Forum Hamon geopend

386 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
JdeFL
0
quote:

JdeFL schreef op 18 december 2019 15:59:


Zijn er net 3 gekocht aan 1.28€. Order volledig uitgevoerd....


Hij is ze beu. Er staan er nu 3 in de laat aan 1.295. Dikke winst verzekerd....
Leefloon
0
Dankzij 4 Franstalige nieuwkomers in een flop 5 is Hamon hier zowaar (even?) niet meer vallende of gevallen engel nummer 1. De opvolger is de CNIM Group, met een typerende koersval in slow-motion: www.beursduivel.be/Aandeel-Koers/3601...
seadoc
1
quote:

Stefzele1 schreef op 18 december 2019 20:50:


Er ligt voorlopig een goeie steun rond de €1,20 maar tevens een stevige weerstand rond de €1,30...even wachten tot begin januari 2020 en wat bijkopen rond de €1,20...


Waarom zou je ze uberhaupt willen hebben?? Dit is van het niveau staatsloterijbeleggen imho...
JdeFL
0
quote:

JdeFL schreef op 27 december 2019 10:04:


En,... Hamon stijgt! Dat we dat nog gingen beleven....


Tsja, nu toch weer gewoon verder omlaag.
Leefloon
1
Zie de koekoek bij Nyrstar, en het aanvallen van de redder. Sogepa heeft een sterke positie, bijkomend gesteund door de beurskoers van ... 39. Een meerderheid kan niet altijd beschikken over een bezitting en oorspronkelijk recht van een minderheid, maar het is binnen een democratische rechtstaat echt niet vereist dat Hamon of Nyrstar pro forma failliet gaat om de debatten te kunnen openen.

Een mogelijk illustratief zwak en amateuristisch puntje, ook journalistiek, vind ik de opmerking inzake de FSMA. Dat had het nieuws nooit moeten halen, en getuigt waarschijnlijk van onwetendheid. Derden hebben geen beursnotering, en hebben bij dergelijke onderwerpen dus ook niet zulke verplichtingen. Ministeries kunnen tijdens beursuren bijvoorbeeld zeggen wat zij willen over een halvering van het dividend van bpost. Dat had de advocaat kunnen adviseren en weten. Sterker, de mogelijkheid bestaat dat een ministerie weigert om vrijwillig de FSMA, beurs en/of markt vrijwillig adequaat te informeren over een aanstaand persbericht. Hamon zou bijvoorbeeld kunnen verzoeken aan de FSMA om tijdens de uitspraak de handel in aandeel en obligatie stil te leggen, wanneer Hamon dat nodig vindt om aan de verplichtingen van Hamon te kunnen voldoen.

Een bekend of berucht voorbeeld is Dasa-Fokker, waarbij een partij koersgevoelige gegevens zonder persbericht via een open brief aan het Nederlandse parlement lekte, zonder enige verplichting jegens beurs of toezichthouder: www.trouw.nl/nieuws/andriessen-dasa-s...

De mogelijkheid bestaat daarom dat de advocaat van de eisers een per uur betaalde prutser is, die zich openlijk afvraagt of de FSMA geïnformeerd moet worden. Too... much... information. Hopelijk voor de eisers, en voor de advocaat, is mijn indruk verkeerd.
JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 10 januari 2020 18:32:


...
Een mogelijk illustratief zwak en amateuristisch puntje, ook journalistiek, vind ik de opmerking inzake de FSMA. ...


Of een poging om gewichtig over te komen door name-dropping.
Leefloon
0
Zo'n vorm van amateurisme kan inderdaad ook. De jurist van het met de FSMA bekende Hamon zal er dan hartelijk om lachen. Voor hen is de omgang met die wet- en regelgeving dagelijks werk, dus een gewekte indruk zal eerder een averechtse zijn. Die van een hobbyistische, via de pers gepubliceerde zoektocht naar hoe iets werkt.

Name-dropping? Clumsy!

Genoeg voor nu. Ik ga straks even mijn advocaat aan de POLITIE laten vragen of ik als voetganger een rijbewijs moet hebben, en zal het verloop daarvan publiceren.
Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 4 januari 2020 00:59:

in een flop 5 is Hamon hier zowaar (even?) niet meer vallende of gevallen engel nummer 1. De opvolger is de CNIM Group, met een typerende koersval in slow-motion

Het eveneens onverminderd dalende Hamon is inmiddels gezakt naar nummer 3, maar dat ligt vooral een een andere Franse koersval in slow-motion, met een inmiddels Hamon-achtige koers. FWIW: live.euronext.com/en/product/equities... (klik op 1Y, 5Y of MAX voor die Franse vallende engel).

Cfr. Cineflix leveren zulke aandelen gelukkig wel een belangrijke bijdrage aan de veiligheid van de luchtvaart: "Revealing the dark truth that aviation safety improves one crash at a time,".

Greenyard steeg, van 13 naar 20, maar ik ben bereid om dat aandeel, listeriavrij, vooralsnog als een gevallen i.p.v. vallende engel te beschouwen. De gevarenzone eindigt dan ergens tussen de 3 en 13. Voor Hamon geldt: (nog) hoger risico, en misschien kans op een (nog) hoger rendement. Als je erin gelooft dat Hamon 1.0 het binnen enkele jaren waar gaat maken. Als...
JdeFL
1
Strohalmen, meer blijft er niet over.
Had dat elders gepost, vind het niet terug, maar, in de beginjaren van Parc Paradisio, kwam er ook wat Waalse steun aan te pas, en kijk waar dat naartoe gegaan is. (Hoop nu wel dat Hamon geen pretpark wordt..., of zo'n Eco-dinges...).
Als je de hele free float bekijkt, en dan de beurskoers.... pfff... nog geen 3.5M€, en waarschijnlijk zelfs nog een pak minder (hangt van de Lambilliottes af).
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 12 januari 2020 09:47:

Parc Paradisio, kwam er ook wat Waalse steun aan te pas, en kijk waar dat naartoe gegaan is. (Hoop nu wel dat Hamon geen pretpark wordt..., of zo'n Eco-dinges...).

Als je de hele free float bekijkt, en dan de beurskoers.... pfff... nog geen 3.5M€, en waarschijnlijk zelfs nog een pak minder (hangt van de Lambilliottes af).

Was dat niet stiekem toch hier? Enfin, multifunctionele koeltoren en pretpark komen samen in Wunderland Kalkar: www.looopings.nl/img/foto/050818star1...

Een verborgen probleempje, bij een gehoopte K/W(instdoelstelling) van bijna 1, is dat zo'n gedroomde winst de komende jaren niet naar de aandeelhouders gaat. Een negatief EV moet nu al worden voorkomen, en aan de obligatiekoers te zien kan de credit rating niet lager. Ik heb onverminderd meer vertrouwen in Sogepa dan in Hamon, wat vooral iets zegt over het on-topic Hamon. Geen reden om helemaal te gaan vertrouwen op het optimistische commentaar bij de droevige HJ1-cijfers, met een ASML-achtige rol voor 2 orders.
JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 12 januari 2020 10:51:


[...]
Was dat niet stiekem toch hier? Enfin, multifunctionele koeltoren en pretpark komen samen in Wunderland Kalkar: www.looopings.nl/img/foto/050818star1...
...


Mooi gevonden. Dacht, ik ken dat toch, Kalkar? Maar neen, 't was Eschweiler, daar staan/ stonden er zo 2. Op weg naar huis, of naar de grootouders.
Sorry, helemaal off topic...
JdeFL
1
08:16
Nieuwe CEO bij Hamon
Bij Hamon HAMO0,00% vindt een belangrijke managementwissel plaats. Bernard Goblet stopt eind februari als CEO 'om persoonlijke redenen'. Op 1 maart neemt Fabrice Orban het roer over.
Orban komt over van het engineeringbedrijf John Cockerill, waar hij momenteel 'executive vice president' van de tak Industry is, CEO van de divisie Metals en lid van het uitgebreid uitvoerend comité. Hij heeft ruime ervaring op het vlak van engineering, grote contracten en industriële technologieën.
De Waalse groep Hamon, een specialist in industriële schoorstenen en systemen om rookgassen te zuiveren, heeft het al verscheidene jaren erg moeilijk en moest herhaaldelijk gestut worden met overheidsgeld. Daardoor heeft het Waals Gewest (via Sogepa) 51,21 procent van het bedrijf in handen.(Tijd.be)
seadoc
0
Kijk aan, eindelijk eens nieuws dat misschien wel positief is. Iemand die die gast Orban kent? Slechter dan Goblet kan bijna niet, maar misschien heeft Orban echt wel talent??
Leefloon
0
quote:

seadoc schreef op 24 januari 2020 21:37:

eindelijk eens nieuws dat misschien wel positief is.

Je kunt je echter ook afvragen wat deze wisseling van de wacht en de timing, plotseling en nog voor publicatie van de jaarcijfers, zegt over de cijfers over HJ2 2019, exclusief boekwinst. Wéér een volledig verloren jaar, waarbij ditmaal de cijfers over HJ1 2020 pas een eerste blik zouden kunnen gunnen op het nieuwe verdienmodel onder een nieuwe CEO, die eerst nog zijn draai moet vinden tijdens HJ1 2020?
JdeFL
1
Bernard Goblet cède son poste à Fabrice Orban chez Hamon
24 janvier 2020 08:42
Fabrice Orban (John Cockerill) va succéder à Bernard Goblet en tant que directeur général du groupe industriel wallon Hamon qui doit entrer dans une nouvelle phase de son plan de transformation.
Du changement à la tête de Hamon: à partir du 1er mars 2020, Fabrice Orban succédera à Bernard Goblet en tant que CEO du groupe industriel wallon . Agé de 62 ans, ce dernier a décidé de quitter l'entreprise à la fin du mois de février, a signalé Hamon dans un communiqué. Il restera toutefois à sa disposition afin d’assurer une bonne transition.
Ce départ se fait en bonne intelligence avec le groupe, Bernard Goblet ayant fait valoir des raisons personnelles. "C’est un départ pour des raisons d’ordre purement privé", nous a-t-il indiqué. "J’ai envie de faire autre chose, de ne plus travailler à temps plein et de changer de rythme. J’ai de la famille aux USA, cela me permettra d’y aller plus souvent. Tout cela se fait en très bonne entente. J’en avais parlé avec le président Philippe Bodson et on a convenu que le moment était relativement bien choisi, en ce sens qu’on a fait une première phase au niveau des transformations, qui doit encore être consolidée mais qui doit nous permettre de regarder ce que l’on veut faire du groupe dans 5 ou 10 ans".
Le focus maintenant, c’est l’efficacité de l’organisation.
"On est repartis pour une nouvelle phase et Bernard Goblet estime que cette nouvelle phase doit être gérée par quelqu’un de plus jeune venant de l’extérieur. Il n’y a rien d’autre derrière cette opération", nous a confirmé, de son côté, Philippe Bodson, le Président du conseil d'administration.
En difficultés financières depuis plusieurs années, le groupe, qui construit notamment des tours de refroidissement industrielles, a mis en place un plan de transformation qui a commencé à tourner à plein régime en 2018. La première phase de transformation du groupe visait la restructuration du portefeuille d’activités, la réduction significative de la taille de l’organisation, la réorganisation des processus de gestion et de reporting ainsi que la finalisation de la restructuration bilantaire et du refinancement.
"J’ai envie de faire autre chose, de ne plus travailler à temps plein et de changer de rythme", explique Bernard Goblet pour justifier son départ de la tête du groupe Hamon.
Cette phase "nous permet de nous tourner vers l’extérieur après nous être focalisés beaucoup sur les problèmes d’organisation. Le moment est d’autant mieux choisi que l’on a eu de très bonnes commandes en fin de l’année, il y a des améliorations également au niveau du cash", a encore précisé Bernard Goblet.
"En terme de réorganisation, on est arrivés là où on voulait arriver. On était dans les 135 millions d'euros en 2016, on est maintenant entre 80 et 85 millions d’euros, donc une très grosse réduction. Le focus maintenant, c’est l’efficacité de l’organisation. On a réduit, il y a eu des pertes de compétence, on doit bien s’assurer que l’on va avoir un optimum en terme d’efficacité. L’année prochaine, on a un objectif d’arriver à l’équilibre. Cette année, on n'a pas consommé de cash. Donc c’était déjà un plus par rapport aux autres années." (L'Echo, zusterbedrijf De Tijd)

… on a eu de très bonnes commandes en fin de l’année, il y a des améliorations également au niveau du cash … Cette année, on n'a pas consommé de cash …

De vzw in zicht....
JdeFL
1
Artikel ging nog verder...

L’été dernier, le groupe a restructuré drastiquement sa dette. Les différents accords conclus entre les intervenants au plan de refinancement global ont été signés en décembre dernier. "Désormais, on doit travailler sur l’efficacité de nos forces de vente, s’assurer que l’on se relocalise bien sur les bons marchés et sur la diversification", selon Bernard Goblet.
"On a encore des activités qui dépendent du charbon. Or le charbon n’est plus très bien vu. On a donc des projets de diversification. On pense au marché de l’oil and gaz. On était déjà présents, mais c’était une approche un peu opportuniste. On veut y aller de façon plus méthodique. Il y a aussi le secteur de l’incinération où, là aussi, on a des équipements et de la technologie qui peuvent aider. On est aussi plus sur les services aux clients et les plus petits projets", explique encore le patron qui cédera bientôt sa place.
Au sein de John Cockerill (ex-CMI), Fabrice Orban est actuellement "Executive Vice President" du secteur "Industry", CEO de la division Metals et membre du comité exécutif étendu.
Le nouveau CEO dispose d’une longue expérience dans le métier de l’engineering, des grands contrats ainsi que des technologies industrielles grâce aux 14 années qu'il a passées dans différentes fonctions opérationnelles au sein de John Cockerill. (L'Echo)

… On a encore des activités qui dépendent du charbon…. 't Is nog niet helemaal klaar...
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 27 januari 2020 10:03:

De vzw in zicht....

In dat geval (ik mis mogelijk een persbericht met trading updateje van Hamon) klopt het opmerkelijke en geruststellend bedoelde positivisme van Sogepa na HJ1 2019, en is de koersreactie eigenlijk opvallend mild. Er staat in het artikel niet dat Hamon het break-even point heeft bereikt met de winst, exclusief buitengewone baten en lasten, maar de koers * €1 miljoen is ongeveer een nettowinstdoel. Die lat ligt dus laag. Een beetje winst, exclusief buitengewone baten en lasten, en de koers kan omhoog met 3 cijfers voor de komma.

Het zou al geweldig nieuws zijn dat het bloeden is gestopt, en de nieuwe CEO kan gaan werken aan de volgende fase. Blijkbaar ziet de nieuwe het zitten, want een overstap naar een failliet Hamon 1.0 zou een smet op het blazoen zijn.

Olie en gas vind ik minder goed klinken dan dat het lijkt, maar een kniesoor die daarop let. Zoals elders op dit forum betoogt, is YTD op de Euronext-beurzen bijvoorbeeld ogenschijnlijk het jaar van elektrisch gaan rijden. Elektra en energiebedrijven als winnaar, olie en gas in de min, en de ICB supersector van de klassieke automobiliteit als grootste verliezer. Net zoals post, is olie een eindige klassieke business met een "mooi" dividendrendement. Oké, met steenkool speelt dat nóg meer.
Diedelie
0
Ik volg dit aandeel al een tijdje.... waar gaat het naartoe ???? Spreek mij tegen als ik zeg... veel schulden, nieuwe CEO, orderboek ??? Steun van de Waalse overheid ??? Ik denk niet te onderschatten factor ! Speculatief ! Ik zou er toch graag een 1000 euro aan spenderen aan 1 euro. Wij zullen wel zien !
386 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 7 apr 2020 16:37
Koers 1,140
Verschil +0,120 (+11,76%)
Hoog 1,140
Laag 1,090
Volume 11.669
Volume gemiddeld 8.059
Volume gisteren 14.681