Long op Wolters Kluwer

Door Geert-Jan Nikken op 20 juli 2015 11:32 | Views: 721

In mijn wekelijkse column laat ik u zo nu en dan over mijn schouder meekijken. Onder het motto “Put Your Money Where Your Mouth Is” vertel ik u waarom wij in een specifiek aandeel, valutapaar, index, renteproduct of grondstof zijn gestapt. Vandaag Wolters Kluwer. Afgelopen vrijdag heeft ons fonds een turbo long op dit aandeel in portefeuille genomen. Hieronder leest u waarom.    

Het zijn van een trendvolgende belegger betekent dat je enkel een long- of shortpositie inneemt wanneer duidelijk sprake is van een stijgende of dalende trendmatige beweging van de onderliggende waarde. Een blik op de grafiek van Wolters Kluwer leert dat dit aandeel al enkele jaren een overtuigende trendmatige opwaartse beweging laat zien. Wolters Kluwer voldoet dus aan het gestelde criterium. 

Rechte lijn

Dat een trendmatige beweging zelden tot nooit in een rechte lijn verloopt zal u niet verbazen. Het spel van actie-reactie vormt een trend. In dit licht moet de recente zwakte van de aandelenontwikkeling worden bekeken. Het dieptepunt waarop de koers twee weken geleden tot stilstand is gekomen is vanuit een aantal technische invalshoeken interessant. 

Allereerst het oorspronkelijke trendkanaal. In de euforie van begin 2015 is de koers opwaarts uit het trendkanaal vanaf midden 2012 geduwd. De theorie stelt dat oude weerstand de neiging heeft om daarna als steunpunt te fungeren. Precies zo geschiedde twee weken geleden. Ten tweede kan worden opgemerkt dat de bodem exact op het tweede, oftewel 50 procent, correctieniveau van de voorafgaande stijging is gezet. Het was deze stijging welke de koers van Wolters Kluwer begin dit jaar door de weerstandslijn duwde.

Fibo-correctieniveaus fungeren vaak als draaipunt. Zo ook nu. Tot slot fungeerde het lange voortschrijdend gemiddelde (=de rode lijn) als de spreekwoordelijke “sleepkabel” om maar eens een term van een gerespecteerde oude bekende te gebruiken. Drie elementen om aan te nemen dat de koers van Wolters Kluwer de opwaartse trendmatige beweging hervat. De RSI ondersteunt deze visie want deze leidende indicator fluctueert al sinds de start van de beweging midden 2012 in een duidelijke bull market range. 

Hogere top 

Na een hogere bodem volgt binnen een trendmatige beweging veelal een hogere top. Dit impliceert dat aangenomen mag worden dat Wolters Kluwer in de komende weken het record van 2015 scherper gaat zetten. Een beweging waarop wij inspelen met een turbo long. In het kader van de transparantie: dit doen wij met een turbo long Wolters Kluwer €25,12, ISIN NL0011053046.

Later deze week ben ik te gast bij de Belegger-GoldmanSachs Turboportefeuille. Een goede lezer weet nu echter al welke turbo zal worden opgenomen. Waarvan akte!

Geert-Jan Nikken is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. Deze onderneming verleent een divers scala aan financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. De gepubliceerde analyses zijn bedoeld als achtergrondinformatie over de financiële markten en vormen geen beleggingsadvies of aanbeveling tot het doen van transacties. LeoMont en Nikken aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onvolledigheid, onjuistheid of gevolgen van informatie die voor de analyses wordt gebruikt. De waarden waarop analyses gebaseerd zijn kunnen onderdeel uitmaken van LeoMontFonds of de LeoMont-Portefeuille, welke zijn opgebouwd uit Goldman Sachs Turbo’s. De beloning van LeoMont of Nikken staat niet in relatie tot de standpunten in deze publicatie. Raadpleeg meerdere bronnen en neem zelf beslissingen.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.