Toen hij pas in de markt kwam heb ik signify ook een poosje in de porto gehad, maar hem voor de valpartij weer geloosd, het is best flink donker geweest om de ledboer, maar nu gaan de lichtjes toch weer beter aan!!
Van de week kon ik geen potje breken, noem mij maar Jan Oranje, de aex sloot rood -0,9%, doe het bij mij maar x 3, want hoewel vrijwel alle seinen op groen stonden voor shell; enorme gasvraag door koning winter, files tot aan de horizon, veel mensen die met de kerst naar verweggistan willen, aanbod beperkingen door plafonneurs, kapotte oliepijp in canada, niets hielp, olie en gas daverden naar beneden en shelletje tuimelde, ondanks die grote eigen aandelen inkoop, bijna even hard down side, eventjes -3,44% op het bord van de week en of dat nog niet erg genoeg is; het dividend is ook aan het verdampen, door de dollar die opeens amechtig begint neer te zinken, hier wreekt zich een waardeloos shell probleem, tussen ex dividend en uitbetalen zit 6 weken, ronduit absurd, ik had een hoopje dat met het vereenvoudigen van de bedrijfsstructuur, dit probleem tot de helft werd teruggebracht, maar helaas, het blijft op zijn 11 en 30tigst komen, pet boem shelletje!!
Als dat dividend dan eindelijk van het jaar dan toch eens komt, dan is de koers misschien zo ver gezakt, dat het wonder van Einstein iets beter werkt, shelletje; stop die stomme eigen aandelen inkoop, dat helpt toch geen zier, geef ons weer een leuk dividend en betaal aub eens wat sneller, daarmee wordt je weer een veel aantrekkelijker aandeel en dan gaat de koers vanzelf omhoog!!
Op het sinterremoppenfeest is waarschijnlijk teveel chips gegeten, want van de week werden bepaalt geen topprestaties geleverd en eindigde besi het meeste rood, die liet 0,82% gaan, dat is slecht, maar als je het met shelletje vergelijkt, dan valt het nogal mee!!
Wat de gasprijs betreft kun je zo ongeveer weer in aperam stappen, maar wat gebeurt er als china weer los gaat, dat is altijd een geduchte concurrent, die er zijn hand niet voor omdraait, om flink vals te spelen!! en wat doen die rijen mensen bij de voedselbanken, de krant meldde vanmorgen, meer dan 2 uur in de barre kou staan voor een pakketje, dat zal de vraag naar rvs ook niet vergroten!!
Toch heeft Dalm de prijzen van oudijzer en rvs 10% verhoogt en is het onwerkelijk schoon op het terrein, dat zal wel iets te maken hebben met; minder gas nodig, om van oud, nieuw te maken!!
De glasvezelboer legt allemaal oranje kabeltjes en toch won hij +0,47% voor kpn!!
Ing gaat weer concurreren met de beurs en bied half rente half beurs producten aan, ze hopen op een leuk rendement, de koers kachelt al 2 weken op rij naar beneden, vorige week -1,86%, nu -0,54%, amerikanen bevelen europese banken als koopwaardig aan, ik wacht toch nog even, want ik vrees dat de stroppenpot x 10 moet gaan om het ergste te kunnen elimineren!!
Inpost kreeg vleugeltjes, post nl niet, daar zal de fnv wel de meeste schuld aan hebben, die willen het postbedrijf midscheeps raken in een topseizoen voor tante Herna, zij heeft best een mooi bod gedaan en heeft dit botte gedoe niet verdient, als arm aandeelhoudertje heb ik er ook nog last van, want -0,76% is niet gezellig!!
Koploper was bij mij renewi, bij de NS gaan die goeie comfortabele sneltreinen er zoetjesaan uit, maar ik houd deze koploper gewoon vast en als die wielenrijder van Dalm leuk dividend gaat betalen, dan koop ik hem fors bij!! + 3,8%!!
Vandaag de super picanto laden voor Dalm, als dat beestje kon praten, dan zou hij wel eens een grote zucht doen tegen zijn baas, nu ja, niet zeuren zullen we maar zeggen, want als shelletje de pijp niet laat roken, Dalm kent gelukkig geen rode koersborden!!
Morgen komt de oude diender weer op bezoek, vroeger vroeg hij; brand het achterlicht van je fiets wel, tegenwoordig vraagt hij vanaf de preekstoel; woont het LICHT der wereld, de VREDEVORST al in je hart, als je HEM in je hart geinstaleert hebt, dan dooft het LICHT nooit meer in je hart en wordt je gegarandeerd een Vredestichter!!
Maandag hoop ik dat Altijd Beter Poen, geld stinkt tenslotte niet, er nog een giga vracht shelletjes bij gaat kopen, want die deelnemertjes kunnen zich geen bedrijf wensen, dat sneller en beter vergroent dan shell!! SJALOOM!!!