Mooie trendfase Takeaway | Belegger.nl

Mooie trendfase Takeaway

Door Nico Bakker op 10 oktober 2019 09:55 | Views: 1.904

Mooie trendfase Takeaway

Het koersverloop van Takeaway valt in de categorie ‘trenderende fondsen’, hetgeen impliceert dat er duidelijk richting aanwezig is, inclusief tussentijdse correcties of dips. Dit laatste is thans het geval, maar dat biedt binnenkort juist weer mooie koopkansen.

Ik zal de verwachte route voor u uitstippelen nu er gematigd wordt gereageerd op gepubliceerde cijfers. Met dit laatste mag ik mij niet bemoeien, ik mag wel een oordeel geven op basis van het koersverloop aangaande hoe de massa reageert, anticipeert en mogelijk voorsorteert. Laat ik dat dan maar doen.

Positieve trendfase

Er is koershistorie beschikbaar vanaf eind 2016 dus mijn marktlensindicatoren kunnen goed worden gevoed, waardoor er een technisch verantwoord beeld geschetst kan worden.

Dan blijkt dat een proces van hogere toppen en hogere bodems gaande is boven een fier opkrullende gemiddelde lijn. Met uitzondering van een stevige koersval eind 2018, een vergissing van de markt, worden de candles netjes boven de SMA-lijn geplaatst.

Kortom, subjectieve waarnemingen en objectieve bevindingen wijzen in de richting van de bulls. Op termijn zijn dan ook hogere koersen aannemelijk richting zo mogelijk de 90+zone. Hierboven kunnen records worden aangescherpt.

Dip afwerken

Maar voordat de bulls de uptrend een nieuwe impuls kunnen geven, moet er eerst een dip ofwel correctie worden afgewerkt. Vanaf de recente body-topzone op 85+ is een countertrendbeweging gaande richting de Fibozone die rond 71+ tot 68+ steun kan aanreiken.

Alle indicatoren netjes nog in een correctiestand, dus het is uitzien naar de eerstvolgende witte candle als indicatie van bodemvorming. Ergens rond de 70 bodemen zou de ideale plek zijn om de trend te hervatten en de aanval op de 85+zone te heropenen.

Coaching

Voor trendvolgende beleggers ziet het landschap er aantrekkelijk uit. Na elke dip zijn er weer koopkansen. Voor nu dan ook wachten op witte candles om nieuwe of additionele aankopen te overwegen.

Mocht de koers onverhoopt onder 68,00 duiken, dan zal het landschap verpieteren, maar dat is op dit moment minder waarschijnlijk. Ik houd vooralsnog vast aan het bekende motto in technische-analyseland “Een trend is intact, totdat het tegendeel wordt aangetoond”.

Klik om te vergroten

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Lopende posities
Op het moment van schrijven heeft Nico Bakker van BTAC privé dan wel zakelijk geen positie in de onderliggende waarde zoals beschreven in dit document dan wel financiële instrumenten die hieraan zijn gerelateerd.

Er kan sprake zijn van indirecte deelnemingen via beleggingsfondsen, kapitaalverzekeringen en/of pensioenfondsen waarin wordt belegd en waar hij geen invloed heeft op het beleggingsbeleid. Verder zijn er geen andere potentiële belangenconflicten bekend.

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.