Supertrio Adyen, ASMI en ASML

Door Nico Bakker op 16 juli 2020 08:05 | Views: 5.325

Supertrio Adyen, ASMI en ASML

Er zijn drie fondsen die in de afgelopen periode uitstekend hebben gepresteerd. Ik heb het dan over het supertrio Adyen, ASMI en ASML. Maar houden de bulls het vol, kunnen ze verder opstomen, of zijn ze toe aan een pauze of afkoeling? Hoog tijd om de Triple A aan een analyse te onderwerpen.

Adyen toont sprieterige top

We gaan terug naar september 2019 toen de koers rond 650 noteerde en aanstalten maakte om weg te lopen van de redelijk vlakke gemiddeldelijn.

Er volgde een mooie upswing naar 900, gevolgd door een coronaklapje naar 700, keurig opgevangen door de SMA-lijn als dynamische trendlijn. Daarna volgde een steile rit naar 1400, in een rechte streep omhoog, zonder noemenswaardige correctie.

klik om te vergroten

Nu lijkt topvorming gaande, Doji’s en licht zwarte candles tonen dit aan. Dan wordt het tijd om de Fibogrid in te tekenen, waaruit blijkt dat een afkoeling naar 1140 tot 960 geen probleem is. Daar ergens een hogere bodem plaatsen zal de trend valideren.

Voor nu dus wat winstnemingen met later in de tijd op lagere niveaus weer koopkansen. Zo luidt mijn coaching-aanbeveling.

ASMI topt tegen 150

De weekchart van ASMI toont een uitstekende trendmatige beweging met her en der een sprieterige candle. Maar er zijn thans drie technische aanwijzingen die aansturen op topvorming als prelude voor een dip naar 113 tot 100+.

klik om te vergroten

Zo is daar de swingteller met een +9-stand, veelal het einde van de actuele bullenparade. Deze week staat er mogelijk een zwarte candle, of anders een Doji, dus aarzelingen bij de bulls. En de derde aanwijzing is de niet onbelangrijke negatieve divergentie op de RSI. Een onderhuidse berendreiging die voor onaangename verrassingen kan zorgen.

Vinger aan de pols en bij aanzwellende topvorming overwegen om deels wat winsten te verzilveren, zo luidt mijn coaching-aanbeveling.

ASML mag terug naar 285

De grafiek van ASML toont logischerwijs sterke overeenkomsten met de chart van ASMI. Alle technische elementen die ik bij ASMI heb genoemd gelden ook voor dit fonds. Dus mijn commentaar kan kort zijn.

klik om te vergroten

Afkoelen naar de Fibogrid rond 285 tot 250 is het meest waarschijnlijke scenario, waarbij met name de 285-passage interessant kan zijn onder het motto ‘oude weerstand wordt nieuwe steun’.

Daar bodemen zal de trend valideren en nieuwe koopkansen opleveren. Voor nu uitzien naar meer corrigerende berentikken.

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.