Politiek « Terug naar discussie overzicht

VVD leugens nemen steeds grotere vormen aan.

187 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
[verwijderd]
0
Tijd om het een te gaan bijhouden.

SP'er Ulenbelt beticht Wientjes van leugens
(Novum) - Volgens de SP liegt VNO-NCW-voorman Bernard Wientjes over de rol van de SP bij het uiteenvallen van de FNV. "Klaarblijkelijk voelt VVD'er Wientjes de behoefte om Rutte te helpen", zegt SP-Kamerlid Paul Ulenbelt tegen Novum Nieuws. Wientjes had in een interview met nu.nl de SP verantwoordelijk gesteld voor de crisis binnen de FNV.

Volgens Wientjes heeft de SP het poldermodel kapotgemaakt door 'een oorlog binnen de FNV te ontketenen'. De SP heeft zich altijd met hand en tand verzet tegen de verhoging van de pensioenleeftijd, maar heeft bij de doorrekeningen van het Centraal Planbureau de pensioenleeftijd wel op 67 gezet. Wientjes noemt dit een 'U-bocht van ongekende omvang'.

Volgens Ulenbelt doet Wientjes 'een pinocchiootje'. "Ten eerste ging het conflict binnen de FNV niet over de pensioenleeftijd, maar over het casinopensioen. Ten tweede was er onmin over de invloed die leden hebben op de vakcentrale. Daar lag de oorsprong van het conflict."

Ulenbelt vindt bovendien dat zijn partij niet verantwoordelijk gehouden kan worden voor het sneuvelen van het pensioenakkoord. "Dat hebben de Kunduz-partijen gedaan. Zij hebben het pensioenakkoord dat er lag getorpedeerd. Daar had de SP niet mee te maken. Wij waren sowieso tegen het verhogen van de pensioenleeftijd."
[verwijderd]
0
Vond Emiel gisteren wel onverwacht grappig met zijn Clintonnetje. Ben blij dat dat er ff tussendoor kwam. Zijn allereerste zinnen waren weer dramatisch maar hij herstelde redelijk. Hij moet alleen wat doen aan die onzekerheid in zijn uitstraling op het moment hij ziet dat de opponent een moeilijke vraag stelt. Eigenlijk zoals gisteren ook bij Pechtold. Hij straalt op zo'n moment iets uit van "Oh jee, daar komt juist hetgeen wat ik nu even niet gebruiken kan." En aangezien onze Emiel een goedzak is en inderdaad een witte ridder, kan hij zijn oprechte gedachte/gevoel niet onderdrukken. Zijn eerlijkheid doet hem de das om. Dat plus zijn magere en veelal funeste inhoud maken hem totaal ongeschikt voor de landelijke politiek.

Neemt niet weg dat het dus waarschijnlijk een hartelijk en vriendelijk persoon is.
[verwijderd]
0
Het is maar net hoe je zelf in het leven staat, sommigen heulen met leugenaars in de hoop er zelf beter van te worden, ik blijf er liever verre van kan zelfs nog wel wat missen.

[verwijderd]
0
quote:

E.Roemer MP schreef op 31 augustus 2012 14:18:

Het is maar net hoe je zelf in het leven staat, sommigen heulen met leugenaars in de hoop er zelf beter van te worden, ik blijf er liever verre van kan zelfs nog wel wat missen.

Weet niet of ik me nu aangesproken moet voelen Roemert. Ik stem echter op een partij die het meest kan bijdragen in een stabiele coalitie die zorgt voor zo weinig mogelijk frictie bij een zo groot mogelijk deel van het volk met als centraal doel welvaart. Leugens of geen leugens doen er in dit geval niet toe.
[verwijderd]
0
En weer, we zullen het maar een halve waarheid noemen,ik hoorde Roemert duidelijk zeggen dat hun meegaan in de hogere AOW leeftijd komt door het voldongen feit van het doordrijven van VVD tezamen met de Kunduzkliek, het is niet realistisch maar als hij kan zal hij het onmiddelijk terugdraaien omdat het waanzin is bij deze grote werkloosheid ook maar enig voordeel te zien in een latere AOW leeftijd.

Kamp vindt pensioendraai SP niet netjes
(Novum) - Minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD) vindt het 'niet netjes' dat de SP de pensioenleeftijd toch wil verhogen naar 67. "Het is een zeer opmerkelijke draai", vindt hij. "Ik vind het niet netjes dat je die verhoging nu als wijsheid verkondigt terwijl je eerst anderen die daarvoor pleitten verwijten maakte."

In de plannen die de SP ter doorrekening aanleverde aan het Centraal Planbureau staat dat de pensioenleeftijd vanaf 2015 geleidelijk wordt verhoogd en in 2025 op 67 ligt. "Dat is precies wat in het pensioenakkoord stond, waar de SP zo tegen was", zegt Kamp. "Ze beginnen weliswaar voor inkomens vanaf 85 duizend euro, maar al snel worden alle inkomens erbij betrokken."

Kamp hield zich op de vlakte over de uitlatingen van VNO-NCW-topman Bernard Wientjes. Die stelt de SP verantwoordelijk voor de crisis binnen de FNV en verwijt de partij het poldermodel te hebben kapotgemaakt. Volgens Kamp hecht de SP, net als hij, aan een sterkte vakbeweging. De FNV gaat volgens Kamp over de eigen koers, en heeft de SP daar niet voor nodig. Ook is het poldermodel volgens de minister helemaal niet kapot.

De uitlatingen van Wientjes hebben tot irritatie bij de SP geleid. Volgens Kamerlid Paul Ulenbelt liegt Wientjes, en SP-leider Roemer vindt dat Wientjes zich niet met de verkiezingsstrijd moet bemoeien. "Hij maakt van VNO-NCW een frontorganisatie voor rijk en rechts Nederland. Maar verkiezingen zijn voor burgers, niet van bazen."

Ja Wientjes, begint met zijn werkgevers, trekjes van de onroerendgoedmaffia te krijgen die de politiek via Pim Fortuyn probeerde te kapen, die zij rijkelijk van financieen voorzag.

[verwijderd]
0
Quote Roemert
"En weer, we zullen het maar een halve waarheid noemen,ik hoorde Roemert duidelijk zeggen dat hun meegaan in de hogere AOW leeftijd komt door het voldongen feit van het doordrijven van VVD tezamen met de Kunduzkliek, het is niet realistisch maar als hij kan zal hij het onmiddelijk terugdraaien omdat het waanzin is bij deze grote werkloosheid ook maar enig voordeel te zien in een latere AOW leeftijd."

Roemert, je moet niet alles geloven wat ze zeggen. Natuurlijk klopt dit excuus wat de SP opvoert niet. Je moet echt niet alles geloven wat er in verkiezingstijd/strijd gezegd wordt.
[verwijderd]
0
quote:

Vlokkenfeest schreef op 31 augustus 2012 14:51:

[...]
Ik stem echter op een partij die het meest kan bijdragen in een stabiele coalitie die zorgt voor zo weinig mogelijk frictie bij een zo groot mogelijk deel van het volk met als centraal doel welvaart.
Tsja... als we nu eens wisten welke partij de meeste welvaart (of welzijn) zou brengen in een stabiele coalitie is de keuze gemakkelijk voor iedereen.
[verwijderd]
0
Ben, ongeacht weg kun jij dat ook weten. Linksom of rechtsom is hier nu even niet belangrijk. Frictie daarentegen des te meer. Bij welke premier/coalitie gaan de meeste haren in dit land overeind staan?
[verwijderd]
0
Soms is frictie overwinnen noodzakelijk om belangrijke wijzigingen door te voeren. Elke wijziging roept frictie op bij belangengroeperingen.

Verkiezingen zijn ook een beetje raar.

Partij 1 roept A, partij 2 roept B. Coalitie van 1/2 spreekt C af en uiteindelijk wordt D uitgevoerd.

Maar geen enkele kiezer heeft voor D gekozen.
[verwijderd]
0
En welke partij de meeste welvaart gaat brengen ... ik heb niet zo'n (niet werkende) glazen bol als het CPB...
[verwijderd]
0
Ben het helemaal met je eens mbt frictie. Maar een centraal kabinet laat weliswaar wat ongenoegen bij zowel uiterst links als rechts achter, maar niet meer dan wat gemor. Als ik bijv Wilders als premier in dit land zie, dan ben ik zelfs in staat om een staaf ijzer op z'n knar los te laten. En dat lijkt me niet gezond.

En aan de linker zijde roept onze Emiel de nodige weerstand op, zeg maar gerust enorme weerstand bij progressief liberaal en conservatief Nederland. Das ook niet goed. En dat cpb.....tja, ik hoor inderdaad altijd ook alleen maar dat het orgaan zijn cijfers moet bijstellen.

Wat heb je tegen paars?

Als bijv nrh wordt aangepakt en de arbeidsmarkt minder star wordt, daarnaast de zorg volgens het oude budgetsysteem en dan nog wat VVD punten. Wat is daar mis mee?
[verwijderd]
0
Vooral grappig, zo'n geframede reactie van iemand die zichzelf een Roemeraanhanger noemt.

Je kunt ook een gewone titel neerzetten en uitleggen waarom je het niet eens bent met VNO-NCW, de VVD en dergelijke. Maar het moet per sé weer op zo'n manier.

Serieus, doordat dit soort aanhangers stemrecht hebben gaat ons land op termijn naar de knoppen.

'Luister naar het volk, maar voer niet altijd uit wat goed voor ze is, zo lang het goed is voor het land.'
[verwijderd]
0
ik verbaas me over de weerzin (achteraf) tegen paars. ik vond dat die het best goed deden.

mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar een ander paars minderheidskabinet: SP/VVD. als die tot werkbare compromissen kunnen komen (na harde debatten) is er altijd wel een partij bij te vinden per stemming.

heb ook wel het idee van roemer en rutte prive aardig door 1 deur kunnen.
[verwijderd]
0
Roemer is denk ik ook vet oké, en dat denk ik trouwens over Rutte ook.

SP/VVD mag wat mij betreft ook geprobeerd worden maar dan zal de SP heel veel overboord moeten gooien. Bij nader inzien denk ik dat de kloof te groot is. Helaas, en dan bedoel ik ook helaas. Want met het streven van de partij is niets mis, met de uitvoering des te meer.

Ik denk dat we echt op Churchill af moeten, ook al zouden we beiden in een conservatief socialistisch systeem makkelijk kunnen leven. Ja beiden, je leest het goed. En je weet wat Churchill zei: "De inherente ondeugd van kapitalisme is de ongelijke verdeling van zegeningen, de inherente deugd van socialisme is de gelijke verdeling van ellende."

En een verbastering van een uitspraak van Churchill: "Kapitalisme is het slechtste systeem dat er bestaat, met uitzondering van alle andere."
[verwijderd]
0
quote:

Klous Kazimir schreef op 31 augustus 2012 15:58:


Serieus, doordat dit soort aanhangers stemrecht hebben gaat ons land op termijn naar de knoppen.
Zoiets als: "Het beste argument tegen democratie is een conversatie van vijf minuten met een gemiddelde stemgerechtigde"

Volgens Sir Winston Churchill.
New dawn
0
quote:

ben d'r klaar mee schreef op 31 augustus 2012 16:06:

ik verbaas me over de weerzin (achteraf) tegen paars. ik vond dat die het best goed deden.

Ben ik met je eens.

Het nieuwe belastingplan destijds vond ik goed.

Alleen de VVD zal daar denk ik D66 bij willen hebben. Of dat de SP wil vraag ik mij af. De SP heeft nog nooit geregeerd en zal dan veel water bij de wijn moeten doen. Moeilijke zaak als je bij een coalitie het totaalbeleid moet gaan rechtvaardigen tegenover de achterban.
[verwijderd]
0
De paniek wordt steeds groter, uit eigen kring beginnen ze de leugens al te ontkrachten.

Minister Kamp op BNR.

Kamp: Poldermodel is niet kapot
Minister Kamp van Sociale Zaken zegt tegen BNR dat hij het verwijt van Wientjes over het kapotmaken van het poldermodel niet deelt: "Het poldermodel bestaat nog steeds en heeft de afgelopen decennia belangrijk bijgedragen aan de hele goede situatie die er toch in Nederland is.

Dus van mijn kant zal ik me inzetten voor het behoud van goede verhoudingen. Ik denk dat het poldermodel niet kapot is en ook niet kapot moet gaan."
[verwijderd]
0
quote:

Vlokkenfeest schreef:

[...]

Zoiets als: "Het beste argument tegen democratie is een conversatie van vijf minuten met een gemiddelde stemgerechtigde"

Volgens Sir Winston Churchill.
Ik heb een schurthekel aan framers als het om politiek gaat. Kijk maar eens in Duitsland wat er door framing is gebeurd in het vorige interbellum.
Daarnaast zie ik nergens in de openingspost een onderbouwing van die 'leugens' of waar die 'leugens' zouden staan.

Ik ben geen VVD'er, maar vindt de gedragingen van de SP bij iedere demonstratie de laatste 12 maanden hoogstopmerkelijk. Overal waar te protesteren valt is de SP aanwezig, en nu komt Wientjes met een veronderstelling maar ik zie werkelijk NERGENS een onderbouwing in dit topic waar staat waarom Roemer niet medeverantwoordelijk is voor het vallen van de vakbond FNV (omdat hij één van de hoofdposities heeft van de SP), waar nu een nieuwe beweging voor in de plaats is gekomen, maar met een andere sausje er tussendoor. Maar dit topic heeft een naam die dus nergens op gebaseerd is en dat steekt. ;)
marique
2
titel

"VVD leugens nemen steeds grotere vormen aan."

Ik dacht, nu gaat de beerput open.
Maar nee, een of andere SP-nono kakelt wat over de werkgeversvoorman.

quote:

E.Roemer MP schreef op 31 augustus 2012 13:24:

SP'er Ulenbelt beticht Wientjes van leugens
(Novum) - Volgens de SP liegt VNO-NCW-voorman Bernard Wientjes over de rol van de SP bij het uiteenvallen van de FNV. "Klaarblijkelijk voelt VVD'er Wientjes de behoefte om Rutte te helpen", zegt SP-Kamerlid Paul Ulenbelt tegen Novum Nieuws. Wientjes had in een interview met nu.nl de SP verantwoordelijk gesteld voor de crisis binnen de FNV.
Topicopener heeft met zijn uiterst suggestieve topictitel wel mijn aandacht getrokken. Dat is op zich een verdienste. Jammer dat de titel niet overeenstemt met openingsposting. Dat schuurt tegen onwaarheid aan. Netjes gezegd.
Iets minder netjes... topicopener liegt.
[verwijderd]
0
puur kapitalisme bestaat nergens en heeft ook nergens bestaan.

om kapitalisme optimaal te gebruiken moet je de tekortkomingen weten en erkennen. en die zo goed/slim mogelijk repareren.
187 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 904,21 +4,61 +0,51% 09 mei
AMX 937,95 -1,54 -0,16% 09 mei
ASCX 1.193,73 +6,75 +0,57% 09 mei
BEL 20 3.985,40 -30,27 -0,75% 09 mei
Germany40^ 18.721,40 +34,80 +0,19% 09 mei
US30^ 39.408,60 0,00 0,00% 09 mei
US500^ 5.215,72 0,00 0,00% 09 mei
Nasd100^ 18.118,60 0,00 0,00% 09 mei
Japan225^ 38.437,90 0,00 0,00% 09 mei
WTI 79,61 +0,44 +0,56% 09 mei
Brent 84,14 +0,46 +0,55% 09 mei
EUR/USD 1,0785 +0,0036 +0,33% 01:08
BTC/USD 63.140,22 +1.723,32 +2,81% 01:08
Gold spot 2.347,22 +38,19 +1,65% 01:08
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
BESI 130,950 +4,550 +3,60% 09 mei
PROSUS 33,900 +0,825 +2,49% 09 mei
Ahold Delhaize 29,460 +0,570 +1,97% 09 mei
Dalers Laatst +/- % tijd
DSM FIRMENICH AG 104,950 -2,400 -2,24% 09 mei
UMG 28,860 -0,560 -1,90% 09 mei
ASMI 609,800 -4,800 -0,78% 09 mei

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront