Buffett koopt Amazon bij

Door Belegger.nl op 15 augustus 2019 12:00 | Views: 5.380

Buffett koopt Amazon bij

Miljardair en beurslegende Warren Buffett heeft extra aandelen Amazon in zijn winkelmandje gestopt. Zijn investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway verhoogde het aantal aandelen van 483.300 naar 537.300, zo blijkt uit gegevens van de Securities and Exchange Comission (SEC).

Beleggers volgen de aankopen van Warren Buffett op de voet, gezien zijn zeer succesvolle trackrecord. Afgelopen mei werd bekend dat Berkshire Hathaway positie in Amazon heeft. 

Grootste posities

Berkshire geeft gewoonlijk geen toelichting op de informatie die het aan het SEC doorgeeft. Het is niet helemaal duidelijk wie welke investeringen bij Berkshire Hathaway doet, maar Buffett zelf beheert de grootste posities, zoals Coca-Cola, Apple en Wells Fargo, schrijft MarketWatch. Alle beleggingen kleiner dan 1 miljard dollar zouden door de twee andere investeringsmanagers gedaan worden.

De positie in Amazon is nu ongeveer 950 miljoen dollar groot. Waarschijnlijk was het dus een van de twee andere investeerders van het bedrijf die de aankoop deed. 

Meer in technologiebedrijven

In het verleden meed Buffett technologieaandelen grotendeels, naar eigen zeggen omdat hij ze niet goed genoeg begreep om erin te beleggen. De afgelopen jaren echter komt hij daarop terug, gezien zijn grote posities in Apple en nu Amazon. Toch waardeert hij Apple meer als een bedrijf met consumentenproducten dan als een technologiebedrijf, schrijft MarketWatch.

Berkshire Hathaway bezit meer dan 90 bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren, zoals spoorvervoer, maar ook meubels, kleding en sieraden. Ook verzekerings- en nutsbedrijven zijn van groot belang: die zorgen voor meer dan de helft van de bedrijfsresultaten. Verder heeft Berkshire Hathaway grote posities in American Express, Coca Cola en Wells Fargo.

Lees meer: Eenvoudig advies van Warren Buffett

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.