Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Onafhankelijk onderwijs en onafhankelijke wetenschap

27 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
josti5
4
De staatsindoctrinatie begint al op zeer jonge leeftijd. Zo was enige tijd geleden op teletekst te lezen, dat de overheid Engels wilde gaan geven aan 4-jarigen, 'teneinde hen beter voor te bereiden op het arbeidsproces'.
4-jarigen moeten dus al worden opgeleid tot loonslaaf, en onbeschaamder dan op de betreffende teletekstpagina kán het bijna niet.
In de loop der jaren heb ik al vele voorbeelden gegeven van gemanipuleerd medisch 'wetenschappelijk' onderzoek, en heb aangegeven, hoe dat in de medische praktijk nog wel eens wil werken: de farmaceutische industrie betaalt, dus bepaalt.
Over 'Wageningen' zijn op TV al de nodige reportages verschenen: de Bayer's van deze wereld zijn daar de baas, betalen, en bepalen.

Een en ander wordt bevestigd:

'Universiteiten maken zich de afgelopen jaren steeds afhankelijker van het bedrijfsleven, zo blijkt uit een rapport van Ernst & Young uit 2014. Projectfinanciering door externen is tussen 2003 en 2012 met maar liefst 96% toegenomen. Er is steeds minder ruimte voor 'vrij' onderzoek. Universiteiten worden gekaapt door commerciële partijen die onderzoeksresultaten willen die in hun straatje passen. Dat brengt de onafhankelijkheid in gevaar.
Studenten moeten hoge schulden aangaan om massale hoorcolleges bij te kunnen wonen. wie wil studeren in overzichtelijker onderwijssituaties zoals University Colleges of Honours Colleges, moet veel geld en hoge cijfers meebrengen: selectie bij de poort via een commerciële omweg. Ook op de universiteiten is tweedeling en privatisering schering en inslag geworden.
De 'gouden driehoek', de intensieve samenwerking tussen wetenschap, bedrijven en beleidsmakers, geeft bedrijfsbelangen een onevenredige vinger in de pap.'

Aldus Marianne Thieme, de kanarie in de kolenmijn, pagina 116.

Ouderen, let op (de opleiding van) Uw kinderen!

[verwijderd]
0
Prima idee om vroeg te beginnen met Engels. Alleen josti5 kan iets negatiefs maken van nuttig en leuk onderwijs aan kinderen.

En josti denk je nou echt dat jij medisch onderzoek kunt beoordelen. Anders zat je toch niet op aandelen van voetbalclubs te gokken man komop.

Brand maar los.
[verwijderd]
0
Josti5 waarschuwt ouders.

Let op dat jullie kinderen niet op vroege leeftijd iets moois en waardevols leren, zoals een wereldtaal.

Bizar.
objectief
0
[verwijderd]
0
John is zelf een kanarie. Ga je elke paragraaf uit het boek hier behandelen? Leuk dat je een keer een boek hebt gelezen, maar dat kun je ook gewoon lekker voor jezelf houden.
[verwijderd]
1
De 'gouden driehoek', de intensieve samenwerking tussen wetenschap, bedrijven en beleidsmakers, geeft bedrijfsbelangen een onevenredige vinger in de pap.'

hier gaat het om.
door de incompetentie van de overheid wordt juist het beleid door het bedrijfsleven gemaakt en daarna ziet de overheid hun winst.
de groene industrie en de klimaatgekte van heden ten dage is het grote voorbeeld.
kritische onderzoekers worden niet gesponsord en de zgn groene "wetenschappers" praten dezelfde onzin want hun schoorsteen moet blijven roken.zelfs kinderen moeten al nachtmerries hebben over stijgende zeespiegels en de ondergang van de wereld,de arme snowflakes!
de overheid heeft gelukkig weer "onderbouwde wetenschappelijke" argumenten om de burger het leven extra zuur te maken en om extra belastingen te heffen.
het bedrijfsleven en de overheid is ordinairder uiteindelijk dan een gewone hoer.

overigens kan men maar zo jong mogelijk veel talen spreken,dat maakt communiceren met en toegang tot de rest van de wereld gemakkelijker en kijkt men wat sneller over de grenzen van het eigen bekrompen land heen.
misschien maakt het ook het internationale kritische geluid ooit luider.
[verwijderd]
0
quote:

josti5 schreef op 27 juli 2017 10:13:

Een en ander wordt bevestigd:

'Universiteiten maken zich de afgelopen jaren steeds afhankelijker van het bedrijfsleven, zo blijkt uit een rapport van Ernst & Young uit 2014. Projectfinanciering door externen is tussen 2003 en 2012 met maar liefst 96% toegenomen. Er is steeds minder ruimte voor 'vrij' onderzoek.
Lees het rapport zelf en je ziet dat de werkelijkheid weer heel anders is.

Waarom moet Marianne T. elke keer feiten verdraaien om tot haar waarheid te komen?

Welke agenda heeft ZIJ?

In 2003 was 14% van het universiteitsbudget afkomstig van bedrijfsleven. In 2012 was dit 13%.

josti5
3
Universiteiten zijn veel afhankelijker van externe financiering dan de cijfers doen vermoeden. Meer dan de helft van de miljoenen die bestemd zijn voor eigen onderzoek gaat op aan matching van talentbeurzen of geld uit Europa.

Universiteiten hebben minder keuzevrijheid dan veel mensen denken, stelt het Rathenau Instituut in een vandaag gepubliceerd rapport. Er is helemaal niet zoveel ruimte om te bepalen welk onderzoek wel geld krijgt en welk onderzoek niet.

Dat komt doordat de zogeheten eerste geldstroom, het geld dat universiteiten krijgen van de overheid, voor een groot deel opgaat aan matching van de tweede en derde geldstroom: geld van bijvoorbeeld de Europese Unie, onderzoeksfinancier NWO of het bedrijfsleven.

Extra kosten
Matching betekent in sommige gevallen dat de instelling waar een wetenschapper aan verbonden is zelf net zo veel geld aan het onderzoek moet besteden als de Europese beurs waard is. In andere gevallen betekent het dat een instelling extra kosten moet maken, bijvoorbeeld voor laboratoria of dure apparatuur.

In 2014 besteedden faculteiten gemiddeld 65 procent van het publieke geld dat bestemd is voor onderzoek aan matching, blijkt uit het Rathenau-rapport. Dat komt neer op 1.580 miljoen euro. De eerste geldstroom is dus niet tien, maar 2,2 keer zo groot als de tweede geldstroom.

Bordjes in de lucht
Dat beperkt de bewegingsvrijheid van faculteitsdecanen, aldus het Rathenau. Ze zijn afhankelijker van studentenaantallen en van talentbeurzen voor individuele wetenschappers dan de overheid waarschijnlijk denkt.

Niet voor niets kreeg het rapport de titel ‘Chinese bordjes’. Decanen “zijn de jongleurs die als in de circusact proberen zoveel mogelijk bordjes op stokken te laten balanceren”, aldus het Rathenau.

Nieuwe termen
Volgens het Rathenau weten beleidsmakers, bestuurders en politici vaak niet hoe de vork in de steel zit. De auteurs concluderen “in deze discussies een tekort aan feitelijke informatie over de werking van beleid en de verdeling van financiering”.

Om dat op te lossen, stellen de auteurs voor om helemaal af te stappen van de termen ‘eerste’, ‘tweede-’ en ‘derde geldstroom’. Het zou veel duidelijker zijn om te spreken over publieke versus private financiering en directe financiering versus competitieve financiering.

Het Rathenau Instituut doet vaker onderzoek naar wetenschap en technologie. De publicatie ‘Chinese bordjes’ is onderdeel van het grotere thema ‘Tussen wetenschapsbeleid en onderzoekspraktijk’.

Bron: www.advalvas.vu.nl/nieuws/externe-fin...
josti5
2
'Nederlandse universiteiten en bijbehorende medische centra verdienen circa €1,3 miljard aan opdrachten voor externe opdrachtgevers, wat goed is voor ongeveer een kwart van de totale inkomsten van de Nederlandse universitaire onderwijsinstellingen. De universiteiten van Utrecht en Groningen halen het meeste geld van derden op, terwijl hun branchegenoten in Wageningen en Eindhoven het meeste ophalen per onderzoeker.'

Bron: www.google.nl/search?newwindow=1&...

Je kletst uit je nek, BEN/LIBER8 etc.!

In Marianne Thieme en Ewald Engelen vind jij je Waterloo.

Onderwerp voor onderwerp ontkrachten zij jouw Haagse propaganda, die je al jaren bijna 24/7 op deze site dumpt.
Hapklare brok voor hapklare brok zul je aangereikt krijgen.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Gecorrigeerd voor inflatie is er tussen 2002 en 2013 ruim 20% meer geld beschikbaar voor onderzoek. De geldstroom vanuit de overheid steeg met 27% en die vanuit het bedrijfsleven met 5%.

Wel is het zo dat de geldstroom vanuit de overheid steeds minder in de vorm van lump sum financiering komt (1e geldstroom) en vaker via projectspecifieke financiering gaat (2e/3e geldstroom).

Het aandeel van onderzoeksfinanciering uit overige bronnen (bedrijfsleven + fondsen) bedroeg 24% in 2012 tegenover 28% in 2003.

Marianne T. en Ewald E. kletsen uit hun NEK.
[verwijderd]
0
LIBER8, U schrijft "Het aandeel van onderzoeksfinanciering uit overige bronnen (bedrijfsleven + fondsen) bedroeg 24% in 2012 tegenover 28% in 2003."
lijkt mij niet zo vreemd als de aex-index begin 2003 op ongeveer 375 staat en in 2012 op +/- 300.
josti5
1
'Marianne T. en Ewald E. kletsen uit hun NEK.'

Je kunt wel lekker politiek-Haags Marianne Thieme af blijven kraken, maar ik heb nog twee andere bronnen geplaatst.

Je ontkent de realiteit weer eens, omdat deze niet in je Haagse straatje past.

'Als de politieke keuzes en hun gevolgen in de afgelopen decennia iets hebben duidelijk gemaakt, is het wel dat de waarheid niet in het politieke midden ligt. Want in het midden ligt het krachteloze, kleurloze compromis dat burgers meer dan ooit heeft vervreemd van hun volksvertegenwoordigers, en daarmee de bijl aan de wortel legt van de parlementaire democratie.
Het herrangschikken van de stoelen aan het dek van de Titanic is de meest heroïsche daad die fossiele politici zich kunnen voorstellen. elke oplossing die verder gaat dan dat, wordt als onmogelijk en onrealistisch van de hand gewezen.'

Zo is het, Marianne!

BEN ten voeten uit...

[verwijderd]
0
Geen van die bronnen onderschrijft dat het bedrijfsleven door meer financiering meer invloed heeft gekregen John.

Lezen is een brug te ver voor je blijkbaar.
josti5
0
quote:

LIBER8 schreef op 27 juli 2017 15:31:

Geen van die bronnen onderschrijft dat het bedrijfsleven door meer financiering meer invloed heeft gekregen John.

Lezen is een brug te ver voor je blijkbaar.
Ah, je doet weer vals, dus mijn schoten waren raak -:)
[verwijderd]
2
Jaloers?

Nee, ik zeg gewoon waar het op staat en je schiet met losse flodders ver naast het doel.
[verwijderd]
0
josti5
1
quote:

LIBER8 schreef op 27 juli 2017 16:06:

Jaloers?

Nee, ik zeg gewoon waar het op staat en je schiet met losse flodders ver naast het doel.
Wow, wát een ontkenning van de realiteit...

Waarom verbaast mij dat helemáál niet?

Enne: moet je nu écht vrijwel iedere zinnige draad vervuilen met je valse propaganda en gemanipuleerde cijfers???
27 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 870,27 -3,75 -0,43% 25 apr
AMX 916,54 -9,22 -1,00% 25 apr
ASCX 1.190,79 -16,28 -1,35% 25 apr
BEL 20 3.857,94 -25,89 -0,67% 25 apr
Germany40^ 17.931,00 +13,72 +0,08% 25 apr
US30^ 38.124,13 0,00 0,00% 25 apr
US500^ 5.044,94 0,00 0,00% 25 apr
Nasd100^ 17.428,55 0,00 0,00% 25 apr
Japan225^ 37.725,14 0,00 0,00% 25 apr
WTI 83,75 0,00 0,00% 25 apr
Brent 87,91 0,00 0,00% 25 apr
EUR/USD 1,0725 +0,0028 +0,26% 03:11
BTC/USD 64.303,10 -2.068,88 -3,12% 02:59
Gold spot 2.327,97 -4,06 -0,17% 03:11
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
UNILEVER PLC 47,590 +2,630 +5,85% 25 apr
KPN 3,436 +0,019 +0,56% 25 apr
Ahold Delhaize 27,880 +0,120 +0,43% 25 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.157,000 -261,400 -18,43% 25 apr
BESI 136,000 -3,000 -2,16% 25 apr
Philips Koninklijke 19,265 -0,355 -1,81% 25 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront