Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Bear onder de bears : Maarten Verheyen

13 Posts
[verwijderd]
1
Dagelijks krijg ik veel kansen en onheil in de mailbox en dit is toch wel het meest sombere verhaal. De auteur heeft eerder gewaarschuwd voor de carrytrade. Als je dit verhaal leest zou je hem bijna geloven, maar take care !

Ik wilde het jullie niet onthouden, food for thought. Het is zijn visie en die klinkt logisch, maar wat logisch lijkt hoeft niet altijd zo uit te komen..

< quote>
Er is slechts één "markt" waar er ALTIJD een bull-market gaande is en je de mogelijkheid biedt om geld te verdienen ongeacht of de aandelenmarkten stijgen of dalen... ongeacht of de vastgoedprijzen oplopen of afnemen ... en ongeacht of de rente klimt of zakt.

Het klinkt een beetje als de hemel op aarde voor ervaren speculanten... en dat is het ook als je weet wat je doet.

Ik heb het hier natuurlijk over ... de valutamarkten!

Dagelijks worden er gigantische bedragen verhandeld. Het volume stijgt op sommige momenten tot $3,000 miljard ... evenveel dan alle aandelenmarkten SAMEN!

Ik begrijp wel waarom deze markt zo populair werd. Het is namelijk de énige markt ter wereld waar er ALTIJD een bull-market gaande is. Kijk, wanneer de Amerikaanse dollar in waarde daalt, STIJGT de euro. Een daling van de éne munt, resulteert per definitie in de stijging van een andere munt.

... De Grootste Opportuniteit Sinds De Val van Het BRITSE POND!

De Amerikaanse dollar is in vrije val, net zoals ik voorspelde. Recent zagen we een nieuw 25-jarig dieptepunt ten opzichte van het Britse Pond…. een all-time low ten opzichte van de euro … en zelfs meerjarige bodems ten opzichte van de zwakkere derdewereld munten zoals de Thaise Baht en de Philipijnse Peso.

Ik zou je graag vertellen dat het ergste achter ons ligt, maar helaas is dit niet meer dan het begin. De factoren die zorgde voor een absolute rammeling van de “sterke” dollar in de afgelopen jaren, zijn vandaag actueler dan ooit. Ik vertel je zo meteen waarom de dollar niet anders dan verder in waarde kan dalen.

Maar het goede nieuws is dat je niet aan de zijlijn hoeft toe te kijken hoe de dollar dieptepunt na dieptepunt opzoekt. De onvermijdelijke val van de dollar, biedt valutaspeculanten één van de grootste opportuniteiten van de afgelopen 20 jaar.

Een bescheiden investering van enkele duizenden euro’s kan makkelijk uitgroeien tot een kapitaal van 50.000 euro …. 70.000 euro of zelfs 100.000 euro indien de dollar verder naar beneden tuimelt.

Onmogelijk denk je?

Wel, de laatste keer dat de valutamarkten speculanten dergelijke winstperspectieven boden, was in 1992. De Britse Centrale Bank probeerde het Britse Pond de Europese Muntunie binnen te loodsen. Maar enkele “slimme” speculanten wisten hoe overgewaardeerd deze munt werkelijk was.

Eén van hen, een onbekende immigrant uit Hongarije, rook zijn kans. Hij besloot om het Britse Pond te shorten. De Britse Centrale Bank probeerde het tijd nog te keren met enkele renteverhogingen maar ééns de overwaardering van het Pond voor iedereen duidelijk was, was er geen houden meer aan.

Het Pond ging in vrije val en de Britten moesten de strijd vroegtijdig opgeven en lijdzaam toezien hoe hun munt een zelden vertoonde oplawaai kreeg.

En onze trader uit Hongarije? Hij werd in één klap wereldberoemd. Zijn naam is George Soros en de val van het Britse Pond leverde hem $1 miljard winst op … IN MINDER DAN 24 UUR!

Het is uiteraard weinig waarschijnlijk dat particulieren, net zoals George Soros, miljarden dollars winst realiseren met het handelen in valuta. Maar ik kan je wel garanderen dat iedereen – binnen een zeer korte periode – een klein fortuin kan verdienen met de komende inéénstorting van dollar.

Waarom de dollar alleen maar verder in waarde kan dalen...

Reden #1: Amerika dieper en dieper in de schulden

Er is geen andere manier om het te zeggen. Iemand die maand na maand meer geld uitgeeft dan er binnen komt, kent een totaal gebrek aan financiële discipline en is goed op weg richting bankroet.

Wel, de Amerikaanse overheid geeft sneller geld uit dan een tiener die pas de Lotto won. Sinds 1999 is het handelstekort geëxplodeerd tot een duizelingwekkende $763 miljard.

Met andere woorden: de Amerikanen geven DAGELIJKS $2 miljard MEER uit dan ze verdienen! De totale schulden zijn inmiddels opgelopen tot $9,000 miljard, voornamelijk in handen van buitenlandse beleggers.

Maar hoe lang blijven deze investeerders rustig toekijken hoe het geld dat ze uitlenen aan de VS wordt terugbetaald in dollars die steeds minder waard zijn? Hoe lang zijn zij bereid om geld te lenen aan een land dat zich dieper en dieper in de schulden steekt? En hoe lang aanvaarden zij een minimale rentevergoeding op deze zogenaamde "veilige" belegging?

Buitenlandse investeerders, die de VS dagelijks voorzien van de nodige centen om de koopdrift in stand te houden, worden nerveus. Een aantal van de grootste schuldeisers van de VS, waaronder China, willen het "spel" niet langer meespelen en kiezen langzaamaan eieren voor hun geld en dumpen dollars ten voordele van andere valuta (...of goud).

Reden #2: De Amerikaanse consument is FAILLIET

De motor van de Amerikaanse economie sputtert als nooit voorheen. De Amerikaanse consument, die sinds 2003 het economische herstel gestalte gaf, heeft het moeilijk sinds de vastgoedmarkt als een pudding in mekaar zakte.

In de afgelopen jaren leek er geen einde te komen aan de koopwoede van de gemiddelde Amerikaan. Een nieuwe en dure wagen, luxevakanties, de laatste nieuwe snufjes, ... het kon allemaal niet op.

En waarom niet? De stijgende woningprijzen gaven hen de kans om een extra hypotheek te nemen waardoor ze plots weer zwommen in het geld.

Maar nu de vastgoedmarkt tot stilstand is gekomen, is het opééns niet meer mogelijk om extra centen te laten voor consumptie. Sterker nog, heel wat leningen werden afgesloten met variabele rentevoeten waardoor de maandelijkse aflossingen een steeds grotere hap nemen uit het huishoudbudget nu de interestvoeten stijgende zijn.

Inmiddels zijn 2 miljoen Amerikanen niet meer in staat om hun woning af te lossen. Een rampscenario voor de financiële sector die nu aankijkt tegen miljarden dollars aan "twijfelachtige" kredieten.

Maar er is meer...

De komende inéénstorting van de Amerikaanse dollar, is echter maar één van de talrijke mogelijkheden die de valuta- en grondstoffenmarkten beleggers momenteel bieden. Dagelijks analyseren we deze markten, op zoek naar interessante trades die we aan onze leden kunnen doorspelen.

Ik moet je waarschijnlijk niet meer vertellen dat de prijzen van grondstoffen al jaren aan het stijgen zijn. Indien je regelmatig tankt, pas een huis gebouwd hebt of juwelen kocht voor je vrouw, weet je precies waar ik het over heb.

Mocht het je toch ontgaan zijn, in de afgelopen 3 jaar:

• Steeg de koperprijs met 257%
• Werd ruwe olie 139% duurder
• Is de prijs van koffie met 97% opgelopen
• Nam de suikerprijs met 84% toe
• Spurtte de zilverprijs 158% hoger
• …

En dat is nog maar het begin!

We hebben namelijk de onderliggende factoren van deze explosieve koersontwikkelingen grondig bestudeerd en kunnen alleen maar vaststellen dat grondstoffen niet anders kunnen dan stijgen.

Eerst en vooral is er de alsmaar toenemende vraag uit groeilanden zoals China en India. De Westerse wereld, waar amper 20% van de wereldbevolking woont, consumeert vandaag 80% van de wereldwijde grondstoffen.

Maar opkomende markten z
[verwijderd]
1
(vervolg)

Eerst en vooral is er de alsmaar toenemende vraag uit groeilanden zoals China en India. De Westerse wereld, waar amper 20% van de wereldbevolking woont, consumeert vandaag 80% van de wereldwijde grondstoffen.

Maar opkomende markten zoals China maken deze achterstand snel goed. Het land heeft al jarenlang de snelst groeiende economie ter wereld en daar komt niet meteen een einde aan. In het afgelopen jaar bedroeg de economische groei 10,7%, het snelste groeiritme sinds 1995! De groei lag voor het vierde jaar op rij hoger dan 10%.

De Chinese economie is Duitsland qua grootte al gepasseerd en is nu de derde grootste ter wereld. Enkel Japan en de VS zijn vandaag nog groter maar het is alleen maar een kwestie van tijd vooraleer China de koppositie definitief overneemt.

Beleggers weten het misschien nog niet, maar je vindt nergens meer GSM’s en internetverbindingen dan in China.

Olie naar $150 per vat?
Ik denk dat niet dat we je hoeven te vertellen dat China een absolute slokop is van grondstoffen om de economische groei te ondersteunen. Het land consumeert meer staal en koper dan éénder welk land ter wereld en moet enkel de VS nog laten voorgaan als grootste olieconsument.

China consumeert vandaag amper 1 barrel olie per capita voor iedere 20 barrels die de VS verbruikt. Of de 17 barrels die andere Aziatische landen zoals Japan en Zuid-Korea nodig hebben.

Naarmate het land zich verder ontwikkelt, zal de olieconsumptie opschuiven in de richting van andere ontwikkelde landen.

Kan je je al voorstellen wat het betekent voor de olieprijzen wanneer er evenveel auto’s rondrijden in China dan in de rest van de wereld? Vandaag rijden er amper 16 auto’s rond per 1000 inwoners. In de VS ligt dit cijfer op 774!

Of wat het betekent voor de prijzen van andere grondstoffen wanneer opkomende landen de consumptie van allerhande producten zien toenemen?

Grondstoffen kunnen alleen maar stijgen...

Neem bijvoorbeeld de 1,3 miljard Chinese monden die dagelijks gevoed moeten worden. De consumptie van vlees ligt er nog een stuk lager dan in Aziatische landen maar wanneer het gemiddelde inkomen verder toeneemt, zullen ook de Chinezen vaker vlees op hun bord willen.

Wie kan er zich een veestapel voorstellen die dagelijks 1,3 miljard inwoners van vlees moet voorzien? En deze dieren moeten natuurlijk ook op hun beurt gevoed worden. Weet je wat dit betekent voor de prijzen van graan, maïs en tarwe? Juist ja, de koersen zullen exploderen!

Er is geen betere en éénvoudigere manier om rijk te worden met de verschroeiende groei van opkomende markten, dan te investeren in grondstoffen. Waarom zou je onnodige risico’s nemen met aandelen uit groeilanden wanneer je ook op een relatief veilige manier je graantje kan meepikken van de Aziatische boom?

Denk er maar eens over na, China heeft een nagenoeg onbeperkte hoeveelheid goedkope arbeidskrachten en miljarden dollars aan buitenlandse investeerders … maar beschikt niet over voldoende natuurlijke grondstoffen om de groei te ondersteunen.

Het land koopt vloeibaar gas in Indonesië en Australië, rubber en palmolie in Maleisië … staal in Zuid-Oost Azië, …

En alhoewel China een grote producent is van steenkool en staal, is het niet voldoende om in de stijgende behoeften te voldoen. Men consumeerde vorig jaar maar liefst 36% van de totale staalproductie, 30% van de wereldwijde steenkoolproductie en 55% van alle cement!

China betaalt een alsmaar stijgende prijs voor deze grondstoffen. Ze hebben geen andere keuze! Om het Chinese groeiwonder in leven te houden, kan China niet anders dan steeds hogere prijzen te betalen voor de te importeren grondstoffen. Of men het nu graag heeft of niet, men heeft nood aan grondstoffen om het land verder uit te bouwen.

De wereldbevolking blijft groeien ...
en het aanbod grondstoffen neemt af
Maar dat is nog niet alles. Het zijn niet alleen groeilanden zoals China, India, Brazilië, Rusland, … die meer en meer grondstoffen naar zich toetrekken.

Ook Westerse landen consumeren altijd maar meer. De bevolkingsaangroei is bijna niet meer te stoppen. Van 1 miljard mensen in 1850 … naar 1,5 miljard in 1880 … 2 miljard in 1925 … 4 miljard in 1975 … 6 miljard vandaag … naar 9 miljard in 2025!

En alhoewel de wereldbevolking jaar na jaar toeneemt, blijft het aantal beschikbare grondstoffen in het beste geval constant. Neem nu olie. Het is al dertig jaar geleden dat er nog een omvangrijk olieveld van meer dan 1 miljard vaten werd ontdekt.

De meeste olielanden zijn reeds over hun productiepiek heen. Productie in de VS piekte in de jaren zeventig, en begon vervolgens te dalen. Productie in de Noordzee piekte eind jaren negentig en enkele vooraanstaande olie-analisten zijn het erover ééns dat ook Saudi-Arabië, de grootste olieproducent ter wereld, maar enkele jaren meer verwijderd is van piekproductie.

En het is niet alleen olie die last heeft van een dalend aanbod. Ook andere grondstoffen zijn in dit bedje ziek. De goudproductie kende bijvoorbeeld de grootste daling van de afgelopen 40 jaar.

En zelfs indien men vandaag een grote goudontdekking zou doen, dan duurt het nog minimaal 7 tot 10 jaar vooraleer dit goud effectief wordt bovengehaald. Er moet dus niet meteen gevreesd worden voor een stijgend aanbod. Integendeel.

Er wordt vandaag heel wat geld uitgegeven aan exploratie naar nieuwe grondstoffen maar er is niemand die garandeert dat deze investeringen tot concrete resultaten leiden. Dergelijke ontdekkingen worden alleen maar moeilijker.

GOUD NAAR $2000
Dezelfde factoren die begin jaren tachtig het goud van $35 naar $800 brachten, zijn ook vandaag aan het werk. De $800 die beleggers indertijd betaalden, zou trouwens in prijzen van vandaag een prijs van meer dan $2000 betekenen. Goud heeft dus nog een lange weg af te leggen vooraleer we nieuwe highs zien.

De vraag is niet OF goud een nieuwe high zal neerze
[verwijderd]
0
(verder)
De vraag is niet OF goud een nieuwe high zal neerzetten, maar WANNEER. De hoeveelheid geld in omloop nam dramatisch toe in de afgelopen 40 jaar. Sinds 1998 alleen zijn er 67% meer dollars in omloop.

Er zijn dan misschien wel meer dollars in omloop maar de hoeveelheid goud bleef onveranderd. Vroeg of laat moet de stijgende geldhoeveelheid resulteren in flink hogere goudprijzen.

En de problemen zijn nog erger. De Verenigde Staten pakt uit met nooit eerder geziene handels- en begrotingstekorten. Tekorten die vandaag gefinancierd worden door buitenlandse investeerders die dagelijks $2 miljard ontlenen aan de VS.

IEDER DAG OPNIEUW!

Maar hoelang zal het duren vooraleer deze investeerders nerveus worden en hun dollars dumpen? De grootste financier van Amerika, de Chinese centrale bank, gaf recent al aan dat het de buitenlandse deviezenreserves wil “diversifiëren”. Concreet denkt men erover om dollars te dumpen … en goud te kopen.

En China is niet de enige centrale bank die de goudreserves wil opdrijven. Heel wat andere landen staan in de rij om de kluizen vol te steken met goudstaven.

Maar het zijn niet alleen beleggers en centrale banken die hun goudaankopen willen verhogen. De stijgende lonen in China en India zorgen ervoor dat een groeiende middenklasse van honderden miljoenen mensen straks voldoende koopkracht heeft om nu en dan wat juwelen te kopen.

Ok, het moet nu voor iedereen duidelijk zijn dat de vraag naar goud de komende jaren verder zal toenemen. En waarschijnlijk sneller dan ooit voorheen.

Maar hoe zit het met de aanbodzijde?

In het afgelopen jaar werd 2494 ton goud gemijnd terwijl juweliers alleen al 2736 ton verbruikten voor de productie van sieraden. Tel daarbij nog eens het goud dat gebruikt wordt in PC’s, GSM’s, satellieten, … en je zit met zware tekorten die niet meteen opgevangen kunnen worden door een stijgende productie.

Voor zover dat al mogelijk mocht zijn. De grotere goudmijnen halen jaarlijks minder en minder goud naar boven. De rijke ertslagen zijn verdwenen waardoor de productiekost van goud omhoog schiet.

Het laaghangend fruit behoort definitief tot het verleden en het goud dat nog in de grond zit, wordt behoorlijk zeldzaam.

Een exploderende vraag … en dalend aanbod. Je hoeft geen economie gestudeerd te hebben om te begrijpen dat dit alleen maar kan leiden tot stijgende prijzen.

"We staan aan het begin van de grootste
bull-market van de afgelopen 100 jaar!"
De boom in grondstoffen is nog maar pas begonnen en analisten verwachten dat deze trend nog jaaaaaaren aanhoudt. De stijgende vraag uit Azië kan niet anders dan de prijzen verder de hoogte injagen. We hebben het hier over de grootste stierenmarkt sinds de internetgekte van de jaren negentig.

Maar je moet mij natuurlijk niet geloven. Je kan er ook voor kiezen om deze opportuniteit volledig aan je voorbij te laten gaan. Grondstoffen zijn tenslotte al 20 jaar nagenoeg “dood kapitaal”.

Wie al wat langer belegt, herinnert zich misschien nog de grondstoffenboom van de jaren zeventig? Olie werd indertijd 15 keer duurder, suiker steeg met 1290% op enkele jaren tijd en het goud ging MAAL TWINTIG.

Zo ziet een bull market in grondstoffen eruit. Explosieve koersstijgingen en duizelingwekkende rendementen.

En ook deze keer mogen beleggers zich opwarmen aan nooit eerder vertoonde koersbewegingen. Het is overigens geen toeval dat superbeleggers zoals Mark Faber, Jim Rogers … en zelfs Warren Buffett grote delen van hun vermogen investeerden in stijgende grondstofprijzen.

Kijk, indien iemand je in 1982 het advies zou gegeven hebben om te beleggen in aandelen, had je dan geluisterd? Waarschijnlijk niet. In 1982 noteerde de Dow Jones immers 20% lager dan het slot in 1966. Beleggers verdienden 20 jaar lang niets aan hun aandelenposities.

Business Week pakte uit met de spraakmakende cover “Aandelen zijn dood”, er was letterlijk geen belegger meer te vinden die een goed woord over had voor aandelen. Net zoals vandaag nagenoeg niemand zich waagt aan beleggingen in grondstoffen.



Particuliere belegger krijgt eindelijk toegang
tot de grondstoffen- en valutamarkten
De grondstoffenmarkten waren tot voor kort enkel het speelterrein van de hedge funds en de banken. Particuliere beleggers hadden er weinig te zoeken. Wie voorheen in grondstoffen wilde investeren, kon dat enkel doen via futures. Wie deze instrumenten een beetje kent, weet dat de inzetten en risico's te hoog zijn voor particuliere beleggers.

Vandaar dat je ook regelmatig verhalen hoort van particuliere beleggers die massale verliezen leden met grondstoffen.

Maar dankzij ABN AMRO krijgen de kleinere beleggers nu eindelijk toegang tot de grondstoffenmarkten ZONDER de extra risico's.

ABN AMRO ontwikkelde namelijk turbo's, een nieuw product dat je dezelfde voordelen geeft als futures ... maar zonder de nadelen. En het leuke is dat je deze instrumenten gewoon kan verhandelen via je vertrouwde broker. De effecten noteren immers, net zoals gewone aandelen, op Euronext.

Enkele voordelen die turbo's je bieden:

1. LEVERAGE: Je kan turbo's voor een fractie van de prijs van het onderliggende contract. Met een klein bedrag controleer je grondstoffen met een tegenwaarde die in bepaalde gevallen enkele malen hoger ligt.

2. ONBEPERKTE WINSTEN: Het opwaarts potentieel van turbo's is onbeperkt. Het is niet ongewoon dat een 30%-stijging van een bepaalde grondstof resulteert in winsten van 200% tot 300% in de turbo's.

3. BEPERKTE RISICO'S: Je risico is beperkt tot het bedrag dat je investeert (in tegenstelling met futures waar je verliezen onbeperkt kunnen oplopen)

4. PROFITEER ZOWEL VAN STIJGENDE ALS DALENDE KOERSEN: Met turbo's maakt het niet uit of de koersen stijgen of dalen. Je kan altijd geld verdienen, als de koersen maar bewegen.

5. MAKKELIJK TE VERHANDELEN: Turbo's noteren gewoon op Euronext en kunnen even makkelijk verhandeld worden dan gewone aandelen (en tegen dezelfde lage transactiekosten!).



Durf jij tegen de massa in te gaan?

Maar de beslissing is natuurlijk volledig aan jou. Wij kunnen je enkel maar informeren over deze opportuniteit. Sterker nog, we ontwikkelden deze website om beleggers zoals jou te wijzen op de kansen die we zien voor diverse grondstoffen.

Onze leden ontvangen dagelijks een analyse van de grondstoffen - en valutamarkten met concrete aan- en verkooptips. Wij vertellen u welke grondstoffen en valuta het meest opwaarts potentieel bezitten ... en welke je beter mijdt.

Want vergis je niet, grondstoffen en valuta kunnen best wel volatiel zijn en alhoewel we aan het begin staan van de grootste bull-market van de laatste 100 jaar, zullen de koersen niet in rechte lijn omhoog gaan.

Beleggers zullen regelmatig geconfronteerd worden met scherpe correcties ... gevolgd door explosieve koersstijgingen. En het is precies van deze bewegingen dat we extra willen profiteren. Met de juiste timing kunnen beleggers extra rendementen realiseren ... en de risico's beperken. Waarom zouden we pijnlijke terugvallen "uitzweten" wanneer we tijdelijk even aan de zijlijn kunnen staan wachten?

<unquote>
[verwijderd]
1
Er lijkt geen houden meer aan. Na een stijging van 130% vorig jaar, is de Chinese beurs ook dit jaar goed op weg om het allemaal nog eens over te doen. Sinds de start van het jaar zijn de koersen er al 116% opgelopen.

Vooral de voorbije maanden gaat het hard. Sinds de zomer zijn de koersen met meer dan 50% omhoog geschoten!
China Mobile, China's grootste mobiele operator, heeft nu een marktwaarde van $380 miljard. Dat is meer dan Vodafone, America Movil en NTT Domoco ... SAMEN!

PetroChina, China's grootste oliebedrijf, is ondertussen $450 miljard waard. Dat is meer dan Royal Dutch, Total en BP. Enkel ExxonMobile is vandaag nog groter.

Bank of China, China's grootste bank, is vandaag meer waard dan éénder welke financiële instelling ter wereld. De marktkapitalisatie van $360 miljard is zelfs bijna éven groot dan Citigroup en Bank of America, de twee grootste banken in de VS, samen.

Betekent dit dat de Chinese beurs overgewaardeerd is?

Laten we even naar de feiten kijken:

1) Volgens The Economist ligt de gemiddelde K/W-verhouding van de Shanghai Composite Index boven de 50. De laatste keer dat we een index met een dergelijke K/W zagen noteren, was de Dow Jones in 2000... drie jaar later waren de koersen gehalveerd.

2) Warren Buffett, werelds beste belegger, verkocht zonet zijn VOLLEDIGE belang in PetroChina. Reden? De koers is te snel, te hoog opgelopen.

3) Kijk even naar onderstaande grafiek. De NASDAQ ging maal drie op 18 maanden tijd...

Vergelijk de parabolische stijging even met de huidige aandelengekte in China...

Kijk, we weten allemaal hoe bubbels eindigen. We kennen allemaal de drama's die zich afspelen wanneer euforische koersstijgingen leiden tot paniekverkopen.

Yahoo! noteerde begin 2000 meer dan $100 per aandeel, daar was 2 jaar later nog amper $8 van over... een daling met 92%.

Amazon.com wisselde eind 1999 voor $112 van eigenaar... om vervolgens 89,3% lager te gaan naar $12.

En zelfs Cisco, indertijd overal genoemd als één van de veiligste en zekere "plays" op de ontwikkeling van het internet, moest eraan geloven. Het aandeel kreeg een rammeling van 84,6%.

Analisten hadden gelijk. De groei van het internet was gigantisch. Zelfs toen de aandelen in de tank gingen, bleef het internet tegen een ongekend ritme groeien. Maar beleggers die eind jaren negentig aandelen kochten om te profiteren van deze groei, waren eraan voor de moeite.

Een vergelijking die we vandaag kunnen doortrekken naar China. Ook hier zal de economie zich tegen een verschroeiend tempo blijven ontwikkelen. Maar deze groei zit vandaag al voor een groot deel in de koersen.

Ik zou het bijzonder jammer vinden als beleggers vandaag opnieuw de fouten van enkele jaren geleden herhalen. Zeker wanneer de feiten geen andere conclusies open laten.

Begrijp me niet verkeerd: Chinese aandelen kunnen ook de komende maanden verder in prijs oplopen. Net zoals de NASDAQ maar bleef stijgen...

Niemand kan voorspellen wanneer de muziek stopt. Maar wat ik je wel kan voorspellen is dat ook dit feestje eindigt in een gigantische kater.

Ondertussen spaart de Chinese overheid geen inspanningen om de lucht uit de ballon te laten. Of het nu gaat om een strikter monetair beleid...het overspoelen van de markt met extra aandelen... of maatregelen om speculatie tegen te gaan, China laat geen kans onbenut om de aandelenmarkt af te koelen.

Men wil natuurlijk vermijden dat de ballon zich verder opblaast en op termijn de sterke economie compleet onderuit schopt.

Luister, ik zou heel wat extra abonnementen kunnen verkopen door de waarheid voor mezelf te houden. Ik zou je kunnen vertellen over de mooie winsten die abonnees van GROEILANDEN de afgelopen maanden in China realiseerden... en waarom het nog niet te laat is om op de rijdende trein te springen.

Ik zou, net zoals onze concurrenten, kunnen mee surfen op de China-golf en je vertellen hoe geweldig de toekomst eruit ziet. En vooral hoe goedkoop Chinese aandelen nog altijd zijn. Nevermind dat de beurs de voorbije 18 maanden al maal 6 (!) ging.

Deze keer is het anders... en in China groeien bomen wel tot in de hemel! Het is tenslotte een "nieuwe" economie die met niets anders te vergelijken valt. De oude waarderingsmethodes mogen dan ook overboord gegooid worden.

Wel, ik weiger om mijn lezers iets voor te liegen. Je krijgt van mij de waarheid, en niets dan de waarheid. Ook al betekent het dat we er op korte termijn minder abonnementen door verkopen.

Jammer genoeg zijn er beleggers genoeg die deze nieuwsbrief lezen en hun hoofd in het zand steken. "Laten we de olifant in de kamer negeren, en misschien gaat hij vanzelf weer weg", hoor ik ze al denken.

Maar jij weet beter dan dat. Ik hoop echt dat je je niet laat meeslepen en geen onverantwoorde risico's neemt met je spaarcenten door nu nog in China te stappen. Daarvoor is het te laat.

Maar het wil niet zeggen dat we China COMPLEET mijden.

Onze lezers hebben bijvoorbeeld de Chinese "Yakult" in portefeuille. Het aandeel kost momenteel 14 keer de verwachte winst. En dat is wel heel erg goedkoop voor een bedrijf met een winstgroei van 25%. Hoe lang zal het nog duren vooraleer ook andere beleggers dit inzien?

Verder bezitten we ook nog de grootste Chinese elektriciteitsproducent, waarvan de aandelen momenteel 17 keer de verwachte winst kosten. Toegegeven, dat is niet spotgoedkoop meer maar gezien de uitstekende groeivooruitzichten ook niet overdreven duur.

En misschien wel de beste opportuniteit in China, is vastgoed! Er zijn een aantal heeeeel goede redenen waarom Chinees vastgoed momenteel waarschijnlijk de beste manier is om te profiteren van de boom, ZONDER het risico te lopen er een gigantische kater aan over te houden.

Reden #1: De overheid heeft vorig jaar een aantal beperkingen opgeheven waardoor buitenlanders veel makkelijker Chinees vastgoed kunnen kopen. Deze maatregel creëert uiteraard extra vraag in de markt...hetgeen de prijzen opdrijft.

Reden #2: De Chinese Yuan is flink ondergewaardeerd en aangezien je vastgoed koopt in de lokale munt...profiteer je zo 2 keer. Eén keer wanneer het vastgoed, zoals verwacht, in prijs oploopt. En een tweede keer wanneer de Chinese munt in waarde stijgt!

Reden #3: De gigantische winsten die Chinese beleggers momenteel realiseren op de aandelenmarkten, vinden vroeg of laat hun weg naar de vastgoedmarkt. We zagen het al eerder in de VS. Toen de NASDAQ-bubbel uit mekaar spatte...verdubbelden de vastgoedprijzen.

Zo, ik heb mijn "plicht" gedaan en kan met een gerust geweten verder. Het is nu aan jou.

Als abonnee van GROEILANDEN, word je grondig geïnformeerd over de belangrijkste opportuniteiten in werelds snelst groeiende economieën. En dat gaat verder dan China alleen!

De Chinese beurs mag dan momenteel te mijden zijn, we zien elders ter wereld nog heel wat interessante landen met potentieel. Landen die vergelijkbaar zijn met China... 20 jaar geleden!

Denk daarbij aan Indonesië, Filipijnen, Egypte en Viëtnam. Maar ook meer "gevestigde" landen zoals India, Brazilië en Turkije.

Het komende nummer van GROEILANDEN, focussen we nagenoeg volledig op India. Ondanks de sterke stijging van de beurs, vonden we er nog heel wat interessante aandelen met aanvaardbare waarderingen terug.

Zoals je weet, kan je onze publicatie 60 dagen lang uitproberen. Indien je tijdens deze periode besluit dat de inhoud niet helemaal is wat je zoekt, laat het
[verwijderd]
0
[Modbreak Ferdinand (forum@iex.nl): Gelieve niet over elkaar te discussieren. Enkele berichten in deze thread zijn verwijderd.]
[verwijderd]
0
Hoeveel heeft de Hongaar geinvesteerd om $ 1 miljard winst te maken?

Onmogelijk denk je?

Wel, de laatste keer dat de valutamarkten speculanten dergelijke winstperspectieven boden, was in 1992. De Britse Centrale Bank probeerde het Britse Pond de Europese Muntunie binnen te loodsen. Maar enkele “slimme” speculanten wisten hoe overgewaardeerd deze munt werkelijk was.

Eén van hen, een onbekende immigrant uit Hongarije, rook zijn kans. Hij besloot om het Britse Pond te shorten. De Britse Centrale Bank probeerde het tijd nog te keren met enkele renteverhogingen maar ééns de overwaardering van het Pond voor iedereen duidelijk was, was er geen houden meer aan.

Het Pond ging in vrije val en de Britten moesten de strijd vroegtijdig opgeven en lijdzaam toezien hoe hun munt een zelden vertoonde oplawaai kreeg.

En onze trader uit Hongarije? Hij werd in één klap wereldberoemd. Zijn naam is George Soros en de val van het Britse Pond leverde hem $1 miljard winst op … IN MINDER DAN 24 UUR!

[verwijderd]
0
quote:

novastar schreef:

Neem bijvoorbeeld de 1,3 miljard Chinese monden die dagelijks gevoed moeten worden. De consumptie van vlees ligt er nog een stuk lager dan in Aziatische landen maar wanneer het gemiddelde inkomen verder toeneemt, zullen ook de Chinezen vaker vlees op hun bord willen.

Wie kan er zich een veestapel voorstellen die dagelijks 1,3 miljard inwoners van vlees moet voorzien?
Dacht je soms dat China vroeger een leeg land was? Of dat ze toen allemaal vegetarisch aten?
[verwijderd]
0
quote:

novastar schreef:

(verder)
De vraag is niet OF goud een nieuwe high zal neerzetten, maar WANNEER.

<unquote>

En novastar, was het niet WD Gann die ons leerde dat tijd de belangrijkste factor was in het traden?
evr68@hotmail.com
0
Heeft iemand hier dat rapport van die vier gouden aandelen van Maarten Verheyen?

www.groeilanden.com/bonanza/

#1: Een lage kostenproducent die goud produceert ... voor minder dan $1 per ounce

#2: Niemand heeft meer zilver in de grond dan dit bedrijf

Deze “junior” kocht in de voorbije jaren … toen de zilverprijs nog laag was … diverse zilverprojecten zonder de intentie om te produceren totdat de tijd er rijp voor was.

#3: Een goudmijn die zichzelf dubbel en dik terugbetaalt in 4 jaar tijd
evr68@hotmail.com
0
Deze mijn is actief in het mijnvriendelijke Mexico en ze beschikken over 2,55 miljoen ounces goud en 126 miljoen ounces zilver aan reserves. Voldoende om jaarlijks $100 miljoen aan vrije cash flow op te leveren.

Salman Partners, één van de weinige, kleinere brokers die het aandeel wel volgen, verwachten voor het komende jaar $2,15 winst per aandeel. Dit betekent dat je aan de huidige koersen slechts 4 keer de verwachte winst betaalt

#4: Zuid-Afrika was bijna 100 jaar lang de grootste goudproducent van de wereld ... maar nu is het aan China!

Bijna 100 jaar lang was Zuid-Afrika de grootste goudproducent van deze planeet, maar men moest deze koppositie vorig jaar afstaan aan China.

Lijkt mij leuk om ze te volgen en in een schaduw portefeuille te zetten.

Wie wil ze hier noemen?
En evt reacties over de betrefende bedrijven?
Alvast bedankt Ellen
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 890,82 +3,38 +0,38% 15:25
AMX 927,89 +4,29 +0,46% 15:25
ASCX 1.171,34 -1,79 -0,15% 15:10
BEL 20 3.934,73 +21,36 +0,55% 15:25
Germany40^ 18.127,20 +125,60 +0,70% 15:25
US30^ 38.831,96 +140,13 +0,36% 15:25
US500^ 5.148,64 +21,11 +0,41% 15:25
Nasd100^ 17.950,94 +56,98 +0,32% 15:25
Japan225^ 38.648,58 +322,53 +0,84% 13:51
WTI 78,59 +0,48 +0,61% 15:24
Brent 83,35 +0,50 +0,60% 15:25
EUR/USD 1,0783 +0,0019 +0,18% 15:25
BTC/USD 63.495,13 +907,06 +1,45% 15:25
Gold spot 2.325,37 +23,61 +1,03% 15:25
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  4. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders
  5. Premium

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
NN Group 44,120 +0,970 +2,25% 15:07
Aegon 5,986 +0,104 +1,77% 15:05
ASR Nederland 47,310 +0,820 +1,76% 15:07
Dalers Laatst +/- % tijd
DSM FIRMENICH AG 103,900 -0,700 -0,67% 15:07
UNILEVER PLC 48,490 -0,310 -0,64% 15:05
Heineken 89,820 -0,560 -0,62% 15:06

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront