Moolen, van der « Terug naar discussie overzicht

Den Drijver voor de rechter of aan het spit

8 Posts
AliceC
0
"Ze" hebben mijn kind langzaam laten kreperen en daarna vermoord. (vd moolen was als mijn kind, ik vertrouwde het, stopte er veel spaargeld in, bezocht bijeekomsten, sprak medewerkers)

Voormalig topman Richard den Drijver van het in surséance verkerende Van der Moolen hield er tot op het laatst een excessief uitgavenpatroon op na. In de jaren dat hij leiding gaf aan het effectenhandelshuis, organiseerde hij luxe uitjes voor relaties en bevriende adviseurs. Ook werd voor hem in New York in 2007 een peperduur appartement gehuurd dat Den Drijver voor ruim $137.000 liet inrichten, zo blijkt uit nota's die deze krant heeft ingezien. "Gerrit de Marez Oyens, die van mei 2008 tot mei 2009 voorzitter was van de raad van commissarissen, ontkent dat hij de uitjes heeft goedgekeurd". "onderneming op kosten van de zaak een luxe appartement op Park Avenue voor $ 30.000 per maand. 'Zijn buurman was honkballer Alex Rodriguez van de New York Yankees', zegt een voormalige partner van de Amerikaanse specialisttak van Van der Moolen, die niet met zijn naam in de krant wil"(1www...nl., 2009)

''De balans zag er niet goed uit, daar zat nogal wat lucht in. Zo was er de waardering op de balans van enkele aankopen, waarvan de winst er maar niet uitkwam. De laatste jaren is er heel veel geld afgegaan van het eigen vermogen. Dat is in drie jaar gedaald van 212 miljoen euro naar 68 miljoen euro. De balans was geen solide basis om te overleven'', aldus Zwart. (2www...nl., 2009)

Bron:
1. www.fd.nl/artikel/12654891/top-moolen...
2. www.nu.nl/economie/2079336/nogal-wat-...
voda
0
Oud-topman VdM wil geld voor adviesfunctie
9 oktober 2009, 13:06 | ANP
AMSTERDAM (ANP) - Oud-topman Richard den Drijver van Van der Moolen claimt een omvangrijke vergoeding voor een formele adviesfunctie, terwijl hij niet meer bij het bedrijf betrokken is. Dit bleek vrijdag tijdens een bijeenkomst met aandeelhouders van het failliete bedrijf.

Bij zijn aftreden als bestuursvoorzitter in juli is Den Drijver een adviesfunctie toebedeeld. Hij zou hiervoor een vergoeding krijgen die gelijk is aan zijn jaarsalaris. Curator Paul Schaink zei vrijdag dat hij een claim heeft ontvangen van 400.000 euro. Dit zou de vergoeding voor de adviesfunctie zijn.

Uit uitspraken van bestuurder en commissaris Peter Zwart bleek echter dat Den Drijver sinds juli niet meer betrokken is bij de bedrijfsvoering van Van der Moolen. Zwart zei dat hij de oud-bestuursvoorzitter sindsdien nog één keer telefonisch heeft gesproken.
[verwijderd]
2
Als we tenen afzetten, moeten we dan knippen of is zagen een betere methode??
Wie heeft hier ervaring mee?
[verwijderd]
0
quote:

De AOT-er schreef:

Als we tenen afzetten, moeten we dan knippen of is zagen een betere methode??
Wie heeft hier ervaring mee?
Oud-topman Richard den Drijver van Van der Moolen claimt nog een omvangrijke vergoeding van 400.000 euro voor een formele adviesfunctie aan Van der Moolen.

Zijn tenen zouden er afgezet moeten worden. Knippen is te menselijk voor hem.

[verwijderd]
0
Adviesjes, entertainment, bedrijfsuitjes, verzekeringen: u noemt het en de familie Kroon heeft het. Uit een reconstructie die het Financieele Dagblad maakte van de ondergang van beleggingshuis Van der Moolen komt een fijn staaltje belangenverstrengeling van Hans “Mr. van der Moolen” & zns naar voren.


Hans Kroon die Van der Moolen in de jaren negentig groot maakte, stapte in 1997 op als bestuursvoorzitter. In 2002 legde hij ook zijn functie als voorzitter van de raad van commissarissen vanwege een conflict met de toenmalige CEO Fred Böttcher. Als Richard den Drijver in 2006 wordt binnengehaald als redder van Van der Moolen, duikt Kroon ook snel weer op als diens persoonlijk adviseur, “voor het salaris van een bestuurslid”, aldus het FD. Dat is opmerkelijk want Kroon heeft nul ervaring met schermenhandel waar Van der Moolen zich op toelegt.

Avalon
Op advies van Kroon verstrekt Den Drijver een lening van €6 miljoen aan Avalon, het bedrijf van Gaby Kroon, inderdaad Hans’ zoon. Ook Hans zou nauw bij dit bedrijf betrokken zijn. Dat heeft hij zelf altijd ontkend maar het FD heeft de hand weten te leggen op een aantal e-mails. Daaruit blijkt dat er in februari 2008 twee keer bij Van der Moolen is vergaderd over een joint venture met Avalon en dat Hans Kroon aan beide vergaderingen deelnam namens Van der Moolen. Gaby Kroon zat bij de eerste bijeenkomst aan de kant van Avalon. Overigens loopt deze joint venture (Tradex) op niks uit.

Ook huurde Van der Moolen de bedrijven van Gaby en zijn broer Maurice in om luxe bedrijfsuitjes te organiseren, kort voordat het bedrijf failliet ging (u weet wel, die werkbezoekjes aan het circuit van Monaco en het stadion van Real Madrid, want dat praat toch makkelijker, in een informele sfeer). Hans was uiteraard ook van de partij.

De family man vergat ook zijn broer Jimmy niet, want Van der Moolen sloot een deel van zijn bedrijfsverzekeringen af bij diens bedrijf Kroon Assurantiën.

Te groot speelgoed
In de reconstructie laat het FD goed zien hoe de megalomane Richard den Drijver het bedrijf koersvast richt de ondergang leidt. Ook interessant is het stukje over president-commissaris Dolf van den Brink, oud-ABN Amro bestuurder en hoogleraar, die in 2007 de deur wordt gewezen nadat hij twijfels heeft geuit over de integriteit van Den Drijver. Van den Brink had namelijk opheldering gevraagd over “gepeperde rekeningen” van hotelovernachtingen van Den Drijver en schoonheidsbehandelingen voor zijn vrouw in New York. En over een rekening van het bureau dat de nieuwe CFO Michiel Wolfswinkel heeft geheadhunt à €300.000. Den Drijver had namelijk gezegd dat Wolfswinkel “via via” was gevonden. Een duur grapje, want Wolfswinkel vertrekt alweer na zeventien maanden.

Het wordt echt ruzie als Van den Brink tijdens een buitengewone commissarissenvergadering over de kwestie tegen Den Drijver zegt dat hij een “te klein jongetje is met te groot speelgoed”. Den Drijver ontploft. Niet lang daarna meldt Van der Moolen dat Van den Brink zich “om persoonlijke redenen” terugtrekt.

[verwijderd]
0
Ex-baas Van der Moolen steunt VEB in stap naar de rechter door Bernard Vogelsang
AMSTERDAM (DFT) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) krijgt steun uit onverwachte hoek bij het voor de ondernemingskamer slepen van het failliete Amsterdamse handelshuis Van der Moolen wegens wanbeleid. Het is namelijk voormalig Van der Moolen-topman Arie van Os die zegt blij te zijn met deze rechtszaak. De beursman vindt het prima dat degenen die de ondergang van het 117 jaar oude hoekmansbedrijf op hun geweten hebben, zich hiervoor zullen moeten verantwoorden bij de rechter.

"Het is tragisch dat zo'n schitterend bedrijf, waar twee jaar geleden nog zo'n €250 miljoen in kas zat, nu failliet is. Het is heel erg wanneer je dat als directie zo kunt bewerkstelligen", vertelde Van Os gisteren na afloop van een aandeelhoudersbijeenkomst van Van der Moolen. De voormalig penningmeester van Ajax begon in 1955 als jongste bediende bij Van der Moolen en vertrok er in 1992 als geslaagde topman.

Van Os noemt geen namen, maar het mag duidelijk zijn dat hij onder meer de falende ex-bestuursvoorzitter Richard den Drijver verantwoordelijk houdt voor het faillissement. Onder Den Drijver - die Van der Moolen van 2006 tot en met juli 2009 leidde - werden er miljoen euro's verknoeid door aandelen in te kopen, waren handelaren ontevreden over de gebrekkige ict-faciliteiten, werd geld over de balk gesmeten voor een reisje naar de racerij van de Formule 1 in Monaco en ontstonden ernstige liquiditeitsproblemen.

Ondanks deze puinhoop blijkt de niet voor commentaar bereikbare Den Drijver sinds zijn vertrek nog een rekening van circa €450.000 te hebben ingediend bij Van der Moolen voor onder meer adviesdiensten. Interim-topman Peter Zwart beticht Den Drijver echter van 'zwalkend beleid' en piekert er niet over om ook maar een euro over te maken aan de ex-bestuursvoorzitter.

Verder heeft Van der Moolen bij beurstoezichthouder AFM gemeld dat Den Drijver afgelopen augustus mogelijk aandelen heeft verkocht die hij verplicht tot 2012 had moeten vasthouden. De aandelenverkoop zou de ex-topman enkele honderdduizenden euro's hebben opgeleverd. Daarnaast heeft de AFM in het kader van een onderzoek naar de ondergang van Van der Moolen liefst 23 kantjes met vragen over de jaarrekeningen ingediend bij de curatoren van het ooit zo trotse hoekmansbedrijf.

Voor de VEB zijn de gebeurtenissen bij Van der Moolen voldoende reden om te twijfelen aan het gevoerde beleid. De beleggersvereniging zal de ondernemingskamer in Amsterdam daarom vragen om een enquêteonderzoek. Als daaruit blijkt dat wanbeleid werd gevoerd bij Van der Moolen en dat de jaarrekeningen van het bedrijf geen correct beeld gaven van de financiële gezondheid van het bedrijf, dan wil de VEB namens gedupeerde aandeelhouders schade gaan verhalen op voormalige bestuurders en commissarissen. VEB-directeur Jan Maarten Slagter wijst er daarom op dat de berooide beleggers mogelijk toch nog een deel van hun geld terugzien. Het aandeel Van der Moolen sloot gisteren op 6 eurocent.

Op de aandeelhoudersbijeenkomst hebben beleggers gisterochtend ook hun gal gespuwd over Hans Kroon. Het zit sommige aandeelhouders namelijk dwars dat deze ex-adviseur vorig jaar op televisie 'aan het haardvuur bij Harry Mens' aangaf dat het goed zou komen met het beursbedrijf.

Ex-topman Van Os erkent voor een relatief klein bedrag het schip in te zijn gegaan door het bankroet van Van der Moolen. "Afgelopen maart begonnen mijn handen na de koersdalingen te jeuken en wilde ik weer in de beurs stappen. Een belang in Van der Moolen mocht daarbij natuurlijk niet ontbreken. Maar het was vooral nostalgie."

The Duck Master
0
Dit willen we horen!

VEB-directeur Jan Maarten Slagter wijst er daarom op dat de berooide beleggers mogelijk toch nog een deel van hun geld terugzien.
[verwijderd]
0
Mag hopen dat ik nog wat terug zie. Heb niet veel aandelen, maar elke euro verlies door wanbeleid (volgens mij gewoon flessentrekkerij)moet m.i. terug naar de aandeelhouder. En laat RDD en zijn vriendjes daar maar voor op draaien.

8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 904,21 +4,61 +0,51% 18:05
AMX 937,95 -1,54 -0,16% 18:05
ASCX 1.193,73 +6,75 +0,57% 18:05
BEL 20 3.985,40 -30,27 -0,75% 18:05
Germany40^ 18.719,40 +221,02 +1,19% 21:59
US30^ 39.399,70 +348,70 +0,89% 21:59
US500^ 5.214,96 +28,22 +0,54% 21:59
Nasd100^ 18.119,30 +45,30 +0,25% 21:59
Japan225^ 38.437,90 +8,30 +0,02% 21:58
WTI 79,59 +0,42 +0,53% 21:58
Brent 84,13 +0,45 +0,54% 21:59
EUR/USD 1,0782 +0,0033 +0,31% 21:59
BTC/USD 62.470,83 +1.053,92 +1,72% 21:59
Gold spot 2.343,91 +34,88 +1,51% 21:59
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
BESI 130,950 +4,550 +3,60% 17:39
PROSUS 33,900 +0,825 +2,49% 17:35
Ahold Delhaize 29,460 +0,570 +1,97% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
DSM FIRMENICH AG 104,950 -2,400 -2,24% 17:36
UMG 28,860 -0,560 -1,90% 17:35
ASMI 609,800 -4,800 -0,78% 17:36

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront