Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

matad
5
Leuk geschreven IK(in kapitalen)
Echter ik heb geen enkel respect voor mensen die uit een corrupte omgeving van keuringsartsen komt om mensen als Jan met de Pet rijp te maken om in oorlogen met granaten te gooien naar medemensen ten gerieve van topfiguren omgeven door onderkruipers zoals u die men nooit of te nimmer aan het front ziet.
Dit schrijf ik omdat er gewoon andere manieren kunnen bestaan om aan het gruwelijke complex oorlog geheten gemakkelijk een eind te maken. Gemakkelijk schrijf ik hier. Lijkt me niet Matad maar waag een poging. Hoe bestaat het dat uw omgeving (mogelijk u ook) bij de keuringen nog extra moest graaien om ongeschikt op het formulier te krijgen.
Maar keur maar goed hoor en maak maar rijp voor de moord machine. Slacht ze maar af in Indonesië. Och, die 100.000 afgeslachte Indonesiërs kosten slecht een 1500 Hollandse mogelijk door u goedgekeurde jongens het leven. Hadden ze maar hun verstand moeten gebruiken. Voor wat extra zakgeld voor uw soortgenoten hadden ze niet in dienst gehoeven. Of iets slimmer zijn dan de godheden die hun keurden. Die waren immers zo overtuigd van hun godheid dat ze enige gezondheidsklachten gemakkelijk foutief interpreteerden. Het ging immers om massa vlees voor de gehaktmolen.
Gaat u vooral door om uw medemens ondergeschikt te maken aan uw goed gevulde goudordners.
U moest het predicaat mens afgenomen worden omdat het in principe heel gemakkelijk is om een einde te maken aan alle zinloze oorlogen.
U bent geld welnu reken dan eens uit hoeveel villa’s u aan vluchtelingen kunt geven uitgespaard op het militaire complex, oorlogsschade en menselijk leed.
Doch waarom zou u? U gedijt immers goed in het nu bestaande. Elke poging van u tot verandering is moeilijker dan een index volgen.

Overigens een vraag:
Hoe noemt u de honderdduizenden Russen die gevlucht zijn om niet aan de oorlog tegen Oekraïne deel te nemen?
GakGak
7
Tenslotte Matad: Véél beter mijn postings lezen: De Cac 40 haalde deze week fantastische toppen, all-time- highs, zich weerspiegelend in mijn miljoenenvermogen
.
Zo trots, maar op wat eigenlijk ?
.
FTM.
Dankzij de pensioenpotten konden vermogensbeheerders – denk aan BlackRock en Vanguard – uitgroeien tot machtige partijen. Ze hebben inmiddels biljoenen in beheer. Ze zijn, net als de banken, too big to fail geworden, en worden bovendien geregeld ingehuurd als adviseurs van centrale banken. Belangenconflicten liggen op de loer: ze adviseren over beleid dat direct invloed heeft op de resultaten van hun eigen beleggingsportefeuilles.

Ook private equity-bedrijven zijn belangrijker geworden voor het beheer van ons pensioengeld. Zij kopen overal ter wereld bedrijven op om vervolgens werknemers te ontslaan, bedrijfsonderdelen los te knippen, en met winst weer door te verkopen. De kaalgevreten restanten blijven met hoge schulden achter. Zulke fondsen worden daarom ook wel vergeleken met aasgieren of sprinkhanen.

Via tussenpartijen als Blackstone, het grootste private equity-bedrijf ter wereld, investeren onze pensioenfondsen ook in de massale opkoop van woningen in grote steden, om rendement te realiseren via huurinkomsten en stijgende vastgoedprijzen. Een onderwijzer of verpleegkundige in de Randstad, die verplicht premie betaalt aan diezelfde pensioenfondsen, kan zo geen woning meer kopen in de stad waar hij of zij werkt en is veroordeeld tot hoge huren. Het rendement moet uiteindelijk toch ergens vandaan komen – het pensioen van de een wordt betaald uit de hogere woonlasten van andere premiebetalers. En de ceo van Blackstone, Stephen Schwartzman, incasseerde zowel in 2021 als in 2022 een inkomen van meer dan 1 miljard.
.
Je hoort vaak dat Nederland ‘het beste pensioenstelsel ter wereld’ heeft, maar gaandeweg dit project ging ik daar steeds meer aan twijfelen. Wie profiteert er onder de streep nu echt?

