Boskalis « Terug naar discussie overzicht

Boskalis 2019

1.501 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 72 73 74 75 76 » | Laatste
alrob
0
Een nieuw jaar, dus even terug naar de basis (van Boskalis.com)
"Boskalis creëert een nieuwe horizon voor al haar stakeholders. Als toonaangevende aannemer op de internationale baggermarkt en verlener van maritieme diensten bieden wij een unieke combinatie van experts, materieel en diensten. Wij leveren innovatieve en competitieve totaaloplossingen voor onze klanten in de offshore energiesector, havens en kust- en deltagebieden van de wereld, waarbij wij de hoogste standaarden van veiligheid en duurzaamheid in acht nemen.
Boskalis, van oorsprong een Nederlandse onderneming, heeft ruim 100 jaar ervaring in waterbouw, kustbescherming en landaanwinning. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Papendrecht en we hebben een uitgebreid kantorennetwerk verspreid over de hele wereld. Met een veelzijdige vloot van meer dan 900 eenheden (vaartuigen en drijvend materieel) zijn wij actief in 90 landen, verspreid over zes continenten. De aandelen van de onderneming zijn sinds 1971 genoteerd aan Euronext Amsterdam."
Nu weten we het weer, nu de rest nog.
A3aan
0
HAL heeft zijn belang vorig jaar bij een koers van ongeveer 30 euro flink uitgebreid. Nu kan dat op 22,00 euro. In zou zeggen dat HAL heel goed weet wat ze doen. Dat zijn toch geen domme jongens? Of toch wel?
alrob
0
Volgens mij heeft Hall in september, toen de koers rond de 26 euro schommelde, voor het eerst na 2016 haar belang weer uitgebreid, en wel tot ongeveer 40%. Ik weet het niet zeker, maar ik dacht dat pas bij een verdere uitbreiding boven 45% weer een melding moet gebeuren. Lijkt me dat een totale overname dan eerder door HAL gewenst zal worden. En dan zou de huidige koers een mooie basis voor een goedkoop overnamebod op de overige 60% zijn. De gebruikelijke 25% opslagpremie erop loslaten zou € 27 opleveren.
Dan zouden HAL echt geen domme jongens zijn. Misschien hebben ze wel een gedeelte van hun aandelen uitgeleend aan shorters. Dat zou dan helemaal een slimme zet zijn geweest.
alrob
0
Mooi en die afbouw heeft dus gisteren of eergisteren al plaatsgevonden, toch?
Dus maandag misschien wel weer een nieuwe melding van afbouw door shorters.
alrob
0
Helaas geen melding van afbouw, maar die melding van de order betreffende het windmolenpark maakt veel goed. Lijkt erop of naast de baggerpoot, de windmolenpoot ook vorm begint te krijgen. Mooi die diversificatie.
Nu maar hopen, dat bij de beleggers ook het kwartje eindelijk gaat vallen. Vandaag misschien een beginnetje?
alrob
0
[verwijderd]
0
8-1-2019 08:07:47
Boskalis tekent meerjarencontract in Midden-Oosten
FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Boskalis
22,55 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
(ABM FN-Dow Jones) Boskalis heeft een meerjarenovereenkomst getekend voor het leveren van subsea services in het Midden-Oosten. Dit maakte de baggeraar dinsdag voorbeurs bekend.

De basiswaarde van het driejarige contract bedraagt 40 miljoen dollar, met een optie om te verlengen.

Onder de voorwaarden van het contract levert Boskalis een breed scala aan subsea-diensten, waaronder (IRM) integriteitscontroles van offshore platforms en tripods, integriteitscontroles en inspecties van pijpleidingen evenals lichte ad hoc bouwwerkzaamheden.

Het aandeel Boskalis sloot maandag 2,1 procent hoger op 22,55 euro.
alrob
0
Vreemd, dat de koers niet sneller stijgt; blijkbaar wacht men eerst op de cijfers alvorens men de waarde van dit Hollandse paradepaard kan erkennen. Nou ik zit er al enige tijd in met nu bijna 50 k aan calls!
alrob
0
alrob
0
En die shortmelding betreft dus een afbouw op afgelopen maandag. Benieuwd wat er gisteren en vandaag afgebouwd is.
De olieprijsstijging moet ook voor Boskalis gunstig zijn.
Hopelijk stijgt de koers morgen meer dan vandaag. Het wordt tijd dat de € 25.00 weer in het vizier komt.
ff_relativeren
0
quote:

ff_relativeren schreef op 9 januari 2019 18:34:

1 short melding ;

AHL Partners gaat van 0,70% naar 0,68%.

Deze shortpositie is gedateerd op gisteren, 8 januari 2019.
seadoc
0
quote:

alrob schreef op 8 januari 2019 09:09:

Vreemd, dat de koers niet sneller stijgt; blijkbaar wacht men eerst op de cijfers alvorens men de waarde van dit Hollandse paradepaard kan erkennen. Nou ik zit er al enige tijd in met nu bijna 50 k aan calls!
Ik ben ook wel long boka, maar 50 k puur aan calls, is dat niet wat tricky? Vrij duur ook ivm hoge vola of zie je dat anders?
100%Marc
0
2019 gaat het jaar van Boskalis worden. Orders zullen binnenstromen voor 2020 verwacht ik.
alrob
0
quote:

seadoc schreef op 9 januari 2019 21:50:

[...]

Ik ben ook wel long boka, maar 50 k puur aan calls, is dat niet wat tricky? Vrij duur ook ivm hoge vola of zie je dat anders?
Uiteraard een riskante trade, maar niet duur, ook niet goedkoop; gewoon reële prijzen. Ik ga uit van een herstel van de koers tot 30 euro nog voor de komende zomer. Zo niet dan heb ik pech gehad; niet meer en niet minder. Achtergrond is dat Boskalis regelmatig stevige orders binnenhaalt op verschillende terreinen en Berkowksi vorig jaar behoorlijk wat aandelen gekocht heeft op een veel hogere koers. Door zijn voorzichtige, licht pessimistische uitlatingen in de zomer, ebde het vertrouwen weg van de beleggers. Maar ik verwacht goede 4e kwartaalresultaten en zeker een positieve vooruitblik van Berkowski betreffende 2019.
Een simpele redenering maar hopelijk doeltreffend.
seadoc
0
Ben wel accoord met je analyse. En die 30 zie ik ook wel weer verschijnen. Alleen wanneer? Daarom heb ik de stukken en niet de calls. Maar 50 k is voor mij ook best een redelijk bedrag, dat scheelt misschien ook :-).
1.501 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 72 73 74 75 76 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001 00:00
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront