'Nieuwe beursrecords dit jaar reëel'

Door Belegger.nl op 28 mei 2020 08:35 | Views: 7.915

'Nieuwe beursrecords dit jaar reëel'

De coronapandemie is nog lang niet ten einde. Toch verwacht Jeremy Siegel, een professor in financiën aan de befaamde Wharton School in de VS, dat de beurzen dit jaar nieuwe hoogtepunten zullen bereiken. 

Siegel vertelde CNBC dinsdag dat nieuwe records dit jaar op de Amerikaanse aandelenmarkten een reële mogelijkheid zijn. Dit ondanks het feit dat de economische gevolgen van de virusuitbraak nog steeds voelbaar zijn. 

Geen tweede golf

Siegel voegde daar wel aan toe dat een dergelijk scenario alleen mogelijk is mits er geen ernstige tweede besmettingsgolf plaatsvindt.

De S&P 500 steeg deze week voor het eerst sinds 5 maart boven de 3.000 punten. De S&P 500 staat nu meer dan 34% hoger vergeleken met het laagste punt tijdens de coronacrash op 23 maart. Volgens Siegel was dat zeker weten het dieptepunt, tenzij er een nieuwe golf van coronabesmettingen komt.

De beursindex bereikte op 19 februari een hoogterecord van 3.393 punten. 

Aandelenmarkten herstellen sneller dan economie

De ongekende hoeveelheid liquiditeit die door de Fed in de Amerikaanse economie is gepomt, verklaart volgens Siegel het sterke herstel van de Amerikaanse beurzen. Dat ondanks het feit dat tientallen miljoenen Amerikanen momenteel werkloos thuis zitten.

Volgens Siegel zullen de Amerikaanse aandelenmarkten sneller herstellen dan ‘s werelds grootste economie. 

'Strikte lockdowns verkeerd'

Siegel uitte kritiek op de strikte lockdownmaatregelen die zijn opgelegd in veel Amerikaanse staten. "Achteraf was dat verkeerd beleid. Ze veroorzaakten onnodige economische pijn bij vooral het kleinbedrijf, terwijl grote bedrijven werden aangemerkt als essentieel en dus open mochten blijven."

"Een van de ongelukkige dingen van de lockdown is dat we de vooruitzichten van de bedrijven op de beurs hebben verbeterd", zei hij. "We hebben de kloof tussen groot en klein vergroot, en tussen de mensen die de pijn voelen en de mensen die hun aandelenportefeuilles hebben."

Lees ook: Bill Miller vindt aandelen niet te duur

Reacties

3 Posts
IceBear1
0
Het zal mij verrassen, ik hou rekening met een neutraal niveau. Al die werkloosheid en defaults, gecompenseerd door nieuw gecreëerd geld en steun, resulteert in een neutraal scenario, maar wel met hogere schulden. De rentes zullen dus nog langer laag blijven.
k2es
0
Dankzij de lockdown zijn miljoenen mensen werkloos, miljoen bedrijven gaan failliet, de staatsschulden zijn gigantisch gestegen. Corona heeft in 5 maanden tijd ca. 375000 mensen het leven gekost (ongeveer net zoveel als een normale griep). Ondertussen zijn er meer dan 3300.000 mensen (bron WHO, dus circa 9 maal zoveel) overleden aan roken (ook meerokers) en daar komen elke maand gemiddeld 67000 doden door roken bij. Nou zou je dus verwachten, dat als men mensenlevens zo belangrijk vindt, dat roken allang verboden zou zijn en zwaar beboet zou worden, maar nee hoor, de rokers paffen maar door en ondertussen gaat de economie en daarmee het sociale stelsel kapot. door maatregelen tegen een virus dat 9 x minder doden veroorzaakt en op zijn retour is.
JBL_0123
0
Niet onlogisch als er enkel in Europa alleen al voor 750 miljard in de economie (beurs) gaat gepompt worden. In Amerika spreken ze over 2.000 miljard usd! Japan 1100 miljard usd. Ga zo maar door, al dit geld vind hoe dan ook zijn weg naar de beurs en gaat de koersen doen opdrijven. Hou indexfondsen aan in ontwikkelde landen, leen met mate en hou zo min mogelijk cash op spaarboekjes want dit gaat aangetast worden door inflatie.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.