Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Jacques Potuijt - Biertje of pintje

21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
Biertje of pintje

Jacques Potuijt - 11 mei, 17:30

"Het lijkt er op dat bierbeleggers deze week switchten van Inbev naar Heineken. Ik kijk of dit terecht is..."

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
ffff
0
Jacques,

Waar ik zelf het een beetje moeilijk mee heb/had is het feit dat de historische eigenaars van Inbev, de diverse adelijke families, al sinds het begin van dit jaar 2007 flink aan het verkopen zijn. Patri Participations is de holding van de familie van Damme Verkocht al voor meer dan 100 MILJOEN EURO!

De holding van die andere familie , de holding Wernelin van de andere baronnen van Spoelberch verkocht ook voor tientallen miljoenen Euro's.

De bestuurder van een van die holdings is Pascal Minne en die is weer van Petercam.

Tot nu toe kun je zeggen dat ze beter niet hadden kunnen verkopen, maar dit soort families kijkt over periodes van tientallen jaren.....

Aardig detail: Ze zeggen dat ze het geld vooral in UCB gestopt hebben....

Peter
[verwijderd]
0
De laatste tijd zie ik in mijn omgeving bij verschillende horecagelegenheden de zwarte vlag hangen van Hertog Jan bier.Is van Inbev.Van de tap smaakt dit ook heel goed.Ik denk, dat ze in snel tempo o.a. Heineken aan het vervangen zijn.Beleggers, kijk eens goed om je heen voordat je verder in Heineken stapt.Ik ben het met schrijver eens, dat Inbev een betere toekomst heeft.Maar misschien zie ik het verkeerd en wapperen die vlaggen alleen bij ons in de buurt.Ik hoor het graag
1356mo
0
Heineken heeft mij nog nooit teleurgesteld sinds is de stukken in portefeuille heb. Uit personen rond Heineken heb ik begrepen dat Heineken bijzonder succesvol is in Rusland. Een zeer snel groeiende biermarkt in combinatie met een goede koopkracht groei geeft grote kansen. Ik blijf voorlopig mijn aandeel Heineken trouw.
[verwijderd]
0
Eens,Biertje dus.

Inbev heeft zn nek ver uitgestoken in het meest misdadige land ter wereld: Colombia.
Heineken groeit meer organisch en op eigen kracht.
Argument Peter ffff over families die verkopen bij Inbev ook erg sterk!

kck
ooievaar49
0
Ik verbaas me wel dat de koersen van Heineken maar ook van Grolsch, niet te lijden hebben onder de boete die hun boven het hoofd hangt.

Willem
ffff
0
Die betalen de klanten gewoon....
Kwestie van kosten doorgeven...

Rockefeller was de brutaalste. Die kreeg een megaboete vanwege trustvorming en verhoogde de volgende dag de olieprijs....

Eigenijk moet ik er wel om lachen.

Peter
[verwijderd]
0
Les familles fondatrices dInBev lâchent encore des parts
Bruxelles (L'Echo) - La Stichiting InBev, cette fondation qui assure le contrôle et la stabilité de lactionnariat du géant brassicole, a encore cédé une partie de sa participation, découvre-t-on à la lecture dune déclaration de transparence diffusée ce lundi soir par Euronext.

Concrètement, la Stichting InBev, qui comprend notamment les participations de la plupart des familles fondatrices, est passée de 67,57% à 65,26%.

On notera au passage quau sein de cette alliance dactionnaires vient dapparaître la société de droit luxembourgeois BRC, qui détient à elle seule 0,52% du capital dInBev.

Opgepast,Peter!!
[verwijderd]
0
quote:

1356mo schreef:

Rusland
Precies. Zie voorlopig geen reden afscheid te nemen.
ffff
0
KCK,

Ik houd het zelf ook bij! Z zitten nu al boven de 200 miljoen Euro!! Verkoop.

Maar anderzijds: Ik volg de berichtgeving over INBEV ook goed en die zijn werelijk heel goed bezig. Zo nu en dan gelardeerd met een overnamespeculatie zoals nog maar tien dagen geleden. ( Anheuser-Busch)

ALs je zo godsgruwelijk rijk bent is het wellicht ook niet gek wat te diversifiëren. Je ziet dat ook bij de familie Godyn, van TOMTOM, bij Marc Coucke van Omega Pharma en last but not least: Mestralet de magistrale CEO van Suez, die twee weken geleden ook voor miljoenen verkocht.

Het hoeft natuurlijk niet altijd op slechte resultaten te wijzen. Zoiets verwacht je en zie je als Raman, de CEO van TIE weer eens aan het verkopen slaat: ja dan kun je er gif op innemen dat de koers later nog verderzakt.

Maar bij Inbev, Omega Pharma en Suez houd ik het erop, dat men TERECHT wat diversifieert.
Voor alle drie nog geen reden om mijn porties te verminderen. ( Tomtom jammer genoeg nooit gekocht)

Maar wel alert blijven, net zoals jij!

Groet Peter
ffff
0

Ze zijn al zo rijk en ze blijven zo rijk..... maar als je naar de koers van het INBEV-aandeel kijkt hadden ze ( de drie families) toch beter niet kunnen verkopen. Scheelt toch , pakweg 20 tot 25 miljoen Euro.

Maar zoals Artist zo mooi zegt: "oud geld versluist langzaam maar zeker naar nieuw geld..."

Al zou ik die oude baronnen niet onderschatten....

Inbev-aandeelhouders rijkste Vlamingen
Philippe de Spoelberch, Arnoud de Pret de Calesberg en Alexandre Vandamme, drie mede-eigenaars van de biermultinational InBev, vormen - samen met Jef Colruyt van de warenhuisketen - de topvier van de rijkste Vlaamse families.

(tijd) - Dat blijkt uit een exclusief onderzoek door financieel journalist Ludwig Verduyn dat Het Nieuwsblad en Het Volk lieten uitvoeren naar aanleiding van de nieuwe reeks 'De Vlaming en zijn geld'.

Staan verder in de toptien: Yves Boël, Leon Lhoist, de familie Cigrand, Jan De Nul, Dirk De Nul en baron Leon Bekaert.Van alle families die in de top 25 van de rijkste Vlamingen staan, komen er zeven uit het Brusselse. De provincie Limburg moet het dan weer stellen zonder vertegenwoordiger. Opvallend: discretie is troef onder de rijksten der rijksten. Marc Coucke en Roland Duchâtelet zijn zowat de enigen die bewust de openbaarheid opzoeken./.VRW

09:20 - 15/09/2007
Copyright © Tijd.be
[verwijderd]
0
quote:

John Cleese schreef:

[quote=1356mo]
Rusland
[/quote]
Precies. Zie voorlopig geen reden afscheid te nemen.
de levensverwachting in Rusland is lager dan die in India.
ffff
0
Overigens was het advies van Jacques Potuyt wel goed. Ten tijde van de publikatie stond Heineken rond de 40 nu 45, dus 12 procent erbij.

De koers van INBEV was rond de 60 en nu 62, dus 3 procent erbij.

Van ruilen komt niet altijd huilen.....
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef:

Van ruilen komt niet altijd huilen.....
Toen ik het je adviseerde stond HEI op 23-26.
ffff
0
Beste Amor,

Om te beginnen dit "oude" draadje.

Overigens niet zo oud zoals je ziet.
Ik zit zelf al veel jaren in INBEV en vriend en vijand is het erover eens dat het momenteel flink aan de prijs is. Juist eigenlijk ook door die overnamegeruchten van Anheuser Busch wordt de prijs iedere keer maar opgedreven.

Overigens blijft het opvallend dat die schatrijke adelijke families maar blijven verkopen. Ik heb dit draadje niet aangevuld maar ondertussen hebben ze nog meer aandelen verkocht. Dat loopt dus in de honderden miljoen dat ze verkopen.

Ik zal eens kijken of ik nog wat achtergrond informatie heb.

Peter
[verwijderd]
0
Brussel (TIJD-NIEUWSLIJN) - InBev wordt vandaag zo sterk afgestraft omdat het concern voor het eerst in vele kwartalen slechter presteert dan verwacht, zegt analist Gerard Rijk van INB WB. Marc Leemans van Bank Degroof zit op dezelfde lijn: 'Het aandeel was geprijsd voor perfectie, en het derde kwartaal bracht dat jammer genoeg niet'.

Het aandeel van het Belgisch-Braziliaanse bierconcern verliest omstreeks 12.35 uur op Euronext Brussel 14,2 procent tot 56,93 euro bij een heel zwaar volume. Dat is een bijzonder hevige reactie, ook als er rekening wordt mee gehouden dat het beurssegment negatief is en de meeste nationale indexen in Europa ongeveer 1 procent inleveren.

Analist Rijk van ING wijt de 'overdreven' koersreactie in de eerste plaats aan het feit dat InBev voor het eerst sinds lang ontgoochelde. De derdekwartaalresultaten kwamen onder de consensusverwachting uit. Bovendien zijn er enkele issues die de beleggers afschrikken.

InBev waarschuwde dat de impact van de grondstofprijzen volgend jaar de inflatie zal volgen. Het zal niet mogelijk zijn via 'initiatieven inzake risicobeheer' en efficientieprogramma's deze impact volledig op te vangen. 'Dit betekent dat InBev, om de grondstofprijzen te compenseren, zijn bierprijzen zal moeten verhogen in lijn met de inflatie', concludeert Rijk. Voor groeimarkten, waar prijsaanpassingen soms dagelijks gebeuren, zal dat niet zoveel problemen stellen. Voor de mature markten wordt dat moeilijker en worden de prijzen doorgaans pas met vertraging aangepast.

Een tweede negatief element in het kwartaalrapport was West-Europa, waar de slechte zomer veel zwaarder doorwoog dan analisten hadden ingeschat. De impact van het slechte weer is voor InBev extra groot omdat de groep zo goed als niets heeft in Zuid-Europa, merkt Rijk op, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Heineken. Het weer wordt ook de komende kwartalen een risicofactor, want de vorige 'winterkwartalen' (het vierde kwartaal van 2006 en het eerste van 2007) werden in West-Europa net gekenmerkt door zacht weer. 'Pas in het tweede kwartaal van 2008 kan het weer opnieuw positief spelen', zegt de ING-analist.

De koersval van InBev dient ook geplaatst in een breder sectorkader. De hele consumentensector is de voorbije maanden omhooggetrokken. Voor de biersector komt daar nog consolidatiespeculatie bij, onder meer over een samengaan van InBev met Anheuser-Busch. Ook het voornemen van Carlsberg en Heineken om Scottish & Newcastle samen over te nemen en vervolgens onder elkaar te verdelen, heeft de bieraandelen extra winst opgeleverd.

Marc Leemans van Bank Degroof zag de koersval vanmorgen aankomen. Het koerspeil hield perfectie in, terwijl InBev op een aantal punten ontgoochelde. Hij vernoemt de West-Europese activiteiten, maar maakt zich toch vooral zorgen over de druk die volgend jaar van de grondstofkosten kan uitgaan.

Analist Wim Hoste van KBC Securities verlaagde vanmorgen al zijn advies voor InBev van accumulate tot reduce, wegens het beperkte opwaartse potentieel van het aandeel.

Koen Lambrecht
koen.lambrecht@tijd.be

[verwijderd]
0
quote:

kck schreef:

Tnx

Ben btw aandeelhouder van uw naam.(:
Ik was de trotse bezitter van een trucklading Numico calls (30,- dacht ik) die ik een vrijdag de deur uit had gedaan; omgeving vond dat ik teveel bezig was met de beurs.
Dat weekend stond het nieuws in de krant en de maandag erop stond Numico ergens rond de 50,-

30-40.000 euro misgelopen :-D
moest wel even een ommetje maken toen.
[verwijderd]
0
quote:

Danontje schreef:

omgeving vond dat ik teveel bezig was met de beurs.

30-40.000 euro misgelopen :-D
moest wel even een ommetje maken toen.
Ik zeg dan:betaal jij mijn rekeningen?

Oef..oef..en nog eens oef!

Cheerio,kck
21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 887,44 +8,73 +0,99% 18:05
AMX 923,60 +4,26 +0,46% 18:05
ASCX 1.173,13 +0,71 +0,06% 18:00
BEL 20 3.913,37 +20,17 +0,52% 18:05
Germany40^ 18.030,70 +134,20 +0,75% 18:17
US30^ 38.607,38 +466,05 +1,22% 16:14
US500^ 5.104,92 +41,33 +0,82% 16:20
Nasd100^ 17.812,88 +300,67 +1,72% 16:16
Japan225^ 38.008,56 +195,96 +0,52% 16:15
WTI 78,39 -0,56 -0,71% 18:17
Brent 83,14 -0,43 -0,51% 18:17
EUR/USD 1,0767 +0,0042 +0,39% 18:17
BTC/USD 61.784,02 +2.644,32 +4,47% 18:17
Gold spot 2.296,19 -7,52 -0,33% 18:17
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
BESI 125,350 +4,950 +4,11% 17:35
UMG 28,920 +1,010 +3,62% 17:37
ASML 835,900 +24,500 +3,02% 17:38
Dalers Laatst +/- % tijd
SHELL PLC 33,475 -0,275 -0,81% 17:35
KPN 3,356 -0,017 -0,50% 17:35
ASR Nederland 46,490 -0,170 -0,36% 17:35

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront