Forum: Galapagos » Galapagos november 2019 | Belegger.nl

Galapagos november 2019

3.309 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 161 162 163 164 165 166 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
MrBerth
0
quote:

Sentiment schreef op 15 nov 2019 om 12:47:


[...]Denk je dat we de bodem vandaag gezien hebben? en wat nog de komende weken? We weten van de vorige keer dat het best nog lager kan gaan, maar met alle mooie berichten nog binnenkort, zal het misschien niet zo laag meer gaan?


Ik denk niet dat we de bodem van vandaag al hebben gezien. Met allemaal slagen om de hand. Zit nu cash maar broed opnieuw op short. Maar omdat ik al flink winst heb gemaakt vandaag kan ik een kleine tegenvaller daarmee makkelijker opvangen, en dat speculeert weer wat makkelijker.
FluitendeVogels
0
quote:

Sentiment schreef op 15 nov 2019 om 12:49:


Met net na 12 uur een dump van 14K en even later nog eens 10K, lijkt het dat er toch winstnemers zijn, maar daar herstelde de koers weer goed van.


Het volume liegt er I ieder geval niet om. Al bijna 400k. Dat schiet lekker op zo. Heb echter het idee dat dit veelal dezelfde stukjes zijn die de ronde gaan, er is simpel weg niet zo heel veel meer om paniek mee te zaaien bij Gala.

En ja, Trump spreekt zo weer. Dat kan een tikje geven. Doch de vraag is ook voor hoeveel de omzet van Filgotinib al in de koers zit.

De relatief kleine free float maakt het aandeel ook wat beweeglijk. Hierop gokken kan 2 kanten op uitvallen. Ik blijf rustig zitten. Mocht er een mooie kans komen dan koop ik heel misschien iets bij, maar ben eigenlijk wel heel tevreden met mijn huidige positie en de marge die daarin zit. Maar eens rustig kijken wat de dagen, weken, maanden en jaren gaan brengen.
Kelewan
0
quote:

trab33 schreef op 15 nov 2019 om 12:48:


dat galapagos binnen de 10 jaar niet overgenomen kan worden door gilead geloof ik niets van , er zal wel een clausule in staan waardoor dit kan omzeild worden
Ceo blijft toch nog paar jaar aan omdat hij weet dat binnen 2 a 3 jaar de overname toch door gaatJa, kan altijd worden overgenomen - als het lukt zal de overgenomen vennootschap niet tegen haar nieuwe moeder procederen. Onno gaat er vanuit dat de kans bij wijze van spreken 50% is dat Gilead toch binnen tien jaar probeert over te nemen. Als het niet lukt zal er afgezien van verstoorde verhoudingen niet veel schade zijn. Maar wie weet staat er een boeteclausule in het contract voor een (mislukte) poging.

Onno blijft nog een aantal jaren, ook (!) dat is een zachte afspraak tussen partijen. Uit de verschillende uitspraken (10 jaar is wel erg lang en de genoemde termijn voor Toledo) schat ik in dat hij van plan is zeker nog een jaar of 5 te blijven. (schatting volledig voor mijn rekening)
objectief
0
quote:

trab33 schreef op 15 nov 2019 om 12:48:


dat galapagos binnen de 10 jaar niet overgenomen kan worden door gilead geloof ik niets van , er zal wel een clausule in staan waardoor dit kan omzeild worden
Ceo blijft toch nog paar jaar aan omdat hij weet dat binnen 2 a 3 jaar de overname toch door gaatIk hoop niet dat Galapagos (na of binnen) 10 jaar overgenomen wordt, want dan stort de koers in elkaar. Gilead koopt bij Onno c.s. omdat zij het zelf niet (zo goed) kunnen, dus logischerwijs zijn de vooruitzichten dan veel minder/weg.
bezinteergebelegt
0
quote:

objectief schreef op 15 nov 2019 om 13:08:


[...]

Ik hoop niet dat Galapagos (na of binnen) 10 jaar overgenomen wordt, want dan stort de koers in elkaar.Laat ik nu altijd denken dat bij een evtle overname de koers fors hoger zal zijn dan de koers op dat moment.
MrBerth
0
quote:

objectief schreef op 15 nov 2019 om 12:39:


[...]

Respect dat je de koop en verkoop van de shorts hebt aangekondigd, want met de positieve verwachtingen van GLPGS was de kans groot dat dit niet in dank werd afgenomen.


Tsja, volgens mij weten de meeste hier wel dat ik geloof in Galpagos op de MT en LT. Een klein ritje short met weinig volume zal niemand me dat toch kwalijk nemen denk ik dan.
FluitendeVogels
0
Verder, wat betreft overnight short gaan nu, warrant B hangt gewoon boven de markt. Dat was voor 22-10 nog niet zo. Mogelijk dat daarom ook het startschot kwam voor de koersstijging en de afbouw door shorters.

Ik zou er niet aan moeten denken om nu short te zitten na sluiting van de beurs, en dan in de avond het bericht te ontvangen dat Gilead de warrant heeft uitgeoefend.

Ik geloof er niet in dat Gilead de koers manipuleert.

Ik kan me wel voorstellen dat Gilead een broker opdracht geeft wat stukjes te gaan kopen op de beurs. Maar het zou netter zijn wanneer ze gewoon de warrant uitoefenen.

Mogelijk zitten er knappe koppen e.e.a. door te rekenen daar om de verschillende strategieën te duiden.
- Warrant uitoefenen is meer geld in kas van Galapagos, daarvan ontvangt Gilead indirect ongeveer een derde dan retour. Het kost ze wel 20% bovenop de koers.
- kopen op de markt kan tot lig te koersstijging leiden, wanneer ze dat kalm aan doen. De free float wordt dan kleiner. Gala krijgt minder in kas.

Hoe dan ook denk ik dat deze warrant de koers nu nog in bedwang houdt. Zodra deze is uitgeoefend overweeg ik mogelijk om een plukje te verkopen, geheel teugen mijn LT-strategie in. Maar er breekt dan mogelijk een wat nieuws luwe periode aan en dan kunnen de shorters mogelijk wat meer gaan spelen, zonder die warrant B die boven de markt hangt.

Het duurt ook nog een jaar voordat Filgotinib op de markt komt. De onderzoeksresultaten die in de tussentijd bekend worden gemaakt zijn gericht op de zeer LT. Het is niet zo dat er over 2 jaar een volgend pilletje geïntroduceerd kan gaan worden op de markt.

objectief
0
quote:

bezinteergebelegt schreef op 15 nov 2019 om 13:10:


[...]

Laat ik nu altijd denken dat bij een evtle overname de koers fors hoger zal zijn dan de koers op dat moment.


Ja, dat dacht ik ook.
Het was maar een suggestief berichtje om van dat geleuter over een mogelijke overname in te dammen. Hetzelfde geldt trouwens over die warrants.
bezinteergebelegt
0
quote:

objectief schreef op 15 nov 2019 om 13:21:


[...]

Ja, dat dacht ik ook.
Het was maar een suggestief berichtje om van dat geleuter over een mogelijke overname in te dammen. Hetzelfde geldt trouwens over die warrants.


oke, dan begrijp ik het.
3.309 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 161 162 163 164 165 166 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15-nov-19 13:20
Koers 166,250
Verschil -0,550 (-0,33%)
Hoog 168,500
Laag 165,250
Volume 394.056
Volume gemiddeld 396.961
Volume gisteren 836.491