Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Jouw mening: US economie is over zijn top!!

14 Posts
[verwijderd]
1
Wat is jouw mening op de stelling dat de US Economie op/over zijn top is? De cijfers uit de VS beginnen te verslechteren. Goedkoop geld en belastingvoordelen zijn uitgewerkt. Er komt weer een recessie aan in de VS. In Nederland zijn de cijfers (b.v. consumentenvertrouwen) wel wat beter geworden, maar dit zal straks weer zeer snel slechter gaan. Nederland heeft nauwelijks geprofiteerd aantrekkende VS, dus de recessie in Nederland gaat nog erger worden dan die van de afgelopen jaren.

Wat denk jij hiervan?
bijna
4
Deze voorstelling van zaken lijkt me te veel zwart wit voorgesteld.
Het is natuurlijk niet zo dat een economie per se in een recessie moet belanden na een jaar van hoge groei.
De groei in de VS zwakt wat af naar laten we zeggen een groeipercentage van dik 3%.
Alleszins acceptabel.
Wat de amerikaanse beurzen laten zien is dat daar al ruimschoots op wordt vooruit gelopen.
De economische groei zal de komende jaren gedragen gaan worden door oplopende bedrijfsinvesteringen en groei van banen.
Dat de groei wat afvlakt hoeft niet verkeerd te zijn voor aandelen omdat dit oververhitting voorkomt en de inflatie in toom houdt.
In Europa trekt de groei verder aan en zal mogelijk verder gestuwd kunnen worden door ingrijpende saneringen in de sociale sector waar reeds in Duitsland een begin mee gemaakt is getuige invoering van de veertig-urige werkweek.
We moeten ophouden met denktwijzen die niet meer van deze tijd zijn, alsof er maar twee wegen zijn te weten de euforie of de ondergang.
We hebben in de jaren negentig en de jaren daarna deze twee uitersten kunnen meemaken.
Dit zal zich niet meer herhalen al was het alleen maar omdat zoiets zich in zo'n korte periode bijna niet kan herhalen.
Er zijn nogal wat broodeters die alleen kunnen blijven bestaan bij de gratie van extremen.( AEX 800 of AEX 15, tussenweg schijnt er niet te zijn).
De wereld kan ook draaien op een normaal toerental en het gaat er steeds meer op lijken dat we toegaan naar normale economische tijden.
Burgers sparen weer,zoals dat vroeger ook gebeurde, er gaat weer meer gewerkt worden(deden de mensen vroeger ook al) en mensen worden weer minder ziek(zoals vroeger).
Verder valt nog te melden dat de grote bedrijven weer bulken van het geld dus ook hier is een lesje uit het verleden geleerd.
Conclusie van stier:
Een paar stapjes terug maar vele langzame stappen voorwaarts op basis van gezonde verhuodingen en reeele waarden.

groeten stier

ffff
0
Aanbevolen, Stier!
Ik hoef er helemaal niks aan toe te voegen. Lees de media maar: Een jaar geleden moest je het niet wagen om te tornen aan pensioenvoorwaarden, laat staan aan de overbeschermde arbeidsvoorwaarden. Maar de wal heeft het schip gekeerd: Zelfs werknemers en heel wat vakbondsmensen geven afgelopen weken toe dat er principieel iets aan het veranderen is: ten goede. Betere arbeidsmoraal. Minder "ziek" zijn. Wat meer waarderen dat men al een baan heeft , dat er werk is met al die uitgebreide sociale voorzieningen. En dat dat allemaal niet vanzelfsprekend is. Nu ook nog de zakenwereld ervan doordringen dat ze de Vodafonefratsen geen tweede keer meer moeten uithalen en we zijn al een aardig stuk in de goede richting.

En inderdaad ook de vakpers geeft aan dat de groei iets minder snel groeit: maar ze groeit nog steeds en op mondiaal niveau duidelijk beter dan Europa. Het duurt altijd wel 10 jaar om gevestigde privileges af te bouwen, maar het gaat verdomd snel het afgelopen jaar. ( Italië, Frankrijk, Duitsland) En ze moesten wel. Linkse ( BRD) of rechtse ( Frankrijk) regering: Het maakt niks uit: Ze verliezen kiezers ( Schroeder , maar evenzogoed Chirac), maar ook de opvolgers zullen geen andere kant uitkunnen.....

Peter
golden gecko
0
Ze hebben het mooi neergezet zo net voor de verkiezingen om de US economy met 5% te laten groeien, dit is nu de enige echte houvast van Bush nadat de burgers de oorlog afkeuren. De belasting verlagingen plus een mooie groei van het BNP is niet verkeerd. Of is dat toch iets te kort door de bocht? Het is hier al vele malen voorbij gekomen, maar de dollar zit scheef, ook na de run van de euro t.o.v. de dollar met bijna 50% (de Aziaten proberen 't angstvallig stabiel te houden en verkopen hun spul maar tegen in dollars aangegegane schulden die bij slechtere koers ook hard inwerkt op de Aziaten) zijn de handelsbalansen bijna op topniveau, alleen is de top eigenlijk in dit geval een dal. Kan dit nog een tijd zo door blijven gaan? Ja, us economy is flexibel en ze hebben nou eenmaal ondernemingsschap en kennisgaring in hun bloed zitten. Kan dit langdurig zo blijven? Nee. Ik vrees het niet. Het is al te scheef getrokken.

De rente staat historisch laag, bij simpel denken kom je dan uit dat het in ieder geval niet veel verder omlaag kan, terwijl goedkoper geld een grote invloed heeft op de economie, dus mogelijke verhogingen ook.

De verschillende berichten over de consument; hogere spaarrekeningen maar tegelijkertijd ook hogere schulden achter hun naam. Bedrijven hebben al hard ingegrepen in de kosten en hebben het meeste achter zich, maar de consument is vrolijk in het uitgavenpatroon door blijven hannesen de afgelopen jaren maar is dat vol te houden? Ondertussen wel tekenen van een consument die zijn uitgavenpatroon inperkt(zie column Corne van Zeijl; www.iex.nl/columns/columns_artikel.as... ). Kunnen consumenten net zo hard saneren als ’t bedrijfsleven? Hoe hard wordt dan de economie geraakt? Of kan nu juist het bedrijfsleven de kar weer trekken? (al vind ik het niet echt sterk van het bedrijfsleven dat er vele buy-back programs en superdividenden zijn; is dat echt de beste optie?) Ik zie nog niet het investeringsniveau bij de bedrijven goed aantrekken, inderdaad bij de chip bedrijven wel maar die kunnen niet anders om concurrerend te blijven.

Men wordt wakker, men wordt flexibeler, zeker gunstigere berichten door het snijden in veel onnodige regelgeving en wetten. De macht ligt weer bij het bedrijfsleven i.p.v. bij de werknemers. De trend is alleen al gezet. Wij zijn duur als Amerikanen en (West-)Europeanen, dus moeten we ook de kwaliteit hebben om dat waar te maken, wordt het gat niet erg snel gedicht op dat gebied terwijl wij nog wel vele malen duurder zijn. Wij (het Westen) kunnen nog veel verbeteren op IT gebied, maar is door de IT het voor de opkomende landen niet makkelijker om de achterstand in te halen?

Zoals ik het zie is de tijdelijke opleving geweest (al duurt die misschien nog 2 a 3 kwartalen voort), dalen we naar erg geringe groeipercentages en is men vooral voorzichtig en zal de economie blijven kwakkelen waarbij schulden en inflatie/deflatie the main issues zijn. De beurs is richtingloos voorlopig op wat komen gaat, een lage VIX. Denk dat we toch met aex de 250 weer gaan opzoeken.

Ik hoop op mijn ongelijk, komt nogal verdomd vaak voor. :-s

Mvg,

Ed
golden gecko
0
Beste Peter (ffff),

Ik weet dat jij het allemaal niet zo snel ziet gebeuren, de doom-verhalen e.d en heb ook vernomen dat je al tijden in de beleggingen zit. Ik las in voorgaande discussie over analisten dat je natuurlijk altijd op jezelf terugkijkt hoe je over iets dacht en waarom het anders is gegaan dan verwacht. nou is mijn vraag aan jou;

Hoe keek jij tegen de beurs in 1986->1987? En hoe reageerde je op de gebeurtenissen toendertijd op de beurs. (of toen nog niet zo actief bezig met beleggen als dat het nu het geval is?)

Ik hoor het graag,

Met vriendelijke groet,

Ed
[verwijderd]
2
Stier ik vrees een ramp van het ergste kaliber, ik neem aan dat jij bij tijd en stonds een pakketje gaat binnensprokkelen.

Ik wil maar een ding zeggen.

uw woorden

"We moeten ophouden met denktwijzen die niet meer van deze tijd zijn, alsof er maar twee wegen zijn te weten de euforie of de ondergang.
We hebben in de jaren negentig en de jaren daarna deze twee uitersten kunnen meemaken.
Dit zal zich niet meer herhalen al was het alleen maar omdat zoiets zich in zo'n korte periode bijna niet kan herhalen."

LEVENSGEVAARLIJKE GEDACHTE.

The Artist
[verwijderd]
0
et voila, mijn eerste puntje is binnen.

( dank voor diegene die mij mijn allereerste puntje gaf hier op het forum ).

Even mijn vorige posting bijstaan.

De 4 duurste woorden van de beurzen.

=> DEZE KEER IS ANDERS

The Artist.

=> levensgevaarlijk => koppig vasthouden aan uw idee, terwijl de trend het tegenovergestelde bewijst en dan erbij zeggen => deze keer is anders.

Viva de beren => zo weten zij dat ze nog lange tijd kunnen afdalen zonder te panikeren => de trend is Your Friend.

Want de stieren kopen om hun LT-gemmideldeopstand te houden.

In plaats van die NOOIT eerder vertoonde staatschuld in twijfel te nemen => nee, optimist tot in de kist.

En dat China zo vaak in het nieuws komt en jobs afsnoept => das maar tijdelijk he, stieren ?

Spijtig genoeg niet, amai, wat is het erg nu een american bull te zijn, net nu tijdens de Berenmarkt, de laatste was van 1930 meer dan 70 jaar geleden.

Tis plausibel dat er nu een nieuwe komt na 2 generaties.

The Artist
groetjes

ps: wees alleszins maar een voorzichtige stier.

ellemme
4
Beste Jos,

leuk al die ingezonden reacties over de gezondheid van de amerikaanse economie. Ook heel amusant om te zien hoe de stieren nog steeds in het sprookje van de beurs geloven, zowel in de USA als in Europa! Om iets zinnigs over de US economie te zeggen moet je je eigen verstand gebruiken en goed om je heen kijken in de USA. Ook het lezen van verscheidene publicaties en kranten kan helpen, met name de Washington Post. Jja, ik hoor menigeen al knarsetanden nu ik dit schrijf, want ja de Washington Post is een amerikaanse krant, niet dan? Neen, De Telegraaf is veeeeeel beter!

Ik durf wonende onder rook van Washington DC recht voor zijn raap te beweren dat het met de US economie niet goed gesteld is om maar een eufemisme te gebruiken.De "soft spot" van Greenspan is een grote koeievlaai, zoals die vroeger in de omgeving van Zoetermeer in de weilanden lagen (een dun velletje aan de oppervlakte, en daaronder verse stront)!

Mijn waarnemingen zijn vanuit de US als volgt: De winkel centra (malls) zijn nagenoeg leeg gedurende de week, de autoverkopers klagen steen en been (autos worden regelmatig met 40% korting op de "catalogus" prijs aangeboden), er komen steeds meer mensen (extended families) in een peperduur huis te wonen zodat de woonlasten gedeeld kunnen worden, werkeloosheid slaat ook nu in de "betere" wijken toe, pensioen fondsen keren minder uit of helemaal niet meer (zoals in het geval van mijn buurman die een piloot was voor een van de grotere "airlines" nu "on the brink of bankruptcy"). Verhogen maar die hypotheek om de zaak draaiende te houden!

Het belastingvoordeel van Bush en eventueel Kerry gaat voor de simpele ziel geheel en nog meer op aan de verhoging van de onroerend goed belasting zoals door de Washington Post afgelopen zaterdag voorgerekend. Zero effect op de economie dus! Gelukkig is er dan nog Microsoft dat door 30 miljard $$ in dividend uit te keren vooral de institutionele beleggers helpt - want dat zijn de grootaandeelhouders. Van ieder $$ 3 aan dividend komt uiteindelijk nog 8 ct extra bij hen die ingelegd hebben in mutual funds! Great!

De grote klap kan in de US nog komen als John F. Kerry (ja,ja JFK)president mocht worden. Dan prikt hij die luchtbel van Bush/Greenspan door en blijkt dat de zaken er veel slechter voor staan dan menigeen was verteld. Kerry kan dan aan het werk vanaf een lager niveau en dan kan er weer geconcludeerd worden (na -tig jaren) dat de US economie groeit! Hij is dan weer het mannetje! Geweldig hoor, en de gewone burger maar ploeteren!

Maar ook in Europa staan de zaken er ook niet bepaald rooskleurig voor. Wat de Euro heeft los gebrand weet inmiddels iedereen. Dan zijn er de plannen voor Turkije bij de EU. Mooi zo, dan grenst de EU aan Sirie en Iraq en kan de EU het defensie appraat uitbreiden! Goed voor de industrie en de werkeloosheid. En wat te denken van de verlenging van de werkweek zonder extra betaling voor de meer uren? En nu toch maar weer niet op je 57e met pensioen maar door werken tot je er bij neer valt. Wel geheel andere muziek dan een paar jaar geleden toen nog verkondigd werd dat vroege pensionering noodzakelijk was om arbeidsplaatsen vrij te maken voor de jongeren?

Kortom, M A L A I S E overal in de geindustrialiseerde wereld. Voortgang, zolang het duurt in China, India en misschien nog wel wat in ontwikkeling zijnde onderontwikkelde landen. Houdt de moet er maar flink in!

Mvg,

Ellemme
ellemme
2
Beste The Artist,

bedankt voor het uiterst rappe puntje. Een oud (naar ik vermeen Italiaans spreekwoord) zegt " Hij die de kop van een ezel tracht te wassen verspilt doorgaans zeep en energie." Dat gaat naar alle waarschijnlijkheid ook op voor de "kop van een stier."

Mvg,

Ellemme
bijna
3
Beste bovenstaande Heren,
Wat moet een mens op zoveel negatieve gedachten antwoorden?
Moeten wij dan maar bij de pakken gaan neerziten en wachten op een herhaling a la jaren dertig?
Natuurlijk, ook ik kan richting vernieling denken door de knop om te zetten.
Er moeten dan wel gegronde argumenten voorradig zijn.
Dat een 57 jarige nog aan het arbeidsproces moet(nee mag!!) deelnemen wordt vertaald als "werken tot je er bij neervalt".
Dit zegt natuurlijk wel iets over hoe iemand tegen de wereld en het gebeuren op dit ondermaanse aankijkt.
Het is alleszins verklaarbaar dat psychiatrische inrichtingen uitpuilen.
De mensen zijn niet blij en vrolijk meer.
We hebben alles in het Westen en zijn diep ongelukkig, misschien hebben we wel te veel.
IK begrijp gewoon niet wat er mis is met wat langer werken tegen betaling.
De mens wordt ouder en de gemiddelde leeftijd in de westerse samenleving stijgt hard.
Gemiddeld zal de mens hier over 10-20 jaar 80-85 jaar oud worden.
Tijdens de invoering van de AOW door Willem Drees was de gemiddelde leeftijd 65 jaar.
Op die leeftijd gingen mensen AOW trekken.
Deze ouderdomsvoorziening werd opgebracht door de werkenden waarvan er veel meer waren dan AOW trekkers.
Dus was zo'n voorziening alleszins betaalbaar.
In de toekomst hebben we met de situatie te maken dat minder jongeren veel meer ouderen moeten gaan onderhouden.
Dit dreigt onbetaalbaar te worden.
Dus moet daar wat aan gedaan worden en wat ligt nou meer voor de hand dan om de pensioengerechtigde leeftijd op te trekken zodat de ouderen onder ons onbezorgd van hun oude dag kunnen genieten.
En dit doen we dan, beste heren, door 57 jaar op trekken naar bv 60 jaar.
Ik hoop nog lang door te mogen werken in gezondheid en als dat een paar jaar langer moet dan doe ik dat want daar ga je niet dood aan.
En zo lost men meerdere problemen op, problemen die gewoon op ons af komen.
Positief denken en midden in het leven staan en niet te bang zijn.
Die jaren dertig, heren, vergeet die nou maar want als ik er aan denk krijg ik de bibbers.
Een samenleving, voortdurend in beweging en dat geldt ook voor de EU.
Het feit dat Turkije er bij komt uitleggen als "dit doen ze voor de wapenindustrie" zegt ook wel wat over de instelling van deze meneer.
Zo kun je natuurlijk alles negatief uitleggen en afbreken.
Ik zal het gemakkelijk maken heren: we doen vanaf nu helemaal niets meer en gaan met de armen over elkaar zitten.
Ziezo, dan worden er geen fouten meer gemaakt en alles blijft zoals het was.
We zien dan wel waar het schip strandt want dat weten we dan zeker.
Het is alleszins verklaarbaar dat er mensen zijn die altijd denken in termen van " we gaan er aan, het gaat niet goed, de crisis is in aantocht e.d".
Nooit van zijn leven ook maar iets proberen of ondernemen speelt zo'n houding in de kaart.
Want hier raken we de kern van de amerikaanse economie: ondernemend pur sang; flexibel, risiconemend, hard werkend, een land vol van goudzoekers.
Het is een mentaliteitskwestie, niet meer en niet meer, of we het redden of niet.
We gaan het redden maar met veel van bovengenoemde heren zal het moeilijk worden.

groeten stier

ffff
1
Stier,
Klasse hoor! Zo zie ik het ook. Voor mij is "werken" ook geen beproeving, slavernij, afbeulen etc. Ik ben (heel) blij dat ik werk heb en dan pak je de onaangename stukken er gewoon bij.

Ressi,

Je vraag kan ik moeilijk beantwoorden. Ik zal proberen je duidelijk te maken hoe dat dat komt:

Beleggen is de afgelopen 20 jaar, dertig jaar zeer ingrijpend veranderd. Waren er 20 jaar geleden heel veel beursbedrijfjes en bestond de informatievoorziening uit dagelijks naar de radio beursberichten luisteren en het Financieel Dagblad en Beleggers Belangen lezen, bedrijven bezoeken etc: nou dan had je het wel gehad.

De informatiestroom was naar mijn echte overtuiging 50 maal ( VIJFTIG !!!) minder dan NU.
Ik belegde in die tijd vrijwel alleen in Nederland/ Amsterdam.

Toen kwam de internetREVOLUTIE en het beleggen via INTERNET.

Met de internetrevolutie kwam de gigantsche informatiestroom voor ieder individu die daar maar belangstelling voor had en kreeg je plots een gigantisch lawine informatie over bedrijven waar je in de beginjaren 80 wel eens naar keek, maar niet in belegde: "L'Oreal, Degussa, Nokia, Olivetti zijn zo namen die mij te binnen schieten.

Ondertussen evolueerde EUROPA razendsnel. De ECU kwam er aan, de belangrijke voorloper van de Euro waarin ik wel 8 jaar beleggingen heb gedaan. En de Amsterdamse portefeuille veranderde allengs in een Europese
( maar dan echt Europees met Zwitserse, Finse, Franse . Duitse, Engelse , Belgische en Oostenrijkse aandelen.

Dit kon eigenlijk enkel en alleen door de verandering in onze maatschappij: de Euro en dan vooral weer Internet en dan het internetbankieren. Ook onze bankiers zijn veel en veel internationaler geworden. Ze groeiden met hun klanten mee.

De markten volg ik nu hoogstwaarschijnlijk veel intensiever dan 20 jaar geleden. Je leest nu bijna dagelijks de "beste" analyses op internationale websites ( Frankfurt, Londen, Parijs, USA) en bepaalt dan je strategie.

Over die strategie heb ik het al vaker gehad, dus nu niet meer opnieuw.
De snelle rentestijging in de jaren 85 had ik voor zo ver ik mij herinner ook niet voorzien, maar ik heb daar niet z'n moeite mee omdat ik altijd redelijk defensief belegd heb en de obligatieportefeuille toendertijd natuurlijk flink in waarde afnam, maar voor mijzelf eigenlijk NIETS uitmaakte omdat ik de stukken toch altijd tot uitlooptijd hield. Het bood integendeel toen juist weer de opportuniteit de vrijgekomen gelden tegen relatief hoogrentende obligaties te herbeleggen. De afgelopen jaren de laatste porties daarvan jammergenoeg ingeleverd ( 9 procents obligaties uit 87 , 87 die tot 2000 , 2002 liepen).

De val van de aandelen markt heb ik letterlijk zou ik bijna zeggen "uitgezeten". Gewoon alleen maar aanpassingen doen in de portefeuille maar voor de rest: Buy and Hold. In de eindjaren 90 dacht ik dat ik een superbelegger was.......... Toen werkte die strategie volop.
Daarna kreeg ik de rekening gepresenteerd. Maar een (succesvolle)strategie van 30 jaar verander je niet zo gemakkelijk en snel. Dat was dan weer mijn fout.

Maar grosso modo zie ik een mondiale economie die groeit ( dat staat vast) en in zo;n klimaat durf ik deze afgelopen weken nog steeds bij te kopen. ( Philips, Air France, vandaag weer Alcatel, Wienerberger, L'Oréal, Interbrew, Dexia, KBC)

Ik overwoog relatief laagrentende obligaties maar koos uiteindelijk toch voor aandelen........als belegging uit vrijkomende liquiditeiten.

Groet Peter

ellemme
0
Beste Stier,

Of we het gaan redden of niet, dat zal mij lood om oud ijzer zijn. Waarom zul je je afvragen? Nou omdat ik al ver boven Jan ben en rentenier sinds het jaar 1999. Ja ik ben exact op mijn 50ste uit het financiele bubble wereldje gestapt, ben woonachtig ik dat land waar jij zo tegenop kijkt (de USA) vanwege die grote flexibiliteit, het ondernemerschap, etc. etc. Ik heb geprobeerd jouw en de anderen in de KK te laten weten hoe de economie van de USA (en ook de EU) er nu voor staat. Maar je schijnt de ernst van de zaak niet te (willen) begrijpen.

In de USA heb ik een klein) fortuintje (alles is relatief nietwaar) bijeengeharkt door te speculeren (hetgeen heel iets anders is dan investeren, maar dat wist je natuurlijk al!). Nu ben ik dus dagelijks lekker leeg op vakantie. Ook bezoek ik nog regelmatig dat kleine prinsendommetje aan de Middellandse zee. Heerlijk! Maar ja,ook daar is wel het een en ander aan het veranderen (breek me de bek niet open over Nederland). Je zou kunnen zeggen dat mijn Turkije verhaal ook in dat paradijs van toepassing is gezien de nationaliteit (en het geloof) van de buren. O ja,ik vergat te vermelden dat daar heel wat wapen handelaren wonen .... ook dat wist je natuurlijk al !

Tenslotte dit. De wereld heeft mensen zoals jij nodig die het fijn vinden om te werken (je bent waarschijnlijk geen eigen baas en dat geeft je zonder twijfel een veilig gevoel). Je hoeft dat echt niet recht te praten met Vadertje Drees en allerlei sociaal dan wel demografisch gezwets. Ik zou zeggen, ploeter maar fijn door en nog bedankt voor het vertrouwen dat jij net als vele anderen hadden in de speculanten van eind jaren 90! Vergeet vooral niet op tijd je belasting formulier in te vullen!

Mvg,

Ellemme
[verwijderd]
0
niets zo lekker als een peptalk van stier om je dag te beginnen. (niet dat ik long ga)
-pcrs
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 904,21 +4,61 +0,51% 17:38
AMX 937,95 -1,54 -0,16% 17:38
ASCX 1.192,94 +5,96 +0,50% 17:23
BEL 20 3.985,40 -30,27 -0,75% 17:38
Germany40^ 18.687,70 +189,32 +1,02% 17:38
US30^ 39.242,90 +191,90 +0,49% 17:38
US500^ 5.205,70 +18,96 +0,37% 17:38
Nasd100^ 18.129,30 +55,30 +0,31% 17:38
Japan225^ 38.311,00 -118,60 -0,31% 17:37
WTI 79,02 -0,15 -0,19% 17:38
Brent 83,52 -0,16 -0,19% 17:38
EUR/USD 1,0776 +0,0027 +0,25% 17:38
BTC/USD 62.085,01 +668,11 +1,09% 17:34
Gold spot 2.332,55 +23,52 +1,02% 17:38
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
BESI 131,150 +4,750 +3,76% 17:22
PROSUS 33,790 +0,715 +2,16% 17:22
Ahold Delhaize 29,410 +0,520 +1,80% 17:22
Dalers Laatst +/- % tijd
DSM FIRMENICH AG 105,150 -2,200 -2,05% 17:22
UMG 29,000 -0,420 -1,43% 17:22
ASMI 608,600 -6,000 -0,98% 17:22

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront