Kooplijst 2023: Martijn Meijer

Door Redactie op 29 december 2022 08:40 | Views: 30.942

Kooplijst 2023: Martijn Meijer

Het einde is bijna in zicht voor de Kooplijsten 2023. Maar niet voordat Martijn Meijer, directeur van Wijs & Van Oostveen Vermogensbeheer, zijn drie aandelentips heeft gegeven.

Voor 2023 is Meijer redelijk optimistisch. "Ons basisscenario is een positief rendement op aandelen en obligaties. Er is al best veel ellende van de reële economie in de financiële economie ingeprijsd, en we hebben de piek in de inflatie naar verwachting gehad, dus er zijn minder renteverhogingen nodig. Aangezien de beurs zes tot negen maanden vooruit loopt, biedt dat ruimte omhoog."

Maar Meijer plaatst wel een disclaimer. Geopolitieke spanningen kunnen roet in het eten gooien. "Die kunnen de energieprijzen opdrijven en dat tast het consumentenvertrouwen en de koopkracht aan. We houden dus een vinger aan de pols."

Voor de Kooplijsten 2023 tipt Meijer twee aandelen en een ETF.

1. Philips

Het eerste aandeel op het lijstje oogt wellicht verrassend, gezien de affaire met slaapapneu-apparaten. Maar volgens Martijn Meijer is al heel veel slecht nieuws in de koers van Philips verwerkt, gelet op de koersval van circa 60% dit jaar. Dat kan een mooi moment zijn om in te stappen.

"Er is al veel financiële pijn in de boeken opgenomen. Mogelijk is een deel van de claims terecht en dan valt het mee", licht Meijer toe.

Hij wijst in dit kader ook naar de positieve testresultaten over de eerste generatie slaapapneu-apparaten die vorige week naar buiten kwamen. Hieruit bleek dat de risico's op gezondheidsschade bij gebruikers zeer klein zijn.

Volgens Meijer zijn medische devices een belangrijke trend en in die markt heeft Philips een prima positie. "Er is nu veel aandacht voor slaapapneu-apparaten, maar Philips maakt veel meer producten. De sector als geheel ligt er goed bij."

2. Canadian Solar

Het tweede aandeel op het lijstje speelt ook in op een trend: de energietransitie. "Dat is een megatrend. Met duurzame energie kan inmiddels serieus geld worden verdiend."

In de markt voor zonne-energie heeft Canadian Solar een goede positie, aldus Meijer. "Het is een heel mooi bedrijf. De activiteiten zijn vrij breed, van zonnepanelen tot omvormers. Het aandeel is ook minder duur dan dat van concurrenten. Je wil niet de winnaar van gisteren in je portefeuille hebben, maar die van morgen."

3. Invesco KBW Bank-ETF

Tot slot een ETF: de Invesco KBW Bank ETF (ISIN-code US46138E6288), die belegt in Amerikaanse banken. Door de lage rente van de voorgaande jaren stonden de rentemarges van banken lange tijd onder druk. Maar nu de rente flink is opgelopen, is daar verandering in gekomen."

Meijer geeft de voorkeur aan Amerikaanse banken boven hun Europese concurrenten. "De Federal Reserve is voortvarender geweest met renteverhogingen. Bovendien verwachten we dat een eventuele recessie in de VS milder zal zijn."

*Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Martijn Meijer, directeur Vermogensbeheer bij Wijs & van Oostveen. De heer Meijer heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. De cliënten van Wijs & van Oostveen bezitten wel een positie in genoemde fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.


Meer Kooplijsten 2023

Lees ook: Kooplijst 2023: Nico Bakker

Lees ook: Kooplijst 2023: Niels Koerts

Lees ook: Kooplijst 2023: Martine Hafkamp

Lees ook: Kooplijst 2023: Janneke Willemse

Lees ook: Kooplijst 2023: Jaap Steur

Lees ook: Kooplijst 2023: Cees Smit

Lees ook: Kooplijst 2023: Jean-Paul van Oudheusden

 

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.