Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Corné van Zeijl - Stunter Douglas

11 Posts
[verwijderd]
1
Stunter Douglas

Corné van Zeijl - 4-5-05, 15:00

"Waarom biedt Ralph Sonnenberg niet op alle aandelen? Hoe verleidelijk de waardering ook, ik loop met een boog om Hunter Douglas heen..."

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
ffff
0
Corné,

Ik postte zojuist in het andere draadje onderstaande reactie. Jouw posting was hier nog niet gepubliceerd in de KK.

www.firstinvest.com/Cotations/paragra...

En dan twee jaren veranderen in 4 jaren.......!!!!!

Bovenstaand is de grafiek van Hunter Douglas op 5, 6 jaar.

Dan zie je waarom ik minder rancuneus ten opzichte van Sonnenbergh ben dan de voorpaginaschrijvers.

Bij deze wil ik de Heren voorpaginaschrijvers wel echt bedanken voor hun artikelen. Het helpt mij toch een standpunt in te nemen.

Gisteren was het hier even relatief stil over Hunter Douglas, maar vandaag kunnen we toch met aandacht de stukken van Corné van Zeyl en Potuyt en zelfs ook van PP de Vries VEB lezen.

Er is blijkbaar meer onvrede dan ik zelf dacht.

Maar nogmaals dat komt door bovenstaande grafiek. Wellicht aardig voor Corné want dan snapt hij een beetje waarom ik een andere insteek heb dan hij!

Peter
[verwijderd]
0
In vergelijking met de branchegenoten heeft Hunter het uitstekend gedaan. Twee jaar geleden nog op een 50% discount, nu op een premie. Ondanks dat familiekarakter. Je krijgt als zittende aandeelhouder een vette premie voor de ene helft en ook die andere aandelen kan je tegen een aardige koers kwijt. Al dat gepiep! Een hypocriete Petercam-analist: "door het bod en de plaatsing van prefs zullen de machtsverhoudingen drastisch wijzigen". Alsof je nu wat te vertellen hebt! Sonnenberg trekt al op alle mogelijke manieren aan de touwtjes (CEO, zonen in bedrijf, aandelen, prefs). Als-ie de minderheidsaandeelhouders echt had willen "naaien", had-ie ook een veel lager bod kunnen doen.
babynew
0
Ik zou wel eens willen weten uit welke partijen die resterende 22% "vrij verhandelbare"aandelen bestaat, zitten de banken er ook niet dik in?
Is de particuliere aandelenbezitter en opf optiebezitter op termijn de klos??
groeten WImWam
ffff
0
www.hunterdouglasgroup.com/content/in...

Zweef,

Ik ben wat gaan zoeken, maar vind geen antwoord op je vraag.

En voor de rest: Er zijn nu toch minstens tien analisten op het web te vinden die hun mening gegeven hebben en daar zou je het toch mee kunnen doen om een beslissing te nemen. Opvallend toch hoe laag de koers nu weer handhaaft, terwijl er toch sprake is van een EVENTUEEL bod van 46 Euro.......

Peter
Bart Meerdink
0
Volgens Petercam moeten "de beleggers" een hogere prijs bedingen.

?????

De meeste aandeelhouders zitten in Engeland en de VS (volgens HD zelf), dus hoe stelt men zich dat dan voor? Peter (ffff) had het er ook al over om meer te willen dan die 46 euro en er was ook sprake van dat men een vergadering in Nederland af wilde dwingen.

Ik kan me er helemaal niets bij voorstellen hoe dat allemaal moet.

MARKET TALK: Hunter Douglas omhoog naar Hold van reduce - Petercam

maandag 9 mei 2005 10:23

AMSTERDAM (Dow Jones)--Hunter Douglas advies omhoog naar Hold van reduce bij Petercam. Analist adviseert beleggers nog steeds om tezamen hoger bod af te dwingen van CEO Sonnenberg. Door tegenstrijdige belangen is het onduidelijk of een beleggersactie zou leiden tot bod van minimaal EUR 46 per aandeel of tot terugtrekking bod door Sonnenberg. Hunter Douglas -0,1% op EUR 41,60, Midkap +0,1%. (MIR)

ffff
0
Bart,

Mijn voornemen kan ik wel vergeten!!! Mij verbaast het zo dat de koers zo'n eind onder de 46 blijft. Sonnebergh zou toch op zijn dooie gemak die stukken uit de markt kunnen nemen. Alle tijd van de wereld en geen mens die je opjaagt en ieder stuk minstens 4 Euro goedkoper dan die zogenaamde 46 Euro. Ik snap nog steeds niet goed dat die koers daar niet naar toe kruipt. Blijkbaar is het aandeel dan toch niet zoveel waard.....
[verwijderd]
0
De reden waarom de koers nog ver onder de 46 noteert is dat slechts 42% van alle aandelen teruggekocht wordt. Ervan uitgaande dat zometeen iedereen zijn/haar aandelen aanbiedt ("tendert"), worden er per 100 aangeboden aandelen straks 42 teruggekocht.

Stel, je bezit 500 aandelen, en de het voornemen om aandelen terug te kopen wordt bevestigd, a $46, dan krijg je zometeen 210x$46 + 290 aandelen die ieder $P euros waard zijn. Aangezien de aandelen na de inkoop minder liquide zijn, en vanwege de (kleine) verwatering van de intrinsieke waarde, gaat de markt er van uit dat deze P (ruim) onder de $40 liggen..

..Da's de theorie.

In de praktijk denk ik dat Hunter Douglas een buitenkansje is, met name voor de kleine belegger. Ik heb m'n positie in de afgelopen dagen verdubbeld. Redenen:

1) Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de strategie "kopen voor het tenderbod, dan allemaal tenderen" een flinke winst oplevert (zo'n 5% over een maand! Let wel, dit was een gemiddelde van zo'n 100 observaties, en het betreft een studie van Amerikaanse tender-buybacks)

2) Ook is aangetoond dat, gemiddeld, bedrijven NA een aandeleninkoop outperformance laten zien. (vergelijk met IPO-bedrijven die gemiddeld een underperformance laten zien)

3) Soms worden kleine beleggers bevoordeeld bij de toewijzing. Voorbeeld: Als een grote jongen 100,000 aandelen aanbiedt worden er 40,000 teruggekocht maar als een kleine jongen (m/v) 500 aandelen aanbied worden er 500 teruggekocht..

4) Er zijn altijd lieden die hun aandelen niet aanbieden. Daardoor kan het percentage van je aandelen dat in klinkende munt ($46) wordt omgezet een stuk hoger liggen dan 40%.

P.S. $ betekent Euro: Zit in het buitenland, heb het euroteken ffff niet bij de hand..

Groeten, Z.
Bart Meerdink
0
Zwiebertje,

Ik had begrepen dat iedereen een eigen prijs moet opgeven waartegen h/zij hoeveel aandelen aanbiedt. Dat betekent, dat als je ze voor € 46 aanbiedt, dat je waarschijnlijk boven de vastgestelde prijs zit en 0% kwijtraakt.

Ik zit me dus nu het hoofd te breken tegen welke koers ik mijn aandelen moet aanbieden.

Als je aanneemt dat je als kleine aandeelhouder geen invloed hebt op de uiteindelijke prijs van de tender dan kun je net zo goed voor 42 euro aanbieden, je raakt ze dan vrijwel zeker kwijt, en je hebt zeker (wat) winst.

Maar als alle kleine aandeelhouders zo redeneren dan krijgt dus niemand een prijs die ook maar in de buurt van de € 46 komt.

Dilemma.
[verwijderd]
0
We moeten eerst nog maar eens afwachten hoe het bod er uit komt te zien. Wordt het een Dutch Auction*, een normaal "tender bod"*. Als het bod bekend is dan praten en rekenen we wel verder.

Ben overigens nog twee redenen vergeten waarom ik flink nog wat HD ingeslagen heb:

5) er is een kansje dat het een 100% bod wordt (in plaats van een bod op 42%)

6) De RvC die het bod beoordeeld staat in de schijnwerpers. Ze kunnen zich niet permiteren de aandeelhouders (te veel) te naaien. Vindt het wel grappig dat Cor Boonstra een van de Comissarisen is. Die moet helemaal op z'n tellen passen..

*Zie ook:

www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=23&t...
ffff
0
We zijn weer een jaartje verder. Een prima dividend en een mooie koersparcours....

Wel krijgt Hunter Douglas altijd veel kritiek.

Bezoek ook hun website: Staat uitvoerig verslag.

Hunter Douglas profiteert van Olypmische Spelen


ROTTERDAM (ANP-AFX) - Raambekleder Hunter Douglas heeft grote orders ontvangen in China in verband met de Olympische Spelen van 2008 in Peking. Hunter Douglas levert raambekledingsproducten voor vliegvelden en metrostations.
Dat liet bestuurder Leen Reijtenbagh van het Rotterdamse bedrijf maandag weten naar aanleiding van de resultaten over het eerste halfjaar."We zeggen niet hoe groot de orders zijn. Maar voor onze begrippen zijn ze echt groot", aldus de bestuurder. Hunter Douglas boekt de inkomsten in het tweede halfjaar, waardoor de resultaten uit Azië een flinke spurt zullen maken.
Zoals voor veel bedrijven, is China een belangrijke groeimarkt voor Hunter Douglas. De onderneming bouwt dit jaar een zesde fabriek in dat land. Deze komt te staan in de stad Guangzhou, in de buurt van Hongkong. Daar komende enkele honderden mensen te werken. Hunter Douglas investeert in de komende maanden zo’n 60 miljoen euro in de bouw.
Groei
Reijtenbagh: "China is een van de hardst groeiende economieën ter wereld. Daar waar de infrastructuur en de kantorenmarkt zo hard groeien, is er vraag naar raambekleding", aldus het bestuurslid.
Op de grootste afzetmarkt van Hunter Douglas, de Verenigde Staten, ziet Reijtenbagh de groei intussen wat afvlakken. Daar heeft het bedrijf last van de afkoelende huizenmarkt en de afnemende consumentenbestedingen.
Verdubbeling nettowinst
Hunter Douglas verdubbelde zijn nettowinst in het eerste halfjaar tot ruim 112 miljoen euro. Zonder daarover details te geven, zegt het bedrijf optimistisch te zijn over de resultaten in de rest van het jaar. De omzet groeide in de eerste zes maanden met 15 procent tot ruim 1 miljard euro, terwijl het bedrijfsresultaat ruim 19 procent hoger uitkwam op bijna 120 miljoen euro.
De nettowinst van de producent van onder meer Luxaflex zat vooral in de lift door de beter presterende beleggingsportefeuille. Terwijl er op beleggingen vorig jaar nog een verlies werd geleden van 12,3 miljoen euro, werd er nu een winst geboekt van 22,5 miljoen euro.

11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 887,44 +8,73 +0,99% 03 mei
AMX 923,60 +4,26 +0,46% 03 mei
ASCX 1.173,13 +0,71 +0,06% 03 mei
BEL 20 3.913,37 +20,17 +0,52% 03 mei
Germany40^ 18.017,10 +120,60 +0,67% 03 mei
US30^ 38.691,83 0,00 0,00% 03 mei
US500^ 5.127,53 0,00 0,00% 03 mei
Nasd100^ 17.893,96 0,00 0,00% 03 mei
Japan225^ 38.326,05 0,00 0,00% 03 mei
WTI 78,11 0,00 0,00% 03 mei
Brent 82,85 0,00 0,00% 03 mei
EUR/USD 1,0762 0,0000 0,00% 03 mei
BTC/USD 63.180,91 +4.041,22 +6,83% 07:56
Gold spot 2.301,75 0,00 0,00% 03 mei
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
BESI 125,350 +4,950 +4,11% 03 mei
UMG 28,920 +1,010 +3,62% 03 mei
ASML 835,900 +24,500 +3,02% 03 mei
Dalers Laatst +/- % tijd
SHELL PLC 33,475 -0,275 -0,81% 03 mei
KPN 3,356 -0,017 -0,50% 03 mei
ASR Nederland 46,490 -0,170 -0,36% 03 mei

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront