Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

Tweeling
3
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Waarschuwing.]
luchtschip
0
Fighters of the "Freedom" battalion of the National Guard of Ukraine in close combat eliminated a Wagner assault group ( aanvalsgroep van de Wagner huursoldaten ) near Bakhmut.

video 2:12 minuut

twitter.com/NOELreports/status/160277...
luchtschip
0
A group of Ukrainian military is reportedly completing their training in managing the MIM-104 Patriot air defense system at the Grafenwöhr training center in Bavaria.

Obviously, the transfer of complexes will be synchronized with the release of the group at the end of 2022.

twitter.com/NOELreports/status/160278...
luchtschip
0
Igor Girkin is going full troll on Russian leadership, mocking ( bespotten ) them. I think it will soon be over for this guy who is really overstepping his boundaries which the Kremlin exactly knows how to take care of.

Stukje vertaald naar Engels van Girkin's tekst op Telegram kanaal

pbs.twimg.com/media/Fj43egGXkAAHmpQ?f...

twitter.com/NOELreports/status/160277...

Igor Girkin had scherpe kritiek op de Russische legerleiding, waarvan hij vond dat ze niet agressief genoeg waren
Werd voor zijn kritiek gestraft en naar het front gestuurd
Kwam weer terug naar Moskou en vertelde op Telegram kanaal dat hij zich zou inhouden met kritiek en vol lof over de legerleiding zou uitlaten
Dit heeft niet lang geduurd en nu komt hij al weer met kritiek
Het Kremlin kennende zal hij binnenkort waarschijnlijk wel aangepakt worden
matad
1
quote:

Tweeling schreef op 13 december 2022 22:43:

In Nederland staan nu wat afgestudeerde jongens, met Marrokaanse ouders terecht of zij geradicaliseerd zijn. Wat deden die jongens? In een jacuzzi van 1 van hen wat lopen pochen over geweld en kijken naar geweldadige video's van terreur een paar jaar terug.

Wat maakt jou beter? Wat maakt jou zo genieten van lijden van een ander? Wat maakt het dat de maatschappij in Nederland jou tollereert en die jongens veroordeelt? Walgelijk. Propaganda voor de plebs.
…..aldus onze moraalridder die met kromme vergelijkingen tracht zijn gram te halen.
luchtschip
1
De rijkste man op aarde heeft Oekraine virtueel van de kaart geveegd

Ukraine has disappeared from Elon Musk’s virtual map of the world

Twitter has removed the UA two-letter country code for Ukraine from two-factor authentication

The effect of this change is to reduce the presence of pro-Ukrainian, pro-democracy voices on the Twitter platform

twitter.com/mhmck/status/160284310799...

Nieuwe accounts kunnen in Oekraine niet meer aangemaakt worden met two-factor authentication
Er is echter ook de password authentication en dat schijnt nog wel mogelijk te zijn in Oekraine
Freemoneyforever
0
The United States is finalising plans to send the Patriot missile defence system to Ukraine, a decision that could be announced as soon as this week, three US officials told Reuters on Tuesday.
www.theguardian.com/world/live/2022/d...
het zwaard
0
Schade in Kiev door brokstukken drones, wraakactie voor Oekraïense aanval
In Kiev en omgeving zijn twee administratieve gebouwen en een woonhuis beschadigd geraakt door neergeschoten drones, meldt het stadsbestuur.

Het lijkt er dus op dat de luchtafweer alle drones heeft neergehaald die vermoedelijk vanuit Wit-Rusland zijn gelanceerd. Berichten over eventuele gewonden zijn er voorlopig niet.

Het is de eerste aanval op Kiev in weken. Op een van de drones - de Shahed 136 van Iraanse makelij - die werd neergehaald staat de Russische boodschap 'Voor Rjazan' geschreven, een verwijzing naar de luchtmachtbasis op 200 kilometer van Moskou waar vorige week drie Russen om het leven kwamen bij een Oekraïense drone-aanval.
het zwaard
0
Heeft Oekraïne een nieuw doelwit in het vizier? ‘Als Melitopol valt, stort de hele Russische verdedigingslinie in’
Met het bombarderen van een verzamelplaats voor Russische soldaten en een belangrijke brug klopt het Oekraïense leger nog maar eens aan in het bezette Melitopol. De stad, op 75 kilometer achter het front, is dé logistieke draaischijf voor de Russen in het zuiden van Oekraïne.
het zwaard
0
‘In Bachmoet jagen de Russen gewoon vlees door de molen’

Alles zit muurvast in het geteisterde stadje Bachmoet, in de Donbas. Oekraïne heeft technisch het overwicht, maar Rusland blijft maDe bossen van de Donbas zijn verborgen onder een dikke laag mist. De artillerie klinkt er nog spookachtiger door, ­onsamenhangend. Vlakbij klinken geweerschoten en iets verderop fluiten granaten richting de Russische linies rond Bachmoet. Doffe ploffen in de verte bevestigen dat de projectielen doel getroffen hebben. Wanneer de Russen terugvuren, is dat met een ­ander geluid, de zware klappen van ­inkomende projectielen.

Ingegraven tussen dicht struikgewas wacht een gemotoriseerde houwitser van de 24ste Gemechaniseerde Brigade op nieuwe orders. Ondertussen wordt er van tussen de kale takken op de lage heuvelrug volop geschoten.

De eenheid rookt en wacht op coördi­naten via de walkietalkie. Door de mist vliegen er geen drones. Dat de Russen ­relatief weinig granaten afvuren, maakt de soldaten ongedurig. ‘Ik hou er niet van als het zo stil is’, zegt brigadelid Andrii. ‘Ik word er nerveus van.’

Wachten op ‘Russkiy Mir’
Al is het niet echt stil natuurlijk. ‘De mist is onze tactiek’, spot Andrii grimmig, zich ­ervan bewust dat het weer de volgende aanval louter uitstelt. ‘Een tijdje geleden schoten de ­Russen niet terug naar dit ­stadje, maar nu weten ze dat we hier zijn.’

Hij legt uit: ‘80 procent van de bevolking hier is pro-Russisch. Wie dat niet was, is al lang vertrokken. De meeste mensen hier kijken uit naar de komst van de ­Russkiy Mir (de Russische wereld). Heel wat anders dan in Cherson. Daar leken de ­burgers oprecht blij om ons te zien.’ Er wordt nieuwe munitie geleverd. De mannen slepen de zware, glibberige patronen naar waar hun wapens verborgen zijn. Andrii denkt terug aan de zomer, toen zijn brigade hier voor het laatst was, en ieder Oekraïens salvo beantwoord werd met een veelvoud daarvan langs Russische kant. ‘Ze vuurden toen op alles. Nu zijn ze veel ­zui­niger.’ Het zou kunnen wijzen op een ­tekort aan munitie. Maar de Russische granaten blijven toch komen. Een dag eerder sloegen er twee in vlak bij het huis dat als commandopost dient voor de aanvalscoördinator van het bataljon. Bij Natalia Hubar, een van de dorpsbewoners, trilden de vensters. Ze wandelt over de velden met een kruik verse melk in haar boodschappentas, gekocht van een buurman met een koe.

‘Wat kan ik zeggen?’, zucht ze. Hubar was kok op een legerbasis in de buurt vóór de Russen binnenvielen. ‘Andere mensen hebben het veel erger. Wij hebben een houtkachel om ons warm te houden, sinds enkele dagen is er geen elektriciteit meer. We hebben al heel wat Russische granaten te verduren gekregen. Het is angstaan­jagend als ze dichtbij komen en het glas doen beven, maar mijn man wil niet vertrekken.’ Ze hoopt dat hij misschien van gedachten verandert als ze meerdere dagen in hun kelder moeten schuilen.
Oude Sovjet-tactieken

De gevechten die de infanterie levert in de kapotgeschoten straten en gebouwen van Bachmoet en in de loopgraven van bevroren modder, is één gezicht van de strijd. Het andere is dat van de eenheden met ­kanonnen en raketten, aan de andere kant van de heuvel.

• Voor het Oekraïense leger vriest het nog niet hard genoeg
De Russen vallen nog altijd terug op ­oude Sovjet-tactieken’, legt Mikola uit. Als aanvalscoördinator geeft hij de rasters met doelwitten door die hij binnenkrijgt van de drone-operatoren en van vooruitgeschoven verkenners van de infanterie. ‘Wij beschikken over modernere technologie, dus ­kunnen we preciezer te werk gaan en onze ­munitie sparen.’

‘We schieten alleen wanneer we coördinaten hebben’, zegt Vasili Pavlokavits, de gedrongen 42-jarige officier die de bemanning van de houwitser aanstuurt. Terwijl hij spreekt, vliegt er luid sissend een projectiel over onze hoofden. Richting Bachmoet, richting de bepalende confrontatie voor Oekraïne.

Vorige week gaf president Volodimir ­Zelenski toe dat de strijd in het oosten ­intens was. Over een lang stuk van het front waren zware gevechten aan de gang.

‘De situatie blijft bijzonder moeilijk in sleutelzones van de Donbas – Bachmoet, Soledar, Marinka, Kreminna. Geen enkel gebied is gespaard gebleven van granaten en geweervuur. De bezetters hebben Bachmoet verwoest, en niets dan uitgebrande ruïnes achtergelaten’, zei Zelenski.

Prestige herwinnen

Ooit woonden er 72.000 mensen in Bachmoet. Die burgerbevolking is de voorbije zes maanden teruggelopen tot 12.000 mensen, die proberen te overleven in kelders en bevoorraad worden door vrachtwagens die de stad binnenrijden wanneer ze ­kunnen.
In mei werd het stadje een eerste keer onder vuur genomen door Russische ­troepen, maar voor Moskou werd het pas echt een militair doel nadat Oekraïense strijdkrachten zich in augustus hadden terug­getrokken uit de nabijgelegen stad Popasna. De sector-Bachmoet is nu de ­enige ­zone aan het front waar Rusland nog echt ­probeert op te rukken.

Achter de slag om Bachmoet gaat niet veel strategische logica schuil. Het belang ervan wordt eerder bepaald door de intensiteit van de Russische inspanningen en de vastberadenheid van de Oekraïners om ­elke Russische opmars te stuiten.
het zwaard
0
Wagner-leden worden volop ingezet als stoottroepen. In Russische radioberichten is het ­schering en inslag: ‘stuur de muzikanten erop af’ – een verwijzing naar de huurlingen.
Voordien werd het plaatsje gezien als een springplank naar Slovjansk en Kramatorsk, twee belangrijke steden dieper in de Donbas. Maar vandaag lijken de inspanningen rond Bachmoet eerder een doel op zich, waarbij het er – op dit moment toch – voor het Kremlin vooral om gaat een stuk verloren militair prestige te herwinnen. Rusland kan dat goed gebruiken, na ­maanden van tegenslagen op het slagveld.

Een andere reden voor de toegenomen urgentie aan Russische zijde, zo wordt ­alom aangenomen, is dat ze tot halfweg ­december hebben voor de winteromstandigheden hen zullen afremmen. Maar zelfs dan staan velen versteld van de heftigheid van de Russische aanvallen.

Zelfs als de Russen erin zouden slagen Bachmoet in te palmen, wordt het terrein iets verderop nog lastiger, met een uit­gestrekt achterland vol beboste heuvels en ­rivieren en halfvergane postindustriële stadjes.
‘We zitten met heel wat vragen’, zei een westerse diplomaat begin deze week aan het persbureau AFP, toen hem gevraagd werd waarom Rusland focust op Bachmoet. ‘En we hebben geen antwoorden.’

Steeds dezelfde aanval

Een recente evaluatie van het Institute for the Study of War was vernietigender. ‘Zelfs al dwingen Russische troepen Oekraïne om zich terug te trekken uit de stad, ­Bachmoet levert hun nauwelijks operationele voordelen op. De kosten die gepaard gaan met een zes maanden durende, ­brutale slijtageslag om Bachmoet, wegen veel zwaarder door dan enig operationeel voordeel dat de Russen kunnen halen uit de verovering van de stad.’

Uit De Standaard
het zwaard
0
Om de plaats in handen te krijgen, steunt Rusland op huurlingen van de ­Wagner-groep – onder wie veroordeelde ­gevangenen – en zopas gemobiliseerde soldaten om aanvalsgolven te lanceren tegen Oek­raïense posities. Wagner-leden worden volop ingezet als stoottroepen. In onderschepte radioberichten van de Russen is het ­schering en inslag: ‘stuur de muzi­kanten erop af’ – een verwijzing naar de huur­lingen.

Beide kampen betalen een hoge prijs in de strijd. Schattingen spreken van zestig tot honderd Russische gesneuvelden per dag, maar ook aan Oekraïense kant vallen continu slachtoffers, bijna allemaal ­verwond door granaatscherven.

‘De ene groep na de andere sturen ze op ons af’, zegt Sasha, net als Andrii lid van de 24ste ­Gemechaniseerde Brigade.

‘Mislukt de aanval, dan doen ze hem op exact dezelfde manier nog eens over. De enige strategie die ik erin kan zien, is dat het Russische leger de stad wil veroveren opdat het toch een soort overwinning kan opeisen, na een jaar van nederlagen. De ­afgelopen twee weken merken we dat ze de beschietingen en infanterie-aanvallen nog opdrijven, alsof ze haast hebben om ­Bachmoet in te nemen. Wat ook betekent dat ze almaar meer verliezen lijden. Ze ­jagen ­gewoon vlees door de molen.’

De Standaard
DeZwarteRidder
0
'Tien Iraanse kamikaze-drones uit lucht boven Kiev geschoten'

De luchtafweer bij de Oekraïense hoofdstad Kiev heeft woensdagochtend 10 Iraanse kamikaze-drones uit de lucht geschoten. Dat stelt de burgemeester van de stad, Vitali Klitschko. Persbureau Reuters meldt de claim niet te kunnen verifiëren. Eerder in de nacht werden door de burgemeester explosies gemeld in het centrum van de stad, in de wijk Shevchenkivskyi.

Zo'n twintig minuten voor de eerste explosies te horen waren, ging het luchtalarm af, melden verslaggevers van Reuters in Kiev. Ook de steden Zjitomyr en Vinnitsja, beide binnen een straal van 200 kilometer ten westen van Kiev, zouden zijn aangevallen.

Het is nog onduidelijk of er doden of gewonden zijn gevallen. Ook is niet bekend wat het doelwit van de mogelijke Russische aanval is. De Russen hebben de afgelopen maanden talloze aanvallen op Oekraïense doelen uitgevoerd, vooral op het energie-net. 
DeZwarteRidder
0
3 uur geleden

Instructeur Russisch leger smeekt om betere uitrusting: ’Soldaten zijn hier bijna naakt’ 

Een instructeur van het Russische leger heeft uit wanhoop een video gedeeld waarin hij smeekt om meer uitrusting en medicijnen voor zijn soldaten.

"Ik ben een gevechtsinstructeur van het 247e regiment, in de stad Stavropol. Ik wil graag een beroep doen op de gouverneur van de regio Kemerovo: Sergei Yevgenyevich", zegt hij in de video.

"De soldaten die je hierheen stuurt zijn bijna naakt en hebben geen medicijnen", vervolgt de instructeur. "Daarnaast zijn ze amper beschermd en hebben ze het ijskoud." Hij roep de gouverneur op hen te helpen. 

De clip werd gedeeld op Twitter door Dmitri van WarTranslated, een onafhankelijk project dat materiaal over de oorlog in het Engels vertaalt. De video is al duizenden keren bekeken. 

Uitrusting

Dat het Russische leger worstelt met een tekort aan materiaal, is al langer bekend. Tienduizenden gemobiliseerden zouden hun kleding, vesten en helmen zelf moeten kopen en de wapens zouden bijna op zijn. 
DeZwarteRidder
0
3 uur geleden

VS klaar voor levering Patriot-afweerraketten aan Oekraïne

De Amerikaanse regering legt de laatste hand aan plannen om Patriot-raketafweersystemen naar Oekraïne te sturen. Bronnen melden aan CNN dat het ministerie van Defensie in Washington de levering mogelijk deze week aankondigt.

Minister van Defensie Lloyd Austin moet zijn goedkeuring nog verlenen voordat president Joe Biden zich erover buigt. Drie functionarissen vertelden de Amerikaanse zender dat groen licht wordt verwacht.

Oekraïne heeft de VS gevraagd om het geavanceerde systeem, dat allerlei soorten Russische raketten uit de lucht kan schieten. Dat is hard nodig gezien de aanvallen die Moskou sinds oktober uitvoert op (energie-)infrastructuur verspreid over het land. Dat is ook de reden voor de regering-Biden om het effectieve wapensysteem te leveren.

Om hoeveel Patriots het gaat is nog onduidelijk, maar het transport zou na een officieel besluit snel kunnen plaatsvinden. Oekraïners moeten nog wel worden opgeleid op een Amerikaanse legerbasis in het Zuid-Duitse Grafenwöhr, aldus de bronnen. Om het systeem te bedienen zijn tientallen mensen nodig. Training neemt wel maanden in beslag.

Eerder stuurden de VS Patriots naar NAVO-bondgenoten als Polen om het luchtruim te verdedigen. Duitsland heeft dergelijke systemen ook aan Warschau toegezegd, maar over de inzet is nog discussie. Polen wil ze graag aan Kiev overhandigen, maar dat is voor de Duitse regering een stap te ver.
EVM
0
inmiddels zien we in oekraine 40 jaar oude Russische munitie neerdalen. De Russen raken er helemaal doorheen. Terwijl wij vanuit het westen wel Oekraine blijven aanvullen. Putin kan komend voorjaar niets anders dan op vredespad want dan zijn de kogels, granaten, raketten etc tot de bodem uitgeput. Tot het niveau dat ze ook invloed in hun regio verliezen. Kazachstan heeft al middelvinger opgestoken naar putin en hij kan alleen doen alsof ie het niet gezien heeft
DeZwarteRidder
0
één uur geleden

'Geruchten rond Russische legerleider Gerasimov'
Volgens het Britse ministerie van Defensie gaan er geruchten dat de hoogste Russische legerbaas Gerasimov ontslagen is, maar zijn die berichten niet te verifiëren. Volgens de Britten staat wel vast dat de spanningen binnen de Russische legertop zijn toegenomen door het tegenvallende verloop van de oorlog in Oekraïne. 
het zwaard
1
Scholz: Europese steun voor Oekraïne is niet te ondermijnen

Pogingen om de eensgezindheid van de EU te ondermijnen op het gebied van steun aan Oekraïne zullen mislukken, zei de Duitse bondskanselier Olaf Scholz vanochtend in het Duitse parlement. Daarmee leek hij te verwijzen naar Hongarije, dat tevergeefs poogde om een Europees steunpakket voor Oekraïne te blokkeren.

De Hongaarse regering van premier Viktor Orbán lag dwars om te voorkomen dat de EU subsidies zou bevriezen vanwege fraude en corruptie in Hongarije. Dit drukmiddel bleek niet effectief toen de overige lidstaten besloten om in dat geval geen miljarden uit het EU-budget te verstrekken, maar met nationale garanties. Uiteindelijk besloot Hongarije het pakket toch te steunen, waarna de andere lidstaten een kleiner deel van de subsidies bevroren dan de Europese Commissie had geadviseerd.

"Iedereen die denkt dat hij de waarden van de EU, waaraan elke lidstaat zich heeft gecommitteerd, kan ondermijnen door buitenland- en veiligheidsbeleid te blokkeren, zal falen", aldus Scholz. "Niemand lijdt zoveel door Rusland oorlog als de Oekraïners, en wij staan vierkant achter ze."
63.710 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1610 1611 1612 1613 1614 1615 1616 1617 1618 1619 1620 ... 3182 3183 3184 3185 3186 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 887,44 +8,73 +0,99% 03 mei
AMX 923,60 +4,26 +0,46% 03 mei
ASCX 1.173,13 +0,71 +0,06% 03 mei
BEL 20 3.913,37 +20,17 +0,52% 03 mei
Germany40^ 18.017,10 +120,60 +0,67% 03 mei
US30^ 38.691,83 0,00 0,00% 03 mei
US500^ 5.127,53 0,00 0,00% 03 mei
Nasd100^ 17.893,96 0,00 0,00% 03 mei
Japan225^ 38.326,05 0,00 0,00% 03 mei
WTI 78,11 0,00 0,00% 03 mei
Brent 82,85 0,00 0,00% 03 mei
EUR/USD 1,0762 +0,0001 +0,01% 22:10
BTC/USD 63.865,17 +4.725,48 +7,99% 22:12
Gold spot 2.301,75 0,00 0,00% 03 mei
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  4. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders
  5. Premium

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
BESI 125,350 +4,950 +4,11% 03 mei
UMG 28,920 +1,010 +3,62% 03 mei
ASML 835,900 +24,500 +3,02% 03 mei
Dalers Laatst +/- % tijd
SHELL PLC 33,475 -0,275 -0,81% 03 mei
KPN 3,356 -0,017 -0,50% 03 mei
ASR Nederland 46,490 -0,170 -0,36% 03 mei

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront