Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

het zwaard
0
Kazachstan schenkt Oekraïne 41 generatoren voor ziekenhuizen: 'Prachtig kerstgeschenk van ons broedervolk'
De voormalige Sovjetrepubliek Kazachstan heeft aan de regering in Kiev 41 generatoren geschonken om de energiecrisis aan te pakken na de aanvallen op de energie-infrastructuur. Dat meldt het Oekraïense ministerie van Volksgezondheid op zijn Facebookpagina.

"We hebben een prachtig kerstgeschenk onder onze kerstboom aangetroffen van ons broedervolk uit Kazachstan: 41 generatoren die we kunnen gebruiken voor onze medische instellingen.
Het stroomnet staat al een tijdje onder druk door raketaanvallen op de energie-infrastructuur in het hele land. Vooral in de gebieden rond Mykolajiv, Dnipropetrovsk en Charkiv is het probleem groot. Rusland valt sinds oktober systematisch de energie-infrastructuur in Oekraïne aan, waardoor mensen in de kou en het donker moeten leven.

Kazachstan maakt deel uit van de door Rusland geleide Euraziatische Economische Unie. De door Moskou gedomineerde militaire alliantie CSTO (Collective Security Treaty Organization) kwam eerder dit jaar ook tussenbeide bij onrust in Kazachstan om de macht van president Kassym-Jomart Tokajev veilig te stellen.

Desondanks verklaarde Kazachstan zich neutraal na het uitbreken van de Russische oorlog tegen Oekraïne. Tijdens een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin weigerde Tokajev openlijk de Russische annexaties te erkennen. In Astana groeit de vrees dat Rusland in de toekomst ook territoriale aanspraken zal doen gelden op Kazachstan, in het noorden van het land wonen immers veel etnische Russen.
het zwaard
1
Grootste bank Rusland sluit noodgedwongen kantoor in Abu Dhabi vanwege sancties
Sberbank, de grootste bank van Rusland, ziet zich genoodzaakt begin volgend jaar zijn kantoor in de Verenigde Arabische Emiraten te sluiten. De sancties die het Westen heeft ingesteld tegen de bank zouden ten grondslag liggen aan dat besluit, aldus voorzitter Aleksandr Vedjachin. Het kantoor in Abu Dhabi werd krap een jaar eerder geopend.
Vedjachin sprak tijdens een persconferentie van ‘serieuze beperkingen’ als gevolg van de sancties. Samen met andere grote Russische banken werd Sberbank begin juni uit het internationale betalingssysteem Swift gezet. De maatregel, die onderdeel van een nieuw sanctiepakket tegen Rusland, lijkt nu effect te hebben.

In een aankondiging van het pakket in mei zei voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen: "We raken de banken die van groot belang zijn voor het Russische financiële systeem en Poetins mogelijkheid om een verwoestende oorlog te voeren." Het voornaamste doel van uitsluiting van Swift was volgens Von der Leyen om de Russische financiële sector "compleet te isoleren" van het mondiale systeem. Ook zijn destijds meerdere kopstukken uit het bankwezen persoonlijk gesanctioneerd.
het zwaard
0
Oekraïne zet deur open om vanaf februari vredesgesprekken te voeren met Rusland: 'Elke oorlog eindigt via diplomatieke weg'
De Oekraïense regering is bereid om vanaf eind februari met Rusland over vrede te onderhandelen, zegt Oekraïens minister van Buitenlandse Zaken Dmitro Koeleba in een interview met persagentschap AP. "Elke oorlog eindigt via diplomatieke weg. Elke oorlog eindigt als resultaat van de acties aan het front en aan de onderhandelingstafel."

Eind februari zou de oorlog in Oekraïne een jaar bezig zijn. Voor de vredestop noemt Koeleba VN-secretaris-generaal Antonio Guterres als mogelijke bemiddelaar. Een belangrijke voorwaarde voor Koeleba is wel dat hoge functionarissen in het Kremlin eerst door een internationaal gerechtshof veroordeeld moeten zijn voor hun oorlogsmisdaden.
Koeleba benadrukt dat Oekraïne er alles aan zal doen om in 2023 de oorlog te winnen, maar dat diplomatie daarin altijd een belangrijke rol speelt.

Daarnaast zei de minister dat hij "absoluut tevreden" was met de resultaten van president Zelensky's bezoek aan de Verenigde Staten en het plan om de Patriot-systemen binnen de zes maanden operationeel te krijgen in het land.
luchtschip
0
Manschappen van de Tsjetsjeense leider Kadyrov aangehouden op de Krim

A representative of Ramzan Kadyrov and four Kadyrovs police officers were detained in Simferopol, Crimea. They beat a guy in local restaurant after he stood up for his girlfriend, who was grabbed by the ass by one of the Kadyrovs police officers

twitter.com/bayraktar_1love/status/16...
het zwaard
0
Poetin staat open voor onderhandelingen, maar wil hij ook echt vrede? “Zo ver zijn we nog niet”
De Russische president Vladimir Poetin heeft gezegd open te staan voor onderhandelingen over de beëindiging van de oorlog in Oekraïne. Maar hoe serieus kunnen we zijn woorden nemen? “Poetin gaat een half miljoen troepen aan zijn leger toevoegen, wederom een teken dat dit niet snel zal opgelost zijn”, stelt professor internationale politiek Jonathan Holslag (VUB) bij VTM Nieuws.
“We zijn bereid om met alle betrokkenen te onderhandelen over een aanvaardbare oplossing van het conflict. Dus de bal ligt nu bij Oekraïne. Wij zijn niet degenen die weigeren te onderhandelen, dat zijn zij.” Dat vertelde Poetin in een interview dat op kerstdag werd uitgezonden op de Russische staatstelevisie.
“Die aanvaardbare oplossing” is volgens professor Jonathan Holslag “onaanvaardbaar” voor de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. “Poetin wil de erkenning van de geannexeerde regio’s en ook de erkenning van het Russische bezit van het schiereiland de Krim. Hij weet dat dat op een koude steen zal vallen in Kiev. Op die manier zal onderhandelen gewoonlijk niet mogelijk zijn.”

Wat de voorwaarden voor vredesgesprekken ook mogen zijn, de kans dat de Russische president zijn troepen terugtrekt, is even klein als de gesprekken op zich. “Poetin gaat een half miljoen troepen aan zijn leger toevoegen, wederom een teken dat dit niet snel opgelost zal zijn.”

Toch blijft de ultieme vraag onbeantwoord: hoe moet dit conflict eindigen? “Vaak is het zo dat één van de twee partijen een nederlaag lijdt, niet meer verder kan en dan gedwongen wordt om die gesprekken op te starten.” Professor Holslag is echter duidelijk: “Zo ver zijn we (nog) niet.”
Hoe denkt Oekraïne over vredesgesprekken?

Kiev heeft al meermaals laten verstaan open te staan voor onderhandelingen met Rusland, maar dan wel onder hun voorwaarden:

- De volledige terugtrekking van Russische troepen uit Oekraïne, inclusief het in 2014 door Rusland ingelijfde schiereiland de Krim.

- Russische herstelbetalingen

- De juridische afhandeling van oorlogsmisdaden - lees: berechting van Russische leiders

- Veiligheidsgaranties vanuit het Westen voor Oekraïne.

De Oekraïense buitenlandminister Dmitro Koelaba zei in een interview met persbureau ‘AP’ dat Oekraïne eind februari de gesprekken wil opstarten, ongeveer wanneer het een jaar geleden zal zijn dat Rusland met zijn “speciale operatie” begon. Volgens hem zouden die onderhandelingen logischerwijs bij de Verenigde Naties kunnen plaatsvinden en kan secretaris-generaal Antonio Guterres de onderhandelingen leiden.
luchtschip
0
Auto's in Rusland met een "Z" symbool worden in brand gestoken ( zie video in link door naar boven te scrollen )

Also Donetsk gives signals: a car with a "Z" was set on fire in the city

video 0:19 minuut

twitter.com/NOELreports/status/160746...
luchtschip
0
luchtschip
0
Vanavond opnieuw luchtalarm op vliegveld Engels, Rusland ( ca 500 km van de grens met Oekraine )

video 1:05 minuut geluid aan

twitter.com/NOELreports/status/160743...
luchtschip
0
Rusland heeft 4 tot 6 Tu-95 strategische bommenwerpers verplaatst van vliegveld Engels naar het Amur gebied ver in het oosten van Rusland

After the night bavovna ( "cotton" *) in Engels), the Russians redeployed 4 to 6 Tu-95 strategic bombers to the Far East

Ukrainian monitoring groups report on the transfer of planes to the "Ukrainka" airfield, located in the Amur region.

twitter.com/NOELreports/status/160743...

*)
Cotton is een woordgrapje van de Oekraïners
De Russen geven na een brand vaak de schuld aan het achteloos gedrag van het weggooien van bijvoorbeeld een brandende cigaret : en de Russen noemen dat "Bavovna"

Echter in het Oekrains heeft Bavovna de betekenis van "katoen" ( de katoenplant, die ook in Oekraine bloeit en groeit )
De Oekraïners halen dan lachend hun schouders op, wanneer er een brand is in Rusland : Oh, dat zal wel weer gekomen zijn door pluizen katioen die van de plant gewaaid zijn

www.google.nl/search?q=google+transla...
luchtschip
0
De strijd om Bakhmut

AZOV is working in Bakhmut, leading the defense.
( AZOV is het Oekrainse bataljon uit Marioepol met fanatieke strijders )

There are also reports of further Russian positional losses around Bakhmut.

video 1:51 minuut geluid aan

twitter.com/NOELreports/status/160740...
luchtschip
0
Petrovskyi district in Donetsk is being shelled right now.

video 0:08 minuut geluid aan

twitter.com/NOELreports/status/160739...

kaart in rood omlijnde : Petrovskyi district in Donetsk stad
goo.gl/maps/hbQRcfKTjDC1eNW9A
nvt
4
[Modbreak IEX: Gelieve inhoudelijk te reageren, bericht is bij dezen verwijderd. Laatste waarschuwing.]
luchtschip
1
Mar’inka, the town is destroyed. But the AFU will keep defending it. The fights are inside the city center.

video 1:57 minuut

twitter.com/NOELreports/status/160739...

kaart :Mar'inka ligt iets ten westen van Donetsk stad
goo.gl/maps/nBVXDvd1ApenV71U9
luchtschip
5
quote:

nvt schreef op 26 december 2022 22:30:

Fake! Twitter barst ervan.En LS trapt erin.Dat krijg je nou als je alles klakkeloos op een forum gooit.
Kun je ook aangeven over welke posting je het hebt ?

Het wordt bij kritiek op prijs gesteld, dat je benoemt wat er precies niet klopt bij een bepaalde posting

Nu ben je wild om je heen aan het slaan met nogal heftige niet onderbouwde beschuldigingen
Kritiek gooi je niet zomaar klakkeloos op het forum
luchtschip
0
luchtschip
0
luchtschip
0
Strijd om Bakhmut

Trenches ( loopgraven ) south of Bakhmut.
Full of Wagner PMCs ( huursoldaten ).

Sure Russia, keep narrating that everything is under control

video 0:21 minuut

schokkende beelden

twitter.com/NOELreports/status/160731...
nvt
1
quote:

luchtschip schreef op 26 december 2022 23:13:

Strijd om Bakhmut

Trenches ( loopgraven ) south of Bakhmut.
Full of Wagner PMCs ( huursoldaten ).

Sure Russia, keep narrating that everything is under control

video 0:21 minuut

schokkende beelden

twitter.com/NOELreports/status/160731...
63.738 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1645 1646 1647 1648 1649 1650 1651 1652 1653 1654 1655 ... 3183 3184 3185 3186 3187 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 891,13 +3,69 +0,42% 18:05
AMX 928,09 +4,49 +0,49% 18:05
ASCX 1.174,60 +1,47 +0,13% 18:05
BEL 20 3.929,00 +15,63 +0,40% 18:05
Germany40^ 18.215,10 +213,50 +1,19% 20:12
US30^ 38.691,07 -0,76 0,00% 18:27
US500^ 5.165,89 +38,36 +0,75% 20:12
Nasd100^ 18.024,67 +130,71 +0,73% 20:12
Japan225^ 38.793,58 +467,53 +1,22% 18:31
WTI 78,20 +0,09 +0,12% 20:12
Brent 83,01 +0,16 +0,19% 20:12
EUR/USD 1,0773 +0,0009 +0,08% 20:12
BTC/USD 63.158,99 +570,93 +0,91% 20:12
Gold spot 2.324,87 +23,12 +1,00% 20:12
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  4. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders
  5. Premium

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Aegon 6,002 +0,120 +2,04% 17:37
NN Group 44,000 +0,850 +1,97% 17:37
ADYEN NV 1.176,800 +22,000 +1,91% 17:37
Dalers Laatst +/- % tijd
DSM FIRMENICH AG 103,000 -1,600 -1,53% 17:36
Heineken 89,560 -0,820 -0,91% 17:35
UNILEVER PLC 48,360 -0,440 -0,90% 17:35

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront