0,65% 15:11
AMS25-24h 506,59 -3,29 -0,65% 15:11
AMX 706,63 -2,60 -0,37% 15:11
ASCX 918,61 +4,26 +0,47% 14:56
BEL 20 3.446,85 -18,44 -0,53% 15:11
BRX20-24h 3.446,33 -18,96 -0,55% 15:11
Germany30^ 11.069,00 -67,20 -0,60% 15:11
Dutch15-index 14.229,40 -17,86 -0,13% 14:56
Euro30-index 15.523,30 -91,89 -0,59% 14:56
US30# 24.541,16 -93,04 -0,38% 15:11
US500# 2.653,59 -12,23 -0,46% 15:11
Nasd100# 6.733,20 -51,41 -0,76% 15:11
Japan225# 20.580,49 -138,84 -0,67% 15:11
New York WTI spot 53,90 +1,83 +3,51% 21 jan
Gold World Spo... 1.283,78 +3,50 +0,27% 15:11
EUR/USD 1,1343 -0,0028 -0,24% 15:11

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
RELX 19,150 +0,190 +1,00% 14:53
Ahold Delhaize 22,585 +0,135 +0,60% 14:53
SIGNIFY NV 21,560 +0,100 +0,47% 14:52
Dalers Laatst +/- % tijd
Akzo Nobel 75,260 -8,643 -10,30% 14:54
ArcelorMittal 19,320 -0,528 -2,66% 14:54
Royal Dutch Shell A 26,385 -0,525 -1,95% 14:54

Nieuws Forum

EU-boete van 570 miljoen voor Mastercard
svenhedin op 22-jan-19 14:48
4
Activist wil veranderingen bij eBay
TURBO-TA op 22-jan-19 14:44
1
Beleggersclub tegen bedenktijd van 25...
Bonost op 22-jan-19 14:03
1
Geen handel mogelijk in derivaten Akz...
Bonost op 22-jan-19 13:28
5
Grootste daling consumentenvertrouwen...
Jetje1 op 22-jan-19 11:54
11