Voor de meeste mensen zijn de pensioenen jarenlang niet geïndexeerd, terwijl de lange keten van financiële tussenpartijen enorme bedragen afroomt in de vorm van beheerkosten en prestatiebonussen. In 2020 kwamen die kosten voor het eerst boven de 10 miljard euro. Dat is meer dan een kwart van de 35 miljard die dat jaar werd uitbetaald aan de gepensioneerden.

Dezelfde instrumenten, hetzelfde resultaat
In 2022 kwam de inflatie voor het eerst sinds 50 jaar boven de 10 procent uit. De centrale bank probeert sindsdien niet langer het waterpeil te verhogen; er stroomt juist teveel geld rond.

Maar de centrale bank kan ook nu de geldhoeveelheid in de samenleving en de rente voor bedrijven en sparende burgers niet rechtstreeks bepalen. Ze is opnieuw aangewezen op de indirecte kanalen die via de private banken lopen. Momenteel proberen de centrale banken de inflatie te bevechten door de economie af te remmen, maar zou het niet effectiever zijn om het geld weg te halen waar het in overvloed rond gaat: aan de top van de samenleving?

Hervorming
Ons geldstelsel vergroot ongelijkheid, en blijkt slecht in staat om de transitie naar een duurzame economie te financieren. Bovendien kan het niet overeind blijven zonder vangnetten, steunpakketten en publieke geldinfusen. We kunnen op dezelfde voet doorgaan – maar we kunnen er ook voor kiezen het stelsel anders in te richten. Hoe het waterwerk van onze samenleving eruit ziet, is een politieke keuze.

Het is onwenselijk dat niet-gekozen technocraten met het nieuwe geld grote herverdelingseffecten en marktverstoringen veroorzaken
Via herziening van belastingen kun je de extreme ongelijkheid al flink aanpakken. Arbeid wordt nu zwaarder belast dan vermogen, waardoor de onderste 90 procent van de bevolking relatief gezien meer belasting betaalt dan de rijkste 10 procent. Multinationals en de rijkste 1 procent maken daarbovenop gebruik van juridische constructies en afspraken met de belastingdienst om hun afdracht verder te verkleinen.
.
Protesteren is zinloos en we (de burgers) zijn de grip op bankenstelsel en pensioenwetten helemaal kwijt.
Meedraaien in het graaicircus lijkt de enige uitkomst.
matad
1
Verdomd GakGak
Helemaal uit mijn hart. Al was het gegraai al duidelijk tijdens de Griekenland toetreding.
Simenon taal. Bedankt.
het zwaard
0
matad
15 april 2023 18:39
auteur info
Verdomd GakGak
Helemaal uit mijn hart. Al was het gegraai al duidelijk tijdens de Griekenland toetreding.
Simenon taal. Bedankt.

Wat heeft in godsnaam Simenon hiermee te maken. ?
leek2018
2
quote:

matad schreef op 15 april 2023 13:01:

[...]

Beste leek,

Ik heb u een onjuist antwoord gegeven.
Dat antwoord suggereerde dat ik momenteel in Noorwegen verblijf. Onjuist. Ik zit momenteel heerlijk in de schaduw op ons terras aan de Costa. Mea culpa, mea maxima culpa.

Luifel omlaag, tapas op tafel en Verdejo in de koeler. Ik geef totaal niets om het strand. Heb ooit, dacht in Bergen, op het strand gelegen. Wat een verveling. Om mij heen van die jengelende rotjong of wat pubers die met een balletje aan het slaan waren. Balletje kwam op de een of andere manier altijd op mij terecht of stuiterde op mijn handdoek waarna ik daar het zand weer vanaf moest kloppen. Uit verveling groef ik half slapend wat in het zand naast me. Op bepaalde diepte stuitte ik op wat kleverigs, aanvoelend als stopverf. Omhooghalend bleek het een hondendrol te zijn. Bah. Nooit meer strand voor mij. Met zo’n buggy rijden op de golfbaan? Nee, bedankt terwijl ik me groen erg als iemand mijn jeu de boule bal wegtikt als die keurig tegen het kleine blinkende balletje aanligt. Ook al niets voor mij.

Vanmorgen eerst met Nederland beweegt meegedaan. Tja, bijna tachtiger en wetend dat René op me loert om bij een onderhoudsbeurt van een ton me meteen de oven in te schuiven, doe ik mijn stinkende best. Alleen de plankhouding gaat niet meer. Stoel schoof laatst weg toen ik daar met beide handen en gestrekte benen ophing. Push up? Mijn hoela. . Dat ovenschuiven gaat niet gebeuren alhoewel je dat weer nietgeheel in de hand hebt.
Toen even naar de Mercadona, soort winkel als A.H.

Zo genoeg verteld of wil je net als Frilo, je weet wel onze Thailandganger, zelfs weten hoe laat ik douchte? En dit om aan te tonen dat het onwaar was toen hij me voor jokkebrok uitmaakte. Ooit zijn excuses ontvangen? Vergeet het maar. Gebrek aan ruggengraat.

Met vriendelijke groet vanuit een zonovergoten Costa.i
Vreemde reactie op mijn opmerking. Ik vraag me af of u wel leest. Waarom zou ik denken dat u in Noorwegen verblijft?
het zwaard
0
matad
16 april 2023 00:50
auteur info
Dat is iets tussen ons beiden het zwaard.

. ik zie geen enkel verband tussen Simenon en ons beiden , Matad.
leek2018
2
Teletekst NOS
"Polen staat voorlopig geen import
meer toe van voedselproducten uit
Oekraïne,zoals graan en honing.De
Poolse regering vindt dat nodig om de
eigen boeren te beschermen.

Door de oorlog is het transport van
Oekraïens graan over lange afstanden
vaak lastig.Een groot deel wordt nu
afgezet in Polen en voor Poolse boeren
is dat een probleem,omdat graan uit
Oekraïne veel goedkoper is dan graan
uit Polen en andere EU-landen".
Het moet niet veel gekker worden. De prijzen van tarwe en zonnebloemolie explodeerden vanwege de oorlog in Oekraïne en nu blijkt dat Oekraïne deze producten verkoopt onder de prijs van Pools graan en graan uit andere Europese landen.
Is er nog wel oorlog? Of is het meer een zeer bloedig grens conflict tussen Oekraïne en Rusland geworden?
jowi
3
quote:

luchtschip schreef op 15 april 2023 14:40:

[...]

Polen heeft een hek gebouwd om te voorkomen dat Putin, middels zijn vazal Lukashenko, vluchtelingen uit het Midden Oosten, helpt de EU in te reizen
Finland gaat een hek bouwen om te voorkomen, dat Putin vluchtelingen uit het Midden Oosten helpt de EU in te reizen

Putin stimuleert deze vluchtelingen uit het Midden Oosten om naar Europa te reizen, om uiteindelijk de EU te destabiliseren

Putin heeft al eerder met zijn bombardementen in Syrie het doel gehad een vluchtelingen stroom naar de EU op gang te brengen

Putin is vorig jaar begonnen met bombardementen op Oekraine met als doel een vluchtelingenstroom naar de EU op gang te zetten

Putin's doel is de destabilisatie van de EU, waardoor de eenheid steeds verder verbrokkelt

Putin, stuurt daarom grote groepen mensen met andere gedachtengoed en hoopt op grote tegenstellingen tussen de oorspronkelijke bewoners en de nieuw binnengekomen vluchtelingen

Om dat proces te versnellen, heeft Putin influencers in Europa, die als volksmenners de autochtone bewoners opzet tegen de allochtone nieuwkomers
Zo zijn er Geert Wilders en Thierry Baudet in Nederland, Marine LePen in Frankrijk etc , die als volksmenners de bevolking tegen elkaar opzetten
Er wordt verteld dat het de schuld is van de regeringen van de EU landen en er wordt verzwegen dat Putin dit allemaal orkestreert

Gelukkig ben jij een luisterend oor en doet graag mee aan deze actie van Putin om de Europeanen tegen elkaar op te zetten en om onderlinge verdeeldheid en chaos te creëren in de EU

Waarom sluit jij jouw ogen voor deze misselijke daad van Putin
Waarom zie jij niet de kern van het probleem, het sluwe spel van Putin, maar laat je je voor het karretje spannen van Putin, door de regering van Nederland van onkunde te beschuldigen op het gebied van het vreemdelingenbeleid

Wanneer Putin gestopt kan worden met zijn sluwe spelletjes en de mensen niet meer door bommen massaal worden verjaagd uit hun huizen in Syrie en Oekraine, dan neemt de vluchtelingen stroom gestaag af
Dan hoeven er geen hekken gebouwd te worden

Zie eens door Putin's leugens heen en spreek je uit tegen deze misselijkmakende spelletjes van Putin
Wie gaat het hek bouwen om de door Wagner groep in Libië verzamelde vluchtelingen tegen te houden.
Zoals al eerder gezegd. LS je hebt een zeer eenzijdige visie!
het zwaard
0
'Ongekend' bloedige gevechten om Bachmoet, zegt Kiev
Oekraïense en Russische strijdkrachten voeren buitengewoon bloedige gevechten in de verwoeste oostelijke stad Bachmoet, maar de Oekraïners houden nog steeds stand, zegt het Oekraïense leger. Volgens Serhi Tsjerevaty, woordvoerder van het oostelijke militaire commando van Oekraïne, gaat het om "bloedige gevechten zoals die in decennia niet zijn voorgekomen", zei hij op tijdens een televisie-interview.

De gevechten zouden midden in het centrum van de volledig verwoeste stad plaatsvinden. Het Russische ministerie van Defensie zei gisteren al dat strijders van de huurlingengroep Wagner opnieuw twee delen van Bachmoet hadden veroverd, zowel in het noordelijke als het zuidelijke deel van de stad.
"Onze soldaten doen er alles aan om in bloedige en hevige gevechten de gevechtscapaciteit van de vijand te verminderen en zijn moreel te breken", aldus Tsjerevaty nog. "Elke dag, in elke hoek van de stad, doen ze dat met succes."
het zwaard
0
130 Oekraïense gevangenen vrijgelaten bij 'Paasruil'
Honderddertig Oekraïense krijgsgevangenen zijn vrijgelaten en naar huis teruggekeerd in een "grote paasruil", zegt een hoge Oekraïense presidentiële zondag, de dag van het orthodoxe Pasen.

Oekraïense en Russische troepen hebben al eerder regelmatig gevangenen uitgewisseld tijdens de Russische invasie-oorlog die nu al 14 maanden duurt.

"We brengen 130 van onze mensen terug. De uitwisseling heeft de afgelopen dagen in verschillende fasen plaatsgevonden", aldus president Volodymyr Zelensky's stafchef Andrej Jermak op de berichtenapp Telegram. Het gaat om militairen, grensbewakers, leden van de nationale garde en matrozen.
Het is voorlopig niet duidelijk hoeveel Russische gevangenen zijn vrijgelaten en naar Rusland zijn gestuurd. Maandag werden ook al 106 Russische krijsgevangenen vrijgelaten in ruil voor 100 Oekraïners.
het zwaard
0
Short people(Medvedev) got no reason to live :

Russische ex-president Medvedev daagt Polen uit: 'Land zal samen met zijn domme premier verdwijnen'
Dmitri Medvedev heeft zwaar uitgehaald naar Polen. De Russische ex-president tweette vrijdag dat het land “zeker zou verdwijnen” in het geval dat er een oorlog tussen de NAVO-landen en Rusland zou uitbreken. De Poolse premier Mateusz Morawiecki maakte Medvedev bovendien uit voor “een dommerik”.

Medvedev, die van 2008 tot 2012 president van Rusland was en nu fungeert als vicevoorzitter van de Russische Veiligheidsraad, schreef het volgende op Twitter: “Een of andere dommerik genaamd Mateusz Morawiecki heeft gezegd dat Oekraïne het recht heeft om Rusland aan te vallen en dat hij zich geen zorgen maakt over een oorlog tussen de NAVO en Rusland, omdat Rusland die snel zou verliezen”.
closer
2
quote:

jowi schreef op 16 april 2023 09:50:

Wie gaat het hek bouwen om de door Wagner groep in Libië verzamelde vluchtelingen tegen te houden.
Zoals al eerder gezegd. LS je hebt een zeer eenzijdige visie!
Met deze reactie pas je precies in het profiel dat LS beschrijft...
rationeel
2
Er bevinden zich sterke. zeer kapitaal krachtige krachten, buiten ONS land, die IN ONS land ONZE democratie verstoren.
rationeel
3

De schokkende Thorbecke-lezing van Pieter Omtzigt

www.maurice.nl/2023/04/15/de-schokken...

Samenvatting van het artikel

Uit de Thorbecke-lezing van Pieter Omtzigt is goed op te maken hoe de regering in steeds grotere mate de grondwet schendt. Met daarin veel schokkende voorbeelden. Het sluit op een bijzondere wijze aan bij mijn Thorbeckelezing uit 2013.
rationeel
2
Niet meer kunnen slapen

Vrijdagnacht werd ik om 2 uur wakker. Ik was nieuwsgierig naar de inhoud van de Thorbecke-lezing van Pieter Omtzigt. Zelf had ik die lezing in 2013 mogen geven. Daarbij richtte ik me op de ontwikkelingen binnen het electoraat en de structuur van het politieke stelsel. Ik was heel nieuwsgierig wat Pieter zou zeggen. Hij was immers iemand die al in 2003 kamerlid is geworden en veel beter dan wie dan ook weet hoe het er op het Binnenhof aan toegaat. Ik las zijn lezing en heb vervolgens niet meer kunnen slapen. Het beeld dat hij schetst van de gang van zaken in politiek Den Haag is meer dan schokkend. Het laat een systeem in verval zien, dat ook niet in staat lijkt te zijn tot verbetering/vernieuwing.
26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1083 1084 1085 1086 1087 1088 1089 1090 1091 1092 1093 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 870,27 -3,75 -0,43% 25 apr
AMX 916,54 -9,22 -1,00% 25 apr
ASCX 1.190,79 -16,28 -1,35% 25 apr
BEL 20 3.857,94 -25,89 -0,67% 25 apr
Germany40^ 17.931,00 +13,72 +0,08% 25 apr
US30^ 38.124,13 0,00 0,00% 25 apr
US500^ 5.044,94 0,00 0,00% 25 apr
Nasd100^ 17.428,55 0,00 0,00% 25 apr
Japan225^ 37.725,14 0,00 0,00% 25 apr
WTI 83,75 0,00 0,00% 25 apr
Brent 87,91 0,00 0,00% 25 apr
EUR/USD 1,0724 -0,0005 -0,05% 05:28
BTC/USD 64.303,10 +323,24 +0,51% 02:59
Gold spot 2.333,53 +1,50 +0,06% 05:28
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
UNILEVER PLC 47,590 +2,630 +5,85% 25 apr
KPN 3,436 +0,019 +0,56% 25 apr
Ahold Delhaize 27,880 +0,120 +0,43% 25 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.157,000 -261,400 -18,43% 25 apr
BESI 136,000 -3,000 -2,16% 25 apr
Philips Koninklijke 19,265 -0,355 -1,81% 25 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront