Goldman: Big Tech niet overgewaardeerd

Door Belegger.nl op 23 november 2020 13:00 | Views: 3.573

Goldman: Big Tech niet overgewaardeerd

De koersen van de grote technologiebedrijven zijn dit jaar vanwege de pandemie, die miljarden mensen voor lange tijd aan huis kluisterde, tot recordhoogtes gestegen. Facebook, Apple, Amazon, Googles Alphabet en Microsoft (“FAAMG”) staan volgens Barron’s op een winst van gemiddeld ongeveer 49% dit jaar, terwijl de S&P 500-index minder dan 12% steeg.

De kloof in de waardering tussen Big Tech en de rest van de S&P 500 stond tot en met 2 september zelfs op het hoogste niveau sinds het moment in 2000 vlak voor de dotcombubbel uiteenspatte.

Rotatie naar waarde veroorzaakt paniek in de techtent

De koersen van de vijf techgiganten zijn sinds 2 september gemiddeld met ongeveer 3% gedaald, terwijl aandelen in andere grote bedrijven juist zijn gestegen. Het Vanguard S&P 500 Value indexfonds vol waarde-aandelen bijvoorbeeld staat op 5,2% winst sinds begin september.

Uiteraard maakt een aantal beursexperts op Wall Street zich nu dus zorgen over de hoge waardering van de techsector, met name met het oog op mogelijke toekomstige renteverhogingen zodra de economie weer aantrekt. Zo voorspelt Evercore een minieme winst van 5% voor de S&P 500 het komende jaar, mede omdat techaandelen naar verwachting minder hard zullen groeien dan in 2020.

Goldman Sachs: tech is fair gewaardeerd

David Kostin, hoofd Amerikaanse aandelen bij Goldman Sachs, is een andere mening toegedaan. Onlangs nog schreef hij in een notitie dat "de fundamenten een hogere waardering voor FAAMG ondersteunen".

Techaandelen zijn volgens Goldman niet voor niets duur; schrijf ze niet af. Facebook, Apple, Amazon, Alphabet en Microsoft beschikken allemaal over dominante platformen die schijnbaar eindeloze synergieën creëren. Zo zal de nieuwe online apotheek van ecommercereus Amazon zo’n 70 miljoen Amazon Prime-leden kunnen bedienen. Tel uit je winst. 

Volgens Kostin worden de huidige waarderingen van de vijf techbedrijven ondersteund door hun winstprognoses op de korte termijn. Goldman verwacht voor S&P 500-bedrijven de komende jaren 8% stijging van de winst per aandeel, en 17% stijging voor FAAMG-aandelen.

Zie ook: Hoe nu verder met techaandelen?

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.