Ablynx « Terug naar discussie overzicht

Ablynx

3.291 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... 161 162 163 164 165 » | Laatste
pensionado
0
Beetje vreemd verhaal, maar toch:
zorgverzekeringenwebblog.nl/umc-ziekt...

november 30, 2013
Ablynx kondigt vandaag aan dat zij na de 31 ste jaarlijkse JP Morgan zorgverzekering 2014 conferentie in San Francisco, Nederland op donderdag, 10 ste januari 2014 om 12:00 p presenteren. m. PST ( 21:00 p. M. CET ) vergoeding kraamzorg. De presentatie, gevolgd door een QA, zal worden geleid door Dr Edwin Moses, Gedelegeerd Bestuurder en Voorzitter van Ablynx.
pensionado
0
K. Wiebes
0
quote:

hoebeet schreef op 30 november 2013 14:09:

[...]

Ik ben er dan tóch weer niet helemáál uit.

Is de laatste transactie gelijk aan de drempeloverschrijding of laat de wet ruimte om het meldingstijdstip middels 'n aantal deeltrans-
acties naar voren te schuiven?

Maar hóe willen ze dát controleren?

En dan hebben we nog dat oppervlakkige persbericht over "sommige" werknemers. Ze hadden immers 'n sterk signaal aan de markt kunnen geven door duidelijk te stellen dat Eddy wél warrants heeft uitgeoefend maar niét heeft verkocht. Verder nog die tweede presentation binnen twee weken
en de flinke koersopstoot op vrijdag de 22.

Ik heb vanochtend 'n mailtje gestuurd aan de FSMA met de vraag, hóe e.e.a. te interpreteren is.
"Antwoord": Het is niét te controleren; maar binnen werkdagen ná de drempeloverschrijding zou er moeten worden gemeld.
MDJ06
1
Inside Beleggen, 3/12/2013, artikel met als samenvatting:

Nu de investeerders van het eerste uur
zijn uitgestapt, kan de aandacht volledig
verschuiven naar de steeds
indrukwekkender ogende pijplijn.
Met een verwachte kaspositie van 170
miljoen EUR (3,5 EUR per aandeel)
tegen eind 2014 is een kapitaalver -
hoging niet aan de orde. We verwachten
dat de uitgebreide nieuwsflow
volgend jaar nieuwe investeerders zal
aantrekken. We houden het advies
voor de risicobewuste biotechbelegger,
meer nog dan tevoren, op ‘koopwaardig’
(rating 1C).
K. Wiebes
0
In mijn optiek mag je bij 'n bio rustig ermee rekening houden dat je zo
eens in de twee jaar 'n emissie van <10% voor je kiezen krijgt.

Volle kas of niet: het is "catch-as-catch-can" wat dat betreft.
Wanneer de koershoogte zich ervoor leent en er is voldoende belangstelling
zal er geld worden opgehaald.

Ook al kom je op weg naar de marktintro van 'n product diverse MSP's tegen; die weg is óók hobbelig en zoniet, dan is er altijd wel nog wat anders veelbelovends in de pijp dat wat extra financiële aandacht kan gebruiken.

K. Wiebes
0
quote:

hoebeet schreef op 29 november 2013 21:55:

....In ieder geval: beiden zijn flink gestegen; ik verwacht 'n terugval; en heb weer 'n lekkere portie cash om daar m'n voordeel mee te doen.
Ik had gehoopt op 'n procentje of vier, vanaf 7,42; maar dat valt dan tóch weer niet mee. En van dat billenknijpen of ze met leuk nieuws komen wordt 'n mens ook niet blijer.

Morgen nog even afwachten en dan terug erin; het wordt dan 2/4 Ablynx,
1/4 gereserveerd voor Gala, láág in de 14 en 1/4 cash.
pensionado
0
Toch blijf ik nog steeds de 7,20 als stevige bodem zien. Gisteren gesloten op 7,24 en vandaag geopend op 7,39. Daarna terug naar 7,18 en gesloten op 7,23. Zegge en schrijve dus 1 cent lager dan gisteren. Daar schrik ik echt niet van.

De AEX kende vandaag de 4e dag in rij met een daling. Op zich komt dat al niet vaak voor, maar vijf dagen op een rij is uitzonderlijk. Na het goede banenrapport uit de VS en het al ingeprijsd zijn van tapering zou het sentiment wel weer eens wat positiever kunnen worden.

Daarbij is nog wel van belang dat institutionele beleggers al vroeg in december zijn begonnen met hun posities te herschikken en de boeken voor dit jaar te sluiten, waarbij soms verkocht wordt en soms wordt aangekocht. Daarna zal de handel al snel dunner worden. Waarna dan vaak begin januari de koersen tijdelijk weer aan zouden kunnen trekken.

Al met al blijf ik optimistisch en handel ik nu niet. Waarbij in mijn PF Ablynx nu nog steeds ongeveer de helft is en de rest verdeeld zit in veel kleinere porties in zes andere fondsen, waaronder nog wat Pharming en Thrombo. Gala heb ik niet en daar stap ik voorlopig ook niet in. Eerst daar maar eens afwachten of er geen loze beloften meer worden gedaan.
pensionado
0
Wat nu gebeurt, de koers tot 7,08 teruggebracht, had ik zeker niet voorzien en nooit gedacht. Misschien gaat het later wel weer omhoog maar dit is toch wel een tegenvaller. Vast en zeker door een partij die voor het sluiten van de boeken, haar pakket Ablynx nog wil verlagen.

Voor vandaag zet ik mijn PC maar uit tot ca. 17:00 uur en ga ik wat leukere dingen doen...
K. Wiebes
0
Dat ging dan toch weer nét even anders dan ik in gedachten had, maar ik zit er wél weer in.
pensionado
0
PERSBERICHT: OPENBAARMAKING IN OVEREENSTEMMING MET ARTIKEL 14 VAN DE BELGISCHE WET VAN 2 MEI 2007 BETREFFENDE DE OPENBAARMAKING VAN BELANGRIJKE DEELNEMINGEN (DE "TRANSPARANTIEWET")

05-12-2013 18:00:00

GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE

GENT, België, 5 december 2013 - Ablynx [Euronext Brussels: ABLX]
maakte vandaag bekend, in overeenstemming met artikel 14 van de
Belgische wet van 2 mei 2007 betreffende de openbaarmaking van
belangrijke deelnemingen in emittenten van wie aandelen zijn toegelaten
tot verhandeling op een gereglementeerde markt (de "Transparantiewet"),
dat zij een kennisgeving van deelneming heeft ontvangen van Perceptive
Advisors LLC (VS).

De bovengenoemde aandeelhouder heeft meegedeeld dat ze de drempel van 3%
hebben overschreven en dat ze nu 2.077.590 long-based Ablynx aandelen
bezitten, wat een totaal van 4,24% vertegenwoordigt van de huidige
48.992.646 uitstaande aandelen van Ablynx.

K. Wiebes
0
quote:

pensionado schreef op 5 december 2013 12:00:

...Voor vandaag zet ik mijn PC maar uit tot ca. 17:00 uur en ga ik wat leukere dingen doen...
Da's dan léuk inschakelen, toch?
pensionado
0
Dat is dus allemaal herschikken van de portefeuille. De een verkoopt en de ander koopt zich meer in. Met onvoorspelbare gevolgen voor de koers zonder dat er bij Ablynx iets nieuws te ontdekken valt.

Het lijkt er op dat de verkoper te laat is met dumpen. Als die eerder daarmee gestart was dan had die toch tegen nog iets hogere koersen kunnen verkopen. Ik vraag me wel af wat die verkoper 's avonds aan zijn partner vertelt. Iets van 'Ik heb vandaag lekker gedrukt' of zo?. Daar versta ik wat anders onder..

In ieder geval waait de winst nu door de bomen. Prettige Sinterklaasavond iedereen!

[verwijderd]
0
uit De Tijd:

Perceptive Advisors, het fonds met de grootste shortpositie in Thrombogenics, ziet toekomst in Ablynx. Het heeft een belang van 4,2 procent opgebouwd in het Gentse biotechbedrijf.

Dat blijkt uit een transparantiemelding. Amerikaanse investeerders weten Ablynx steeds beter te vinden. Vorige maand al bleek dat Biotech Value Fund, een gerenommeerd biotechfonds uit San Francisco, meer dan 5 procent van Ablynx in handen heeft.
In een recent gesprek liet Ablynx-topman Edwin Moses vallen dat naar schatting 15 procent van de aandelen bij Amerikanen zitten. De shift in de aandeelhoudersstructuur is het gevolg van de recente uitstap van Gimv en Sofinnova, twee durfkapitalisten die al bij de start van Ablynx betrokken waren.
Perceptive Advisors is geen onbekende in de Belgische biotechsector. Het bouwde het voorbije jaar een shortpositie van 4,84 procent op in Thrombogenics en maakte zich daarmee bijzonder onpopulair bij de bedrijfstop in Leuven. 'We praten niet meer met shorters. Dat is tijdverspilling', zei Patrik De Haes recent nog aan De Tijd.
'De markt is de markt, daar komen we zeker niet in tussenbeide. Maar het moet wel correct gebeuren. Maar dat is het probleem, shorters zijn niet geïnteresseerd in correcte informatie. In het begin zaten we met hen om de tafel, maar als zij onze informatie compleet negatief interpreteren, dan doen we niet meer mee.'
De man achter Perceptive Advisors is Joseph Edelman. Die heeft - in tegenstelling tot de meesten in de wereld waarin hij dagelijks werkt - geen medische of wetenschappelijke achtergrond. De psycholoog werkte in de jaren tachtig bij een kleine broker op Wall Street.
Daar maakte hij al snel naam en faam door de ondergang van Cambridge BioScience te voorspellen. Op een moment dat andere analisten laaiend enthousiast waren over de technologie om het aidsvirus te detecteren met een supersnelle test, geloofde hij dat het product niet aan de straatstenen verkocht kon worden. Edelman kreeg gelijk. Het bedrijf vroeg amper een jaar later het faillissement aan.
Na een omweg bij enkele beurs- huizen zette hij in 1999 zijn eigen fonds, Perceptive Advisors, op. Intussen beheert hij zo'n half miljard dollar. Sinds de oprichting scoorde zijn fonds bijna vijf keer beter dan de Nasdaq Biotech Index, al ging dat met ups en downs. De vijftiger speelt in zijn vrije tijd gitaar in een rock-'n- rollcoverband.
nmgn
0
quote:

Config85 schreef op 5 december 2013 19:23:

uit De Tijd:

Perceptive Advisors, het fonds met de grootste shortpositie in Thrombogenics, ziet toekomst in Ablynx. Het heeft een belang van 4,2 procent opgebouwd in het Gentse biotechbedrijf.

Dat blijkt uit een transparantiemelding. Amerikaanse investeerders weten Ablynx steeds beter te vinden. Vorige maand al bleek dat Biotech Value Fund, een gerenommeerd biotechfonds uit San Francisco, meer dan 5 procent van Ablynx in handen heeft.
In een recent gesprek liet Ablynx-topman Edwin Moses vallen dat naar schatting 15 procent van de aandelen bij Amerikanen zitten. De shift in de aandeelhoudersstructuur is het gevolg van de recente uitstap van Gimv en Sofinnova, twee durfkapitalisten die al bij de start van Ablynx betrokken waren.
Perceptive Advisors is geen onbekende in de Belgische biotechsector. Het bouwde het voorbije jaar een shortpositie van 4,84 procent op in Thrombogenics en maakte zich daarmee bijzonder onpopulair bij de bedrijfstop in Leuven. 'We praten niet meer met shorters. Dat is tijdverspilling', zei Patrik De Haes recent nog aan De Tijd.
'De markt is de markt, daar komen we zeker niet in tussenbeide. Maar het moet wel correct gebeuren. Maar dat is het probleem, shorters zijn niet geïnteresseerd in correcte informatie. In het begin zaten we met hen om de tafel, maar als zij onze informatie compleet negatief interpreteren, dan doen we niet meer mee.'
De man achter Perceptive Advisors is Joseph Edelman. Die heeft - in tegenstelling tot de meesten in de wereld waarin hij dagelijks werkt - geen medische of wetenschappelijke achtergrond. De psycholoog werkte in de jaren tachtig bij een kleine broker op Wall Street.
Daar maakte hij al snel naam en faam door de ondergang van Cambridge BioScience te voorspellen. Op een moment dat andere analisten laaiend enthousiast waren over de technologie om het aidsvirus te detecteren met een supersnelle test, geloofde hij dat het product niet aan de straatstenen verkocht kon worden. Edelman kreeg gelijk. Het bedrijf vroeg amper een jaar later het faillissement aan.
Na een omweg bij enkele beurs- huizen zette hij in 1999 zijn eigen fonds, Perceptive Advisors, op. Intussen beheert hij zo'n half miljard dollar. Sinds de oprichting scoorde zijn fonds bijna vijf keer beter dan de Nasdaq Biotech Index, al ging dat met ups en downs. De vijftiger speelt in zijn vrije tijd gitaar in een rock-'n- rollcoverband.
Kijk das lekker, als ze de koers hier net zo omhoog weten te krijgen als bij gala down, dan staan we zo op 13 euro. Mijn verkoop ordertje toch maar weer intrekken?
[verwijderd]
0
Kijk, dat is duidelijk. Je hebt er geen verstand van, je bent psycholoog, je speelt nepnummers in een coverband omdat jezelf niet creatief bent en je steelt van kleine beleggers in een shortersfonds omdat je een keer geluk hebt gehad met een voorspelling en toen dacht je opeens dat je er verstand van had en nu weet je dat Galapagos gaat mislukken en dan leg je al je geld in Ablynx omdat je weet dat die het wel gaan halen???
Sinterklaas bestaat nog nèt.
[verwijderd]
0
Het is toch bedroevend om te zien dat de koers zelfs daalt, nadat weer een long-positie is gemeld vanuit de VS. Zijn er soms lieden die verkopen, omdat ze denken dat die gasten een shortpositie hebben opgebouwd? De koers wordt geregisseerd en zal, als hij losgelaten wordt een mooie stijging laten zien. Ik ben daarvan overtuigd. De grote jongens zitten er niet voor niets in.....
3.291 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... 161 162 163 164 165 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 904,21 +4,61 +0,51% 18:05
AMX 937,95 -1,54 -0,16% 18:05
ASCX 1.193,73 +6,75 +0,57% 18:05
BEL 20 3.985,40 -30,27 -0,75% 18:05
Germany40^ 18.699,60 +201,22 +1,09% 19:43
US30^ 39.322,10 +271,10 +0,69% 19:43
US500^ 5.206,88 +20,14 +0,39% 19:43
Nasd100^ 18.121,50 +47,50 +0,26% 19:43
Japan225^ 38.403,50 -26,10 -0,07% 19:41
WTI 79,05 -0,12 -0,15% 19:43
Brent 83,57 -0,11 -0,13% 19:43
EUR/USD 1,0778 +0,0029 +0,27% 19:43
BTC/USD 62.049,06 +632,16 +1,03% 19:43
Gold spot 2.333,13 +24,10 +1,04% 19:43
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
BESI 130,950 +4,550 +3,60% 17:39
PROSUS 33,900 +0,825 +2,49% 17:35
Ahold Delhaize 29,460 +0,570 +1,97% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
DSM FIRMENICH AG 104,950 -2,400 -2,24% 17:36
UMG 28,860 -0,560 -1,90% 17:35
ASMI 609,800 -4,800 -0,78% 17:36

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront