'Binnenkort afrekening op beurzen'

Door Belegger.nl op 24 juni 2020 14:05 | Views: 49.582

'Binnenkort afrekening op beurzen'

De financiële markten zijn zo waanzinnig losgekoppeld van de realiteit dat er binnenkort wellicht een afrekening komt. Dat stelt althans Kevin Smith, hoofd beleggingen van Crescat Capital.

Volgens Smith, die het beleggersvak leerde van een stapel oude aandeelhoudersbrieven geschreven door superbelegger Warren Buffett die hij van zijn vader had gekregen, zullen beleggers die inzetten op de instorting van de 'absurd overgewaardeerde aandelenmarkt' binnenkort flink geld verdienen.

Dag des Oordeels

Speculatie, vooral onder daghandelaren van de millennial-generatie, is ongebreideld, zegt Smith tegen MarketWatch. "De gekte is gebaseerd op de breed gedeelde verwachting dat de Fed geld blijft bijdrukken. De katalysatoren voor de Dag des Oordeels zijn talrijk, want de grote cyclische economische neergang is nog maar net begonnen."

Zie ook: Beurslegende Grantham: Rally is gekkenwerk

Volgens Smith kunnen beleggers nu het beste een flinke som geld inzetten op grote dalingen in de aandelenmarkten.

Koersen vs. winsten

Hij verwees naar een grafiek van neergaande winstmarges van bedrijven genoteerd in de S&P 500:


'Koersen losgekoppeld van fundamenten'

Deze grafiek laat volgens hem zien hoezeer de aandelenkoersen zijn losgekoppeld van hun fundamenten. Volgens hem hebben beleggers die kochten op de dip niet opgelet, en zijn ze gewoon te gretig geweest toen ze ervan uitgingen dat de markt de bodem had bereikt.

Op de website van Crescat somt Smith diverse redenen op waarom aandelen te duur zijn. Deze lopen uiteen van het risico van een tweede besmettingsgolf van het coronavirus tot de hoge werkloosheid in de VS, negatieve olieprijzen, hoge overheidsschulden en een verslechtering in de handelsrelaties tussen de VS en China.

Lees ook: Waarom stijgen de koersen terwijl de economie krimpt?

'Coronarecessie nog maar net begonnen'

Volgens de beleggingsexpert is er nooit een betere reden is geweest om overgewaardeerde aandelen om te wisselen voor ondergewaardeerde edelmetalen, zoals goud en zilver. Hij noemt dit de 'macrotransactie van de eeuw'. 

"Markten gedreven door euforie eindigen nooit goed," zei Smith deze week in een brief aan zijn klanten. "De Amerikaanse aandelenmarkt bevindt zich momenteel in dromenland, want de grote coronarecessie is nog maar net begonnen."

Lees verder: Gouden tijd voor edelmetalen

Reacties

4 Posts
Pieter Vandewalle
0
De centrale bank houdt de boel wel recht daar. Beurswinsten en bedrijfswinsten lopen nu eenmaal niet de ganse tijd crescendo. Hoe meer slecht nieuws trouwens, hoe meer kans op nog extra steun.
uw4ever
0
Dit roepen de expert's al jaren! Nochtans ken ik heel wat aandelen die véél lager staan dan toen ze op de beurs kwamen. De waarde van een bedrijf op de beurs is al zolang losgekoppeld van zijn omzet. En zolang men nag shorten heeft men er natuurlijk baat bij dat aandelen kunnen kelderen!
RodolfoBoxo
0
Dat zeiden ze ook in 1982. Het gebeurde pas 5 jaar (1987) later. Wel 2025 wordt het jaar van de 'Krach', dan ben ik net met pensioen. Nu instappen heeft U nog 5 jaar profijt. Maar ja.. na de dip in 2025 ...gaan we gewoon weer omhoog ...net als na 1929..duhhh. Ik heb uw poll al in gevuld ...."stilte voor de storm"..naar boven
frankvl
0
Deze verhalen lees je nu al sinds 2008 elke dag. Dat komt dus neer op ongeveer 8.000 keer. De werkelijkheid is het tegenovergestelde hiervan.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.