Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Frauduleuze bedrijven.

2.220 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... 107 108 109 110 111 » | Laatste
haas
0
Misschien geen fraude mar dan toch wel sprake van mismanagement .......
en daarin blinkt dit semi staatsbedrijf al jaren uit.................
kost de burger in NE veel geld.

Keuringen CBR rommeltje

Van onze parlementaire redactie
DEN HAA - De keuringen die het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) houdt om te bepalen of automobilisten nog wel de weg op mogen zijn een rommeltje

www.telegraaf.nl/binnenland/12187988/...

de voorzitter van de Raad van Toezicht:
www.blikopnieuws.nl/bericht/111903/Ce...
voda
0
Banken onder druk in Vestia-affaire

Gepubliceerd op 23 mei 2012 om 09:30 | Views: 1.090

DEN HAAG (AFN) - De woningen van noodlijdende woningcorporatie Vestia zijn ondergebracht bij het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW). De banken, die miljarden euro's van Vestia te vorderen hebben, worden daardoor onder druk gezet met de woningstichting tot een akkoord te komen over deze schulden. Een ingewijde heeft dat woensdag bevestigd na berichtgeving in Het Financieele Dagblad en De Telegraaf. Het Kadaster wilde alleen zeggen dat er deze week ,,een hypotheekakte is ingeschreven''.

Vestia is in de problemen gekomen door het kopen van grote hoeveelheden derivaten, risicovolle beleggingsproducten die de woningstichting zouden moeten verzekeren tegen rentestijgingen. Omdat de rente daalt in plaats van te stijgen, betekenen de derivaten voor Vestia een enorme strop.

Vestia is in gesprek met 11 banken over een schuldreductie. Terwijl het overleg gaande was, brachten Rijk en toezichthouders in de corporatiesector maandag het woningbezit van de woningstichting onder bij het WSW. De banken kunnen daar nu dus geen beslag meer op leggen.

Failliet

Mocht Vestia geen akkoord bereiken met de banken, dan gaat de woningstichting vermoedelijk failliet. Het Rijk zou willen dat de banken instemmen met een schuldenreductie van 33 procent. Op een tekort op de derivaten van Vestia van 2,1 miljard euro zou het gaan om 700 miljoen euro.

Bij de aanschaf van de derivaten door Vestia speelde financieel topman Marcel de V. een hoofdrol. Hij werd enige tijd terug gearresteerd op verdenking van fraude.

Vestia heeft in totaal zo'n 90.000 woningen in bezit.
voda
0
Geinig!

Softwaretopman verdacht van bizarre Lego-zwendel

Een 47-jarige inwoner van Californië wordt ervan verdacht op grote schaal te hebben gehandeld in Lego die hij goedkoop had verkregen door in de winkel een eigen streepjescode op de verpakking te plakken. De man, die een hoge functie bekleedt bij een gerenommeerd softwarebedrijf, is gisteren in staat van beschuldiging gesteld.

De inwoner van Silicon Valley zou in warenhuizen de streepjescode op kostbare Lego-sets hebben vervangen door een zelf gefabriceerde streepjescode, waardoor hij het speelgoed kon afrekenen tegen een fractie van de werkelijke prijs. Onder de naam 'tomsbrickyard' zou hij volgens de openbaar aanklager een aanzienlijk deel van de sets hebben doorverkocht op de veilingsite eBay.

Honderden sets
In zijn villa in San Carlos, ten zuiden van San Francisco, trof de politie na een inval honderden sets Lego aan. Ook stond het huis van boven tot onder vol met eigen Lego-creaties van de verdachte. In zijn auto werden acht zakjes met streepjescodestickers aangetroffen.

De verdachte werd door personeel van de warenhuisketen Target al langer in de gaten gehouden. Na het doen van een aankoop kon hij twee weken geleden worden aangehouden. Hij is op borgtocht vrijgelaten.


www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/de...
[verwijderd]
0
Als we weer belastingverhoging voor de kiezen krijgen moeten we goed begrijpen waar het eigenlijk heen gaat, in de zakken van dit soort fraudeurs en dieven dus.

OM: Laurentius voor miljoenen benadeeld
BREDA - Woningcorporatie Laurentius is waarschijnlijk voor miljoenen euro's benadeeld vanwege fraude en oplichting door directeur Walter V. en twee directieleden van vastgoedbedrijven. De verdachten hebben vermoedelijk geld verdiend met diverse vastgoedtransacties voor de woningcorporatie en dit geld in eigen zak gestoken.
Foto: ANP
Het Openbaar Ministerie heeft dat donderdag bekendgemaakt. De drie verdachten zijn maandag aangehouden en de rechtbank in Breda heeft ze donderdag voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Dinsdag werden nog een man en een vrouw aangehouden op verdenking van witwassen. In totaal zijn er tot dusver vijf verdachten.

Er is beslag gelegd op vermogens. Bij doorzoekingen van vier huizen en bedrijven is administratie in beslag genomen. In een van de huizen werd een koffer met honderdduizenden euro's gevonden. Dat geld is in beslag genomen.

Eerder donderdag werd via BN/De Stem bekend dat vastgoedondernemer Pierre P. een van de verdachten is. P. is directeur-grootaandeelhouder van vastgoedonderneming Wildhage in 's-Gravenmoer (Noord-Brabant).

Wildhage is een vastgoedondernemer met wie Laurentius in Terneuzen een winkelcentrum met appartementencomplex ontwikkelt. Bij het bedrijf was donderdag niemand beschikbaar voor commentaar.

Het onderzoek onder leiding van het functioneel parket begon eind vorig jaar naar aanleiding van signalen die waren ontvangen bij het Meldpunt Integriteit Woningcorporaties (MIW).

www.telegraaf.nl/binnenland/12205189/...
haas
0
@ Roemer,
ik ben steeds verbaasd over dit soort fraudes.

Oplossing.......
Als er transacties worden gedaan met bijv som boven bepaald bedrag, desnoods vanaf 1 miljoen...........ter fiattering voorleggen door de directeur aan 2 leden van de raad van toezicht/commissarissen.

Lost wss niet alles op mss...........
voda
0
Ex-topmedewerker Lloyds verdacht van fraude

LONDEN (AFN) - De voormalige chef beveiliging van de Britse bank Lloyds wordt in staat van beschuldiging gesteld voor het frauderen van omgerekend 3,1 miljoen euro. Dat maakte het Britse Openbaar Ministerie vrijdag bekend.

Jessica Harper zou tussen september 2008 en december 2011 valse facturen hebben ingediend. Volgens de openbare aanklager heeft zij daarbij misbruik gemaakt van haar positie. De Britse krant The Telegraph meldt dat hierbij geen klanten zijn gedupeerd.

Harper moet op 31 mei voor de rechter in Londen verschijnen.
[verwijderd]
0
quote:

haas schreef op 24 mei 2012 23:01:

@ Roemer,
ik ben steeds verbaasd over dit soort fraudes.

Verbazen?
Dan moet je denken wat we weten en zien is het topje van de ijsberg, misschien 1 of 5% van alle fraude.
Ach geen probleem we verhogen gewoon de belastingen.

voda
0
quote:

E.Roemer MP schreef op 25 mei 2012 17:36:

[...]

Verbazen?
Dan moet je denken wat we weten en zien is het topje van de ijsberg, misschien 1 of 5% van alle fraude.
Ach geen probleem we verhogen gewoon de belastingen.

En vergeet het verlagen van de belastingschijven niet!
Nog meer inkomsten belasting betalen! De honden....
wooky
2
Ik weet niet of het mag maar ik zou in deze rubriek, frauduleuze bedrijven, ook de aandacht willen vragen voor een Nederlandse site namelijk USmarkets van dhr, G boscart. Deze site presteert het om in enkele maanden tijd bijna het gehele vermogen van beleggers te laten verdwijnen. Ik ben zelf abonnee geweest en heb een aanzienlijk verlies geleden terwijl op de site gesproken wordt van een goed moneymanagement. Hoe het dan mogelijk is om in een paar maanden bijna de gehele inleg te verspelen is mij een raadsel. Ik heb inmiddels een klacht ingediend bij de AFM maar ik krijg de indruk dat men er niet veel mee doet. Misschien kunnen anderen ook een klacht indienen, www.afm.nl/nl/consumenten/contact.aspx
zodat er tegen deze fraude kan worden opgetreden.
[verwijderd]
2
Ha! Gepakt. Niet genoeg, maar toch....
Zou die nu een toontje lager zingen?

fd.nl/ondernemen/699406-1205/harry-me...

Televisiemakelaar Harry Mens en zijn bv zijn met het Openbaar Ministerie (OM) een transactie overeengekomen van €100.000 boete voor het opmaken van een valse factuur.
Het bedrijf van Mens betaalt daarnaast een vergoeding van 650.000 euro aan de gedupeerde die de valse factuur heeft betaald. Dit meldt het in fraudebestrijding gespecialiseerde Functioneel Parket van het OM dinsdag in een persbericht. Afgelopen zaterdag maakte Mens in de Telegraaf al melding van deze schikking, maar daar was bij de autoriteiten toen geen bevestiging van te krijgen.
Op de valse factuur van Mens staat volgens het OM dat er anderhalf miljoen gulden aan Mens Makelaardij moet worden betaald als courtage voor de begeleiding en de verkoop van het vastgoedproject ‘Solaris’ in 2000 in Capelle aan den IJssel. De factuur is betaald uit de tegoeden van Bouwfonds. Uit onderzoek is gebleken dat de betreffende werkzaamheden niet zijn verricht, dus dat de factuur vals is.
haas
0
mss iets voor fraude onderzoek door Curator ?

onderstaande firma heeft enkele jaren geleden ook al Drentse boeren voor 60 miljoen(pensioengeld) bij de poot gehad met HofvanSaksen bungalowpark...........

do 31 mei 2012, 14:00 | 3 reacties
Huizenbezitters in de problemen

HOUTEN - Honderden huizenbeziiters komen in de problemen door de financiële crisis bij projectontwikkelaar Phanos in Houten.

voda
0
Topman Italiaanse bank vervolgd voor fraude

Gepubliceerd op 5 jun 2012 om 11:36 | Views: 660

ROME (AFN) - Topman Allessandro Profumo van ’s werelds oudste kredietverschaffer, het Italiaanse Banca Monti dei Paschi di Siena, wordt vervolgd voor belastingfraude. Dat meldden functionarissen dinsdag.

De zaak heeft betrekking op de periode dat Profumo nog topman was van een andere bank, UniCredito. Profumo en 19 anderen zouden in totaal 245 miljoen euro belastinggeld hebben ontdoken door een ingewikkelde financiële truc waarbij rente in fiscaal aftrekbaar dividend werd omgezet.

De rechtszaak begint op 1 oktober. Profumo liet in een reactie weten dat hij de rechtszaak met vertrouwen tegemoet ziet, zijn onschuld zal aantonen en de geleden reputatieschade zal wegpoetsen.

Profumo was van 1997 tot 2010 de topman van UniCredito. In die periode bouwde hij de bank uit tot een grote internationale speler door een aantal overnames, vooral in Oost-Europa. Hij moest aftreden na een conflict met de raad van bestuur.
voda
0
Mmmm, fraude zaakje?

'Nasdaq compenseert Facebook-gedupeerden'

Gepubliceerd op 5 jun 2012 om 22:58 | Views: 127

NEW YORK (AFN) - Beursbedrijf Nasdaq verwacht woensdag de beurswaakhond SEC in te lichten over hoe het beleggers gaat compenseren voor de verliezen die zij hebben geleden door de problemen rond de beursgang van Facebook op 18 mei. Dat berichtte de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal dinsdag op gezag van ingewijden.

De handelssystemen van Nasdaq bleken op de dag van de beursgang van Facebook de grote stroom aan orders niet aan te kunnen. Daardoor konden veel beleggers niet geen aandelen kopen tegen de gewenste prijs. Doordat het aandeel na de beursgang snel in waarde daalde, moesten veel beleggers achteraf veel meer betalen dan de geleverde aandelen op dat moment waard waren.

De totale schade wordt volgens The Wall Street Journal geschat op meer dan 100 miljoen dollar.
voda
0
Bouwer Ballast Nedam opnieuw verdacht

Gepubliceerd op 7 jun 2012 om 07:57 | Views: 711

NIEUWEGEIN (AFN) - Bouwbedrijf Ballast Nedam wordt opnieuw verdacht van gesjoemel. Het Openbaar Ministerie en de FIOD onderzoeken verdenkingen dat het bedrijf steekpenningen heeft betaald. In 2003 kreeg Ballast Nedam al een boete van de kartelwaakhond NMa in het kader van de Bouwfraudeaffaire.

Ballast Nedam maakte donderdag zelf bekend dat het onderwerp is van een strafrechtelijk onderzoek naar ,,betalingen aan buitenlandse agenten in de periode 1996-2004''. Over de omvang van de fraude en eventuele voorzieningen daarvoor is niets naar buiten gebracht. Het OM wilde daar evenmin iets over kwijt.

Het bedrijf liet in januari vorig jaar al weten dat het in verband met deze zaak op verzoek van de Belastingdienst een intern onderzoek was begonnen. Ballast Nedam heeft zijn volledige medewerking aan het onderzoek toegezegd.

Aangifte

In januari 2011 gaf Ballast Nedam aan dat het onderzoek de periode 1998 tot en met 2001 betrof. Een woordvoerster van het bedrijf wilde echter niet inhoudelijk reageren op het verschil met de donderdag genoemde onderzoeksperiode.

Ook stelde het bouwbedrijf vorig jaar de mogelijkheid te onderzoeken om aangifte te doen. Daarop wilde de zegsvrouw evenmin inhoudelijk reageren. Hoe lang het onderzoek gaat duren ,,is aan het OM'', aldus de woordvoerster.

De boete voor Ballast Nedam in de Bouwfraudeaffaire werd vorige maand voor de tweede keer verlaagd. Het bedrijf moet nu 1,5 miljoen euro betalen voor mededingingsovertredingen in de periode 1998-2001. De oorspronkelijke boete van 14,5 miljoen euro was eerder al verlaagd tot 7,9 miljoen euro.
[verwijderd]
0

Van de een op de andere dag 40 mensen brodeloos, voor tonnen leveranciers benadeeld, bank en belastingschuld.

SNEEK - Directeur Jan Hofing van de failliete metaalonderneming Metalfinish in Sneek heeft zeker drie jaar lang maandelijks bedragen ‘geleend' van het bedrijf, terwijl hij ze niet kon terugbetalen.

Tegenover de curator heeft hij toegegeven dat hij zo €450.000 onttrokken heeft. Ondertussen leed het bedrijf verlies. ,,Onverantwoord'', oordeelt curator Robert Verdonk. Hij zal vrijdag de 44 werknemers inlichten.

Donderdag op LC Economie meer details

www.lc.nl/friesland/ecoregio/article1...

Ik googelde wat met "directeur ontrekt geld" wat je dan te zien krijgt, nationaal graaispel, goed gespeeld nog legaal ook, een grote dievenbende niemand houdt ze tegen.

voda
0
Aardig idee op 6 oktober 2007 Jo Jo!
Draadje blijft lopen, totdat ik stop met posten! :-(

(tenzij jij er ook nog bent natuurlijk), wat er eerder komt?) :-)
voda
0
Lagere boetes voor bouwers en hoveniers

Gepubliceerd op 8 jun 2012 om 14:49 | Views: 268

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft eerder opgelegde boetes aan zeven bouwbedrijven en hoveniers verlaagd. Dat heeft de kartelwaakhond vrijdag bekendgemaakt.

Het gaat om boetes aan drie bouwers wegens een aanbestedingskartel bij grote infrastructurele projecten in de regio Haarlemmermeer/Schiphol. Daarnaast gaat het om vier hoveniers die deel uitmaakten van een kartel dat afspraken maakte over vijf aanbestedingen voor openbaar groen door de gemeente Maastricht.

De NMa verlaagt de boetes naar aanleiding van twee tussenuitspraken van het College van Beroep voor het bedrijfsleven. De hogerberoepsinstantie vindt de boetes te hoog in vergelijking met eerdere boetes voor vergelijkbare kartels.

De hoogste boete, voor bouwbedrijf Vermeer Infrastructuur, werd verlaagd tot 1,9 miljoen euro. Ballast Nedam kondigde in mei al aan dat de boete was verlaagd tot 1,5 miljoen euro.
voda
0
Nieuwe rechtszaak tegen Fortis

Gepubliceerd op 8 jun 2012 om 13:05 | Views: 2.868

BRUSSEL (AFN) - De Belgische belangenbehartiger van beleggers Deminor sleept het voormalige Fortis Bank en de Amerikaanse bank Merrill Lynch voor de rechter voor hun rol bij de overname door Fortis van ABNAmro in 2007. Beide banken hebben misleidende informatie verstrekt bij de aandelenemissie waarmee Fortis het geld voor de overname ophaalde, zo stelde Deminor vrijdag.

Deminor verwijst naar verschillende onderzoeken waarin is vastgesteld dat de banken beleggers hebben misleid door ze in de aanloop naar de emissie geen informatie te geven over de investeringen van Fortis in dubieuze Amerikaanse hypotheken. Dergelijke beleggingen leiden in 2008 tot de escalatie van de kredietcrisis, maar zorgden ook in 2007 al voor grote onrust in de financiële wereld.

Fortis had op het moment van de emissie 8,6 miljard euro belegd in de zogeheten subprime hypotheken. Volgens Deminor hebben Fortis en Merrill Lynch die informatie verzwegen omdat ze er allebei belang bij hadden om de overname van ABN Amro te laten slagen.

Deminor stelt Merrill Lynch en Fortis Bank hoofdelijk aansprakelijk voor de verliezen die zijn geleden door de misleidende informatie. De organisatie vertegenwoordigt ongeveer 4900 particuliere beleggers en meer dan 450 institutionele investeerders.
voda
0
PVV'er die 'betrokken was bij miljoenenfraude' stapt op

Het Utrechtse PVV-Statenlid Jos van Hal Scheffer heeft zijn functie neergelegd. Aanleiding is zijn vermeende betrokkenheid bij de zaak rond de van miljoenenfraude verdachte vastgoedadvocaat Monique van H. (52) uit Den Haag. De advocate werd maandag opgepakt.

De PVV in Utrecht meldt vandaag dat Jos van Hal Scheffer zijn ontslag heeft ingediend vanwege 'privéomstandigheden'. Hij wordt vervangen door Wim Ubaghs, meldt de partij op haar website. Ubaghs is sinds 2011 verbonden aan de PVV-Statenfractie in Utrecht.

Volgens de PVV heeft Van Hal Scheffer maandag meteen aangegeven dat hij de privéomstandigheden niet kan combineren met zijn Statenlidmaatschap. Donderdag diende hij officieel zijn ontslag in.

Van Hal is getrouwd met de verdachte advocate en zou ook werkzaam zijn op het advocatenkantoor van zijn vrouw. De echtgenote van Van Hal Scheffer wordt ervan verdacht woningbouwcorporaties te hebben opgelicht door uitspraken en brieven van het rechtscollege Raad van State te vervalsen. Volgens insiders is er afgelopen tijd zo'n drie miljoen euro verdwenen van depotrekeningen van het advocatenkantoor.

Tegen de advocate, die kantoor hield in Den Haag, liep al een aantal maanden een tuchtrechtelijk onderzoek. De deken van de Orde van Advocaten in de regio Den Haag stapte uiteindelijk met zijn informatie naar het Openbaar Ministerie (OM).

Het OM wil niet ingaan op de verdenking tegen de advocate. Er loopt momenteel zowel een tuchtrechtelijk als een strafrechtelijk onderzoek. De tuchtrechter doet binnenkort uitspraak in de zaak. De advocate blijft de komende 2 weken vastzitten.

Van Hal Scheffer zelf is vooralsnog geen verdachte in de fraudezaak.

www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/articl...
2.220 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... 107 108 109 110 111 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 887,44 +8,73 +0,99% 03 mei
AMX 923,60 +4,26 +0,46% 03 mei
ASCX 1.173,13 +0,71 +0,06% 03 mei
BEL 20 3.913,37 +20,17 +0,52% 03 mei
Germany40^ 18.017,10 +120,60 +0,67% 03 mei
US30^ 38.691,83 0,00 0,00% 03 mei
US500^ 5.127,53 0,00 0,00% 03 mei
Nasd100^ 17.893,96 0,00 0,00% 03 mei
Japan225^ 38.326,05 0,00 0,00% 03 mei
WTI 78,11 0,00 0,00% 03 mei
Brent 82,85 0,00 0,00% 03 mei
EUR/USD 1,0762 +0,0037 +0,34% 03 mei
BTC/USD 63.741,62 +4.601,92 +7,78% 17:10
Gold spot 2.301,75 0,00 0,00% 03 mei
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
BESI 125,350 +4,950 +4,11% 03 mei
UMG 28,920 +1,010 +3,62% 03 mei
ASML 835,900 +24,500 +3,02% 03 mei
Dalers Laatst +/- % tijd
SHELL PLC 33,475 -0,275 -0,81% 03 mei
KPN 3,356 -0,017 -0,50% 03 mei
ASR Nederland 46,490 -0,170 -0,36% 03 mei

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront