Macintosh Retail Group « Terug naar discussie overzicht

Ontwikkelingen Macintosh

433 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 » | Laatste
dividendbelegger.nl
0
De koers van Macintosh is na 11 achtereenvolgende perioden van koersdalingen significant gedaald.
Op moment van schrijven is de koers € 9,90.
Moeten we dit zien als een punt om afscheid te nemen van Macintosh of moeten we juist bijkopen omdat het aandeel zo goedkoop geworden is, of blijven we zitten?
Het gaat er volgens mij om of Macintosh over 2011 dividend gaat uitkeren en hoeveel. Als we zouden weten dat Macintosh over 2011 € 0,60 a € 0,70 dividend gaat uitbetalen dan kunnen we blijven zitten of we kopen bij.
Macintosh verwacht een lager bedrijfsresultaat maar er is geld genoeg in kas door de verkoop van BelCompany om toch dividend uit te betalen.
Ik hoor graag wat anderen hiervan denken.
In de bijlage staan de cijfers nog eens op een rijtje.

Met vriendelijke groet,

Dividendbelegger.nl

P.S. Ik bezit zelf aandelen Macintosh

Bijlage:
[verwijderd]
0
Ben zelf recent ingestapt tegen 9.50. Ik zie Macintosh als een goede kans; ik heb geen glazen bol, maar ik verwacht geen opvallend slechte resultaten en ga ook uit van een dividend gelijk aan 2010 [tegen een koers van 9.50 is dat toch een rendement van 6.3% na belastingen]. Verder ben ik zelf ook gecharmeerd van het eenvoudige, begrijpbare model van het bedrijf, geen onbegrijpbare constructies. Ik denk dat de hele economische situatie zelfs voordelig kan werken voor de, in mijn ogen, relatief goedkope formules van Macintosh.

Al met al zou ik het bestempelen als een moment om in te stappen.
Debit or Credit
0
LT prima instapmoment. Verkoopdruk is nog aardig groot dus verwacht dat er nog wat af kan. Kt dus nog even afwachten.

vg,

DoC.
Debit or Credit
0
Macintosh krijgt halfords niet verkocht... Vrees dat ze de verkoop moeten terugnemen en hun corebusiness zsm op scherp zetten. Voorlopig nog even niet kopen!
[verwijderd]
0
quote:

dividendbelegger.nl schreef op 11 januari 2012 10:20:

De koers van Macintosh is na 11 achtereenvolgende perioden van koersdalingen significant gedaald.
Op moment van schrijven is de koers € 9,90.
Moeten we dit zien als een punt om afscheid te nemen van Macintosh of moeten we juist bijkopen omdat het aandeel zo goedkoop geworden is, of blijven we zitten?
Het gaat er volgens mij om of Macintosh over 2011 dividend gaat uitkeren en hoeveel. Als we zouden weten dat Macintosh over 2011 € 0,60 a € 0,70 dividend gaat uitbetalen dan kunnen we blijven zitten of we kopen bij.
Macintosh verwacht een lager bedrijfsresultaat maar er is geld genoeg in kas door de verkoop van BelCompany om toch dividend uit te betalen.
Ik hoor graag wat anderen hiervan denken.
In de bijlage staan de cijfers nog eens op een rijtje.

Met vriendelijke groet,

Dividendbelegger.nl
Voorzover ik kan nagaan heeft M geen cent verdiend in '11, mogelijk verlies. Als er dividend komt is dat een sigaar uit je eigen doos.
dividendbelegger.nl
0
Onderstaande quote komt uit het persbericht van Macintosh van 25 oktober j.l..
"2011
De start van het vierde kwartaal kan redelijk genoemd worden. Desondanks lijkt het niet waarschijnlijk dat dit een voorbode is van betere marktomstandigheden in de resterende maanden van het jaar.
In het vierde kwartaal wordt traditioneel het grootste deel van het bedrijfsresultaat gerealiseerd en het is niet uitgesloten dat de laatste maanden van het jaar nog voor een verrassing zorgen. Desalniettemin zal het bedrijfsresultaat van de te continueren activiteiten in 2011 (inclusief een eenmalige pensioenlast) naar verwachting fors achterblijven bij het recordjaar 2010, vanwege de inmiddels opgelopen achterstand.

De totale nettowinst over geheel 2011 zal volgens huidige inzichten ruim verdubbelen ten opzichte van 2010 (€ 40,1 mln) vanwege de opbrengst van de verkoop van BelCompany."

Onderstaande quote is overgenomen van de website van Macintosh betreffende het reserverings- en dividendbeleid.
"Er wordt naar gestreefd om, afgezien van bijzondere omstandigheden, circa 60% van de nettowinst te reserveren zodat de resterende circa 40% aan aandeelhouders in contanten of in aandelen kan worden uitgekeerd."

Uiteindelijk ga ik er van uit dat er genoeg winst is om een redelijke dividendbetaling te doen. Op 1 maart aanstaande publiceert Macintosh de jaarcijfers 2011. Dan weten we echt hoe het zit.

Dividendbelegger.nl

[verwijderd]
0
In het eerste HJ was er uit de aan te houden activiteiten nauwelijks winst, minder dan 0,5 miljoen. Zie: www.macintosh.nl/data/files/nieuws/di...
Geloof maar niet dat 2e HJ een keerpunt was!

Het enige waar ze nog wat mee verdienen zijn schoenen. Daar willen ze ook in groeien.
De rest draait amper quite. Ze hebben de successen verkocht. Hun mislukkingen willen ze ook kwijt, maar hoe wil je daar nu geld voor krijgen?

Macintosh kan zich misschien gaan realiseren dat ze de boekwinst van Belcompany hard nodig hebben om hun zwakke formules ZELF te verbeteren. Het is hun vak toch?

Als ze de "winst" van 2011 toch aan de aandeelhouders geven dan zou ik ze na het opstrijken van het dividend acuut weg doen.
[verwijderd]
0
Ik ga hierin mee met bowski. De "winst" van 2011 komt enkel voort uit de uitverkoop van een winstgevende tak en is wat mij betreft totaal oninteressant voor de lange termijn belegger. Wat overblijft zal dit jaar heeft in 2011 misschien net quitte gedraaid. Zolang de winst en de payout niet uit operationele activiteiten voorkomt, is dividend een sigaar uit eigen doos.
[verwijderd]
0
Wat blok activiteit gisteren en vandaag.
Partij die de trade doet is in ieder geval ABN, of dit voor een klant is of voor zichzelf dat weet ik niet.

Gisteren 150k crosstrade op 9,75
vandaag 50k crosstrade op 9,95
Diegy
0
Gaat lekker vandaag, mag ook wel een keer hebben nog een hoop in te halen. Koers heeft een hele tijd rond de 10 euro gestaan. Misschien voorkennis over verkoop halfords wat gunstig uitpakt. Is ook een aardige bied van 7 duizend stukken op 10,25.
[verwijderd]
0
De daadwerkelijk verhandelde volumes stellen toch niks voor? Niks voorkennis. Eerder een verveelde liquiditeitsverschaffer op een vrijdagmiddag.
Diegy
0
Volume viel inderdaad wel mee ja. Al waren er wel aardige blokken in de bied. Iets wat we een tijd niet meer gezien hebben. Macintosh is veel te hard gestraft, stond vorig jaar nog op 20 euro. Hopelijk krijgen we vanaf nu eindelijk een mooi herstel te zien.
Diegy
0
Volume is eigenlijk toch wel heftig hoor voor Macintosch, namelijke 67.915 Ik denk zelf dat we vanaf nu een stijgende lijn te pakken hebben en we binnenkort rond de 13 euro staan. Deze week werden er grote pakketten verhandeld van 50 duizend en 150 duizend rond de 10 euro in 1 keer. Koers is ook wel erg hard afgestraft van 20 euro naar 10 euro.
[verwijderd]
0
Waar de koers ooit heeft gestaan vind ik niet zo interessant, omdat het bedrijf niet meer hetzelfde is als voorheen. Geen Belcompany meer en Halfords ook niet meer, als ze het kunnen verkopen. Interessanter is wat de prospects zijn.

Misschien dat dit barre winterweer net als vorige winter de schoenenverkoop (schaatsen! ;-) ) wat omhoog helpt. Verder blijft het somber.

quote:

schreef:

Jaarcijfers: Transformatie jaar voor woon- en moderetail
7-feb-2012

Voorzitter CBW-MITEX: consument beloont creativiteit

De woon- en modedetailhandel eindigde qua omzetontwikkeling in 2011 in de min. De branche realiseerde 3% minder omzet in wonen en 6,2% minder in mode. In de schoendetailhandel bleef het omzetverlies beperkt tot 2,5%. Dit jaar wordt voor veel ondernemers een transformatiejaar, waarin veel meer retailconcepten gaan bestaan uit combinaties van fysieke winkels en online activiteiten. Daarnaast is de retail geholpen bij een daadkrachtige overheid die beslissingen neemt die de consument de duidelijkheid biedt die hij zoekt.
Het hele bericht:
www.cbwmitex.nl/pages/1682/Transforma...
[verwijderd]
0
5-3-2012

NIEUWE ALGEMEEN DIRECTEUR HALFORDS NEDERLAND

De Raad van Bestuur van Macintosh Retail Group deelt mede dat de heer P-J Stormmesand (50) met ingang van heden is benoemd tot Algemeen Directeur van dochteronderneming Halfords Nederland.

Peter-Jan Stormmesand heeft ruime ervaring in de Automotive wereld, waarin hij sinds 1983 in verschillende commerciële functies werkzaam is. Zijn laatste functie was Directeur bij Brezan.

De heer Stormmesand gaat uitvoering geven aan het business plan van Halfords en de versterking van de positie van Halfords als leidende speler in de Nederlandse markt voor fietsen en fiets- en autoaccessoires.
Onderdeel daarvan vormt onder meer het vergroten van de opbrengsten per meter door toevoeging van aanpalende, versterkende assortimenten.
De heer Stormmesand zal ook ondersteuning verlenen aan het verkoopproces van Halfords.

[verwijderd]
0
Veel kleding- en schoenenwinkels op de fles
(C) ANP VANDAAG 09:49( LAATSTE UPDATE:
VANDAAG 10:39 )

Zware tijden voor kleding- en schoenenwinkels. Er werd fors minder verkocht in het tweede kwartaal, de omzet nam af én het aantal faillissementen verdubbelde.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In het tweede kwartaal liep de verkoop van schoenen met 10 procent terug en werd er 7 procent minder kleding verkocht vergeleken met een jaar eerder. In het eerste kwartaal steeg de hoeveelheid verkochte schoenen en kleding nog met respectievelijk 8 en 3 procent. In het afgelopen jaar kromp het volume niet zo sterk als in het tweede kwartaal. De koopbereidheid van consumenten bereikte toen een dieptepunt.

De omzet van schoenenwinkels daalde in het tweede kwartaal met 11 procent. Dat was de sterkste afname sinds 2001. Bij kledingwinkels ging de omzet met bijna 5 procent achteruit.

Een opmerkelijke daling, aldus het CBS. Volgens Senne Janssen heeft het weer de verkoop parten gespeeld. "Er was sprake van uitzonderlijk koud en nat weer in het tweede kwartaal." Ook het sombere consumentenvertrouwen speelt een rol, aldus Janssen.

Het aantal faillissementen van kleding- en schoenenwinkels verdubbelde in het tweede kwartaal ten opzichte van een jaar eerder. Er gingen in totaal 30 winkels op de fles. Het merendeel betrof kledingwinkels.

www.rtl.nl/components/financien/rtlz/...



[verwijderd]
0
Kijkend naar de koersvorming van het aandeel en de omzetten dan lijkt het dat er aanbod is dat door de markt wordt verwerkt. Rond het niveau van EUR9 is het evenwichtspunt. Ja, een lage koers. Maar welke stappen neemt Macintosh om het verdienmodel weer te repareren? Winkels hebben het moeilijk maar goede concepten hebben altijd een markt. Wanneer komt de verkoop van Halfords naar buiten. Genoeg verrassends in de nabije toekomst om de koers hoger te brengen !
pro-visio
0
MAASTRICHT-AIRPORT (AFN) - Jones Bootmaker, een winkelformule van Macintosh Retail Group, gaat samenwerken met het Britse warenhuis House of Fraser. Dat maakte de Nederlandse detailhandelaar dinsdag bekend.

In eerste instantie gaat het om een zogeheten 'pilot' op 2 locaties. Sinds begin november zijn de schoenen, laarzen, tassen en accessoires van Jones Bootmaker te koop in de warenhuizen in Altrincham en Lincoln. Ook zijn de spullen verkrijgbaar via de website van House of Fraser. Als het succes gedurende de pilot doorzet, wordt de samenwerking uitgebreid naar ongeveer 30 warenhuizen van House of Fraser, aldus Macintosh.

Volgens bestuursvoorzitter Frank De Moor van Macintosh past de samenwerking prima in de cross channel strategie van zijn bedrijf. ,,We willen relevant zijn voor iedere consument die schoenen wil kopen op ieder moment en via alle verkoopkanalen. Dit betekent dat we ook schoenen verkopen via webwinkels van derden, concessies en groothandel. Voor Macintosh is dit interessant omdat we omzet realiseren zonder de kosten van eigen winkels.''
pro-visio
0
Enfin, het stijgt nu toch op iets of wat volume naar M'toh normen ipv 200 stukjes. Engelengeduld is hier nodig.
[verwijderd]
0
Ik heb ze mij op 8,60 opgepikt. Lijkt mij wel een interessant koersje. Vlg mijn berekeningen aardig ondergewaardeerd
433 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 904,21 +4,61 +0,51% 18:05
AMX 937,95 -1,54 -0,16% 18:05
ASCX 1.193,73 +6,75 +0,57% 18:05
BEL 20 3.985,40 -30,27 -0,75% 18:05
Germany40^ 18.713,60 +215,22 +1,16% 21:12
US30^ 39.378,40 +327,40 +0,84% 21:12
US500^ 5.211,60 +24,86 +0,48% 21:12
Nasd100^ 18.123,80 +49,80 +0,28% 21:12
Japan225^ 38.414,70 -14,90 -0,04% 21:08
WTI 79,46 +0,29 +0,37% 21:11
Brent 84,01 +0,33 +0,39% 21:11
EUR/USD 1,0781 +0,0032 +0,30% 21:12
BTC/USD 62.200,41 +783,51 +1,28% 21:12
Gold spot 2.336,47 +27,44 +1,19% 21:12
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
BESI 130,950 +4,550 +3,60% 17:39
PROSUS 33,900 +0,825 +2,49% 17:35
Ahold Delhaize 29,460 +0,570 +1,97% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
DSM FIRMENICH AG 104,950 -2,400 -2,24% 17:36
UMG 28,860 -0,560 -1,90% 17:35
ASMI 609,800 -4,800 -0,78% 17:36

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront