Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Bank of Nnew York en ABN/AMRO

11 Posts
ellemme
2
LS,

klaarblijkelijk heeft de US belegger een duidelijker beeld van de problemen die Bank of New York (BK) en de ABN/AMRO in de USA hebben. Het aandeel Bank of New York keldert met ruim 2.5%; NU IS HET NOG WACHTEN OP ABN/AMRO ! Of worden jullie daar in Amsterdam nooit, maar dan ook nooit, wakker !

Mvg,

Ellemme

PS Het ziet er naar uit dat mijn informant bij ABN/AMRO nu ook de laan uitgestuurd wordt. Jammer!
ffff
1
LM,

Waarom ?? Het feit dat de Amerikaanse overheid vraagtekens plaatst bij een stuk of wat bankrekeningen wil toch niet zeggen dat ABN dan minder winst gaat maken.

Allereerst kan ik je een hele rij Amerikaanse banken geven die de afgelopen jaren ECHT gefraudeerd hebben van City Group tot een hele reeks kleine. Dat was heel wat ernstiger dan de beschuldigingen die nu aan ABN gericht worden. Overigens is het allemaal zo hypocriet als de pest: Iedere bank op de Cayman-eilanden of Curacoa zit daar toch omdat......

Ten tweede: Als die rekeningen geblokkeerd worden hebben de bezitters van die rekeningen een probleem en zullen de juristen van ABN het verder wel uitleggen.

Kortom : Met de beste wil van de wereld zie ik niet in waarom je aan dit onderzoekje zo veel negatieve impact wilt geven.

Peter
ellemme
1
Beste ffff,

Proficiat, je bent de enige die reageert!

Sorry maar het mijn bedoeling niet om negatief te zijn, wel provocerend. Ik constateer alleen maar een feit. Banken rotzooien op een onkundige wijze en burgers lopen hard achter de bank aandelen aan.

Vanuit het verre buitenland (niet de Kayman Eilanden) constateer ik dat in Nederland (AEX) alles om ABN/AMRO draait (inclusief het voetballen) en de posterijen (instand houden hoor, want de envelop van en naar de belastingdienst moet bezorgd worden!).

Men heeft daar in NL en in de rest van de wereld overigens ook, nog geheel niet door dat aandeelhouders massaal verneukt worden en men slaapt rustig verder. Ik probeer alleen maar af en toe wat mensen wakker te schudden. Klaarblijkelijk lukt dat niet. Had het kunnen weten!

Mvg,

Ellemme

FKA
0
meer mensen zouden inderdaad jou posting moeten lezen. brilliante tekst. geweldig en zeker een artikel in het fd waard
ellemme
3
Beste Puskas,

Allereerst: Familie van Ferenc Puskas? Als je die vraag kunt beantwoorden, nou dan weet je gelijk van welke generatie ik ben!

Ten Tweede: Was dat positieve commentaar van jou voor mij bedoeld? Zoja,bedankt. Zo niet, jammer!

Ten Derde: Ik heb vele, ja zeer vele jaren, in het bankwezen rond- en meegelopen. Heb op mijn stoel van dergelijke instellingen toch altijd wel portofolios gehad (investerings projecten) die varieerden van 500 tot 800 miljoen SDRs per jaar. Als je weet was SDRs zijn weet je dus ook bij welke bank ik mijn diensten heb verleend. Overigens ben ik daar weggegaan omdat het gepruts me te veel werd. Ik was toen exact 50 jaar jong en heb voor pensioen gekozen.

Ten Vierde: Helaas moet ik steeds weer (nog steeds) constateren dat investeerders niet weten aan wat voor kwaliteit managers zij hun geld beschikbaar stellen. Zo ook met de belastingbetalers! Ook erg jammer! Ja misschien wel tragisch!

Toit slot: Ik probeer op mijn manier shareholders en belasting betalers wakker te schudden. Gebruik en misbruik daar oa de KK voor! Tevens houdt ik me met wat minder ernstige zaken bezig. Veel plezier!

Mvg,

Ellemme

[Modbreak Thijs(forum@iex.nl): Dit bericht is bewerkt, omdat het in strijd was met ons forumreglement. Gelieve voortaan niet weer reclame te maken voor uw eigen sites.]
[verwijderd]
1
Ik heb ook een bankverleden, weliswaar geen hoge pief,maar heb wel id (bij)keuken kunnen kijken. Als het in het 'klein'al zo verloopt,wat mag je dan ad top verwachten?
Ook bij affaires Enron e.d. hebben diverse grote banken hele dubieuze rollen gespeeld(zonder hen was die hele fraude waarschijnlijk niet mogelijk of van veel kleinere omvang!)
Een tijdje kon ik aardig boeren in het beleggen, maar alle kennis/ervaring ten spijt kom ik nu amper verder. De macht van het grote geld en de politieke lobby regeert...

mvg ivet

NB bijdragen zoals dat van u waardeer ik ten zeerste!
Ze bevestigen tenminste dat ik niet gehallicuneerd heb...
ellemme
1
Beste IVET,

Laat ik duidelijk zijn. Aan de top is het meestal (niet altijd) zeer droef gesteld. Maar ja het reservoir van graaiers dat "rucksichtloos" naar de top wil is groot, zeer groot. Van het gezegde "haastige spoed is zelden goed" hebben weinige (gehuurde) managers ooit gehoord.

Jij noemt Enron als voorbeeld. Ik zou daar graag Ahold en Parmalat aan toe willen voegen.

Ahold heeft in Zuid Amerika uitgevroten wat heeft uitgevroten (dat weten we praktisch allemaal, het ging niet alleen maar om de USA activiteiten). Ik heb sterk de indruk dat overnames een deel van het (vakantie) reis pakket van de managers uitmaakten! Voorts durf ik te stellen dat ABN/AMRO daar (de rottigheid dus) heel goed van op de hoogte was (zie activiteiten van deze bank in dat deel van de wereld). Ooit van wisselkoers risico gehoord? En maar aanprijzen die Argentijnse staatsleningen!

Bij Parmalat is de situatie extra teleurstellend voor wat betreft de rol van een aantal banken (velen veel groter dan ABN/AMRO, maar toch ABN/AMRO was er toch ook bij betrokken). De banken hebben Parmalat heel duidelijk gewoon fout geadviseerd (in de rug gedekt door de accountants). De Heer (ja, Heer met een hoofdletter!) Tanzi (een eenvoudige "self-made man," absoluut geen kwade jongen zoals hij vaak wordt afgeschilderd) en een zee van aandeelhouders alsmmede werknemers zijn daar allen zwaar de dupe van geworden. De banken eten er nauwelijks een boterham (met Parmaham) minder om. Natuurlijk had Calisto beter moeten weten, maar , alweer een manager aan de top die niet goed geinformeerd was (overigens komt dat meer voor: zie ook Bush en Blair mbt de "weapons of mass destuction).

Dan nog dit. Ooit wel eens nagedacht waarom de ABN/AMRO er zo happig op was om de IPO van Spyker Cars BV te verzorgen? Ik heb destijds bij die bank de prospectus aangevraagd maar nooit gekregen (waarschijnlijk vermoedde de ambtenaar achter zijn bureel dat ik wel eens zeer kritisch kon zijn).Ik zal je het antwoord niet geven, maar als je even nadenkt dan weet je dat deze bank zijn uitstaande vorderingen op Spyker Cars BV wel in een klap heeft binnegehaald! En wie betaalde de rekening? Juist, de aandeelhouder!

Mvg,

Ellemme

PS.

O ja, schiet me nog iets te binnen dat ik dezer dagen las. Opvolger van ene Wolfensohn bij de Wereld Bank. Genoemd worden oa Clinton (niet dom, zeker niet) en Powell (de Secretary of State = Minter van Buitenlandse Zaken van de USA). Beiden heren hebben geen ruk verstand van ontwikkelingshulp/financieen. Ja, het zal en moet een Amerikaan worden, net zoeen als Wolfensohn zelf (ex-Australier). Neen, dan is Jan Pronk beter dacht ik .... maar dan moet die eerst hals over kop Amerikaan worden. En de belastingbetaler maar bijdragen aan die Wereld Bank!
[verwijderd]
1
ook een mooie indicator voor putopties: bij lancering van een reverse convertible door bijv. ABN AMRO , bijna standaard prijs! Laatst bekend bij mij Aegon toen ze boven de 11euro stond! Ook vlak voor het Ahold verhaal was ABN van plan een reverse convertible te plaatsen(!), het nieuws van de fraude kwam iets te vroeg, waardoor die emissie weer afgeblazen werd. Achteraf moest ABN al op de hoogte zijn van de problemen(als huisbankier) en wilde hun risico afwentelen op de belegger...

mvg ivet
ffff
0
IVET,

Ik ben ook een echte "bestudeerder" van reverse convertibles. Ik probeer er ook altijd uit te halen wat de echte visie op de markt is van de uitgevende banken. Want als je 10, 11 procent per jaar geeft, moet je toch wel zeker zijn van je zaak wil je eraan verdienen.

Nou weten we allemaal dat de reverse convertibles van pakweg 5, 4 , 3 jaar geleden voor 90 procent met groot verlies zijn afgesloten. De intekenaar kreeg waardeloze aandelen terug voor zijn inleg en als pleister kon hij zeggen dat hij toch twee jaar lang 10, 12 procent gevangen had.

Maar nou valt me de laatste 4 maanden toch echt op dat er al een stuk of vijf reverse convertibles afgesloten worden met keurig netjes terugbetaling van de inleg. Dus daar hadden de banken dat toch niet goed ingeschat. Omdat de koersen afgelopen jaren aardig gestegen zijn kun je er gif op innemen dat de komende 12 maanden er heel wat reverse convertibles volledig worden terugbetaald en de intekenaars dus gewoon een goede zaak gedaan hebben , pakweg anderhalf jaar, een jaar geleden.

Ik wil met deze posting alleen maar zeggen dat er OOK perioden zijn dat je er goede zaken mee doet.

Beste bewijs: Op verschillende beleggingsforums beginnen ze de reverse convertible weer te prijzen. Zie onlangs in de Financiële Telegraaf. dat laatste gaat mij dan ook weer tever, maar dat zie je altijd: Als het goed uitpakt, komen er ineens weer aanbevelingen.

Mijn 11 procents reverse convertble ING , uitgegeven door ABN, doen het overigens uitstekend......

Groet Peter
[verwijderd]
0
Peter, indien je een dergelijke visie hebt, waarom verkoop je dan niet puts op ING? Dat is volgens mij lucratiever dan de aanschaf van de reverse convertibles? Als ik mij niet vergis doet de bank dit achter de schermen ook.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 903,97 +4,37 +0,49% 13:54
AMX 938,52 -0,97 -0,10% 13:54
ASCX 1.190,08 +3,10 +0,26% 13:40
BEL 20 3.980,30 -35,37 -0,88% 13:55
Germany40^ 18.619,20 +120,82 +0,65% 13:54
US30^ 39.014,40 -36,60 -0,09% 13:54
US500^ 5.182,82 -3,92 -0,08% 13:54
Nasd100^ 18.064,00 -10,00 -0,06% 13:55
Japan225^ 38.068,40 -361,20 -0,94% 13:51
WTI 79,51 +0,34 +0,43% 13:54
Brent 84,03 +0,35 +0,42% 13:54
EUR/USD 1,0731 -0,0018 -0,17% 13:54
BTC/USD 61.079,48 -337,42 -0,55% 13:55
Gold spot 2.315,98 +6,95 +0,30% 13:54
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
BESI 130,800 +4,400 +3,48% 13:37
PROSUS 33,555 +0,480 +1,45% 13:37
ADYEN NV 1.227,000 +12,000 +0,99% 13:37
Dalers Laatst +/- % tijd
DSM FIRMENICH AG 105,450 -1,900 -1,77% 13:37
ASMI 609,400 -5,200 -0,85% 13:36
IMCD 147,000 -0,400 -0,27% 13:34

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront