‘Amerikaanse aandelen kunnen nog verder omhoog’

Door Belegger.nl op 1 juli 2020 13:00 | Views: 4.905

‘Amerikaanse aandelen kunnen nog verder omhoog’

De sterke stijging van de Amerikaanse aandelenmarkten sinds de coronacrash in maart baart een aantal experts grote zorgen. Er is immers nog een lange weg te gaan voordat de economie is hersteld van de coronapandemie.

Maar volgens analisten van Leuthold Group is de opleving op de beurzen vergelijkbaar met een aantal stierenmarkten uit het verleden.

Een vergelijking met de vroege stadia van stierenmarkten in 1982, 1987, 2003 en 2009, die allemaal plaatsvonden na dalingen van 30% of meer, toont volgens analist James Paulsen van Leuthold overeenkomsten met de huidige periode.

Resultaten uit het verleden

Volgens Bloomberg trok de S&P 500-index flink aan in 1982 en 2009 toen de economie nog in het slop zat.

"Er is potentie voor een aanzienlijke opleving in het komende jaar", aldus Paulsen. "Het is de moeite waard om op de gelijkenis te letten tussen de huidige rally en eerdere stierenmarkten, die beleggers gezonde rendementen opleverden."

klik om te vergroten

Boot missen

De S&P 500 is sinds het dieptepunt van 23 maart met maar liefst 36% gestegen. Die winst heeft sommige analisten ertoe aangezet om te adviseren tegen risicovolle beleggingen, aangezien de waarderingen stijgen.

Anderen denken dat de opleving zal doorzetten omdat er veel contant geld aan de zijlijn staat, en veel investeerders bang zijn om de boot te missen.

Geen ononderbroken stijging

Paulsen waarschuwt dat beleggers onderweg frequente en soms substantiële correcties kunnen verwachten. Maar op de lange termijn voorspelt hij dat de markt verder zal groeien.

"Op de korte termijn zou de S&P 500 met ongeveer 5% kunnen dalen om op het niveau te komen van de gemiddelde stierenmarkt op dit punt," aldus Paulsen.

"Als de aandelen echter het gemiddelde van de afgelopen vier stierenmarkten in deze analyse blijven volgen, zouden ze in het komende jaar een totaal rendement van +14% kunnen opleveren, en bijna +27% in de komende twee jaar (uitgaande van een dividendrendement van 2%)."

Lees ook: 'Binnenkort afrekening op beurzen'

Reacties

4 Posts
Pieter Vandewalle
0
Het valt wel een beetje op dat als de beurzen op ATH staan er steeds meer artikelen verschijnen dat het feest nog lang niet afgelopen is.
BHSL
0
quote:

Pieter Vandewalle schreef op 1 juli 2020 13:53:


Het valt wel een beetje op dat als de beurzen op ATH staan er steeds meer artikelen verschijnen dat het feest nog lang niet afgelopen is.
Je vraagt je inderdaad af waarom ze dit in maart niet even hebben gemeld...
beleggertje2020
0
Ha ha maar virussen raken de wereldeconomy uiteindelijk keihard. In de USA negeren ze gewoon de waarheid. Maar uiteindelijk worden ze ook daar met de neus op de feiten gedrukt. Dit met die virussen (onzichtbaar) is een heel ander Fenomeen! Ze komen er wel achter dit jaar ! Ik verwacht nog minstens dat de AEX teruggaat naar 300 punten !
No-nonsense
0
Zo zo beleggertje2020, ik begrijp dat jij één van de viroliegjes van het RIVM bent. Je hebt geen enkel aandeel meer?
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.